Хърватски митничари сгащиха наш дядка с 26 кг дрога

60-годишен българин беше задържан на хърватско-сръбската граница, след като в колата му бяха намерени 91 пликчета с марихуана. Общото тегло е близо 26 килограма.

"Ауди" пуска гама от ултраикономични модели


"Ауди" пуска гама от 11 модела, които ще носят добавката "Ултра" към името си и ще са най-икономичните предложения за съответното моделно семейство. Първи на пазара излизат специални изпълнения на A4, A5 и A6.

Те използват нов двулитров турбодизелов мотор, генериращ 136, 163 или 190 конски сили и въртящ момент 320 или 400 Нм. Отделяните вреди емисии пък са между 104 и 119 грама вълероден диоксид на километър, който кореспондира с разход на гориво между 3.9 и 4.6 л/100 км.
...

"Ауди" пуска гама от ултра икономични модели


"Ауди" пуска гама от 11 модела, които ще носят добавката "Ултра" към името си и ще са най-икономичните предложения за съответното моделно семейство. Първи на пазара излизат специални изпълнения на A4, A5 и A6.

Те използват нов двулитров турбодизелов мотор, генериращ 136, 163 или 190 конски сили и въртящ момент 320 или 400 Нм. Отделяните вреди емисии пък са между 104 и 119 грама вълероден диоксид на километър, който кореспондира с разход на гориво между 3.9 и 4.6 л/100 км.
...

Депутатите ще обсъдят създаването на комисия за оставката на Бисеров

/КРОСС/ По предложение на ГЕРБ парламентът ще обсъди създаване на временна анкетна комисия за установяване на обстоятелства и факти, довели до внезапната оставка на Христо Бисеров. До края на седмицата народните представители ще гласуват проекти на решения за промени в състава и ръководството на постоянни комисии на Народното събрание, както и промени в Кодекса на труда, на първо четене. На първо четене ще бъде обсъден и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за защита на потребителите. Парламентът ще приеме проект на решение за удължаване срока на действие на Временната анкетна комисия за проверка и установяване на всички обстоятелства около публично огласения телефонен разговор между бившия министър-председател Бойко Борисов и бившия директор на Агенция „Митници" Ваньо Танов, в който се съдържат данни за грубо склоняване към тежки престъпления и злоупотреба с власт. Днес ще се проведе блиц парламентарен контрол.  

Местан заплаши Борисов със съд за твърденията, че е получавал информация от службите


Лидерът на ДПС Лютви Местан заплаши от парламентарната трибуна бившия премиер Бойко Борисов, че двамата ще се видят в съда. Поводът са твърденията на Борисов от миналата седмица, че Местан и председателят на БСП Сергей Станишев са получавали информация от специални разузнавателни средства.

Миналата седмица Борисов заяви пред журналисти, че Местан и Станишев очевидно знаели неща от разговори вътре в ГЕРБ, които не би трябвало да знаят. Доказателство за това била хипотезата на Местан,...

След провала с Гаджев Севастопол поиска Манолев

Ангел Червенков провел разговори със Станислав Манолев, но все още не е ясен отговорът на играча.

"Удинезе" гони финал след 91 години

„Удинезе” спечели с 2:1 срещу „Фиорентина” в първия полуфинал за Купата на Италия на свой терен. Вече 36-годишният Антонио ди Натале откри резултата за новия клуб на Антонио Вутов в 36-ата минат, но Хуан Варгас изравни в 44-ата. Колумбийската звезда Луис Муриел влезе за „Удинезе” като резерва в 81-ата, а в 82-ата заби победния гол.
След две поредн „Удинезе” спечели с 2:1 срещу „Фиорентина” в първия полуфинал за Купата на Италия на свой терен. Вече 36-годишният Антонио ди Натале откри резултата за новия клуб на Антонио Вутов в 36-ата минат, но Хуан Варгас изравни в 44-ата. Колумбийската звезда Луис Муриел влезе за „Удинезе” като резерва в 81-ата, а в 82-ата заби победния гол. След две поредн

Военният министър се оплака от липса на пари

Планира модернизация, надява се да не остане намерение

    


Само България и Гърция щели да си запазят териториите на Балканите

 
Единствено България и Гърция ще останат без промяна в сегашните си граници на Балканите, прогнозира Геостратегическият съюз в Русия. Всички останали страни на полуострова ще претърпят сътресения независимо дали те ще доведат до загуба, или присъединяване на територии.
Предстоят корекции, които според руските картографи трябва да задоволят   Единствено България и Гърция ще останат без промяна в сегашните си граници на Балканите, прогнозира Геостратегическият съюз в Русия. Всички останали страни на полуострова ще претърпят сътресения независимо дали те ще доведат до загуба, или присъединяване на територии. Предстоят корекции, които според руските картографи трябва да задоволят

Евдокия Христова: Звъняха ми от БСП за снимките ми, макар да са нормални

Промяната може да дойде само с активни политики, заяви пред Би Ти Ви изкусителната социалистка Евдокия Христова. Почитателката на Промяната може да дойде само с активни политики, заяви пред Би Ти Ви изкусителната социалистка Евдокия Христова. Почитателката на "Левски" каза, че няма сблъсък между червеното и синьото, а екипа си го е шила сама. Евдокия бе категорични, че няма голи снимки. Това й бил уж най-провокативните, но реално тя самата не ги приемала за такива,

Microsoft избра нов изпълнителен директор (ВИДЕО)

След месеци на умуване и консултации щатската корпорация Microsoft официално избра нов изпълнителен директор. На мястото на оттеглящия се Стив Балмър...

Снежен филм фест ще пренесе зимните спортове на голям екран в София, Банско и Пампорово


Снежен филм фест ще пренесе зимните спортове на голям екран в три града, като събитието започва тази вечер от 20 ч. в Дом на киното  в София, съобщиха организаторите.

Събитието ще започне с три документални филма на ски и сноуборд тематика - "3, 2, 1 Зима" на Иван Тодоров, Free Spirit Week на Алеко Желязков и "Изгубената зима" на Стоил Димитров и Емануил Емануилов. 

Филмите, проследяващи вдъхновението, устремеността и рисковете на практикуващите спортовете, са с общо...

Мръсната игра с референдума

Да си представим за момент, че ДПС и БСП се съгласят на предложения от президента Росен Плевнелиев референдум. Но за след изборите. За да не се размива конкретната тема “Евроизбори”. За да може дебатите да се водят по темата. За да може хората в спокойна, а не заредена с политически страсти обстановка да чуят аргументи и да си кажат мнението Да си представим за момент, че ДПС и БСП се съгласят на предложения от президента Росен Плевнелиев референдум. Но за след изборите. За да не се размива конкретната тема “Евроизбори”. За да може дебатите да се водят по темата. За да може хората в спокойна, а не заредена с политически страсти обстановка да чуят аргументи и да си кажат мнението

Вечер с музиката на Боб Марли

15 музиканти в лайв вечер посветена на легендата

    


Откриха пирамида на 4600 години

/КРОСС/Археолози откриха пирамида на 4600 години в Южен Египет, която е с няколко десетилетия по-стара от Хеопсовата, съобщиха световните агенции. Стъпаловидната пирамида, строена с материали от близка кариера, е била висока 13 м по времето на създаването и. Постепенно пирамидата се е смалила до една трета от височината си и е била покрита с дълбок слой от пясък, обяснява екипът археолози, ръководен от Грегъри Маруард от Университета в Чикаго, провеждащ разкопки на мястото на древния египетски град Едфу от 2010 г. Учените знаели за съществуването на пирамидата, но доскоро тя била погребана под пясъците, пише изданието "Лайв сайънс". Известна е като една от "провинциалните" пирамиди, построени в Централен и Южен Египет между 2635 и 2590 г. преди Христа. Тези пирамиди нямат вътрешни камери и не са били предназначени за погребения, обясни екипът на конференция за египетските антики, проведена в Торонто. Целта на тези постройки остава мистерия за учените и до днес. Най-вероятно те са служели като символични паметници, разпръснати из Египет като потвърждение на божествената сила на фараона. Открити са ниши в пирамидата, където са се оставяли дарове от храна за боговете, край нея били погребани и деца. Пирамидата била изоставена по времето, по което е започнал строежът на Голямата пирамида в Гиза, най-старата от 7-те чудеса на света. Според една от хипотезите всички ресурси в страната били пренасочени натам, пише "24 часа".  

Лиляна Павлова: Управляващите връщат бетона и сергиите по Черноморското крайбрежие

Управляващите връщат страната назад, като потъпкват всичко постигнато. Така народният представител от ПП ГЕРБ Лиляна Павлова коментира предложения проект за изменение на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. „Промените целят активната площ, която досега беше 30%, да се увеличи на 50%.

АНС е подслушвала Шрьодер и Меркел

/КРОСС/Американската агенция за национална сигурност е подслушвала бившия германски канцлер Герхард Шрьодер заради съпротивата му срещу американската инвазия в Ирак. Информацията е от документите за американската разузнавателна дейност, предоставени от Едуард Сноудън. Според тях Шрьодер е бил заведен в списъка на следените лица през 2002 година под номер 388. Приемникът на Шрьодер - настоящият канцлер Ангела Меркел, също е била обект на подслушване. Това стана причина за влошаване на дипломатическите отношения между Съединените щати и Германия.  

Местан ще съди Борисов

Дразнят твърденията на вашия лидер, в които има клевети, не по мой адрес, а по адрес на институции, че са ми донасяли информация от СРС, затова ще се срещнем в съда.

Китай разби рекорда по продажби на коли

Най-големият в света пазар реализира 20 млн. нови коли за 12 месеца

    


Пик на строителството във Великобритания

Строителният сектор във Великобритания е нараснал от последния месец на миналата година с най-бързия темп на развитие за последните шест и половина...

"Фулъм" пак се опозори

„Фулъм” продължи само със загуби след раздялата с Димитър Бербатов, преминал в „Монако”. Лондонският отбор отпадна и от турнира за купата на Англия след 0:1 на свой терен срещу треторазредния „Шефилд Юнайтед” след 120 минути битка. Шон Милър вкара гола в края на продълженията на мача от четвъртия кръг. Двубоят бе преиграване след 1:1 в Шефилд на 26 „Фулъм” продължи само със загуби след раздялата с Димитър Бербатов, преминал в „Монако”. Лондонският отбор отпадна и от турнира за купата на Англия след 0:1 на свой терен срещу треторазредния „Шефилд Юнайтед” след 120 минути битка. Шон Милър вкара гола в края на продълженията на мача от четвъртия кръг. Двубоят бе преиграване след 1:1 в Шефилд на 26

Шави изключи трансфер в Англия

"Винаги съм смятал, че ще приключа с футбола в Барселона, защото това е моят клуб"

    


Елизабет Втора: Кейт да носи по-дълги поли!

Британската кралица е издала указания как трябва да бъде облечена Херцогинята на Кеймбридж по време на предстоящото посещение в Австралия през април.

Местан заплаши Борисов със съд

Поводът за изказването на председателя на третите

Моуриньо: "Интер" - "Барселона" от 2010 г. е най-красивият мач за последните 50 години


Двубоят между "Интер" и "Барселона" от пролетта на 2010 г. е най-красивият за последните 50 години, смята Жозе Моуриньо. Тогава "нерадзурите", водени от португалеца, победиха с 3:1 и след това отстраниха каталунците в полуфинал в Шампионската лига.

"Този резултат беше много голям успех за нас. Предполагаше се, че реваншът ще завърши с четири-пет гола. Мисля, че беше най-красивият мач за последните 50 години", каза Моуриньо.

По думите му всички в "Интер" са били наясно, че...

И Росен Петров щял да влиза в политиката

По думите му това щяло да стане, "когато му дойде времето"

Депутатите приеха дневния ред на седмичната си програма

Депутатите приеха дневния ред на седмичната си програма.

По предложение на ГЕРБ парламентът ще обсъди създаване на временна анкетна комисия за установяване на обстоятелства и факти, довели до внезапната оставка на Христо Бисеров. 

Народните представители ще гласуват проекти на решения за промени в състава и ръководството на постоянни комисии Депутатите приеха дневния ред на седмичната си програма. По предложение на ГЕРБ парламентът ще обсъди създаване на временна анкетна комисия за установяване на обстоятелства и факти, довели до внезапната оставка на Христо Бисеров. Народните представители ще гласуват проекти на решения за промени в състава и ръководството на постоянни комисии

Регистрирано е ново търгово предложение към акционерите на Лавена

Дружеството е изтеглило кредит за 2 млн. евро с цел изграждане на нова производствена и складова сграда

    


Създават комисия за установяване на фактите около оставката на Бисеров

Депутатите приеха дневния ред на седмичната си програма.

По предложение на ГЕРБ парламентът ще обсъди създаване на временна анкетна комисия за установяване на обстоятелства и факти, довели до внезапната оставка на Христо Бисеров. 

Народните представители ще гласуват проекти на решения за промени в състава и ръководството на постоянни комисии Депутатите приеха дневния ред на седмичната си програма. По предложение на ГЕРБ парламентът ще обсъди създаване на временна анкетна комисия за установяване на обстоятелства и факти, довели до внезапната оставка на Христо Бисеров. Народните представители ще гласуват проекти на решения за промени в състава и ръководството на постоянни комисии

БСП: Ще строим АЕЦ „Белене"

/КРОСС/ Категоричната позиция на БСП по темата за строителството на АЕЦ „Белене" е, че проектът трябва да се завърши. Преди това обаче трябва да приключи международният арбитраж заради прогонените от ГЕРБ чужди инвеститори, заяви депутатът от Коалиция за България Валери Жаблянов в интервю за TV7. Условията по строителството на АЕЦ „Белене" подлежат на предоговаряне и преразглеждане при участие на България от страна на европейските партньори, упълномощавайки Брюксел да преговаря от нейно име, коментира социологът Димитър Димитров. Референдумът за „Белене" е пример за това, че БСП не е против националните допитвания, посочи Жаблянов. Това обаче не отменя необходимостта от промяна на закона за провеждането им, подчерта той. Едва ли друга политическа сила може да събере 700 хиляди гласа в подписка за искане на референдум, което обезсмисля самото искане, заяви Жаблянов по повод предложението на президента Плевнелиев за провеждане на референдум за задължителното гласуване, електронния вот и мажоритарната избирателна система. За да има такъв референдум смисъл, е необходима промяна в закона, категоричен е политологът Борис Попиванов. Евроизборите са „голям залък" за страната и политиците ни. Първо трябва да докажем, че можем да ги проведем, и второ - че можем да приемем резултатите от тях, отбеляза той. „След приемането на България в ЕС усвояването на средствата се превърна във вътрешнополитическа вендета

“Ура, депутат в затвора”, или “Риба, ама цаца”

“Бивш депутат влезе в затвора”, чета вчера и си мисля, че най-после една от мечтите ми се сбъдна. Поне две клавиатури съм изпочупил да описвам далавери на депутати, министри и други длъжностни лица от държавната администрация, включително и за новопостъпилия лишен от свобода. След кратката еуфория от новината дойде и отрезвяването. В същото време

Спад в цената на златото

Златото с незабавна доставка поевтиня с 0,2% до 1 252,74 долара за тройунция в 09:04 ч. на борсата в Сингапур, предаде „Блумбърг“. Златото с...

ЕК: Гърция и Испания са с най-висок процент на корупция в Европа

Европейската комисия представи първия си доклад за корупцията в ЕС, който е изготвен на база данни от всички държави членки. Според резултатите от доклада проблемът с корупцуята е най-голям в Испания и Гърция, където засяга между 60 и 69% от държавните структури.

Парламентът обсъжда създаването на комисията "Бисеров", "Атака" се отказа от размразяване на АЕЦ "Белене"


Депутатите започнаха работа с обсъждане на създаване на анкетна комисия, която да провери всички факти и обстоятелства около изненадващата оставка на бившия зам.-председател на Народното събрание Христо Бисеров. Предложението е на ГЕРБ и е по реда в парламентарния правилник, който дава право на групите в Народното събрание да внасят за обсъждане законопроекти, без да е нужно нарочно гласуване на пленарната зала.

Зам.-председателят на парламентарната група на "Атака" Павел Шопов каза...

Дискусия за Спешна помощ

/КРОСС/Кадровият срив в системата на спешната помощ и предстоящите промени ще бъдат в основата на дискусия, организирана от лекарския съюз. Данните сочат, че през 2013 г. е имало 125 хиляди повиквания. 98% от тях са били изпълнени. Над 2 хиляди са били сигналите, подадени след катастрофи, случаите на травми са повече от 13 хиляди. За участие в дискусията ще бъдат поканени всички водещи институции от системата на здравеопазване, директори на спешни центрове и на болници, национални консултанти, сдружението на общините.  

В Сливен ще бъде представена изложба на бургаския художник Георги Баев

Изложба на бургаския художник Георги Баев ще представят в ХГ „Димитър Добрович” в Сливен, съобщи Агенция Фокус. В навечерието на 90-годишнината от рождението на бургаския художник...

Ауспух на Ламборгини послужи за запалка

Богаташ паркирал своето "Ламборгини" в един от най-луксозните квартали на Лондон, когато осъзнал, че няма огънче, за да си запали пурата. Вместо обаче да помоли някого за запалка човекът ре...

Брутална немска шега за Шумахер втрещи света

Германците за пореден път показаха прословутата липса на чувство за хумор. Този път те надминаха себе си, иронизирайки сънародник, и то не кой да е, а легендарният Михаел Шумахер. Списанието "Тит...

Иво Иванов: Разказът е киносалонът на твоето въображение, аз само късам билетите

Интервю на Тодор Станчев с Иво Иванов, автор на  книгата „Кривата на щастието”,предоставено от издателство Вакон.   Навярно хиляди са чели твоите истории, но ка...

Две постройки са изгорели тази нощ в Смолян

Две постройки са изгорели при пожар тази нощ в Смолян, съобщи Агенция Фокус. В 01.56 часа тази нощ в Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” – Смоля...

Австрийска скиорка заплашена с отвличане в Сочи

Австрийският олимпийски комитет е получил писма със заплаха за отвличане на скиорката Марлийз Шилд и състезателката по скелетон Янине Флок по време на Игрите."Вече информирахме криминалната полиц...

Peugeot влиза в Световния шампионат по раликрос

Историята на Peugeot в моторния спорт без съмнение е една от най-всеобхватните, която сме виждали през десетилетията. Компанията има титли в Световния рали шампионат (WRC) и Световния шампионат за спо...

Комисия "Бисеров" ще има, но тя ще разследва и СРС-та, и отношенията на Бойко Борисов с Петното

Временна анкетна комисия за Христо Бисеров ще има. Това решиха депутатите като първа и извънредна точка в днешното заседание на парламента. Според проекта обаче комисията няма да се занимава само с Б...

„Мис България“ и екзотична танцьорка в шоколадово шоу с бодиарт

По повод празника на влюбените, двете красавици „Мис България“ Галена Димова и екзотичната танцьорка Индира ще предизвикат истинска „Шоколадова еуфория“ в компа...

Партията на Илияна Раева ще се коалира с още две, едната е Християндемократическата

Партията на Илияна Раева ще се коалира с Християндемократическата партия, както и с поне още една, чието име ще стане известно днес на конференция от 11:00 часа. Това заяви самата Раева пред bTV. Коалицията ще носи името "Обединени демократи".

Лидерът бил много уважавана фигура, открехна завесата шефката на Българската федерация по художествена Партията на Илияна Раева ще се коалира с Християндемократическата партия, както и с поне още една, чието име ще стане известно днес на конференция от 11:00 часа. Това заяви самата Раева пред bTV. Коалицията ще носи името "Обединени демократи". Лидерът бил много уважавана фигура, открехна завесата шефката на Българската федерация по художествена

Олимпийското селце в Лондон - източник на качествени жилища под наем

Компанията-собственик на апартаментите налага модел на качествено управление на имотите под наем

    


Американските служби са подслушвали и Герхард Шрьодер?

Журналистическо разследване разкрива, че като германски канцлер той е бил следен заради позицията си срещу инвазията на САЩ в Ирак

    


Експерт алармира: Нашествие от плъхове в столицата

Гражданите чакали бройката да стане "видимо неприятна"

    


Илияна Раева: Добра съм на бухалките

Илияна Раева ще се коалира с Християндемократическата партия, както и с поне още една, чието име ще стане известно днес на конференция от 11:00 часа, оповести по БТВ самата Раева, която е шеф на Българската федерация по художествена гимнастика. Новата коалиция щяла да се казва "Обединени демократи", а лидерът бил много уважавана фигура, издаде още Раева.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване