Гарелов не нарушил закона с монтажа на Борисов

Тв водещият Иван Гарелов не е нарушил медийния закон с фалшивото интервю на Бойко Борисов, излъчено в неделя в "Оригиналът" по ТВ7. Авторекламата обаче не била в компетенциите на СЕМ, затова медийният регулатор препраща жалбата на Борисов срещу Гарелов на Комисията за защита на конкуренцията и на Комисията за защита на потребителите. Това реши на свое заседание медийният регулатор.

Болният от лимфоцитна левкемия Васил Бамбурски има нужда от 36 хил. евро

/КРОСС/ Гергана става донор на тежко болния си брат - Васил Бамбурски. 36-годишният мъж е с остра лимфоцитна левкемия и животът му е в голяма опасност, казаха пред Plovdivutre.bg близки на пловдивчанина. Гери ще прелети хиляди километри от Англия до Истанбул, за да помогне на брат си. С нея ще бъде и 4-месечната й дъщеричка, защото няма на кого да я остави. Преди около 2 седмици Васил Бамбурски и майка му спешно отпътуваха за Истанбул. Баскетболистът бе приет в Анадолу Медицински Център за незабавно лечение. Турските медици са категорични, че ще направят всичко по силите си, за да върнат Васко жив и здрав в България. Гери ще стане донор при т.нар. топла трансплантация /без изчакване/. Процедурата трябва да стане до 25 дни, иначе животът на Васко е в голяма опасност.Същинската химиотерапия, като подготовка за трансплантацията, е започнала в понеделник късно следобед. Тя ще е в продължение на 5 дни по 5 часа. Лично професор Зафер Гюлбаш следи състоянието на Васил. Целият персонал и екип от професионалисти в Анадолу Медицински Център правят всичко по силите си, за да спасят болния мъж.Общата сума, необходима за костно-мозъчната трансплантация, е 70 000 евро. Още 40 хиляди евро струва химиотерапията. "От вчера имаме уверението на клиниката за 10% отстъпка", каза майката на Васил - Елисавета.Сега за младия мъж спешно са необходими още 36 000 евро. Толкова не му достигат.Една година Васко се бори с всички сили за живота си

Великден идва в Бургас по-пъстър и шарен от всякога

/КРОСС/ Още по-пъстър и шарен Великден очаква тази година малки и големи в Бургас. Във весел и незабравим празник за децата ще се превърнат конкурсите за изработване на кукли и рисуване на великденски яйца и украса, включени в богатата празнична програма на Общината. Великденски заек на сърф с чувство за хумор ще посреща и честити на бургазлии празника на ъгъла на ул. "Александровска" /срещу Общината/. Той ще бъде поредното впечатляващо творение на бургаските графитаджии, които още утре /10 април/ от 11.00 часа хващат спрейовете. Пак от 11.00 часа на следващия ден /11 април, петък/ на площад "Атанас Сиреков" пред сградата на Общината ще се проведе общоградското лазаруване. Над 300 лазарки ще изиграят "лазарски танц" и ще хвърлят венците във фонтана до Часовника. Лазаруване ще се проведе и в комплексите и кварталите парк в ж. к. "Славейков" /11 април/, в кв. Банево, кв. Горно Езерово, кв. Лозово и гр. Българово /12 април/. Детско шоу със занимателни игри и награди ще дари на най-малките бургазлии много великденско настроение на 12 април /събота/ от 10.30 часа в градинката до Часовника. То ще продължи от 11.30 часа с детско ателие за изработване на кукли. С помощта на актьори и аниматори децата сами ще изработят своя кукла от подръчни материали и ще могат да я вземат със себе си вкъщи. От 17.00 часа на открита сцена "Охлюва" ще започне кукленият спектакъл "Дядо вади ряпа"

Гените виновни за липсата на желание за спорт

Възможно е някои хора да са родени без желание да бягат. Според ново генетично изследване върху лабораторни плъхове, мотивацията за физически упражнения или липсата на такава, може да бъде частично наследена.

4500 говорими езици изчезват до век

Прогнозата е на учени от Станфордския университет

Кметство "Изток" и сръбският град Лебане се побратимиха, ще организират общи пленери и футболни мачове

Кметство "Изток" в Перник и сръбският град Лебане се побратимиха, научи ZaPernik.com.

Вчера се е провела среща между кмета на "Изток" Ивайло Иванов и кмета на сръбския град - Горан Янич. 

"Ще организираме пленери с техни и наши художници, приятелски мачове между "Металург" и техния футболен отбор. С кмета на Лебане се запознахме на фестивал в Сърбия, в който все участие ансамбъл "Граово".", каза кметът на...

Продължава

Инспекцията по труда: Измамите с оферти за работа в ЕС стават все повече и по-разнообразни

С падането на ограниченията за българи във всички европейски трудови пазари и началото на сезонната заетост в селското стопанство и туризма сигналите за нарушения се увеличават. От миналата година се налагат нови начини за заобикаляне на закона, съобщава Главната инспекция по труда.
В някои случаи условията, С падането на ограниченията за българи във всички европейски трудови пазари и началото на сезонната заетост в селското стопанство и туризма сигналите за нарушения се увеличават. От миналата година се налагат нови начини за заобикаляне на закона, съобщава Главната инспекция по труда. В някои случаи условията,

Община Варна на първо място по прозрачност в региона

Община Варна е на първо място по прозрачност в класацията на 12-те общини в региона. Картата на прозрачност е разработена и официално представена от програма „Достъп до информация“. Община Варна е на сравнително предни позиции сред останалите общини у нас – на 30-о място.

Бартерът отново се връща на мода

Кризата доведе дотам, че бартерът, който процъфтяваше в първите години на прехода, се завръща отново. Но значително променен. Вместо фирмите сами да търсят с кого да си разменят произведената продукция, вече има специални бартерни клубове, снабдени със сайтове, дори със свои валути.
Такъв е например “Бартерклуб България”, Кризата доведе дотам, че бартерът, който процъфтяваше в първите години на прехода, се завръща отново. Но значително променен. Вместо фирмите сами да търсят с кого да си разменят произведената продукция, вече има специални бартерни клубове, снабдени със сайтове, дори със свои валути. Такъв е например “Бартерклуб България”,

В Гърция крадат коли, докато собствениците им слагат покупки в багажника

Нова мода за кражба на коли от паркинги се шири напоследък в Гърция, предупреждават полицейските органи, пише Български новини. Системата е проста и автоапашите разчитат на невниманието на хората. Когато собственикът на колата излезе от супермаркета с покупките, той бива внимателно следен от крадците. Нова мода за кражба на коли от паркинги се шири напоследък в Гърция, предупреждават полицейските органи, пише Български новини. Системата е проста и автоапашите разчитат на невниманието на хората. Когато собственикът на колата излезе от супермаркета с покупките, той бива внимателно следен от крадците.

"Макларън" влиза в съдебна битка с "Ред бул" за инженер


"Макларън" ще започне съдебен спор с "Ред бул" заради специалиста по аеродинамиката Дан Фелоус, съобщи британският екип.

Шампионите обявиха завръщането на Фелоус, а претенциите на "Макларън" са, че той има договор с тях. Екипът на Рон Денис съобщи за привличането му в Уокинг още през януари.

В лицето на Фелоус ръководството на "Ред бул" търси заместник на дясната ръка на Ейдриън Нюи – Питър Продрому, чието преминаване в "Макларън" бе обявено още през 2013 г.
...

Масонска юбилейна изложба в София

/КРОСС/ Изложба „100 години ложа „Заря" с уникални документи, фотоси и предмети, свързани с историята на масонското движение в България ще бъде открита от 11:00 часа на 15.04.2014 г. в изложбената зала на Държавна Агенция „Архиви" на ул. „Московска" №5. Изложбата е организирана с любезното съдействие на Държавна агенция „Архиви", архива на ложа „Заря" и личния архив на Иван Бърнев. Преди 100 години, на 15.04.1914 г. в София тържествено е инсталирана ложа "Заря". Тя е зачислена като 15-та чуждестранна ложа в състава на Великата ложа на Франция. За нейн Първомайстор е избран д-р Христо Стойчев. Една година по-късно е утвържден Устава на Възпитателен институт "Заря" с председател големият наш учен филолог и пръв ректор на Софийския университет акад. Александър Теодоров - Балан, който наред с ген. Александър Протогеров, писателят Димо Кьорчев и много други видни българи, приема масонството с цялата си душа и има неоценим принос за развитието на движението. Но от 1942 година българското масонство е поставено под забрана от Закона за защита на нацията,гласуван от Народното събрание с оглед съгласуване на политиката на царство България с тази на фашисткото правителство на Германия

Гърция емитира първите държавни ценни книжа от началото на кризата

Въпреки че правителството представи решението да емитира облигации като голямо постижение, то бе подложено на сериозни критики от много коментатори в и извън Гърция.

прочети повече

Крадат колите на гърци, докато слагат покупки в багажника

Нова мода за кражба на коли от паркинги се шири напоследък в Гърция, предупреждават полицейските органи, пише Български новини. Системата е проста и автоапашите разчитат на невниманието на хората. Когато собственикът на колата излезе от супермаркета с покупките, той бива внимателно следен от крадците. Нова мода за кражба на коли от паркинги се шири напоследък в Гърция, предупреждават полицейските органи, пише Български новини. Системата е проста и автоапашите разчитат на невниманието на хората. Когато собственикът на колата излезе от супермаркета с покупките, той бива внимателно следен от крадците.

NSA не са отговорили на Меркел каква информация са събрали за нея


Германският канцлер Ангела Меркел не е получила достъп до информацията за нея, събирана от американската Агенция за национална сигурност (NSA), съобщава германското издание "Зехсише цайтунг". Запитването е отправено още през октомври миналата година, но все още не е получен отговор.

В края на 2013 г. на базата на данни от бившия сътрудник на ЦРУ Едуард Сноудън беше разкрита информация, че NSA подслушва телефоните на редица световни лидери, в това число и този на Меркел.
 ...

Брендо на дъното и на кокаиновата афера от рали „Дакар“?

Вътрешният министър Цветлин Йовчев каза, че има основателни подозрения лицата, замесени в „кокаинови крале“, да са свързани и с този кокаин, който беше задържан във Франция. "Има оказван политически чадър върху засегнатите лица, не са водени оперативни дела, тъй като акцията „кокаинови крале“ беше започната още през 2012 г. и към въпросните лица от тогавашното ръководство на МВР и на ГДБОП не са предприети никакви действия, което е особено смущаващо", заяви след края на заседанието на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред председателят й Атанас Мерджанов.

Илияна Йотова: Винаги има начин да намерим компромис с коалиционните партньори

/КРОСС/ Трябва да държим достатъчно силно на социалните ни ангажименти, както подхожда на една истинска левица, защото другата партия, която подкрепя настоящето управление в България има своята програма и приоритети. Това заяви Илияна Йотова на среща с жители на Бургас. По думите й една от основните теми, която вълнува хората в страната, е младежката безработица, в условията на тежка икономическа криза. „Програмата на Европейските социалисти „Младежка гаранция" вече е отбелязала успехи в Австрия и има всички предпоставки това да се случи и в България", посочи Йотова. Според нея програмата за младежка гаранция е от ключово значение за решаването на този огромен проблем с липсата на работа за младите не само в Бургас, но и в цялата страна. „Хората навсякъде ме питат как по-точно ще функционира тази програма. Поддържам постоянен контакт с Министерството на труда и социалната политика и съм доволна от яснотата на техния план. В момента се работи по изграждане на системите в общинските и областните администрации. Стар проблем е, че много млади безработни въобще не се регистрират в Бюрото по труда. Ще се води информационна кампания по училища и университети и което е най-важното - ще се прави индивидуален профил на всеки безработен младеж, с неговите компетенции и професионални квалификации. По този начин ще се търси възможно най-доброто решение за всеки младеж, обърнал се към „Младежка гаранция", обясни евродепутатът

Путин: Ще подаваме на Украйна толкова газ, за колкото си предплати


В ситуация, когато украинските власти постоянно не плащат навреме за използвания руски природен газ и дълговете им надхвърлиха 2.2 млрд. долара, "Газпром" трябва да доставя на Украйна газ единствено в обема, за който е платено месец преди това, заяви руският президент Владимир Путин.

"Колкото платят, толкова и ще получат", каза той на заседание с правителството, посветено на проблема с газовите отношения с Киев.

Но той добави, че е препоръчително засега "Газпром" да се...

Мечти и тайни на една Първа дама

Когато излиза биографична книга за известна личност, издателите винаги потриват ръце - читателският интерес, тиражът, приходите... всичко е гарантирано. Защото хората никога няма да престанат да четат истории за интересни и велики хора.
Подобни четива могат да бъдат еднакво скандални и вдъхновяващи и светът никога няма да спре да се вълнува от... Когато излиза биографична книга за известна личност, издателите винаги потриват ръце - читателският интерес, тиражът, приходите... всичко е гарантирано. Защото хората никога няма да престанат да четат истории за интересни и велики хора. Подобни четива могат да бъдат еднакво скандални и вдъхновяващи и светът никога няма да спре да се вълнува от...

Инспекцията по труда: Измамите с оферти за работа в ЕС стават все повече

С падането на ограниченията за българи във всички европейски трудови пазари и началото на сезонната заетост в селското стопанство и туризма сигналите за нарушения се увеличават. От миналата година се налагат нови начини за заобикаляне на закона, съобщава Главната инспекция по труда.
В някои случаи условията, С падането на ограниченията за българи във всички европейски трудови пазари и началото на сезонната заетост в селското стопанство и туризма сигналите за нарушения се увеличават. От миналата година се налагат нови начини за заобикаляне на закона, съобщава Главната инспекция по труда. В някои случаи условията,

Цонев: Ще преодолеем ветото на президента за Закона за Сметната палата

Ще преодолеем ветото на президента за Закона за Сметната палата. Това каза депутатът от ДПС Йордан Цонев, един от вносителите на Закона за Сметната палата. „Бяхме уведомени преди повече от...

Сигнал за бомба в The Mall

Подаден е сигнал за бомба в мол на булевард „Цариградско шосе”. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът е подаден в 18:00 часа и е започнала евакуация на гражданите, предаде...

"Газпром" не се бои от шистовия газ

В "Газпром" са оптимисти и не се страхуват от конкуренцията на шистовия газ, предаде БГНЕС. "Отнасям се много скептично към конкуренцията на шистовия газ. Моето мнение се базира на з...

ЕК обяви нови правила, органичаващи държавното финансиране на зелената енергия

Европейската комисия обяви нови правила за държавната помощ в енергетиката, чиято цел е възобновяемите енергийни източници постепенно да станат част от реалния пазар на електроенергия. Те ще влязат в ...

Mercedes-Benz подготвя конкурент на BMW X6

Концепцията, която виждата, в момента е наречена просто Concept Coupe SUV. Ще я видим на 20 април в Пекин, когато ще бъдат разпространени повече информация и снимки. В серийния си вариант моделът веро...

Шарън Стоун влезе в болница в Сао Пауло

Американската актриса и филмов продуцент Шарън Стоун за кратко е била хоспитализирана в Сао Пауло. Актрисата бе в Бразилия, за да участва в бал на фондация АМФАР за изследвания срещу СПИН. Причината за постъпването ѝ в лечебно заведение все още се пази в тайна.

Полицай се обеси във Варна

Лежал в психиатрия заради образувано дисциплинарно производство срещу него

Eфектите за България от икономически санкции за Русия стават ясни следващата седмица

Следващата седмица ще бъде готов анализ за ефектите за България от икономически санкции за Русия.
Това съобщи пред журналисти министърът на външните работи Кристиан Вигенин.
На Европейската комисия беше възложено да направи анализ на ефектите от икономически санкции за Русия върху страните членки на Европейския съюз. Следващата седмица ще бъде готов анализ за ефектите за България от икономически санкции за Русия. Това съобщи пред журналисти министърът на външните работи Кристиан Вигенин. На Европейската комисия беше възложено да направи анализ на ефектите от икономически санкции за Русия върху страните членки на Европейския съюз.

Путин предупреди Украйна за газовите доставки

В настоящата ситуация "Газпром" трябва да се въздържи да доставя газ на Украйна срещу сумата, платена месец по-рано.

Нова атака срещу шефа на спецпрокуратурата

Светлозар Костов уронил престижа на съдебната власт, имал неетично отношение към служителите и се намесвал в случайното разпределение на дела, смятат членове на ВСС

Уловиха нови сигнали от "черната кутия" на изчезналия малайзийски самолет

Участниците в операцията по издирване на изчезналия малайзийски "Боинг" в Индийския океан засякоха нови сигнали, които може да идват от "черната кутия" на самолета, предаде АФП. Според отговарящия за координацията на международните усилия по издирване на самолета - маршала от австралийските ВВС Ангъс Хюстън, във вторник са уловени два сигнала, първият от които с продължителност около пет минути, а вторият – седем минути.

Спортуващите в квартал "Изток" са на път да се сдобият с модерен стрийт фитнес

Преди около два месеца кметство "Изток" е кандидатствало с проект за финансиране за уреди за стрийт фитнес, научи ZaPernik.com.

На 17 април ще излезе решението дали проектът е одобрен по програмата ПУДООС. На тази дата ще станат готови решенията и за други проекти.

В квартала се изграждат и две спортни площадки. Едната е зад Езиковата гимназия. Другата е на улица "Клемент Готвалд", като тя ще бъде комбинирано съоръжение и за волейбол. Те...

Продължава

Реалност или илюзия?

Опитайте се да разпознаете


Пращаме двама хокеисти в Канада

България може да осъществи пробив в хокея поне на ниво юноши. Двама млади играчи на “Славия” - Томислав Георгиев и Веселин Диков, отиват да продължат обучението си в Канада. Те са записани в школата на Онтарио, която е една от най-силните провинции в този спорт.
17-годишният Томислав Георгиев дори в този момент е заедно с мъжкия национален отбор н България може да осъществи пробив в хокея поне на ниво юноши. Двама млади играчи на “Славия” - Томислав Георгиев и Веселин Диков, отиват да продължат обучението си в Канада. Те са записани в школата на Онтарио, която е една от най-силните провинции в този спорт. 17-годишният Томислав Георгиев дори в този момент е заедно с мъжкия национален отбор н

НЗОК с повишени разходи за здравето на майки и деца

През 2012 г. Здравната каса е заплатила за мамографски изследвания по повод лечение и профилактика 2 860 034 лв., а през 2013 г. - 3 022 374 лв.

И. Йотова: Търсим червената линия с коалиционните партньори

Винаги има начин да намерим компромис с коалиционните партньори и все пак да намерим червената линия, на която да кажем – до тук!“

Европейските акции приключиха търговията с повишения

Сред водещите печеливши бяха книжата на компаниите от автомобилния сектор


Саня Илиева ще танцува в "Денсинг старс"

Още една изненада очаква феновете на шоуто. От днес на официалната страница на "Денсинг старс" във "Фейсбук" стартира нова игра – "Принцеса на бала"

Цветанов: Гласувайте на евроизборите, защото всеки един глас е равен на един купен глас

/КРОСС/ Гласувайте на европейските избори, защото всеки един от вашите гласове е равен на един купен глас в България. Това призова заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов по време на среща с българи живеещи в испанския регион Сеговия. „Трябва да си помагаме взаимно, заедно можем да подобрим условията в България, за да можете един ден да се върнете с децата си в нашата родина при вашите близки и роднини. При ГЕРБ усвоявахме европейските средства и се стремяхме да изграждаме инфраструктура, за да идват инвеститори в България и да се разкриват нови работни места. След манипулациите на изборите обаче не успяхме да съставим самостоятелно правителство и беше формирана една популистка коалиция на БСП, ДПС и „Атака". И днес всички виждате последствията- 30 хил. нови безработни, младежка безработица 30 %, липса на доверие от Брюксел, а обещанията за АЕЦ „Белене" не са реализирани дори на 1 %. Единственото, което правят днешните управляващи е да си купуват предизборна подкрепа като залъгват нашите родители, баби и дядовци с по 20, 30, 40 лв. великденски добавки. Тези пари ги няма в държавния бюджет и държавния дълг ще бъде увеличен с 58 млн. лв. Сега се готвят да изтеглят нови 4 млрд. заем, за да плащат стари заеми и за да харчат за предизборни цели", каза още Цветан Цветанов пред българите в Сеговия

Балет „Арабеск" обявява конкурс за танцьори

/КРОСС/ Балет „Арабеск" обявява конкурс за танцьори - мъже и жени. Кандидатите трябва да са на възраст между 18 и 25 години, със средно специално хореографско образование и висше по специалностите танцов театър, балетна педагогика, хореография, пантомима или минимум 5-годишен стаж в танцови формации. Конкурсът ще се проведе в две части:Първа част - класически и съвременен екзерсизВтора част - танц или вариация по избор на кандидата до 2 мин. Конкурсът ще се проведе на 17 май 2014 г. от 15 ч. в балетна зала на Балет „Арабеск" на ул. „Панайот Волов" 3. Необходими документи: молба и автобиография, които се подават в офиса на Балет „Арабеск" до 16 май. Телефон за информация: 0897 969 780, 0897 920920 .  

Европейската комисия създава платформа за борба с недекларирания труд

Европейската комисия предложи създаването на платформа, която да подобри сътрудничеството между страните членки на ЕС по отношение на противодействието срещу все по-честата практика да се наемат работници без деклариране на труда им.Целта на платформата е именно по-голямата ефективност в борбата с недекларирания труд, Европейската комисия предложи създаването на платформа, която да подобри сътрудничеството между страните членки на ЕС по отношение на противодействието срещу все по-честата практика да се наемат работници без деклариране на труда им.Целта на платформата е именно по-голямата ефективност в борбата с недекларирания труд,

Вигенин: Другата седмица стават ясни ефектите за България от икономически санкции за Русия

Следващата седмица ще бъде готов анализ за ефектите за България от икономически санкции за Русия.
Това съобщи пред журналисти министърът на външните работи Кристиан Вигенин.
На Европейската комисия беше възложено да направи анализ на ефектите от икономически санкции за Русия върху страните членки на Европейския съюз. Следващата седмица ще бъде готов анализ за ефектите за България от икономически санкции за Русия. Това съобщи пред журналисти министърът на външните работи Кристиан Вигенин. На Европейската комисия беше възложено да направи анализ на ефектите от икономически санкции за Русия върху страните членки на Европейския съюз.

Вигенин: Червената линия е, ако Русия нахлуе в Украйна

Темата за санкциите се отдалечава към момента, каза българският външен министър

Топ фотографът Коко и Олга Модева вдигат сватба?

Моделът Олга Модева и фотографът Костадин Кръстев-Коко са поредните гости в рубриката на певеца Жоро – „В устата на вълка”.

Мерцедес може да напусне Формула 1

/КРОСС/ От отбора на Мерцедес във Формула 1 разкриха, че най-вероятно са щели да напуснат най-комерсиалната автомобилна надпревара, ако употребата на 2,4-литрови 8-цилиндрови двигатели е продължила и след 2013 година. „Дали щяхме да се оттеглим, ако старите правила бяха още в сила? Да, мисля си, че да. Имахме много тежки дискусии", обясни членът на борда на директорите в германския концерн д-р Томас Вебер. „Предишните двигатели вече бяха станали твърде неподходящи предвид тенденциите към смаляване и ефективността при работата с горивото." По думите му новата ера във Формула 1 е убедила големите босове, че участието в надпреварата е добра инвестиция. „Глупаво е да се твърди, че след промяната регулациите са станали твърде сложни. По-тихите двигатели просто демонстрират звука на бъдещето. Разбира се, бихме могли да увеличим малко децибелите, ако това е възможно. От друга страна дори обикновените автомобили предпочитат по-малките размери на турбо двигателите, така че и едно Порше звучи по подобен начин. Хората ще се научат", обясни д-р Вебер. В момента Мерцедес е далеч напред в класирането при конструкторите със 111 точки и три победи - две на Люис Хамилтън, една на Нико Розберг - в откриващите 3 старта, пише Гонг.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване