Левски - ЦСКА остава на 21 април

Вечното дерби Левски - ЦСКА ще се проведе по програма на 21 април, понеделник, съобщава bTV.Съществуваше вероятност "сини" и "червени" да премерят сили на 17 април заради несъгласи...

63% от руснаците смятат, че цялата власт трябва да е в ръцете на Путин

Агресивната външна политика на руския президент Владимир Путин продължава да му печели дивиденти у дома. Оказва се например, че 63% от руснаците искат цялата власт да е съсредоточена в ръцете на държа...

Симеоне търси първата си победа срещу Барселона

За осми път тази вечер Диего Симеоне ще се изправи срещу Барселона като треньор. Интересното е, че той все още няма успех срещу "каталунците" в седемте двубоя помежду им. Последните четири с...

Секретните документите у нас в пъти повече от страните от ЕС и НАТО

Селски кметове отказвали да бъдат проверявани за достъп до секретна информация

Алисия съди Божинов за апартамент за 200 бона

Алисия съди Божинов за частта му от общото им жилище. Въпреки че след раздялата между двамата футболистът доброволно ѝ предостави апартамента за ползване, певицата се страхува, че след време право върху него ще има и щерката на Божинов от Николета Лозанова.

Olympus ще бъде съдена от шест банки

Причината са публикувани фалшиви банкови отчети в периода 2000-2011 г.


Първанов: Не може Пеевски да е лице на България в Европа

Номинацията на Делян Пеевски на избираемо място в листата за евродепутати на ДПС е дълбоко символично. Това показва, че той е емблемата на това управление, което ще ни представлява в Европейския съюз. Той ще е лицето на България. Можем лесно да си представим каква ще е реакцията на Европа. Това заяви на пресконференция в Ямбол Георги Първанов.

Сърбия отказва да предаде на "Газпром" цялата печалба от NIS


Властите в Белград смятат, че не е правилно цялата печалба от дейността на националната петролна компания NIS, от която 56% се контролират от руския гигант "Газпром", да отиват в ръцете на руските партньори. 

Това заяви първият вицепремиер Александър Вучич, чиято партия убедително спечели извънредните парламентарни избори и вероятно той ще е следващият министър-председател на Сърбия.

"Правите 380 млн. евро печалба. Но знаем, че сте ги постигнали основно чрез наш,...

Сърбия отказва да й предаде на "Газпром" цялата печалба от NIS


Властите в Белград смятат, че не е правилно цялата печалба от дейността на националната петролна компания NIS, от която 56% се контролират от руския гигант "Газпром", да отиват в ръцете на руските партньори. 

Това заяви първият вицепремиер Александър Вучич, чиято партия убедително спечели извънредните парламентарни избори и вероятно той ще е следващият министър-председател на Сърбия.

"Правите 380 млн. евро печалба. Но знаем, че сте ги постигнали основно чрез наши,...

Бежанци скочиха от ТИР на Околовръстното шосе в София, ченгета ги гонят из полето


Двама бежанци са скочили от ТИР на Околовръстното шосе в София точно пред полицейската караулка на разклона за село Требич. Случката се разиграла късно снощи. Дежурните полицаи от Магистрална полиция ги подгонили през полето. След минути двамата били задържани, съобщи БНТ.
Снощи около 22:30 часа ТИР с пловдивска регистрация намалил на Двама бежанци са скочили от ТИР на Околовръстното шосе в София точно пред полицейската караулка на разклона за село Требич. Случката се разиграла късно снощи. Дежурните полицаи от Магистрална полиция ги подгонили през полето. След минути двамата били задържани, съобщи БНТ. Снощи около 22:30 часа ТИР с пловдивска регистрация намалил на

Има ли банки, замесени във фалита на борсата за търговия с биткойни MT.GOX?

Швейцарската частна разузнавателна организация Competitive Corporate Intelligence AG (CCI – СиСиАй, в превод „Конкурентно корпоративно разузнаване”) проведе щателно разследване по случая с обявената несъстоятелност на борсата за търговия с криптовалута Mt.Gox, която по първоначални данни нанесе загуби на хиляди инвеститори за над 850 000 биткойна, на приблизителна стойност 474 милиона щатски долара. Най-популярният сайт за продажба на биткойни спря своята дейност на 7 февруари 2014 г., след като съобщи за пробив в сигурността, описан като „податливост в операциите”.  На 28 февруари японската компания, която управлява сайта, обяви банкрут. CCI започва разследване на 24 февруари 2014 г., използвайки интернет инструменти за разследване чрез публично достъпни източници (OSINT – Open Sourse Inteligence). Разследването се води от д-р Амит Щайнхарт, главен анализатор в CCI. Конкретна причина за възникване на подозрения, че нещо не е наред, е частен случай на служител на CCI, лично станал жертва на фалита на Mt.Gox. След кратко проучване служителят установява, че има множество подобни на неговия случаи и компанията решава да задълбочи разследването. Експертите на CCI се фокусират върху предполагаемо участие на някои банки в аферата Mt.Gox. Разследващите бързо установяват, че парични трансфери, които са били извършени чрез няколко различни банки, не са достигнали до сътоветните клиентски сметки в системата на Mt

Изтича срокът за регистрация за изборите за Европейски парламент

Изтича срокът за подаване на документи от партиите и коалициите за регистрация в ЦИК за европейските избори. Регистрацията започна от 3 април. Първи тогава се записаха от ГЕРБ, чиято младежката структура дежуреше денонощно пред комисията от 19 март.

Джак Лю: Икономиката на САЩ има още много работа за вършене

Направихме нашата фискална къща едно много по-добро място, заяви финансовият министър на САЩ


С живи вериги бранят храм - паметник на културата

Хората не искат богослуженията да се възстановяват

Комисията за защита на личните данни е с нов състав

Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) ще продължи работа с нов състав. Това реши кабинетът на днешното си заседание, като членовете ще бъдат...

Иконата на българската естрада Маргарита Хранова събира приятели за имения ден в наследствената си къща в Брезник

Певицата ще събере близки и приятели в наследствената къща в Брезник. Внуците на любимата естрадна изпълнителка Маргарита Хранова предпочитат футбола пред пеенето. И двамата са много талантливи, а малкият, който е на 8 години, ще пропусне имения ден на баба си тази година, тъй като заминава за проби в Барселона. Това разкри изпълнителката в предаването "Усещане за жена" по ТВ7.

Марги ще стиска палци малкият Кристиян да впечатли испанците с шута си от...

Продължава

Дялове в търговски зони ще могат да се приватизират с компенсаторки


Правителството допълни списъка с дружества, които могат да се приватизират с компенсаторки. Това са "Свободна безмитна зона – Бургас" АД, "Свободна зона – Пловдив" АД и "Транзитна търговска зона" АД, гр. Варна.

Пакетите представляват 10% от държавното участие в капитала им. Очаква се възможността за купуването им чрез компенсаторни инструменти да повиши инвеститорския интерес след неколкократните неуспешни централизирани публични търгове в периода 2009-2013 г., мотивират решението си...

Таванът за държавните помощи в Югозападния район е двойно по-висок от останалите


Държавните помощи за фирмите в Югозападния район на България ще бъдат ограничени до 25% от приемливите разходи за инвестицията, а във всичките останали региони - до 50%. Това предвижда приетата днес от правителството Карта на регионалните помощи на Република България за периода 2014-2020 г.

Европейската комисия трябва да одобри картата, за да може тя да започне да се прилага от 1 юли 2014 г. 

Новата карта  позволява увеличение до 60% (35% за Югозападния район) от брутния...

Затворник се трови с хапчета на съкилийник във Варна

Затворник получи остро отравяне, след като изпи накуп хапчетата на съкилийник. Това научи „Черно море“ от доц. д-р Петко Маринов от клиниката по токсикология във Военноморската болница във Варна. Затворникът е стабилизиран, добави той.

АФИС: При избори сега БСП има процент повече от ГЕРБ

Ако евроизборите бяха тази неделя, БСП печели 18%, ГЕРБ-17%, ДПС-4,8%, по 3,2% за "Атака" и „България без цензура“, 3,1%-АБВ. Това показва изследване на агенция АФИС за политическите нагласи на българите 50 дни преди евроизборите.

Къде няма да има вода в София?

Заради подмяна на спирателни кранове утре част от Банкя ще е на сухо


На тел. 116 111: Деца масово се жалват от тормоз вкъщи

Все повече момчета и момичета звънят на телефонната линия за деца 116 111, съобщават от Агенцията за закрила на детето.

Какво да ядем, за да не хванем рак - купете вече и със SMS

В MediaMall вече може да закупите книжка в PDF формат от 27 страници, съдържаща поредицата В MediaMall вече може да закупите книжка в PDF формат от 27 страници, съдържаща поредицата "Храни срещу рака " на вестник "168 часа"От днес вече може да купувате електронните издания от MediaMall и със SMS.Опитайте, не е трудно! В книжката може да прочетете:- Какво да ядем,за да не хванем рак - Пътят към рака лепне от сладост - Виновна е

Картие се сдоби с колие от жадеит за 27,6 млн. долара

Колието е направено от 27 мъниста жадеит и е принадлежало на богатата наследница Барбара Хътън, личен подарък от баща й, основателят на Woolworth

Борисов подписа партньорство с две партии

РДП и БСДП ще подкрепят кандидатите на ГЕРБ на евровота


Светлин Наков ще е вторият гост във "В колежа със...."

 Светлин Наков – създателят на „Софтуерен университет“, ще гостува във второто издание на най-новата инициатива на M3 College „В колежа със...“.

Събитието дава възможност да се срещнете на живо с амбициозни, успели личности от сферата на бизнеса, маркетинга, комуникациите и изкуствата и да обсъдите заедно професионалния им опит и лични интереси.

Изключително талантлив, изобретателен, новатор, Светлин Наков има над 20 години опит в технологичната индустрия като софтуерен инженер, мениджър, предприемач и преподавател.  Доскоро беше водеща фигура в софтуерната Академия на „Телерик“. „Революционер по душа“ – в момента следва мечтата си да осигури качествено висше образование и основава и развива първия в България „Софтуерен университет“.

Носител е на наградата „Джон Атанасов“ за принос в информационните технологии и е автор на 7 книги за компютърно програмиране, сред които безплатните „Въведение в програмирането със С#“ и „Въведение в програмирането с Java“.

На какво го е научил професионалният му път, трудно ли е сбъднеш мечтата си и какъв е като преподавател – научете от самия Светлин Наков и двама от неговите ученици.

Oчакваме Ви на 12 април (събота) от 17.00 ч. в M3 College (ул.„20 април” 26).

Вход свободен!

При посещението си можете да получите талон за 20% отстъпка от курсовете наM3 College.

logo

M3 College e лицензиран професионален учебен център по PR, маркетинг и бизнес комуникации. Вече 9 години е лидер в PR образованието в България. Обученията са съобразени с програмите на Manhattan Institute of Management, чийто пълен лиценз за България M3 College притежава ексклузивно.

Изложба "65 години българо-китайски отношения през обектива на Синхуа” бе представена в парламента

Фотоизложба „65 години българо-китайски отношения през обектива на Синхуа” беше представена в Народното събрание. Михаил Миков, председател на Парламента, благодари на китайската информационна агенция „Синхуа” за изключителната мозайка, калейдоскоп на отношенията между народните ни. Той пожела успех на изложбата и на приятелските отношения между Фотоизложба „65 години българо-китайски отношения през обектива на Синхуа” беше представена в Народното събрание. Михаил Миков, председател на Парламента, благодари на китайската информационна агенция „Синхуа” за изключителната мозайка, калейдоскоп на отношенията между народните ни. Той пожела успех на изложбата и на приятелските отношения между

Временно се ограничава движението по пътен възел "Прелок", при км 70 на АМ "Хемус", в посока София

Днес от 13:00 ч. е ограничено движението по пътен възел "Прелок", при км 70 на АМ "Хемус", в посока София. Ограничението се налага за светлата част на деня, поради извършване на почистване на отводнителната система на участъка от пътя. Движението се осъществява по обходен маршрут – през околовръстен път на Ябланица.  

Народното събрание излиза в десетдневна великденска ваканция

Великденската ваканция на парламента ще е от 17 април (четвъртък) до 26 април (събота), решиха депутатите в сряда. Зимната сесия ще приключи на 16-и април в Деня на българската конституция с тържествено заседание.   Парламентът ще заседава извънредно на 29 април (вторник), а на редовно заседание на 30-и ще бъде гласувана програмата за следващите заседания.   От ГЕРБ предложиха ваканцията да се премести с ден по-късно, от 18-и април (петък). Според Даниела Дариткова така може да се свърши повече полезна работа:   "Кое налага в четвъртък да започне ваканцията и да се явим на работа само в сряда, след като този пленарен ден може да бъде изпълнен с обществено полезни дела. Знам, че това заченато в грях Народно събрание трябва дълго да проси божията милост. Аз лично съм разочарована, защото очаквам трета поредна седмица в комисията по здравеопазване да се яви министърът на здравеопазването и да ни представи скритата дълбоко от погледите на хората концепция за развитието на спешната помощ. Всичко това можеше да се случи на следващото пленарно заседание", заяви от трибуната тя.   Идеята на ГЕРБ не намери подкрепа.   Депутатите удължиха и с месец срока на действие на временната анкетна комисия за проверка и установяване на всички обстоятелства от телефонния разговор между бившия министър-председател Бойко Борисов и бившия директор на Агенция "Митници" Ваньо Танов.   Не бе прието предложението на ГЕРБ да се създаде временна комисия, която да проучи случая в Лясковец.

Затварят част от ул. „Акад.А. Сахаров“ за ремонт

Ремонтът на ул. „Акад.А. Сахаров“ в участъка от бул. „Сливница“ до бул. „Цар Освободител“ започва от днес. Това означава, че ще бъде напълно затворена за движение, пише в профила си във Фейсбук кметът Иван Портних. Заради ремонтните дейности от вчера автобусите с номера 7 и 15 са с нова транспортна схема.

Москва и Киев ще започнат преговори следващата седмица

САЩ, Европейският съюз, Русия и Украйна ще се срещнат следващата седмица на министерско равнище за обсъждане на украинската криза, съобщи Ройтерс.   Срещата ще се състои в Европа и в нея ще участват държавният секретар на САЩ Джон Кери, външнополитическият представител на ЕС Катрин Аштън, руският външен министър Сергей Лавров и украинският му колега Андрий Дешчица.   В сряда Лавров потвърди, че Москва е готова на подобни разговори, но поиска да участват и проруските протестиращи от югоизточните райони на страната.   Европейски дипломат, цитиран от Ройтерс, съобщи още, че Европейският съюз планира да създаде специална група за подкрепа, за да помогне на Украйна да стабилизира икономическата и политическата си ситуация. Групата за подкрепа ще идентифицира и координира с украинските власти необходимата помощ, от която те имат нужда, за да стабилизират икономиката и политическата ситуация и да осъществят реформи. Групата, чиято дейност може да бъде разширена и да обхване Грузия и Молдова, които също се стремят към по-тесни отношения с ЕС, ще черпи от опита на различни страни членки на ЕС и ще работи заедно с международните финансови институции.   Германската канцлерка Ангела Меркел коментира, че Русия не предприема необходимите мерки за успокояване на ситуацията в Украйна.   "За жалост, в много области не се вижда Русия да допринася за деескалиране на ситуацията. Поради това ще продължим да правим каквото вече правим: от една страна да продължим диалога, но от друга страна ясно да заявим, че според нас Украйна има право на свой път на развитие. Настояваме за това. Украйна трябва да решава бъдещето си", заяви Меркел в германския парламент.   Меркел добави, че е спешно необходимо одобрената миналия месец международна наблюдателска мисия за Украйна да бъде попълнена до максималния си брой от 500 наблюдатели.   В същото време според руското издание "Комерсант" разширеният списък с руски граждани, на които ЕС може да наложи визови и финансови санкции, съдържа 107 имена и включва на практика цялото висше политическо ръководство на Русия.   Според документа споменатите лица и организации са "отговорни или замесени в действия или решения, накърняващи или заплашващи териториалната цялост, суверенитета и независимостта на Украйна".   Има и допълнителен списък с украински чиновници, застрашени от европейски санкции - главно в анексирания от Русия Крим. А европейските външни министри са решили основният списък да нарасне на близо 130 души, включвайки по-специално служители от президентската администрация в Русия.   Новите лични санкции може да бъдат наложени още преди приемането на икономически ограничения срещу федерацията, пояснява информиран източник от Брюксел.

Взрив на пазар за плодове в Пакистан уби 23-ма

Адската машина с тегло 5 кг е била поставена в щайга с гуава

Инспектори проверяват качеството на месото и яйцата преди Великден

Засилени проверки на традиционните великденски храни започнаха инспекторите от Агенцията по храните.
Под контрол са производители и търговци на едро и дребно и се следят качеството на яйцата, агнешкото и другите традиционни продукти на празничната трапеза. Шест мобилни екипа на агенцията проверяват условията за съхранение на продуктите, Засилени проверки на традиционните великденски храни започнаха инспекторите от Агенцията по храните. Под контрол са производители и търговци на едро и дребно и се следят качеството на яйцата, агнешкото и другите традиционни продукти на празничната трапеза. Шест мобилни екипа на агенцията проверяват условията за съхранение на продуктите,

Поп - фолк певецът Благо Борисов от Перник изкарва видео към песента "Късай ми сърцето"

Поп - фолк певецът Благо Борисов от Перник ще зарадва феновете си с видео към парчето "Късай ми сърцето", което излезе в началото на месец февруари, научи ZaPernik.com.

"Късай ми сърцето" е по музика на Георги Желев, текст на Лео Станков, аранжимент и смесване на Теодор Ташев. Песента е по действителен случай, за който Благо Борисов не пази добри спомени. След тежка раздяла преди време, той се насочил към любимото си хоби, а именно музиката,...

Продължава

44-ти сме по степен на обществено развитие

Страната ни се нарежда на 44-то място в класацията за обществено развитие за 2014 година, сочи проучване за индекса на обществния напредък. ...

Селски кметове не искат службите да ги проверяват


Кметове на села и малки градове отказват да се подложат на проверка за достъп до класифицирана информация. Това стана ясно при представянето на годишния доклад на Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ). Председателят на комисията Борис Димитров определи въпросните случаи като маловажни. Кметове на села и малки градове отказват да се подложат на проверка за достъп до класифицирана информация. Това стана ясно при представянето на годишния доклад на Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ). Председателят на комисията Борис Димитров определи въпросните случаи като маловажни.

В Луганск пристигнаха БТРи

/КРОСС/ Във връзка с последните събития в Луганск и превзетата сграда на Съвета за сигурност на Украйна, днес в града пристигнаха БТРи, съобщи ТСН.ua. Военната техника пристигна от Днепропетровск, потвърди източник от украинското МВР. Освен това по-рано бяха забелязани военни самолети в небето над Донецк, но засега е неизвестно, къде точно се разполага пристигналата военна техника. Напомняме, че вече няколко дни проруски активисти държат сградата на Съвета за сигурност на Украйна в Луганск. Във вторник на 8 април, бяха взети за заложници около 60 души, а днес 56 от тях са вече на свобода.Днес по-рано във връзка със събитията в Луганска, Донецка и Харковска области, и. д. министър на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков заяви, че за урегулирането на ситуацията в източните региони на Украйна ще потрябват само 48 часа, не зависимо дали ще се приложат силови действия или посредством метода на политически преговори.

Предложиха нов състав на Комисията за защита на личните данни

Правителството прие решение, с което предлага на Народното събрание да избере нов състав на Комисията за защита на личните данни поради изтичането през декември 2012 г. на мандата на досегашната Комисия.
За председател на КЗЛД за срок от 5 години е предложен членът на ЦИК и главен експертен сътрудник към Комисията за контрол над службите за Правителството прие решение, с което предлага на Народното събрание да избере нов състав на Комисията за защита на личните данни поради изтичането през декември 2012 г. на мандата на досегашната Комисия. За председател на КЗЛД за срок от 5 години е предложен членът на ЦИК и главен експертен сътрудник към Комисията за контрол над службите за

15 спорта, стена за катерене и демонстрация от Йордан Йовчев на тазгодишната АУБ Олимпиада

Грандиозно спортно събитие, включващо състезания в 15 различни дисциплини и демонстрации от професионални атлети, ще бъде организирано за девета поредна година от студенти на Американския университет в България. Олимпийските игри, както възпитаниците на АУБ наричат събитието, ще се проведат на 27-ми април на бейзболното игрище в парк Бачиново, Благоевград. По традиция състезания ще се проведат в спортове като футбол, волейбол, баскетбол, лека атлетика, дърпане на въже и дори народна топка. Най-новото попълнение сред дисциплините е маратонът, който е първи по рода си в АУБ и ще се състои на 26-ти април, ден преди официалното начало на Олимпиадата. На участие в крайните класирания имат право студенти, професори и служители на университета. Интересът към събитието нараства с всяко поредно издание и привлича като посетители не само представители на АУБ, но и жители на Благоевград. През април 2013 на Олимпиадата през целия ден присъстваха повече от 600 човека като състезатели, публика и гости. Зад цялата организация стоят студентите от клуб Olympics към АУБ, които тази година очакват още по-голяма посещаемост в отговор на планираните многобройни изненади. Най-впечатляващата сред тях е участието на легендарния български гимастик, носител на 2 световни титли и 4 олимпийски медала, Йордан Йовчев, който ще направи специална демонстрация за всички присъстващи и лично ще награди победителите в края на деня

Кабинетът прие Картата на регионалните помощи

Правителството прие Карта на регионалните помощи на Република България за периода 2014-2020 г. и упълномощи министъра на финансите да подаде уведомление до Европейската комисия за нея. След получаване на одобрение от страна на Комисията, Картата за регионална помощ ще се прилага от 1 юли 2014 г. до 31 декември 2020 година.

Новата карта определя Правителството прие Карта на регионалните помощи на Република България за периода 2014-2020 г. и упълномощи министъра на финансите да подаде уведомление до Европейската комисия за нея. След получаване на одобрение от страна на Комисията, Картата за регионална помощ ще се прилага от 1 юли 2014 г. до 31 декември 2020 година. Новата карта определя

Съдът пусна Алексей Петров да се лекува в Австрия

Разрешиха и на Марчело Джотолов да пътува в чужбина


Необичайните места, където заможните крият богатството си

Произведенията на изкуството все по-често намират място в огромни складове в покрайнините на градовете


Шведската централна банка запази основната си лихва на ниво от 0,75%

Решението дойде въпреки отчетената дефлация през февруари


Изложба"65 години българо-китайски отношения през обектива на Синхуа” бе представена в парламента

Фотоизложба „65 години българо-китайски отношения през обектива на Синхуа” беше представена в Народното събрание. Михаил Миков, председател на Парламента, благодари на китайската информационна агенция „Синхуа” за изключителната мозайка, калейдоскоп на отношенията между народните ни. Той пожела успех на изложбата и на приятелските отношения между Фотоизложба „65 години българо-китайски отношения през обектива на Синхуа” беше представена в Народното събрание. Михаил Миков, председател на Парламента, благодари на китайската информационна агенция „Синхуа” за изключителната мозайка, калейдоскоп на отношенията между народните ни. Той пожела успех на изложбата и на приятелските отношения между

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване