Момиченцето от Поморие удушено с плик на метри от майка си (Обзор)

8-годишната Александра Тодорова от Поморие е била удушена на метри от майка си - пред входната врата на жилището им, докато жената чакала вътре детето да се прибере от училище. Това разкриха близки до семейството, а по-късно пред “24 часа” го потвърди и бащата на момичето Веселин Тодоров - Германеца. 8-годишната Александра Тодорова от Поморие е била удушена на метри от майка си - пред входната врата на жилището им, докато жената чакала вътре детето да се прибере от училище. Това разкриха близки до семейството, а по-късно пред “24 часа” го потвърди и бащата на момичето Веселин Тодоров - Германеца.

"Рилски" би след 3 загуби

Баскетболистите на “Рилски спортист” прекъснаха серията си от три поредни загуби в шампионата след 86:79 като гост над “Черно море Порт Варна”. Най-резултатен за тима от Самоков бе американският гард Джъстин Грей с 25 точки.
В друг мач “Лукойл Академик” победи като гост “Берое” със 110:46. В началото на последната част Омар Стронг, Божидар Аврамов Баскетболистите на “Рилски спортист” прекъснаха серията си от три поредни загуби в шампионата след 86:79 като гост над “Черно море Порт Варна”. Най-резултатен за тима от Самоков бе американският гард Джъстин Грей с 25 точки. В друг мач “Лукойл Академик” победи като гост “Берое” със 110:46. В началото на последната част Омар Стронг, Божидар Аврамов

Видео: И без Левандовски "Борусия" разби "Байерн" с 3:0 в Мюнхен


Футболистите на "Борусия" (Дортмунд) постигна разгромна победа с 3:0 при гостуването на "Байерн" (Мюнхен) в голямото дерби от 30-ия кръг на Бундеслигата.

Отборът на Юрген Клоп изнесе истинска лекция на европейския шампион и му нанесе най-тежкото поражение от близо две години насам. 

Предишната най-голяма загуба на баварците дойде отново срещу "Борусия" с 2:5 във финала за Купата на Германия на 12 май 2012 г. 

Клоп започна мача без голмайстора си Роберт...

ЦСКА с четирима контузени в Пловдив

ЦСКА е с четирима контузени на лагер в Пловдив преди гостуването на “Локомотив”. Голяма е вероятността от групата да отпаднат Омар Косоко, Неманя Милисавлевич, Антон Карачанаков и Ивайло Чочев. Лекарят д-р Иван Дойчев прави всичко възможно футболистите да са на линия и победната серия на ЦСКА да продължи.

“Червените” още нямат победа над съперни ЦСКА е с четирима контузени на лагер в Пловдив преди гостуването на “Локомотив”. Голяма е вероятността от групата да отпаднат Омар Косоко, Неманя Милисавлевич, Антон Карачанаков и Ивайло Чочев. Лекарят д-р Иван Дойчев прави всичко възможно футболистите да са на линия и победната серия на ЦСКА да продължи. “Червените” още нямат победа над съперни

Катерица причини токов удар, нанесе щети за $ 300 000

Катерица причини щети за $ 300 000 в общински център във Форт Уейн, САЩ, който трябвало да бъде открит на 7 юни, предаде “Фокс нюз”.
Катерицата успяла да причини късо съединение в сградата на “Максмилън парк” и това довело до срив в системата за отопление и вентилация. Самата катерица загинала. Директорът на центъра заявил, Катерица причини щети за $ 300 000 в общински център във Форт Уейн, САЩ, който трябвало да бъде открит на 7 юни, предаде “Фокс нюз”. Катерицата успяла да причини късо съединение в сградата на “Максмилън парк” и това довело до срив в системата за отопление и вентилация. Самата катерица загинала. Директорът на центъра заявил,

Хиляди чакат откриване на мол

Хиляди плевенчани от всички възрасти се струпаха в градинката пред плевенската жп гара за откриването на "Панорама мол". Някои пристигнаха два часа преди началото на събитието. С отварянето на вратите настана истинско стълпотворение заради най-нетърпеливите посетители, но ситуацията бързо бе овладяна. С откриването на този проект в града се появява Хиляди плевенчани от всички възрасти се струпаха в градинката пред плевенската жп гара за откриването на "Панорама мол". Някои пристигнаха два часа преди началото на събитието. С отварянето на вратите настана истинско стълпотворение заради най-нетърпеливите посетители, но ситуацията бързо бе овладяна. С откриването на този проект в града се появява

Тата изложи Барселона и срещу Гранада

Борещият се за оцеляване "Гранада" спечели сензационна победа с 1:0 при домакинството на "Барселона" и задълбочи кризата в испанския шампион, който през седмицата отпадна в четвърт...

ЕЦБ може да вземе мерки за еврото

Европейската централна банка (ЕЦБ) може за вземе мерки, за да ограничи ръста на еврото.

Дупница шества за Отвертката

Приятелите на убития Николай Радев-Отвертката не са се отказали да търсят справедливост за нелепата му смърт. За 19 април те подготвят бяло шествие в негова памет и всички ще отидат заедно до гроба му. Младежите настояват "убийците на Ники да бъдат върнати в затвора".

Сражения се водят в Източна Украйна, президентът свика извънредно Съвета за национална сигурност


Сражения се водят в няколко градове в Източна Украйна, президентът Олександър Турчинов свика Съвета за национална сигурност и отбрана, съобщи вътрешният министър Арсен Аваков, цитиран от агенция "Франс прес".

Аваков обяви в профила си във Facebook, че става въпрос за "агресия на Руската федерация". Говорителка на и. д. президента, цитирана от "Ройтерс", обяви, че заседанието е насрочено за 21 часа местно време.

Според министъра сраженията се водят в град Краматорск, където...

Украински сепаратисти превзеха сгради в Славянск

Въоръжени мъже в камуфлажни униформи завзеха вчера районния отдел на милицията в източния украински град Славянск в Донецка област, предаде Ройтерс. Активистите по-късно установиха контрол и над сградите на кметството и службата за сигурност в 120-хилядния град.
Мъжете стреляли във въздуха и използвали зашеметяващи гранати, Въоръжени мъже в камуфлажни униформи завзеха вчера районния отдел на милицията в източния украински град Славянск в Донецка област, предаде Ройтерс. Активистите по-късно установиха контрол и над сградите на кметството и службата за сигурност в 120-хилядния град. Мъжете стреляли във въздуха и използвали зашеметяващи гранати,

Лавров отрече в Източна Украйна да има руски военнослужещи и агенти


Руският външен министър Сергей Лавров отхвърля обвиненията, че в източната част на Украйна действат руски шпиони в телевизионно предаване, което ще бъде излъчено утре, съобщи БНР.

"Там няма наши военнослужещи и наши агенти. Там има руски граждани, някой от тях бяха показани в телевизионни предавания. Например едно момче беше пристигнало там от Волгоград и в това няма нищо учудващо. Спомнете си какво беше на Майдана - кого ли само нямаше там", заяви Лавров.

Според него,...

Пръските от кихането стигат по-далече, отколкото мислим

Така вирусите обикновено стигат на повече 2,50 м във въздуха с капчиците, изхвърлени при кихане и кашляне

От засада - Генерал Йешич удари два черни печата на "Левски" за Европа

"Левски” ще влезе в 100-годишнината си с “антирекорд” за най-много загуби в един сезон. След 1:2 от “Литекс” на “Герена” “сините” вече са с 11 поражения след 32 срещи. През 1986 г. “Левски” завършва 5-и в “А” група с 10 загуби от 30 кръга. В други 3 сезона е с по 9 поражения. Във всички тези случаи остава извън топ 3 в класирането. “Литекс”

Без големи звезди в новите "Междузвездни войни"?

Приближаването на онази “далечна, далечна галактика” превръща нетърпението на феновете в могъща взривоопасна сила, готова да се отприщи при всеки слух относно очаквания с религиозен трепет епизод VII на космическата сага “Междузвездни войни”. Под шапката на “Дисни” и с Джей Джей Ейбрамс на кормилото продукцията вече се снима някъде в Мароко и Тунис Приближаването на онази “далечна, далечна галактика” превръща нетърпението на феновете в могъща взривоопасна сила, готова да се отприщи при всеки слух относно очаквания с религиозен трепет епизод VII на космическата сага “Междузвездни войни”. Под шапката на “Дисни” и с Джей Джей Ейбрамс на кормилото продукцията вече се снима някъде в Мароко и Тунис

Как се съчинява история? Химията на разказването в периодична таблица

„Светият граал“ на писателите, сценаристите и всички други съчинители е бил създаден от американския графичен дизайнер Джеймс Харис. Кои са елементите, изграждащи една интригуваща история – литературна, екранна или просто устно разказвана? Елементите са подредени от дизайнера в една интригуваща „периодична таблица“ на разказвача, по подобие на Менделеевата. В интерактивната таблица се съдържат различните архетипови герои, необходими за сюжета, форми на завръзки и развръзки - всякакви обрати и хитрини на разказвача. Приятно кликане!

Нови разкрития: Помощник-пилотът на изчезналия самолет опитал да се обади по телефона

Следователите по случая с изчезналия на 8 март малайзийски самолет, смятат, че помощник-пилотът на машината се е опитал да се обади по мобилния си телефон, след като машината е била отклонена от първоначалния й курс от Куала Лумпур за Пекин и насочена на юг към Индийския океан, предаде Ройтерс, като се позова на малайзийския в. "Ню стрейт таймс". Следователите по случая с изчезналия на 8 март малайзийски самолет, смятат, че помощник-пилотът на машината се е опитал да се обади по мобилния си телефон, след като машината е била отклонена от първоначалния й курс от Куала Лумпур за Пекин и насочена на юг към Индийския океан, предаде Ройтерс, като се позова на малайзийския в. "Ню стрейт таймс".

Помощник-пилотът на изчезналия самолет опитал да се обади по телефона след отклоняване от първоначалния курс

Следователите по случая с изчезналия на 8 март малайзийски самолет, смятат, че помощник-пилотът на машината се е опитал да се обади по мобилния си телефон, след като машината е била отклонена от първоначалния й курс от Куала Лумпур за Пекин и насочена на юг към Индийския океан, предаде Ройтерс, като се позова на малайзийския в. Следователите по случая с изчезналия на 8 март малайзийски самолет, смятат, че помощник-пилотът на машината се е опитал да се обади по мобилния си телефон, след като машината е била отклонена от първоначалния й курс от Куала Лумпур за Пекин и насочена на юг към Индийския океан, предаде Ройтерс, като се позова на малайзийския в. "Ню стрейт таймс".

Снимка - за дар вместо песен

Историята е за двама големи слависти - Борис Христов и Димитър Манолов.

Малко преди стогодишнината на клуба през 2013-а сякаш от небитието се появиха спомените за ранните години на отбора на Димитър Манолов-Найдо. Извади ги първородният син на футболиста - известният саксофонинст Емануил Манолов (Бадема), а част от тях бяха публикувани във вестн Историята е за двама големи слависти - Борис Христов и Димитър Манолов. Малко преди стогодишнината на клуба през 2013-а сякаш от небитието се появиха спомените за ранните години на отбора на Димитър Манолов-Найдо. Извади ги първородният син на футболиста - известният саксофонинст Емануил Манолов (Бадема), а част от тях бяха публикувани във вестн

Пътници в нехигиеничен вид ще бъдат сваляни от градския транспорт в София


Пътниците в Столичния градски транспорт, които са в крайно нехигиеничен вид и лоша миризма, ще бъдат сваляни от превозните средства дори да са платили пътуването си, съобщиха от Центъра за градска мобилност пред БНТ.

Причина са зачестилите оплаквания от пътници, на които им се налага да пътуват в неприятна обстановка. От общината напомниха, че няма да има компромис, дори ако подобни пътници са си платили, за да пътуват:

Шофьорите в градския транспорт са вдигнали ръце от...

Румяна Угърчинска - независимият кандидат, който си заслужава


Румяна Угърчинска е родена в София през 1963 г. Завършва гимназия в Париж, а след това и Сорбоната с магистърска степен по информация и комуникация. Автор е на книгите  „Истината за атентата срещу Йоан Павел II“, „КГБ и сие“, „Газовата война. Заплахата от Русия“ и „За кожата на Кадафи“. Специалист по въпросите на изборното законодателство. От няколко години води борба за избирателните права на българите в чужбина.Подписи за кандидатурата на Румяна Угърчинска за независим евродепутат се събират:

1. На входа на Южния парк откъм булевард Витоша

2. На кръстовището на бул. Патриарх Евтимий и бул. Витоша

3. Градската градина,

4. Бул. Патриарх Евтимий до входа на Борисовата градина

5. Орлов мост

Луднал мъж стоя барикадиран 22 часа у дома,спецчасти го изведоха невредим (обзор)

Полиция щурмува в събота дома на луднал мъж, който се беше барикадирал в село Черниче, Симитлийска община, и в продължение на 22 часа заплашваше да убие всеки, който се опита да го изведе навън. Полицейската акция завърши успешно и Васил Митков (40 г.) бе закаран в спешното отделение на благоевградската болница. След консултации бе настанен Полиция щурмува в събота дома на луднал мъж, който се беше барикадирал в село Черниче, Симитлийска община, и в продължение на 22 часа заплашваше да убие всеки, който се опита да го изведе навън. Полицейската акция завърши успешно и Васил Митков (40 г.) бе закаран в спешното отделение на благоевградската болница. След консултации бе настанен

Стоилов:По-добре Пеевски да е евродепутат

"Ако се поставя дилемата дали Делян Пеевски да бъде номинален депутат в България или реален евродепутат, може би второто е за предпочитане". Това заяви в Русе депутатът от БСП Янаки Стоилов. Той смята, че ако този проблем съществува в България, не трябва да се скрива и като европейски. 
Стоилов се затрудни да отговори дали включването на "Ако се поставя дилемата дали Делян Пеевски да бъде номинален депутат в България или реален евродепутат, може би второто е за предпочитане". Това заяви в Русе депутатът от БСП Янаки Стоилов. Той смята, че ако този проблем съществува в България, не трябва да се скрива и като европейски. Стоилов се затрудни да отговори дали включването на

Бареков: "България без цензура" е единствената партия, към която Румен Петков няма отношение

Румен Петков е политически конструктор и баща на три партии – ГЕРБ, БСП и АБВ. Това каза Николай Бареков пред журналисти в Плевен по време на откриването на офис на партията в града. Според него "България без цензура" е единствената партия, към която Румен Петков няма никакво отношение.
"Румен Петков навремето създаде и ГЕРБ, и БСП, Румен Петков е политически конструктор и баща на три партии – ГЕРБ, БСП и АБВ. Това каза Николай Бареков пред журналисти в Плевен по време на откриването на офис на партията в града. Според него "България без цензура" е единствената партия, към която Румен Петков няма никакво отношение. "Румен Петков навремето създаде и ГЕРБ, и БСП,

5 пъти повече българи с меланом за 50 години

Пет пъти са се увеличили случаите на най-смъртоносния кожен рак – меланом, за 50 г. у нас. Това съобщи онкодерматологът доц. Красимир Киров на дискусия във Велинград вчера. Ултравиолетовите лъчи са сред основните фактори за развитието на заболяването. 
У нас като процент от населението болните са в рамките на средното за света, но смъртността е п Пет пъти са се увеличили случаите на най-смъртоносния кожен рак – меланом, за 50 г. у нас. Това съобщи онкодерматологът доц. Красимир Киров на дискусия във Велинград вчера. Ултравиолетовите лъчи са сред основните фактори за развитието на заболяването. У нас като процент от населението болните са в рамките на средното за света, но смъртността е п

Сърбия и ЕС - между разума и чувствата

Преди да стане член на Европейския съюз, Сърбия трябва да извърши много промени

Бареков: "България без цензура" е единствената партия, към която Румен Петков няма отношение

Румен Петков е политически конструктор и баща на три партии – ГЕРБ, БСП и АБВ. Това каза Николай Бареков пред журналисти в Плевен по време на откриването на офис на партията в града. Според него Румен Петков е политически конструктор и баща на три партии – ГЕРБ, БСП и АБВ. Това каза Николай Бареков пред журналисти в Плевен по време на откриването на офис на партията в града. Според него "България без цензура" е единствената партия, към която Румен Петков няма никакво отношение. "Румен Петков навремето създаде и ГЕРБ, и БСП,

Посланикът на САЩ в София: Стремим се към дипломатическо решение на кризата в Украйна


Окупацията на Крим е незаконна и неприемлива. В отговор предприехме редица мерки срещу Русия. Всяко следващо нагнетяване на напрежението или военни действия също ще предизвикат ответна реакция, заяви посланикът на САЩ в България Марси Рийс. По думите ѝ винаги има последствия от една международна изолация.

"Ние наистина се стремим към дипломатическо решение на тази криза. Няма съмнение, че всички искат това. Бихме желали руските войски да се изтеглят от Крим, да има деескалация на...

Иван Кръстев: ЕС не гарантира демокрация



ИВАН КРЪСТЕВ *


Не е преувеличено да се каже, че след германската канцлерка Ангела Меркел, унгарският премиер Виктор Орбан е най-влиятелният лидер в Европа. Той е харесван от радикални партии по целия континент, политиката му е копирана от водещи политици, дори такива, които остро го критикуват. Влиянието му ще се засилва в Централна Европа, ИВАН КРЪСТЕВ * Не е преувеличено да се каже, че след германската канцлерка Ангела Меркел, унгарският премиер Виктор Орбан е най-влиятелният лидер в Европа. Той е харесван от радикални партии по целия континент, политиката му е копирана от водещи политици, дори такива, които остро го критикуват. Влиянието му ще се засилва в Централна Европа,

Ансамбълът с бронз от Италия

Ансамбълът ни взе бронз в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в Песаро (Италия). Грациите завършиха с 34,483 точки. На 5 чифта бухалки нашите получиха втора оценка, а на 3 топки и две ленти - четвърта. Шампионки в многобоя са италианките с 35,400 т. пред състава на Беларус (34,499). Отборът на Русия пропусна турнира, но играха 19 Ансамбълът ни взе бронз в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в Песаро (Италия). Грациите завършиха с 34,483 точки. На 5 чифта бухалки нашите получиха втора оценка, а на 3 топки и две ленти - четвърта. Шампионки в многобоя са италианките с 35,400 т. пред състава на Беларус (34,499). Отборът на Русия пропусна турнира, но играха 19

"Левски" с жалба срещу съдия. "Литекс": Вече дишаме спокойно

“Левски” ще подаде жалба срещу страничния съдия Веселин Мишев за неотсъдените две засади, след които паднаха двата гола за “Литекс” при поражението на “сините” с 1:2 на “Герена”. Собственикът на “Левски” Тодор Батков бил бесен от поредното съдийство в ущърб на клуба му и веднага след мача се обадил на подчинените си да предприемат мерки за “Левски” ще подаде жалба срещу страничния съдия Веселин Мишев за неотсъдените две засади, след които паднаха двата гола за “Литекс” при поражението на “сините” с 1:2 на “Герена”. Собственикът на “Левски” Тодор Батков бил бесен от поредното съдийство в ущърб на клуба му и веднага след мача се обадил на подчинените си да предприемат мерки за

Уигън измъчи Арсенал, но сдаде ФА Къп след дузпи

Арсенал успя да отстрани носителя на Купата на Англия Уигън с победа след дузпи на „Уембли". Мачът завърши 1:1 в редовното време, а двете продължения не донесоха гол, така че финалистът...

"Евертън" измести "Арсенал" от топ 4 след седма поредна победа


Футболистите на "Евертън" записаха седма поредна победа във Висшата лига и изместиха "Арсенал" от четвъртото място, което дава право на участие в квалификациите на Шампионската лига. 

Отборът на Роберто Мартинес спечели труден успех с 1:0 при гостуването на "Съндърланд" и удължи най-дългата си победна серия от създаването на Висшата лига. 

Единственото попадение в срещата падна благодарение на Уес Браун, който си отбеляза автогол след пробив и центриране на Жерар Делофеу....

"Космическа" храна навлезе и в спорта

Български спортисти ще преминат разстоянието от родния бряг на Черно море до Солун с кану, като се хранят с “космически” храни, разработени от Института по криобиология и хранителни технологии. “Става въпрос за преход от 1800 км, който да се вземе за 30 дни. Предложихме им лиофизирано телешко, пилешко месо, риба, напитки и мляко, Български спортисти ще преминат разстоянието от родния бряг на Черно море до Солун с кану, като се хранят с “космически” храни, разработени от Института по криобиология и хранителни технологии. “Става въпрос за преход от 1800 км, който да се вземе за 30 дни. Предложихме им лиофизирано телешко, пилешко месо, риба, напитки и мляко,

Орешарски за Карадимчев: Въпреки че „Момчето си отива”, неговият „Оркестър без име” ще звучи винаги

Министър-председателят Пламен Орешарски изрази искрените си съболезнования на семейството на големия български композитор Борис Карадимчев, който ни напусна днес.
В телеграмата си той пише: „Тази загуба е много болезнена за всеки един от нас, защото България се прощава с един от най-талантливите и най-обичаните си композитори, Министър-председателят Пламен Орешарски изрази искрените си съболезнования на семейството на големия български композитор Борис Карадимчев, който ни напусна днес. В телеграмата си той пише: „Тази загуба е много болезнена за всеки един от нас, защото България се прощава с един от най-талантливите и най-обичаните си композитори,

Продължава стачката на работниците в Рио де Жанейро, полицията разчиства бедняшки квартали


Повече от две хиляди работници на обекти, които ще бъдат използвани на олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г., продължават да стачкуват. Работниците искат по-добри условия на работа и заплащане. Преговорите по тези въпроси ще се проведат в следващите 30 дни.

Повече от 2000 работници прекратиха работата си още на 3 април и не е ясно кога тя ще бъде подновена. "Служителите ще трябва да наваксат тези загубени дни", заяви Едуардо Паеш, кмет на Рио де Жанейро.
...

Превзета е Службата за сигурност на Украйна в Славянск

/КРОСС/ Инициативна група от Донецка народна република е превзела и административната сграда на Службата за сигурност на Украйна в Славянск, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на съобщение, публикувано на сайта на Главното управление на Министерството на вътрешните работи на Украйна в Донецка област.„Инициативната група на Донецката република е превзела административната сграда на Службата за сигурност на Украйна в град Славянск", се казва в съобщението, като се припомня, че днес сутринта хора от същата група окупираха и сградата на едно от полицейските управления в града.Временно изпълняващият длъжността на министър на вътрешните работи Арсен Аваков, съобщи, че в Славянск са изпратени спецчастите. Аваков написал на стената си във Фейсбук: „В Славянск са изпратени спецчастите. В Славянск въоръжени хора в камуфлажни дрехи са превзели районния отдел на милицията. Тук реакцията ще бъде много твърда". Правоохранителните органи се опитват да установят, кои са хората превзели сградата, какви са исканията им и имат ли оръжие. Същевременно, прокуратурата на Донецка област потвърди опитите за превземане на сградата на прокуратурата в нощта срещу 12 април от неизвестни. Според информацията на прокуратурата, групата млади хора били с маски и бухалки, които нахлули в сградата: „Около 40 души започнали да барикадират входовете на сградата с мебели", се казва в съобщението на ведомството

Мястото на катастрофата! Голф-ът, който катастрофира и погуби Габи е изкоренил дърво

"Голф"-ът, който рано тази сутрин самокатастрофира на улица "Протожерица" в Перник е изкоренил дърво, засне обективът на ZaPernik.com.

Една от версиите, които обикаля квартала е, че лекият автомобил е летял със 120 км./ч., когато се е забил в крайпътното дърво.

Катастрофата е станала между 6:20 и 6:30 часа. На шофьора е взета кръвна проба и е направен тест за наличие на алкохол. Дрегерът отчел 1,04 промила алкохол в кръвта. По случая е...

Продължава

Ивица Дачич ще е външен министър на Сърбия

Сегашният сръбски премиер и лидер на Социалистическата партия Ивица Дачич най-вероятно ще бъде новият външен министър на страната, писа белградският в. “Политика”. На Дачич било предложено да неследи поста на Иван Мъркич и се очаква, че той ще приеме офертата.
Съставът на новото правителство ще стане ясен във вторник, Сегашният сръбски премиер и лидер на Социалистическата партия Ивица Дачич най-вероятно ще бъде новият външен министър на страната, писа белградският в. “Политика”. На Дачич било предложено да неследи поста на Иван Мъркич и се очаква, че той ще приеме офертата. Съставът на новото правителство ще стане ясен във вторник,

Орешарски за Карадимчев: „Хората и улиците” в „Нашият град” ще бъдат обгърнати в „Бяла тишина”


Министър-председателят Пламен Орешарски изрази искрените си съболезнования на семейството на големия български композитор Борис Карадимчев, който ни напусна днес.
В телеграмата си той пише: „Тази загуба е много болезнена за всеки един от нас, защото България се прощава с един от най-талантливите и най-обичаните си композитори, Министър-председателят Пламен Орешарски изрази искрените си съболезнования на семейството на големия български композитор Борис Карадимчев, който ни напусна днес. В телеграмата си той пише: „Тази загуба е много болезнена за всеки един от нас, защото България се прощава с един от най-талантливите и най-обичаните си композитори,

Шефът на полицията в Бургас: Убийството на Алекс е дело на един човек, няма други замесени

Убийството е дело на един човек и няма други замесени. Това коментира пред "Труд" комисар Милен Димитров, шеф на ОДП Бургас, по повод трагедията с 8-годишната Александра от Поморие.
"Първоначално имаше заподозрян кръг от хора, но това беше, когато предполагахме, че детето е отвлечено и е живо - каза още г-н Димитров. - Изчистили сме всичко. Убийството е дело на един човек и няма други замесени. Това коментира пред "Труд" комисар Милен Димитров, шеф на ОДП Бургас, по повод трагедията с 8-годишната Александра от Поморие. "Първоначално имаше заподозрян кръг от хора, но това беше, когато предполагахме, че детето е отвлечено и е живо - каза още г-н Димитров. - Изчистили сме всичко.

Обама печели пет пъти повече от Путин

Доходите на Барак Обама през миналата година са намалели, но въпреки това той печели близо пет пъти повече от Владимир Путин. Това става ясно от данъчните декларации на двамата президенти, публикувани в петък. Американският държавен глава е спечелил през 2013 г.  481 098 долара, докато стопанинът на Кремъл - едва 100 000 долара. Доходите на Барак Обама през миналата година са намалели, но въпреки това той печели близо пет пъти повече от Владимир Путин. Това става ясно от данъчните декларации на двамата президенти, публикувани в петък. Американският държавен глава е спечелил през 2013 г. 481 098 долара, докато стопанинът на Кремъл - едва 100 000 долара.

Озлобена съседка удушила Алекс

40-годишната Атанаска Георгиева, която беше обвинена за убийството на 7-годишната Александра от Поморие, е удушила детето от злоба. Това разказаха запознати с разследването пред „Монитор”.

Може да се либерализират имунизациите на децата

Изчерпват се количествата от петвалентна ваксина за деца, но се очаква към юли да бъде заменена с шествалентна, която ще бъде внесена в България

Който може да изследва космоса, той може всичко!

Държавата трябва да реши дали иска да развива високите технологии, или българите да разстилат покривки и да правят кафета, заявява проф. Петър Гецов – директор на Института за космически изследвания и технологии при БАН.

Майката на Алекс е в шок и на системи

“Страшна трагедия. Току-що казахме на майката Ивалина, че Алекс е била убита. Събрахме се петима души, близки, за да можем да и? съобщим”, каза през сълзи в събота преди обед Райна Косева, близка на семейство.
В последните дни майката на момиченцето е имала здравословни проблеми и роднините решили да и кажат възможно най-късно какво се е случило “Страшна трагедия. Току-що казахме на майката Ивалина, че Алекс е била убита. Събрахме се петима души, близки, за да можем да и? съобщим”, каза през сълзи в събота преди обед Райна Косева, близка на семейство. В последните дни майката на момиченцето е имала здравословни проблеми и роднините решили да и кажат възможно най-късно какво се е случило

Обявяваме фалит - не плащаме лихви

Няма да се начисляват лихви и неустойки по задължението, ако длъжникът е обявил частен фалит. Това предвижда Законът за защита при свръхзадлъжнялост на физическите лица, който в момента се подготвя от екип в Министерство на правосъдието.

Сепаратистки щурм в Източна Украйна

Няколкостотин проруски сепаратисти, въоръжени с калашници, превзеха още три ключови обекта в размирната Източна Украйна,  предаде АФП.
Въпреки изтеклия в петък ултиматум на властите в Киев сепаратистите да освободят окупираните сгради, бунтовете се разраснаха.
В Славянск - град със 117 хиляди жители северно от Донецк. Няколкостотин проруски сепаратисти, въоръжени с калашници, превзеха още три ключови обекта в размирната Източна Украйна, предаде АФП. Въпреки изтеклия в петък ултиматум на властите в Киев сепаратистите да освободят окупираните сгради, бунтовете се разраснаха. В Славянск - град със 117 хиляди жители северно от Донецк.

Поне 10 гербери „за” импийчмънт на Плевнелиев

Поне 10 депутати от ГЕРБ биха подкрепили процедура по импийчмънт срещу президента Росен Плевнелиев. Това обяви лидерът на „България без цензура“ (ББЦ) Николай Бареков вчера. Той уточни, че знаел за позицията на герберите, след като те сами му я разкрили при контактите си с него.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване