Стойчо Стоев: Изстрадахме тази победа!

Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев бе изключително щастлив след победата с 2:0 над Левски. Специалистът сподели, че непрестанните слухове за неговото уволнение са оказали лошо влияние върху него....

МВФ: Българската икономика ще се увеличи с 1,6% през 2014 година

Международният валутен фонд прогнозира ръст на българската икономика с 1,6% през 2014 година. Очакванията за догодина са за ръст от 2,5%, се посочва...

Заловиха варненец за кражба от супермаркет

Сигнал за кражба от магазин за хранителни стоки от голяма верига е получен на 8 април, съобщиха за Moreto.net от полицията. От магазина, намиращ се на ул. "Хр. Смирненски", неизвестно лице е извършило кражба на батерии, кабел, дискове и слушалки на обща стойност около 62 лв.

Три безмитни зони ще се продават с непарични платежни средства

До 10% от акциите на държавата в "Свободна безмитна зона - Бургас", "Свободна зона - Пловдив" и "Транзитна търговска зона - Варна" ще могат да се купят с компенсаторки. Това реши кабинетът, след като включи трите дружества с списъка на фирмите с държавно участие, за които при приватизация е разрешено да се използват непарични платежни инструменти, съобщи правителствената информационна служба. Аргументът на правителството е, че трите свободни зони са предлагани многократно за приватизация през 2009-2013 г., но интересът е бил нулев. Две от тях са били предложени и на последния централизиран търг на фондовата борса, но отново не е имало кандидати, е посочено в съобщението на кабинета. Държавното участие в свободните зони е различно. Във варненската е 46%, а в бургаската само 19.5%. От началото на годината до сега компенсаторните инструменти поскъпнаха двойно на борсата - от 30 ст. на 60-64 стотинки при номинал един лев. Това стана повод Стопанската камара да предупреди, че необичайният интерес към непарични платежни инструменти говори за изтичане на вътрешна информация за законовите промени. Така миналата седмица депутатите одобриха предложението на депутата от ДПС Тунджай Наимов държавна земеделска земя да се продава не само срещу поименни компенсационни бонове, но и срещу останалите другите компенсаторни инструменти - компенсаторни записи и жилищни компенсаторни записи. Днешното решение на правителството е второ, което подпомага притежателите на такива книжа и обяснява рязкото им поскъпване на борсата. Освен че включи три нови предприятия в списъказа продажба с компенсаторки, пранителството заличи оттам 80 други, които междувременно са станали частни - след приватизация и удовлетворяване на реституционни претенции, или са ликвидирани. За други 19 е променен размерът на държавното участие, предвидено за продажбата с непарични средства, и затова също са били извадени от списъка. Кои са отпадналите дружества не беше съобщено от правителствената информационна служба.

Откриха голям пробив в сигурността на интернет

Открит е изключително опасен пробив в сигурността на интернет, останал неразкрит повече от 2 г. Милиони пароли, номера на кредитни карти и други лични данни са станали достъпни за хакери, които може тайно да са се възползвали от проблема преди откриването му, съобщи АП.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Открит е изключително опасен пробив в сигурността на интернет, останал неразкрит повече от 2 г. Милиони пароли, номера на кредитни карти и други лични данни са станали достъпни за хакери, които може тайно да са се възползвали от проблема преди откриването му, съобщи АП. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Мъри: ЦСКА е в подем, трябва да ги спрем

Треньорът на „Ботев” (Пловдив) Мъри Стоилов заяви, че ЦСКА е в подем и неговият тим много трябва да внимава днес. „Червените” са домакини в това поредно дерби от 32-рия кръг на „А” група.

Орешарски: Активизираме икономическите си отношения с Узбекистан

След посещението си във Виетнам, на път за България премиерът Пламен Орешарски посети за кратко град Самарканд в Узбекистан. Там той е провел работна...

300 дни на недоволство срещу кабинета "Орешарски"

Протестиращите традиционно се събраха на площад "Независимост" и тръгнаха по бул. "Цар Освободител", за да достигнат до сградата на Народното събрание, където отново призоваха за оставката на правителството

Голата Радина се възнася към небето

Радина Кърджилова гола се възнася към небето, след като опитва всичко възможно, за да се сдобие с рожба. Това се случва в последните секунди от премиерния спектакъл на Диана Добрева „Йерма” в театъра на Армията.

Ердоган отново обяви война на опонентите си

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган заяви, че решението за отмяна на забраната на "Туитър" е неправилно и трябва да бъде отменено. "Това постановление не служи на справедливостта. То трябва да бъде коригирано. Всички видяха, че международни компании като "Туитър", "Ю Тюб" и "Фейсбук" се използват незаконно като средства за атаки срещу Турция", изтъкна Ердоган.

45 000 лв. задигнати от дома на ген. Кирчо Киров

Апаши задигнали 45 000 лева и пистолет от дома на бившия шеф на Националната разузнавателна служба (НРС) генерал Кирчо Киров. От СДВР потвърдиха информацията. 
Обирът бил извършен с взлом посред бял ден в сряда, в отсъствието на стопаните. Сигналът за него бил подаден в 17,30 ч в столичното Шесто РПУ.
“В дома ми беше пълен хаос, малък ад. Апаши задигнали 45 000 лева и пистолет от дома на бившия шеф на Националната разузнавателна служба (НРС) генерал Кирчо Киров. От СДВР потвърдиха информацията. Обирът бил извършен с взлом посред бял ден в сряда, в отсъствието на стопаните. Сигналът за него бил подаден в 17,30 ч в столичното Шесто РПУ. “В дома ми беше пълен хаос, малък ад.

Всички кредити без такса за предсрочно погасяване

Всички кредити - потребителски и ипотечни, ще могат да се погасяват предсрочно без такса. 
Според приетия вчера окончателно закон за потребителския кредит банките няма да събират такси, обезщетения или неустойки за предсрочно връщане на новите и на вече изтеглените ипотечни заеми след първата година. Преди този срок таксата е ограничена до 1%. Всички кредити - потребителски и ипотечни, ще могат да се погасяват предсрочно без такса. Според приетия вчера окончателно закон за потребителския кредит банките няма да събират такси, обезщетения или неустойки за предсрочно връщане на новите и на вече изтеглените ипотечни заеми след първата година. Преди този срок таксата е ограничена до 1%.

Пиян, тежко въоръжен полицай, беше арестуван на метри от училище в София


Пиян полицай, въоръжен с два пистолета, десантен нож, електрошокова палка и бронежилетка беше задържан от колегите си на метри от училището и детската градина в столичния квартал Световрачане. Инцидентът е станал вчера около 17.30, съобщи БНТ.

Няма пострадали, а полицейският служител Иван Страхилов е отведен в изтрезвителя, съобщили за БНТ от пресцентъра на СДВР. От любителско видео се вижда как Иван Страхилов върви на зиг-заг, екипиран като за акция срещу тежко въоръжение...

Подготвят анализ за икономическите ефекти за страната ни при санкции срещу Русия

Следващата седмица ще бъде готов анализ за ефектите за България от икономическите санкции за Русия. Това съобщи министърът на външните работи...

Подготвят анализ за икономическите ефекти за страната ни при санкции срещу Русия

Следващата седмица ще бъде готов анализ за ефектите за България от икономическите санкции за Русия. Това съобщи министърът на външните работи...

Фирма мами наши с работа в Германия

Фирма, която изпращала българи като бели роби в Германия, е разкрита при проверка на инспектори по труда, данъчни и полицаи.

Отбелязват с тържествен концерт 45 години от създаването на ОУ „Захари Стоянов”-Варна

През есента на 1969 г. се създава 26-то основно училище в гр. Варна. На 8 декември, същата година, училището получава името на видния български революционер, общественик, политик и творец Захари Стоянов. През 2014 година Основно училище „Захари Стоянов” отбелязва 45 години от своето създаване, научи Moreto.

ХИТОВ АМЕРИКАНСКИ РАПЪР ПРИСТИГА ЗА КОНЦЕРТ В СОФИЯ ЗАЕДНО С ПЕРСОНАЛНИЯ СИ ДИДЖЕЙ

 Пионерът на модерното клубно забавление и на черните партита в България Jim Beam Club Студентски град посреща на 23-ти април суперзвездата на Hip-Hop & RnB жанра Fat Joe. Безспорно този клуб е възможно най-подходящото място за осъществяването на проява от такъв мащаб, тъй като съвсем наскоро приключи цялостната му реновация. В резултат на това Jim Beam Club разполага с уникална саунд система, изработена по специален проект, със супермодерно осветление, с луксозен интериор и с възможността да посрещне над 1000 гости.

             Fat Joe пристига в София на 23-ти април заедно с личния си диджей TS SQUAD за едно-единствено участие в култовото заведение, като това стана възможно след продължителни преговори с мениджърите на звездата. Организаторите на грандиозното събитие са готови да изпълнят всичките условия на рапъра, за да му гарантират максимален комфорт по време на пребиваването му в България и за безпроблемното реализиране на концерта му.

             Роден и израснал в предградието на Ню Йорк Бронкс в семейство на етнически кубинец и пуерториканка, Fat Joe стартира да се занимава с рап още като тийнейджър, подтикнат от брат си. Нелекото му детство и тежкият живот по опасните улици на Голямата ябълка дават директно отражение още върху първите му парчета, съчетани с влияния от латино рапа и тенденциите в жанра като цяло на Източното крайбрежие. Първият му пробив настъпва през 1993, когато издава самостоятелния си дебютен албум „Represent”, като сингълът „Flow Joe” достига първа позиция в класацията на Billboard Magazine за най-успешни рап композиции. През следващите години работи усилено и записва в актива си колаборации със суперзвезди като  Nas, Diddy, Big Pun, Raekwon, Jadakiss, Bone Thugs-N-Harmony, Ja Rule, Busta Rhymes, Ashanti, R. Kelly, Eminem и други. По този начин успява да се утвърди като едно от топимената в стила Gangsta, печелейки все по-голяма популярност. Fat Joe два пъти е номиниран за Grammy, а също така е печелил награда на Billboard за най-добър латино рап изпълнител. През 2005 също така му е присъден и престижния приз за най-добра песен към филм за трака „Whats Luv” от изключително влиятелната Американска асоциация на композиторите, авторите и издателите. Постепенно успява да придобие и творческа независимост, като създава собствените лейбъли Terror Squad Entertainment, наречен на групата, с която се изявява и до настоящия момент, и Imperial Records.

             Fat Joe е известен също така с острия си език и безкомпромисния си понякога характер. Често влиза в заглавията на таблоидите зад океана със скандални изявления, но безспорно най-известният му сблъсък в публичното пространство е този с 50 Cent. Поводът е обиден коментар на 50 Cent по повод на съвместен проект на  Fat Joe с Ja Rule. Свадата продължава на наградите на MTV в 2006, когато стотици милиони зрители по цял свят виждат на живо по време на церемонията неприличен жест на 50 Cent към сприхавия рапър. Конфликтът продължава доста дълго време след това, като един от най-коментираните моменти е видео на 50 Cent в Youtube, където на фалшиво погребение оплаква Fat Joe, Ja Rule и края на техните кариери.

Скандалният рапър обаче е известен и с постоянната си ангажираност с различни социални каузи. Въпреки че от доста време живее в луксозно имение в Маями със семейството си, редовно участва в проекти за подобряване на условията в училищата в родния му Бронкс, за да даде възможност за по-добра реализация на младежите там и за откъсването им от уличните банди и престъпленията.

 

       Уважаеми колеги,

             Безспорно концертът на Fat Joe ще е едно от музикалните събития на годината. По този повод имам удоволствието да ви поканя за среща с гостуващата ни звезда на 23-ти април от 19:00 часа в Jim Beam Club Студентски град (София, ул. „Атанас Манчев” 3), на която в рамките на един час ще можете да зададете своите въпроси към рап идола, ако проявявате интерес.

Кристиано готов да играе още в събота

Мистерията с контузията на Кристиано Роналдо вече тревожно напомня съдбата на Лионел Меси от 2013-а. Лео игра няколко мача за “Барселона” полуизлекуван, докато накрая отпадна за два месеца. След 4 двубоя с болки в колянното сухожилие асът на “Реал” все пак пропусна два мача. За реванша с “Борусия” (0:2) остана на пейката, колкото да покаже и страст Мистерията с контузията на Кристиано Роналдо вече тревожно напомня съдбата на Лионел Меси от 2013-а. Лео игра няколко мача за “Барселона” полуизлекуван, докато накрая отпадна за два месеца. След 4 двубоя с болки в колянното сухожилие асът на “Реал” все пак пропусна два мача. За реванша с “Борусия” (0:2) остана на пейката, колкото да покаже и страст

Парламентът с осем сбирки между Великден и вота

Само 8 заседания се очертава да имат депутатите в петте седмици между Великден и евроизборите на 25 май. Парламентът гласува вчера да излезе в традиционната си великденска ваканция от 17 до 26 април. Преди да започне "ваканцуването", на 16 април ще има тържествено заседание за Деня на конституцията. На 29 април парламентът ще се събере извънредно, Само 8 заседания се очертава да имат депутатите в петте седмици между Великден и евроизборите на 25 май. Парламентът гласува вчера да излезе в традиционната си великденска ваканция от 17 до 26 април. Преди да започне "ваканцуването", на 16 април ще има тържествено заседание за Деня на конституцията. На 29 април парламентът ще се събере извънредно,

Сашо Кадиев гъсталак с президента

"Голяма работа си синееее!", възкликна Катето Евро под селфито на сина й с държавния глава на Република България.

Има подозрения за връзка между „Кокаиновите крале” и кокаина от Франция, твърди Йовчев

Има основателни подозрения, че лицата, свързани с разследването "Кокаинови крале" имат връзка и с кокаина, задържан при съвместната операция във Франция. Това каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, след като бе изслушан от ресорната комисия в парламента във връзка с разследването на канала и българското участие в него.

ПРЕДСТАВЯНЕ НА „БЯЛА КНИГА ЗА НОВА ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНА ИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯ 2015-2025 Г.”

 От името на „Гражданско сдружение за нова високотехнологична индустриализация” Ви каня на пресконференция в четвъртък, 10 април, от 13 часа, в Националния пресклуб на БТА в София, бул. „Цариградско шосе” №49.

 

На пресконференцията ще бъде представена  „Бяла книга за нова високотехнологична индустриализация 2015-2025 г.”, която излезе от печат на 07.04.2014 г.

 

В пресконференцията ще вземат участие:

 

д-р ик. инж. Петър Нейчев  - Председател на Управителния съвет на „Гражданско сдружение за нова високотехнологична индустриализация”; Зам. председател на Съюз на икономистите в България; Председател на Съвета на директорите на четири публични акционерни дружества листвани  на БФБ-София.

 

проф. д.ик.н. Асен Конарев - Доктор на икономическите науки; Преподавател в Университет по хранителни технологии – Пловдив и в Технически университе – филиал Пловдив; Зам. председател на Управителния съвет на „Гражданско сдружение за нова високотехнологична индустриализация”; Главен редактор на Списание „Финанси” www.financebg.com; Член на управителните органи на три публични акционерни дружества листвани на БФБ-София.

 

проф. д-р Ангел Гроздин - Председател на Земеделската камара – Пловдив; Председател на Съвета на директорите на „Орфей клуб уелнес” АД – Пловдив;  Член на управителните органи на две публични акционерни дружества листвани на БФБ-София.

 

инж. Стефан Гълъбов - Член на Управителния съвет на Гражданско сдружение за нова високотехнологична индустриализация; Зам. председател на Съвета на директорите на „Оптела” АД- Пловдив; Член на управителните органи на две публични акционерни дружества листвани на БФБ-София.

 

Димитър Гишин – Магистър по право; Изпълнителен директор на „Корпорация за технологии и иновации” АД – Пловдив; Ръководител на проекта „Бизнесмрежа за българите по света”.

 

Венелин Йорданов – Магистър по икономика; Зам.-председател на Управителния съвет на „Гражданско сдружение за нова високотехнологична индустриализация”; Изп. директор на „Атлас финанс” АД, гр. Пловдив - издател на „Бяла книга за нова високотехнологична индустриализация”.

 

Представителите на медиите ще получат екземпляр от книгата.

 

За повече информация по темата моля, запознайте се със съдържанието на прикачения файл.

 

 

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Wall Street реагира позитивно на стенограмата на Фед

Федералната комисия по отворения пазар ще се фокусира върху качествени мерки за икономиката


Водач с 2,70 промила алкохол задържаха край Варна

Около 10:00 часа на 8 април, по пътя от гр. Белослав за гр. Варна, при обслужване на ПТП и извършена полицейска проверка за употреба на алкохол, е установено, че водачът на Л.А. «Тойота» С.П. на 48 г. от гр. Варна управлява автомобила след употреба на алкохол.

Сигнал за бомба стресира управа и клиенти в The Mall

Поредната акция с телефонни обаждания за бомба в столичен мол отново вдигна на крак полиция и уплаши столичани.

Мисли и цитати за секса от известни личности

"В Америка сексът е мания, а в другите страни е факт"- Марлене Дитрих


Бареков може и да стане трети пред ДПС!

Евровот тази неделя би донесъл 18% подкрепа за БСП и 17% за ГЕРБ, показва данни от проучване на “Афис” от април. Според тях 31% харесват Бойко Борисов, а Сергей Станишев - 28%. ДПС е трета сила с 4,8% вот. “Атака” и “България без цензура” са с по 3,2% симпатизанти, АБВ - с 3,1%. 
На същия въпрос, но зададен с шоукарта (партиите написани и изброени Евровот тази неделя би донесъл 18% подкрепа за БСП и 17% за ГЕРБ, показва данни от проучване на “Афис” от април. Според тях 31% харесват Бойко Борисов, а Сергей Станишев - 28%. ДПС е трета сила с 4,8% вот. “Атака” и “България без цензура” са с по 3,2% симпатизанти, АБВ - с 3,1%. На същия въпрос, но зададен с шоукарта (партиите написани и изброени

Общините подадоха проекти за 13-пъти повече пари в инвестиционното министерство

Общо 237 проектни предложения за близо 78.5 млн. лв. подадоха общините са финансиране от Министерството на инвестиционното проектиране, съобщиха от ведомството на министър Иван Данов. Сумата е над 13 пъти повече от ресурса от 5.9 млн. лв., който получи инвестиционното министерство по линия на публичната инвестиционна програма (ПИП)„Растеж и развитие на регионите“. По този начин общините подобриха рекорда си, когато кандидатстваха за пари директно от ПИП. Тогава общините подадоха проекти за близо 2 млрд. лв., като правителството одобри за 289 млн. лв. Според условията на инвестиционното министерство всяка община можеше да кандидатства с проекти на стойност между 150 хил. и 450 хил. лв. за ремонт на паркове, градинки, улици, тротоари, детски площадки, ВиК мрежи, осветление, както и за ремонт на социални домове за възрастни, деца и хора в неравностойно положение. Допустими бяха и проекти за обновяване на паметници, за туристически обекти, за подпомагане на развитието на семейния и екотуризъм, включително изграждане на екопътеки. Условието е всеки проект да се изпълни за максимум 3 месеца. Неотдавна зам.-министърът на инвестиционното проектиране Джейхан Ибрямов обеща пред Mediapoolв комисията, която оценява проектите да има представител и на Националното сдружение на общините, за да може и местната власт да има свой представител. Към момента единствено Министерството на регионалното развитие не е обявило за кои общински проекти ще отидат отпуснатите му 20 млн. лв. за борба с безводието.

“Барса” се жалва в УЕФА - “Атлетико” не коси тревата

Тревата на стадион “Висенте Калдерон” се оказа в епицентъра на скандали два дни поред преди реванша “Атлетик” - “Барселона” в сряда. Мачът в Каталуня завърши 1:1, а вторият полуфинал в Шампионската лига се игра в Мадрид.

“Дюшекчиите” явно приложиха класически номер срещу “Барса”, използван нерядко в Примера дивисион. Оставя се тревата по-дълга, Тревата на стадион “Висенте Калдерон” се оказа в епицентъра на скандали два дни поред преди реванша “Атлетик” - “Барселона” в сряда. Мачът в Каталуня завърши 1:1, а вторият полуфинал в Шампионската лига се игра в Мадрид. “Дюшекчиите” явно приложиха класически номер срещу “Барса”, използван нерядко в Примера дивисион. Оставя се тревата по-дълга,

Съпруг на соцдепутатка оглави Комисията за защита на личните данни

Юристът Венцислав Караджов, съпруг на депутатката от БСП Деница Караджова, бе предложен изненадващо от Министерския съвет за председател на Комисията за защита на личните данни (КЗЛД). Решението трябва да вземе Народното събрание. Караджов е бивш съпруг на правосъдната министърка от кабинета “Борисов” - Дияна Ковачева, бивш член на ЦИК, Юристът Венцислав Караджов, съпруг на депутатката от БСП Деница Караджова, бе предложен изненадващо от Министерския съвет за председател на Комисията за защита на личните данни (КЗЛД). Решението трябва да вземе Народното събрание. Караджов е бивш съпруг на правосъдната министърка от кабинета “Борисов” - Дияна Ковачева, бивш член на ЦИК,

Сигнал за бомба евакуира мола на "Цариградско шосе"


Всички посетители на мола на булевард "Цариградско шосе" са евакуирани, заради подаден сигнал за бомба, съобщи пресцентърът на МВР . Обаждането е получено около 18:00 часа.

Предстои специализирани полицейски екипи да претърсят сградата. Дори и взривно устройство да не бъде открито, практиката е застрашеният обект да остане затворен за 24 часа. 

Сигнал за бомба опразни столичен мол

Сигнал за бомба е подаден в мол на бул. "Цариградско шосе". Сигналът е получен на тел. 112 в 18:00 часа от мъжки глас. Започнала е евакуация на...

Сигнал за бомба затвори столичен мол

Хората били изведени заради сигнал за пожар, но се оказало сигнал за бомба

Мъж падна от 6-метров покрив

52-годишният Димитър е Марков от село Кърланово, обюина Сандански, редил със съселяни керемиди, когато му прилошало, загубил равновесие и паднал от покрива.

Пернишкият футболен клуб Металург разгроми в контрола Струмска слава (Радомир)

Пернишкият футболен клуб "Металург" победи с 4 : 0 "Струмска слава", съобщи за ZaPernik.com Мартин Евгениев.

Приятелската среща се изигра днес на стадиона в Радомир. 

Головете са отбелязани от Марио Лазаров, Васил Василев, Кристиян Ивков и Мартин Стефанов.

В събота (12 април) "Металург" приема на стадиона в квартал "Изток" отбора на "Светля 2000". Мачът започва в 16:30 часа.

Протест блокира движението по "Цар Освободител"

Протестиращи се събраха на пл. „Независимост” за протест срещу правителството на Пламен Орешарски, предаде Фокус.   Недоволните граждани са издигнали плакат, на който пише „300 дни протест и 300 огради”. Движението по бул. „Цар Освободител” е блокирано частично като органите на реда препречват пътя на протестиращите да го блокират изцяло. Протестиращи се събраха на пл. „Независимост” за протест срещу правителството на Пламен Орешарски, предаде Фокус. Недоволните граждани са издигнали плакат, на който пише „300 дни протест и 300 огради”. Движението по бул. „Цар Освободител” е блокирано частично като органите на реда препречват пътя на протестиращите да го блокират изцяло.

Губернаторът на Донецк обвини Янукович за бунтовете

Сергей Тарута заподозря и синовете на сваления президент в съучастие

Синхуа представи 65 г. от българо-китайската дружба


Фотоизложба “65 години българо-китайски отношения през обектива на Синхуа” бе представена в Народното събрание. На откриването присъстваха шефът на парламента Михаил Миков, посланикът на Китайската народна република Н.Пр. Уей Дзинхуа, президентът на информационна агенция Синхуа Ли Цондзюн, депутати и др. Фотоизложба “65 години българо-китайски отношения през обектива на Синхуа” бе представена в Народното събрание. На откриването присъстваха шефът на парламента Михаил Миков, посланикът на Китайската народна република Н.Пр. Уей Дзинхуа, президентът на информационна агенция Синхуа Ли Цондзюн, депутати и др.

Още две структури на ДПС са номинирали Делян Пеевски за евродепутат

Още две структури на ДПС са номинирали Делян Пеевски за листата на партията за изборите за Европейски парламент. След като по-рано той беше предложен от Кърджали и Смолян, в сряда организациите в Кюстендилска и Хасковска област също го предложиха.

Шест коалиции, 18 партии и 5 инициативни комитета ще участват в евроизборите

Шест коалиции, 18 партии и 5 инициативни комитета ще участват в евроизборите, стана ясно в сряда след приключване на срока за подаване на документи за регистрация в ЦИК. Инициативните комитети имат още време до 14 април.   Желаещите да се включат в надпреварата за Европейския парламент са се увеличили в сравнение с 2009 г., когато за евровота бяха регистрирани 10 партии, 3 коалиции и един комитет.   ЦИК ще регистрира служебно всички партии, подали документи, но ако проверката на ГРАО, чийто срок е до 12 април, установи проблем с подписките от 2500 избиратели, регистрациите ще бъдат служебно анулирани. Партиите, подали документи в ЦИК:   1. ГЕРБ 2. "Синьо единство" 3. БАСТА 4. Българска комунистическа партия 5. "Атака" 6. Българската левица 7. ДПС 8. Национален фронт за спасение на България (НФСБ) 9. "Глас народен" 10. "Зелените" 11. Съюз на комунистите в България 12. Зелена партия 13. Християндемократическа партия на България 14. Партия на Зелените 15. Национал-демократична партия 16. Българска демократична общност 17. Българска национално-патриотична партия 18. Партия на българските комунисти   Коалиции: 1. Реформаторски блок 2. България без цензура 3. Коалиция за България 4. КОД – Антония Първанова, Илияна Раева – ОБ, НДСВ, СДП 5. АБВ 6. Националистически партии на България - "Свобода" и "Либертас България"   Регистрираните до момента инициативни комитети са за издигане на независимите кандидати за евродепутати Виктор Папазов, Александър Сандев, Румяна Угърчинска-Винсенти, Алекс Алексиев и Орлин Каменов Калев.   До 22 април ще са ясни окончателните кандидатски листи за евроизборите. До 23 април ЦИК ще определи чрез жребий поредните номера в бюлетината на партиите и коалициите от партии и независимите кандидати и ще ги обяви.

Протестиращи блокираха движението по "Цар Освободител"

Протестиращи се събраха на пл. „Независимост” за протест срещу правителството на Пламен Орешарски, предаде Фокус.   Недоволните граждани са издигнали плакат, на който пише „300 дни протест и 300 огради”. Движението по бул. „Цар Освободител” е блокирано частично като органите на реда препречват пътя на протестиращите да го блокират изцяло. Протестиращи се събраха на пл. „Независимост” за протест срещу правителството на Пламен Орешарски, предаде Фокус. Недоволните граждани са издигнали плакат, на който пише „300 дни протест и 300 огради”. Движението по бул. „Цар Освободител” е блокирано частично като органите на реда препречват пътя на протестиращите да го блокират изцяло.

Видео: Изложба бе забранена във Варна под натиска на църквата


Изложбата на художника Калоян Илиев – Кокимото "Еротична нотка в колелата на християнската машина" бе свалена днес от програмата на Градската художествена галерия във Варна, по настояване на варненския и великопреславски митрополит Йоан. Тя трябваше да бъде открита още на 5 април, но датата съвпадна с  отбелязването на девет месеца от смъртта на бившия варненски владика Кирил.
След това с две решения - на председателския съвет на Общинския съвет във Варна и т.нар. Обществен съвет по...

Агенти на ДС отказват да работят за възродителния процес

“Голяма част от агентурата, особено в Благоевградска област, поради неубеденост в правотата на решението на Секретариата на ЦК на БКП, отказва да работи.” Това се казва в справка на VI управление на ДС от ноември 1972 г. Тогава вече е в ход поредната акция по смяна на имената на българомохамеданите у нас. “Голяма част от агентурата, особено в Благоевградска област, поради неубеденост в правотата на решението на Секретариата на ЦК на БКП, отказва да работи.” Това се казва в справка на VI управление на ДС от ноември 1972 г. Тогава вече е в ход поредната акция по смяна на имената на българомохамеданите у нас.

Цецка Цачева: В държавите, управлявани от левицата, проблемите се задълбочават

Изключително важно е в каква посока ще продължи развитието на Европейския съюз. Това каза Цецка Цачева – заместник-председател на ПГ на ГЕРБ, в интервю за предаването „Още от деня” на БНТ.
По повод подписването на Споразумение за политическо партньорство на ГЕРБ с Радикалдемократическата партия и Българската социалдемократическа партия, Изключително важно е в каква посока ще продължи развитието на Европейския съюз. Това каза Цецка Цачева – заместник-председател на ПГ на ГЕРБ, в интервю за предаването „Още от деня” на БНТ. По повод подписването на Споразумение за политическо партньорство на ГЕРБ с Радикалдемократическата партия и Българската социалдемократическа партия,

Варненската обсерватория с нови постижения –млади учени откриха нови астероиди

Няколко седмици след като младите учени от Математическата гимназия „Д-р Петър Берон" Иван Попов, Атанас Ковачев и Неделчо Пасков спечелиха голямата награда в конкурса на НАСА Ames Space Settlement Design Contest, постиженията на варненската астрономическа общност продължават.

Ето кои ще се борят за европарламента

18 партии, 6 коалиции и 5 инициативни комитета – това са участниците за предстоящите евроизбори на 25 май, които се регистрираха. Срокът за подаване на документи за политическите формации изтече днес в 18 ч. днес. За регистрацията на инициативните комитети, които ще издигат независими кандидати, е до 14 април, съобщи Централната избирателна комисия.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване