Делегация от китайския град Нинбо с интерес към британското висше образование във Варна

След среща между Чен Уенхуа – завеждащ образователния департамент на община Нинбо в Китай и доц. Тодор Радев, ректор на Висше училище Международен колеж (ВУМК) бе предизвикан голям интерес от страна на китайската делегация към британските бакалавърски и магистърски програми на висшето училище в Варна и Добрич, научи Moreto.

Скок в лихвите на междубанковите заеми вдига и цената на кредита

На пазара на банковите кредити поевтиняване не се очаква, а законовите поправки правят заемите по-скъпи и по-недостъпни. Въвеждането на таван на ГПР няма да се отрази на банковата система, но в сектора на бързите кредити ще предизвика „бум на кварталното лихварство“.

Калина Крумова оглави женската организация на "България без цензура"

Половината от имената в листата на ББЦ и коалицията за евроизборите, както и за всички постове в бъдеще ще са на жени, съобщи Николай Бареков, циторан от пресцентъра на "България без цензура".
Калина Крумова стана председател на женската организация на "България без цензура". Тя бе избрана с мнозинство от делегатите на учредителната конференция Половината от имената в листата на ББЦ и коалицията за евроизборите, както и за всички постове в бъдеще ще са на жени, съобщи Николай Бареков, циторан от пресцентъра на "България без цензура". Калина Крумова стана председател на женската организация на "България без цензура". Тя бе избрана с мнозинство от делегатите на учредителната конференция

Калина Крумова оглави женската организация на "България без цензура"


Половината от имената в листата на ББЦ и коалицията за евроизборите, както и за всички постове в бъдеще ще са на жени, съобщи Николай Бареков, циторан от пресцентъра на Половината от имената в листата на ББЦ и коалицията за евроизборите, както и за всички постове в бъдеще ще са на жени, съобщи Николай Бареков, циторан от пресцентъра на "България без цензура". Калина Крумова стана председател на женската организация на "България без цензура". Тя бе избрана с мнозинство от делегатите на учредителната конференция

Цветанов: Днешната политика е на реваншизъм

Смолян /КРОСС/ Днешната политика е политика на реваншизъм, не на знаещите и на можещите, а на онези, които могат да осигурят определен брой гласове от определено населено място. Това заяви пред членове и симпатизанти на ГЕРБ в Смолян заместник-председателят на партията Цветан Цветанов. „В момента държавата е в изключително тежка ситуация. Можем да говорим за външна изолация на сегашното правителство. Виждате, че докато представителите на ГЕРБ са в Брюксел или някъде другаде в Европа, нашият премиер открива ресторант във Виетнам. Първият български ресторант във Виетнам. А има много важни приоритети, които трябва да се следват", подчерта Цветанов. По думите му силното развитие на регионите е силната страна на Граждани за европейско развитие на България. „ГЕРБ е номер едно, ГЕРБ е силата, която ще победи на тези европейски избори. ГЕРБ е единствената алтернатива на днешното управление и точно за това всеки от нас трябва да осъзнае своята роля за провеждането на предстоящата кампания", изтъкна Цветан Цветанов. Той заяви, че са много младите хора, които напуснаха България и са много тези, които искат да се върнат, но когато ГЕРБ дойде на власт и видят алтернатива за професионална и личната им реализация. „Всички разумни и интелигентни хора осъзнават какво цели пропагандата, която в момента прилага управляващата коалиция. Управляващите партии не могат да повишат по-широка обществена подкрепа

Задигнаха колело от паркинга на пернишкия "Кауфланд"

Вчера е било откраднато колело от паркинга на хипермаркет "Кауфланд" в Перник. Това съобщиха от "Колоездене Перник".

Собственикът е останал само с предната гума, на която е било заключено колелото на паркинга за колела.

От обществото на пернишките колоездачи използваха случая, за да напомнят на собствениците на колела да бъдат по - бдителни.

"Напомняме ви, да бъдете по-осъзнати къде и как си оставяте колелото! Днес е...

Продължава

Бащата на Алекс: Още една сестра е замесена в убийството

Мисля, че наистина има още една жена. Тя продължава да е в хотела и има връзка с убийството. Ще има още разкрития около тези хора.

Текстовете по Закона за частния фалит - готови до седмица

  Текстовете по бъдещия Закон за частния фалит ще бъдат представени публично до седмица. Това заяви правосъдния министър Зинаида Златанова...

Русия отива на Луната завинаги и ще овладява Слънчевата система


"Много страни споделят мнението, че трябва да се усвоява Луната. Така мислят ЕС, Китай, Япония, Индия. Що се отнася до САЩ те, както ми се струва, сега са на кръстопът - преди 40 години реализираха цяла серия експедиции до Луната по програмата "Аполо" и тезата за "завръщането" като че ли звучи по-слабо от тази за "усвояването" на нещо ново.

Ние не позиционираме задачата за полети до Луната като ограничена във времето и ресурсите програма. Луната не е междинна точка, това е...

Калина Крумова оглави женската организация на ББЦ

София /КРОСС/ Калина Крумова стана председател на женската организация на "България без цензура". Тя бе избрана с мнозинство от делегатите на учредителната конференция на "Евромайки". Даниела Колева стана заместник-председател на женската организация на ББЦ.Преди това Даниела Колева оттегли своята кандидатура за председател с мотива, че иска да даде път на по-младата от нея Крумова. Тя подчерта, че двете винаги са работили в екип и няма значение кой е председател и кой заместник-председател.Бяха представени и трите жени, които ще са в евролистата на ББЦ. Това са Даниела Колева, Ирина Добруджанлиева и Мая Методиева.

Спецотряд щурмува дома на барикадиралия се мъж в Черниче

Спецотряд щурмува дома на мъжа, който се барикадира в Черниче. 40-годишният Васил Митков е обезвреден, качен на линейка и закаран в Благоевград. Митков се барикадира в дома си в петък следобед. За него се знае, че е с психични отклонения и от четири години не е излизал от дом си.

Салма Хайек: Стоя далеч от пластичната хирургия

Салма Хайек разкрива тайните на сексапила си


Левски отново се издъни и се отдалечи от евротурнирите

"Сините" надиграха Литекс в София, но загубиха с 1:2


Руски бизнесмен купува Лацио?

/КРОСС/ Руски бизнесмен, чието име все още е неизвестно, води преговори за придобиването на италианския футболен клуб Лацио, съобщават местните издания.Бизнесменът вече е направил предложение от 150-170 млн. евро на сегашния собственик Клаудио Лотито. Лотито не коментира официално информацията, но се е съгласи да обмисли евентуална сделка. Отборът на Лацио е на седмо място в шампионата на страната и има в актива си 48 точки от 32 мача.

Плевнелиев клеветил Бареков пред американците

Лично Росен Плевнелиев е бил при американската посланичка да говори срещу мен, срещу това, че партията защитава някакви проруски енергийни интереси. Недостойно е, това е една слуга на олигархията в лицето на Иво Прокопиев. Явно страшно се е уплашил и неговият ментор го е пратил бързо да ме атакува. Мисля, че генерал Кларк изясни много добре ситуацията кой съм аз и за какво се боря, коментира пред медиите Николай Бареков.

Проектозаконът за частния фалит е почти готов


Министерството на правосъдието е към финала по изготвянето на закона за частния фалит, който трябва да сложи край на длъжниците до гроб. Оставало да се доизчистят някои разпоредби, затова предстоят последни консултации с финансисти. Това заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова на семинар с медиите за законодателната програма на министерството.

Законът предвижда физическите лица, които имат задължения към държавата или различни фирми, да могат да поискат...

Законът за частния фалит е почти готов


Министерството на правосъдието е към финала по изготвянето на закона за частния фалит, който трябва да сложи край на длъжниците до гроб. Оставало да се доизчистят някои разпоредби, затова предстоят последни консултации с финансисти. Това заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова на семинар с медиите за законодателната програма на министерството.

Законът предвижда физическите лица, които имат задължения към държавата или различни фирми, да могат да поискат...

Заловиха барикадиралия се Васил Митков от Черниче

Преди минути полицията успя да изведе след 20-часова блокада Васил Митков от село Черниче. Незабавно беше извикана линейка, която да го закара за преглед в болницата в Благоевград, съобщава struma.com.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Операцията по задържането на шизофреника премина успешно. Преди минути полицията успя да изведе след 20-часова блокада Васил Митков от село Черниче. Незабавно беше извикана линейка, която да го закара за преглед в болницата в Благоевград, съобщава struma.com. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Операцията по задържането на шизофреника премина успешно.

65-годишен мъж загина при пожар

65-годишен мъж е загинал при пожар в село Кошарево, Пернишко, съобщиха от 65-годишен мъж е загинал при пожар в село Кошарево, Пернишко, съобщиха от "Пожарна безопасност и защита на населението" в Перник. Съобщението за пожара е получено малко след 2:00 часа през нощта. От огъня са унищожени покривна конструкция и стаи от къщата. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

65-годишен мъж загина при пожар

65-годишен мъж е загинал при пожар в село Кошарево, Пернишко, съобщиха от "Пожарна безопасност и защита на населението" в Перник.
Съобщението за пожара е получено малко след 2:00 часа през нощта.
От огъня са унищожени покривна конструкция и стаи от къщата.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, 65-годишен мъж е загинал при пожар в село Кошарево, Пернишко, съобщиха от "Пожарна безопасност и защита на населението" в Перник. Съобщението за пожара е получено малко след 2:00 часа през нощта. От огъня са унищожени покривна конструкция и стаи от къщата. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Банско прие нова стратегия за рекламата

/КРОСС/ Общинският съвет в Банско прие нова стратегия за рекламата. Целта на „Проект за вида и разположението на рекламни и информационно-указателни съоръжения на територията на гр. Банско" се цели обновяване, подмяна и доразвиване на туристическо-информационната и рекламна инфраструктура в града, уеднаквяване на дизайна и подобряване на визията на града като туристически център от национално и международно значение. Съгласно приетата стратегия, ще бъдат поставени съвременни мултимедийни рекламни и информационни съоръжения, които ще улесняват посетителите на курорта при търсенето на туристически обекти.В подкрепа развитието на туризма и алпинизма бе взето решение за финансово подпомагане на сдружение за планинарство „Николай Проев", създадено в памет на загиналия в Хималаите алпинист от Банско. Ще се възстанови детско-юношеската школа по туризъм и алпинизъм в града. За тренировъчна база ще се използва изградения през 2013 година катерачески полигон в местността Пещерите. Ще се финансира и дейността на Алпийския спортен клуб на ветераните в Банско.Взе се решение „Спортно-развлекателен комплекс Банско" от АД да стане ЕАД. Дружеството променя статута си, за да бъде възстановена апортирана общинска земя в размер на 60 дка, която дълги години е била блокирана в неработещото дружество с общинско участие. „Земите в местността „Дурево блато" са били буквално подарени от община Банско на дружеството

Изведоха барикадиралия се Васил от дома му

Преди минути полицията успя да изведе след 20-часова блокада Васил Митков от село Черниче. Незабавно беше извикана линейка, която да го закара за преглед в болницата в Благоевград, съобщава struma.com.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Операцията по задържането на шизофреника премина успешно. Преди минути полицията успя да изведе след 20-часова блокада Васил Митков от село Черниче. Незабавно беше извикана линейка, която да го закара за преглед в болницата в Благоевград, съобщава struma.com. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Операцията по задържането на шизофреника премина успешно.

Куюмджиев: Намаляване цената на тока - невъзможно, задържането й ще е трудно

Цената на електроенергията е невъзможно да бъде намалена, а задържането й на настоящото равнище би било трудно. Това каза на пресконференция в Шумен народният представител от Коалиция за България Явор Куюмджиев, предаде кореспондентът на БГНЕС в Шумен.

Криминалисти: Убийцата на Алекс не е имала съучастник

/КРОСС/ 43-годишната Атанаска Тодорова не е имала съучастник в убийството на 7-годишната Александра Тодорова, разкриха криминалисти пред "24 часа". То не е било планирано и е извършено инцидентно.Пред разследващите Атанаска е направила самопризнания, след което ги е завела в квартирата си, където под леглото е бил скрит трупът на детето.Убийцата е пренощувала с невинната си жертва, не е излизала от квартирата си, казаха осведомени. Помещението се намира над апартамента на родителите на Алекснадра в поморийския кв. "Свобода".Задържаната Атанаска не е с психически проблеми, вменяема е и е разбирала какво прави, смятат разследващи. Тепърва обаче това ще се изяснява с назачената вече психиатрична експертиза на убийцата.В момента родителите на удушеното с найлонова торба момиченце са в шок, майката е на системи и състоянието й е тежко, казаха роднини, които преди минути си тръгнаха от жилището на сем. Тодорови.Погребението на убитото дете от Поморие ще бъде утре.

Борисов: Колкото по-бързо се направят избори, толкова по-добре и за БСП, и за ДПС

Държавата е заложник на най-малката политическа партия в парламента и колкото по-бързо се направят избори, толкова по-добре и за БСП, и за ДПС.
Това каза пред журналисти в Смолян лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.
„Това е мъка – страшна и самите те, нали ги виждаме в парламента, посърнали, потиснати и те знаят, че това, което правят в момента, Държавата е заложник на най-малката политическа партия в парламента и колкото по-бързо се направят избори, толкова по-добре и за БСП, и за ДПС. Това каза пред журналисти в Смолян лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. „Това е мъка – страшна и самите те, нали ги виждаме в парламента, посърнали, потиснати и те знаят, че това, което правят в момента,

Имат ли звездите вечерен час?

Майли Сайръс - на 15 години е звезда в детски сериал на "Дисни" и любимка на всички тийнейджъри; на 20 се снима гола във видео клип и отново е център на внимание. Джъстийн Бийбър беше детето чудо, когато изпя One Less Lonely Girl. Днес обаче е под блясъка на прожекторите единствено със скандалите, в които се забърква.
Ако в САЩ невръстните певци Майли Сайръс - на 15 години е звезда в детски сериал на "Дисни" и любимка на всички тийнейджъри; на 20 се снима гола във видео клип и отново е център на внимание. Джъстийн Бийбър беше детето чудо, когато изпя One Less Lonely Girl. Днес обаче е под блясъка на прожекторите единствено със скандалите, в които се забърква. Ако в САЩ невръстните певци

Барозу похвали Португалия за справянето с кризата

До 2020 г. страната трябва ще получи 25 млрд. от Брюксел

Убийцата на Алекс признала всичко и показала тялото?

Убийцата на Алекс е направила пълни самопризнания.

Куюмджиев: Намаляване на цената на тока не е възможно

Шумен /КРОСС/ Не е възможно намаляване на цената на тока, а задържането на сега действащите цени е много трудно. Това заяви в Шумен депутатът Явор Куюмджиев, който е зам.-председател на комисията по енергетика в парламента. Той и шуменските депутати Димитър Дъбов и Иван Иванов, както и техните колеги, Пенко Атанасов, Христо Монов, Спас Панчев и Калин Милчев, споделиха своите впечатления от срещите в населените места, като се спряха и на актуалните обществено-политически теми.Куюмджиев посочи, че при срещите голяма част от хората са се интересували ще има ли скок в цената на тока, как ще се реши казусът с ЕРП-тата и по какъв начин държавата ще защити интересите на потребителите.Във връзка с евентуалното повишение на цената на електрическата енергия депутатът от Търговищки избирателен район заяви, че Държавната комисия по енергийно и водно регулиране е компетентния орган, който взема решение, след съответните анализи. „Огромните суми, които електроразпределителните дружества си удържаха, липсват в системата. В крайна сметка, това, което ЕРП-тата наричат прихващане, всъщност е задържане на парите на всички потребители", каза Куюмджиев. Депутатът разясни, че парите, които трите електроразпределителни компании вземат от клиентите, следва да постъпват по сметките на НЕК за доставките на ток. НЕК от своя страна се разплаща с централите, които пък впоследствие превеждат съответните суми на мините. „Както се задържаха няколко месеца около 350 млн. лв

Борисов: БСП и ДПС са посърнали и потиснати, знаят, че това, което правят, е неправилно

Държавата е заложник на най-малката политическа партия в парламента и колкото по-бързо се направят избори, толкова по-добре и за БСП, и за ДПС.
Това каза пред журналисти в Смолян лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.
„Това е мъка – страшна и самите те, нали ги виждаме в парламента, посърнали, потиснати и те знаят, че това, което правят в момента, Държавата е заложник на най-малката политическа партия в парламента и колкото по-бързо се направят избори, толкова по-добре и за БСП, и за ДПС. Това каза пред журналисти в Смолян лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. „Това е мъка – страшна и самите те, нали ги виждаме в парламента, посърнали, потиснати и те знаят, че това, което правят в момента,

Не стъпвайте върху изкуството!

Художник рисува върху изхвърлени дъвки

Не стъпвайте върху изкуството!

Художник рисува върху изхвърлени дъвки


Сергей Станишев ще посети Петрич и Гоце Делчев

Председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев ще бъде гост на празника по случай Цветница в Петрич, традиционно провеждащ се на поляната пред хижа „Беласица”.
Официалното откриване на празничната програма ще започне в 12:30ч.
В 16:00ч., в Гоце Делчев лидерът на социалистите ще се срещне с представители на бизнеса и „Сдружението на Председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев ще бъде гост на празника по случай Цветница в Петрич, традиционно провеждащ се на поляната пред хижа „Беласица”. Официалното откриване на празничната програма ще започне в 12:30ч. В 16:00ч., в Гоце Делчев лидерът на социалистите ще се срещне с представители на бизнеса и „Сдружението на

Сергей Станишев ще посети Петрич и Гоце Делчев


Председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев ще бъде гост на празника по случай Цветница в Петрич, традиционно провеждащ се на поляната пред хижа „Беласица”.
Официалното откриване на празничната програма ще започне в 12:30ч.
В 16:00ч., в Гоце Делчев лидерът на социалистите ще се срещне с представители на бизнеса и „Сдружението на Председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев ще бъде гост на празника по случай Цветница в Петрич, традиционно провеждащ се на поляната пред хижа „Беласица”. Официалното откриване на празничната програма ще започне в 12:30ч. В 16:00ч., в Гоце Делчев лидерът на социалистите ще се срещне с представители на бизнеса и „Сдружението на

Варненските абитуриенти залагат на класически тоалети

Елегантни, изчистени, класически. На такива модели залагат абитуриентите във Варна тази година, показа проверка на „Черно море“. „Отшумя модата на късите рокли. Най-атрактивни са дългите, свободно падащи модели. Те са и класиката в абитуриентските балове“, разказва Радостина Илчева, дизайнер в голям сватбен бутик.

Законопроектът за частния фалит готов след седмица?

/КРОСС/ Текстовете на Закона за частният фалит ще бъдат готови след около седмица. Това съобщи на семинар за европейските тенденции при съдебната реформа в Сандански министърът на правосъдието Зинаида Златанова.Плановете са били проектът на закон за индивидуалния фалит да бъде публикуван тази седмица на сайта на правосъдното министерство, но се оказало, че е необходимо още малко време за да се прецизира, включително и за финансовата обосновка. "За първи път се прави такъв закон в България", каза правосъдният министър и подчерта, че те са проучили цялата европейска практика, посъветвали са се с банкери и eксперти.След като текстовете бъдат прецизирани, те щели да бъдат представени публично.Към момента работното заглавие на проекта е Закон за защита при свръхзадлъжнялост на физическите лица. Засега се предвиждат процедурата да минава през съда. Тя ще е кратка и проста, като ще има регистър в Агенцията по вписванията.Златанова каза още, че вече има изготвена стратегия за електронно правосъдие, готов бил и проектът за Закона за съдебната власт в тази част. От министерството обаче няма да го внасят, докато ВСС не даде съгласие за стратегията. Кадровиците вече веднъж са я върнали с въпроси и бележки.Според Министерството на правосъдието електронното правосъдие може да се покрие и с парите по европейската солидарност. Така за ОП "Добро управление" за цялата съдебна система в момента има заделени 40 млн. евро

Александър Симов от БСП: Дясната политика претърпя пълен фалит

Дясната политика претърпя пълен фалит. От 10 г. в ЕС има управление, което не развива регионите в Европа. Отчаянието и смазващата бедност е в най-бедния регион в Европа - България, където децата не учат, а работят, за да изхранват семействата си. 
За тези хора Европа е лишена от съдържание и за тях няма социална алтернатива. Дясната политика претърпя пълен фалит. От 10 г. в ЕС има управление, което не развива регионите в Европа. Отчаянието и смазващата бедност е в най-бедния регион в Европа - България, където децата не учат, а работят, за да изхранват семействата си.  За тези хора Европа е лишена от съдържание и за тях няма социална алтернатива.

Александър Симов от БСП: Дясната политика претърпя пълен фалит

Дясната политика претърпя пълен фалит. От 10 г. в ЕС има управление, което не развива регионите в Европа. Отчаянието и смазващата бедност е в най-бедния регион в Европа - България, където децата не учат, а работят, за да изхранват семействата си. 
За тези хора Европа е лишена от съдържание и за тях няма социална алтернатива. Дясната политика претърпя пълен фалит. От 10 г. в ЕС има управление, което не развива регионите в Европа. Отчаянието и смазващата бедност е в най-бедния регион в Европа - България, където децата не учат, а работят, за да изхранват семействата си.  За тези хора Европа е лишена от съдържание и за тях няма социална алтернатива.

Административните сгради в украинския град Славянск са окупирани от въоръжени мъже


Въоръжени мъже завзеха днес районния отдел на милицията в източния украински град Славянск в Донецка област, съобщиха ИТАР-ТАСС и "Ройтерс".

"Въоръжени мъже в камуфлажни униформи завзеха отдела на милицията в Славянск. Отговорът ще бъде много твърд, защото има разлика между протестиращите и терористите", каза вътрешният министър Арсен Аваков в страницата си във Facebook. Той заяви, че към града се е отправил специален отряд на милицията.

Говорител на местните органи на...

Сагата в Черниче приключи

/КРОСС/ Сагата в Черниче приключи. Преди минути полицията успя да изведе след 20-часова блокада Васил Митков от село Черниче. Неезабавно беше извикана линейка, която да го закара за преглед в болницата в Благоевград. Операцията по задържането на шизофреника премина успешно. Спецчастите проникнаха почти невидимо в дома и извлякоха невредим Митков. Мъжът, който държа будни полицаите с часове ще бъде настанен за лечение, съобщава struma.com.   Снимки: Булфото, всички права запазени

Сагата в Черниче приключи

/КРОСС/ Сагата в Черниче приключи. Преди минути полицията успя да изведе след 20-часова блокада Васил Митков от село Черниче. Неезабавно беше извикана линейка, която да го закара за преглед в болницата в Благоевград. Операцията по задържането на шизофреника премина успешно. Спецчастите проникнаха почти невидимо в дома и извлякоха невредим Митков. Мъжът, който държа будни полицаите с часове ще бъде настанен за лечение, съобщава struma.com.   Снимка: Булфото, всички права запазени

В САЩ се осиновяват най-много български деца с проблеми

В САЩ се осиновяват най-много български деца, които имат тежки проблеми, а у нас липсват семейства, които да имат желание да гхи приемат. Това съобщиха в събота от правосъдното министерство. През последните две години американските семейства са участвали в общо 241 успешни процедури по осиновяване. На далечно второ и трето място са Италия и Франция. Данните на Министерството на правосъдието показват, че за много малки българчета приемните семейства отвъд океана са единствения шанс за оцеляване. Такъв е случаят с момиченце на 9 години със синдром на Даун. До осиновяването тя е престояла 9 години в дом за изоставени деца със специфични нужди в Плевен. Резултатът е ужасяващ. Тя е тежала само 5 килограма и е била висока 76 сантиметра. Момиченцето не може да ходи и е било напълно асоциално. Пусната е за осиновяване през 2011 година, а до края на година за нея е намерено американско семейство. Само за две години детето е напълно променено. Теглото й се увеличава близо четири пъти, тя вече може да ходи и е напълно социализирана. Експертът по осиновяването към правосъдното министерство Милена Първанова разказва, че за някои от тези деца осиновяването в САЩ е единственият път към физическото оцеляване. Българите, а и европейците като цяло, не желаят да осиновяват деца със специални нужди. “В САЩ са много по-толерантни към тези деца. Там са развити много добре и всички необходими социални институции, които спомагат за социализирането им”, разказва Първанова. Поради това и практически всички деца с проблеми се осиновяват от американски семейства. През 2012 година министърът на правосъдието е дал разрешения за осиновяване на 395 деца зад граница. През 2013 година техният брой се увеличава до 407 деца. В България са осиновени общо 700 деца през миналата година, всичките са били в добро здравословно състояние. Има случаи, в които осиновителите се съгласяват да приемат за свои по няколко деца – основно братя и сестри. Така през миналата година са осиновени четири деца с роднинска връзка. Рекордът се държи от американско семейство, което е осиновило пет деца наведнъж.

Роднините на арестуваната Атанаска не вярват тя да е убийца

Дъщеря ми не е убила малката Александра, каза днес Светлана Димитрова, майка на задържаната за убийството на първокласничката от Поморие Атанаска Георгиева, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Симов: Дясната политика претърпя пълен фалит

/КРОСС/ Дясната политика претърпя пълен фалит. От 10 г. в ЕС има управление, което не развива регионите в Европа. Отчаянието и смазващата бедност е в най-бедния регион в Европа - България, където децата не учат, а работят, за да изхранват семействата си. За тези хора Европа е лишена от съдържание и за тях няма социална алтернатива. Това заяви на младежката кръгла маса „Европа на регионите, национални политики и местни приоритети" кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България Александър Симов. По думите му бюджетните ограничения, въведени от ЕНП в Европа, я лишават от перспектива. Според него само промяна на ръководството на ЕС може да осъществи нужната за всички европейци промяна. "Левите визии за бъдещето взеха превес, след като всички видяха, че дирижираните от олигархията протести се провалиха", каза още той. На въпросите за референдума в Крим, той отговори: „Аз съм напълно убеден, че трябва да запазим отношенията си с Русия."Тази младежка кръгла маса е много добър пример как младите хора трябва да повлияят на въпроса: Каква Европа ни е необходима, за да бъде България по- добра?. Това заяви присъстващият на срещата народен представител от ПГ на КБ Емил Костадинов. Той приветства младите хора заради желанието им за по-добра Европа и за интереса им към европейската ситуация

Пелегрини: Мачът с "Ливърпул" е важен, но няма да реши титлата


Мениджърът на "Манчестър сити" Мануел Пелегрини определи предстоящото гостуване на "Ливърпул" в неделя от 15.37 ч. като изключително важен мач, който обаче няма да реши битката за титлата. Според него интрига за първото място ще има до последния кръг. 

"Разбира се, отборът, който спечели този мач, ще има по-големи шансове за титлата. Но ще бъде грешка да мислиш, че с този двубой всичко ще свърши. Ще има много други шансове да продължиш борбата, защото според мен титлата ще се реши от...

Великобритания с по-строги мерки срещу укриването на данъци

Икономиката на Обединеното кралство губи по 5 млрд. лири на година от недобросъвестните данъкоплатци


Спецотрядът щурмува дома на Митков, той е заловен

Един от полицаите го извика да излезе на терасата, заблуждавайки го да разговаря, в това време баретите заобиколиха къщата отзад и го атакуваха

Видео: Циклонът "Ита" в Австралия мина по-леко от очакваното



Тропически циклон на име "Ита" връхлетя североизточната част на Австралия през нощта в петък, 11 април, по-слабо от очакваното, предаде "Ройтерс".

Местните жители в северен Куинсланд проучват нивото на щетите, след като "Ита" връхлетя сушата с ветреве от 230 км/ч.   

Австралийците успяха да избегнат най-лошото, след като бурята, която по прогнози трябваше да е от пета степен, отслабна до първа, придвижвайки се до крайбрежието. За момента няма данни за жертви и щети....

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване