Intel спира дейността си в Коста Рика

Компанията цели да расте отвъд пазара на компютри, като се е насочила към този на мобилни устройства


Янев: Сидеров нанесе тежки удари върху мен и семейството ми

/КРОСС/Лидерът на РЗС е завел две дела срещу медии, насаждали години наред омраза.  "Очаквам много скоро изпълнителен лист, за да мога да пристъпя към последната фаза, За електронното издание сумата била около 10 000 лева", заяви той в ефира на Нова телевизия и обясни: "Срещу всички клеветници аз съм завел дела, но конкретното решение е свързано с думите "лумпен, измекяр и презерватив", изречени от Волен Сидеров". "Тук става въпрос за рецидив", продължи Янев и посочи, че според адвоката на Сидеров това било политически речник и така се говорело. не сме се срещали и нямам никакво желание за среща с подобни персони. Искам да дам кураж на засегнатите през годините да могат да си потърсят правата. "Очаквам Сидеров да ми изплати парите, да", каза Янев и добави, че юридическият екип на РЗС бил един от най-силните в страната. Освен запорирането на заплатата на Сидеров имало и други възможности", поясни той. "През тези години такива като Сидеров успяха да нанасет тежки удари върху мен и моето семейство. Не пожелавам и на най-тежките си душмани да се чувстват като жена ми, майка ми и други хора, изреди Янев. "Такива като Сидеров не искат да има реална борба срещу корупцията. Откакто РЗС не е в НС, всичко е блато, застояло", каза той.  

Двама възрастни "изгоряха" с над 4 бона в ало измами в Шуменско

Схемата - обажда се "служител" на МВР за роднина, замесен в катастрофа


„Преса“: Людмил Стойков купува хотел „Родина“

Най-високият хотел у нас се продава от съдебен изпълнител от лятото на 2013 г. Първият опит беше при начална цена 44,4 млн. лв.

Протестират днес срещу идеята за трамвай през Борисовата градина

Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт и жители на столичните квартали "Изгрев” и "Дианабад” организират протестно шествие от Орлов мост до Столична община днес от 19.00 часа.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Причината е преместването на трамвайното трасе №18 и изграждането на Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт и жители на столичните квартали "Изгрев” и "Дианабад” организират протестно шествие от Орлов мост до Столична община днес от 19.00 часа. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Причината е преместването на трамвайното трасе №18 и изграждането на

Протест срещу идеята за трамвай през Борисовата градина

Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт и жители на столичните квартали Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт и жители на столичните квартали "Изгрев” и "Дианабад” организират протестно шествие от Орлов мост до Столична община днес от 19.00 часа. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Причината е преместването на трамвайното трасе №18 и изграждането на

О. Октай: ДПС пак провокира българското общество

Номинацията на Делян Пеевски за евродепутат е равносилна на тази за шеф на ДАНС, става въпрос за провокация към българското общество, заяви по БТВ Осман Октай.

Частният фалит - разплащаш се три години, после си чист

Цялото ти имущество, без най-необходимото за живот, както и доходите за три години напред ще стават собственост на кредиторите ти, ако поискаш да бъдеш обявен във фалит. Това предвижда проектът на Закона за защита при свръхзадълженост на физическите лица на Министерството на правосъдието, станал известен като закон за частния фалит, с който "Труд" разполага.

Спечелете двоен билет за концерта на Силви Вартан

Участвайте в куиза на Az-jenata.bg и спечелете два билета за грандиозния спектакъл!


В СГС се гледа делото срещу Алексей Петров

/КРОСС/В Софийския градски съд ще се гледа делото срещу Алексей Петров, известно като "Малък Октопод", за рекет и изнудване.  Делото тръгна през декември 2011 година. Обвинителният акт по него е от 200 страници и беше внесен на 7 ноември 2011 година, след повече от година и половина разследване. На подсъдимата скамейка освен бившият съветник в ДАНС Алексей Петров, са и Антон Петров - Хамстера, Марчело Джотолов, Цеко Йорданов, Кирил Топалов и Янко Попов. То е едно от двете дела - резултат от МВР-операцията "Октопод" - една от знаковите при управлението на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Крах вече претърпя т.нар. дело "Голям Октопод" срещу Алексей Петров, Антон Петров, братята Дамбовци и адвоката Николай Велков. На 28 февруари 2014 г. Специализираният съд го прекрати. Разследването по "Октопод" се проточи 4 години. Прокуратурата не спази срока, даден от съда. Петимата бяха арестувани за данъчни престъпления, пране на пари и източване на комбинат "Кремиковци". След като дълги години бяха обвиняеми, подадоха молба делото срещу тях да влезе в съда или обвиненията срещу тях да бъдат свалени.  

И стари кредити ще могат да се погасяват предсрочно без наказателни лихви

Промяната ще запази стабилността на банковата система, убеден е вносителят на предложението Янаки Стоилов


Део снима в клип гаджето и сестра си

Клип към новото парче “Всеки миг” заснеха Део, Лео и Играта преди 4 дни. Премиерата му ще бъде на 23 април. Този път обаче Рафи не участва. Вместо това в песента се включват рапърът Din-Yo и сестрата на Део - Марина Драгомирецкая. Във видеото към парчето заснеха и приятелката на Део - Мариана Станчева. Клип към новото парче “Всеки миг” заснеха Део, Лео и Играта преди 4 дни. Премиерата му ще бъде на 23 април. Този път обаче Рафи не участва. Вместо това в песента се включват рапърът Din-Yo и сестрата на Део - Марина Драгомирецкая. Във видеото към парчето заснеха и приятелката на Део - Мариана Станчева.

Преглед на печата, сряда, 9 април

  СТАНДАРТ: “Южен поток” няма да завива към Крим Трасето на морската част на газопровода "Южен поток" няма да бъде променяно. Това заяви...

Правителството отпуска средствата за стипендии за даровити деца

/КРОСС/ Близо хиляда деца, класирани в национални и международни конкурси, олимпиади и спортни състезания, ще бъдат подпомогнати финансово тази година. Размерът на еднократната помощ е до 195 лева. Това предвижда Програма за закрила на деца с изявени дарби, която правителството ще разгледа на днешното си заседание. С едногодишни стипендии в размер на 135 лева месечно ще бъдат стимулирани деца с изявени дарби в областта на изкуството, науката и спорта. Стипендии ще получават и децата с увреждания, класирани в национални спортни състезания. Необходимите средства са 1 милион и 800 хиляди лева и ще бъдат осигурени от бюджета за тази година, предаде БНР.  

Лондон въвежда още ограничения за имигранти от ЕС


Великобритания заяви вчера, че засилва ограниченията за достъпа на чуждестранни граждани, търсещи работа, до социални помощи, съобщи "Ройтерс", отбелязвайки, че премиерът Дейвид Камерън се старае да намали имиграцията преди националните избори догодина. 

Проучванията на общественото мнение показват, че избирателите са загрижени от имиграционните равнища - тенденция, отразена в нарастващата популярност...

Австралия се надява да намери изчезналия малайзийски боинг до дни


Още два акустични сигнала (pings) са засечени при издирването на изчезналия самолет на Малайзийските авиолинии (полет MH370), предаде "Ройтерс", цитирана от БТА. 

Ангъс Хюстън, ръководител на австралийската агенция, която координира операцията по издирването, съобщи, че единият сигнал бил засечен вчера следобед и продължил 5 минути и 25 секунди, а вторият бил засечен снощи и продължил седем минути.

На пресконференция в град Пърт, западна Австралия, Хюстън изрази надежда,...

Яне Янев: Срещу всички клеветници съм завел дела

Срещу всички клеветници съм завел дела, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на РЗС Яне Янев относно това, че той осъди Волен Сидеров на 54 502 лева за обида и клевета. Лидерът на „Атака“ е осъден за това, че пред сградата на Столична община е обявил на висок глас: "Ние няма да позволим на нито един лумпен, Срещу всички клеветници съм завел дела, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на РЗС Яне Янев относно това, че той осъди Волен Сидеров на 54 502 лева за обида и клевета. Лидерът на „Атака“ е осъден за това, че пред сградата на Столична община е обявил на висок глас: "Ние няма да позволим на нито един лумпен,

Решено: И стари кредити ще се погасяват без наказателни лихви

Депутатите приеха окончателно промените в Закона за потребителския кредит


Les misérables

Препубликуваме текста Les misérables (от френски - Клетниците) от профила на доц. Кристиан Таков за преподавателя Теодор Пиперков (Тео), който почина в края на миналата година. 

Хроника

Декември 2013 г. Тео умира, докато изнася лекция пред студентите си във Велико Търново. 

Декември 2013 г. На опелото на Тео се събират над 1200 души. 

Декември 2013 г. Ранобудните студенти въпреки отказано разрешение спускат черното знаме на сградата на Ректората....

Петното от затвора: Предложиха ми да очерня Борисов, за да ме пуснат

Аз знаех, че ще ме приберат в затвора, за да ми затворят устата, заяви Бисер Миланов - Петното пред bTV.
Аз съм се срещал с Бойко Борисов в дома му, преди Нова година в Банкя. Говорихме си за Николай Бареков, че той е неблагодарен. Защото Борисов му е помагал много пъти, каза още Миланов.
Борисов не ми е обещавал и не ми е давал пари, Аз знаех, че ще ме приберат в затвора, за да ми затворят устата, заяви Бисер Миланов - Петното пред bTV. Аз съм се срещал с Бойко Борисов в дома му, преди Нова година в Банкя. Говорихме си за Николай Бареков, че той е неблагодарен. Защото Борисов му е помагал много пъти, каза още Миланов. Борисов не ми е обещавал и не ми е давал пари,

Управлението на ГЕРБ да бъде обявено за престъпно

/КРОСС/Искаме прокурорите да не се крият зад следствената тайна. Искаме прозрачност, настоя в ефира на БНТ председателят на "Нова алтернатива" и бивш военен министър Николай Цонев. На 1 април т.г. се навършиха 4 години от зрелищния му арест, като срещу него се водеха и общо 4 дела. „Вчера много граждани, които са пострадали по същия начин както мен, с неправомерни обвинения, проведохме първата си конференция", сподели бившият министър на отбраната. „Първоначално мислехме да е за пострадалите от ГЕРБ. Идеята беше движението да направи така, че да се търси лична отговорност от тези, които отправят неоснователни обвинения. Има известни прокурори в нашата страна, които не само не са понижени за деянията си, но и ги повишават", обясни Цонев. „Ще искаме прозрачност. Да не се крият зад следствената тайна, защо на една жалба не е отговорена, защо се подменят документи", категоричен бе той. Цонев не скри, че има намерение да заведе дело срещу прокуратурата. „Ще търся обезщетение за това, което причиниха на мен и моето семейство. Има хора, които са обвинявани, че си търсят правата", обясни той. "Нова алтернатива" решихме да не участваме активно в изборите за ЕП със свои представители, ние ще участваме много активно с над 8000 наблюдатели, обяви Цонев. Вчера повече от петдесет учредителя се обявиха против политическата репресия от страна на ГЕРБ и държавния апарат

Изписаха от болница Габриел Гарсия Маркес

Здравето на писателя остава крехко заради напредналата му възраст


Яне Янев: Освен Волен съдя и две медии, пускам изпълнителен лист

Срещу всички клеветници съм завел дела, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на РЗС Яне Янев относно това, че той осъди Волен Сидеров на 54 502 лева за обида и клевета.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Лидерът на „Атака“ е осъден за това, Срещу всички клеветници съм завел дела, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на РЗС Яне Янев относно това, че той осъди Волен Сидеров на 54 502 лева за обида и клевета. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Лидерът на „Атака“ е осъден за това,

Делян Пеевски - сред най-желаните за евродепутат

Делян Пеевски се оказа един от най-желаните кандидати за евродепутат, след като беше номиниран от няколко структури на ДПС в страната.

Microsoft подготвя версия на Windows за автомобили


Microsoft е в процес на разработка на специална версия на Windows за автомобили, съобщава онлайн изданието The Verge. Целта на платформата е тя да бъде основен източник на информация и развлечение в колите.

Windows-ът за коли вече се тества в автомобили. Той комбинира познатия нов интерфейс на Windows 8.1 с известни промени, които да го направят по-лесен за работа в превозните средства.

Идеята е потребителят да свързва своето Windows устройство с автомобила. По този начин...

ВВМУ "Н.Й.Вапцаров” ще бъде домакин на обучителен тренинг на тема „Емоционална интелигентност”

Днес и утре от 9.00 до 17.30 часа Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” ще бъде домакин на обучителен тренинг на тема „Емоционална интелигентност”. Форумът ще се проведе в зала 11 на Морско училище. Ще вземат участие студенти, курсанти и преподаватели, както и представители на други образователни институции от Варна, съобщиха от учебното заведения за Moreto.

Ройс: Показахме кураж, трудно е да преглътнеш такова отпадане

"Липсваше ни късмет, бяхме близо до необходимия гол", ядосва се острието


Кабинетът обсъжда програма "България 2020"

Правителството ще обсъди тригодишен план за изпълнението на Националната програма за развитие "България 2020" за периода 2014-2016 г. Един от...

Спорът с ЕРП-тата е опасен за националната сигурност, заяви Куюмджиев

Конфликтът с ЕРП-тата представлява опасност за националната сигурност. Подозрително е защо и трите дружества два месеца преди изборите през 2014 година са решили да прихващат пари от сметките на по...

Петното от затвора: Да, Бареков ми плащаше

Вярно е, че Николай Бареков ми плащаше. Дойде и каза: "Момчета, ще дойдете ли с мен". Искаше нещо като охрана, аз така си помислих. Искаше да охраняваме протеста му срещу Камен Ситнилски. 3-4 пъти ми даде по 10 000 лева, веднъж - 20 000.

Това заяви Бисер Миланов - Петното от затвора в интервю за Нова телевизия, излъчено тази сутрин.

Миланов не задавал въпроси. "Той не беше с политически амбиции. Беше журналист", каза Миланов.

Той потвърди, че е имало среща в Банкя между него, Бойко Борисов и Йордан Бонев от Национално движение "Свобода" по Коледа. След нея той променил мнението си за Борисов, когото до този момент не подкрепял. "Направи ми впечатление на добър човек, народен", каза Миланов днес.

За тази среща преди време Бонев заяви: "На тази среща беше казано да организираме протест. Предстоеше вот на недоверие към кабинета. На този вот трябваше да пуснем уведомление, че ще правим протест и под формата на движение „Свобода” да бъде запълнено с членове на ГЕРБ. Планът беше – когато излезем на протест, да се сформират групи, които да предизвикат сблъсък с органите на реда с цел радикализиране, с което да се свали кабинетът. Ако го изпълним, ни беше обещана паричната сума от 500 000 лева и да заместим ПП „Атака” в парламента".

Даваха ми милиони, за да се махам и да си гледам живота. По това време бях на палатковия лагер, бяха свършили протестите. Йордан Бонев знае кой ми го предлагаше. Не беше политик. Няма да кажа името му, защото може да стане опасно за здравето му", заяви още Миланов в интервюто.

На въпрос откъде е дошло предложението, той отговори, че предполага, че идват от ГЕРБ, след което, че идват от олигарси.

Петното си позволи и да заплаши журналисти от bTV и Нова тв. Той ги нарече "престъпници", след което заяви на интервюиращата го репортерка:

"Всички, които вървят срещу мен, ще носите много сериозна наказателна отговорност... Със законите ви заплашвам. Защо не сте в затвора, защо не е Мария Цънцарова?"

След репликата й, че думите му й дават основание да го съди за клевета, Петното заяви: "Добре, извадете си го от рестото на Нова тв"

"Ако аз съм на мястото на тая власт, ще ви приключа за 12 часа", каза още Петното на журналистката.

Питат Люси Дяковска в заведение дали има 18 години

Известната певица се нарежда на опашката в заведение, което е на самообслужване. Когато идва нейният ред да поръча, касиерката я моли за документ за самоличност, за да види дали има 18 години. Тази история сама разказа Дяковска във фейсбук преди дни. А съмненията за възрастта разсейват двойка зад нея на опашката, която потвърждава, че Люси има Известната певица се нарежда на опашката в заведение, което е на самообслужване. Когато идва нейният ред да поръча, касиерката я моли за документ за самоличност, за да види дали има 18 години. Тази история сама разказа Дяковска във фейсбук преди дни. А съмненията за възрастта разсейват двойка зад нея на опашката, която потвърждава, че Люси има

Николай Цонев ще търси обезщетение, завежда дело срещу прокуратурата

Бившият военен министър Николай Цонев ще заведе дело срещу прокуратурата. „Ще търся обезщетение за това, което причиниха на мен и моето семейство. Има хора, които са обвинявани, че си търсят правата“, заяви пред БНТ Цонев.
Искаме прокурорите да не се крият зад следствената тайна. Искаме прозрачност, каза още председателят на Нова алтернатива. Бившият военен министър Николай Цонев ще заведе дело срещу прокуратурата. „Ще търся обезщетение за това, което причиниха на мен и моето семейство. Има хора, които са обвинявани, че си търсят правата“, заяви пред БНТ Цонев. Искаме прокурорите да не се крият зад следствената тайна. Искаме прозрачност, каза още председателят на Нова алтернатива.

Мъртва риба е открита в река Каменица в Угърчин

Предполага се, че препарати за растителна защита са причина за мора


Дончев: В ЕП обсъждат еврофондовете ни заради Сметната палата

/КРОСС/ Томислав Дончев, водач на листата на ГЕРБ за европейските избори, каза в предаването "Преди всички" по БНР, че трябва да бъде направен опит, колкото и да е трудно в тази ситуация, в предстоящата изборна кампанията да има европейски дебати. "И не защото да се говори по европейските теми е толкова красиво, а защото има теми, които са много важни за България. За съжаление голяма част от българите свързват Европа само като източник на финансиране. Европейските институции регулират живота ни в много сфери. Така че един добри дебати биха позволили на хората да сравняват, би ограмотило гражданите и политиците", каза той. По повод продължаващите коментари на случилото се в ЕП относно еврофондовете Дончев коментира: "Малцина обрънаха внимание на предисторията на ситуацията. Това е инициатива на г-жа Ингеробг Гресле от Комисията за бюджетен контрол. Всички обръщат внимание, че тя е член на ЕНП. Но никой не обърна внимание на позицията й относно промените в закона за Сметната палата. Няколко пъти тя, заедно с други членове на ЕП, предупреждаваха, че, ако законът бъде приет в този му вид и бъде направена тази безпардонна промяна в Сметната палата, българският публичен сектор, който разходва публични средства, не го чака нищо добро.Аз отдавам влизането на този текст и гласуването му в ЕП по-скоро на промените в закона за Сметната палата и на последния мониторингов доклад

Без бонуси за Великден, не могат да си го позволят фирмите

Повечето фирми няма да раздават бонуси на персонала си за Великден. Това стана ясно от проучване на Българската търговско-промишлена палата, изготвено по поръчка на Нова ТВ. Основната причина е, че работодателите просто не могат да си го позволят.

Бизнесменът Люси Стойков брои 22.7 милиона лева за хотел "Родина"

„Родина” – най-високият хотел в България, ще има нов собственик до дни. Четвъртият поред търг за 104-метровият обект е на път да приключи успешно, след като се намери купувач, който да плати исканите 22.7 млн. лева.

„Подадени са две оферти и има определен победител”, съобщи за „Преса” съдебният изпълнител Георги Дичев, чиято кантора организира продажбата.

Според запознати победител в търга е фирма...

Продължава

Въвеждат преференции при личен фалит и свръхзадлъжнялост

/КРОСС/ Цялото ти имущество, без най-необходимото за живот, както и доходите за три години напред ще стават собственост на кредиторите ти, ако поискаш да бъдеш обявен във фалит. Това предвижда проектът на Закона за защита при свръхзадълженост на физическите лица на Министерството на правосъдието, станал известен като закон за частния фалит, пише в. „Труд". В проекта не се говори за фалит или несъстоятелност, а за специфична защита. Право на нея имат всички физически лица, които данъчните приемат за местни. Това са не само българските граждани, но и чужденците, които пребивават у нас повече от 183 дни през всяка година, и командированите в чужбина. Изрично е уточнено, че едноличните търговци и неограничено отговорните съдружници нямат право на личен фалит. Това обаче отваря вратата бизнесмени, които са натрупали дългове не само на фирмата си, но и като физически лица, също да се ползват от закрилата на новия закон, ако например имат ООД. Първото условие да поискаш закрила при свръхзадълженост е да си добросъвестен. Това според проекта означава да не си натрупал дълговете си нарочно, поради разточителство, заради умишлено престъпление или с цел да увредиш някой от кредиторите си. В документа няма отговор какво например означава да си живял разточително, нито се казва как ще се определя това

Пенсионери вземат дипломи за готвачи и строители

1461 души над 64 г. са консултирани от началото на годината как да получат диплома за уменията си, които са придобили по неформален и самостоятелен път или като хоби. Най-много са искали да получат документ за готвачи и строители.
Това съобщи вчера Емилияна Димитрова, ръководител на проекта “Нова възможност за моето бъдеще”, осъществяван от... 1461 души над 64 г. са консултирани от началото на годината как да получат диплома за уменията си, които са придобили по неформален и самостоятелен път или като хоби. Най-много са искали да получат документ за готвачи и строители. Това съобщи вчера Емилияна Димитрова, ръководител на проекта “Нова възможност за моето бъдеще”, осъществяван от...

Б. Миланов от затвора: Видях, че Борисов е добър и народен човек

Чия жертва съм, питайте този, който изпрати спецотряда да ме задържат, заяви Бисер Миланов. Той отрече да е заплашвал Боряна с убийство, не бил казвал в съда, че е изрекъл такова нещо и го определил като "майтап".

До юни ЕС ще има план за намаляването на енергийната си зависимост

Мерките ще бъдат изготвени от Газовата координационна група на общността


Николай Цонев завежда дело срещу прокуратурата

Бившият военен министър Николай Цонев ще заведе дело срещу прокуратурата. „Ще търся обезщетение за това, което причиниха на мен и моето семейство. Има хора, които са обвинявани, че си търсят правата“, заяви пред БНТ Цонев.
Искаме прокурорите да не се крият зад следствената тайна. Искаме прозрачност, каза още председателят на Нова алтернатива. Бившият военен министър Николай Цонев ще заведе дело срещу прокуратурата. „Ще търся обезщетение за това, което причиниха на мен и моето семейство. Има хора, които са обвинявани, че си търсят правата“, заяви пред БНТ Цонев. Искаме прокурорите да не се крият зад следствената тайна. Искаме прозрачност, каза още председателят на Нова алтернатива.

Гласуват Закона за потребителския кредит

Очаква се народните представители да приемат окончателно промените в Закона за потребителския кредит. Дебатът ще бъде фокусиран върху дали да отпадне...

Гласуват Закона за потребителския кредит

Очаква се народните представители да приемат окончателно промените в Закона за потребителския кредит. Дебатът ще бъде фокусиран върху дали да отпадне...

Журналистите принизиха професията до нивото на платената любов

Очевидно тарифите в българската журналистика надминаха стократно тези в каталозите на световните модни агенции. Тази сутрин бившите ми колеги от БТВ се задействаха като кризисен пиар, за да подобрят репутацията на бившия премиер.

Осман Октай: Пеевски е медиатор между Корпоративна банка и властта

Делян Пеевски е медиатор, посредник межу финансовите кръгове и ДПС. Той се оказа такъв и по времете на управленито на ГЕРБ, така и сега е посредник към „Позитано“ и Сараите.

Това каза в сутрешния блок на bTV Осман Октай, бивш член на ДПС.

На въпрос кои са финансовите кръгове, които визира, Октай отговори: „Финансовите кръгове, които осребряват властта в лицето на Корпоративна банка.“

Октай обясни, че при ДПС е най-лесно издигането в държавната йерархия. Пеевски обаче нямал лична амбиция, защото „той е съвсем друг властови образ, още от избирането му за зам.-министър при Станишев.“ „Сега той не е нищо друго освен финансов посредник за определени кръгове. Такива хора винаги биват използвани, употребени и след това захвърлени“, обясни Октай.

Той допълни, че властта не е в ръцете на институциите, което се потвърдило и от изявление на главния прокурор Сотир Цацаров, според когото началниците в прокуратурата и МВР били превърнати в регистратори.

Октай е убеден, че с номинирането на Пеевски за евродепутат, ДПС цели провокация. Според него след опита за атентат срещу Доган лидерът на ДПС не спира да провокира службите.

„Доган никога няма да прости на българските служби, на България, че му се подиграха, че го унизиха. Година и няколко месеца Доган не се появява. Всичко това (номинирането на Пеевски за евродепутат, бел. ред.) няма как да се случи без санкция на Доган. Структурите на ДПС няма как да познават Пеевски. Той може да е авторитет за отделни личности в партията, но самия факт, че един народен представител не присъства на заседанията на парламента, показва неглижиране, обезценяване на институцията. Утре, ако бъде избран евродепутат, по същия начин ли ще неглижира и Европарламента“, попита Октай.

По думите му след като обществото беше взривено с номинацията на Пеевски за шеф на ДАНС ДПС, вместо да направи нещо за успокояване на общественото напрежение, продължават да провокират. Октай припомни, че освен с номинирането на Пеевски сега за евродепутат, подобни провокации е имало и с писмото на Ахмед Доган, в което той се „заканва на всички държавни структури и обвинява всички нас, че стоят зад това покушение“. Пример за провокация било и агресивното поведение на Лютви Местан от трибуната на парламента.

Сигналът бил, че както ДПС може да опазва етническия мир, така може и да взриви обществото. „Провокацията е: каквото и да мислите, вие ние решаваме“, обясни бившият приближен на Доган.

Днес да почерпят

Ген. Васил Василев, председател на Комисията по етика и феърплей към БФС, бивш директор на Национална полиция, 64 г.

Генчо Денчев, художник, 82 г.

Проф. Димитър Стойков, кмет на Плевен, 55 г.

Михаил Александров, състезател по плуване, 29 г.

Ст.н.с. д-р Михаил Букурещлиев, композитор, диригент, фолклорист, 84 г. 

Доц. Николай Алексие Ген. Васил Василев, председател на Комисията по етика и феърплей към БФС, бивш директор на Национална полиция, 64 г. Генчо Денчев, художник, 82 г. Проф. Димитър Стойков, кмет на Плевен, 55 г. Михаил Александров, състезател по плуване, 29 г. Ст.н.с. д-р Михаил Букурещлиев, композитор, диригент, фолклорист, 84 г. Доц. Николай Алексие

Apple може да представи "умен" часовник през третото тримесечие

Редица анализатори вярват, че производителят на iPhone ще завладее младия пазар с по-зрял продукт


Последен шанс за регистрация на партиите за евровота

/КРОСС/ 18 часа днес е крайният срок за регистрацията на политически формации в ЦИК за участие в изборите за Европейски парламент на 25 май. До момента 8 партии, 5 коалиции и 4 инициативни комитета са заявили желание да участват на евроизборите. След като първо се регистрираха ГЕРБ и Реформаторския блок, вече официално документи подадоха и от Коалиция за България, ПП „Атака", „АБВ" и ДПС. Срокът за проверката е до 12 април и ако някоя от формациите няма нужните подписи, регистрацията й за вота ще бъде заличена автоматично. Припомняме, че те трябва да внесат подписите на минимум 2500 избиратели. До 14 април пък е срокът за регистрация на инициативните комитети, които издигат независими кандидати за евродепутати. Вече са регистрирани три комитета - за кандидатите Виктор Папазов, Александър Сандев и на Румяна Угърчинска-Винсенти. Очаква се и още един независим кандидат - съветникът на бившия премиер Филип Димитров - Алекс Алексиев. До 22 април ще са ясни окончателните кандидатски листи за евроизборите. До 23 април ЦИК ще определи чрез жребий поредните номера в бюлетината на партиите и коалициите от партии и независимите кандидати и ще ги обяви.  

"Игра на тронове" ще има още два нови сезона

/КРОСС/ Хитовият сериал "Игра на тронове" ще има още два нови сезона, с което те ще станат общо шест, предаде HBO. "Игра на тронове" е феномен като никой друг", коментира програмният директор на HBO Майкъл Ломбардо, който допълни, че досегашните създатели на сериала Дейвид Бениоф и Д. Б. Вайс, както и техните талантливи колеги, ще продължат да работят по историята, базирана на книгите "Песен за огън и лед" от Джордж Р. Р. Мартин. През последните години сериалът се превърна в най-мащабната и популярна поредица на телевизионния канал. С двата нови сезона "Игра на тронове" ще се превърне в най-дълго излъчваната оригинална поредица на HBO, която в момента е в ефир.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване