Свлачище уби четирима в Афганистан

/КРОСС/ Най-малко четирима загинаха, а над 30 са изчезнали, след като голямо свлачище, предизвикано от поройни дъждове и слабо земетресение, помете две села в северната афганистанска провинция Такхар, съобщава агенция Hama Press. Бедствието е станало тази нощ в област Рустак. Унищожени са повече от 100 къщи, а четири основни пътища в провинцията са блокирани. На местопроизшествието работят спасителните екипи. Според прогнозите на службите за спешна помощ броят на жертвите може да нарасне значително, тъй като много хора все още се намират в неизвестност.

Обсъждат по-тежки санкции за частните съдебни изпълнители

По-строга дисциплинарна отговорност за частните съдебни изпълнители (ЧСИ) и увеличение на минималните годишни застрахователни суми, са сред законодателните промени, които се обсъждат в правосъдното...

Нейнски: Тече кампания за дискредитиране на ЕС в България

Случващото се в Украйна показва важността на решенията, взети от правителството на ОДС (1997- 2001г.). Събитията в България можеха да се развият по коренно различен начин, ако не беше зададена посока ...

Бойко Борисов отново призова за избори 2 в 1

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за пореден път призова управляващите да насрочат освен европейски и предсрочни парламентарни избори, добавяйки, че хората вече били осъзнали какво означава "Атака" да крепи кворума в парламента и щели да гласуват чувствително по-активно, ако има изобри 2 в 1. "Най-правилното, най-безболезненото за държавата, без да се харчат допълнителни 20-30 милиона за предсрочни избори, е да се направят избори две в едно", заяви бившият премиер пред Дарик радио, повтаряйки, че в момента парламентът не функционира нормално. По думите му след евентуалното провеждане на предсрочни избори партийните лидери винаги можели да седнат и да преговарят на базата на постигнатите резултати за едно стабилно управление. "Аз мисля, че и БСП, и ДПС няма така смело да приемат подкрепата на "Атака" или на друга партия, без да е гарантирано това от едно коалиционно споразумение. А и не на последно място пък считам, че не е редно преди изборите, преди да знаем как ни е подредил народът, да се обявяват предварително коалиции", добави Борисов. Като аргумент за провала на правителството, лидерът на ГЕРБ посочи, че премиерът Пламен Орешарски нямал нито една среща с някого от "сериозните политически лидери в Европа", а на вътрешно ниво правителството му не било изпълнило нито едно от обещанията си. "Орешарски обеща 250 000 нови работни места, за една година станаха 33 000 повече безработни. Обеща, че ще строи "Белене" – една година няма нищо по тази тема. Обеща да строи "Южен поток", но сега правят един трик, за да заобиколят европейското законодателство и Европейската комисия им иззе преговорите. Няма нито едно изпълнено обещание или ангажимент на БСП. С какво ще ги излъжат пак", иронично попита Борисов. По повод предстоящия на 25 май евровот той обяви, че слоганът на ГЕРБ ще бъде "България няма време за губене" и допълни, че "златно време" за подготвяне на програми и за усвояване на европейските фондове се пропилява от кабинета "Орешарски". Борисов заяви още, че кампанията на социалистите, че техният кандидат за председател на Европейската комисия Мартин Шулц ще съдейства за влизането на България в Шенген е заблуждаваща. "Европейската комисия няма правомощия за това", отбеляза той и коментира, че настоящият председател Жозе Барозу многократно е подчертавал, че страната е готова за шенгенското пространство, но решението се взема от държавите членки, а Холандия за момента поставя вето на шенгенското разширяване.

Край на сагата! Изведоха Васил от къщата в Черниче!

Сагата в Черниче приключи, след като полицията финтира барикадиралия се Васил Митков.

САЩ наложиха санкции на шестима кримски сепаратисти и една компания за нефт и газ

Съединените щати наложиха санкции на базираната в Крим газова компания „Черноморски нефт и газ”, на шестима официални представители на Крим и на бивш украински представител. Това е трети кръг наказателни мерки от американските санкции от началото на украинската криза.

Бащата на убитата Алекс пред "24 часа": Сигурен съм, че са замесени майката и сестрата на Атанаска

Сигурен съм, че арестуваната Атанаска не е убила сама детето ми. Тя е била с майка си, а сестра й е знаела какво се случва. Това заяви пред Сигурен съм, че арестуваната Атанаска не е убила сама детето ми. Тя е била с майка си, а сестра й е знаела какво се случва. Това заяви пред "24 часа“ Веселин Тодоров, баща на 8-годишната Александра, която бе намерена мъртва в Поморие. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Украинският "Нафтогаз" е прекратил плащанията за газ на Русия


Украинската държавна енергийна компания "Нафтогаз" е спряла плащанията на газа от Русия, докато приключат преговорите между двете страни за цената на синьото гориво, съобщи изпълнителният директор на компанията Андрий Коболев, цитиран от "Ройтерс".

Руският газов гигант "Газпром" удвои по-рано този месец цената на газа за украинските консуматори от 268 на 485 долара за 1000 куб. м, заявявайки, че Киев не може да се ползва повече от предишните отстъпки.

"Въпросът за...

"Русия има амбиция да раздели Европа на нови сфери на влияние"

Расмусен оцени високо 10-годишното членство на България в НАТО


Две хомосексуални майки, тяхното бебе и борбата за един акт за раждане


Миналия месец едно бебе в щата Тенеси започна да пише история – Емилия Мария Джести беше първото дете, родено в щата, което има жена, вписана в акта му за раждане като негов "баща", разказва "Ройтерс".

Семейното положение на родителите на Емилия стана причина за съдебни вълнения  няколко дни преди нейното раждане. Валерия Танко и София Джести са сключили брак в Ню Йорк - щат, който разрешава хомосексуалните бракове, и след това са се преместили в Тенеси, където те не са признати....

Борислав Гуцанов: Хората бяха крепостни на земята. Не може сега да са на банките


- Г-н Гуцанов, преди ден парламентът отново не можа да събере кворум и не работи цял ден. Докога ще я карате така?
- Математиката е тази - депутатите са 120 на 120. Убеден съм, че един парламент не може да бъде математика, а трябва да прави политика. За съжаление, с вижданията на опозицията работата на Народното събрание се принизява много. - Г-н Гуцанов, преди ден парламентът отново не можа да събере кворум и не работи цял ден. Докога ще я карате така? - Математиката е тази - депутатите са 120 на 120. Убеден съм, че един парламент не може да бъде математика, а трябва да прави политика. За съжаление, с вижданията на опозицията работата на Народното събрание се принизява много.

Спецотрядът щурмува дома на Митков, той е заловен

Барикадиралият се в дома си в Черниче Васил Митков бе щурмуван от спецотряда, който седя на пост близо 22 часа, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Калина Крумова оглави Евромайки, 3 дами отиват на евровот

Калина Крумова беше избрана за председател на женската организация на България без цензура - Евромайки.

Варненски плувец сред шампионите на Великобритания по водна топка

Варненецът Иван Георгиев, студент в Manchester Metropolitan University, е част от отбора по водна топка, който стана шампион на Великобритания за 2013 – 2014 г. „Активно се занимавам със спорт от малък, а от 15-годишен тренирам в клуба по водна топка „Черно море 1948“ при Милуш Адамов“, разказа Иван Георгиев, по време на среща с кмета Иван Портних.

Роджърс: "Ливърпул" доказа, че е избрал правилният модел на работа


Мениджърът на "Ливърпул" Брендън Роджърс определи силното представяне през настоящия сезон като доказателство, че клубът е избрал правилната посока за развитие, независимо дали ще спечели титлата във Висшата лига. 

Според него "мърсисайдци" са показали, че моделът да се развиват играчи, а не да се инвестират огромни средства в доказани имена може да бъде успешен. 

В неделя от 15.37 часа "Ливърпул" посреща "Манчестър сити" в един от ключовите двубои в борбата за титлата....

Благотворително за Bvlgari: Наоми, Мег, Дита и Джереми

Това е само малка част от целия дълъг списък от красиви и талантливи, и най-вече загрижени известни личности, взели участие в проекта, в който всъщност има над 170 имена.

Свлачище в Афганистан затрупа четирима, 30 в неизвестност

Най-малко четирима са загинали и повече от 30 са в неизвестност в резултат на мащабно свличане на земни маси в провинция Тахар, Северен Афганистан, предаде ИТАР-ТАСС.

Странният случай на Мохамед Ел-Ериан

Решението на бившия главен изпълнителен директор на Pimco да напусне компанията все още озадачава пазарите


Поехали! 53 години, откакто човекът полита в космоса

На днешната дата – 12 април, се навършват точно 53 години от паметния полет на Юрий Гагарин - първия човек, излязъл в околоземна орбита на борда на...

Соломон Паси и Део откриха нов италиански ресторант в сърцето на София

Дипломати, бизнесмени, инвеститори от италианската търговска камара в България, представители на Атлантическия клуб в България, светски личности, журналисти и любители на средиземноморското кухня уваж...

Лора Караджова бременна и много влюбена. Сватба може да има, след като роди

Довечера Лора Караджова ще се качи на сцената и ще изнесе поредния си концерт като бременна жена.

Така е вече от четири месеца, но за сегашното състояние никой не подозира. Защото на сцената певицата продължава да танцува изключително енергично заедно с професионални балерини, а коремчето изобщо не личи.

От друга страна, предпочита да не Довечера Лора Караджова ще се качи на сцената и ще изнесе поредния си концерт като бременна жена. Така е вече от четири месеца, но за сегашното състояние никой не подозира. Защото на сцената певицата продължава да танцува изключително енергично заедно с професионални балерини, а коремчето изобщо не личи. От друга страна, предпочита да не

Маринова: Основният ни приоритет е осигуряването на работещ бизнес и трайна заетост

Кюстендил /КРОСС/ Наш основен приоритет е осигуряването на работещ бизнес и трайна заетост в горския сектор. Това заяви заместник- министър на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова на пресконференция след среща със зам.-председателя на Народното събрание Мая Манолова, областния управител Иван Каракашки и фирми ползватели на дървесина, която се проведе в гр. Кюстендил. Зам.- министърът подчерта, че трябва да се намери баланс в цената на дървесина между сегашната стойност и това, което диктува пазара, за да има реализация на дървесината. „Поставихме едно прекрасно начало за разговори и партньорски отношения с бизнеса и ще продължим и за в бъдеще да работим в диалог и да се подпомагаме в трудния момент, на свит пазар на дървесина", допълни тя. Зам.-министър Маринова, отбеляза, че през новия програмен период 2014-2020 г. по Програмата за развитието на селските райони ще се обърне по-голямо внимание на мерките свързани с горския сектор. „Искаме да разширим кръга бенефициенти, които да кандидатстват за финансиране. Целта е да могат да инвестират и в техника, която е екосъобразна и биоразнобразието в нашите гори да се запази".Зам.- председателят на Народното събрание Мая Манолова подчерта, че фирмите, ползватели на дървесина в община Кюстендил, са фирми, които реално наемат работници, плащат заплати и осигуровки, създават заетост и правят инвестиции

В България няма смъртни случаи заради ваксини


Няма смъртни случаи, свързани с имунизации в България, каза главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. По думите му е имало случай на тежки усложнения след ваксина последно през 2001 г. и оттогава има между 20-30 сигнала за нежелани реакции, които са в рамките на нормалното.

Последният случай, около който се шумя, на починало бебе в Стара Загора няма нищо общо с ваксинацията и не може да се вини личният лекар, заяви той пред "Дневник".

"Време е за много сериозна...

Бареков обеща: Първият ред в българската политика ще е за майките и жените

София /КРОСС/ Инициативата „Европейски майки" се роди в няколко съвместни разговори, които имахме с Даниела Колева и Калина Крумова. Това се оказа много дълъг път и съм горд да Ви кажа, че ББЦ е една от трите най-големи партии, а движението „Евромайки" е най-голямото женско движение. Това каза в словото си пред делегатите лидерът на „България без цензура" Николай Бареков. „ Ние сме отворили вратите си към майките и българските жени. Искам да ви кажа едно голямо благодаря и едно голямо извинявайте от името на всички политици. Ако някой плати цената на българския преход и това, че децата ни са в чужбина, това сте вие", каза Бареков.Когато парите свършат, ние мъжете се надяваме на жените, отбеляза още той. Често говорим за патриотизъм и история, и въпреки, че геройствата се дори и тези, които са възпети от народните песни се правят от войводи, ние сме оцелели имено благодарение на жените. Той се ангажира пред форума че половината от местата във всички нива на управление ще бъдат дадени на жени.Кой би бил по-добър от финансов министър от една жена, попита той. Според него никой, освен българските майки не могат да са по-добри изразители на техните права и интереси в Европейския парламент, отколкото самите те. Надявам се този нов почерк, който демонстрират Евромайките да се възприеме и от другите женски организации

Лора Караджова е в третия месец и се чувства прекрасно

Лора Караджова продължава да споделя радостната новина за своята бременност и с телевизионните зрители. „Непразна съм”, каза за TV7 Лорчето с широка усмивка.  Звездата от „Музикална академия” издаде, че е в третия месец и се чувства прекрасно. Бебето е планирано и Лора и нейният партньор са много щастливи от новината. Лора Караджова продължава да споделя радостната новина за своята бременност и с телевизионните зрители. „Непразна съм”, каза за TV7 Лорчето с широка усмивка.  Звездата от „Музикална академия” издаде, че е в третия месец и се чувства прекрасно. Бебето е планирано и Лора и нейният партньор са много щастливи от новината.

Наградиха репортерите, направили публично достояние разкритията на Едуард Сноудън

Репортерите, които разкриха историята на Едуард Сноудън и направените от него признания за дейността на американските тайни служби, се завърнаха в Съединените щати за да получат наградата „Джордж Полк” за отразяване на теми, свързани с националната сигурност.

Николай Бареков: Кой би могъл да e по-добър министър на финансите от една майка?

Първият ред в българската политика е за майките, за жените, а не за нас. Това каза Николай Бареков, лидер на „България без цензура”, цитиран от Фокус. „50% от местата в листите за евроизборите, за народни представители, за бъдещ Министерски съвет, ще бъдат за българските жени. Кой може да бъде по-добър министър на финансите от една майка? Първият ред в българската политика е за майките, за жените, а не за нас. Това каза Николай Бареков, лидер на „България без цензура”, цитиран от Фокус. „50% от местата в листите за евроизборите, за народни представители, за бъдещ Министерски съвет, ще бъдат за българските жени. Кой може да бъде по-добър министър на финансите от една майка?

Бареков: Кой може да e по-добър финансов министър от една майка?

Първият ред в българската политика е за майките, за жените, а не за нас. Това каза Николай Бареков, лидер на „България без цензура”, цитиран от Фокус. „50% от местата в листите за евроизборите, за народни представители, за бъдещ Министерски съвет, ще бъдат за българските жени. Кой може да бъде по-добър министър на финансите от една майка? Първият ред в българската политика е за майките, за жените, а не за нас. Това каза Николай Бареков, лидер на „България без цензура”, цитиран от Фокус. „50% от местата в листите за евроизборите, за народни представители, за бъдещ Министерски съвет, ще бъдат за българските жени. Кой може да бъде по-добър министър на финансите от една майка?

18-годишна загина при катастрофа в Перник

/КРОСС/ 18-годишно момиче е загинало тази сутрин при катастрофа в Перник. Сигналът за инцидента е подаден около 6,30 часа. Лек автомобил Фолксваген "Голф" се е ударил в дърво. След удара водачът и неговата спътничка - и двамата 18-годишни, са закарани в болница.След около два часа момичето е починало. Момчето е оставено под наблюдение, няма данни да е сериозно пострадал. Тестът е показал 1.04 промила алкохол. По първоначални данни, младежът не е представил свидетлство за правоуправление. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

"Готви пачките", казал глас по телефона на Ивалина

Майката на убитата Александра Тодорова от Поморие получила обаждане по телефона си от апарата на дъщеря си, разкала Райна Косева, близка до семейство Тодорови.

Юта Клайншмид: Жените можем да променим света!

"Тук съм защото съм убедена, че ние жените можем да променим света.", заяви Юта Клайншмид, единствената жена, печелила най-трудното рали в света Париж-Дакар, която приветства Евромайки по време на Учредителния им конгрес.

„Нафтогаз” обяви спиране на плащанията към Русия

Докато двете страни не се разберат за цената, Европа е заплашена от нова газова криза

Поморие в шок - децата не искат да ходят на училище

/КРОСС/ "Не мога да повярвам, цял ден жена ми плаче на една страна, а дъщеря ми се е затворила в стаята си и не иска да излезе. Детето ми стоеше на един чин преди месец с Александра, сега е категорична, че повече няма да стъпи в училище. В шок е". Това сподели пред BurgasUtre Светлин от Поморие, чиято дърещя е била съученичка на първокласничката Александра Тодорова от Поморие.Момиченцето беше открито на 11 април мъртво до дома си, след като изчезна на 10 април вечерта, на връщане от училище."Как ще са я отвлякли от училище, видяхме го детето като се пририбаше, а сега изведнъж пишат че е мъртво. Нямам думи! Как може някой да причини подобнно нещо на едно невинно и чисто дете", през сълзи коментира бащата.Оказва се, че след ужасяващия инцидент пповечето дечица от класа на Александра отказвали да ходят на училище в понеделник.Семейството на бизнесмена има три деца. Най-малкото от тях е 7-годишната Александра, от втория брак на Веселин Тодоров - Германеца. Другата им дъщеря учи в Бургас, а сина му има бизнес със сладобеди, съобщава BurgasUtre.

Приготви пачките, казал глас по телефона на майката на убитата Алекс

Майката на убитата Александра Тодорова от Поморие е получила обаждане по телефона си от апарата на дъщеря си, разкри Райна Косева, близка до семейство Тодорови.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Глас с ромски акцент казал: „Кажи на Веско да приготви пачките“, допълни Косева. Майката на убитата Александра Тодорова от Поморие е получила обаждане по телефона си от апарата на дъщеря си, разкри Райна Косева, близка до семейство Тодорови. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Глас с ромски акцент казал: „Кажи на Веско да приготви пачките“, допълни Косева.

"Огромният проблем на България е обезлюдяването"

Станишев: Възстановяваме справедливостта към Северозапада


Португалец от ЦСКА обикаля 200 минути “Св. Александър Невски”

Винаги усмихнат, един огромен португалец броди из центъра на София. Взел си е фотоапарат и таблет. Прави снимка след снимка. Ще кажете - турист. Не, той вече три месеца живее в София, но иска да я опознае като роден град. Името му е Пауло Грило и е треньор в ЦСКА. С перфектен английски (нетипично за португалците, особено с побелели коси - б.а.) той Винаги усмихнат, един огромен португалец броди из центъра на София. Взел си е фотоапарат и таблет. Прави снимка след снимка. Ще кажете - турист. Не, той вече три месеца живее в София, но иска да я опознае като роден град. Името му е Пауло Грило и е треньор в ЦСКА. С перфектен английски (нетипично за португалците, особено с побелели коси - б.а.) той

Pocket Printer е миниатюрен принтер-робот

 Създателите на Pocket Printer вярват, че големите и тежки принтери, които използваме вкъщи и в офиса, не отговарят на съвременния ни начин на живот. ZUtA Labs се надява да реши проблема с Pocket Printer.

Устройството изнася принтиращите компоненти извън големия и тежък корпус на принтера и ги разполага в малък робот, който навигира върху листа. Достатъчно е да го включите и да изпратите файла от компютъра, смартфона или таблета си. Всичко изглежда невероятно футуристично, ноPocket Printer има известни недостатъци.

Резолюцията на принтиране е едва 96 х 192 dpi, няма опция за цветен печат и, най-вече, една страница се принтира за около минута, което е около десет пъти по-бавно от повечето съвременни принтери. 




http://hicomm.bg/

Смъртоносната акция в Лясковец завърши с погром за правосъдието

На 14 март няколко телевизионни камери отразяват получилата трагична известност акция на МВР по обезвреждането на барикадиралия се в дома си в Лясковец Петко Петков. Точно десет дни по-късно камерите отново ще заснемат поредния епизод около Петков, чието име в новинарските заглавия е заместено със "стрелеца от Лясковец", "психопатът", "лудият". Този път телевизионните екипи ще снимат как обградена от служители на "Съдебна охрана" носилката, на която лежи Петков напуска болницата във Велико Търново, за да бъде транспортиран обвиняемият за убийството на полицая от СОБТ Емил Шарков в затворническа болница (по нареждане на прокуратурата). Микрофоните са долепени до главата на мъжа, който е в безпомощно състояние, а кратка справка в новинарския поток показва, че от тази срамна гледка медиите създават заглавия от типа: "Стрелецът от Лясковец проговори". Веднага следва и развръзката - "Не, няма какво да кажа", "проговаря" Петков, цитиран от "24 часа". Извън въпросите за журналистическата етика и причините за провала на акцията, превърнати в политическо надцакване дали сегашните или предишните ръководители на МВР са по-виновни за смъртта на един полицай и за още трима ранени, остана неосветена от медиите зона. В интервала между акцията по задържането на Петков и заснетото напускане на болницата във Велико Търново мъжът е задържан под стража

Атанаска писала SMS-и на Тодорови, заблуждавайки, че Алекс е отвлечена

Атанаска Георгиева, задържана за убийството на Алекс, е изпращала SMS-и на родителите й, за да ги заблуди, че става въпрос за отвличане и откуп. Това заяви пред TV7 главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Мотивите за убийството на 8-годишната Александра все още не са ясни. Лазаров коментира, че става дума за битов инцидент и неоправдана Атанаска Георгиева, задържана за убийството на Алекс, е изпращала SMS-и на родителите й, за да ги заблуди, че става въпрос за отвличане и откуп. Това заяви пред TV7 главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Мотивите за убийството на 8-годишната Александра все още не са ясни. Лазаров коментира, че става дума за битов инцидент и неоправдана

Облачно с превалявания ще бъде времето утре по Черноморието

През нощта ще има разкъсана облачност, значителна над Североизточна България, където на места ще превали. Утре преди обяд ще има временни намаления на облачността, но около и след обяд ще се развива купеста облачност и на места ще превали.

Всеки американец ще може да купи Google Glass на 15 април

 Google разчита на особено странен модел за дистрибуция на Glass. Умните очила все още не се предлагат свободно, но все повече потребители успяват да се сдобият с тях чрез Explorer програмата.

Дори в България вече има няколко чифта. Докато очакваме официалните продажби да започнат по-късно тази година, Google обяви, че Glass ще бъде достъпен за закупуване от всички граждани на САЩ за един ден. Цената остава 1500 долара, а всеки чифт очила идва с безплатни слънчеви филтри.


http://hicomm.bg/

Атанаска писала заблуждаващи SMS-и на Тодорови, че Алекс е отвлечена

Атанаска Георгиева, задържана за убийството на Алекс, е изпращала SMS-и на родителите й, за да ги заблуди, че става въпрос за отвличане и откуп. Това заяви пред TV7 главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Мотивите за убийството на 8-годишната Александра все още не са ясни. Лазаров коментира, че става дума за битов инцидент и неоправдана Атанаска Георгиева, задържана за убийството на Алекс, е изпращала SMS-и на родителите й, за да ги заблуди, че става въпрос за отвличане и откуп. Това заяви пред TV7 главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Мотивите за убийството на 8-годишната Александра все още не са ясни. Лазаров коментира, че става дума за битов инцидент и неоправдана

Евроизбори 2014 – въпроси и отговори

Ако сте чакали някаква информационна кампания за българите в чужбина, ще има да чакате. Нищо ново, наистина. Затова няколко души се стараем да разпространяваме информация из мрежата. Доколкото знам, Външно подготвя някаква кампания, но вероятно ще дойде дойде в седмиците преди изборния ден. След доста разговори с тях, с ЦИК и изчитане на законите и решенията събрах няколко важни отговори. 1. Кога са изборите и за какво гласуваме? Изборите са на 25 май 2014. Трябва да определим 17 евродепутати за Европейския парламент с петгодишен мандат. 2. Кой може да гласува на евроизборите? Всички български граждани навършили 18 години, които живеят в страна на Европейския съюз. Дефиницията за „живели в ЕС" дадена от ЦИК е да имат адресна регистрация в страна на ЕС за поне 60 дни от последните 3 месеца преди изборния ден. Ако гласуваш в България, изборите няма да се различават от други такива. Ако живееш в чужбина, преди гласуването попълваш декларация, че отговаряш на изискванията. 3. Къде ще може да се гласува в чужбина? Тази година процедурата е малко по-различна. ЦИК вече определи малко над 100 града в Европа, където ще има секции въз основа на това, че е имало над 100 гласували на предишни избори. Може да ги видиш на тази карта. Секции в други градове може да бъдат отворени при подадени 20 декларации, ако има консулство, 40 декларации, ако няма такова или по преценка на консула в съответната държава

Ден за размисъл в Македония

В Македония е ден на предизборно мълчание преди първия тур на президентските избори, предаде "Фокус". В бившата югорепублика това са петите поред президентски избори, след отделянето й от би...

Мюфтийството поиска спиране на делото за джамията в Монтана

Главното мюфтийство, представител на мюсюлманското вероизповедание в България, е поискало спиране на делото за терена до джамията в Монтана, заведено в районния съд, съобщи кметът на общината Златко Ж...

Държавата се завръща в сектор тютюн

Заговори се за увеличаване на субсидии и промени в Закона за тютюна, смята експертът Николай Вълканов от ИПИ


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване