Пипнаха петима с близо 500 гр хероин в Пловдивско

По пазарни цени иззетото количество наркотик е около 20 000 лв.


Бареков: Журналистите принизиха професията до нивото на платената любов


„Очевидно тарифите в българската журналистика надминаха стократно тези в каталозите на световните модни агенции. Тази сутрин бившите ми колеги от bTV се задействаха като кризисен пиар, за да подобрят репутацията на бившия премиер“. Това заяви лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков, цитиран от пресцентъра на движението. „Очевидно тарифите в българската журналистика надминаха стократно тези в каталозите на световните модни агенции. Тази сутрин бившите ми колеги от bTV се задействаха като кризисен пиар, за да подобрят репутацията на бившия премиер“. Това заяви лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков, цитиран от пресцентъра на движението.

Бареков след обвинението на Миланов: Журналистите принизиха професията до нивото на платената любов

„Очевидно тарифите в българската журналистика надминаха стократно тези в каталозите на световните модни агенции. Тази сутрин бившите ми колеги от bTV се задействаха като кризисен пиар, за да подобрят репутацията на бившия премиер“. Това заяви лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков, цитиран от пресцентъра на движението. „Очевидно тарифите в българската журналистика надминаха стократно тези в каталозите на световните модни агенции. Тази сутрин бившите ми колеги от bTV се задействаха като кризисен пиар, за да подобрят репутацията на бившия премиер“. Това заяви лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков, цитиран от пресцентъра на движението.

Александрина Симеон ще води майсторски клас по джаз интерпретация на „Откритие 2014”-Варна

Майсторски клас по джаз интерпретация е едно от новите събития, които предлага в тазгодишната си програма международният поп-рок-джаз фест „Откритие 2014”. Млади изпълнители от цяла България ще имат възможността да бъдат част от специалния клас на популярната джаз фурия от Германия Александрина Симеон, съобщиха организаторите за Moreto.

Бебе и куче в уникален дует

Уникален дует между бебе и куче умили потребителите на интернет. Бебокът дава тон за песен, а кучето приглася в

Съдът пусна в чужбина Алексей Петров, за да се лекува

Софийски градски съд отново разреши на Алексей Петров да напусне страната, за да се лекува в чужбина, предаде БГНЕС. Този път Алексей Петров поиска да получи такова разрешение от 15 април до 31 авгу...

Джони Деп: Искам още 100 деца

"Обичам децата, вече имам две и те са прекрасни. Бих си направил още сто, но май съм предпочел да го карам по лесния начин", коментира в интервю актьорът Джони Деп. Той е татко на 11-годиш...

"Година на лъжата" – най-продаваният и успешен роман на Андрей Геласимов вече в България

След успеха на „Степни богове“ и „Дом на улица „Езерна“ в началото на април издателство „Ентусиаст“ публикува на българския книжен...

Волен Сидеров влиза в ЦСКА

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров ще стане поредният политик със собственост във футболния ЦСКА, похвалиха се от "Армията". Новината беше потвърдена и от централата на партията. Дне...

Охраната на летището в Мадрид се усъмни в Меси (ВИДЕО)

Звездата на Барселона Лионел Меси за пореден път доказа, че е "опасен" футболист. Лео изглеждаше подозрителен на един от охранителите на аерогарата в Мадрид. Представителят на органите на ре...

Брюксел тръгва на борба с недекларирания труд

ЕК предложи създаването на европейска платформа за подобряване на сътрудничеството на равнище ЕС с цел по-ефективно предотвратяване и възпиране на недекларирания труд, съобщиха от представителствот...

Таванът на лихвите по кредитите няма да важи със задна дата

Промените в Закона за потребителските кредити, с които беше въведен таван на лихвата върху всички кридити - бързи и дългосрочни, няма да важат и със задна дата.

Това решиха днес депутатите при окончателното приемане на закона на второ четене.

Независимият депутат Румен Йончев, който се вля в редиците на "България без цензура" на Николай Бареков, имаше предложение законът да важи и за договори, сключени преди влизането му в сила и всички договори да се актуализират съгласно приетите нови разпоредби.

То обаче беше отхвърлено. По предложение на Янаки Стоилов беше решено, че със задна дата ще действа само разпоредбата, според която не се дължат такси и неустойки при предсрочно погасяване на заеми (важи след изтичане на една година от сключването на договора).

С приетите преди две седмичи текстове от закона беше въведен таван върху лихвата на потребителските заеми, като в тях вече се включват и тези до 400 лева, известни като бързи кредити.

Таванът за лихвата ще е около 50% или пет пъти законната лихва, която в момента е 10.04%.

Промените в Закона за потребителските кредити бяха внесени от Йордан Цонев от ДПС, но предложението за тавана беше на Георги Кадиев и още двама депутати от левицата.

Фирми, които предлага бързи кредити, както и банките веднага скочиха срещу ограничението и предупредиха, че ще е много по-трудно в бъдеще да се вземе бърз кредит. Някои икономисти се застъпиха за тях.

За тавана на лихвата върху кредитите - или си с хората, или с лихварите, отговори им Кадиев.

Пуснат беше слух, че Цонев ще предложи прегласуване на текста за тавана, тъй като работата по приемането на целия закон на второ четене не е приключила, но той ги отрече.

Депутатите решиха, че законът ще влезе в сила 3 месеца след обнародването му в Държавен вестник.

Това означава, че таван върху лихвите, както и другите промени около таксите по кредитите, ще има за договорите, подписани след август тази година.

Промените предвиждат още предсрочното погасяване на жилищни и ипотечни кредити да става без наказателна лихва след първата една година.

Ако това се случи през първата година, наказателната лихва не може да бъде повече от 1 процент.

Банките ще могат вече по-трудно да променят методологията, по която определят лихвата.

С промените отпадат и някои от таксите, събирани от клиентите, като тази за разглеждането на молбите за получаване на кредит.

Предвижда се и възможност хората, които взимат кредит, да имат право да избират дали да отговарят за кредита с цялото си имущество или само до размера на обезпечението, като при този вариант кредитът ще бъде по-скъп.

Тази възможност, която ни спасява от положението "вечен длъжник на банката", ще важи само за кредитите, отпуснати след влизането в сила на закона.

Жълто - черната пернишка футболна сила "Миньор" се изправя на полуфинал срещу "Бенковски" (Бяла)

Днес футболният отбор "Миньор" ще се изправи в полуфинал срещу "Бенковски" (Бяла) на стадиона в Луковит. Футболният двубой ще започне в 16 часа.

"Целите ни са две - второто място в групата и спечелването на Купата на аматьорската лига.", каза спортно - техническия директор на "Миньор" Валентин Лазаров. 

Мачът е важен, тъй като е полуфинал за Купата на аматьорската футболна лига. В началото на месеца в БФС...

Продължава

ВСС и председателят на градския съд бавят проверка срещу съдия Петя Крънчева


Етичната комисия към Висшия съдебен съвет е изискала допълнителна информация от председателя на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева във връзка с проверката срещу шефа на Наказателното отделения в съда - Петя Крънчева. Това e станало на 20 януари, но до този момент отговор от Янева не е  получен, съобщиха от съдебния съвет след запитване на  "Дневник".

Проверката на Крънчева беше възложена в края на ноември м.г., като повод беше  статия в "Дневник" от средата на октомври, в...

Левски разкарва Генков през лятото

"Сините" не желаят да плащат солидна заплата на една резерва


Twitter отваря офис в Турция

Социалната мрежа Twitter възнамерява да открие свой офис в Турция, въпреки множеството проблеми през последните седмици, пише изданието Hurriyet...

С 6-часов танцов маратон на три сцени се откри Пролетния салон на изкуствата в Перник

На три сцени пред Двореца на културата в Перник се изявиха танцови формации от Перник, София, Радомир, Благоевград, Дупница и Кюстендил.

6-часов танцов маратон откри Пролетния салон на изкуствата в Перник. На три открити сцени пред Двореца на културата в града се изявиха над 20 танцови формации от Перник, София, Радомир, Благоевград, Дупница и Кюстендил, съобщиха за ZaPernik.com.

Стотици зрители наблюдаваха зрелището, в което се редуваха различни танцови стилове, етноси и епохи. Мажоретен състав от 6 СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ откри танцовия маратон. След това български народни танци...

Продължава

НС прие новия Закон за потребителския кредит

Без такса предсрочно погасяване и при вече сключени договори

Най-малко 23-ма загинали при атентат в Пакистан

Бомбата е избухнала на пазар в град Равалпинди


ВЕИ-тата на ЕВН работят на 40%

В 8.50 часа днес по разпореждане от Електроенергийния системен оператор (ЕСО), EВН България Електроразпределение разпореди на всички ВЕИ централи да ограничат мощността си с 60% и да работят с мощност до 40% от инсталираната мощност за времето от 11 до 17 часа, съобщиха от дружеството.

Яне Янев осъди Сидеров за близо 55 хил. лв.

Лидерите на РЗС и "Атака” Яне Янев и Волен Сидеров многократно са си разменяли пред медиите грозни реплики и обиди. Янев обаче успя да осъди Сидеров за 54 000 лева заради квалификациите "лумпен, измекяр и презерватив”, които лидерът на "Атака” си е позволил да направи.

Чужди наемници действат в Украйна, обяви Москва

Координаторът на силите за самоотбрана в Донбас

Нека си признаем, че осигурителният ни модел не работи


През последните дни отново се обсъжда недостигът на пари за здравеопазване.
Министърът на здравеопазването твърди, че здравно неосигурените, които не са социално слаби, са около 150 000.
Тази оценка е реалистична, но не е ясно как е направена. Ако се ползват действащите в момента крайно рестриктивни критерии за достъп до социално подпомагане, През последните дни отново се обсъжда недостигът на пари за здравеопазване. Министърът на здравеопазването твърди, че здравно неосигурените, които не са социално слаби, са около 150 000. Тази оценка е реалистична, но не е ясно как е направена. Ако се ползват действащите в момента крайно рестриктивни критерии за достъп до социално подпомагане,

Такси, обезщетения и неустойки по стари ипотечни кредити ще може да се предоговарят


Депутатите приеха днес окончателно промените в Закона за потребителския кредит като решиха те да влязат в сила три месеца след обнародването им в "Държавен вестник". 

Разпоредбите в нормативния акт ще важат само за договорите за ипотечни кредити, сключени след влизането на закона в сила, с изключение на таксите, обезщетенията и неустойките, които ще могат да се предоговарят. 

Предложението за тази редакция беше направено от депутата от БСП Янаки Стоилов и беше подкрепено...

АФИС: БСП и ГЕРБ на кантар за евровота

Заедно с ДПС ще си разпределят най-малко 14 от 17-те депутатски мандата


Бебе и куче в страхотен дует (видео)

Уникален дует между бебе и куче умили потребителите на интернет. Бебокът дава тон за песен, а кучето приглася в

Реал (Мадрид) и Челси стигнаха полуфинал в Шампионската лига

Реал (Мадрид) и Челси отстраниха своите съперници в четвъртфиналите на Шампионската лига и продължиха напред. Драма обаче не липсваше. Борусия (Дортмунд) бе много близо до мечтания обрат срещу "Реал" (Мадрид), след като тимът водеше с 2:0 на полувремето. Първата среща в Мадрид свърши 3:0 в полза на Реал и германците се нуждаеха от най-малко същия резултат, за да се доберат до дузпи. Шансът бе изпуснат в 65-тата минута, когато нападателят на Борусия Михтарян беше изведен сам срещу вратаря на Реал Икер Касияс. Арменецът излъга испанския вратар, но стреля в гредата, а след това ударът на Левандовски беше блокиран. Така Реал се добра до загуба само с 2:0 и продължи напред. "Челси" на свой ред се класира за полуфиналите в Шампионската лига след гол в 87-ата минута, което донесе победата над ПСЖ с 2:0. Англичаните изхвърлиха френския си съперник от турнира с общ резултат 3:3 и гол на чужд терен. Лондончани поведоха в 32-ата минута, когато резервата Шурле вкара с удар от наказателното поле. Челси игра добре, но нямаше късмет да реши мача по-рано. В началото на второто полувреме сините удариха две греди. Победата дойде в самия край на мача. При далечен удар към врата на ПСЖ топката рикошира и забави хода си. Тогава Демба Ба се изпревари защитник на съперника и я засече във вратата на ПСЖ.

Реформаторският блок ще финансира кампанията си с вечери и бал, Костов няма да участва в нея


Реформаторският блок изпробва нов за България модел на финансиране преди евровота – организира вечери за набиране на средства, каза пред "Дневник" говорителят на блока и лидер на ДСБ Радан Кънев.

"Каним представители на малкия и средния бизнес. Те даряват суми от около 500 лв, по банков път, с отчитане пред Сметната палата. Част от хората дори не ни симпатизират, а идват вдъхновени от това, че някой прави подобен вид фондонабиране в България", коментира Кънев. И добави, че блокът...

Великденската ваканция на депутатите - от 17 до 26 април

Народните представители гласуваха великденската им ваканция да продължи от 17 април до 26 април, който обаче се пада събота. След това обаче идват празниците около Деня на труда и Гергьовден.

Предложението, внесено от председателя на Народното събрание Михаил Миков, беше прието с 83 гласа „за", 55 „против", 13 „въздържал се".

април. „Предлага Народните представители гласуваха великденската им ваканция да продължи от 17 април до 26 април, който обаче се пада събота. След това обаче идват празниците около Деня на труда и Гергьовден. Предложението, внесено от председателя на Народното събрание Михаил Миков, беше прието с 83 гласа „за", 55 „против", 13 „въздържал се". април. „Предлага

23% от младежите в ЕС са били без работа през 2013 г.

Повече шансове за младите в ЕС - дискусия в Благоевград на 11 април


Математик установи кои са любимите числа на хората

Бразилският математик Алекс Белос установи кои са любимите числа на хората. В анкетата се включили 30 хиляди души, а победителят е числото 7. Това...

Разнопосочни индекси в ранната търговия на БФБ

В ранната търговия днес (9 април) индексите на Българската фондова борса (БФБ-София) бяха разнопосочни. SOFIX отбеляза понижение от 0,13%,...

Пернишката метълкор банда Seize The Day ще свири на сцената в пловдивски клуб

Тази събота - 12 парил на сцената на Stage 51 в Пловдив ще се проведе кротка вечеринка със забавно-увлекателна програма, носеща името Moshpit Massacre. В забавата ще вземат участие:

Музикално-инструментална формация при читалище "Светлина", Перник - Seize The Day, самодеен (или самодоволен) състав при читалище Възраждане София - Klosh и първо поколение оркестър за забави и развлечения - Bunch Of Assholes.

Музикантите обещаха нежна...

Продължава

Забавления, подаръци и първи думи на испански с Дора Изследователката!

На 12 април 2014 г., събота, от 11:00ч., Институт Сервантес-София, с любезното съдействие на издателство „Колибри” и Greenwich Book Centre представят преведената на български език ...

Гигов нарочил Генов преди месец, защото е честен

Уволнението на Стефан Генов като треньор на Локомотив (София) е било подготвено преди месец, твърди „7 дни спорт”. Собственикът на отбора Николай Гигов се е свързал с Димитър Васев...

Чезари: Бойко обеща 15 милиона евро на ЦСКА

Бившият премиер Бокйо Борисов е обещал близо 15 милиона евро на ЦСКА чрез руския гигант "Газпром", разкри членът на Управителния съвет на "червените" Лъчезар Николов-Чезари. "...

Tодор Батков за юбилея: Пари нема, действайте

Собственикът на Левски Тодор Батков няма да осигури средства за отпразнуването на 100-годишния юбилей на клуба. Тази седмица се е състояла среща между представителите на футболния и спортния клуб и фо...

Три от три за Пеевски за евродепутат, Първанов пита какво ще е лицето ни в ЕС

След като структурите на ДПС в Кърджали и Смолян номинираха Делян Пеевски за депутат, от Движението за права и свободи продължиха да демонстрират пълен синхрон и абсолютно съгласие и организацията на ...

Клоп: Играта ни срещу Реал (М) бе за учебник

Мисля, че трябва да се изготви видео с нашата игра в мача реванш с Реал (Мадрид) и то да служи за в бъдеще на отборите, които губят с 0:3, за да им показва как трябва да се държат на терена. Това зая...

Преглед на варненския печат - 9 април

"Ремонтът на ДКС зацикли. 3 нарушения на процедурата за избор на проектант е открила Комисията за защита на конкуренцията", е водещо заглавие за вестник "Черно море". Дългоочакваният ремонт на Двореца на културата и спорта (ДКС) във Варна отново зацикли.

Депутатите ще почиват великденски от 17 до 26 април

Народните представители гласуваха великденската им ваканция да продължи от 17 април до 26 април включително. Предложението, внесено от председателя на Народното събрание Михаил Миков, беше прието с 83 гласа „за Народните представители гласуваха великденската им ваканция да продължи от 17 април до 26 април включително. Предложението, внесено от председателя на Народното събрание Михаил Миков, беше прието с 83 гласа „за", 55 „против", 13 „въздържал се". Даниела Дариткова от ГЕРБ предложи ваканцията да бъде от 18 от 27 април. „Предлагам ваканцията да запо

НОИ с електронни удостоверения за осигурител с прекратена дейност

Удостоверението е задължително за заличаване в търговския регистър

Продължава сътрудничеството между САЩ и Русия в сферата на неразпространение на ядрено оръжие

/КРОСС/ Продължава руско-американското сътрудничество по програмата Нана-Лугар за съвместни усилия за контрол над неразпространението на ядрени материали, предаде ИТАР-ТАСС. Това заяви американският заместник-министър на енергетиката Едуард Хелд. Той подчерта, че руско-американското сътрудничество в сферата на контрола на неразпространението на ядрени материали и заделянето на американски средства за проекти в тази област се „диктуват от националните интереси на САЩ”. Хелд добави още, че в днешните условия финансирането на проекти с Русия е „много несигурен въпрос”. Той изрази готовност да продължи обсъждането на въпроса с американските законодатели. Американският заместник-министър на енергетиката опроверга информацията за прекратяване на сътрудничеството с Русия по програмата Нана-Лугара. В изказване на Ан Харингтън, заместник-администратор в НАЯС по въпросите на борбата срещу разпространението на ядрени оръжия, се напомня важността от поддържането на руско-американското партньорство в сферата на неразпространение.

Част от местност "Св. Никола" остава без вода

От ВиК-дружеството във Варна съобщиха за Moreto.net, че поради авария днес без вода ще са абонатите в част от местност "Свети Никола". Аварията се очаква да бъде отстранена около обяд, а водоподаването възстановено до 13 часа, уточниха от водоснабдителното дружество.

"Атака" предлага да се отмени смяната на часовото време у нас


"Атака" предлага да бъде отменена практиката на връщане към лятното часово време, въведена от 1 април 1979 г.. Депутатите на Волен Сидеров смятат, че десетилетният опит е показал, че това е неправилна практика.

Те са внесли проекторешение, с което се задължава правителството на отмени постановленията на Министерски съвет от 1979 г. и 1997 г. (когато се уточнява, че смяната на времето е в последната неделя на март и октомври всяка година) и така България да остане на едно часово...

Орешарски: Трябва да насърчим бизнес контактите с Виетнам

Важно е България и Виетнам да задълбочат сътрудничеството помежду си, да насърчават бизнес контактите и да се работи за благосъстоянието на...

Клиентите сами избират условията по новия жилищен кредит „Право на избор” от Fibank

Кредитът се предлага с 0% лихва за първата година
Fibank (Първа инвестиционна банка) вече предлага жилищен кредит „Право на избор Кредитът се предлага с 0% лихва за първата година Fibank (Първа инвестиционна банка) вече предлага жилищен кредит „Право на избор", при който клиентите сами избират условията. Предложението е с 0% лихва за първата година и с ниска фиксирана лихва за втората и третата година - от 6.5%. Жилищен кредит „Право на избор" от Fibank дава пълна свобода

Орешарски: България и Виетнам трябва да работят за благосъстоянието на гражданите си


България и Виетнам имат отлични взаимоотношения и перспективи. Познаваме Виетнам не само като страна, която дълго време се е борила за своята независимост, но и като страна, която се развива икономически и има древна култура. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски по време на срещата си с председателя на Народния комитет в Хюе, България и Виетнам имат отлични взаимоотношения и перспективи. Познаваме Виетнам не само като страна, която дълго време се е борила за своята независимост, но и като страна, която се развива икономически и има древна култура. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски по време на срещата си с председателя на Народния комитет в Хюе,

МС одобри допълнителни разходи за министерства и КС

Част от тях са за изплащането на жилищни компенсаторни записи


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване