Оставка на британския министър на културата заради £5800

Мария Милър използвала бюджетни средства за лични нужди


Образователна борса 18+ ще се проведе днес в Посолството на Германия

Образователна борса 18+ ще се проведе днес в Посолството на Германия  в София, съобщават от дипломатическата мисия. Борсата ще отвори в 10:00 ч. и ще работи до 17:00 ч., в двора на Посолството на Германия на ул. "Фр. Жолио-Кюри" 25. Удобен превоз за желаещите да посетят борсата е метрото което има спирка на "Фр. Жолио-Кюри". Основен акцент ще бъде образованието в университетите. Всички интересуващи се са добре дошли да се информират за университети в България и Германия. Колко би струвало и кой може да подпомогне финансирането, на тези и други въпроси ще отговарят специалисти от Германската служба за академичен обмен (DAAD) и многобройни фондации и организации.   

Във Варна ще се проведат кръгли маси за създаване на среда за децата със специални нужди

Фондация „Карин дом“ организира кръгли маси на тема: „Създаване на подкрепяща образователна среда за деца със специални нужди в детските градини”, научи Moreto.net. Срещите ще се проведат днес и утре, от 10:00 до 12:00 часа в конферентната зала на Карин дом.

Моуриньо: "Челси" има специален дух, няма значение кой ще ни се падне


Мениджърът на "Челси" Жозе Моуриньо заяви, че ПСЖ е заслужавал да отпадне от Шампионската лига, тъй като играл защитно. Лондончани спечелиха драматично с 2:0 с гола на Демба Ба в 87-ата минута и след 3:3 общ резултат и гол на чужд терен вече са полуфиналисти.

"Мисля, че направихме достатъчно в началото на втората част, за да отбележим, но не успяхме. След това се получи леко разминаване с думите им от понеделник. Те играха на чиста контраатака, без изобщо да задържат топката", каза...

Моурионьо: "Челси" има специален дух, няма значение кой ще ни се падне


Мениджърът на "Челси" Жозе Моуриньо заяви, че ПСЖ е заслужавал да отпадне от Шампионската лига, тъй като играл защитно. Лондончани спечелиха драматично с 2:0 с гола на Демба Ба в 87-ата минута и след 3:3 общ резултат и гол на чужд терен вече са полуфиналисти.

"Мисля, че направихме достатъчно в началото на втората част, за да отбележим, но не успяхме. След това се получи леко разминаване с думите им от понеделник. Те играха на чиста контраатака, без изобщо да задържат топката", каза...

За 30 дни ваканция се готвят депутатите

Искат повече време за предизборна агитация. Депутатите се канят да разпуснат парламента до евроизборите. Те се готвят да си гласуват 30 дни ваканция.

Австралия се надява да намери ”до дни” останките от MH370

Австралийските власти изразиха надежда, че до няколко дни ще локализират останките от самолета на малайзийските авиолинии, известен като полет MH370. Ангъс Хюстън, който ръководи агенцията, координираща издирването на самолета, обяви, че са засечени още два акустични сигнала от черната кутия. Единият сигнал бил засечен във вторник следобед и е продължил 5 минути и 25 секунди, а вторият бил засечен снощи и продължил седем минути, съобщава Ройтерс, цитирана от БТА.

Делян Пеевски е шефът, казват в Чепино

/КРОСС/Делян Пеевски се оказа един от най-желаните кандидати за евродепутат, след като беше номиниран от няколко структури на ДПС в страната. Мненията на хората в родопите, откъдето идват най-много номинации, се оказаха полярни, показа репортаж на Нова телевизия. Ето какво казаха хората: "Много е далеч от представата ми за евродепутат"; "Той е успял човек, с опит и капацитет, може да допринесе страната да има по-добра усвояемост на еврофондовете, каза симпатизант и изброи - млад, образован, преуспял"; "Нещо, не е приятен. Не е за депутат, като се има предвид биографията му и реакцията на протестиращи"; "Делян Пеевски е шефът", казват в Чепино. Други крият лицата си от камерата. Трети са категорични - Всички решения се взимат в сараите.  

Лудогорец и Левски в битка за нещо повече от три точки

Лудогорец и Левски излизат тази вечер в мач, чийто изход има голямо значение за бъдещето и на двата отбора. Резултатът от срещата и показаната игра или ще затвърдят кризата в Лудогорец, или ще направя...

Драго, а сега накъде?

Помните ли годините, в които всеки ден си купувахме свещи? Тогава, за по час или два на ден, при това често-често в пиково време, България оставаше без ток. И се налагаше светлината да идва по по-нату...

Израел ограничава контактите с палестинците

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху поръча на своите министри да ограничат контактите си със своите палестински колеги, предаде AFP. „В отговор на това, че палестинците наруши...

ЕК разреши на Дискавъри да придобие Евроспорт

Европейската комисия одобри закупуването на френския телевизионен канал Евроспорт от американския Дискавъри. Комисията заключи, че сделката няма да противоречи на приетите норми за защита на конкуренц...

Сърце от лед. Воля от стомана. Запознайте се с асасина!

Селена Сардотиен е измъкната от затвора на Ендовер, за да се озове в плен на разкоша на кралския дворец. Принц Дориан предлага да ѝ върне свободата, но при едно условие. Тя трябва да спечели състезани...

Демба Ба: Завинаги ще запомня този гол

Моята работа е да вкарвам голове, въпреки че през сезона рядко получавах шанс да си върша работата. Нормално е да съм във възторг, всичко се случи много бързо, реагирах инстинктивно и, за щастие, топк...

Петков: Депутатите се принизиха до Бисер Миланов

Парламентаризмът в България нищо не струва - това ни показват в момента. Изявленията на Бисер Миланов и хората му, арогантността в политиката е достигнала до такива висини, че е крайно време да кажем Парламентаризмът в България нищо не струва - това ни показват в момента. Изявленията на Бисер Миланов и хората му, арогантността в политиката е достигнала до такива висини, че е крайно време да кажем "стига". Тези хора се превърнаха във фактор в българската политика. Тези твърдения са обект не на Народното събрание, а на прокуратурата.

Клиентите сами избират условията по новия жилищен кредит „Право на избор” от Fibank

Кредитът се предлага с 0% лихва за първата година  Fibank (Първа инвестиционна банка) вече предлага жилищен кредит „Право на избор Кредитът се предлага с 0% лихва за първата година Fibank (Първа инвестиционна банка) вече предлага жилищен кредит „Право на избор", при който клиентите сами избират условията.Предложението е с 0% лихва за първата година и с ниска фиксирана лихва за втората и третата година - от 6.5%.Жилищен кредит „Право на избор" от Fibank дава пълна свобода и

Видео: Хореография в небето


Всеки ден хиляди авиодиспечери насочват милиони пътници безопасно по техните маршрути, а Британското ръководство на възушното движение NATS (National Air Traffic Control Services) направи видеовизуализация на тяхната хореография.

Видеото показва какво се случва по въздушните пътища в обикновен летен ден - 21 юни миналата година.

По данни на NATS този ден в небето над Европа са извършени около 30 хил. полета с обща дължина 46.3 млн. км. Експертите са изчислили, че това е...

Само МВР и лекари ще ползват Авиоотряд 28 при спешни случаи

Само МВР и здравното министерство ще могат да летят при спешни случаи с правителствения Авиоотряд 28. 

Това предвижда новият устройствен правилник на отряда, който ще бъде гласуван на днешното заседание на правителството. В правилника се забранява извършването на частни полети. 

Всяко пътуване ще се разрешава от министъра на транспорта, а за да летят с правителствен самолет, министрите трябва да имат заповед за командировка, подписана от премиера.

Правилникът предвижда още самолетите да могат да се използват от националните отбори в съответните спортове, но с поръчка от спортното министерство, одобрена от министър-председателя.

Заради нередности в работата на авиоотряда прокуратурата дава на съд бившия шеф на звеното Пенчо Пенчев. Той беше обвинен в длъжностно престъпление за това, че е издавал заповеди за полети за нуждите на лица, които не са били част от правителството. Полетите са били осъществявани в периода 26.11.2009 г. до 17.06.2013 г., а заповедите са издавани в нарушение на служебните задължения, които Пенчев имал по Закона за гражданското въздухоплаване (ЗГВ) и Устройствения правилник на Авиоотряд 28.

Прокуратурата се активира по случая с авиоотряда след сигнали от премиера Пламен Орешарски и военния министър Ангел Найденов. В разследването се включи и Военната прокуратура заради твърдения, че в периода от август 2009 г. до март 2013 г. военни машини са вдигани 51 пъти извън целите на въоръжените сили, като така на бюджета са нанесени вреди за 813 000 лева. Военните прокурори провериха формирования на военновъздушните сили (Враждебна, Крумово, Безмер), както и в Националната служба за охрана (НСО).

Заради воаяжите на властта бе създадена и парламентарна анкетна комисия. Докладът от работата ѝ беше предаден на прокуратурата. Сред полетите, които прокуратурата е проверила е превозването на телето Бойка, което беше подарено на експремиера Бойко Борисов. Според доклада бившите управляващи са използвали държавния авиоотряд за предизборни цели.

Съдебни искове бавят втория търг за "Химко"

Според експерти връщането на торовия завод на пазара е невъзможно


Златанова: България очаква 1,8 млрд. евро от еврофондовете тази година

Злоупотребата с европари е чувствителна тема за България, заяви вицепремиерът


Зеленият чай ни прави по-умни

Зеленият чай винаги често е описван като най-здравословния избор за гореща напитка в ежедневието, а според нови изследвани е полезен дори за ума.

Рекордьорът Моуриньо губи Азар до края на април

Жозе Моуриньо получи прегръдка, кутия бисквити и лоша новина след триумфа на "Челси" над "Пари Сен Жермен" с 2:0 в четвъртфиналния реванш от Шампионската лига.

Португалецът счупи рекорд - 8 полуфинала в турнира, като досега бе равен със сър Алекс Фъргюсън (по 7). Шотландецът обаче постигна седемте си появи на полуфинали в 21 сезона, а Специалния Жозе Моуриньо получи прегръдка, кутия бисквити и лоша новина след триумфа на "Челси" над "Пари Сен Жермен" с 2:0 в четвъртфиналния реванш от Шампионската лига. Португалецът счупи рекорд - 8 полуфинала в турнира, като досега бе равен със сър Алекс Фъргюсън (по 7). Шотландецът обаче постигна седемте си появи на полуфинали в 21 сезона, а Специалния

Клоп: Между 1 милион варианта за отпадане избирам този

"Не обвинявам никого за пропуските", заяви треньорът на Борусия


Пенсионери напират за дипломи

Хора над 64 години масово напират да вземат дипломи. Пенсионерите искат да получат сертификати за хобитата и знанията си, които са натрупали през целия живот. Възможност за това им дава нова европрограма, която валидира умения, придобити по неформален път.

Италианското правителство снижи прогнозата за растежа през 2014 г. до 0,8%

Премиерът Ренци озадачи с твърденията си, че страната няма да разшири бюджетния си дефицит въпреки преразгледаната оценка


Хванаха 13-годишна проститутка

Момичето проституирало с леля си


Гърците не работят днес

Общонационална стачка парализира Гърция. В нея са се включили синдикатите на държавните служители и на работещите в частния сектор. Транспортът е...

Нови рекорди за водещите индекси в Азия, само Nikkei се понижи с 2%

От технологичния сектор фокусът на инвеститорите се измества върху заседанието на Федералния резерв на САЩ


БАН пуска серийно космически храни

/КРОСС/ За серийно производство на космически храни преговаря Институтът за космически изследвания към БАН с родни бизнесмени. Става дума за продукти, обработени по метода на лиофилизацията - извличане на водата от състава. При това храните губят обем и маса, но запазват хранителните си качества. „Това би могло да е полезно в случаи на бедствия и аварии заради лесния пренос, но също така и за захранване на възстановяващи се от заболявания хора, както и при съхранение на кръвна плазма", обясни пред „Преса" председателят на института проф. Петър Гецов. Към закупуването на такъв продукт вече са проявили интерес от японския пазар. По-добре сме, отколкото някога сме били", казва проф. Петър Гецов. Ученият формулира кратко какво се е променило за 35 години: „Космическата наука стана бизнес." „Все повече и повече бизнесмени инвестират в космически технологии. Колкото и странно да звучи, те имат много добро приложение и на Земята", разказва той. Добър пример в това отношение са лиофилизираните храни, или простичко казано, храните за космонавти. Те също се произвеждат в БАН и с това постижение България се нарежда на трето място след САЩ и Русия. Става въпрос за технология, чрез която се извлича водата от хранителните продукти. Така те намаляват многократно обема, но запазват хранителните си качества

Прекъсна топлодаването в кварталите Гео Милев, Яворов и Слатина заради авария

Заради авария на главен топлопровод е прекъснато топлоподаването в кв. „Гео Милев”, ж.к „Яворов” – горна част и част от кв. „Христо Смирненски” („Слатина”), съобщиха от пресцентъра на „Топлофикация –София” ЕАД.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS

Създадена е необходимата организация и ще се Заради авария на главен топлопровод е прекъснато топлоподаването в кв. „Гео Милев”, ж.к „Яворов” – горна част и част от кв. „Христо Смирненски” („Слатина”), съобщиха от пресцентъра на „Топлофикация –София” ЕАД. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Създадена е необходимата организация и ще се

„Роскосмос” няма да налага санкции на НАСА

/КРОСС/ Руската Федерална космическа агенция «Роскосмос» не възнамерява да налага каквито и да било санкции на НАСА в отговор на прекратяването на сътрудничеството с Русия, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на думите на зам.-ръководителят на ведомството Денис Лисков. «Изобщо не поставяме въпроса за подготвяне на насрещни мерки в отговор на действията на НАСА спрямо нас, а причината е в това, че не визираме почва за подобни мерки», поясни Лисков. Напомняме, че на 3 април НАСА обяви действията си по прекратяването на сътрудничеството си с Русия в знак на протест по отношение на политиката на РФ спрямо Крим. Изключение остана сътрудничеството в сферата на съвместните проекти и работа на МКС.    

Pixar крачи смело към бъдещите си успехи

Анимационното студио се сблъска със сериозни предизвикателства, но вярва, че доброто предстои


Гуардиола: На бас на една бира, че Руни ще играе

Пеп Гуардиола пак влезе в диалог с английски журналисти, както и след първия мач срещу "Манчестър Юнайтед" от четвъртфиналите в Шампионската лига. Треньорът на "Байерн" предложи облог на пресконференцията си, че Уейн Руни ще играе в реванша.

Нападателят е контузен и пропусна съботното гостуване на "Юнайтед" срещу "Нюкасъл" (4:0).

"Ще ви купя Пеп Гуардиола пак влезе в диалог с английски журналисти, както и след първия мач срещу "Манчестър Юнайтед" от четвъртфиналите в Шампионската лига. Треньорът на "Байерн" предложи облог на пресконференцията си, че Уейн Руни ще играе в реванша. Нападателят е контузен и пропусна съботното гостуване на "Юнайтед" срещу "Нюкасъл" (4:0). "Ще ви купя

НС във ваканция от 17 до 26 април

Депутатите имат намерение за 30 дни ваканция, като слеят празничните дни по Великден и Гергьовден, а после си осигурят още свободно време, за да се отдадат на агитация до изборите на 25 май, коментира днес „Стандарт“.

„Стандарт“: Депутатите искат 30 дни ваканция за Великден

Да търкаме банките седмици преди вота е чист популизъм, твърдят народни представители, цитирани от изданието

Авария спря топлодаването в столичните квартали Гео Милев, Яворов и Слатина

Заради авария на главен топлопровод е прекъснато топлоподаването в кв. „Гео Милев”, ж.к „Яворов” – горна част и част от кв. „Христо Смирненски” („Слатина”), съобщиха от пресцентъра на „Топлофикация –София” ЕАД.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS

Създадена е необходимата организация и ще се Заради авария на главен топлопровод е прекъснато топлоподаването в кв. „Гео Милев”, ж.к „Яворов” – горна част и част от кв. „Христо Смирненски” („Слатина”), съобщиха от пресцентъра на „Топлофикация –София” ЕАД. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Създадена е необходимата организация и ще се

Клоп: Бяхме много по-добри и трябваше да вкараме повече в тази невероятна нощ


Треньорът на "Борусия" (Дортмунд) Юрген Клоп заяви, че се гордее с представянето на отбора си в реванша срещу "Реал" (Мадрид) от четвъртфиналите в Шампионската лига. Германците спечелиха с 2:0 и останаха на крачка от изравняването на общия резултат.

"Когато поздравих контузения ни играч Невен Суботич след мача, той ми каза колко е горд, че е част от този отбор. Това е и моето виждане за нещата", каза Клоп.

По думите му трябва да се пусне запис на срещата и да служи като...

Изровиха лалетата от градинката пред община Варна

В нощта на неделя срещу понеделник (5-6 април) неизвестен извършител е изровил от почвата току що разцъфналите лалета от градинката пред общината. Луковиците бяха подарък от Н. Пр. Том ван Оорсхот – посланик на Холандия у нас. На 24 октомври м.

Светският дебют на 8-месечния принц Джордж

Кралският наследник си игра с бебета на неговата възраст


Петното: Бареков ми е дал около 50 000 лева

/КРОСС/ „Николай Бареков ми е давал пари. Първият път ми даде 10 000 лева. Помислих, че иска да ни ползва като охрана. Така си помислих. Веднъж пък поиска да не ходя на протеста, който той бил създал - протестът срещу Камен Ситнилски". Това разказа Бисер Миланов, известен като Петното, от затвора пред Нова телевизия. Миланов заяви, че Николай Бареков му е давал пари 3-4 пъти или общо около 50 000 лева. Освен това Миланов твърди, че е каран да топи Бойко Борисов, за да бъде освободен от затвора. „Йордан Бонев ми каза, че Борисов е виновен за ареста ми и да подпиша декларация, че Борисов ми е давал пари", заяви Бисер Миланов. Що се отнася до Йордан Бонев, Миланов потвърди, че двамата са се срещали с Бойко Борисов в Банкя. Той обаче отхвърли на тази среща да са били обсъждани протестите. „Никой не е в състояние да ме купи", заяви Миланов, попитан дали му е плащано за протестите миналата година.

В Maserati не броят Porsche за конкурент

Италианците смятат, че техният кросовър Levante e с класи над Cayenne


Цитат на деня: Издигането на Пеевски за евродепутат е повторение на избора в ДАНС


Номинацията на Делян Пеевски за евродепутат е равносилна на тази за шеф на ДАНС – става въпрос за провокация към българското общество.

Такава теза изказа в ефира на Би Ти Ви Осман Октай, някогашен зам.-председател на ДПС, изключен през 2001 г.

По думите му след опита за покушение срещу Ахмед Доган ДПС постоянно отправя провокации с посланието, че "както могат да моделират етническия мир, така могат и да взривят обществото". За това свидетелствали и скандалите в парламента...

А от полицията пак казаха: "Добре!"


Един мъртъв, двама уволнени и двама наказани дисциплинарно. Това сочи сметката под чертата, която в понеделник министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев опита да тегли след случая "Лясковец", за да го приключи. Но тази сметка не е чиста защото в нея пак не са включени

"системните грешки" на МВР, довели до поредния му провал 

Обяснени с примери от последната трагедия те изглеждат така:

Психично болен мъж от Лясковец години наред събира незаконно оръжие и...

Петното: Взимал съм пари от Бареков, не от Борисов

В скандално интервю за Нова ТВ Бисер Миланов потвърди за среща между него и Бойко Борисов в Банкя, отече да е взимал каквито и да било пари от него и заяви, че 3-4 пъти е придружавал Бареков на неговите турнета срещу общо около 50 000 лв.

Миланов от затвора: Знаех, че ще ме приберат в затвора, за да ми затворят устата

Аз знаех, че ще ме приберат в затвора, за да ми затворят устата, заяви Бисер Миланов - Петното пред bTV.
Аз съм се срещал с Бойко Борисов в дома му, преди Нова година в Банкя. Говорихме си за Николай Бареков, че той е неблагодарен. Защото Борисов му е помагал много пъти, каза още Миланов.
Борисов не ми е обещавал и не ми е давал пари, Аз знаех, че ще ме приберат в затвора, за да ми затворят устата, заяви Бисер Миланов - Петното пред bTV. Аз съм се срещал с Бойко Борисов в дома му, преди Нова година в Банкя. Говорихме си за Николай Бареков, че той е неблагодарен. Защото Борисов му е помагал много пъти, каза още Миланов. Борисов не ми е обещавал и не ми е давал пари,

Таванът на лихвите няма да бъде в сила със задна дата

Депутатите приеха и на второ четене измененията в Закона за потребителския кредит. Според промените таванът на лихвите по кредитите (въведен преди две седмици) няма да важи със задна дата. Изключение ...

НОИ с нова електронна услуга

Националният осигурителен институт (НОИ) разширява списъка с електронни услуги, достъпни през интернет страницата на институцията (www.nssi.bg), съобщиха от НОИ. От 7 април 2014 г. е активна нова а...

Топенето на ледената покривка може да ускори глобалното затопляне

Лошите новини за климатолозите се увеличават. Тъй като ледената покривка в полярните райони се топи, метан, въглероден диоксид и други парникови газове се изхвърлят в атмосферата и по този начин се ус...

Училището свърши - завинаги!

Завърнете се в света на Макс, Зъба, Иги, Ръч, Газа и Ейнджъл, шест незабравими деца, които имат един малък проблем. Преследвани са от професионални убийци... Максимум Райд и приятелите ѝ са под оп...

Кери: САЩ ще налага санкции на Русия

/КРОСС/ Държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви, че Вашингтон изпраща сигнал на Москва относно намерението си да прилага всякакви санкции на Русия, докато тя не промени политиката си по отношение на Украйна, съобщи ИТАР-ТАСС. Кери поясни, че става дума за санкции в ключови сектори на руската икономика: енергетиката, банковия сектор, миннодобивното производство и военно-промишленото производство. Предприемането на такива наказателни мерки предвижда изпълнителния указ на американския президента Барак Обама, подписан на 20 март, но засега не въведен в действие. Джон Кери призна обаче, че използването на подобен род санкции неизбежно ще повлече след себе си негативни последствия за цялата световна икономика.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване