Киев прати танкове в Мариупол

Ожесточени сражения се водеха в Деня на победата в източния украински град Мариупол.
Спецчасти от Киев нахлуха в центъра на Мариупол с танкове и бронетранспортьори. Според проруски опълченци, украинските командоси се опитвали да завладеят местното управление на МВР, след като милиционерите отказали да охраняват превзетата от армията сграда на Ожесточени сражения се водеха в Деня на победата в източния украински град Мариупол. Спецчасти от Киев нахлуха в центъра на Мариупол с танкове и бронетранспортьори. Според проруски опълченци, украинските командоси се опитвали да завладеят местното управление на МВР, след като милиционерите отказали да охраняват превзетата от армията сграда на

ЕС е готов да вкара още 15 души и пет кримски фирми в списъка със санкции срещу Русия


Постоянните представители в Европейския съюз на държавите членки постигнаха принципно споразумение да добавят още 15 души и пет кримски компании в списъка със санкции срещу Русия заради кризата в Украйна, съобщи европейски дипломат пред "Ройтерс".

Окончателното решение дали тези наказателни мерки да влязат в сила ще бъде взето на срещата на външните министри в понеделник. Те ще вземат предвид развитието на ситуацията през почивните дни, когато проруски активисти  планират да проведат...

Apple представя новия iPhone 6 през август

/КРОСС/ Apple ще представи новия си смартфон - 4,7-инчовия iPhone 6, през месец август, съобщи CNN. Това разказа пред тайванския вестник Economic Daily News запознат източник. По думите му iPhone 6 ще бъде пуснат в продажба в края на лятото, а 5.5 или 5.6- инчов вариант ще бъде представен през септември.Според източника през 2014 година компанията планира да пусне 80 милиона нови флагмански смартфона. От Apple обаче не коментираха тази информация.

Повече от половината места в дарителския Клуб 100 за юбилея на Левски вече са заети

Повече от половината места в т.нар. Клуб 100, в който привърженици на столичния Левски даряват по 1000 лева за честванията на вековния юбилей на отбора на 23 и 24 май, вече са запазени.   Това обявиха в петък от организаторите на демонстративния мач между Левски и Лацио – фондация "Фонд 100 години Левски". Срещата трябва да се играе на националния стадион "Васил Левски" на 23 май от 21.45 часа, а билетите за нея ще бъдат пуснати в продажба на 15 май.   Сред последните включили се в дарителската кампания са бившият помощник-треньор и легенда на "сините" Мариян Христов, капитанът на отбора Владимир Гаджев, както и Валери Божинов, който е отделил 5000 лева. В Клуб 100 вече влязоха и Александър Александров-Кривия, Константин Папазов и Дарко Тасевски.   От фондацията съобщават още за активен интерес към инициативата от страна на редица фракции на "сини" фенове - "Синя чета – Сандански", "Ултра Варна", "София Запад" и други. Девет места от Клуб 100 са заявили и потребители от известния интернет-форум forum.levski.com.   "Четири от общо десетте позиции, предназначени за спонсори, даряващи по 10 000 лева, вече също са заети. Сред първите, които преведоха въпросната сума, бяха Националният клуб на привържениците на Левски (НКП) и тръстът на привържениците на Левски "Синя България", добавят от организаторите.   Част от набраните досега средства вече са преведени заедно с първия транш от 50 000 евро към Лацио. Остават още два превода от по 50 000 евро на 12 и 20 май. Освен демонстративния мач между двата клуба, чиито агитки са побратимени от години, "сините" фенове организират и шествие на 24 май от могилката до столичното 22-ро СОУ до Паметника на Апостола.

Ащън учи руски, с Мила вече избрали име на бебето

Бъдещата майка не разкри пола на очакваното отроче


НС не прие новия закон за МВР заради липса на кворум

Парламентът трети ден се опита да приключи с новия закон за силовото министерство

Филип Киркоров ще пее във Варна на 30 юни

Филип Киркоров ще изнесе 4 концерта в България това лято. Турнето му започва на 28 юни в Бургас. Два дни по-късно варненци ще могат да видят и чуят своя любимец в Летния театър от 21:00 часа. Следват концерти във Велико Търново на 3 юли, и в София на 5-и.

Киев определи като провокация посещението на Путин в Крим

Правителството в Украйна определи като провокация посещението на руския президент Владимир Путин в анексирания Крим.
„Украйна изразява силно неодобрение срещу посещението на руския президент в автономната република Крим и в Севастопол, които са временно окупирани от Русия", се казва в изявление на украинското външно министерство. Правителството в Украйна определи като провокация посещението на руския президент Владимир Путин в анексирания Крим. „Украйна изразява силно неодобрение срещу посещението на руския президент в автономната република Крим и в Севастопол, които са временно окупирани от Русия", се казва в изявление на украинското външно министерство.

Киев за посещението на Путин в Крим: Това е провокация (галерия)

Правителството в Украйна определи като провокация посещението на руския президент Владимир Путин в анексирания Крим.
„Украйна изразява силно неодобрение срещу посещението на руския президент в автономната република Крим и в Севастопол, които са временно окупирани от Русия Правителството в Украйна определи като провокация посещението на руския президент Владимир Путин в анексирания Крим. „Украйна изразява силно неодобрение срещу посещението на руския президент в автономната република Крим и в Севастопол, които са временно окупирани от Русия", се казва в изявление на украинското външно министерство.

Шведски министър изумен от изтеклите $220 млрд. капитали от Русия

Може ли изнесените от Русия през последните няколко месеца

Новата акция на Destructive Creation е в памет на Чернобил


Новата акция на Destructive Creation е в памет на годишнината от Чернобил и представлява голяма скулптура от жълти противогази. "Аварията се случва в Украйна, но засяга цяла Европа. 28 години по-късно случващото се в Украйна не е по-малко тревожещо..." са написали те на страницата си във фейсбук.

Аварията в Украйна се случва на 20 април 1986 г., но Destructive Creation са избрали 9 май - Денят на Европа и Ден на победата в Русия, в който Москва провежда голям военен парад, а в...

Ако интересите, които защитава Кънев, са национални, с гордост ще кажа, че съм предател

София /КРОСС/ Ако национални са интересите, които защитава Радан Кънев като последовател на Иван Костов, заради когото в България няма „Син поток", аз с гордост ще кажа, че съм предател на техните национали интереси. Това заяви пред bTV Таско Ерменков от БСП, коментирайки актуални енергийни въпроси, сред които и „Южен поток". "Южен поток" е система от различни газопроводи с различна структура и юрисдикция. Ние определихме от къде започват отговорностите, касаещи "Южен поток" , подчерта Ерменков.По думите му цялата дължина на газопровода е 1 000 км. Италианците и испанци са правили поне три тръбопроводи, които минават по дъното на морето, посочи Ерменков. Той бе категоричен, че когато се е клел да служи на някой, то е било в името на това да защитава интереса на българския народ.

Новата акция на Destructive Creation


Новата акция на Destructive Creation е в памет на годишнината от Чернобил и представлява голяма скулптура от жълти противогази. "Аварията се случва в Украйна, но засяга цяла Европа. 28 години по-късно случващото се в Украйна не е по-малко тревожещо..." са написали те на страницата си във фейсбук.

Аварията в Украйна се случва на 20 април 1986 г., но Destructive Creation мотивират избора на днешната дата като "денят след 9 май" - Ден на Европа и Ден на победата, на който се провежда...

Викове в София: Да живее Путин! Обама е фашист!

Да живее България, да живее Путин, да живее Русия! С такива викове над сто души тръгнаха по жълтите павета в шествие по случай 69-та годишнина от победата над фашизма във Великата отечествена война.

Nintendo ще завладяват пазара в Китай

От Nintendo Co планират издаването на нова конзола. Нейното производство ще бъде съсредоточено за нововъзникващите пазари, като Китай. От...

Атакуваха нарколаборатория в къща в сливенски квартал, арестуваха двама

Нарколаборатория за синтетичен наркотик разкриха криминалисти в Сливен. При спецакцията бяха задържани и организаторите, като униформените ги заловиха в момент на производство на пико, съобщи bTV. Това е втората разкрита лаборатория в Сливен от началото на годината.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече Нарколаборатория за синтетичен наркотик разкриха криминалисти в Сливен. При спецакцията бяха задържани и организаторите, като униформените ги заловиха в момент на производство на пико, съобщи bTV. Това е втората разкрита лаборатория в Сливен от началото на годината. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече

Бойко Борисов: Боря се за премиер, затова не искам дебат със Станишев

Аз се боря за премиер, боря се, за да правя политика в България, затова не искам дебат с водача на листата за евроизборите на Коалиция за България Сергей Станишев - водач на листата на ГЕРБ е Томислав Дончев. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за „Фокус".

Всички големи в бранша наддават за ремонта на "Тракия"

Всички големи строителни компании подадоха оферти за ремонта на магистрала "Тракия". Някои предпочетоха да участват самостоятелно, докато други са в обединения. Общо 11 кандидати подадоха оферти.   Това са ДЗЗД "Дуйгу-Металик-К Груп", "Автомагистрали Черно море" АД, "ИСА 2000" ЕООД, ДЗЗД "Рехабилитация Тракия" 2014, португалската "Лена Инжинария Конструсоиш", "ГБС Инфраструктурно строителство", консорциум "Пам 1 Пътища Пазарджик", консорциум "Страбаг-ИПС", "Трейс Груп Холд" АД, консорциум "АБХ Строй" и ДЗЗД "АПП лот 27 А".   Заложено е ремонт на общо 33 км магистрални участъци. Единият от 5 км на входа София след двореца "Враня", а другият от 28 км е в района на Пазарджик включително с прилежащите пътни връзки на пътните възли "Церово", "Калугерово" и "Гелеменово".   Прогнозната стойност на поръчката е 30 млн. евро. Срокът за изпълнение е 18 месеца.   Победителят ще бъде избран по икономически най-изгодната оферта. Показателят предложена цена е с 40% тежест и включва "обобщената офертната количествена сметка с включени непредвидени разходи, без провизорните суми за изпълнение на договора". Другият компонент на оценката с 60% тежест е показател за "вътрешен баланс на единичните цени".   В събота ще бъдат отворени офертите и за рехабилитацията на още 14 км от магистрала "Тракия" в района на Пловдив.   Двата лота се финансират по програма "Транзитни пътища V".

Таско Ерменков: Предател съм на националните интереси на Кънев и Кунева

Обвиниха ме, че съм предател на страната по отношение на енергетиката. Всичко зависи от гледната точка. Аз съм предател на националните интереси на Радан Кънев и Меглена Кунева, заяви Таско Ерменков в „Лице в лице”.

Видео: Парадът за Деня на победата в Москва




Стотици войници маршируваха на Червения площад на Деня на победата в Москва, а президентът Владимир Путин призова към патриотизъм на фона на продължаващата криза в Украйна. Текст от Нейтън Франдино.

Русия демонстрира военната си мощ в Москва на Деня на победата.

"Днес е ден на национален триумф, на национална гордост. Ден на тъга и вечна памет", заяви в речта си президентът Владимир Путин. "Днес честваме непобедимата сила на патриотизма, всички чувстваме силно...

Плевнелиев: ЕС трябва да работи за единна позиция по кризата в Украйна

ЕС трябва да е готов да покаже характер и единство, за да помогне на Украйна, коментира президентът след среща с външния министър на Германия


Пловдивските надзиратели: Не сме виновни за бягствата

Пловдив /КРОСС/ Надзиратели в Пловдив излязоха със специално обръщение към медиите, в което заявяват, че не са виновни за бягствата от затворите, които станаха през последния месец. "В публичното пространство към нас се сипят обвинения, но виновни са всички в затворите, от най-ниското до най-високото стъпало в йерархията", заяви Иван Петров, председател на Управителния съвет на Синдиката на надзирателите.От синдиката настояват още следващата седмица да се срещнат с министъра на правосъдието, за да бъдат решени проблемите на служителите. Реакцията на надзирателите е в отговор на бягствата, които бяха извършени от Софийскияи Бургаския затвори.  Заради гафа най-малко шестима надзиратели от столицата ще загубят работата си.  

ЦИК доказа, че обслужва управляваща коалиция, смятат от "Протестна мрежа"


С решение, с което отхвърли подадения сигнал за нарушения на Изборния кодекс от страна на политическа партия "Атака", Централната избирателна комисия доказа, че е нарочна функция на един Изборен кодекс, създаден с цел да обслужва управляващата коалиция ДПС, БСП, АТАКА, се казва в становище на "Протестна мрежа". В него се посочва, че аргументите на Комисията не са по същество и са "напълно неподходящи за институция от подобен род".

"Твърдението, че общите билбордове на партия "Атака"...

Росен Плевнелиев: Русия става опасна

Новата политика на силата на Русия е опасна, тъй като Кремъл разчита на провал на Запада спрямо Украйна. Сега е необходимо да се проведат свободни избори в тази страна. Тази позиция изложи Росен Плевнелиев на срещите си в Берлин с германския президент Йоахим Гаук, с външния министър Франк-Валтер Щайнмайер и депутати. Новата политика на силата на Русия е опасна, тъй като Кремъл разчита на провал на Запада спрямо Украйна. Сега е необходимо да се проведат свободни избори в тази страна. Тази позиция изложи Росен Плевнелиев на срещите си в Берлин с германския президент Йоахим Гаук, с външния министър Франк-Валтер Щайнмайер и депутати.

Стойнев за ГЕРБ: Липсва мисъл за енергетика

Политическа игра, без мисъл за енергетиката и за отстояването на националния интерес.

Кметът на Радомир предлага да се изгради Спешен медицински център в Старо село

Втори център за спешна медицинска помощ искат в Радомир. Той може да бъде дислоциран в Старо село, линейка има, но няма екипи, заяви кметът Пламен Алексиев. Според него, териториалното разпределение на спешните звена трябва да отговаря на обективни показатели, свързани с потребностите.

Има отдалечени населени места. За хората, които живеят в тях здравеопазването е почти недостъпно, твърди градоначалникът. Две спешни звена - в Старо село и в самия град, далеч...

Продължава

Студенти от Варна организират конкурс „Есе по картина“

Студентски съвет към Икономически университет – Варна организира първия по рода си национален студентски конкурс „Есе по картина“. Желаещите да участват в него ще трябва да разработят есе, вдъхновено от една от двете предложени картини, но ограничено от ключовата дума/израз за съответното изображение, съобщиха организаторите за Moreto.

Врачанинът, застрелял жена си, бере душа в болницата

Враца /КРОСС/ Валери Калчев от Враца, който застреля съпругата си Клавдия, а след това направи опит да се самоубие, още е в тежко състояние. Това съобщиха от Военно-окръжната прокуратура в София.Валери не е преместван от столичната клиника, в която бе приет веднага след инцидента. Лекарите не се ангажират с прогнози за състоянието му. От военната прокуратура потвърдиха, че той е в дълбока кома.Полк. Елин Алексов поясни, че въпреки всичко, разследването по случая продължава. Очакват се експертизи, които са назначени от прокуратурата, пише „Конкурент".

Видео: "Опълченци" от Донецк едва не пребиха диригент заради химна на Украйна




Възпоменателните тържества в центъра на източния украински град Донецк едва не завършиха с побой, след като проруски сепаратисти се нахвърлиха върху диригента на военен оркестър, защото изпълнил химна на Украйна.

Група ветерани се събрала пред паметника "На освободителите на Донбас" за 9 май - Деня на победата, отбелязват като празник в много от бившите съветски републики.

При изпълнението на националния химн на страната обаче няколко цивилни, закичени с...

Евроскептиците са готови да щурмуват Страсбург

Антиевропейските сили, които яхнаха вълната на разочарованието от масовата безработица и годините на мерки на строги икономии, ще изправят според прогнозите голям брой депутати в Страсбург. Въпреки че обещаха да създават проблеми, очаква се, че въздействието им ще се е главно на национално равнище. * * * Първи май във Франция обикновено е едно голямо и шумно празненство на левицата. Работниците излизат на митинги, за да защитят правата си с момина сълза в едната ръка, а в другата със сандвич с наденица от агнешко - изборът за закуска на демонстранта.   Но тази година в настъпление бе не работническото движение, което се мъчеше да мобилизира работниците, за да отидат на митингите в дъждовното време.   Най-активен бе крайнодесният Национален фронт (НФ), който използва ежегодното си шествие в чест на Жана д'Арк, за да призове французите да изпълнят "патриотичния" си дълг на предстоящите избори за Европейски парламент (ЕП).   На фона на огромен плакат, на който пишеше "Не - на Брюксел, да - на Франция", лидерът на НФ Марин льо Пен обвини ЕС, че кастрира французите, правейки ги неспособни да решат икономическите си и социални проблеми.   "Франция вече не контролира нищо, не контролира бюджета си, валутата си, границите си. Време е да кажем стоп на ЕС", заяви Льо Пен пред хиляди ликуващи привърженици.   НФ иска Франция да се откаже от еврото и да произведе референдум за излизане от ЕС.   Това е призив, който среща подкрепа из ЕС в момент, когато 28-членният блок се готви да избере нов парламент за пръв път от глобалната финансова криза от 2008/2009 г. Яхвайки вълната на яростно разочарование от мерките за строги икономии, масовата безработица и европейската интеграция, евроскептичните и националистически партии се очаква да се представят много силно.   Във Франция НФ и десноцентристкият Съюз за народно движение са с много близки позиции от около 24 процента - доста пред управляващата социалистическата партия.   В Дания антиимигрантската Датска народна партия води с около 27 процента; Партията на свободата на холандския политик бунтар Герт Вилдерс също се очаква да спечели; а Австрийската пария на свободата (АПС) получава в социологическите проучвания около 20 процента.   Като прибавим и евроскептичната Партия за независимост на Обединеното кралство (ПНОК), фаворита във Великобритания, и един куп по-малки движения от континента, се оказва, че на 25 май поне четвърт от всичките 751 места може да бъдат заети от антиевропейски депутати.   Перспективата за инвазия на популисти, които искат националните правителства да си върнат някои правомощия, дадени на ЕС, буди тревога както в Брюксел, така и в националните столици.   Изборите ще се произведат в навечерието на 70-годишнината от десанта в Нормандия на 6 юни 1944 г., който доведе до освобождаването на Западна Европа от нацистко управление. Смята се, че на европейската интеграция е заслугата за запазването на мира и до ден днешен. Но все повече и повече избиратели са на мнение, че размиването на националните граници вече е прекалено и че крайният резултат е страдание, а не стабилност.   Имиграцията продължава да е една от темите, които най-много стимулират еврофобите, съвпадайки в страни като Холандия, Белгия и Франция с растящата враждебност към мюсюлманите.   Вилдерс предизвика полемика наскоро, без да навреди на подкрепата си, като поведе свои привърженици на партиен митинг с антимарокански възгласи.   В Австрия действащият депутат от ЕП Андреас Мьолцер бе принуден да се оттегли от първото място в листата на АПС, след като предупреди, че ЕС може да се превърне в "негърски конгломерат".   Въпреки че много евроскептични партии се оплакват от конкуренцията за работни места в лицето на имигрантите, особено от Източна Европа, не всички подкрепят твърдолинейната позиция на холандската Партия на свободата, Австрийската партия на свободата и Националния фронт.   Лидерът на ПНОК Найджъл Фараж наскоро отклони предложение на НФ за съюз, заявявайки, че има усещането, че тази партия все още е опетнена от антисемитизъм - твърдения, които Льо Пен остро разкритикува като "клеветнически".   Самият националистически лагер никак не е еднороден. Холандската Партия на свободата и НФ се държат на разстояние от гръцката ултранационалистическа "Златна зора" и "радикалнационалистическата" унгарска партия Йоббик.   Същевременно враждебността към ЕС се изразява по различни начини, вариращи в най-меката си форма от отказ от мерки на строги икономии през противопоставяне на еврото - средната позиция - до предложения на партии да извадят страните си от ЕС.   На такава пъстра група може да й е трудно да бъде чута в ЕП, който е доминиран от десноцентристката Европейска народна партия и групата на левоцентристкия Прогресивния алианс на социалистите и демократите, като и едните, и другите са ревностни проевропейци.   Според анализатори истинската сила на евроскептиците е в способността им да влияят на обществения дебат на национално равнище.   Обещанието на британския премиер Дейвид Камерън да се произведе референдум за излизане от ЕС бе широко възприет като опит да се обуздае възхода на ПНОК.   Във Франция крило в партията на бившия президент Никола Саркози Съюз за народно движение, която е "преследвана по петите" от НФ, призовава за драстично намален вариант на ЕС от шест "основни страни" - Франция, Германия, Италия, Испания, Белгия и Холандия.   Рискът от такива закъснели обръщания към евроскептицизма е, че избирателите може просто да решат, че "предпочитат оригинала, а не копието", както веднъж предупреди основателят на НФ Жан-Мари льо Пен.   По БТА

Кой е най-големият губещ от санкциите срещу Русия

Двете американски компании "Виза" (Visa) и "Мастъркард" (Mastercard) първи ще усетят ефекта на бумеранга от санкциите, пише Леонид Бершидский в коментар за "Блумбърг"

Станимир Стоилов се отдалечава от "Левски" заради "Ботев"


Станимир Стоилов вероятно ще остане в настоящия си клуб "Ботев" (Пловдив) и няма да се върне в "Левски", според медийни публикации. 

Сайтът gong.bg съобщава на базата на свои източници, че Стоилов е склонен да продължи работата си в пловдивския клуб, с който стигна финал за купата на България.

Решението за бъдещето му не зависи от финала за купата срещу "Лудогорец" в четвъртък, а в следващите дни се очаква да има и документално оформяне на споразумението за продължаване на...

Шулц: Европа остава най-доброто средство за справяне с предизвикателствата и заплахите


Европа остава най-доброто средство за изправянето пред предизвикателствата и отклоняването на заплахите през настоящия век, независимо дали става дума за международната търговия, глобалното затопляне, миграцията или сигурността. Това заяви в официално съобщение председателят на Европейския парламент Мартин Шулц по повод Деня на Европа.

Шулц добави, че тази година се отбелязват две годишнини - 100 години от Първата световна война и 10 години от разширяването на ЕС през 2004 г. Тези...

Водни оръдия ще се борят със замърсяването на въздуха в Китай

На площад над новостроящото се метро в китайския град Ланджоу, административен център на провинция Гансу, бяха монтирани две водни оръдия, с които общинските власти ще се опитат да се преборят със зам...

Британска класация: Столипиново е най-лошото място в света

Ромският квартал Столипиново в Пловдив оглави класация на британския сайт buyagift.com за най-лошите дестинации за почивка в света, съобщава британският вестник "Дейли Мейл", предаде БГНЕС...

Перуджа избра Никола Гърбич пред Радостин Стойчев

Италианският волейбол отбор Сър Сейфти (Перуджа) предпочете за треньор именития разпределител Никола Грбич пред Радостин Стойчев. 40-годишният сърбин е новият наставник на вицешампиона на Италия, съоб...

Константин Проданов: Евросредствата трябва да отиват при малкия и среден бизнес

Нуждаем се от политика по доходите. Твърденията, че България трябва да задържи доходите ниски, за да бъде конкурентоспособна, са неверни и вредни за страната ни. Това каза Константин Проданов, кандида...

Звезда от “Перла” страда от дълги крака

Айча Варлъер може би е единствената жена на планетата, която би казала за себе си, че има твърде дълги крака. Че даже й създавали проблеми! Айча е позната на зрителите у нас с ролите си от хитовете “Перла” и “Любов назаем”. 
Красавицата взела решението да се занимава с изкуство и да бъде на сцена още на крехката възраст от 5 години. Айча Варлъер може би е единствената жена на планетата, която би казала за себе си, че има твърде дълги крака. Че даже й създавали проблеми! Айча е позната на зрителите у нас с ролите си от хитовете “Перла” и “Любов назаем”.  Красавицата взела решението да се занимава с изкуство и да бъде на сцена още на крехката възраст от 5 години.

Първанов иска референдум за президентска република

Ботевград /КРОСС/ Имам моралното основание да искам президентска република - от десетте месеца на новия парламент. Това заяви пред жители на Ботевград лидерът на АБВ Георги Първанов. Той бе категоричен, че трябва да започне дискусията и да се проведе референдум по темата.Първанов коментира, че ако към настоящия политически момент България има президент на място, то държавният глава непременно щеше да разопусне парламента и да назначи нови парламентарни избори. Като един аргументите той посочи неефективната работа на състава на настоящото Народно събрание. „Някой може ли да ми каже колко процента от работното си време уплътняват депутатите? Колко пъти са успели да постигнат кворум? Според мен не повече от 10-15%". Първанов припомни липсата на кворум и на днешното заседание на НС, заради което то прекрати работата си.Георги Първанов заяви, че в момента наблюдава ужасяващи събития в българския политически живот. „Става дума за такава покупко-продажба на гласове, каквато няма в цял свят. Тарифата е скочила неимоверно".В Ботевград Георги Първанов призова - когато дадена партия предлага пари за вота - прави опити за покупка на гласове - гласоподавателите да гласуват за всяка друга политическа сила, но не и за същата. „АБВ вижда своята мисия да обединява останалите политически сили за едно по-добро управление на България", заключи президентът.

ЦСКА се уреди с депутат в парламента

Членът на УС на ЦСКА Иван Ченчев положи в парламента клетва като депутат от БСП, като заема мястото на подалия оставка Петър Курумбашев.

Колко много новини! Кой какво гледа

Въртележка на лица има не само в забавните телевизионни предавания, но и в новините. Първо Ани Салич се премести от Би Ти Ви в Нова тв, като там също продължи да води новини, но и свое предаване. После водещият от БНТ1 Росен Цветков отиде в Би Ти Ви, за да репортерства. От Нова тв в "България он ер" отиде новинарката Татяна Чохаджиева, където Въртележка на лица има не само в забавните телевизионни предавания, но и в новините. Първо Ани Салич се премести от Би Ти Ви в Нова тв, като там също продължи да води новини, но и свое предаване. После водещият от БНТ1 Росен Цветков отиде в Би Ти Ви, за да репортерства. От Нова тв в "България он ер" отиде новинарката Татяна Чохаджиева, където

Кабинетът се изнася към Ловеч

София /КРОСС/ Редовното правителствено заседание тази седмица ще се проведе на 10 май 2014 г., събота, от 10,30 часа в сградата на областната администрация в Ловеч, съобщава пресцентърът на Министерския съвет.Същия ден министър-председателят Пламен Орешарски ще се срещне с кметовете на общини от областта, след което в 14 ч. премиерът ще разговаря с представители на бизнеса от региона (хотел „Президиум Палас").   Снимка: Булфото, всички права запазени

11 фирми искат да ремонтират старите участъци на "Тракия"


В Агенция "Пътна инфраструктура" са постъпили 11 оферти за проектиране и рехабилитация на над 32 км от старите участъци на автомагистрала "Тракия", съобщиха от пресцентъра на агенцията. Те са при изхода на София и на територията на област Пазарджик.

Критерият за избор на изпълнител е икономически най-изгодна оферта. Срокът на обществената поръчка е до 18 месеца, след подписването на договора с избрания строител. Индикативната стойност на поръчката е 30 млн. евро.

Утре ще...

30% от австрийците смятат, че има позитивни неща в нацизма

85% отговарят, че „демокрацията е най-добрата форма

Туристи от Турция заливат Пампорово

Въпреки не особено снежната зима, в планинския курорт Пампорово посещенията през зимния сезон са се увеличили с 10% в сравнение с миналогодишния,...

11 мераклии да ремонтират 32 км. от старите участъци на „Тракия“

София /КРОСС/ В Агенция „Пътна инфраструктура" са отворени 11-те постъпили оферти за проектиране и рехабилитация на над 32 км от старите участъци на автомагистрала „Тракия". Те са при изхода на София и на територията на област Пазарджик. Проектът лот 27А от програма „Транзитни пътища V" включва: участък 1 - извършване на проектиране и рехабилитация на АМ „Тракия" (София - Пловдив) от км 5+500 до км 10+000 - ляво платно и от км 5+500 до км 10+000 - дясно платно; участък 2 - „Рехабилитация на АМ „Тракия" (София - Пловдив) - от км 63+000 до км 90+200 - дясно платно и от км 62+500 до км 90+200 - ляво платно, включително прилежащите пътни връзки на пътни възли „Церово", „Калугерово" и „Гелеменово"

Опростена и прозрачна администрация очакват австрийските инвеститори в България

„Опростена и прозрачна администрация, това очакват австрийските инвеститори в България”. Това заяви при срещата си с областния управител на Варна Иван Великов Н. Пр. посланикът на Австрия Герхард Райвигер по повод изтичането на мандата му, съобщиха от областна администрация за Moreto.

Ученик изпадна в безсъзнание след побой заради 20 лева

17-годишният Добромир Добрев е настанен с опасност за живота в хасковското отделение по анестезия и интензивно лечение след като вчера бил брутално пребит от двама 19-годишни младежи. Биячите причакали Добромир в двора на училището му и го удряли толкова жестоко, че момчето изпаднало в безсъзнание, съобщи haskovo.net. 

Това уплашило нападателите 17-годишният Добромир Добрев е настанен с опасност за живота в хасковското отделение по анестезия и интензивно лечение след като вчера бил брутално пребит от двама 19-годишни младежи. Биячите причакали Добромир в двора на училището му и го удряли толкова жестоко, че момчето изпаднало в безсъзнание, съобщи haskovo.net. Това уплашило нападателите

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване