Виц от Бойко Борисов

Депутат получил обаждане от сина си: Депутат получил обаждане от сина си: "Тате, кучето се изака по средата на хола." "Добре, де, почисти го, имам много работа." След малко детето пак се обажда на баща си: "Тате, да знаеш, че майка и чичо Гошо са в хола. Гледам през ключалката, че той си сваля панталоните. Ако обаче и той се изака, няма да го чистя!"

В Германия разбиха българска банда

Полицията в Германия е арестувала банда крадци, състояща се от българи, съобщава Bild.

Москва: Не пътувайте в България! Румен Драганов: Няма да спрат туристите

Външното министерство в Москва препоръча на руските граждани да не пътуват до държави, които имат договори със САЩ за задържане и предаване на чужденци по искане на Вашингтон.Съобщението, публикувано на сайта на министерството, е свързано с международните санкции, наложени на руски официални лица, бизнесмени и ръководители на медии заради Външното министерство в Москва препоръча на руските граждани да не пътуват до държави, които имат договори със САЩ за задържане и предаване на чужденци по искане на Вашингтон.Съобщението, публикувано на сайта на министерството, е свързано с международните санкции, наложени на руски официални лица, бизнесмени и ръководители на медии заради

Тече нощта на сексбомбите

Страстите около конкурса "Нощта на сексбомбите", който се проведе тази вечер, ескалират. Клюките донесоха, че Николета Лозанова, Златка Димитрова и Златка Райкова са се бръкнали и са платили по 2 бона за титла в конкурса.

Майката на Делян Пеевски продаде вестниците си!

Майката на Делян Пеевски  Ирена Кръстева напуска българския медиен пазар. Това са обявили с официално писмо до БЛИЦ от "Нова Българска Медийна Група Холдинг". Продадени са всекидневниците "Телеграф" и "Монитор", седмичникът "Политика днес", спортният всекидневник "Меридиан мач", както и регионалния вестник "Борба", като сделката ще бъде финализирана след провеждането на процедурата пред българската Комисия за защита на...

Продължава

Срам! Сагата "Борис Христов" приключи с чугунена пейка!

Чугенена пейка ще тачи паметта на големия пловдивчанин Борис Христов - такъв срам предложиха общинарите на ГЕРБ в Пловдив за 100-годишния юбилей на оперния бог, прославил България по световните сцени.

В Каталуня: Давай, Пеп, спри "Реал" за финала

От началото на сезона се говори как От началото на сезона се говори как "Реал" ще гони 10-и трофей в КЕШ и Шампионската лига, но след жребия за 1/2-финалите в Мадрид цари всичко друго, но не и ентусиазъм. Испанският гранд ще спори за място в решителния за трофея двубой с неговия актуален носител "Байерн". Начело на баварския гранд е бившият наставник на "Барселона" Пеп Гуардиола

Избрано от „Винария” – изложението се свива, но излизат нови хубави вина

Верано Азур Розе, Тракийска низина, 2013 получи “Златен ритон” сред розетата, а цената му в магазина е 7-8 лв. Много добро розе с цена на масово вино. Непобедимо като съотношение цена – качество. Много по-скъпи розета не могат да го победят при сляпа дегустация. Снимка: “Винария”

Какво ново на изложението „Винария” в Пловдив?
Напук на скептиците, българските вина стават все по-добри (по-долу са представени избрани вина с награди от конкурса).
Но изложението се свива. Тази година „Винария” беше с най-слабото участие на изложители и съперници в конкурса за вина и напитки в цялата му 20-годишна история. Все пак смесено жури от 8 българи и 12 чужденци опита и оцени 400 проби. В предишни години са дегустирани по 700-800 проби.

Впрочем, години наред на „Винария” имаше жури само от технолози от големите винпроми и изби, чиито вина се състезават за конкурса. Много участници бяха недоволни, защото най-силно представените винпроми си разпределяха наградите и дори си позволяваха интриги едни срещу други. Например преди десетина години не дадоха наградите на „Домейн Бойар”, защото се усъмниха, че неговите вина получиха най-високи оценки и ги обвиниха, че са слагали австралийско вино в пробите за конкурса. Пратиха пробите за изследване в Германия и се оказа, че няма австралийско вино. Но оттогава „Домейн Бойар” не участва в конкурса.

Много изби се отказаха от „Винария” в последните няколко години, обидени, защото не са оценили вината им, които иначе получават златни медали в чужбина. Някои не участват и в изложението със щандове, недоволни от високи цени за участие.

Националната лозаро винарска камара, която организира „Винария”, със закъснение разбра, че в журито трябва да има чужденци. От няколко години сред дегустаторите има чужденци. Тази година чужденците дори са мнозинство, но късно. Участниците са най-малко. Някои дори смятат, че „Винария” умира.
Големите производители не бяха направили щандове на панаира. Някои не участваха и в конкурса за вина и напитки. В една палата се събраха и виноизложители, и храни, и дори част от техниката.
Членовете на Националната лозаро-винарска камара, каквито са всички по-големи производители в България, трябва да се замислят. Камарата е организатор на изложението и конкурса, а нейни членове не участват. В България няма много изложения на вина. В София се провежда в последните две години „Ди Вино тест”, на който имаше повече участници. На дегустациите на „Ди Вино” няма големи щандове, всички участници са равни, най-малката изба е на щандче колкото и най-голямата. На последната дегустация в НДК беше тясно е, неудобно, но можеше да опиташ повечето вина на българските производители, обстановката беше работна.
На „Винария” по традиция големите производители правеха големи щандове, съперничеството беше и в мащаба. Може би тези времена отминават, но отливът от участници не е добре за целия бранш.

Оживление и новост на „Винария” бяха малките изби на Българска асоциация на независимите лозаро винари. Тя обединява малки изби като „Боровица” („Валей винтнърс”), „Орбелус”, „Вила Юстина”, „Шато Коларово”, „Мараш” и др. Техните вина бяха събрани на един неголям кръгъл щанд с 10 тезгяха, всеки от които предлягаше по 7-8 вина от всяка малка изба. Оказва се, че малките изби могат да дадат нов живот на „Винария”. Вината им са изненадващо добри, но те не застрашават големите производите. Търсят ги предимно ценители, заведения.

Представени бяха със собствени щандове и португалски вина, италиански вина, малко вина от Южна Африка. И дори един голям производител от Турция – „Каваклъ дере” с доста хубави вина и с дилетанти търговци (българските им представители), които не даваха на всички посетители да опитват вината им, така някои от сцециалистите не можаха да ги дегустират.

По-долу са отбелязани само вина, които могат да се намерят в магазините, а ...

Земетресение с магнитуд 3.0 по Рихтер е било регистрирано в турската част на Кипър

Земетресение с магнитуд 3.0 по Рихтер е било регистрирано в турската част на Кипър, съобщава Сеизмичният институт в Истанбул.

Епицентърът на труса е бил в Средиземно море, на 31 км северно от Кирения и 50 км северно от Никозия, на дълбочина 4 км под морското дъно. Не се съобщава да пострадали и разрушения на сушата. В северната част на Кипър се намира т.нар. Северно кипърска турска република, която е призната единствено от Турция.

Малко по-рано друго...

Продължава

Ново, по-силно земетресение в Никарагуа

Земетресение с магнитуд 6.6 по Рихтер удари Никарагуа - само ден след труса с магнитуд 6.2, съобщи Геологическата служба на САЩ.

На 12 април рожден ден имат

Ангел Димитров, изпълнителен
 директор на “Булгартабак холдинг”
Георги Ананиев, министър на отбраната в правителствата на Ст. Софиянски и Ив. Костов, бивш депутат
Гинка Загорчева, 
лекоатлетка, световна шампионка
Деси Тенекеджиева, 
актриса и продуцент
Досьо Досев, актьор
Ева Тепавичарова, актриса
Младен Младенов, кмет на район “Връбница” Ангел Димитров, изпълнителен директор на “Булгартабак холдинг” Георги Ананиев, министър на отбраната в правителствата на Ст. Софиянски и Ив. Костов, бивш депутат Гинка Загорчева, лекоатлетка, световна шампионка Деси Тенекеджиева, актриса и продуцент Досьо Досев, актьор Ева Тепавичарова, актриса Младен Младенов, кмет на район “Връбница”

Днес е Лазаровден!

 Лазаровден е християнски празник, който носи името на Свети Лазар. Името Лазар е символ на здраве и дълголетие. Лазар е бил приятел на Иисус Христос. Когато умира, три дни след неговата смърт той e възкресен. Бог казва „Лазаре излез вън!“, и съживява Лазар, който излиза от гробницата си.

Лазаровден се празнува на осмия ден преди Великден. Поради това, че Великден се определя по лунния календар, а не по слънчевия, Лазаровден се пада всяка година на различна дата, но винаги в събота.

На този ден се изпълнява обичаят Лазаруване. Младите жени, наречени „лазарки“, берат цветя за венците, които ще оплетат за празника Цветница (на следващия ден). Момите са пременени в традиционни фолклорни носии. Те обикалят къщите на селото, пеят обредни лазарски песни и благославят за здраве, щастие и берекет. Стопанинът на дома ги дарява с яйца, пари, плодове и дребни подаръци. В миналото на Лазаровден момците от селото са поисквали ръката на своята избраница.

Празникът носи пролетно настроение и се очаква с нетърпение както от участничките, така и от жителите и гостите на селата и градовете. Вярвало се е, че мома, която не е лазарувала, не може да се омъжи.[4] Затова е било задължително всяко момиче от селото да лазарува.

Крият от майката, че детето й е мъртво

Майката на убитата първокласничка Александра - Ивалина, до полунощ не знаеше, че момиченцето й е мъртво. Близките й спестиха черната истина, защото жената е била достатъчно зле, на системи и успокоителни заради изчезването й.

Атанаска Георгиева е обвинена за убийството на Александра, тя е близка на Северина

„8-годишната Александра е жертва на убийство. По случая е задържана жена с инициали А.Г., на която са повдигнати обвинения. Процесуално-следствените действия продължават и в момента”, съобщи късно в петък МВР.
Първокласничката от Поморие изчезна в четвъртък, тялото й бе открито в петък следобед на таванския етаж в блока, където семейството й живее. „8-годишната Александра е жертва на убийство. По случая е задържана жена с инициали А.Г., на която са повдигнати обвинения. Процесуално-следствените действия продължават и в момента”, съобщи късно в петък МВР. Първокласничката от Поморие изчезна в четвъртък, тялото й бе открито в петък следобед на таванския етаж в блока, където семейството й живее.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване