Щракнаха белезниците на обирджийска група плячкосвала къщи в пернишко

Пернишки криминалисти задържаха четрима, извършили множество кражби от домове и вили, съобщиха от ОДМВР - Перник.

На 3 април тази година бил поден сигнал от жителка на село Мещица, че неизвестни обрали вилата й. По дани на потърпевшата били откраднати телевизор, ел. печка, автомобилни радиатори и метални предмети. Полицаите започнали разследване и много бързо стигнали до извършителите – двама непълнолетни на 15 и 17 години и 21-годишният Д.Л., всички...

Продължава

Австрийски крайнодесни и евроскептици отпадат от кампанията за европарламента


Водещи кандидати от две австрийски крайнодесни и евроскептични партии се оттеглиха вчера от кампанията за европейските избори, а трета антиевропейска партия обяви, че няма да се бори за място в Европейския парламент, предаде ДПА.

Дъщерята на покойния крайнодесен австрийски политик Йорг Хайдер - Улрике Хайдер-Керсия, съобщи, че в крайна сметка няма да се кандидатира на изборите през май - само шест седмици след като Алиансът за бъдещето на Австрия я номинира.

Според ДПА...

Почина леля на Обама

Кенийска родственица на американския президент Барак Обама е починала в рехабилитационен център в Бостън, предаде телевизионният канал USA Today.
61-годишната леля на Обама е имала поставена диагноза рак и е имала проблеми с дишането.
Тя дълго време е пребивавала нелегално в Кенийска родственица на американския президент Барак Обама е починала в рехабилитационен център в Бостън, предаде телевизионният канал USA Today. 61-годишната леля на Обама е имала поставена диагноза рак и е имала проблеми с дишането. Тя дълго време е пребивавала нелегално в

Ограничават тока от ВЕИ централите днес

Електроенергийният системен оператор (ЕСО) и уведомил писмено EVN България да разпореди на всички ВЕИ централи, присъединени към електроразпределителната мрежа в Югоизточна България, да ограничат мощността си с 60% и да работят с мощност до 40% от инсталираната мощност за времето от 11:00 до 17:00 часа днес.

С оглед на краткия срок от получаване Електроенергийният системен оператор (ЕСО) и уведомил писмено EVN България да разпореди на всички ВЕИ централи, присъединени към електроразпределителната мрежа в Югоизточна България, да ограничат мощността си с 60% и да работят с мощност до 40% от инсталираната мощност за времето от 11:00 до 17:00 часа днес. С оглед на краткия срок от получаване

Land Rover с прозрачен преден капак

Новаторската технология ще дебютира с новия Discovery


“Хамбург” е първият круизен кораб, който акостира в Несебър за 2014

kruiz1

След първите украински туристи пристигнали по суша, израелските – със самолет, Несебър посрещна и първите туристи, които пристигнаха по море.

Чуждестранните туристи пристигнаха с круизния лайнер „Хамбург“, който акостира на Морска гара от Истанбул на 8 април. На кораба, чийто екипаж е от 160 души, имаше близо 300 туристиот Германия, Австрия и Белгия.Туристическият кораб, който плава под флага на Бахамските острови, е построен в Германия през 1997 г.,  дължината му е 144 м,ширината-20 м, тонаж-15 000, гази до 6 м. и развива 21 възела в час.

Тези параметри му позволяват да акостира директно на кейовете на пристанищата, които са недостъпни за гигантските лайнери. Лайнерът е снабден с 216 каюти, в които могат да се разположат до 300 туристи. На борда има 2 ресторанта, 2 басейна, библиотека, бар, кинотеатър, търговски и фитнес-център, сауни, интернет-кафе, и нощен клуб.

Пътниците от акостиралия кораб в града под закрилата на ЮНЕСКО можеха да избират между разходка из Стария град, посещение на тракийската гробница край Поморие и дегустация на български вина.

kruiz2

На 28 април на Морска гара в Несебър ще хвърли котва втория туристически лайнер – “Пасифик Принцес”. Той е пуснат на вода през 1999 г и е собственост на круизната компания „Принцес круиз”. Плава под флага на Бермудските острови.

Параметрите му са двойно по-големи от „Хамбург”. Дължината му  е 180 м., ширината-30, тонажът-30 277. Каютите му са 334, разположени на 9 палуби и в тях могат да бъдат настанени 802 пътници, а екипажът наброява 373 души.Екпажът обезпечава  забавления на пътниците  в казино, нощен клуб, кино,игрални зали. За желаещите да спортуват има  открит басейн, спортно игрище, фитнес център, джогинг алея.

 През настоящия сезон в периода от април до ноември, според предварителния график на Митница Бургас, в Пристанище Несебър ще акостират 60 круизни кораба с над 30 000 туристи.

                                                  Максим МОМЧИЛОВ

Не бъдете разточителни по Великден

Ето седем съвета как да останете в рамките на празничния бюджет, без да се лишите от блясъка на тържеството

прочети повече

В НС разглеждат промени в Закона за опазване на земеделските земи

Народни представители разглеждат на първо четене промени в Закона за опазване на земеделските земи.   Законопроектът предвижда, съгласуването на проекти за рекултивация на земя за земеделски нужди и за рекултивиране на нарушени терени в горски територии да се извършва единствено от министъра на земеделието и храните. За терени до 15 кв. м. няма да е нужно утвърждаване на подземни и надземни трасета за проектиране и промяна на предназначението на земеделски земи за изграждането на линейни обекти на техническата инфраструктура, както и на прилежащите съоръжения, разположени на терена. Без процедура за утвърждаване на площадка или трасе за проектиране ще става промяната на предназначението на земеделски земи за неземеделски нужди, когато е предвидена с влязъл в сила общ устройствен план и в случаите на предоставена с решение на Министерския съвет концесия.   Според Павел Шопов от „Атака” това е противоречив закон и стъпките към либерализация и лесната промяна на предназначението на земеделските земи, превръщането им в промишлени зони, земи за застрояване, отнемат най-голямото богатство на България а именно земеделската земя. 

Всяка трета фирма с бонуси за Великден

Всеки трети работодател у нас планира да раздаде бонуси на персонала си за Великден. Това сочи проучване на Българската търговско-промишлена палата...

Норвежки журналист: Санкциите на ЕС срещу Кисельов са нарушение на свободата на словото

/КРОСС/ Генералният директор на Международната информационна агенция „Россия сегодня" („Русия днес") Дмитрий Кисельов няма да може да вземе участие в ежегодната среща на журналистическата общност от региона на Баренцово море (тя включва северните провинции на Норвегия, Швеция и Финландия, както и в северната част на европейска Русия). Кисельов е единственият журналист в света, срещу който ЕС наложи лични политически санкции. Норвежското отделение на агенцията „Баренц Прес" изрази дълбоко съжаление за това, че на Дмитрий Кисельов е забранено влизането в Норвегия. Ето какво каза за „Россия сегодня" („Русия днес") по телефона от Мурманск Амунд Трелевик, член на управлението на норвежкото отделение на „Баренц Прес", което по-рано покани Дмитрий Кисельов на годишната среща на журналистите от Русия, Норвегия, Финландия и Швеция в град Киркенес на арктическото крайбрежие в края месецa: Амунд Трелевик: За първи път го поканихме на годишната среща на международната журналистическа организация „Баренц прес интернешънъл" миналата есен. Дмитрий Кисельов е известен руски журналист, поклоник на Норвегия, който като студент е учил норвежки език. Той вече е посещавал Норвегия няколко пъти и се познава с много норвежки журналисти, бил е и в региона на Баренцово море. Искахме да го поканим на ежегодната среща, за да обсъдим различни теми, но това беше много месеци преди кризата в Крим

Очакваме 1,8 млрд. евро от Европа до края на 2014 г.

Средства в размер на около 1,8 млрд. евро очакваме от Европа до края на тази година. За целия програмен период до 2020 година България ще има достъп...

Людмил Стойков е новият собственик на хотел "Родина"


Бизнесменът Людмил Стойков е новият собственик на столичния хотел "Родина", който след трети опит беше продаден на търг, съобщава "Капитал Daily". На четвъртия търг са подадени две оферти. Частният съдебен изпълнител Георги Дичев обаче отказа подробности по тях.

Хотелът се продава заради дълг към ОББ. Негов собственик в момента е дружеството "Родина турист", свързано с осъдения на доживотен затвор в Гърция за трафик на наркотици Васко Нинов.

Според източници на "Капитал"...

Откриха непълнолетна, обявена за общодържавно издирване

Полицаи от Кърджали установиха 15-годишна, обявена за общодържавно издирване, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.
Сигналът, че момичето не се е прибрало, е подаден вчера от родителите.
Служителите на реда проверили местата, където евентуално може да бъде. Непълнолетната била открита при приятелка в областния център. Полицаи от Кърджали установиха 15-годишна, обявена за общодържавно издирване, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. Сигналът, че момичето не се е прибрало, е подаден вчера от родителите. Служителите на реда проверили местата, където евентуално може да бъде. Непълнолетната била открита при приятелка в областния център.

Цитат на деня: Номинирах Пеевски, защото не е направил нищо лошо досега


"Лично аз номинирах г-н Делян Пеевски. Мотивите могат да бъдат много, но аз се спирам на това, че той не е направил нищо лошо досега."

Така председателят на Областния съвет на Младежкото ДПС в Кърджали - Байрам Байрам, поясни желанието на местната организация Пеевски да представлява партията в Европейския парламент.

Пред "Нова телевизия" Байрам допълни, че депутатът "винаги е изразявал правилно интересите на нашия електорат в Народното събрание и преди това в държавните...

Откриха 15-годишна, обявена за общодържавно издирване, при приятелка

Полицаи от Кърджали установиха 15-годишна, обявена за общодържавно издирване, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.
Сигналът, че момичето не се е прибрало, е подаден вчера от родителите.
Служителите на реда проверили местата, където евентуално може да бъде. Непълнолетната била открита при приятелка в областния център. Полицаи от Кърджали установиха 15-годишна, обявена за общодържавно издирване, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. Сигналът, че момичето не се е прибрало, е подаден вчера от родителите. Служителите на реда проверили местата, където евентуално може да бъде. Непълнолетната била открита при приятелка в областния център.

Фейсбук и варненските управници - начин на употреба

Кога в Гъбената махала във „Владиславово" ще влязат багери, кога пристигат първите тролеи и кое решение на местния парламент може да бъде върнато за преразглеждане. Това са само част от новините, за които напоследък научаваме първо чрез социалните мрежи.

Без наказателна лихва за предсрочно погасяване на кредит

Отпадат наказателните лихви за предсрочно погасяване на кредит по нови и вече сключени договори. Това реши парламентът с приети на второ четене...

Кой и с какви мотиви номинира Пеевски за ЕП

Не е направил нищо лошо досега, мотивира предложението си председателят на младежкото ДПС в Кърджали; млад, образован и преуспял е, зави председателят на ДПС Смолян

Дженифър Анистън не може да се примири с неизбежното остаряване

Актрисата Дженифър Анистън била обсебена от външния си вид, което започнало да тревожи годеника й Джъстин Теру. "Дженифър не може да се примири с неизбежното остаряване. Тя редовно си прави бото...

Пловдив съди цар Киро заради неизплатени данъци

Община Пловдив е завела две изпълнителни дела на стойност 120 000 лв. срещу фамилията на Кирил Рашков, известен като цар Киро. Причината са неплатени местни данъци от периода 2008 –...

Собственикът на Интер преговаря за Торес

Президентът на Интер Ерик Тохир беше на "Стамфорд Бридж" миналата вечер, за да види драматичната победа на Челси над ПСЖ. Тохир е пристигнал във Великобритания, за да продължи преговорите с ...

Йотова се хвали със заслуга за повече пари за рибарството в Черно море

Създаването на Консултативен съвет за Черно море е най-големият успех по отношение на рибарството и аквакултурите на паневропейско ниво. Това изтъкна евродепутатът от квотата на ПЕС Илияна Йотова, пре...

Обвинението срещу Сидеров заради случая на Летище Варна влезе в съда

Делото срещу Волен Сидеров заради случая на Летище Варна в началото на тази година беше внесено в съда от Софийска градска прокуратура. Според обвинението на полета от София за Варна в началото на ян...

Сигнал за бомба затвори училище в Средец

В училище в град Средец е бил подаден фалшив сигнал за бомба, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас.

Вчера около 12.12 часа в Районно управление "Полиция" - Средец е получено анонимно телефонно обаждане за поставено взривно устройство в сградата на училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Средец. Районът своевременно е бил отцепен, като въпреки В училище в град Средец е бил подаден фалшив сигнал за бомба, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас. Вчера около 12.12 часа в Районно управление "Полиция" - Средец е получено анонимно телефонно обаждане за поставено взривно устройство в сградата на училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Средец. Районът своевременно е бил отцепен, като въпреки

Масирани полицейски проверки на автомобили в Радомир след катастрофата в кв. "Върба"

Полицията в Радомир се активизира след тежката катастрофа в квартал "Върба", в която пострадаха четирима души.

От началото на работната седмица полицаите следят за нарушения на пътя и проверяват автомобили. За няколко часа на булевард "Райко Даскалов" са проверени десетки МПС-та.

На 5 април, около 17:45 часа е получен сигнал на телефон 112, че в град Радомир, на кръстовището на булевард "Райко Даскалов” и квартал...

Продължава

Повечето българи са за Русия в схватката за Украйна

/КРОСС/ Събитията в Украйна показват, че предпочитанията на по-голямата част от българите са на руска страна, сочи проучването на „Медиана". На въпрос „Одобрявате ли или не действията на ЕС и САЩ в събитията в Украйна?" 6 на сто отговарят утвърдително, 20% - „донякъде", 41 на сто - не одобряват, а 33% не могат да преценят. На същия въпрос, но за Русия, 17% отговарят с „да", 21 на сто - донякъде, 33% - не ги одобряват, а 29 на сто не могат да преценят."Западът е виновен, но и Русия не е съвсем права", е преобладаващото мнение у нас, показва представителното проучване, направено между 31 март и 5 април сред 1002 души. Една четвърт от хората оценяват като правилно това, че България не признава референдума в Крим. 35 на сто смятат, че е неправилно, а 41% не могат да преценят. За по-твърди икономически и политически санкции срещу Русия се обявяват 13 на сто, срещу това са 40%, а 47 на сто не могат да преценят.  

Софийски градски съд даде ход на делото срещу Алексей Петров

Софийски градски съд (СГС) даде ход на делото срещу Алексей Петров и други обвиняеми. Това е т.нар. дело „Малък Октопод” за рекет и изнудване. Преди да даде ход на делото, съдът направи проверка на свидетелите, които присъстват на заседанието. В момента се изслушва свидетелят Емил Йосифов. То тръгна в Софийски градски съд през декември 2011 г. Обвинителният акт по него е от 200 страници и беше внесен на 7 ноември 2011 г., след повече от година и половина разследване. На подсъдимата скамейка освен бившият съветник в ДАНС Алексей Петров, са и Антон Петров - Хамстера, Марчело Джотолов, Цеко Йорданов, Кирил Топалов и Янко Попов. То е едно от двете дела - резултат от МВР-операцията „Октопод” - една от знаковите при управлението на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Видео: Рекордната серия на Дюрант приключи при победа над "Сакраменто"


Историческата серия на Кевин Дюрант от последователни мачове с 25 и повече отбелязани точки приключи, след като крилото на "Оклахома сити тъндър" реализира 23 точки при победата със 107:92 срещу "Сакраменто кингс".

В понеделник Дюрант вкара над 25 точки в 41-и пореден двубой и подобри рекордна на Майкъл Джордън (40), но отборът му загуби от "Финикс сънс". Тогава той заяви, че се е надявал серията да приключи, след като отправи 28 стрелби към коша от игра и реализира 13 от тях. ...

ЕК и Русия продължават работата по „Южен поток”

/КРОСС/ Работата на Русия и Еврокомисията по „Южен поток" продължава, въпреки че проектът не е приоритетен за ЕК, съобщи РИА Новости. По-рано СМИ, с препратка към изказването на Жозе Мануел Барозу към български политици, съобщиха, че Евросъюзът може да прекрати участието си в строителството на газопровода „Южен поток" в качеството на мярка за въздействие на Русия предвид ситуацията в Украйна. „ЕС и Русия ще създадат работна група,  в рамките на която да бъдат обсъдени всички правни и технически въпроси, свързани с „Южен поток". Предстои техническа работа", заяви говорителят на еврокомисаря по енергетиката Сабине Бергер. Бергер отбеляза още, че „комисията приветства всеки нов потенциален газопровод, който съответства изцяло на европейското законодателство". "В същото време, „Южен поток" не е приоритетен за нас. Наш приоритет е достъпът до нови страни-доставчици за диверсификация, например развиването на Южния газов коридор", допълни говорителят на еврокомисаря по енергетиката. 

Проф. Андрей Пантев: "Вече говорим за "народна" десница и лимузинена левица"

- Като трето поколение учител как, г-н Пантев, ще коментирате прогнозата на социалното минестерство, че след 5 години готвачи, продавачи и шофьори ще са най-търсените професии у нас?
- Не разбирам каква е тук изненадата! Нима не беше ясно, че с идването на демокрацията внесените продукти от Запад бяха много повече пороци, отколкото добродетели. - Като трето поколение учител как, г-н Пантев, ще коментирате прогнозата на социалното минестерство, че след 5 години готвачи, продавачи и шофьори ще са най-търсените професии у нас? - Не разбирам каква е тук изненадата! Нима не беше ясно, че с идването на демокрацията внесените продукти от Запад бяха много повече пороци, отколкото добродетели.

Бобът и лещата понижават "лошия" холестерол

Бобовите растения дават по-продължително усещане за ситост


Берлускони може да изтърпи присъдата си от 1 г. с помагане на възрастни

77-годишният Берлускони бе изключен от Сената миналата година

МВР-шефът в Киев: Можем да се справим за 48 часа!

„Мисля, че решаването на кризата ще се случи през следващите 48 часа", каза вътрешният министър на Украйна Арсений Аваков.

Открит е опасен пробив в сигурността на интернет

Той е установен тази седмица и засяга технологията за кодиране, предназначена да защитава интернет адресите, електронните пощи, чатовете, интернет търговията и услугите

Подадоха сигнал за бомба в училище в Средец

В училище в град Средец е бил подаден фалшив сигнал за бомба, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас.

Вчера около 12.12 часа в Районно управление В училище в град Средец е бил подаден фалшив сигнал за бомба, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас. Вчера около 12.12 часа в Районно управление "Полиция" - Средец е получено анонимно телефонно обаждане за поставено взривно устройство в сградата на училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Средец. Районът своевременно е бил отцепен, като въпреки

Балансиращият пазар на електроенергия - от 1 май

Вече всички участници в енергийната система подават графици за своята работа, но от 1 май те ще трябва да плащат за небалансите , които създават, обясняват от ДКЕВР

Земан: ЕС трябва да се примири с факта, че Крим е станал руски

/КРОСС/ „Каквото и да декларираме, в обозримо бъдеще Крим няма да бъде върнат на Украйна. И западните държави, по-точно Европейският съюз , трябва да се примирят с този факт". Милош Земан характеризира като „глупаво" решението на съветския лидер Никита Хрушчов да „подари през 1954 година Крим на Украйна". Президентът на Чехия добавя, че той поддържа идеята за федерализация на Украйна. „Федерализацията на Украйна не би била нещо вредно. Федерации са Германия, САЩ, Швейцария", - казва той. Едновременно Земан подлага на критика закона за държавния език на Украйна, лишаващ рускоезичното население от правото да използва своя език на държавно ниво. „Аз не зная, кой безумец е измислил това", - отбелязва президентът на Чехия На 27 март Генералната Асамблея на ООН обяви за „незаконен" референдума в Крим и призова за съхранение на териториалната цялост на Украйна. Тази резолюция беше гласувана от повече от половината членове на Асамблеята, останалите се въздържаха или гласуваха против и по този начин, по същество, се солидаризираха с позицията на Москва. На 18 март, след изявлението на президента Владимир Путин, Русия и Крим подписаха споразумение за приемане на Република Крим и град Севастопол в състава на Русия. Путин подписа закон за ратификация на договора за присъединяване на Крим и Севастопол към Русия, а също така подписа указ за създаване на Кримски федерален окръг.  

Орбан: Ще запазим същите отношения с ЕС, данъкът за банките остава

Премиерът на Унгария Виктор Орбан заяви, че правителството му ще продължи да следва същата политика в подкрепа на домакинствата и дребния и среден бизнес. Орбан, който бе големият победител на парламентарните избори, изключи някаква по-съществена роля на радикалната партия "Йобик" в политическия живот.

И ДПС в Хасково хареса Пеевски за евродепутат

Трета организация го издигна за кандидат в ЕП


Спасена от изнасилване: Двама мъже ме душаха и сядаха голи върху мен

"В 12 часа вечерта се чу хлопане на външната врата. После двама мъже влязоха в къщата и започна ад. Душаха ме и сядаха върху мен голи. Играеха си. Казаха ми, че до сутринта ще ме мъчат". Това разказа в ефира на TV7 60-годишна жена от село Оброчище, която бе спасена от изнасилване. Пред камерата жената отказа да застане с лицето си. "В 12 часа вечерта се чу хлопане на външната врата. После двама мъже влязоха в къщата и започна ад. Душаха ме и сядаха върху мен голи. Играеха си. Казаха ми, че до сутринта ще ме мъчат". Това разказа в ефира на TV7 60-годишна жена от село Оброчище, която бе спасена от изнасилване. Пред камерата жената отказа да застане с лицето си.

"Кюриосити" засне странна светлина на Марс

На снимките се вижда вертикална ивица ярка светлина, която като че ли изниква от недрата на Марс и изглежда е изкуствена

Отбелязваме 35 години от първия полет на българин в Космоса

Под патронажа на министъра на отбраната Ангел Найденов ще се проведе честването на 35-та годишнина от първия полет на българин в Космоса Честването на 35-та годишнина от първия полет на българин в Космоса, под патронажа на министъра на отбраната Ангел Найденов ще се проведе от 9-ти до 17-ти април т.г. Инициативата за отбелязване на събитието е на организационен комитет, в който съпредседатели са заместник-министърът на отбраната Иван Иванов и заместник-министърът на културата Васко Василев. Серията от събития, посветени на годишнината ще започне от днес, 9 април, с премиерата на документалния филм „Длъжен да оцелееш“ от 18.00 часа в кино „Одеон“. За отбелязването на Международния ден на авиацията и космонавтиката в София се очаква да пристигнат космонавтите Мирослав Хермашевски от Полша, Димитру Прунару от Румъния, Берталан Фаркаш от Унгария, от Русия - Юрий Годзенко, Павел Виноградов, Виктор Савиних и съпругата на първия лекар-космонавт Борис Егоров госпожа Таня Егорова.

Станислава Асенова: "Община Трън има отношение към екологията и опазването на природата"

Празничен концерт в чест на „Седмицата на гората” се проведе в Трън. В него се включиха и деца от училището и детската градина в града. Те пяха и танцуваха, а след концерта засадиха дървета на площада.

„Община Трън вече няколко години показва сериозно отношение към екологията и опазването на природата. Това прави града ни притегателен център за туристи от цялата страна. Вече можем да се похвалим с нов парк, който е разположен на входа на...

Продължава

Откриха мъртва риба в река Каменица

Предполага се, че е отровена от препарати за растителна защита

Жена, спасена от изнасилване: Двама ме душаха и сядаха голи върху мен

"В 12 часа вечерта се чу хлопане на външната врата. После двама мъже влязоха в къщата и започна ад. Душаха ме и сядаха върху мен голи. Играеха си. Казаха ми, че до сутринта ще ме мъчат". Това разказа в ефира на TV7 60-годишна жена от село Оброчище, която бе спасена от изнасилване. Пред камерата жената отказа да застане с лицето си.

Проф. Пламен Митев: Русофобството днес е модно увлечение

- Проф. Митев, какво е значението на днешното разделение на русофили и русофоби в българското общество?
- Аз лично не бих отдал чак толкова голямо значение на влиянието на русофилството и русофобството върху съвременното политическо развитие на България. В много отношения става дума за конюнктура. За тип политическо поведение, което лесно се - Проф. Митев, какво е значението на днешното разделение на русофили и русофоби в българското общество? - Аз лично не бих отдал чак толкова голямо значение на влиянието на русофилството и русофобството върху съвременното политическо развитие на България. В много отношения става дума за конюнктура. За тип политическо поведение, което лесно се

Меглена Кунева: Управляващите поставят страната в изолация. Българският народ не е корумпиран, че да страда от спрени еврофондове

Българският народ не е корумпиран, че да страда от евентуално спиране на европейските фондовете. Опасността това да се случи и „Южен поток“ да бъде изваден от Третия енергиен пакет на ЕС е реална и тежко нарушава репутацията на страната ни. Вместо да черпим ползи от еднаквото законодателство в ЕС и това да е сигнал към инвеститорите за правят бизнес тук, управляващите късат връзката ни с ЕС и оставят България в изолация. Това казва лидерът на ДБГ и водач на евролистата на Реформаторския блок Меглена Кунева пред OFFnews.Кунева добавя, че е законодателна недомислица изваждането на "Южен поток" от Третия енергиен пакет, с което България заявява абсурдно, че проектът не е на територията нито на страната, нито на Европа.По повод предложения от Доналд Туск Енергиен съюз на Европа, Кунева казва, че той служи на потребителите и на индустрията, като осигурява повече от един доставчик по тръбата, конкуренция и по-ниски цени за крайните потребители. Зависейки на 100% от доставките си от "Газпром", България може да бъде притисната по един или друг начин, но целият ЕС - едва ли, подчертава Кунева, като добавя, че ако ЕС договаря чрез Енергийния съюз цена на едро, ще получи по-ниска цена, отколкото България като договаря сама би получила.Аз написах писмо до полския премиер Доналд Туск и заявих, че Реформаторският блок иска да бъде един от основателите на Европейския енергиен съюз

Кризата в Украйна - временна спънка за пазара на ваканционни имоти

Очаква се завръщане на англоговорящи купувачи в България


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване