Дeйселблум: Гърция поражда оптимизъм, но още има много път да извърви


Ръководителят на Еврогрупата Йерун Дeйселблум в интервю за агенция "Ройтерс" заяви, че пласирането на държавни облигации от страна на правителството на Гърция е нещо, което поражда "оптимизъм", но смята, че нуждите от рефинансиране на страната през следващите две години са голямо предизвикателство за нея.

Дeйселблум е на мнение, че въпреки успешното емитиране на гръцки държавни облигации, Атина все още не може да говори за пълно завръщане към финансиране от страна на пазарите....

Атанаска Георгиева е направила пълни самопризнания за убийството в Поморие

Атанаска Георгиева остава в ареста, след като е направила пълни самопризнания пред криминалисти от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Обявяваме частен фалит, ако дългът ни надвишава с 1/3 доходи и имущество

Да не дължим дългове до гроб и децата да не наследяват кредитите ни, предлага правосъдното министерство.
„До седмица ще е готов окончателно проектът на закона за частния фалит”, обяви министърът на правосъдието Зинаида Златанова.
От разпоредбите ще могат да се ползват всички хора, които са задлъжнели към банки, държавата, Да не дължим дългове до гроб и децата да не наследяват кредитите ни, предлага правосъдното министерство. „До седмица ще е готов окончателно проектът на закона за частния фалит”, обяви министърът на правосъдието Зинаида Златанова. От разпоредбите ще могат да се ползват всички хора, които са задлъжнели към банки, държавата,

24 000 граждани имали доверие в Пеевски

 24 000 български граждани са избрали Делян Пеевски за депутат в Народното събрание. Това значи, че те са му дали доверието си – напълно нормално е той да бъде номиниран отново и за евродепутат.

Това заяви пред bTV министърът на околната среда и водите Искра Михайлова, която подчерта, че не вижда нищо нередно или „взривоопасно” в номинацията на нереализиралия се шеф на ДАНС за депутат в ЕП. Михайлова допълни, че на парламентарните избори миналата година тя е била втора в листата на ДПС в Пазарджик – именно след Делян Пеевски. Така било и в листата през 2009 г.

„Едни хора протестират, други ни подкрепят. Ние чуваме и тези, които ни подкрепят”, бе коментарът на екоминистъра по повод продължаващите над 300 дни демонстрации, започнали със скандалното назначаване на Пеевски за началник в ДАНС.

Преди дни депутатът от ДПС, който е рекордьор по отсъствия в парламента, бе издигнат като кандидат-евродепутат от няколко областни структури на ДПС - в Кърджали, Смолян, Бургас, Хасково, Кюстендил.

Бареков в Плевен: 25 май ще е празник на младите българи!

Лазарки посрещнаха Бареков в Плевен. Малко след това лидерът на България без цензура говори и пред препълнената зала на Драматичния театър „Иван Радоев".

Няма следи от бой и влачене по тялото на удушената Алекс

Няма следи, които показват, че детето е бито, малтретирано или удряно след като е било задушено, разкриха запознати с резултатите от аутопсията.
Обикновено хората бъркат послесмъртни петна с кръвонасядания от удари, святат специалисти. При аутопсията внимателно е огледана всяка част от тялото на невръстната жертва, кръвонасядания не са открити Няма следи, които показват, че детето е бито, малтретирано или удряно след като е било задушено, разкриха запознати с резултатите от аутопсията. Обикновено хората бъркат послесмъртни петна с кръвонасядания от удари, святат специалисти. При аутопсията внимателно е огледана всяка част от тялото на невръстната жертва, кръвонасядания не са открити

Най-големия син диамант показаха на изложба в Ню Йорк

Аукционна къща „Кристис” показа в Ню Йорк най-големия яркосин диамант, който е бил предлаган някога на търг. Оценяван на между 21 и 25 милиона щатски долара, изящният камък е кулминацията на предстоящ аукцион за бижута в Женева. Описван е като „синьо съвършенство” от бижутери и експерти по аукционите.

Изтичане на бензол замърси питейната вода на китайски град

 Бензол от тръбопровод на Китайската национална петролна компания е попаднал във водопроводната мрежа на град Ланчжоу, разположен на 1700 км от Шанхай. Това са установили специалисти по опазването на околната среда.

Властите в Китай са разтревожени от занижените стандарти за безопасност на промишлените и петролните обекти в страната, тъй като сегашният случай на замърсяване не е първият. Китайското правителство се закани да направи общонационални проверки на подземните тръбопроводи. 

Протестиращи с тояги в сградата на милицията в Донецк

 Въоръжени с тояги проруски активисти са успели да проникнат в сградата на управлението на милицията в украинския град Донецк.

Протестиращите, около 200 на брой, не са се сблъскали с никаква съпротива по време на щурма. Няколко десетки членове на силите за борба с безредиците са изпратени да защитават сградата, но репортер на Франс прес, твърди, че те носят Георгиевски ленти с жълти и черни ивици, превърнали се в символ проруските протестиращи в Украйна.

Подобни окупации на сгради на районните управления на милицията има в градовете Славянск и Красний Лиман, в Донецка област. Проруски сепаратисти от шест дни са окупирали и сградата на областната администрация в Донецк, както и сградата на украинската Служба за сигурност в Луганск и настояват за присъединяването им към Русия или най-малкото за референдум за повече регионална автономия, отбелязва Франс прес.

На фона на акциите, организирани от проруски демонстранти в източна Украйна, изпълняващият длъжността президент на Украйна Александър Турчинов освободи от длъжност началника на службата за сигурност на Донецка област Валерий Юриевич.

Властите водят преговори с митингуващите, но не е изключено и да щурмуват завзетите от тях административни сгради.

Собственикът на хотела: Германеца може да иска да ме очерни, не намирам смисъл обаче защо

Мярката за неотклонение на задържаната за убийството на 8-годишната Александра - Атанаска Георгиева ще бъде гледана в понеделник, съобщи БНР.
Срещу нея е повдигнато обвинение за умишлено убийство. Роднините на Атанаска не вярват, че тя е извършителят. Собственикът на хотела, който беше щурмувам вчера от полицията, обмисля да съди МВР. Мярката за неотклонение на задържаната за убийството на 8-годишната Александра - Атанаска Георгиева ще бъде гледана в понеделник, съобщи БНР. Срещу нея е повдигнато обвинение за умишлено убийство. Роднините на Атанаска не вярват, че тя е извършителят. Собственикът на хотела, който беше щурмувам вчера от полицията, обмисля да съди МВР.

Папирусът за съпругата на Исус не е фалшификат

 Фрагментът от папирус, в който Исус споменава съпругата си е автентичен древен документ, а не съвременен фалшификат, заявиха учени, цитирани от агенция Ройтерс.

За съществуването на фрагмента, познат като "Евангелие на съпругата на Исус" бе съобщено на научна конференция през 2012 г. От някои то се разглежда като начин да се разбере мисленето на древните християни, но мнозина други включително и Ватикана, го обявиха за абсурден фалшификат.
Папирусът е написан на египетски коптски език и е с големината на визитна картичка.
Научните
изследвания на документа, направени в различни университети,
предполагат, че мастилото и папирусът са не по-нови от IX в. и че езикът и стилът на писане са типични за този период.
"Всичко това доказва, че папирусът е от древността и е бил писан тогава", заяви историкът Карен Кинг от Харвард, която първа представи фрагменто пред обществеността през 2012 г.
Въпреки че документът е с много малки размери и съдържа само няколко части от изречения, които очевидно са част от по-голям текст, той изглежда изразява идеи, които са в разрез с каноните в Новия завет.
"Исус им каза: Моята жена ...", гласи една от фразите върху папируса. Други думи от папируса пък загатват, че поне някои жени можели да бъдат ученици на Исус, роля, изпълнявана в каноничните евангелия само от мъже.
Професор Кинг нееднократно е заявявала, че
не бива фрагментът да се счита за доказателство, че Исус е имал съпруга,
схващане, поддържано от малка част модерни християни. По-скоро, според нея, текстът показва как древните християни са обсъждали мястото на жените и ролята на брака в църквата.
"Това е частица от литература, създадена от християни, за да се потвърди, че жени, които са майки и съпруги, могат да бъдат последователи на Исус", казва Карен Кинг.
В друго изследване екип от отдела за еволюционна човешка биология на Харвард анализира въглерода във фрагмента и констатира, че той датира между 659 и 869 г. след Христа., което го прави съвременник на Евангелието на Йоан.
Учени от Колумбийския университет пък анализирали химическия състав на мастилото и установили, че на него му липсват характеристиките на съвременното мастило, но е подобно на това, с което е написано Евангелието на Йоан.
Професор Лео Депюйд,
египтолог от университета Браун, обаче не е убеден в автентичността на документа.
Според него в текста има граматически грешки, които човек с майчин език коптски не би направил.
Други поставят под въпрос произхода на папируса. Той не е ясен, а собственикът му е поискал да остане анонимен. Той го е купил през 1999 г. от колекционер, който от своя страна го придобил в Източна Германия през 1963 г.

С кръгла маса закриват Пролетния салон на изкуствата в НГХНИ-Варна

На 17 април от 10.30 часа в концертната зала на НГХНИ „Константин Преславски” – Варна ще се проведе Национална кръгла маса на тема: "Ролята и ефективността на профилираните училища по изкуствата за създаване на кадри и формиране на културна среда в страната", съобщиха от учебното заведение за Moreto.

Диана Дафова: Чувствам се извънземна!

опулярната певица Диана Дафова е сред най-награждаваните родни звезди в чужбина. 
Тя е от изпълнителите, които носят музиката в гените си. Въпреки че е дете на музиканти, нейната мечта била да стане балерина. 
Големият  танцов талант обаче остава нереализиран за сметка на музикалният. 
Диана е приета сред студентите в най-звездния клас на Консер опулярната певица Диана Дафова е сред най-награждаваните родни звезди в чужбина. Тя е от изпълнителите, които носят музиката в гените си. Въпреки че е дете на музиканти, нейната мечта била да стане балерина. Големият танцов талант обаче остава нереализиран за сметка на музикалният. Диана е приета сред студентите в най-звездния клас на Консер

Расмусен: Заради НАТО Русия не се опитава да ви влияе

 Ясно е, че Русия има амбицията да възстанови сферата си на влияние, но то не включва България сама по себе си. Благодарение на българското членство в НАТО, Русия не се и опитва да влияе върху политическото развитие на България във военния смисъл. Това заяви пред генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен пред Би Ти Ви.

Според него,
в Украйна наблюдаваме старомодни амбиции за прекрояване на картата с военна сила.
"Откакто е в НАТО, България демонстрира сериозен ангажимент към съюзниците и сериозен принос към НАТО, особено силно това пролича в Афганистан и Косово", увери Расмусен.
Той подчерта, че членството в НАТО дава сигурността, която е ядрото на колективна защита в алианса и известния член 5, който гласи, че атака срещу една членка, означава атака срещу всички. "Това има много силна възпираща защита", заяви генералният секретар на НАТО.
Той каза, че общоевропейската политика е редуциране на зависимостите от Русия.
Расмусен допълни, че алиансът е в процес на обсъждане как да се увеличи силата на колективната защита. "Очаквам решение в тази посока в рамките на следващите 7 дни и седмици. Осезаемото присъствие на НАТО върху цялата територия на алианса е същинската част на колективна защита. Очаквам решенията да дойдат в рамките на дни и седмици", отговори Расмусен на въпрос дали ще се увеличи военното присъствие на НАТО на територията на България.

Американци осиновяват най-много българчета с увреждания


През последните две години най-много деца със специфични нужди от българските домове за сираци се осиновяват от американци.

През 2012 г. са дадени 326 съгласия за международно осиновяване от българската държава за 395 деца, от които 124 са осиновени от семейства от САЩ. От италинци са осиновени 98 деца, а от французи - 31. За 2013 г. са дадени съгласия за 407 деца, от които американци са осиновили 120, италианци - 79, а французи - 46. Данните бяха изнесени от експерта към Съвета за...

Барозу за общ отговор на ЕС срещу руските заплахи за газа

Председателят на ЕК с писмо до всички европейски ръководители


Расмусен: Кремъл иска да върне времето назад, разделяйки Европа на нови сфери на влияние

Русия очевидно има амбицията да възстанови своята сфера на влияние в постсъветско пространство.
Това заяви генералният секретар на НАТО Андерс фог Расмусен пред bTV във втория ден от посещението си в България по покана на президента Росен Плевнелиев.
Той защити тезата си от своята последна публикация в британския вестник „Телеграф”, Русия очевидно има амбицията да възстанови своята сфера на влияние в постсъветско пространство. Това заяви генералният секретар на НАТО Андерс фог Расмусен пред bTV във втория ден от посещението си в България по покана на президента Росен Плевнелиев. Той защити тезата си от своята последна публикация в британския вестник „Телеграф”,

Расмусен: Русия иска да възстанови своята сфера на влияние в постсъветско пространство

Русия очевидно има амбицията да възстанови своята сфера на влияние в постсъветско пространство.
Това заяви генералният секретар на НАТО Андерс фог Расмусен пред bTV във втория ден от посещението си в България по покана на президента Росен Плевнелиев.
Той защити тезата си от своята последна публикация в британския вестник „Телеграф”, Русия очевидно има амбицията да възстанови своята сфера на влияние в постсъветско пространство. Това заяви генералният секретар на НАТО Андерс фог Расмусен пред bTV във втория ден от посещението си в България по покана на президента Росен Плевнелиев. Той защити тезата си от своята последна публикация в британския вестник „Телеграф”,

Като чуе Сретен Йосич и смелият каратист оцапва гащите!

Някой му е набил чивиите, че аз съм човека на Сретен Йосич и само да споменат това име и смелият каратист оцапва гащите, коментира осъденият на доживотен затвор за две убийства тарторът на „Килърите“ Петър Стоянов-Сумиста.

Вучков към Диков: Трябва да взимам 4 пъти повече от теб, по-умен съм

Прибрал си се малко, напомняш на онова стройно момче, което много се харесваше на жените, направи комплимент на Сашо Диков проф. Юлиян Вучков.

Имало е опит за обаждане от отклонения от курса Боинг

Разследването е насочено върху членове на екипажа на самолета


Семейство Обама с доход половин милион долара за 2013 г.

Президентът на САЩ Барак Обама и съпругата му Мишел през 2013 г. са спечелили 503 183 долара, съобщава CBS News. Това става видно от данъчната декларация на Първото семейство на Америка. Декларираната сума е обложена с данъци в размер на 98 169 щатски долара.

Сигналите на тялото при стрес

Модерният стил на живот носи със себе си редица грешни навици, на които хората се подлагат ежедневно.

Пакистански съд освободи 9-месечно бебе, обвинено в опит за предумишлено убийство

Съд в Пакистан освободи 9-месечно бебе, обвинено в опит за предумишлено убийство на полицай в град Лахор, предаде АП.
Адвокатът Ирфан Тарар съобщи, че съдът е освободил детето, след като полицията е оттеглила обвиненията срещу него. По думите на юриста органите на реда са завели делото срещу 9-месечното момче и негови роднини, Съд в Пакистан освободи 9-месечно бебе, обвинено в опит за предумишлено убийство на полицай в град Лахор, предаде АП. Адвокатът Ирфан Тарар съобщи, че съдът е освободил детето, след като полицията е оттеглила обвиненията срещу него. По думите на юриста органите на реда са завели делото срещу 9-месечното момче и негови роднини,

Почина известният композитор Борис Карадимчев


Известният български композитор Борис Карадимчев е починал днес на 81 години, съобщи Българската национална телевизия.

Освен с множеството известни мелодии, създадени от него, Карадимчев бе познат и като дългогодишен художествен ръководител на хор "Пим-Пам", както и професор в НАТФИЗ.

Роденият в Ямбол композитор завършва консерваторията и три години учи композиция при Панчо Валдигеров. Първите свои пиеси за цигулка написва като студент. Нарича ги "Шест музикални...

Данъчните в САЩ разследват супермодела Жизел Бюндхен заради класация на "Форбс"


След като седем години подред се нарежда в първите места на класацията на "Форбс" за най-богатите модели, бразилският супермодел Жизел Бюндхен е била разследвана от данъчните власти в САЩ и според нея самата именно "Форбс" са виновни за това, пише изданието.

"Тъжно е, защото хората, които пишат тези неща, нямат информация за банковата ми сметка", коментира 33-годишната модна звезда пред бразилското онлайн издание MdeMulher. Тя допълва, че се справя добре, печели много, но не толкова,...

Oсвободиха 9-месечно бебе, обвинено в опит за предумишлено убийство в Пакистан

Съд в Пакистан освободи 9-месечно бебе, обвинено в опит за предумишлено убийство на полицай в град Лахор, предаде АП.
Адвокатът Ирфан Тарар съобщи, че съдът е освободил детето, след като полицията е оттеглила обвиненията срещу него. По думите на юриста органите на реда са завели делото срещу 9-месечното момче и негови роднини, Съд в Пакистан освободи 9-месечно бебе, обвинено в опит за предумишлено убийство на полицай в град Лахор, предаде АП. Адвокатът Ирфан Тарар съобщи, че съдът е освободил детето, след като полицията е оттеглила обвиненията срещу него. По думите на юриста органите на реда са завели делото срещу 9-месечното момче и негови роднини,

Литекс удари Левски на „Герена“ с 2 спорни гола

Ваюши и Руменов отчаяха Левски, но не без помощта на неправилно подмината засада. Младок се разписа за "сините".

Бандата на Клопо се изгаври с Байерн насред Мюнхен

Борусия Дортмунд не показа пощада и преби баварците с 3:0, Нойер се контузи


„Република БГ" събра 200 00 подписа за референдума срещу партийните субсидии

София /КРОСС/ ПП „Република БГ" отбеляза първата година от създаването на Инициативния комитет за учредяване на партията с 200 хиляди събрани подписа за референдума срещу партийните субсидии. Симпатизанти и членове от цялата страна пристигнаха в София, за да отпразнуват успешното протичане на кампанията до този момент и за да обсъдят предстоящите проекти на формацията.Ръководството окуражи гостите, че нужните 500 хиляди подписа за допитването с въпрос: „Да се премахне ли държавната субсидия за партиите?", ще бъдат събрани с общите усилия на всички структури в страната и призова за сериозна работа дори по време на предстоящите празници.Адвокатът Найден Кирилов, който е зам.-председател на партията заяви, че формацията върви в правилната посока, тъй като е единствената, която се е осмелила да се изправи срещу партиите от статуквото, подготвяйки това, което гражданите отдавна искат - спиране на субсидиите за партиите. Той съобщи, че „Република БГ" е получила предложения за коалиции от редица извънпарламентарно представени партии и формации, но към този момент дясноцентристите са отказали всички покани. Организационният секретар на републиканците Владимир Георгиев презентира подробен отчет за събраните подписи по градове. Той обърна внимание на трудностите, пред които се изправят ръководителите на екипите, а като най-голяма пречка посочи забавянията и немотивираните откази на редица общини да одобрят локациите за подписките

Стивън Колбер заменя Дейвид Летърман

По-малко от седмица след като Дейвид Летърман обяви, че през 2015 година ще се оттегли от своето “Късно шоу” по Си Би Ес, вече е известно и името на неговия заместник. Това е изключително популярният (особено в родината си САЩ) и успешен сатирик, политически хуморист и тв водещ Стивън Колбер. Той от своя страна ще трябва да се оттегли от По-малко от седмица след като Дейвид Летърман обяви, че през 2015 година ще се оттегли от своето “Късно шоу” по Си Би Ес, вече е известно и името на неговия заместник. Това е изключително популярният (особено в родината си САЩ) и успешен сатирик, политически хуморист и тв водещ Стивън Колбер. Той от своя страна ще трябва да се оттегли от

Стаявани емоции разболяват мъжа

Никой не ни учи как да сме добри родители. В желанието си да създадем успешни деца често прекаляваме с похвалите и това може да бъде опасно. С тези думи д-р Дора Пачова откри дискусията по темата на Седмицата на хомеопатията тази година “Да отгледаш мъж”. В лекции във Варна, София, Бургас, Пловдив и Велико Търново до 24 април лекари ще разясняват Никой не ни учи как да сме добри родители. В желанието си да създадем успешни деца често прекаляваме с похвалите и това може да бъде опасно. С тези думи д-р Дора Пачова откри дискусията по темата на Седмицата на хомеопатията тази година “Да отгледаш мъж”. В лекции във Варна, София, Бургас, Пловдив и Велико Търново до 24 април лекари ще разясняват

Командосът, оцелял при акцията в "Белите брези": Операцията бе за скриването на Карамански

София /КРОСС/ Ситуацията беше много идиотска. И в най-големите си кошмари не съм си представял това нещо. Това каза пред bTV единственият оцелял командос при акцията в "Белите брези" Христо Билев. По думите му операцията е била за скриване на Иво Карамански. Припомняме, че преди 20 години, в разгара на гангстерската война у нас, трима служители на СОБТ са изпратени в квартал "Белите брези" за охрана на важна среща на ръководители в МВР. За да не будят подозрение, тримата барети - Марин Чанев, Георги Георгиев-Индианеца и Христо Билев, са в цивилни дрехи. След минути двама от тях са мъртви, а третият е прострелян. От полицаи... По повод операцията в Лясковец Билев казва, че не знае подробности. „Факт е, че един екип е пометен. Нещата са стандартни в целия свят. На такъв апартамент се слага насочен взрив, взривява се вратата, по възможност друг екип влиза и от друго място., хвърлят се шокови и газови гранати. Ако лицето се пипне до оръжие, просто се застрелва на секундата", коментира Билев.Личната ми кауза в момента е грижата за семейството ми, споделя командоса, който в момента работи в частна фирма.

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Това са акцентите от днешната емисия:

- Окончателните текстове на проекта за Закона за частния фалит ще са готови след около седмица. Това заяви вицепремиерът и правосъден министър Зинаида Златанова на семинар в Сандански.
- ЦИК анулира регистрацията за участие в евровота на три партии заради недостатъчен брой валидни подписи.
- Проруски...

Другият Гагарин

                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Това е Гагарин - първият човек, полетял в Космоса,                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Това е Гагарин - първият човек, полетял в Космоса,

Единственият оцелял командос в "Белите брези": И в най-големите си кошмари не съм си представял това нещо (обновена)

1 куршум бе пробил якето ми и скъсал пуловера ми, това разказа пред bTV единственият оцелял командос - Христо Билев, при акцията в 1 куршум бе пробил якето ми и скъсал пуловера ми, това разказа пред bTV единственият оцелял командос - Христо Билев, при акцията в "Белите брези" през 1994 година. "Самата ситуация беше много идиотска и в най-големите си кошмари не съм си представял това нещо", посочи той. На 14 януари 1994 г. в бл.

По-тежки санкции за частните съдебни изпълнители

/КРОСС/ Да се повиши отговорността на частните съдебни изпълнители. За това настояват от Министерството на правосъдието, откъдето подготвят промени в закона, който урежда тази дейност. Реформата в частното съдебно изпълнение не е довършена, категорична беше зам.-министърът на правосъдието Сабрие Сапунджиева. Тя посочи, че в Холандия, чийто модел за частно съдебно изпълнение функционира у нас, ежегодно държавата закрива 3-4 кантори заради тежки нарушения.В тази връзка от правосъдното ведомство обсъждат промяна в закона, според която, при тежки случаи на нарушение, правото за упражняване на професията "частен съдебен изпълнител" може да се отнеме окончателно, а не както е в момента - за срок от 5 години.21 дисциплинарни производства срещу частните съдебни изпълнители са били образувани за миналата година, като сред тях има случаи, в които срещу един частен съдебен изпълнител има по няколко производства. Това заяви зам. правосъдният министър Сабрие Сапунджиева на семинар по повод законодателните инициативи на ведомството. По думите и в законовото уреждане на дейността на ЧСИ има пропуски, като например дисциплинарното производство.Сапунджиева посочи обаче, че от общо 163-а частни съдебни изпълнители у нас, жалби и сигнали за нередности пристигат само срещу десетима души: „Жалбите са срещу 8 до 10 човека частни съдебни изпълнители. От 163-а, пристигат масово жалби срещу 8, да ги приемем средно 10 човека

Григор среща испанец на старта в Монте Карло

Марсел Гранойерс ще бъде първият съперник на Григор Димитров в Монте Карло.

Хосе Рамон: ЕНП е единствената партия, която е заложила в стратегията си извеждане на България от кризата

ЕНП е единствената партия, която е заложила в стратегията си извеждане на България от кризата. Това съобщи международния секретар на Испанската народна партия Хосе Рамон по време на посещението на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов в Мадрид.

Литекс би Левски на "Герена"

София /КРОСС/ Отборът на Литекс победи Левски с 2:1 като гост в мач от седмия плейофен кръг на българската „А" група. И трите попадения бяха отбелязани през първата част на срещата.Армандо Ваюши откри резултата в 23-ата минута на мача. Четири минути преди края на първата част Румен Руменов удвои преднината на гостите от Ловеч. Владислав Мисяк отбеляза попадението за Левски в последните секунди от първото полувреме.Три минути преди изтичане на редовното време Литекс остана с човек по-малко, след като втори жълт картон получи Момчил Цветанов.След успеха Литекс се върна на второто място в първата седмица от подреждането с актив от 64 точки, с три повече от ЦСКА, който има мач по-малко. Левски остава пети с 53 точки. Снимка: Булфото, всички права запазени

Пускат сладолед, съдържащ виагра

Продуктът пожънал голям успех сред гостите на парти


Борисов: Със спирането на еврофондовете не наказват правителството, а народа

Със спирането на еврофондовете не наказват правителството, а наказват народа, но ние си го заслужаваме.
След пагубното управление на Тройната коалиция и предишната, да си върнем пак Тройна коалиция от същите хора и само дано не си го направим след време трети път.
Това каза пред журналисти в Смолян лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Със спирането на еврофондовете не наказват правителството, а наказват народа, но ние си го заслужаваме. След пагубното управление на Тройната коалиция и предишната, да си върнем пак Тройна коалиция от същите хора и само дано не си го направим след време трети път. Това каза пред журналисти в Смолян лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

Убийцата Атанаска признала всичко; сестра й плаши със съд журналистите

Александра Тодорова от Поморие, зверски удушена от 43-годишната златоградчанка Атанаска Георгиева, ще бъде погребана утре в Централен гробищен парк в Поморие в бял ковчег.

Борисов: Със спирането на еврофондовете не наказват правителството, а народа

Със спирането на еврофондовете не наказват правителството, а наказват народа, но ние си го заслужаваме.
След пагубното управление на Тройната коалиция и предишната, да си върнем пак Тройна коалиция от същите хора и само дано не си го направим след време трети път.
Това каза пред журналисти в Смолян лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Със спирането на еврофондовете не наказват правителството, а наказват народа, но ние си го заслужаваме. След пагубното управление на Тройната коалиция и предишната, да си върнем пак Тройна коалиция от същите хора и само дано не си го направим след време трети път. Това каза пред журналисти в Смолян лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

Свършват ваксините за детски паралич и коклюш?

Има опасност българските деца да останат без ваксина, която пази от 5 тежки заболявания.

Расмусен: Заради НАТО Русия не се опитава да ви влияе

"Очаквам решенията да дойдат в рамките на дни и седмици", отговори той на въпрос дали ще се увеличи военното присъствие на НАТО в България

"Литекс" уби европейските амбиции на "Левски" с победа в София


Футболистите на "Литекс" спечелиха гостуването на "Левски" с 2:1 и намалиха сериозно шансовете на сините да спасят сезона на стогодишния юбилей поне с класиране в европейските клубни турнири. 

Отборът от Ловеч записа втора поредна победа в А група, с която взе три точки преднина пред ЦСКА в борбата за второто място. 

Армандо Ваюши и Румен Руменов донесоха успеха на стадион "Георги Аспарухов", но и при двете попадения имаше засади, които не бяха маркирани от слабо...

"Топкапъ" и "Св. София" - най-посещаваните забележителности в Турция

/КРОСС/ Дворецът-музей "Топкапъ" и храмът-музей "Света София" са най-посещаваните от туристите исторически забележителности не само в Истанбул, но и в цяла Турция.През първите три месеца на 2014 г. 796 600 чуждестранни туристи са посетили двореца "Топкапъ", сочат данни, предоставени от турското Министерство на културата и туризма. Това означава, че всеки пети турист, посещаващ Турция е посетил Топкапъ. Почти толкова чуждестранни туристи - 576 400 души, са посетили и храма -музей "Света София"."Света София" е на повече от 15 века. Тя е най-мащабният и най-внушителният исторически паметник от Византийската епоха. Отначало служи за православен византийски храм, по-късно е превърната в джамия, а днес е музей, един от най-известните символи на Истанбул и на Турция.Дворецът музей "Топкапъ" около 4 века служи за резиденция на османските султани. Притежава едни от най-големите музейни колекции в света от порцелани, оръжия, ислямски калиграфски ръкописи и стенни украшения.На трето място по посещаемост е музеят "Мевляна" в град Кония. През първото тримесечие на тази година той е бил посетен от 304 хиляди туристи.Мевляна е древен персийски поет и суфистки философ мистик, чието учение е символ на хуманизъм, толерантност, обич между хората, независимо от тяхната расова, религиозната, класова принадлежност, съобщи БНР.

Дичо пя във Варненския затвор

Дичо предизвика истински фурор във Варненския затвор. Вчера изпълнителят бе приет с радостни викове и аплодисменти в страховитото учреждение на морския град, научи Moreto.net. Съпроводен с кордон от полицаи, изпълнителят стигна до вътрешността на затвора.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване