ЕС ще бори недекларирания труд с обща платформа

ЕК предложи създаването на европейска платформа с цел по-ефективно предотвратяване на недекларирания труд. От представителството на комисията у нас уточниха, че платформата ще обедини различни национални органи, които се борят с нерегламентираната заетост - явление, което нанася сериозни вреди върху условията на работа, лоялната конкуренция и държавните бюджети.

Здравната програма Medicare е направила 4 000 лекари милионери през 2012 г.

Очните спациалисти са сред най-високоплатените, сочат държавни данни


БФС отхвърли искането на ЦСКА и "Левски", дербито остава в понеделник


Българският футболен съюз не уважи желанието на ЦСКА и "Левски" да играят дербито помежду си от 34-ия кръг на А група в четвъртък, 17 април. Двубоят ще се играе от 16.00 часа в понеделник, 21 април, потвърди днес спортно-техническата комисия. 

Първоначалното срещата беше насрочена за петък, 18 април, но след това беше преместена с три дни. Датата породи недоволството на двата клуба, тъй като това означава провеждането на подготвителни лагери по време на великденските празници....

Бум на варицела във Врачанско

Само за последната седмица са установени 38 случая

Борбата на Eвропарламента за гласоподаватели през годините (видео)


Избирателната активност на европейските граждани спада все повече през годините при избора на Европейски парламент. Това е и една от причините Европарламентът да се опитва да е по-интерактивен и интересен за своите гласоподаватели.

Неговите функции са определени в учредителните договори, а от 1979 г. членовете му се избират пряко. Оттогава досега такива избори са се провели общо седем пъти. Евроизбори се организират винаги в новите страни членки, когато се присъединят към ЕС, за да...

Труп изплава от езеро край Враца

Намериха труп на възрастен човек в езерото на ресторант „Чайка“ край Враца, пише „Конкурент“. Информацията бе потвърдена от органите на реда.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
В момента мястото е отцепено от полицията, която разследва случая. Шефът на врачанската полиция Аспарух Максимов е на Намериха труп на възрастен човек в езерото на ресторант „Чайка“ край Враца, пише „Конкурент“. Информацията бе потвърдена от органите на реда. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS В момента мястото е отцепено от полицията, която разследва случая. Шефът на врачанската полиция Аспарух Максимов е на

Агенцията за закрила на детето отчита повече обаждания на националния телефон за деца


Над 100 хиляди обаждания са получени на националната телефонна линия за деца 116 111 през 2013 година. Те са с 5% повече от 2012 година, съобщи Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД). 

Над 20 хиляди деца са получили консултации с психолозите, като

повечето от тях са тийнейджъри, които заради анонимността

на телефона споделят проблемите си и обсъждат възможните решения, без да се чувстват притиснати от мнението и гледната точка на възрастния. 
...

Украйна във финансов и политически колапс

Работещите в публичния сектор не са получили заплатите си

Проверяват фирма по сигнал за трафик на хора

Измамите с предложения за работа зад граница не намаляват

Пешеходец блъсна 14-годишен на колело, контузи го и избяга

Уникална катастрофа предизвика пешеходец във Варна, след като блъсна момче на колело и избяга от местопрестъплението. Полицията издирва нападателя.
Инцидентът е станал около 7,55 часа на варненското стъргало бул Уникална катастрофа предизвика пешеходец във Варна, след като блъсна момче на колело и избяга от местопрестъплението. Полицията издирва нападателя. Инцидентът е станал около 7,55 часа на варненското стъргало бул "Княз Борис". 14-годишният водач на колелото е с контузии. Вероятно той е стреснал пешеходеца и мъжът от яд го е изблъскал с ръце от

Труп изплава в езеро на ресторант край Враца

Намериха труп на възрастен човек в езерото на ресторант „Чайка“ край Враца, пише „Конкурент“. Информацията бе потвърдена от органите на реда.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
В момента мястото е отцепено от полицията, която разследва случая. Шефът на врачанската полиция Аспарух Максимов е на Намериха труп на възрастен човек в езерото на ресторант „Чайка“ край Враца, пише „Конкурент“. Информацията бе потвърдена от органите на реда. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS В момента мястото е отцепено от полицията, която разследва случая. Шефът на врачанската полиция Аспарух Максимов е на

Проф. Драгомир Драганов със "Златен скункс" от "Господари на ефира"

Преподавателят по история от Софийския университет проф. Драгомир Драганов получи Преподавателят по история от Софийския университет проф. Драгомир Драганов получи "Златен скункс" от "Господари на ефира", съобщи Нова телевизия. "Почетната" бе връчена от репортера Боби Ваклинов във връзка с поредния случай, в който професорът бе заловен да шофира в нетрезво състояние. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,

Три причини да подкрепим Пеевски

Досега се знаеше, че България има много проблеми, но не беше ясно как това застрашава ЕС. След кандидатурата на Делян Пеевски за евродепутат става ясно как – пряко. Коментар на Татяна Ваксберг, Дойче Веле

ЦСКА започва ремонт на Сектор Г

/КРОСС/От ЦСКА обявиха на клубния сайт, че в най-скоро време ще започне ремонт на Сектор Г на "Българска армия". Шефовете на "червените" се ангажираха той да бъде готов за началото на новия футболен сезон у нас. От клуба информират още, че разходите по ремонта ще бъдат поети от клуба, а не както се очакваше от сдружението „ЦСКА Завинаги". Ето и пълната информация от сайта на ЦСКА: Във връзка със зачестили запитвания от страна на наши привърженици ръководството на ЦСКА информира за следното: През октомври 2013 година беше подписан договор със сдружението "ЦСКА Завинаги". Договор за изграждане на три тренировъчни терена и сектор Г на стадион "Българска армия". Срокът за изграждане на сектор Г бе 1 април 2014 година. Към тази дата е готов един от терените, без за него да са предадени необходимите разходни документи, в това число и фактури. Съгласно договора тези документи са необходими, тъй като акционерите на ЦСКА са поели да заплатят изграждането на терени и сектор Г с акции или чрез други финансови опции. Неизпълнението в срок на клаузите по договора може да има и обективни причини. Така или иначе привържениците заслужават да имат своя Сектор Г. Поради това Клубът се ангажира със свои средства да възстанови сектор Г в кратки срокове, в израз на уважението към червената общност. Ръководството на ПФК ЦСКА АД ще направи всичко възможно сектор Г да бъде готов за началото на новия футболен сезон.  

Гласувайте на евроизборите, зове Цветанов в Испания

"Трябва да си помагаме взаимно, за да се върнете един ден"


Делото срещу Сидеров за инцидента във Варна влиза в съда

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Волен Сидеров. Лидерът на Атака на 6 януари 2014 г. в самолета от София за Варна и на летище - Варна е извършил три престъпления. Той е осъществил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Русия няма да нахлува в Украйна

/КРОСС/ Русия официално отхвърли разпространената информация за нахлуване в Украйна. От руското външно министерство посредством съобщението, публикувано на сайта на МВнР на Руската Федерация, категорично заявиха, че Русия няма намерение да осъществява непланирани военни действия по границата с Украйна, цитира ИТАР-ТАСС.В съобщението също така се подчертава, че нито САЩ, нито Украйна не трябва да имат основателни причини за безпокойство, защото РФ не веднъж е заявявала официално, че няма никакви намерения да навлиза на територията на Украйна, нито да воюва със съседката си, нито да осъществява на своя територия в района на границата с Украйна каквито и да било извънредни или непланирани военни действия. Освен това, всекидневната дейност на руските войски на руска територия не представляват никаква опасност за сигурността на САЩ и другите държави от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.    

Финансовият бизнес дава 120 млн. евро годишно за лобиране в Брюксел

Финансовата индустрия харчи поне 120 милиона евро годишно, за да влияе на политическите решения в Брюксел чрез различни лобистки групи. Данните са от изследване на неправителствената организация "Корпоративна Европа”, Австрийската федерация на профсъюзите и Австрийската камара на труда и според тях показват сериозен проблем с демократичността на европейските институции, предаде БНР в сряда.   Поне 700 организации като бизнес асоциации, консултантски компании или фирмени пиар офиси си разпределят тези десетки милиони евро годишно, за да осигурят на финансовата индустрия привилегирован достъп до хората и структурите, които вземат политическите решения.   Този достъп, според авторите на изследването, е факт, защото от 17 проверени официални експертни групи към европейските институции, 15 са били доминирани от представители на финансовия сектор. Това донякъде обяснява защо наложените от кризата реформи в този сектор се оказаха толкова трудни и защо съпротивата срещу регулацията му беше толкова силна, пише в доклада по темата.   За интересите на финансовата индустрия в Брюксел работят поне 1700 лобисти, показва изследването, в което обаче е обяснено, че това не е пълната бройка, защото въпреки усилията през последните години в Европейския съюз все още няма задължителна регистрация на лобистите и излизането им на светло е въпрос на доброволен избор.   Организациите, изготвили и публикували този доклад, настояват за ясни правила за прозрачност на лобизма, както и за общоевропейски мерки срещу нерегламентираното влияние върху политическите решения.

Цацаров финтира журналисти във Варна

Главният прокурор Сотир Цацаров финтира журналистите, които го чакаха днес на обяд пред Съдебната палата във Варна. По предварителна информация обвинител номер 1 трябваше да има среща с медиите и да каже целите на посещението си край морето.
Според близки до прокуратурата, Цацаров бе във Варна за отчета на работата на окръжната прокуратура в града. Главният прокурор Сотир Цацаров финтира журналистите, които го чакаха днес на обяд пред Съдебната палата във Варна. По предварителна информация обвинител номер 1 трябваше да има среща с медиите и да каже целите на посещението си край морето. Според близки до прокуратурата, Цацаров бе във Варна за отчета на работата на окръжната прокуратура в града.

И ДПС- Хасково предложи Делян Пеевски за евродепутат

/КРОСС/Делян Пеевски получи петата си поредна номинация за водач на евролистата на ДПС от общинската структура на Движението в Хасково. Преди дни Пеевски беше издигнат за кандидат за евродепутат от структурите на ДПС първо в Кърджали, а след това в Смолян, а в последствие и от Бургас, и Кюстендил. Останалите номинации на ДПС-Хасково са на областният лидер и депутат Мехмед Атаман, заместник-министърът на отбраната Неджми Али, директорът на Областна дирекция "Земеделие" в Хасково Танер Емин, Мюмюн Халил и Орхан Кючюк. В последния момент Атаман си е направил самоотвод, с мотива, че приоритет за него е работата му в България. „По лични причини" самоотвод има и от председателя на Областното ръководство на Младежкото ДПС Танер Емин. Номинирането на Пеевски потвърди областния управител на Хасково Кадир Исов, който е и председател на общинското ДПС. Той уточни, че първото място за Пеевски в евролистата хасковлии отредили още преди десетина дни с мотив, че ще е полезен на хасковски регион."Смятаме, че може да е полезен на региона с инициативността си и като бизнес стратег", обобщи Исов. Той категорично отрече за номинацията на Пеевски да е имало натиск от централното ръководство на движението. "Заставам зад всяка една от номинациите на 100 % и с чиста съвест!", коментира Исов.  

Благоевградската танцова формация "Астра" изправи на крака пернишката публика

Танцова формация "Астра" представи Благоевград в Салона на изкуствата – Перник 2014. След участието си, формация "Астра" с покана за концерт в Гърция.

Невероятните изпълнения на момичетата от Танцова формация "Астра" при Младежки дом - Благоевград накараха публиката да ги аплодира на крака и да се наредят сред най-добрите трупи в страната.

Танцовата интерпретация на емблематичната българска народна песен "Притури се...

Продължава

Двойничка на Анджелина изнасили таксиджия с нож

Нимфоманка, двойничка на Анджелина Джоли, ще лежи 4 години в затвора, защото заплашила с нож таксиджия, който не искал да прави секс с нея.

Ташева: Не се притесняваме от обвинителния акт срещу Сидеров

Не се притесняваме и вярваме на българския съд. Това каза народният представител от „Атака” Магдалена Ташева, във връзка с внесения обвинителен акт срещу лидера на партията Волен Сидеров, съобщи Фокус. „Целта е да ни оклеветят преди евроизборите. Генералната цел и надежда на ГЕРБ, които стоят в основната на разработката срещу „Атака“, Не се притесняваме и вярваме на българския съд. Това каза народният представител от „Атака” Магдалена Ташева, във връзка с внесения обвинителен акт срещу лидера на партията Волен Сидеров, съобщи Фокус. „Целта е да ни оклеветят преди евроизборите. Генералната цел и надежда на ГЕРБ, които стоят в основната на разработката срещу „Атака“,

Магдалена Ташева: Не се притесняваме от обвинителния акт срещу Волен Сидеров

Не се притесняваме и вярваме на българския съд. Това каза народният представител от „Атака” Магдалена Ташева, във връзка с внесения обвинителен акт срещу лидера на партията Волен Сидеров, съобщи Фокус. „Целта е да ни оклеветят преди евроизборите. Генералната цел и надежда на ГЕРБ, които стоят в основната на разработката срещу „Атака“, Не се притесняваме и вярваме на българския съд. Това каза народният представител от „Атака” Магдалена Ташева, във връзка с внесения обвинителен акт срещу лидера на партията Волен Сидеров, съобщи Фокус. „Целта е да ни оклеветят преди евроизборите. Генералната цел и надежда на ГЕРБ, които стоят в основната на разработката срещу „Атака“,

Германия се задъхва от недостиг на инженери

Най-голямата икономика в Европейския съюз (ЕС) - тази на Германия започва да се задъхва от недостиг на квалифицирани инженери, като през следващите...

Два моста и водосток между Царево и Ахтопол ще се ремонтират с 1.6 млн. лв.

Агенцията "Пътна инфраструктура" отпуска по аварийната си програма над 1.6 млн. лв. за проучване на състоянието на два моста и сводов водосток по пътя между Царево и Ахтопол, за проектиране на аварийните им ремонти и изпълнението на възстановителните работи, съобщиха от ведомството в сряда. Договорът е бил подписан с дружеството "Пътища и мостове" ЕООД. Двете стоманено-бетонни мостови съоръжения се разположени между село Варвара и Ахтопол и при ремонта им ще се възстанови нормалното експлоатационно състояние на съоръженията, а габаритът им ще се приведе в съответствие с нормите за проектиране. Сводовият водосток се намира при км 10+285 на републиканския път Царево – Ахтопол. Стойността на проучвателно-проектантските и аварийно-възстановителните дейности на трите съоръжения е 1 612 348,19 лв. с ДДС.

Б. Иванов: Очаквам подобрение на финансовото състояние на компаниите

Много е важно да не се самозабравяме като инвеститори, което да води до бързо преминаване от оптимизма към еуфорията, смята портфолио мениджърът


Понижения за индексите на БФБ

Водещият борсов индекс SOFIX спадна в четвърта поредна сесия


Гората край Стара Загора не била изчезнала, а изгоряла, залесена е

Директорът на горското стопанство в Стара Загора Севдалина Иванова коментира показаните днес в сутрешен блок на една от националните телевизии сателитни снимки, според които цяла една гора в района на града е изчезнала в периода между 2004 и 2014 година.
Директорът на горското стопанство в Стара Загора Севдалина Иванова коментира показаните днес в сутрешен блок на една от националните телевизии сателитни снимки, според които цяла една гора в района на града е изчезнала в периода между 2004 и 2014 година. "Снимките са от местността Карасиврия. Там през 2007 г.

СЕМ: Зрителите да бъдат предупреждавани за предстояща политическа сатира

/КРОСС/ Членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) припомнят, че зрителите трябва да бъдат предупреждавани предварително, ако в политическо предаване им се предлага сатира или просто шега. Повод за това е жалбата от вчера на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов срещу излъчено фалшифицирано интервю с него в предаването "Оригиналът" по ТВ7. В него бяха монтирани реплики на Борисов от различни предавания, а глас зад кадър задаваше подходящите, според авторите на видеоматериала, въпроси. Постфактум водещият Иван Гарелов обясни, че този жанр е избран след като лидерът на ГЕРБ отказал да участва. Днес членовете на СЕМ са разгледали жалбата на лидера на ГЕРБ и са стигнали до извода, че "фалшивото интервю в предаването с Борисов, в което към негови реплики по друг повод са монтирани въпроси, макар и да прекрачва етични стандарти на журналистиката, не попада пряко под санкцията на Закона за радиото и телевизията". Законодателят е оставил подобни медийни практики на грижата на саморегулацията, се посочва в съобщение на СЕМ. Заради това, че в автореклама на предаването е било обявено, че Борисов ще участва за пръв път в него, а така зрителите са били заблудени, СЕМ ще поиска с казуса да се ангажират Комисията за защита на конкуренцията и Комисията за защита на потребителите. Само тези два органа са компетентни да санкционират заблуждаващата реклама, уточняват от медийния регулатор

Бистрят проблемите на малките стопани на форум в Люксембург

Състоянието в сектора на плодовете и зеленчуците ще е сред основните теми, които ще обсъдят ресорните министри на предстоящото заседание на Съвета на...

Адвокатът на Кирчо Киров пред Фрог: Обраха генерала

Обраха жилището на бившия шеф на Националната разузнавателна служба о. з. ген. Кирчо Киров в Красно село, потвърди пред Фрог нюз неговия адвокат Димитър Вълчев.

НАТО предупреди Русия и поиска изтегляне на руските войски от границата с Украйна

"Ако Русия се намеси допълнително в Украйна, това би било историческа грешка, би имало тежки последици за нашите отношения с Русия и би изолирало още повече Русия в международен план", заяви на пресконференция генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен.

„Мистерията Еньовден“ изригна в НДК

Тази година проектът „Мистерията Еньовден“ събра повече от 25 музиканти, които изпълняват музиката на представлението на живо. Всеки един от тях е доказал се професионалист и изградил име в своята област. Креативният музикален продуцент – Алекс Нушев, успя да съчетае и сработи живото изпълнение на народни изпълнители, рок бенд и всички солисти в шоуто.

ГЕРБ ще си партнира с РДП и БСДП

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и председателите на Радикалдемократическата партия (РДП) – Захари Петров, и на Българската социалдемократическа партия (БСДП) – Йордан Нихризов, подписаха споразумения за политическо партньорство.

Руска шпионка ранила трима в Николаев

Вчера украинските сили за сигурност са задържали гражданка на Русия, която е изпълнявала задача на спецслужбите за дестабилизиране на ситуацията в южните области на Украйна, предаде „Обозреватель“.
На 7 април рускинята на име Мария е взела пряко участие в сблъсъците пред сградата на Николаевската областна държавна администрация. Вчера украинските сили за сигурност са задържали гражданка на Русия, която е изпълнявала задача на спецслужбите за дестабилизиране на ситуацията в южните области на Украйна, предаде „Обозреватель“. На 7 април рускинята на име Мария е взела пряко участие в сблъсъците пред сградата на Николаевската областна държавна администрация.

105 са вече загиналите от Майдана

На лечение в украински болници остават 98 ранени.

На кого му пука за тайните на кметовете

Кметове отказват да бъдат проверявани за достъп до класифицирана информация, обяви шефът на комисията по тайните Борис Димитров (виж тук). Колкото и да се оплаква, това няма как да бъде променено - кметовете са избирани пряко и липсата на допуск не е основание за тяхното отстраняване. Пък и единственият секретен документ, Кметове отказват да бъдат проверявани за достъп до класифицирана информация, обяви шефът на комисията по тайните Борис Димитров (виж тук). Колкото и да се оплаква, това няма как да бъде променено - кметовете са избирани пряко и липсата на допуск не е основание за тяхното отстраняване. Пък и единственият секретен документ,

Опозиционният кандидат в Македония използва дипломатичен език по отношение на албанците

Основната македонска опозиционна партия, Социалдемократическият съюз на Македония (СДСМ), заложи на новак на политическия ринг за президентските избори на 13 април. Но макар да влиза за първи път в...

Гените казват дали да спортуваме

Мотивацията за физически упражнения или липсата на такава, може да бъде частично наследена. Това сочат резултатите от ново генетично изследване. В продължение на години учените опитват да отговорят н...

Феновете на Астън Вила искат Тонев титуляр

Феновете на Астън Вила имат голямото желаниe Александър Тонев да започне като титуляр в следващата среща на тима.В официалния форум на привържениците на тима от вчера може да се прочетат мнения за бъл...

Плевнелиев отново се намеси и върна Закона за Сметната палата

Президентът Росен Плевнелиев върна за ново обсъждане на депутатите в Народното събрание Закона за Сметната палата. Конституцията на Република България изрично в чл. 91, ал. 2 предвижда организацията...

Дженифър Лопес и Питбул пеят We Are One на Световното по футбол

Дженифър Лопес и Питбул ще изпълнят официалния химн на Световното първенство по футбол, което ще се състои от 12 юни до 13 юли в Бразилия. Латино бомбата и световноизвестният рапър обединиха усилията...

Путин предупреди Украйна за газовите доставки

В настоящата ситуация "Газпром" трябва да се въздържи да доставя газ на Украйна срещу сумата, платена месец по-рано. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на среща с прави...

Радикали и социалдемократи се съюзяват с ГЕРБ

Трите партии се ангажират с формиране на бъдещо дясноцентристко правителство

Травма извади от строя миньореца Дани Леонтиев преди полуфинала с "Бенковски" (Луковит)

Сериозен вратарски проблем изскочи пред треньорския щаб на "Миньор" преди полуфинала за Купата на Аматьорската футболна лига срещу "Бенковски" (Бяла). Срещата е днес от 16 часа на стадиона в Луковит.

Титулярният страж Дани Леонтиев е с травма, заради която пропусна срещата срещу "Велбъжд", а юношата Алекс Георгиев е отказал да тренира с първия отбор. Младокът се разсърдил, че не е избран за титуляр срещу кюстендилци и след срещата...

Продължава

Оправдаха Цеца Величкович за побой над футболен бос

Сръбската фолк звезда Цеца Величкович бе оправдана за побоя над председателя на футболния отбор ФК Млади пролетер Алексанъдр Оларевич

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване