Йовчев: Орлин Алексиев няма общо със задържания във Франция кокаин


Два месеца след като за първи път името на общинския съветник Орлин Алексиев беше замесено в аферата със задържан във Франция кокаин, а офисите и дома му бяха претърсени, вътрешният министър Цветлин Йовчев заяви, че Алексиев няма нищо общо със случая.

"Разработката, която е водена срещу Орлин Алексиев, по никакъв начин няма касателство към този случай с кокаина", заяви Йовчев след като беше изслушан от вътрешната парламентарна комисия.

За първи път за името на Алексиев...

Полицай се обеси в двора си край Варна

43-годишен варненски полицай сложи край на живота си. Мъжът бил открит от свой близък роднина в 1,20 ч., обесен на дърво в двора на вилата на семейството в местността Бялата чешма. От дирекцията на варненската полиция заявиха категорично, че в случая няма никакви данни за престъпление.

Орешарски: Активизираме икономическите си отношения с Узбекистан

Министър-председателят посети българска текстилна фабрика във виетнамския град Хюе


Спортното министерство работи по наредба, очертаваща масовия спорт

/КРОСС/ В Министерството на младежта и спорта работят по наредба, която да очертае системата и структурата на масовия спорт. Това съобщи министър Мариана Георгиева по време на блиц-контрол пред парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта. Народните представители от ПГ на ПП ГЕРБ Георги Андонов и Иван Чолаков се интересуваха по какви критерии са разпределени 20-те милиона лева от инвестиционната програма на министерството. Георги Андонов поиска да разбере по-специално как са разпределяни парите за област Благоевград. Всяко населено място трябва да има своето спортно съоръжение, не етнизирайте населените места, отговори министър Георгиева. Тя посочи, че правителството се ръководи от възстановяването на справедливостта и политиката за заличаване на различията на регионите. „В тези места не е имало нито едно спортно съоръжение, а изследване на Европейския съюз показва, че по двигателна активност България е на предпоследно място", каза още министърът. По инвестиционната програма на кабинета сумата за спорт е 53 милиона лева през кметовете, а 20 милиона се отпускат през Министерството на младежта и спорта, обясни още министърът. Народният представител Халил Летифов от ПГ на ДПС попита какво е по-различното на новата европейска програма „Еразъм плюс". Министър Георгиева обясни, че тя ще се реферира централно от Брюксел, но министерството ще помогне на клубовете и федерациите да кандидатстват по нея

Зачестяват измамите с обяви за работа в чужбина

С падането на ограниченията за работа на българи във всички европейски страни измамите с предложения за осигуряване на заетост зад граница не намаляват, съобщиха от Агенцията по заетостта. А със ст...

Неоправданите надежди на Арабската пролет

Три години след свалянето на египетския президент Хосни Мубарак режимът на маршал Сиси е част от общото движение към повече авторитаризъм. Пренесеният от миналото страх от мракобесническите изстъпле...

Президентът наложи вето върху Закона за Сметната палата

Президентът на Републиката Росен Плевнелиев връща за ново обсъждане в Народното събрание Закона за Сметната палата. Конституцията на Република България изрично в чл. 91, ал. 2 предвижда организацията, правомощията и редът за дейност на Сметната палата да се уреждат със закон.

Бечев: Кризата в еврозоната се трансформира в политическа

/КРОСС/ Според най-новия доклад на Европейския съвет за външна политика, приблизително 390 милиона европейски граждани ще избират новия Европейски парламент на 25 май. От тях едва 31 % имат позитивно отношение към Европейския съюз. Димитър Бечев от Центъра за либерални стратегии коментира, че кризата в еврозоната, макар и да е овладяна, се трансформира в политическа криза. "Очаква се партии от крайната десница, партии, които се противопоставят на европейската интеграция, да придобият много водещи позиции. Скорошните избори във Франция, където Националният фронт постигна доста солиден резултат, са индикатор, че една голяма част от електората е склонна да подкрепи такива радикални партии, за които Европа е проблем, а не решение", заяви Бечев. Той добави, че има нужда от европейски дебати, има нужда от сблъсък между лявоцентристка и дясноцентрастка линия на тема не повече или по-малко Европа, а каква точно Европа.  

Скок към свободата

764 души успяват да се спасят от Холокоста, скачайки от влаковете, които трябва да ги закарат в лагерите на смъртта от Франция, Холандия и Белгия

"Борусия" обяви Адриан Рамос от "Херта" за заместник на Левандовски


"Борусия" (Дортмунд) потвърди привличането на нападателя на "Херта" Адриан Рамос.

28-годишният колумбиец подписа предварителен четиригодишен договор, който ще влезе в сила от 1 юни 2014 г.

Рамос ще има тежката задача да замени напускащия като свободен агент Роберт Левандовски, който през лятото ще облече екипа на големия съперник "Байерн" (Мюнхен). 

"Адриан Рамос е изключителен играч и един от най-добрите голмайстори в Германия. Той напълно се вписва в профила...

Щабът на Порошенко предложи на Юлия Тимошенко да се оттегли

Юлия Тимошенко трябва да оттегли кандидатурата си за президент на Украйна в полза на обединението на украинския народ. Това заяви ръководителят на предизборния щаб на Петро Порошенко Виталий Ковалчук, цитиран от осведомителните агенции. "Ако Юлия Владимировна се съгласи изобщо да обмисли такава позиция, ще има преговори между Порошенко и Тимошенко по този повод", каза Ковалчук. Той мотивира предложението с това, че според социологическите изследвания Порошенко има по-висок рейтинг. По-рано Юлия Тимошенко заяви, че подкрепя опонента си Петро Порошенко, като всеки ден си купува бонбони марка "Рошен", която той притежава. Тя заяви, че смята за недопустимо поведението на политиците, които се договарят задкулисно за длъжности и сключват споразумения с олигарсите. "Аз съм категорично против такива договорки", каза Тимошенко. Президентските избори в Украйна са на 25 май.

Денят в снимки

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Краеведът Иван Ерулски: Перник е плащал с въглища част от репарациите на България след двете световни войни

Перник е изплащал част от репарациите, наложени на България след двете световни войни. След подписването на Ньойския договор село Перник доставяло 50 000 тона въглища годишно на Сърбия като обезщетение за щетите, които загубилите страни са нанесли на държавите-победителки. Това е героизъм, категоричен е краеведът Иван Ерулски.

През 2014 се навършват 100 години от Обявяването на Първата световна война, обявена след убийството в Сараево на наследника на...

Продължава

Ученик наръга с нож двадесетина съученици в средно училище в САЩ

Около 20 ученици и най-малко един възрастен са ранени в гимназия близо до град Питсбърг, в американския щат Пенсилвания, след като тази сутрин бяха наръгани с нож от друг възпитаник на училището, предадоха осведомителните агенции, позовавайки се на местните власти. Атаката в гимназия "Франклин Рузвелт" в град Мърисвил е извършена към 7.15 часа местно време, преди началото на часовете. Нападателят е действал сам. Той беше задържан на място от полицията към 7.45 ч., каза говорител на местната служба за спешна помощ. Мотивите за нападението засега не са ясни. Повечето от пострадалите - на възраст основно между 14 и 17 години - са в тежко състояние и са настанени в четири болници. Сред ранените има и поне един възрастен, каза директорът на регионална болница "Форбс", която се намира близо до училището, Крис Кофман. Двама тежко ранени ученици са били настанени незабавно в хирургическия блок. "От осемте пациенти, които докараха, двама са в операционната зала, а трети се подготвя за операция. Двамата оперирани, които са и най-тежко пострадали, бяха изгубили много кръв", каза д-р Кофман пред телевизия Си Ен Ен. Учебното заведение е евакуирано, а местните училищни власти обявиха, че се затварят всички начални училища в района за целия ден.

Ученик наръга с нож двадесетина души в средно училище в САЩ

Ученик наръга с нож 20 души, повечето негови съученици, в гимназия в Уестморленд,близо до Питсбърг, в американския щат Пенсилвания, предадоха осведомителните агенции в сряда. Директорът на болницата, където са откарани ранените, заяви за телевизия Си Ен Ен, че няколко души са пострадали тежко, като трима вече са в операционната. Седем тийнейджъри и един възрастен били откарани в местната болница. Не е ясна степента на нараняване на останалите наръгани. Всички други ученици са били евакуирани. Нападателят е задържан, съобщиха на свой ред властите. Засега не се казва нищо за мотивите за атаката. Нападението е извършено в няколко класни стаи и коридори на училището в началото на учебния ден.

Пак проблеми с трафика към Турция

Поетапно временно ще бъде спирано преминаването през ГКПП-Малко Търново и „Капитан Андреево”, съобщиха от пресцентъра на МВР. Причината е смяна на софтуера на турските митници.

Фондацията на Силви Вартан дари два апарата за 50 000 евро на болницата в Русе

Асоциацията на френската звезда от български произход Силви Вартан дари два апарата за над 50 хил. евро на неонатологичното отделение на русенската болница, съобщи Дарик.
В Акушеро-гинекологичния комплекс на болницата вече работят нов ултравиолетов инкубатор за лечение на жълтеница и камера за стерилен ламинарен поток за най-малките пациенти. Асоциацията на френската звезда от български произход Силви Вартан дари два апарата за над 50 хил. евро на неонатологичното отделение на русенската болница, съобщи Дарик. В Акушеро-гинекологичния комплекс на болницата вече работят нов ултравиолетов инкубатор за лечение на жълтеница и камера за стерилен ламинарен поток за най-малките пациенти.

Fitch: Силният отлив на капитали е ключовият риск за руската икономика

Агенцията повиши очакванията си за излишъка по текущата сметка на федерацията до 1,5% от БВП през 2014 г.


Отбелязват 125 г. от построяването на Градския часовник на Варна със 125 балона в небето

Утре, 10 април, точно в 12.00 ч., в присъствието на кмета Иван Портних, ще бъдат отбелязани 125 г. от построяването на Градския часовник на Варна. По този повод деца от вокална група „Сребърни звънчета” ще пуснат 125 балона в небето над часовника и ще поздравят „пазителя на времето” Боян Николов, който се грижи за един от символите на града ни вече половин век, научи Moreto.

Президентът Плевнелиев ще удостои генералния секретар на НАТО с орден „Стара планина"

/КРОСС/ Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен пристига на посещение в България. На 11 април, петък, от 11 ч. на „Дондуков" 2 държавният глава ще приеме генералния секретар на НАТО. Двамата имат среща „на четири очи", след което ще се проведат пленарни разговори. В 11.50 ч. президентът Росен Плевнелиев ще награди Андерс Фог Расмусен с орден „Стара планина" I степен. След церемонията в Гербовата зала са предвидени съвместни изявления за медиите. В рамките на визитата си у нас Андерс Фог Расмусен ще има срещи с министър-председателя Пламен Орешарски, с министъра на отбраната Ангел Найденов и с министъра на външните работи Кристиан Вигенин.    

Вигенин се надява, че няма да има санкции срещу Русия

Анализът за ефектите върху България ще е готов следващата седмица


11 членове на ВСС искат дисциплинарно производство срещу Светлозар Костов

Единадесет членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) предлагат да бъде образувано дисциплинарно производство срещу ръководителя на Специализираната прокуратура Светлозар Костов. Сред посочените причини са уронване престижа на съдебната власт, неетично отношение към подчинените му и нарушение на принципа на случайното разпределение на делата, Единадесет членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) предлагат да бъде образувано дисциплинарно производство срещу ръководителя на Специализираната прокуратура Светлозар Костов. Сред посочените причини са уронване престижа на съдебната власт, неетично отношение към подчинените му и нарушение на принципа на случайното разпределение на делата,

Юнкер и Шулц в първи по рода си телевизионен дуел

/КРОСС/ Двамата водещи кандидати за поста президент на Европейската комисия, лявоцентристат Мартин Шулц от Партията на европейските социалисти, който е и президент на Европейския парламент и дясноцентристат Жан-Клод Юнкер от Европейската народна партия, излизат на първия от заплануваните няколко дебата, съобщава European voice. Първият по рода си дебат между кандидати за президент на ЕК ще бъде по френския канал France24 днес и ще бъде предаван в Европейския парламент. Общо ще се проведат 6 дебата.  

В Китай вече си плащат таксито със смартфон

Монетите, които ни се пречкат в джобовете могат скоро да бъдат част от историята. Поне за това настояват много инвеститори, съобщава „Си Ен Би Си“....

Юнкер и Шулц излизат на първи тв дуел

Първият дебат ще бъде по френския канал

Президентът връща Закона за Сметната палата

Президентът връща за ново разглеждане приетия неотдавна Закон за Сметната палата, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.   Законът предизвика силни критики на експерти и на евродепутати. Според повечето мнения промените в закона са направени, за да се лиши от независимост главната одитна институция на държавата, да се смени ръководството й и на практика да се сложи под контрол дейността й.   Особено активен критик на закона беше сегашният председател на палатата Валери Димитров, който е на поста втори мандат.   Конституцията на Република България изрично в чл. 91, ал. 2 предвижда организацията, правомощията и редът за дейност на Сметната палата да се уреждат със закон, пише в мотивите си президентът.   Той посочва, че е недопустимо Народното събрание да откаже да изпълни конституцията и да възложи свое конституционно правомощие на Сметната палата - тя да определя организацията си на дейност. Приетият от мнозинството в Народното събрание нормативен акт не предвижда броя на отделенията в палатата и обхвата им на дейност, а възлага на членовете й в бъдеще сами да определят колко ще са отделенията. Липсва правна уредба - на всеки член ли ще бъде възложено да ръководи отделение, както и какви ще са правомощията по време и във връзка с извършваните одити на онези от членовете, които не ръководят отделения, се казва в мотивите.   Президентът не намира доводи как е определена числеността на органа Сметна палата именно 9, а не, например, 5, 7 или 11 членове при запазването на същите функционални одити - финансови одити, одити за съответствие при финансовото управление, одити на изпълнението и специфични одити.   Неприемливо е по време на икономическа криза да се увеличава ръководството на Сметната палата от 3 на 9 членове без визия на законодателя каква конкретна дейност ще извършва всеки един от тях и какви ще са отговорностите му, се казва още в мотивите.   Произволното определяне на броя на ръководните длъжности в институцията, а впоследствие нагаждане на организацията на дейност според тези длъжности, не води до реформи и повишаване на ефективността на контрола. Не е ясно и откъде ще дойдат необходимите средства, за да се осигури по-големият финансов ресурс за заплати и материално обезпечаване на членовете.   Според държавния глава недостатъците в правната уредба относно липсата на концепция за организацията на дейност на палатата, включително и за числения й състав, създават съмнения, че законодателните промени се правят с цел овладяване на органа чрез назначаване на неговите членове на партийно-квотен принцип.   Друго значимо несъвършенство на закона е възможността за предсрочно прекратяване на мандата на председателя или на член на палатата поради тежко нарушение на закона или на Етичния кодекс с решение на Народното събрание по мотивирано предложение на Сметната палата. Парламентът може да отстранява председателя или член на палатата за неизпълнение на служебни задължения, без изрично в закона да е посочено кои нарушения са тежки.   Непълнотата в правната уредба създава съмнения за възможно политическо вмешателство в дейността на органа и приеманите от него актове. По този начин не се гарантира на членовете на Сметната палата, че те ще вземат независими и законосъобразни решения. Така се обезсмисля въведената мандатност за членовете на органа, тъй като всеки от тях ще може да бъде сменен по всяко време, казва още президентът Плевнелиев в мотивите си, с които връща закона.

Президентът връща за ново разглеждане Закона за Сметната палата

Президентът връща за ново разглеждане приетия неотдавна Закон за Сметната палата, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.   Законът предизвика силни критики на експерти и на евродепутати. Според повечето мнения промените в закона са направени, за да се лиши от независимост главната одитна институция на държавата, да се смени ръководството й и на практика да се сложи под контрол дейността й.   Особено активен критик на закона беше сегашният председател на палатата Валери Димитров, който е на поста втори мандат.   Конституцията на Република България изрично в чл. 91, ал. 2 предвижда организацията, правомощията и редът за дейност на Сметната палата да се уреждат със закон, пише в мотивите си президентът.   Той посочва, че е недопустимо Народното събрание да откаже да изпълни конституцията и да възложи свое конституционно правомощие на Сметната палата - тя да определя организацията си на дейност. Приетият от мнозинството в Народното събрание нормативен акт не предвижда броя на отделенията в палатата и обхвата им на дейност, а възлага на членовете й в бъдеще сами да определят колко ще са отделенията. Липсва правна уредба - на всеки член ли ще бъде възложено да ръководи отделение, както и какви ще са правомощията по време и във връзка с извършваните одити на онези от членовете, които не ръководят отделения, се казва в мотивите.   Президентът не намира доводи как е определена числеността на органа Сметна палата именно 9, а не, например, 5, 7 или 11 членове при запазването на същите функционални одити - финансови одити, одити за съответствие при финансовото управление, одити на изпълнението и специфични одити.   Неприемливо е по време на икономическа криза да се увеличава ръководството на Сметната палата от 3 на 9 членове без визия на законодателя каква конкретна дейност ще извършва всеки един от тях и какви ще са отговорностите му, се казва още в мотивите.   Произволното определяне на броя на ръководните длъжности в институцията, а впоследствие нагаждане на организацията на дейност според тези длъжности, не води до реформи и повишаване на ефективността на контрола. Не е ясно и откъде ще дойдат необходимите средства, за да се осигури по-големият финансов ресурс за заплати и материално обезпечаване на членовете.   Според държавния глава недостатъците в правната уредба относно липсата на концепция за организацията на дейност на палатата, включително и за числения й състав, създават съмнения, че законодателните промени се правят с цел овладяване на органа чрез назначаване на неговите членове на партийно-квотен принцип.   Друго значимо несъвършенство на закона е възможността за предсрочно прекратяване на мандата на председателя или на член на палатата поради тежко нарушение на закона или на Етичния кодекс с решение на Народното събрание по мотивирано предложение на Сметната палата. Парламентът може да отстранява председателя или член на палатата за неизпълнение на служебни задължения, без изрично в закона да е посочено кои нарушения са тежки.   Непълнотата в правната уредба създава съмнения за възможно политическо вмешателство в дейността на органа и приеманите от него актове. По този начин не се гарантира на членовете на Сметната палата, че те ще вземат независими и законосъобразни решения. Така се обезсмисля въведената мандатност за членовете на органа, тъй като всеки от тях ще може да бъде сменен по всяко време, казва още президентът Плевнелиев в мотивите си, с които връща закона.

Украйна спря да пълни хранилищата си с руски газ

Киев не може да плаща непосилната цена от 485 долара за хиляда кубически метра, наложена от "Газпром" от 1 април.

Кметът на Казанлък беше осъдена по дело за клевета


Казанлъшкият районен съд осъди кмета на Казанлък Галина Стоянова да заплати глоба по дело за клевета, съобщи БГНЕ. Делото е заведено от бившият началник на звеното за сметосъбиране в община Казанлък Захари Захариев.

Галина Стоянова беше осъдена за това, че на пресконференция на 10 януари 2012 година е обявила пред медиите невярна информация, клевета срещу Захариев: че той е извършил скандални нарушения на финансовата дисциплина, на всякакви закони в община Казанлък и държавата....

ЕСО е поискал двойно по-висока цена за пренос на ток от юли


Електроенергийният системен оператор (ЕСО) е поискал почти двойно увеличение на цената за пренос, стана ясно при изслушването на изпълнителния директор на ЕСО Шишман Чаушев от парламентарната комисия по енерегeтика, съобщи БТА.

В заявлението си до ДКЕВР операторът е предложил увеличение на цената за пренос от сегашните 4.15 лв. за мегаватчас на повече от 9.70 лева за мегаватчас.

Мотивите ни за това са подробно изложени в заявлението и са на база утвърдени от ДКЕВР...

Рокля става прозрачна, ако жената се възбуди

Предлага се в два варианта - от бял плат или от черна изкуствена кожа


Нигяр Джафер: Трябва да има национална здравна карта

/КРОСС/ "Държавата има какво да направи, дори започвайки от това да обучи хора", посочи д-р Нигяр Джафер, председател на Здравната комисия в парламента, по повод казусът на 6-годишния Златин. "Има специализирани болници за рехабилитация, но те явно са крайно недостатъчни. Така наречените редни заболявания станаха особено актуални последните години, защото започна по-сериозно им диагностициране", отбеляза председателят на Здравната комисия в парламента. „Специалисти в областта на кинезитерапията има, но те трябва да бъдат обучени точно за работа с тези деца, защото има операции, приложими само при тях. Ето нещо, с което по програми могат да се предприемат стъпки.", коментира д-р Джафер по повод казуса на болните от мускулна дистрофия деца. Тя вярва, че опитите на специалистите да намерят дефинитивен ред ще се увенчаят с успех. Готови сме да инициираме разговор на тема какво още може да се направи, заяви д-р Джафер. По думите и в развитите страни не само фондовете, а социалната сфера също е ангажирана с проблема. "По отношение на спешната помощ имаме два типа проблеми - проблеми в столицата и в много големите градове и проблеми в отдалечените райони, заяви председателят на Здравната комисия по повод закъснението на линейките. Тя отбеляза и липсата на мотивация от страна на работещите в Спешна помощ да останат в родината. Проблем има и в броя на екипите и линейките в столицата", заяви д-р Джафер в ефира на ТВ7

ЕК предлага платформа за спиране на недекларирания труд

Европейската комисия предложи създаването на европейска платформа за подобряване на сътрудничеството на равнище ЕС с цел по-ефективно предотвратяване и възпиране на недекларирания труд, съобщиха от представителството на ЕК у нас. Платформата ще обедини различни национални правоприлагащи органи, които участват в противодействието срещу недекларирания труд - явление, което нанася сериозни вреди върху условията на работа, лоялната конкуренция и държавния бюджет.

ЕК орязва субсидиите за електроенергията от възобновяеми източници

Европейската комисия ограничава субсидиите за производство на енергия от възобновяеми източници. Целта е да се намали цената електроенергията в страните от Европейския съюз, съобщава АП. ЕК предложи по-строги правила относно степента, до която 28-те страни от съюза могат да подкрепят производството от възобновяеми източници - слънчева и вятърна енергия, както и от биомаса.

Вигенин няма усещане, че Русия ще нахлуе в Украйна

Външният министър Кристиан Вигенин коментира, че темата за налагането на икономически санкции срещу Русия се отдалечава, тъй като според него Москва дава сигнали, че е готова на политическо решение. "Ако се окажат верни съобщенията за готовността на Русия да седне на масата за преговори и се стигне до приемливо решение по условията, които Русия поставя, изобщо няма да влезем в хипотезата за налагане на санкции", заяви Вигенин. Очаква се следващата седмица да се проведе среща между САЩ, Европейският съюз, Русия и Украйна на министерско равнище, но все още има много неизвестни около нея. Москва е готова на подобни разговори, но поиска да участват и проруските протестиращи от югоизточните райони на страната в преследване на искането си за федерализиране на страната. В същото време по границата с Украйна са разположени значителни руски сили, а проруски активисти окупират сгради, издигат барикади и искат присъединяване към Русия на Източна Украйна. "Възможно пристъпване към третата фаза би влязло в дневния ред, ако видим военно нахлуване на Русия в източните района на Украйна. Това се очертава като червената линия. Струва ми, че към днешна дата Русия няма такива намерения, въпреки че все още не са изтеглени войските по границата", каза Вигенин. България официално обяви, че е сред страните, които не подкрепят санкции срещу Москва на европейско ниво, но в четвъртък Вигенин отказа да коментира дали страната ни е готова да се противопостави на подобно решение. "Нашата позиция е много предпазлива по отношение на възможни санкции", каза Вигенин. Правителството твърди, че страната ни ще е една от най-засегнатите при решение за икономически санкции срещу Русия. "На Европейската комисия беше възложено да направи анализ на ефектите от икономически санкции за Русия върху страните-членки на Европейския съюз. Ние имаме нашия собствен, който бе предоставен на достатъчно ранен етап", припомни Вигенин, като прогнозира, че анализът на Брюксел ще е готов следващата седмица. По-късно тази седмица в България се очаква и посещение на генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, който ще бъде удостоен с орден "Стара планина". "В посещението на Расмусен в България няма нищо извънредно и необичайно. То беше планирано във връзка с отбелязването на 10-годишнината от присъединяването на България в НАТО. Другата причина за неговата визита е едно последно негово посещение преди да се оттегли от поста, тъй като от септември встъпва във функциите си нов генерален секретар – бившият норвежки премиер Йенс Столтенберг", обясни Вигенин. По време на посещението на Расмусен правителството ще представи виждането си за ситуацията в Украйна и за стъпките, които могат да бъдат предприети.

Йовчев: "Кокаиновите крале" са свързани със задържания кокаин от рали "Дакар"

Има основателни подозрения, че лицата, които са свързани с „Кокаиновите крале", са замесени с този кокаин, който беше задържан във Франция в края на февруари. Това съобщи вътрешният министър Цветлин Йовчев, който беше изслушан в парламентарната ресорна комисия.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с Има основателни подозрения, че лицата, които са свързани с „Кокаиновите крале", са замесени с този кокаин, който беше задържан във Франция в края на февруари. Това съобщи вътрешният министър Цветлин Йовчев, който беше изслушан в парламентарната ресорна комисия. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с

Разрушител на US-флота идва в Черно море до утре

Най-късно утре във водите на Черно море ще пристигне американският разрушител Donald Cook. Корабът ще участва в учения и ще посети пристанища на страните членки на НАТО в региона, съобщи Си Ен Ен.

Доизграждането на водохващането в село Чуйпетлово е пред финализиране

Доизграждането на водохващането за пернишкото Чуйпетлово е пред завършване, каза за ZaPernik.com кметският наместник Роза Панкева.

Сле това завършване няма да имаме проблеми с водата. Селото бавно се разраства. В него живеят 30 постоянни жители. Лятото населението се увеличава заради виладжиите, каза Роза Панкева.

В центъра на селото се намира чешма, която също е свързана към витошката вода. Често на нея идват хора от Перник и Боснек, за...

Продължава

Лечителката Мариана цери Руни за Мюнхен

В Сърбия гръмна информация, че лечителката Мариана Ковачевич е вдигнала на крака Уейн Руни за реванша “Байерн” - “Манчестър Юнайтед” в Шампионската лига. Мачът от четвъртфиналите завърши късно в сряда след 1:1 на Острова.

“Юнайтед” отрече информациите. Но това не убеждава, че Руни не е пътувал за Белград. Неговият съотборник Робин ван Перси е ед В Сърбия гръмна информация, че лечителката Мариана Ковачевич е вдигнала на крака Уейн Руни за реванша “Байерн” - “Манчестър Юнайтед” в Шампионската лига. Мачът от четвъртфиналите завърши късно в сряда след 1:1 на Острова. “Юнайтед” отрече информациите. Но това не убеждава, че Руни не е пътувал за Белград. Неговият съотборник Робин ван Перси е ед

Легендата Крис Хой премина на четири колела и се прицели в Льо Ман


Легендата на пистовото колоездене сър Крис Хой ще се отдаде на ново предизвикателство с дебюта си в автомобилния Британски GT шампионат.

Шесткратният олимпийски шампион, който преди година обяви края на богатата си колоездачна кариера, ще се състезава с "Нисан".

Отскоро Хой е посланик на японския производител и ще се включи в програмата му за развитие, в която участват и победителите от популярната академия Nissan PlayStation GT.

Шотландецът ще седне зад волана...

Български туристи снимаха Сидеров на разходка в Будапеща

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров се превърна в атракция за български туристи на екскурзия в Будапеща. Сред пътуващите в чужбина били и перничани, които направили папарашка снимка на националиста. Със Сидеров били и Десислав Чукалов и още една дама, която туристите от Перник не разпознали. Оказа се Биляна Янева, съобщи сайтът "Мироглед". Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров се превърна в атракция за български туристи на екскурзия в Будапеща. Сред пътуващите в чужбина били и перничани, които направили папарашка снимка на националиста. Със Сидеров били и Десислав Чукалов и още една дама, която туристите от Перник не разпознали. Оказа се Биляна Янева, съобщи сайтът "Мироглед".

Гърция ще емитира 2 млрд. евро облигации

Гърция е на път да се завърне на борсовия пазар за пръв път от четири години насам, това информира „Си Ен Би Си“. Страната ще емитира ценни книжа...

Български туристи щракнаха Сидеров на разходка в Будапеща

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров се превърна в атракция за български туристи на екскурзия в Будапеща. Сред пътуващите в чужбина били и перничани, които направили папарашка снимка на националиста. Със Сидеров били и Десислав Чуколов и още една дама, която туристите от Перник не разпознали. Оказа се Биляна Янева, съобщи сайтът Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров се превърна в атракция за български туристи на екскурзия в Будапеща. Сред пътуващите в чужбина били и перничани, които направили папарашка снимка на националиста. Със Сидеров били и Десислав Чуколов и още една дама, която туристите от Перник не разпознали. Оказа се Биляна Янева, съобщи сайтът "Мироглед".

Наши ученици с медали от XII олимпиада на ЕС по природни науки

/КРОСС/ На XII олимпиада на Европейския съюз по природни науки EUSO 2014, която се проведе от 30 март до 6 април 2014 г. в Атина за ученици до 16-годишна възраст, България се представи с два тима: Отбор А: Кристина Костадинова, 9. клас от НПМГ „Акад. Л. Чкалов"; Елена Лалова, 9. клас от ПМГ „Никола Обрешков", Казанлък и Павел Попов, 10. клас от МГ „Д-р Петър Берон", Варна; Отбор B: Димитър Каразапрянов, 9. клас от ПМГ „Добри Чинтулов, Сливен; Любен Бориславов, 10. клас от НПМГ „Акад. Л. Чкалов" и Христоско Чаушев, 11. клас от Софийска математическа гимназия. Участниците в олимпиадата работиха в лаборатория върху експериментални задачи с изследователски характер от областта на природните науки биология, химия и физика. Отбор B завоюва сребърни медали, отбор А - бронзови медали. Ментори на отборите са преподаватели от Софийския университет „Св. Климент Охридски" проф. д-р Адриана Тафрова-Григорова от Факулетта по химия и фармация, доц. д-р Мая Гайдарова от Физическия факултет и доц. д-р Снежана Томова от Биологическия факултет. Българските ученици не само решаваха задачи, но и участваха в театрален кръжок - на международната вечер представиха спектакъл "Chemical Party". На XII олимпиада на Европейския съюз по природни науки EUSO 2014 в Гърция взеха участие 150 ученици от 25 държави от Европейския съюз.  

11 членове на ВСС искат дисциплинарно производство срещу Светлозар Костов

Единадесет членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) предлагат да бъде образувано дисциплинарно производство срещу ръководителя на Специализираната прокуратура Светлозар Костов. Сред посочените причини са уронване престижа на съдебната власт, неетично отношение към подчинените му и нарушение на принципа на случайното разпределение на делата, Единадесет членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) предлагат да бъде образувано дисциплинарно производство срещу ръководителя на Специализираната прокуратура Светлозар Костов. Сред посочените причини са уронване престижа на съдебната власт, неетично отношение към подчинените му и нарушение на принципа на случайното разпределение на делата,

Президентът върна закона за Сметната палата

Според него непълнотата в правната уредба създава съмнения за възможно политическо вмешателство в дейността на органа и приеманите от него актове

Част от центъра на Варна без ток утре

На 10.04.2014г, четвъртък, от 09:00 ч. до 16:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр.Варна - карето: бул.”Княз Борис”, ул.

Боровец закрива успешно зимен сезон 2014

На 15 април е официалното закриване на зимен сезон 2014 в к.к. Боровец, предаде БГНЕС. За Великденските празници (18-21 април) Кабинкова въжена линия ще работи за туристи, а при достатъчна снежна по...

Половината богатство на света - в ръцете на 67 души

67-те най-богати хора в света притежават богатство колкото половината от по-бедната част от населението на света, заяви британската неправителствена организация Оксфам и призова МВФ и Световната ба...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване