Бизнесът у нас излиза от стреса, обяви финансовият министър


Бизнесът в България излиза от стреса и започва да мисли за инвестиции. Това каза в Търговище министърът на финансите Петър Чобанов, който заедно с главния изпълнителен директор на Българската банка за развитие (ББР) Димо Спасов се срещнаха с представители на бизнеса в Търговище, съобщи БТА.

По думите му редица показатели от началото на годината се подобряват, има подобряване на бизнес климата, дори и в строителството. Има увеличение на търговията на дребно, покачва се потребителското...

Пропадна мост на пътя Пазарджик-Пловдив

/КРОСС/Спряха движението на главен път Пазарджик-Пловдив, преди село Мало Конаре. Причината - пропадна една от носещите колони на моста на река Луда Яна рано тази сутрин. Заради инцидента се е образувала километрична опашка от автомобили. Специалисти от Областно пътно управление - Пазарджик, ОУПБЗН-Пазарджик и сектор "Пътна полиция" извършват щателен оглед на съоръжението. „Предстои да бъде направен оглед на моста от специализирана комисия от Агенция „Пътна инфраструктура". Това са специалисти по отношение на пътно строителство, мостове и виадукти. Очакваме ги да пристигнат от София за втори, допълнителен оглед, който е изцяло в тяхната компетенция", обясни пред Дарик говорителят на ОД на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. По думите му дотогава, тъй като мостът не е безопасен, трасето от началото на пътя за Пловдив от Пазарджик до разклона за село Мало Конаре е затворен, като се препоръчва обходен маршрут или през село Огняново или през магистрала „Тракия" в посока за Пловдив. На мястото са разположени екипи на полицията, които дават указания на водачите. По информация на „Виделина" пречупената и пропаднала носеща колона на моста над река Луда Яна на пътя Пазарджик - Пловдив е същата, на която беше правен ремонт през пролетта на 2008 г. Тогава причината беше отново напукване и слягане и се наложи изграждане на нов фундамент

9 май: БСП осъди „кафявата чума”, русофили четкат Волен

Всички депутати от БСП използваха почивката на парламента, за да отбележат 9 май пред Паметника на Съветската армия.

От Варна: "Снимай джебчийка, помогни ѝ да влезе в затвора"

Граждани от Варна решиха да започнат акция срещу крадлите в града

Започна изграждането на велоалеята в „Аспарухово”

С асфалтиране на повредени участъци започна изграждането на трасе за велосипедисти от Аспаруховия мост до парка в едноименния квартал. Проектът, разработен от инженерите в Дирекция „Устройство на територията” в район „Аспарухово”, предвижда велоалея с обща дължина над 2 километра, научи Moreto.

Михаил Мутафов с награда за най-добра главна мъжка роля

/КРОСС/Емблематичният актьор на Варненския драматичен театър Михаил Мутафов, известен от постановките на Явор Гърдев „Пухеният", „Калигула", от „Фауст" на Лилия Абаджиева и много други, както и от филма „Дзифт", спечели наградата за най-добра главна мъжка роля в 16-ото издание на Фестивала за късометражно кино в Брюксел. Отличието бе присъдено на българина от петчленно международно жури за ролята на Манол във филма "Чест" на режисьора Павел Веснаков. Филмът изследва огромната пропаст между поколенията в България и тяхното общуване, обременено от очаквания и премълчавания, обречено на недоизказаност. Разказът е фокусиран върху пенсионирания генерал с консервативна ценностна система Манол и деня, когато променящият се свят нахлува в неговата собствена кухня. "Много се зарадвахме на тази новина, защото Мишо Мутафов даде много от себе си за този филм и за мен беше и чест, и удоволствие да работя с него", коментира режисьорът Павел Веснаков. "Едва ли има по-заслужена награда", допълни продуцентът на филма Ваня Райнова. За образа на Манол Михаил Мутафов е номиниран и за най-добра главна мъжка роля от Българската филмова академия 2014. Неговите партньорки в „Чест" Ани Бакалова и Светлана Янчева също са получили номинация от Българската филмова академия - съответно за най-добра главна и поддържаща женска роля

Стрелба в Мариупол, украинската армия влезе в града

Части на украинската армия са влезли в град Мариупол, Донецка област, съобщи РИА Новости, позовавайки се на данни от очевидци, според които в града е пристигнала украинска бронирана техника.
Същевременно депутатът от Върховната Рада Олег Ляшко съобщи, че „терористи са се барикадирали в сградата на управлението на министерството на вътрешните Части на украинската армия са влезли в град Мариупол, Донецка област, съобщи РИА Новости, позовавайки се на данни от очевидци, според които в града е пристигнала украинска бронирана техника. Същевременно депутатът от Върховната Рада Олег Ляшко съобщи, че „терористи са се барикадирали в сградата на управлението на министерството на вътрешните

Пинк чака второ бебе?

/КРОСС/ Пинк чака второ бебе. Това тръби чуждестранната преса, подкрепяйки твърдението си с папарашки снимки, на които ясно се вижда заобленото коремче на изпълнителката. Фотографите са запечатали 34-годишната певица докато спортува, а прилепналият й екип издава деликатното й положение. Пинк и съпругът й Кери Харт все още се въздържат от коментари, но оптимистично настроените журналисти не губят надежда, че съвсем скоро знаменитата двойка ще обяви официално радостната вест. Пинк и Кери са заедно от 2001 година. През 2005 година певицата изуми обществеността, правейки предложение на приятеля си, а година по-късно двамата узакониха връзката си. Наското в свое интервю изпълнителката призна, че иска пет деца. На този етап обаче има само едно - малката Уилоу Сейдж, която се появи на бял свят през юни 2011 година.        

Айолов: "Южен поток" е единствената алтернатива, друга няма

"България е най-застрашена при спиране на транзита и доставките на руски газ. След отпадането на проекта "Набуко" за страната ни няма друга алтернатива."

Патриарх Неофит ще отслужи благодарствен молебен

Той ще е на 11 май в храма "Св. Александър Невски"


Делото за пребития до смърт Ники влиза в съда, нова експертиза за смъртта на Стефан

Обвинителният акт срещу тримата обвиняеми за смъртта на 16-годишният ученик Николай Димитров от Враца Иван Каменов-Цофъра, Ивайло Миланов-Акулата и Калин Димитров-Скинара вече е в съда, съобщиха от врачанската окръжна прокуратура. Обвинението вече бе внесено преди месец в окръжния съд, но поради допуснати технически грешки беше върнат. Обвинителният акт срещу тримата обвиняеми за смъртта на 16-годишният ученик Николай Димитров от Враца Иван Каменов-Цофъра, Ивайло Миланов-Акулата и Калин Димитров-Скинара вече е в съда, съобщиха от врачанската окръжна прокуратура. Обвинението вече бе внесено преди месец в окръжния съд, но поради допуснати технически грешки беше върнат.

Бизнесът в България излиза от стреса и започва да мисли за инвестиции

Редица показатели от началото на годината се подобряват, има подобряване на бизнес климата, дори и в строителството. Има увеличение на търговията на...

М. Миков ще участва в учредителната сесия на Парламентарната асамблея на Процеса за сътрудничество в ЮИ Европа

/КРОСС/ Председателят на Народното събрание Михаил Миков ще участва в учредителната сесия на Парламентарната асамблея на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ).  Форумът ще се състои на 10 и 11 май 2014 г. в Букурещ, Румъния. В него ще участват председатели на парламенти и парламентаристи от 12-те страни, участващи в процеса - Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Гърция, Македония, Молдова, Румъния, Черна Гора, Сърбия, Словения и Турция, представители на Европейския парламент и на други регионални форуми за сътрудничество. Процесът на сътрудничество в Югоизточна Европа е политически форум за диалог и за икономическо партньорство между страните в този регион, основан през 1996 г. на среща на министрите на външните работи в София. С трансформирането на Пакта за стабилност през 2008 г., ПСЮИЕ получава признанието на ЕС като водещ регионален форум за сътрудничество в Югоизточна Европа. Между 1997 и 2013 г. са организирани десет конференции на председателите на парламентите на страните, участващи в ПСЮИЕ. През 2010 г. в този формат е прието решение за институционализиране и на парламентарното измерение на ПСЮИЕ.  

Сочи открива летния сезон на 17 май

/КРОСС/ Подготовката на плажовете за летния сезон в Сочи е завършена. На разположение на гостите тази година ще бъдат над 200 крайбрежни зони за къпане. Всички от тях вече са проверени и напълно отговарят на изискванията за безопасност.Това лято плажовете в Сочи са с 13 повече от миналата година, съобщава „Интерфакс". Градската администрация е разработила единна концепцията за плажната инфраструктура, което допълнително прави цялото крайбрежие по-привлекателно и удобно за туристите. Стопаните на крайбрежните обекти пък са задължени да отговарят не само за плажните територии, но и за подстъпите към тях. Благодарение на това пътечките ще отговарят на санитарните стандарти, а сергиите , което пречат на свободното преминаване, ще отидат в миналото.Официалната церемония, която ще даде старт на сезона в Сочи, ще се проведе на 17 май. Тогава градът посрещне и международна ветроходна регата.

Папазов: Не се планира обединение на БДЖ и НКЖИ

Дълговете на БДЖ са в размер на 605 млн. лева, от които 171 млн. лева са просрочени, отчете транспортният министър


Стрелба в Мариупол, пристигна украинска бронирана техника (галерия)

Части на украинската армия са влезли в град Мариупол, Донецка област, съобщи РИА Новости, позовавайки се на данни от очевидци, според които в града е пристигнала украинска бронирана техника.
Същевременно депутатът от Върховната Рада Олег Ляшко съобщи, че „терористи са се барикадирали в сградата на управлението на министерството на вътрешните Части на украинската армия са влезли в град Мариупол, Донецка област, съобщи РИА Новости, позовавайки се на данни от очевидци, според които в града е пристигнала украинска бронирана техника. Същевременно депутатът от Върховната Рада Олег Ляшко съобщи, че „терористи са се барикадирали в сградата на управлението на министерството на вътрешните

Рогозин: България е готвела изтребители срещу моя самолет


Пилот сообщил, что диспетчеры Болгарии и Румынии запрашивали его, есть ли на борту "запрещенный пассажир". Собирались поднимать перехватчики

— Dmitry Rogozin (@Rogozin) May 8, 2014

Руският вицепремиер Дмитрий Рогозин заяви в профила си в "Туитър", че България се е подготвяла да изпрати изтребители срещу самолета, с който е преминавал над страната.

Вечерта той съобщи, че понеже Украйна затворила небето си за него (нещо, което външното министерство в Киев...

Румънски тираджия размаза наш колоездач

След удара мъжът с четири счупени ребра, фрактура на дясно бедро и контузия на главата. Той е откаран в МБАЛ - Русе с опасност за живота.

Водещите индекси на Wall Street стартират петъчната сесия с понижения*

Пазарът се намира в средата на консолидационна фаза, но въпросът е дали тя е временна или предстои по-сериозен спад в цените на акциите, посочва анализатор


Цитат на деня: Ако последователите на Костов и Кунева ме обвиняват в национално предателство, горд съм


Когато такава информация излиза от последователя на Иван Костов – Радан Кънев, Иван Костов, заради когото през България не минава "Син поток" и от устата на Меглена Кунева, заради която 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй" са затворени, ако това е техният национален интерес, аз с гордост съм негов предател.

Така депутатът от БСП Таско Ерменков - един от вносителите на промените в Закона за енергетиката, с които в полза на газопровода "Южен поток" се въвежда понятието "морски газопровод",...

Мардж Симпсън се сдоби със собствена козметична линия


Мардж Симпсън е поредната знаменитост, която "ще пусне" собствена козметична линия. "Най-красивата жена на телевизионния екран", както я обявиха създателите на анимационния сериал в "Туитър", ще стане лице на лимитирана серия продукти, които излизат на пазара през септември по повод 25-годишнината на "Семейство Симпсън".

Матроната на известното анимационно семейство отдавна е модна икона, шеговито припомня вестник "Гардиън". През 2009 г. тя се появи във фотосесия на списание...

Цитат на деня: Ако последователят на Костов и Кунева ме обвиняват в национално предателство, горд съм


Когато такава информация излиза от последователя на Иван Костов – Радан Кънев, Иван Костов, заради когото през България не минава "Син поток" и от устата на Меглена Кунева, заради която 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй" са затворени, ако това е техният национален интерес, аз с гордост съм негов предател.

Така депутатът от БСП Таско Ерменков - един от вносителите на промените в Закона за енергетиката, с които в полза на газопровода "Южен поток" се въвежда понятието "морски газопровод",...

Мост над река Луда Яна се срути, минава се през Огняново

Затворен е част от пътя Пазарджик – Пловдив заради пропадане на една от носещите колони на моста над река Луда Яна преди село Мало Конаре. Движението на всички превозни средства се отклонява през село Огняново. На мястото има разположени екипи на "Пътна полиция", които дават указания на водачите.

Робева и Раева ще бъдат наградени за юбилея на турнира в Корбей Есон


Бившият старши треньор на националния отбор по художествена гимнастика Нешка Робева и настоящият президент на федерацията Илиана Раева ще бъдат наградени по случай 40-годишния юбилей на турнира в Корбей Есон, съобщи БТА.

Един от най-престижните кръгове от Световната купа по художествена гимнастика започва днес и ще състои до 11 май.

Робева е първата състезателка, която е спечелила турнира през 1974 г., а Илиана Раева е състезателката с най-много титли - четири (през 1978,...

Игри на съзнанието

/КРОСС/Сега тъпаните бият русофилите и русофобите. Преди повече от половин година бяха умните и красивите срещу грозните и бедните. Доста народ воюваше покрай парашутирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС - интернет лумпени срещу влюбени в миналото пенсионери, богати срещу бедни, безплатно мразещи срещу платено обичащи ... Такива се оказаха пешките, офицерите, всички черни и бели фигури, които разни хора зад метални заграждения наместваха срещуположно под знамената на  Сорос и Сталин, за да вкарат протеста в руслото на партизанското отричане на другия (различния) и форумното хейтърство. По-късно разбрахме за опорните точки, троловете и всички онлайн и офлайн партийни хитрини, които етикетираха сериозни по численост социални групи, а цивилизационният дебат за държавата, в която живеем и искаме да живеем, приравни своята перспектива до предсрочни избори и нов Изборен кодекс. Украйна -новият водевил Вече не говорим за „смяна на модела" и за „пробив в статуквото" - или по-скоро не са интересни на медиите, защото ни човърка друга тема - Украйна. Случващото се там върви ръка за ръка с един по-непробиваем модел и едно по-голямо статукво, където се откриваме натясно. Дилемата „Русия - Запад" в момента е най-острата гилотина на обществено разделение, подклаждана от медии и политици, която, както в случая с Делян Пеевски, лепи противоположни мнения и форматира съзнания, но извън това не променя нищо

Д-р Николай Михайлов: Европа е духовно изтощена

/КРОСС/ Изглежда Европа е духовно изтощена, заяви в интервю за БНР д-р Николай Михайлов. България е член на ЕС от 2007 г. - това не е дълъг период от време, вероятно е кратък. Сега, в някакъв смисъл, е времето на нашия дебат относно адекватностите - какво представляваме ние, като член на ЕС, и какво точно представлява ЕС? От дистанцията на мечтата той е едно. На изхода от съветския тоталитаризъм Европа беше изключителен блян с огромна притегателна сила. Европейската идея е дълбока идея. Въпросът е, че сега има и отрезвяване. И то не е проблем само на собствената ни фрустрация - да не можем да видим потребностите си удовлетворени според очакванията, но и защото, за съжаление, Европа еволюира в посока, която тя самата сякаш не е предвидила, а именно - движение към нещо като културен упадък, като отчуждение от учредителните начала. Днес тя е загубила идеалистичния си импулс, не е много твърдо убедена в собственото си начинание. Сега Европа е туристическа дестинация, музейна старина. Тя отново привлича, тегли въображението на голяма част от човечеството, но все пак остава някак си в собственото си наследство, в мита Европа, но не може да намери, да налучка продължение на тази велика традиция, коментира той. Европейските ценности са в процес на ревизия, отбеляза д-р Михайлов и добави: „Категорията „свобода" в рамките на класическия либерализъм, като идейна основа на европейския проект, търпи развитие, но тази свобода започва да се изражда

Porsche ще помага на руснаците за президентската лимузина

Семейството от тежкобронирани машини ще включва миниван и SUV, произведен от УАЗ


Росен Плевнелиев: Европа навлиза в нова фаза – преди и след Крим

Исторически Европа навлиза в нова фаза – преди и след събитията в Крим, а последиците от нарушаването на международните правни норми от страна на Русия ще са осезаеми в дългосрочен план. Това каза президентът Росен Плевнелиев на пресконференция пред водещи германски медии в Берлин на тема „Югоизточна Европа и България в контекста на кризата в Крим“.

Китай се свързва със САЩ чрез жп линия?

Докато в България се чудим ще успее ли БДЖ някога да се измъкне от кризата, по света планират мащабни и модерни иновации по отношение на жп транспорта. Китай планира да се свърже със САЩ чрез високоск...

Монсерат Кабайе е платила част от задълженията си към испанската хазна

Испанската певица Монсерат Кабайе даде показания по делото за укриване на данъци през 2010 г. в размер на 508 000 евро. Поради здравословното състояние на певицата следовател посетил дома й. Кабайе ...

Властта отрича да е имало руски натиск за енергийното ни законодателство

Терминът „морски газопровод”, който предизвика истински взрив от критики към управляващите както от страна на ЕК, така и от Реформаторския блок, бил съгласуван с „Южен по...

Дилма Русеф получи златна каска за инспекцията на "Арена Коринтианс"

Президентът на Бразилия, от български произход - Дилма Русеф, ежедневно следи как вървят строителните дейности на 12-е стадиона за Световното първенство по футбол. Мондиалът започва на 12 юни и държав...

Трейс Груп с нов договор за подновяване на жп линия на стойност 14,2 млн. лв.

Срокът за изпълнение на работите по отсечката от 6,2 км в участъка Пирдоп – Антон е 120 календарни дни


ЦИК отхвърли сигнала на "Протестна мрежа" срещу "Атака" за неправомерна агитация


Централната избирателна комисия (ЦИК) реши: Оставя без уважение сигнал на граждани, представители на "Протестна мрежа", за предизборна агитация на "Атака" в нарушение на чл. 183, ал. 2 от Изборния кодекс."

Това пише в публикуваното на сайта на ЦИК днес решение в отговор на сигнала на организацията на участници в антиправителствените демонстрации от 2013 година. "Протестна мрежа" подаде сигнал в комисията за нарушаване на правилата за предизборна агитация преди евроизборите, в който...

Плевнелиев: Може да има дестабилизация на Балканите

Росен Плевнелиев предупреди още за възможността в новия Европейски парламент да бъде представена „силна антиевропейска група“, затова държавният глава призова на национализма да бъде противопоставен патриотизъм, а на изолацията и дестабилизацията – европейската интеграция

Промишленото производство във Великобритания се съживява

През март месец тази година промишленото производство във Великобритания е отчело по-голямо нарастване отколкото прогнозираха икономистите. ...

Жители на село Дрен с отворено писмо и зов за помощ за спасяването на SOS детското селище

Жители на радомирското село Дрен се обръщат за помощ към всички българи с отворено писмо във връзка с преместването на децата от SOS детското селище, научи ZaPernik.com.

В началото на месеца в селото беше учреден инициативен комитет против преместването на децата от селището. В него взеха участие общественици и жители на Дрен. Председател е Ивайло Шопски, а заместник - председател е бившият кмет на селото Цветан Азманов.

Заради недостиг на финансови...

Продължава

Борба за столче и креватче

/КРОСС/Днес в столицата излиза първо класиране за детските градини. Именно в София е най-голямата липса на места за малчуганите. За момента не е ясно за колко деца няма да има място в яслите и детските градини в София. Факт е обаче, че отпаднали ще има и то стотици. Приемът може да обхване едва 9000. Останалите ще разчитат на жребия за следващите класирания. "Недостигът е твърде голям. Инвестициите, които правим през последните години са видими", каза столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти. "От 2006 година, когато започнахме активното строителство, досега сме увеличили с над 12 хиляди местата, въпреки това децата в София се раждат, слава богу, идват и много деца от страната, затова усилията трябва да са постоянни", каза Фандъкова. И уточни, че проблемът с липсата на места е сериозен и изисква активна работа по него. "Очаквам, разбира се, и съпричастността на държавата, която също трябва да инвестира в образование", добави столичният кмет. На въпрос дали очаква големи опашки пред детските градини след излизане на резултатите, тя отговори с думите: "Опашки няма отдавна, такава беше целта на системата, за съжаление, има деца, които няма да могат да попаднат в системата на детските градини". От началото на тази година досега открихме 5 нови детски градини, предстои до края на годината да приключим още 9, а в същото време започваме още 6, каза още Фандъкова

Continental обува Porsche Macan и Panamera

/КРОСС/ Porsche се довери на своя партньор Continental, който ще достави летни и зимни гуми за новото спортно компактно SUV Porsche Macan. Водещият производител на гуми и технологии за автомобилната индустрия получи одобрение за 18- и 21-цолови летни гуми от семейството на ContiSportContact, както и за 18-инчовите зимни ContiWinterContactTS 830 P. Всички тези гуми ще са обозначени с N0. Porsche даде одобрението си и за 18-, 19- и 20-инчови летни и зимни гуми Continental за Porsche Panamera. Тези зимни гуми са одобрени за скорост до 240 км/ч за бързо шофиране дори на зимни пътища. Tе също ще носят знака N0. Continental препоръчва монтирането на тези гуми при температура под 7°C. В Германия и много европейски страни те са задължителни, когато зимните условия се задържат над определен период, пише http://autobild.bg. Одобрени гуми за Porsche Macan: Летни гуми: ContiSportContact 5 N0 Предна ос: 235/60 R18 103W Задна ос: 255/55 R18 105W ContiSportContact 5 P N0: Предна ос: 265/40 R21 101Y Задна ос: 295/35 R21 103Y Одобрени гуми за Porsche Panamera: Летни гуми: ContiSportContact 5 N0: Предна ос: 245/50 ZR 18 (100 Y) Задна ос: 275/45 ZR 18 (103 Y) ContiSportContact 5 P N0: Предна ос: 255/40 ZR 20 (101 Y) Задна ос: 295/35 ZR 20 (105 Y)  

Блатер ще се кандидатира за пети път

/КРОСС/ Президентът ФИФА Сеп Блатер потвърди, че ще се кандидатира за нов президентски мандат на конгреса на централата през май 2015 г. Това е съобщил самият той при посещението си в редакцията на швейцарския вестник Blick. На въпрос дали 78-годишният вече ръководител смята да се кандидатира за нов петгодишен мандат, той отговаря: „Да, искам да го направя, защото нищо не е приключило". „Моят мандат е към края си, но мисията, с която съм дошъл, не е", добавя Блатер, който спечели настоящия си мандат с обещанието след това да се оттегли от поста. Блатер стана президент на ФИФА през 1998 г., като наследи на поста Жоао Хавеланж. Той работи в световната централа от 1975 г. на различни позиции. Преди да стане президент, Блатер беше генерален секретар. Блатер заявява, че идеята му е да завърши започнатите от него реформи, а също така чака с голям ентусиазъм предстоящото Световно първенство в Бразилия. „За мен това ще бъде десетото Световно първенство като ръководител на футбола. Първото беше през 1978 г. Но съм щастлив, че ще отида в Бразилия - това е велика страна", заявява швейцарецът. Той няма опасения, че безредици може да помрачат футболния празник: „Преди четири години някои хора ни плашеха, че Южна Африка е най-опасното място на света, но нищо лошо не се случи". Последния път, когато се кандидатира за поста и получи четвъртия си мандат, беше през 2011 г

Борба за столче и креватче

/КРОСС/Днес в столицата излиза първо класиране за детските градини. Именно в София е най-голямата липса на места за малчуганите. За момента не е ясно за колко деца няма да има място в яслите и детските градини в София. Факт е обаче, че отпаднали ще има и то стотици. Приемът може да обхване едва 9000. Останалите ще разчитат на жребия за следващите класирания. Заместник-кметът Тодор Чобанов коментира: „Като снежна топка е ефектът, защото всяко следващо класиране ние ще освобождаваме нови и нови места - в момента, в който се изгради един обект, се пускат местата за ново класиране, така че през няколко седмици се правят такива и се надяваме да настаним колкото се може повече деца в системата на детските градини". И тази година най-голям е напливът за районите "Младост" и "Люлин". В момента в София се изграждат нови 9 градини. С тях ще се осигурят места за още хиляда деца. „Факт е, че през последните години капацитетът на системата се увеличи драстично. От около 32 000 деца през 2006 година, днес имаме над 44 000 деца, което е нарастване с 12 000. Над 100 милиона са инвестирани в строежа на 56 нови обекта", добави Чобанов. За разлика от София, в Пловдив деца извън класацията няма да останат. В общината там работят 62 градини, като предстои изграждането на още една сграда. С друг сериозен проблем обаче се борят от кметството - 17 от градините не са санирани и се нуждаят от ремонт

Потребителското доверие в Русия се срина заради кризата в Украйна

Ситуацията се отразява негативно на финансите на домакинствата, на краткосрочните условия за правене на бизнес и на потреблението


Сражения избухнаха в Мариупол, 20 убити

Украинските сили за сигурност са ликвидирали 20 проруски сепаратисти в украинския пристанищен град Мариупол, съобщи украинският министър на вътрешните работи

Сражения избухнаха в Мариупол, има жертви

По непотвърдени данни са загинали осем проруски активисти

Плевнелиев от Берлин: Заради Украйна Балканите ще се дестабилизират

„Исторически Европа навлиза в нова фаза - преди и след събитията в Крим, а последиците от нарушаването на международните правни норми от страна на Русия ще са осезаеми в дългосрочен план".Това каза президентът Росен Плевнелиев на пресконференция пред водещи германски медии в Берлин на тема „Югоизточна Европа и България в контекста на кризата в Крим".

Търговия в земя без деца

Една от характеристиките на японския демографски дебат е колко безразлични са самите японци по този въпрос


Голяма нарколаборатория разбита в Сливен, двама задържани

Разбита е голяма нарколаборатория в Сливен, за която полицията има данни, че работи от половин година насам в частна къща. В момент на производство на синтетичния наркотик "Пико" са задържани двама души - на 27 и 29 години, съобщи МВР.
По-възрастният от двамата е криминално проявен и лежал няколкократно в затвора за производство и разпространение Разбита е голяма нарколаборатория в Сливен, за която полицията има данни, че работи от половин година насам в частна къща. В момент на производство на синтетичния наркотик "Пико" са задържани двама души - на 27 и 29 години, съобщи МВР. По-възрастният от двамата е криминално проявен и лежал няколкократно в затвора за производство и разпространение

Tрябва ли Microsoft да се страхува от лаптопите с Chrome OS

/КРОСС/ Лаптопите с Chrome OS придобиват все по-голяма популярност сред потребителите заради интересната комбинация от атрактивни характеристики и ниска цена, която предлагат. Google вече се похвалиха, че до края на лятото ще продават над 20 различни модела на водещите компании включително и устройства със сензорни дисплеи. Още по-любопитното е, че почти всички лаптопи с платформата на компанията могат да се купят на цена от под €250.Моделите с Chrome OS не са толкова популярни както устройствата с Windows OS, но от BusinessInsider подбраха няколко факта, които доказват, че Microsoft трябва да се страхува от своя нов конкурент. Първият от тях е доста интересен и показва, че 7 от 20-те лаптопа с най-добър рейтинг в Amazon са именно устройства с Chrome OS, като най-търсеният сред тях е Acer C720p. Tрябва да отбележим също, че 5 от 20-те най-продавани устройства в сектора също са хромбуци, което показва колко силно влияние започват да имат те сред потребителите.Eдин от ключовите компоненти от стратегията на Google e да привлече вниманието на повече образователни институции и към моделите с Chrome OS. Oще през септември компанията се похвали, че 5000 училища вече са купили хромбуци, а в момента техния брой надхвърля 10 хил. Лаптопите с платформата на Google стават все по-добри с времето, тъй като интернет предоставя софтуерни ъпдейти на всеки шест седмици, което е едно от най-големите им предимства

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване