Административни сгради в Славянск завзети от Народното опълчение на Донбас

Административни здания в украинския град Славянск, Донецка област, са завзети от представители на сепаратисткото движение Народно опълчение на Донбас, които се обявяват срещу правителството в Киев. Това е съобщила кметицата на града Неля Штепа.

Мъжът в Черниче държи вече 21 часа полицията в тупик

Вече 21-ви час полицейската акция срещу отказващия да излезе от дома си мъж в с. Черниче е в задънена улица. Нито 40-годишният Васил Митков излиза от дома си, нито полицаите пък се опитват да го изведат оттам, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Франция забранява бизнес имейла след края на работния ден

 Профсъюзите във Франция приеха правило, според което корпоративния имейл трябва да се изключи след края на работния ден.

Това означава, че всеки служител има право на най-малко 11 последователни часа без мейли всеки ден и най-малко 35 последователни свободни часа през уикенда. Правилото подлежи на изключения при спешни случаи, но не е напълно ясно как ще се следи спазването му. Мултинационални компании като AppleGoogle иFacebook не са доволни от решението.

Миналата година френските власти забраниха на Apple да държи служителите в магазините си до 23.00, а по-късно сходни проблеми имаше и козметичния гигант Sephora.





http://hicomm.bg/

Криминалисти за "24 часа": Атанаска нямала съучастник, прекарала нощта с трупа под леглото

43-годишната Атанаска Тодорова не е имала съучастник в убийството на 8-годишната Александра Тодорова, разкриха криминалисти пред 43-годишната Атанаска Тодорова не е имала съучастник в убийството на 8-годишната Александра Тодорова, разкриха криминалисти пред "24 часа". То не е било планирано и е извършено инцидентно. Пред разследващите Атанаска е направила самопризнания, след което ги е завела в квартирата си, където под леглото е бил скрит трупът на детето.

Samsung Galaxy S5 вече и в България

Новият Samsung Galaxy S5 бе пуснат за продажба точно в 11,11 ч вчера, 11 април, в магазините на “Виваком”. Това стана едновременно с премиерата на южнокорейския смартфон в над 150 държави по света. С тарифен план Net&Call XXL, който включва 2000 минути към всички национални мрежи и неограничен интернет с 10 000 MB на максимална скорост, Новият Samsung Galaxy S5 бе пуснат за продажба точно в 11,11 ч вчера, 11 април, в магазините на “Виваком”. Това стана едновременно с премиерата на южнокорейския смартфон в над 150 държави по света. С тарифен план Net&Call XXL, който включва 2000 минути към всички национални мрежи и неограничен интернет с 10 000 MB на максимална скорост,

Мощен циклон връхлетя Австралия

/КРОСС/ Мощен тропически циклон достигна североизточното крайбрежие на Австралия и донесе със себе си силен вятър, дъжд и високи вълни. Стихията носи името Ита и е от IV степен. Синоптиците го определят като най-силния от три години насам.Най-тежко е положението е Куинсланд. Поривите на вятъра там достигнаха над 200 км/ч, а проливните дъждове наводниха крайбрежните улици.За щастие, няма данни за жертви и ранени. Нанесени са само материални щети - разрушени покриви, прекъснати електропроводи и изкоренени дървета.Очаква се силата на Ита да намалее през следващото денонощие.    

Мощен циклон връхлетя Австралия

/КРОСС/ Мощен тропически циклон достигна североизточното крайбрежие на Австралия и донесе със себе си силен вятър, дъжд и високи вълни. Стихията носи името Ита и е от IV степен. Синоптиците го определят като най-силния от три години насам.Най-тежко е положението е Куинсланд. Поривите на вятъра там достигнаха над 200 км/ч, а проливните дъждове наводниха крайбрежните улици.За щастие, няма данни за жертви и ранени. Нанесени са само материални щети - разрушени покриви, прекъснати електропроводи и изкоренени дървета.Очаква се силата на Ита да намалее през следващото денонощие. video: http://www.youtube.com/watch?v=Ul7Fn6R4Ago  

Младо момиче загина при катастрофа в Перник

18-годишно момиче е загинало при катастрофа в Перник, станала тази сутрин, съобщиха за Фокус от ОД МВР Перник.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Сигналът за инцидента е подаден около 6,30 часа. Катастрофата е станала на ул. „Протожерица” в Перник. 18-годишно момиче е загинало при катастрофа в Перник, станала тази сутрин, съобщиха за Фокус от ОД МВР Перник. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Сигналът за инцидента е подаден около 6,30 часа. Катастрофата е станала на ул. „Протожерица” в Перник.

Областен съвет в Перник ще се бори със социално значимите болести

Областен съвет за превенция на социално значими болести създадоха в Перник. Той се оглавява от директора на РЗИ д-р Антоанета Григорова, а в учредяването участваха ръководителите на болниците, ДКЦ на територията на областта, директорът на РЗОК д-р Магдалена Христова, председателят на областното ръководство на БЛС д-р Валентина Павлова и др.

Съветът бе учреден във връзка с приетата Национална програма 2014-2020 г. и в съответствие с Европейското законодателство за...

Продължава

Борисов се обяви за избори 2 в 1 през май

Бойко Борисов иска избори 2 в 1 още през май.

Джони Деп иска да пробие като музикант

Джони Деп смята да направи пауза в кариерата си на актьор, за да се посвети на музиката, като събере отново старата си група "Кидс", съобщи "Фимейл фърст".
"Той отдавна иска да го направи. Има неудовлетворени амбиции в рокмузиката и при всичкия успех, който пожъна като актьор, още иска да пробие като музикант" - каза негов близък пред в. "Сън". Джони Деп смята да направи пауза в кариерата си на актьор, за да се посвети на музиката, като събере отново старата си група "Кидс", съобщи "Фимейл фърст". "Той отдавна иска да го направи. Има неудовлетворени амбиции в рокмузиката и при всичкия успех, който пожъна като актьор, още иска да пробие като музикант" - каза негов близък пред в. "Сън".

18-годишно момиче загина при катастрофа в Перник

18-годишно момиче е загинало при катастрофа в Перник, станала тази сутрин, съобщиха за Фокус от ОД МВР Перник.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Сигналът за инцидента е подаден около 6,30 часа. Катастрофата е станала на ул. „Протожерица” в Перник. 18-годишно момиче е загинало при катастрофа в Перник, станала тази сутрин, съобщиха за Фокус от ОД МВР Перник. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Сигналът за инцидента е подаден около 6,30 часа. Катастрофата е станала на ул. „Протожерица” в Перник.

Американецът, арестуван в Куба за шпионаж, прекрати гладната си стачка

/КРОСС/ Американският гражданин Алън Грос, който се намира в затвор в Куба, прекрати гладната си стачка, която започна на 2 април. 64-годишният Грос е преустановил протеста си след молба на 91-годишната му майка, която се тревожи за неговото здраве.Той започна гладна стачка в знак на протест срещу действията на правителствата на Куба и САЩ по негов адрес. "Няма да има никаква причина за крайни методи на протест, когато правителствата на двете държави полагат специални грижи за хората и спрат да се отнасят едно към друго със злоба и насмешка", каза американецът .Грос беше арестуван в Куба през декември 2009 г., докато работеше по продемократичен проект, подкрепен от САЩ, и впоследствие беше осъден на 15 години затвор за престъпления срещу държавната сигурност. Той е работил по договор с Американската агенция за международно развитие ( USAID ), дейността на която кубинските власти считат за подривна и насочени към свалянето на комунистическото правителство на страната.Грос и съпругата му смятат, че USAID е оставила служителя си на произвола на съдбата и са подали многомилионен иска срещу агенцията.

Ново силно земетресение в Никарагуа

Ново силно земетресение разтърси Никарагуа. След труса от 6,1 степен по Рихтер в петък, беше регистриран нов, още по-силен - от 6,6 степен. Епицентърът му обаче е на голяма дълбочина - 138 километра. Засега не се съобщава за разрушения и пострадали хора.

Бургаските депутати питат регионалния министър за брегоукрепване на крайбрежна зона до Поморие

На какъв етап е реализацията на обект по брегоукрепване  на крайбрежна зона – „Къмпинг „Европа“ – нос Лахна – Почивна станция на Министерство на отбраната – първи участък“. Този въпрос бе отправен към регионалния министър Десислава Терзиева от народните представители Диана Йорданова, Иван Вълков и д-р Галина Милева.

„Финансирането на въпросния обект е осигурено чрез заемно споразумение между Република България и KFW Германия за проект „Техническа инфраструктура 2010-1013 г.“ Споразумението е подписано на 12.08.2010 г. и е в размер на 67 277 745 лв. и съфинансиране от държавния бюджет в размер на 17 960 000 лв. Към настоящия момент няма започнати строителни дейности по проекта. Реализацията на обекта е поставена под съмнение поради изтичане на заемното споразумение и би било добре да се знае позицията на Министерство на регионалното развитие по този изключително важен въпрос, касаещ населението в района на Поморие и Сарафово”, коментира от трибуната бургаският депутат Диана Йорданова.

От отговора на министър Терзиева стана ясно, че е осигурено държавно финансиране за 2014 г. по проекта по трите му компонента за защита, включени в брегоукрепването. Оказа се, обаче, че предстои да бъде удължен срокът на изпълнение на проекта до декември 2017 г. Ще бъде удължен и периода по разплащане на заема, което по думите на министъра не би трябвало да се отрази на погасителния план.

„Процедурите по изготвяне на подробни устройствени планове, уреждане на отношенията със собствениците на земята и актуализация на проектите в изпълнение на българското и европейско законодателство са част от причините довели до забавяне започването на обекта. Очакваме в най-кратки срокове да започнат и реално строителните работи. От отговора на министъра разбрахме, че няма да има заплащане на такса „ангажимент”, която се изисква при забавяне на усвояване. Надяваме се този ангажимент да бъде спазен”, коментира от трибуната Иван Вълков.

 

Светлозар Лазаров: Случаите в Черниче и в Лясковец не са аналогични

Главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров отхвърли аналогиите между случая в симитлийското село Черниче и случая в Лясковец. В симитлийското село Черниче 40-годишен мъж се затвори в къщата си и отказва да излезе от нея от снощи. Мъжът има газов пистолет, законно притежаван. Първоначалната информация, че мъжът е пребил баща си, Главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров отхвърли аналогиите между случая в симитлийското село Черниче и случая в Лясковец. В симитлийското село Черниче 40-годишен мъж се затвори в къщата си и отказва да излезе от нея от снощи. Мъжът има газов пистолет, законно притежаван. Първоначалната информация, че мъжът е пребил баща си,

Еркеч е най-известно с лазари

В културния календар на България лазаруването е в събота, а в Еркеч /с.Козичино, община Поморие/- в неделя. В България това е празник на момичето, а в Еркеч се възпява мъжкото и женско начало. Празникът привлича жителите от цяла Североизточна България. И стари, и млади – всички отиват в Еркеч, лазарито да погледат и душата да си наситят. Празникът продължава два дни, започва в събота преди Великден, когато е малкото лазари, и продължава в неделя. Лазарките избират за свой водач дванадесетгодишно момиче, току-що наканило се да разцъфне в моминство, но още в своето детство, което символизира Бога. Него наричат буенец, може би името подсказва избуяването на природата, а може би идва от думата буй – название на брадвичката, вплетена в байряка, носен от буенеца, символ на неговата власт. Байракът е от цветя, брадвичка и конска опашка, която се развява над главите на играещите, олицетворявайки духа на прабългарите. Байракът е орнамент, символ на радостта от победата. Опашката символизира грижа за добитъка: главен поминък на еркечани е животновъдството. Тя е своеобразен разказ за героя на кон: прабългарски кан, Мадарски конник, Свети Георги. Бялото платно – месала в облеклото на буенеца е връзка на човека с Бога, с духовността. Човек се ражда и го завиват в платно, човек умира и го покриват с платно. Белотата на платното прогонва злото и символизира Божията закрила.

Шевиците сочат потеклото

Характерно е обличането на буенеца. Ризата е бяла, от домашен плат, силно посинена, с три четвърти широки ръкави. Полите, огърлякът и краят на ръкавите са бродирани с тъмносини и червени конци. Бродерията е различна. По ръкавите се нарича “касана”, по полите: “главучки”, “кончита”, “ръчички”, “мажкитя”, “конуви”, “ройкини”, “хухлежки”, “гагулкитя”, “йемешки” – тези шевици сочат принадлежност към определен род. Особено характерни са “кривата” престилка, кунтохът, нагръдникът, кухото герданче, подбраникът, кулуните. Украсата на моминската глава е оригинална: върху шапчица от памучен плат са пришити краища и пелеши, които се спущат по гърба, наред с дългите плитки. Песните разказват. С буенеца напред лазарките тръгват из селото, пеят песни, наситени с лиризъм и красота: “Върба има – Върба нема!” “Де съди кадън (древна българска дума – хубава, красива) Тудора”; “Йорго, любя, Йорго”. В дома на годениците се изпълняват песни, пожелава се щастие и радост на младите. Повечето песни са посветени на момците. Свекървата дарява бъдещата си снаха. Сред песните особено се отделя разказът за еркечанка, която отмъщава за убийството на своя брат и запалва “алибейови конаци и субашови чухлици”. Тази песен е бисер в китката на народното творчество. Заловената мома поръчва на своята майка: “Куга ма, мале, убесят,// куга джънлати отстъпят,// пък ти, мале мо, пристъпи,// пъстри ми поли наряди, //кръстоват пелеш прикачи -// да видят, мале, хората// каква е Рада хубава!// Какви й пъстри полите!” След обхождането на селото лазарските куди се събират в местността Дольник, където песните кънтят, а ехото ги разнася низ горите и полята. Празникът продължава, докато започне да се смрачава. В хората се включват и младежите, които до този момент се любуват на своите избраници. Кумовете “изтеглят” лазарското хоро по стръмния бряг на Дольник към хорището, където вече се намесват всички младежи, играят се любимите хора, а с пайдушкото завършва празникът късно през нощта. Лазарито в Еркеч е автентичният мост, който ни свързва с древното, в него е стаена душата на еркечани. А щом в един празник има душа, то за него са петимни всички.

Петър Куцаров, в. Дума, бр.82, април 2014

 

Светлозар Лазаров: Случаят в Черниче не е аналогичен на този в Лясковец

Главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров отхвърли аналогиите между случая в симитлийското село Черниче и случая в Лясковец. В симитлийското село Черниче 40-годишен мъж се затвори в къщата си и отказва да излезе от нея от снощи. Мъжът има газов пистолет, законно притежаван. Първоначалната информация, че мъжът е пребил баща си, Главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров отхвърли аналогиите между случая в симитлийското село Черниче и случая в Лясковец. В симитлийското село Черниче 40-годишен мъж се затвори в къщата си и отказва да излезе от нея от снощи. Мъжът има газов пистолет, законно притежаван. Първоначалната информация, че мъжът е пребил баща си,

ЦИК отсвири 3 партии за евровота

Централната избирателна комисия анулира регистрацията за европейските избори на три партии: Българска демократична общност, Партия на Българските комунисти и Национал-демократичната партия.

Евромайки не е политика, а мисия, усещане, емоция

Евромайки е мисия, усещане, емоция и съм горда, че вървим напред заедно с всяка от вас, заяви Калина Крумова в емоционално обръщение към майките и гостите на учредителния конгрес на женската формация на "България без цензура".

Някои вредни и полезни за кожата навици

Хранителният режим е в основата на красива кожа


Днес отборът на "Металург" приема "Светля 200" на стадиона в квартал "Изток"

Пернишкият футболен отбор "Металург" приема "Светля 2000" на стадиона в квартал "Изток". Мачът ще започне в 16:30 часа.

Отборът на "Металург" не е имал домакински мач от няколко седмици. 

В сряда пернишките металурзи победиха в контролна среща "Струмска слава" (Радомир) с 4 : 0.

Галерия: Горещата Риана позира без бикини!

Поп звездата е в трескава подготовка на поредния си провокативен проект, в който остава само по кожа и слънчев загар, от кръста надолу.

Банско прие нова стратегия за реклама

Общинският съвет в Банско прие нова стратегия за рекламата. Целта е да се обнови, подмени и доразвие туристическо-информационната и рекламна инфраструктура в курорта, да се подобри визията на града ка...

Политиците използвали социологията както пияницата фенера

Политиците ни използват социологията както пияницата фенера - да се подпира на него, вместо да му свети. Въпреки това си лягат и стават със социологията, каза по ТВ7 социологът Васил Тончев. Разделението при нас е толкова голямо, че един процент в полза на една или друга партия веднага ти лепва етикет, смята той.

Сделките с имоти намаляват, но не и в големите градове

Сделките с имоти у нас са намалели през първото тримесечие на т.г. след период на макар и малък ръст. До края на март са сключени 40 581 сделки, което е с 8,1% по-малко, отколкото през същото тримесечие на 2013 г., показват данните на Агенцията по вписванията. В сравнение с последните три месеца на м.г. спадът е още по-голям - 37,8%. Сделките с имоти у нас са намалели през първото тримесечие на т.г. след период на макар и малък ръст. До края на март са сключени 40 581 сделки, което е с 8,1% по-малко, отколкото през същото тримесечие на 2013 г., показват данните на Агенцията по вписванията. В сравнение с последните три месеца на м.г. спадът е още по-голям - 37,8%.

Откъс от "Фантазиращото животно" от Хосе Ортега-и-Гасет


Тази седмица в рубриката "Четиво" на "Дневник" ви представяме откъс от сборника "Фантазиращото животно", предоставен ни от издателство "Изток-Запад", на видния испански философ, есеист и хуманист Хосе Ортега-и-Гасет, което съдържа три от представителните за ортеговата философска мисъл студии "Размишления за техниката", "Историята като система" и "Идеи и вярвания", които не са издавани на български език до този момент. Книгата поставя началото на новата поредица на издателството Hispanica,...

Сидеров: Не трябва да козируваме пред ЕС, а да имаме собствена позиция за санкциите срещу Русия

 За България е неизгодно и вредно да подкрепи санкциите за Русия и трябва да се противопостави на забранителния списък, каза пред Дарик лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

 

„ЕС не e казармен плац, на който да се марширува и да се козирува. България трябва да има собствена позиция. България трябва да каже не на санкциите срещу Русия, защото те са санкции срещу България. България трябва да каже не и на забранителния списък, защото това е опасна санкция. Тя изглежда уж така лекичка, но всъщност е опасна. Май месец беше планирано посещение на председателя на Държавната дума Сергей Наришкин. Той е в забранителния списък. И като отговор Михаил Миков трябваше да отиде в руския парламент. Сега какво правим. Спираме тези визити. На практика ние замразяваме дипломатическите отношения с Русия”, заяви Сидеров.

По думите му за България това е неизгодно и вредно. „Аз за това пледирам към всички лидери, които някои от тях са лидери и на парламентарните групи в парламента, като например Станишев, Борисов - аз не съм го чул досега да каже нещо смислено по европейската тематика, и да отговорят на въпроса - защо парламентарните партии, извън „Атака” - ГЕРБ, БСП, ДПС се обединиха около едно антибългарско становище на президента за налагане на санкции, за изостряне на отношенията с Русия. За повече НАТО в региона, буквално така го пожелава Росен Плевнелиев, което е изключително вредно”, коментира лидерът на „Атака”.

„Това е покачване на напрежението, това е дрънкане на оръжие, ние виждаме, че американците го правят вече, и това е влизане в мекото подкоремие на Русия, както се изразява един известен политолог от близкото минало. Това влизане е опасно. Русия не може да стои със скръстени ръце. Тази провокация на САЩ срещу Русия е с цел да отслаби Европа. Това Европа трябва да го разбере и да престане да повтаря като ехо американските мантри за лошата Русия”, каза Сидеров

И днес продължава великденската кампания на „Купи и дари“ във Варна

Днес - 12 април ще се проведе десетото издание на кампанията „Купи и Дари”. Кампанията вече традиционно е израз на добрата воля и щедростта в навечерието на наближаващите великденски празници. И в дванадесетото си издание „Купи и Дари” ще събере продукти, които ще бъдат дарени на социално слаби семейства от Варна и региона и децата от Детско психиатрично отделение към УМБАЛ „Св.

Какво може да хапнете и пийнете в атинските музеи

Кафенетата и ресторантите на музеите предлагат от сандвичи до изискана кухня, а ресторантът на Музея на Акропола е между петте най-добри в света

прочети повече

18-годишна загина при катастрофа в Перник

18-годишно момиче загина при катастрофа тази сутрин над автогарата в Перник, съобщиха от ОДМВР в града.

Джони Деп има неудовлетворени амбиции в рок музиката

Джони Деп смята да направи пауза в кариерата си на актьор, за да се посвети на музиката, като събере отново старата си група Джони Деп смята да направи пауза в кариерата си на актьор, за да се посвети на музиката, като събере отново старата си група "Кидс", съобщи "Фимейл фърст". "Той отдавна иска да го направи. Има неудовлетворени амбиции в рокмузиката и при всичкия успех, който пожъна като актьор, още иска да пробие като музикант" - каза негов близък пред в. "Сън".

Украйна спря да плаща за руския газ

/КРОСС/ Шефът на "Нафтогаз" Андрей Коболев заяви, че Украйна е прекратила плащанията за руския газ, съобщава ZN.UA."Продължаваме преговорите с "Газпром" за цената , която ще бъде в сила от 1 април 2014 година. В съответствие с условията на договора, ние изпратихме официално предложение да се запази сегашната цена от 268,5 долара за 1 000 кубически метра. Отговор на това искане все още не сме получили", каза Коболев. "Ние не виждаме причина за преразглеждането на цената, а предложението на руската страна за цена, близка до 500 долара, е непазарно, неоправдано и неприемливо. Съответно по време на преговорите ние сме преустанови плащанията", заяви ръководителят на " Нафтогаз ".    

Младеж без книжка заби колата в дърво, уби приятелка

18-годишно момиче загина при катастрофа в Перник.

Търсенето на изчезналия самолет продължава, въпреки че не са долавяни сигнали от три дни


Издирването в Индийския океан на катастрофиралия малайзийски самолет продължава, въпреки че не са долавяни акустични сигнали от черните кутии от три дни, съобщи "Асошиейтед прес".

Десет самолета и 14 кораба продължават да търсят останки от машината, която изчезна преди повече от месец след излитане от Куала Лумпур на път към Пекин с 239 души на борда.

Австралийският премиер Тони Абът предупреди да не се храни прекален оптимизъм за резултата от операцията. "Макар да сме почти напълно уверени, че уловените сигнали са от някоя от черните кутии, не трябва да се подценяват трудностите на задача, която все още ни предстои", каза Абът след среща в Пекин с китайския президент Си Цзинпин.

Абът направи изявлението малко след като Общият координационен център в австралийския град Пърт съобщи, че няма доловени сигнали през последните 24 часа. За получения в четвъртък сигнал центърът уточни, че не е бил свързан с изчезналия "Боинг".

Австралийски кораб, оборудван със специален детектор, долови обещаващ акустичен сигнал на 5 април и отново три дни по-късно в района на издирване на около 2300 км северозападно от Пърт.
Центърът каза в последния си бюлетин, че корабът "Щит" продължава да търси сигнали от черните кутии на самолета, въпреки че изтече едномесечният срок на батериите.

Убийството на Александра не е било планирано и е извършено инцидентно

43-годишната Атанаска Тодорова не е имала съучастник в убийството на 7-годишната Александра Тодорова, разкриха криминалисти пред “24 часа”. То не е било планирано и е извършено инцидентно.

Пред разследващите Атанаска е направила самопризнания, след което ги е завела в квартирата си, където под леглото е бил скрит трупът на детето. Тя е пренощувала с невинната си жертва, не е излизала от квартирата си, пише Кросс. Помещението се намира над апартамента на родителите на Алекснадра в поморийския кв. “Свобода”.

Задържаната Атанаска не е с психически проблеми, вменяема е и е разбирала какво прави, смятат разследващи. Тепърва обаче това ще се изяснява с назачената вече психиатрична експертиза на убийцата.

Погребението на убитото дете от Поморие ще бъде утре.

 

 

Премиерът на Украйна обеща повече правомощия на източните региони

Централното правителство в Киев предложи на източните региони на Украйна повече правомощия. Това направи на среща в Донецк с представители на регионалните власти изпълняващият длъжността премиер Арсений Яценюк. Той е призовал ръководителите на местните институции да уверят населението, че правителството в Киев ще гарантира сигурността и икономическия прогрес на Харков, Донецк, Луганск и другите региони.

Самоубийство е бизнесът ни да се откаже от контакти с Москва

В руската столица се провежда панаир на български недвижими имоти

Какви са доходите на Путин за година

Най-състоятелен член на президентската администрация с 80 млн. рубли (2,25 млн. евро) годишен доход е Олег Белавенцев, новият пълномощен представител на президента в т.нар. Кримски федерален окръг

Amazon представя през юни смартфон с 3D екран?

Най-големият онлайн търговец на дребно в света ce надява на силни продажби през коледните празници в САЩ


Първият ред на политиката е за българските майки!

Първият ред на българската политика е за майките и за жените, а не за нас мъжете, каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков в препълнената зала 8 на НДК на Учредителния конгрес на женската формация на партията.

Диляна Попова бременна в 4-ия месец от Асен Блатечки

Диляна Попова намери голямата любов с Асен Блатечки. И вече чака плода от нея, защото хубавата актриса и модел е бременна в четвъртия месец от колегата си. Двамата обаче не коментират отношенията си. Достатъчно са интелигентни и възпитани, за да обсъждат личния си живот и хубавите събития в него. А и

не искат да наранят
най-близките си хора
Диляна Попова намери голямата любов с Асен Блатечки. И вече чака плода от нея, защото хубавата актриса и модел е бременна в четвъртия месец от колегата си. Двамата обаче не коментират отношенията си. Достатъчно са интелигентни и възпитани, за да обсъждат личния си живот и хубавите събития в него. А и не искат да наранят най-близките си хора

"Дизайнерска" рокля - може и за 100 лева

ЦЕНКА СТОЙЧЕВА
“Искам да съм уникална на бала си” - са мислите в главите на бъдещите абитуриентки още от започването на последната им учебна година. А изборът на рокля е нещото, което гарантира както неотразимостта на момичето, така хубавото изкарване на бала. Няма как да предположим дали друга абитуриентка ще купи същата рокля като нашата или ще ЦЕНКА СТОЙЧЕВА “Искам да съм уникална на бала си” - са мислите в главите на бъдещите абитуриентки още от започването на последната им учебна година. А изборът на рокля е нещото, което гарантира както неотразимостта на момичето, така хубавото изкарване на бала. Няма как да предположим дали друга абитуриентка ще купи същата рокля като нашата или ще

Руският посланик у нас: Санкциите на ЕС към Русия са вредни, ще се върнат към своите инициатори

Русия ще отговори на санкциите на ЕС, заяви руският посланик у нас Юрий Исаков пред Дарик. По думите му санкциите като цяло са не само малко продуктивни, но и вредни, защото се връщат като бумеранг към тези, които ги инициират.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
„Първо, не искам да кажа, Русия ще отговори на санкциите на ЕС, заяви руският посланик у нас Юрий Исаков пред Дарик. По думите му санкциите като цяло са не само малко продуктивни, но и вредни, защото се връщат като бумеранг към тези, които ги инициират. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS „Първо, не искам да кажа,

Сноудън готов да се изправи пред специална комисия в Бундестага

/КРОСС/ Бившият служител на спецслужбите Едуард Сноудън е съгласен да даде показания пред комисията по разследване дейността на американската NSA. Това съобщават редица немски медии, позовавайки се на писмо, изпратено от адвоката Сноудън до председателя на комисията Патрик Зенсбург. "Готов съм да дам показания пред комисията и не го свързвам с никакви принципни условия", се посочва в документа , съобщава DW.В същото време, със сидетелските показанията на Сноудън има „ някои правни и практически проблеми". Например, предварително не е възможно да се определи на какви въпроси и колко подробно Сноудън „ може и ще желае " да отговори.    

Пеп: Дортмунд и Реал са №1 на контраатака в света

"Ако не се хвърлиш здраво срещу Борусия - губиш", смята Гуардиола


Бащата на убитата Алекс на път за моргата: Съсипани сме

Бащата на убитата Александра - Веселин Методиев Тодоров – Германеца, за първи път напусна дома си, като преди това помоли репортер на Флагман.Бг да призове останалите си колеги да изтеглят служебните автомобили и спътниковата апаратура от площадката пред жилищния му блок в кв. Свобода.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1, Бащата на убитата Александра - Веселин Методиев Тодоров – Германеца, за първи път напусна дома си, като преди това помоли репортер на Флагман.Бг да призове останалите си колеги да изтеглят служебните автомобили и спътниковата апаратура от площадката пред жилищния му блок в кв. Свобода. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,

Бащата на убитата Алекс отиде да прибере трупа й от моргата

Бащата на убитата Александра - Веселин Методиев Тодоров – Германеца, за първи път напусна дома си, като преди това помоли репортер на Флагман.Бг да призове останалите си колеги да изтеглят служебните автомобили и спътниковата апаратура от площадката пред жилищния му блок в кв. Свобода.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1, Бащата на убитата Александра - Веселин Методиев Тодоров – Германеца, за първи път напусна дома си, като преди това помоли репортер на Флагман.Бг да призове останалите си колеги да изтеглят служебните автомобили и спътниковата апаратура от площадката пред жилищния му блок в кв. Свобода. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване