Търновци с 3 биса за Мустафа Чаушев, Лили Иванова губи глас

В четвъртък възрастен рус мъж излезе от културното министерство с книжна торбичка. В нея имаше бутилка вино и поздравителен адрес с познатия речник: “Уважаеми г-н Чаушев, с най-добри пожелания за рождения ви ден. Желая ви сили и енергия за още творчески успехи. Продължавайте да радвате многобройните си почитатели с прекрасните си песни. В четвъртък възрастен рус мъж излезе от културното министерство с книжна торбичка. В нея имаше бутилка вино и поздравителен адрес с познатия речник: “Уважаеми г-н Чаушев, с най-добри пожелания за рождения ви ден. Желая ви сили и енергия за още творчески успехи. Продължавайте да радвате многобройните си почитатели с прекрасните си песни.

Цялата испанска армада на пътя на Григор Димитров

Григор Димитров се стяга за битка със сериозна испанска армада в Монте Карло. Големият турнир в княжеството, който бележи старта на сезона на червени кортове, започва в понеделник.
Българинът (№15 в света) ще стартира срещу Марсел Гранойе, който е номер 36-ти в ранглистата на ATP. Досега Григор се е срещал два пъти с испанеца и е губил два пъти.
Григор Димитров се стяга за битка със сериозна испанска армада в Монте Карло. Големият турнир в княжеството, който бележи старта на сезона на червени кортове, започва в понеделник. Българинът (№15 в света) ще стартира срещу Марсел Гранойе, който е номер 36-ти в ранглистата на ATP. Досега Григор се е срещал два пъти с испанеца и е губил два пъти.

Бум на рака на кожата

Бум на рак на кожата регистрират онколозите у нас. Пет пъти са се увеличили случаите на малигнен меланом за последните 50 г. Това показват данните на Националния раков регистър, съобщи доц. Красимир Киров, онкодерматолог в Специализираната болница по онкология в София, по време на семинар вчера.

Tърси се българин за обичане - фейлетон от Лола Монтескьо

Онзи ден излезе едно изследване за езика на омразата сред българите. То показва кои са най-мразените хора в България. На първо място, каква изненада, са ромите. Следват ги турците, хомосексуалните, евреите, чужденците, черните, жените, “Свидетели на Йехова” и други. Най-много жал ми стана за турчеещите се циганки. Еле па за хомосексуалните сред Онзи ден излезе едно изследване за езика на омразата сред българите. То показва кои са най-мразените хора в България. На първо място, каква изненада, са ромите. Следват ги турците, хомосексуалните, евреите, чужденците, черните, жените, “Свидетели на Йехова” и други. Най-много жал ми стана за турчеещите се циганки. Еле па за хомосексуалните сред

“Обир!”, ревна “Левски” след 1:2 от “Литекс”

“Обир!”, ревна “Левски” след 1:2 с “Литекс” насред “Аспарухов”. Причината - засади и при двата гола на гостите. “Синият” треньор Елин Топузаков реагира предпазливо минути след мача: “От тъчлинията не се видя добре.” 

После специалистът се прибра в съблекалнята, погледна записа и на пресконференцията бе категоричен. “След като изгледах повторения “Обир!”, ревна “Левски” след 1:2 с “Литекс” насред “Аспарухов”. Причината - засади и при двата гола на гостите. “Синият” треньор Елин Топузаков реагира предпазливо минути след мача: “От тъчлинията не се видя добре.” После специалистът се прибра в съблекалнята, погледна записа и на пресконференцията бе категоричен. “След като изгледах повторения

Приятел №1 на Силвио закопчан в Бейрут

Агенти на специалните служби на Ливан закопчаха вчера сутринта в Бейрут дългогодишния италиански депутат и сенатор Марчело Дел’Утри. Той е смятан за побратим на Силвио Берлскони и за неговия най-слушан съветник.

Готвят се по-строги наказания за частните съдебни изпълнители


При тежки нарушения на частните съдебни изпълнители да се отнема завинаги правото им да упражняват професията, предвиждат законодателни промени, готвени от правосъдното министерство.
Сега най-тежкото дисциплинарно наказание, налагано от Камарата на частните съдебни изпълнители, е 5 г. лишаване от права. При тежки нарушения на частните съдебни изпълнители да се отнема завинаги правото им да упражняват професията, предвиждат законодателни промени, готвени от правосъдното министерство. Сега най-тежкото дисциплинарно наказание, налагано от Камарата на частните съдебни изпълнители, е 5 г. лишаване от права.

Фенове прекратиха тренировката на "Локомотив" (Пловдив)


Около стотина привърженици на "Локомотив" (Пловдив) са нахлули на терена и са прекратили тренировката на отбора, за да поискат обяснение за слабите резултати от началото на годината, съобщи "Трибуна Пловдив". 

Докато старши треньорът Александър Станков е водел последното занимание преди утрешния мач с ЦСКА, феновете са решили да изразят възмущението си от играта на тима, която определят като слаба и симулативна. 

Запалянковците са критикували най-сериозно вратаря Йордан...

Марио Драги: Силното евро ще изисква повече стимули

От икономическа гледна точка еврозоната се намира във възходящо движение, смята гуверньорът на ЕЦБ


Ренци призова за Европа на идеите, а не само на банките


Ние искаме Европа на идеите, а не само на банките, заяви италианският премиер Матео Ренци на митинг в северния град Торино, с който откри кампанията на неговата Демократическа партия за изборите за Европейски парламент на 25 май, предаде агенция "Франс прес".

"Италия допринесе за създаването на Европа", подчерта Ренци и посочи, че е против европейска политика, основаваща с единствено на мерките за строги икономии. Същевременно той посочи, че Италия има намерение да спази задълженията...

Четвъртият шанс за децата ни

407 българчета са били осиновени в чужбина през миналата година. За сравнение през 2012-а броят им е бил 395. Най-много са кандидат-осиновителите от САЩ, Италия и Франция и това е обяснимо.

Пияни дядовци джиткат из Пловдив, единият се заби в мантинелата

Полицията засече двама възрастни мъже, единият на 61 години, а другият с година по-стар, да карат пияни. Единият от тях е закопчан, защото карал с несъобразена с пътната настилка скорост и се забил в мантинелата.

Oблачно и с превалявания утре, температурите до 18°

През нощта ще има разкъсана облачност, значителна над Североизточна България, където на места ще превали.
Утре преди обяд ще има временни намаления на облачността, но около и след обяд ще се развива купеста облачност и на места ще превали. Вятърът ще е слаб от северозапад.
Минималните температури ще са между 1° и 6°, максималните - между 13° и 18°. През нощта ще има разкъсана облачност, значителна над Североизточна България, където на места ще превали. Утре преди обяд ще има временни намаления на облачността, но около и след обяд ще се развива купеста облачност и на места ще превали. Вятърът ще е слаб от северозапад. Минималните температури ще са между 1° и 6°, максималните - между 13° и 18°.

Бащата на Алекс Веселин Тодоров: Изнудваха ме за пачки!

- Г-н Тодоров, какво точно се случи в деня на изчезването на Алекс?
- Алекс се е върнала от училище и около 16,15 ч излязла да играе пред блока. Малко по-късно съпругата ми и? звъннала да се прибира. Било около 16,35 ч. Алекс казала: “Мамо, идвам си”. Предполагам, че те са я хванали пред нашата врата.
-Те? Говорите за няколко души?
- Да, те. - Г-н Тодоров, какво точно се случи в деня на изчезването на Алекс? - Алекс се е върнала от училище и около 16,15 ч излязла да играе пред блока. Малко по-късно съпругата ми и? звъннала да се прибира. Било около 16,35 ч. Алекс казала: “Мамо, идвам си”. Предполагам, че те са я хванали пред нашата врата. -Те? Говорите за няколко души? - Да, те.

Какво подсказва, че това наистина е любов

Признаците, благодарение на които ще разберете, че истински обичате някого


До 18° утре, облачно, на места и с валежи

През нощта ще има разкъсана облачност, значителна над Североизточна България, където на места ще превали.
Утре преди обяд ще има временни намаления на облачността, но около и след обяд ще се развива купеста облачност и на места ще превали. Вятърът ще е слаб от северозапад.
Минималните температури ще са между 1° и 6°, максималните - между 13° и 18°. През нощта ще има разкъсана облачност, значителна над Североизточна България, където на места ще превали. Утре преди обяд ще има временни намаления на облачността, но около и след обяд ще се развива купеста облачност и на места ще превали. Вятърът ще е слаб от северозапад. Минималните температури ще са между 1° и 6°, максималните - между 13° и 18°.

„Литекс” изхвърли „Левски” от Европа

Резюме„Литекс” победи „Левски” на “Георги Аспарухов” с 2:1 в мач 33-тия кръг на “А” група, като почти сигурно изхвърли от евротурнирите “сините”. В изключително драматичния сблъсък гостите поведоха с попадения на Армандо Ваюши (23) и Румен Руменов (42). Интересното е, че при двата случая останаха съмнения за засади.

Дортмунд приземи Байерн с разгром на "Алианц Арена"

След като нямаше загуба в цели 59 мача в Бундеслигата, Байерн допусна втора такава в рамките на седмица. Шампионите бяха надиграни с класическото 3:0 от Борусия (Дортмунд), при това на "Алианц Ар...

Два удара за Мойс: Руни и Луис ван Гаал

Дейвид Мойс приближава към края на първия си сезон като мениджър на “Манчестър Юнайтед”, който едва ли можеше да се развие по-зле. След точно 50 мача в клуба, Мойс няма шанс за трофей и място в Шампионската лига, а и вече се говори за смяната му.
Според тв канала “Скай спортс” клубът преговаря с Луис ван Гаал да поеме отбора от следващия сезон. “Ю Дейвид Мойс приближава към края на първия си сезон като мениджър на “Манчестър Юнайтед”, който едва ли можеше да се развие по-зле. След точно 50 мача в клуба, Мойс няма шанс за трофей и място в Шампионската лига, а и вече се говори за смяната му. Според тв канала “Скай спортс” клубът преговаря с Луис ван Гаал да поеме отбора от следващия сезон. “Ю

Миодраг Йешич: Раздадохме се и заслужено победихме "Левски" (видео)


Старши треньорът на "Левски" Миодраг Йешич определи като напълно заслужена победата при гостуването на "Левски" (2:0). 

Отборът от Ловеч направи решаваща крачка към класиране в Лига Европа и излезе на второ място с три точки аванс пред ЦСКА преди гостуването на червените срещу "Локомотив" (Пловдив). 

"Всеки мач е труден и всяка победа е сладка. Видяхте как играха днес всички футболисти на "Литекс". Раздадоха се максимално и заслужено победиха. Гордея се с тях", заяви...

Миодраг Йешич: Раздадохме се и заслужено победихме "Левски"


Старши треньорът на "Левски" Миодраг Йешич определи като напълно заслужена победата при гостуването на "Левски" (2:0). 

Отборът от Ловеч направи решаваща крачка към класиране в Лига Европа и излезе на второ място с три точки аванс пред ЦСКА преди гостуването на червените срещу "Локомотив" (Пловдив). 

"Всеки мач е труден и всяка победа е сладка. Видяхте как играха днес всички футболисти на "Литекс". Раздадоха се максимално и заслужено победиха. Гордея се с тях", заяви...

Англия сведе глава за “Хилзбъро”

Утре автобусът на “Манчестър Сити” ще пристигне с 30 минути по-рано от предвиденото на стадион “Анфийлд” за мача срещу “Ливърпул”. На терена залогът е огромен, двата тима са вплетени в битка за титлата, но този уикенд в Англия има по-важни неща от футбола. За най-големия си мач за сезона “Сити” идва по-рано не от спортно-технически съображения, а з Утре автобусът на “Манчестър Сити” ще пристигне с 30 минути по-рано от предвиденото на стадион “Анфийлд” за мача срещу “Ливърпул”. На терена залогът е огромен, двата тима са вплетени в битка за титлата, но този уикенд в Англия има по-важни неща от футбола. За най-големия си мач за сезона “Сити” идва по-рано не от спортно-технически съображения, а з

За правото да казваш какво мислиш


Публикуваме текста на Георги Марков от портал "Култура", на който е предоставено с любезното разрешение на © г-н Любен Марков.  Той е бил четен по радио "Дойче веле" през 70-те години и се публикува за първи път. Акцентите са на "Дневник". 

Да си призная откровено все по-рядко чета български вестници и списания, не защото нямам желание да ги чета, а защото там няма много нещо за четене. Нормално страниците са затлачени от някакво индустриално ударно производство на думи, чиито...

Борисов се весели със структурите на ГЕРБ от Перник и Смолян

"Над 2 часа днес имахме дискусия със структурите от Перник и Смолян. Българите горчиво ще се каят, че са докарали Станишев отново на власт. Ако българите не послушат предизборния лозунг на ГЕРБ, че България няма време за губене, няма да бъдат построени и довършени нито „Струма”, нито „Хемус”, защото Европейската комисия ще ни спре еврофондовете".

Борисов се весели със структурите на ГЕРБ от Перник и Смолян

"Над 2 часа днес имахме дискусия със структурите от Перник и Смолян. Българите горчиво ще се каят, че са докарали Станишев отново на власт. Ако българите не послушат предизборния лозунг на ГЕРБ, че България няма време за губене, няма да бъдат построени и довършени нито „Струма”, нито „Хемус”, защото Европейската комисия ще ни спре еврофондовете". "Над 2 часа днес имахме дискусия със структурите от Перник и Смолян. Българите горчиво ще се каят, че са докарали Станишев отново на власт. Ако българите не послушат предизборния лозунг на ГЕРБ, че България няма време за губене, няма да бъдат построени и довършени нито „Струма”, нито „Хемус”, защото Европейската комисия ще ни спре еврофондовете".

Вторият пилот на МН370 въртял GSM-а при смяната на курса?

Ретранслатор за мобилна връзка е засякъл опита за обаждане, когато самолетът бил на 200 морски мили северозападно от западния щат Пенанг. Това е по същото време, когато военен радар е засякъл за последно самолетът.

Октай Енимехмедов и Миролюба Бенатова си разказват вицове за атентата срещу Доган

По-добре стана, че пистолетът засече. Ако беше гръмнал, щеше да има лоши последици, най-вече за мен. Това каза Октай Енимехмедов, който насочи пистолет в слепоочието на лидера на ДПС Ахмед Доган преди повече от година по време на конгрес на партията.
Във втората част от интервюто си пред Миролюба Бенатова той препоръча на Ахмед Доган книгата По-добре стана, че пистолетът засече. Ако беше гръмнал, щеше да има лоши последици, най-вече за мен. Това каза Октай Енимехмедов, който насочи пистолет в слепоочието на лидера на ДПС Ахмед Доган преди повече от година по време на конгрес на партията. Във втората част от интервюто си пред Миролюба Бенатова той препоръча на Ахмед Доган книгата

Сумиста: Бойко Борисов научи от СИК как се правят интриги

"Това е най-трудно полученото интервю като разрешение от съдилища, държавна администрация. Оказа се, че не е ясно кое съдилище трябва да даде разрешение, за да отидем във Варненския затвор. Накрая Върховният касационен принуди Варненския апелативен да се подпише, че имаме право да влезем и да вземем това интервю. "Това е най-трудно полученото интервю като разрешение от съдилища, държавна администрация. Оказа се, че не е ясно кое съдилище трябва да даде разрешение, за да отидем във Варненския затвор. Накрая Върховният касационен принуди Варненския апелативен да се подпише, че имаме право да влезем и да вземем това интервю.

Сумиста: Борисов научи от СИК как се правят интриги

"Това е най-трудно полученото интервю като разрешение от съдилища, държавна администрация. Оказа се, че не е ясно кое съдилище трябва да даде разрешение, за да отидем във Варненския затвор. Накрая Върховният касационен принуди Варненския апелативен да се подпише, че имаме право да влезем и да вземем това интервю.

Майката на Атанаска пред "Труд": Дъщеря ми е заплашена, затова е поела чужда вина!

"Не е възможно Атанаска да е убила Алекс. Някой, който е истинският убиец, е заплашил дъщеря ми и затова е поела чужда вина”. Това каза пред “Труд” Светла Димитрова - майката на Атанаска.
“В последната седмица Атанаска беше болна - имаше главоболие, повръщане и разстройство. Не е идвала на работа няколко дни. "Не е възможно Атанаска да е убила Алекс. Някой, който е истинският убиец, е заплашил дъщеря ми и затова е поела чужда вина”. Това каза пред “Труд” Светла Димитрова - майката на Атанаска. “В последната седмица Атанаска беше болна - имаше главоболие, повръщане и разстройство. Не е идвала на работа няколко дни.

Видео: Малки лазарки отбелязаха празника в с. Лозен



Окичени с цветя, в пъстри носии и празнични песни малките лазарки на с. Лозен отбелязаха празника Лазаровден в днешния дъждовен ден, разказа агенция БГНЕС.

Момичетата на различни възрасти спазиха обичая и обиколиха къщите из селото. Те зарадваха техните стопани със стари народни песни.

Десетгодишната Миглена разказва, че знае всичко за Лазаровден и за четвърти път е лазарка. За нея празникът е символ на здраве за децата и берекет за стопаните, които посещават.


Почина композиторът Борис Карадимчев

Известният български композитор Борис Карадимчев е починал в събота на 81 години, съобщи БНТ. Освен с множеството известни мелодии, създадени от него, Карадимчев бе познат и като дългогодишен художествен ръководител на хор "Пим-Пам", както и професор в НАТФИЗ. Автор е на някои от вечните хитове на българската музика - над 300 популярни песни, сред които заглавия като "Бяла тишина", "Робинзон Крузо", "Хора и улици", "Нашият град" и "Циркът" на група Тангра и др. Композира и музиката за над 40 игрални филма като "Сватбите на Йоан Асен", "Момчето си отива", "Селянинът с колелото", "Матриархат", "Оркестър без име".

Октай Енимехмедов и Миролюба Бенатова си разказват вицове за атентата срещу Доган

По-добре стана, че пистолетът засече. Ако беше гръмнал, щеше да има лоши последици, най-вече за мен. Това каза Октай Енимехмедов, който насочи пистолет в слепоочието на лидера на ДПС Ахмед Доган преди повече от година по време на конгрес на партията.
Във втората част от интервюто си пред Миролюба Бенатова той препоръча на Ахмед Доган книгата По-добре стана, че пистолетът засече. Ако беше гръмнал, щеше да има лоши последици, най-вече за мен. Това каза Октай Енимехмедов, който насочи пистолет в слепоочието на лидера на ДПС Ахмед Доган преди повече от година по време на конгрес на партията. Във втората част от интервюто си пред Миролюба Бенатова той препоръча на Ахмед Доган книгата

Почина композиторът Борис Карадимчев

Освен с множеството известни мелодии, създадени от него, Карадимчев бе познат и като дългогодишен художествен ръководител на хор "Пим-Пам", както и професор в НАТФИЗ

Топузаков: Реално загубихме шанс за Европа, съдийството беше обир (видео)


Старши треньорът на "Левски" Елин Топузаков остана много недоволен от съдийството в двубоя срещу "Литекс" (1:2). Той определи двете немаркирани от Веселин Мишев засади при головете на гостите като истински обир. 

Първоначално Топузаков заяви пред Tв7, че няма смисъл да се коментират съдийските отсъждания, когато мачът е свършил. На пресконференцията след това обаче той изрази възмущението си от представянето на Мишев. 

"Казаха, че не коментирам съдийството, но гледах...

Топузаков: Реално загубихме шанс за Европа, съдийството беше обир


Старши треньорът на "Левски" Елин Топузаков остана много недоволен от съдийството в двубоя срещу "Литекс" (1:2). Той определи двете немаркирани от Веселин Мишев засади при головете на гостите като истински обир. 

Първоначално Топузаков заяви пред Tв7, че няма смисъл да се коментират съдийските отсъждания, когато мачът е свършил. На пресконференцията след това обаче той изрази възмущението си от представянето на Мишев. 

"Казаха, че не коментирам съдийството, но гледах...

Пълни самопризнания за убийството на Александра

Не се е наложило тя да бъде поставяна на детектор на лъжата, тъй като след няколкочасова работа с криминалистите сама ги е отвела до мястото, в което скрила трупчето на детето

Дичо забавлява Сумиста зад решетките

Поп изпълнителят Дичо и групата му V.O.XX се оказаха атракцията на Варненския затвор тези дни. Бившият вокалист на Д-2 беше поканен да пее на криминално проявени типове, а сред феновете му беше забелязан и боса на ”Килърите” Петър Стоянов-Сумиста, който е с доживотна присъда.

Какво трябва да знаете за него, преди да му станете съпруга

10 неща, с които е важно да сте наясно относно бъдещия си съпруг


Свалиха обвиненията в опит за убийство срещу 9-месечното бебе в Пакистан

Съд в Пакистан освободи 9-месечното бебе, обвинено в опит за предумишлено убийство в град Лахор, предава в събота Асошиейтед прес. Адвокатът Ирфан Тарар каза, че съдът е освободил детето, след като полицията е оттеглила обвиненията срещу него. По думите на юриста органите на реда са завели делото срещу 9-месечното момче и негови роднини, без да разследват случая и без да разберат каква е била възрастта на обвиненото момченце. Съдът също поиска обяснение от полицаите. Случаят подчертава лошото състояние на правораздавателната система в Пакистан, където дори бебетата не са застраховани от спорни правни решения, отбелязва Асошиейтед прес. Детето беше доведено в съда миналата седмица като част от разследване, свързано с произшествие, при което жители на района, където живее то, влезли в сблъсък с полицията. Бебето Муса Кан беше изправено пред съда в Лахор миналата седмица и обвинено в опит за убийство заедно с баща си и дядо си. Причината за обвинението е протест против увеличаването на цените, при който протестиращите са замеряли с камъни полицаи и служители на петролни компании, които се опитвали да съберат закъснели плащания.

Турският премиер обвини Twitter в укриване на данъци


Турският министър-председател Реджеп Тайип Ердоган обвини социалната мрежа Twitter в укриване на данъци, съобщава турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

"Twitter, YouTube, Facebook са международни компании. Това са фирми, създадени с цел финансова изгода, които печелят пари. В същото време Twitter укрива данъци, ще се заемем и с тези неща", заяви премиерът.

В изказването си в Истанбул Ердоган отправи строги критики към Конституционния съд, който премахна наложената от...

Семейството на Обама заработило над $500 000 през 2013 г.

Президентът на САЩ Барак Обама и съпругата му Мишел през 2013 г. са спечелили 503 183 долара, съобщава CBS News. Това става видно от данъчната декларация на Първото семейство на Америка. Декларираната сума е обложена с данъци в размер на 98 169 щатски долара. От Белия дом уточняват, че става дума за ефективна данъчна ставка в размер на 20,4% върху брутния доход. В основната си част приходите на семейството са от заплатата на американския президент, която е почти 400 хил. долара на година. Останалото идва от авторски права върху книгите на Барак Обама - "Баща ми и аз" (1995 г.) и "Дързостта на надеждата" (2006 г.), и двете бестселъри. Барак и Мишел Обама са надплатили своето данъчно задължение с 19 108 долара, които ще им бъдат приспаднати от дължимите данъци за следващата година. От данъчната декларация става ясно още, че сем. Обама са дали 60 хил. долара за благотворителност.

Над 250 000 българия нямат и не търсят работа

Над четвърт милион българи (253 000) нямат работа, но не я търсят активно. Това показва анализ на Евростат за потенциалната допълнителна работна сила в рамките на ЕС. Други 30 000 наши сънародници търсят работа, но не веднага, отчита евростатистиката. Според данните на Евростат около 33 000 българи работят при непълна заетост, което е около 1 на сто от всички наетите у нас. Общо за ЕС-28 около 10 милиона европейци работят при непълна заетост. Най-много подобен тип работници има във Великобритания - около 2 милиона души, Германия – 1.7 милиона, Испания и Франция - по 1.5 милиона. Като проценти най-много работещи на непълна заетост има в Гърция (72 на сто), Кипър (59 на сто) и Испания (57 на сто). Най-малко такъв труд упражняват в Малта и Люксембург - по около 5000 души, а в процентно отношение техният дял е най-нисък в Чехия (1.6 на сто) и Литва (1.7 на сто).

Почина композиторът Борис Карадимчев

На 81 години почина композиторът Борис Карадимчев, покосен от инфаркт, съобщи Нова телевизия. Освен с множеството известни мелодии, създадени от него, Карадимчев бе познат и като дългогодишен художествен ръководител на хор "Пим-Пам", както и професор в НАТФИЗ. Роденият в Ямбол композитор завършва консерваторията и три години учи композиция при

Почина композиторът Борис Карадимчев

На 81 години почина композиторът Борис Карадимчев, съобщи bTV.
Освен с множеството известни мелодии, създадени от него, Карадимчев бе познат и като дългогодишен художествен ръководител на хор На 81 години почина композиторът Борис Карадимчев, съобщи bTV. Освен с множеството известни мелодии, създадени от него, Карадимчев бе познат и като дългогодишен художествен ръководител на хор "Пим-Пам", както и професор в НАТФИЗ. Роденият в Ямбол композитор завършва консерваторията и три години учи композиция при Панчо Валдигеров.

Гледат мярката на Атанаска в понеделник

Мярката за неотклонение на задържаната за убийството на 8-годишната Александра - Атанаска Георгиева ще бъде гледана в понеделник, съобщи БНР.
Срещу нея е повдигнато обвинение за умишлено убийство. Роднините на Атанаска не вярват, че тя е извършителят. Собственикът на хотела, който беше щурмувам вчера от полицията, обмисля да съди МВР. Мярката за неотклонение на задържаната за убийството на 8-годишната Александра - Атанаска Георгиева ще бъде гледана в понеделник, съобщи БНР. Срещу нея е повдигнато обвинение за умишлено убийство. Роднините на Атанаска не вярват, че тя е извършителят. Собственикът на хотела, който беше щурмувам вчера от полицията, обмисля да съди МВР.

Инфаркт покоси Борис Карадимчев

Известният български композитор Борис Карадимчев е починал днес на 81 години, съобщи Българската национална телевизия. Инфаркт е причината за смъртта на композитора днес по обяд. Близките на композитора заявиха, че той си е отишъл внезапно.

Футболният отбор Металург надигра с 9 : 1 отбора на Светля 2000

Пернишкият футболен отбор "Металург" надигра с 9 : 1 гостите от село Светля - "Светля 2000", научи ZaPernik.com.
 
Двама са голмайсторите за пернишките металурзи. Кирил Джоров и Николай Симеонов се разписаха с по 4 точни удара във вратата на гостите от Светля. Още един гол за "Металург" вкара Иван Иванов, каза треньорът на пернишкия тим Емил Милчев.
 
Футболната среща се проведе на...

Продължава

Хотелиерът Веселин Тошев: Германеца ни е посочил на МВР


“Не съм искал пари от Веселин Тодоров - Германеца. Имам кредит за разширението на ресторанта към хотела, но аз си знам как се справям”. Това заяви вчера пред “Труд” собственикът на хотел “Лагун” Веселин Тошев. Той, заедно с тъщата си и жена си, прекара почти целия ден в петък в полицията.
“Германеца вероятно ни е посочил в МВР. “Не съм искал пари от Веселин Тодоров - Германеца. Имам кредит за разширението на ресторанта към хотела, но аз си знам как се справям”. Това заяви вчера пред “Труд” собственикът на хотел “Лагун” Веселин Тошев. Той, заедно с тъщата си и жена си, прекара почти целия ден в петък в полицията. “Германеца вероятно ни е посочил в МВР.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване