Педофил изнасилил и убил Деничка, после я хвърлил в папура

Хората от Нови пазар - градче, разположено на 22 км източно от Шумен, като че са забравили за трагедията с 6-годишната Деничка Петрова. Първокласничката беше изнасилена и убита 5 часа преди началото на ХХI в. - на 31 декември 2000 г. Тялото на момиченцето беше намерено на 5 януари 2001-а захвърлено в папура край Каспичан. Хората от Нови пазар - градче, разположено на 22 км източно от Шумен, като че са забравили за трагедията с 6-годишната Деничка Петрова. Първокласничката беше изнасилена и убита 5 часа преди началото на ХХI в. - на 31 декември 2000 г. Тялото на момиченцето беше намерено на 5 януари 2001-а захвърлено в папура край Каспичан.

Братът на Орешарски: Къде ми е медалът?

Братът на премиера Пламен Орешарски - Милети, се възмути, че още не е получил медала си за заслуги. Той бил отличен с наградата с указ на президента Георги Първанов (2002-2012 г.) още от февруари 2007 г. По това време Милети Орешарски е шеф на Централния софийски затвор.
“Такова отличие трябваше да вземат още 6-7 служители в системата за Братът на премиера Пламен Орешарски - Милети, се възмути, че още не е получил медала си за заслуги. Той бил отличен с наградата с указ на президента Георги Първанов (2002-2012 г.) още от февруари 2007 г. По това време Милети Орешарски е шеф на Централния софийски затвор. “Такова отличие трябваше да вземат още 6-7 служители в системата за

Умни и грамотни ли са българчетата?

Когато родителите описват страховете си относно развитието на децата си, често започват с изречението „Моето дете е умно, но…”. Интелектът не е само природна даденост или наследство от родителите. Ерик Бейкър, автор в сайта на американското списание The Week, смята, че може да направим децата си по-умни.

Мразения левскар Бру го мързи да иде и на изследвания

Превърналият се в най-мразен футболист на “Левски” от феновете на “синия” клуб Кевин Бру не само че не показваше никакво желание за раздаване, докато беше здрав, но вече го мързи дори и да се грижи за здравето си. Вчера френският халф трябваше да отиде на преглед в “Пирогов”. Но изобщо не се яви за изследванията. Бил се успал. Превърналият се в най-мразен футболист на “Левски” от феновете на “синия” клуб Кевин Бру не само че не показваше никакво желание за раздаване, докато беше здрав, но вече го мързи дори и да се грижи за здравето си. Вчера френският халф трябваше да отиде на преглед в “Пирогов”. Но изобщо не се яви за изследванията. Бил се успал.

Губим по 2 000 мед. сестри годишно

София /КРОСС/ Хиляда медицински сестри всяка година напускат България, още толкова се оттеглят от професията. 29 000 работят в болниците из цялата страна. Липсата на кадри се отразява на професионалистите по здравни грижи, които се натоварват в пъти повече.За отлива на медицински сестри се говори от години. Нашите медицински сестри емигрират предимно в Западна Европа. Там получават поне три пъти по-високи заплати. За да реши проблема с недостиг на кадри, тази година приемът на студентите в специалност "Медицинска сестра и акушерка" е увеличен със 140 места."Проблемът обаче е, че няма млади хора, които да завършат тези професии. Обучението е тежко, а професионалната реализация още по-повече", коментира Милка Василева, председател на Асоциацията по здравни грижи.Въпреки липсата на воля от страна на държавата да задържи трайно медицинските специалисти у нас, остава надеждата, че някои от тези, които сега работят в чужбина, ще се върнат да приложат наученото тук, съобщи ТВ7.

Джамбазки: Време е евродепутатите да работят за България

Национализмът не е равен на евроскептицизъм и ксенофобия, той е родолюбие, каза зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки по време на дебат в Канал 3.

Джамбазки: Време е евродепутатите да работят за България

Ние не си търсим други семейства в ЕП, имаме си нашето - ще отстояваме българския национален интерес, категоричен бе зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки по време на дебат в Канал 3 в отговор на въпроса към коя от групите в европарламента ще се присъединят евродепутатите на ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден, когато отидат в Брюксел. Ние не си търсим други семейства в ЕП, имаме си нашето - ще отстояваме българския национален интерес, категоричен бе зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки по време на дебат в Канал 3 в отговор на въпроса към коя от групите в европарламента ще се присъединят евродепутатите на ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден, когато отидат в Брюксел.

Ивет Лалова е новото лице на Queen’s

 От началото на май месец в ефир е новият клип на Queen’s, в който виждаме световната финалистка и европейска шампионка по лека атлетика Ивет Лалова. Със своя чар и вдъхновяващи постижения, тя представя трудния път до постигането на съвършенство и перфектен резултат.

 „Изключително радостни сме, че именно Ивет Лалова е лице на новата ни кампания. Тя е вдъхновение и пример за голям талант, упорит труд и безкомпромисност по отношение на работата. Вярваме, че всички българи се гордеят с постиженията й и се радваме, че световно признати спортисти като нея прославят България по света. За нас Ивет е пример за това, което всеки трябва да се стреми да постига и което ние в Queen’s следваме като философия – знаем какво стои зад усилията на компанията, но благодарение на тях предоставяме най-доброто на нашите клиенти.“ – споделя Робърт Самарук, Маркетинг директор на Тимбарк България.

Рекламата на натуралните сокове Queens е заснета в България, а снимките връщат Ивет Лалова към една от първите й срещи с леката атлетика на Националния стадион. Кариерата на световно известната спортистка започва през 1996, точно в годината, в която Queens пуска първите си сокове в България. Освен перфектна форма, тя демонстрира и завидни актьорски умения.

 „За мен беше удоволствие да бъда част от проекта, тъй като показва една различна страна, която малко хора познават. Кампанията акцентира върху труда и усилията, необходими за постигането на перфектни резултати и се надявам да вдъхнови повече хора да влагат най-доброто от себе си в това, което правят. Радвам се да бъда лице на марка, която демонстрира високо ниво и не прави компромиси с качеството. За да бъде успешен, спортист като мен трябва да залага точно на това“ – споделя Ивет Лалова.

Специално разработените рецепти за всеки вкус и избора на най-добрите плодове за изработката им правят соковете Queen’s предпочитани от българите вече повече от 15 години. Без подсладители и консерванти, те предоставят едновременно високо качество и 

наслада на потребителите.

Новият клип на Queens с Ивет Лалова можете да видите на https://www.youtube.com/watch?v=htSN4chV-W8

Джамбазки: Време е евродепутатите да работят за България

Ние не си търсим други семейства в ЕП, имаме си нашето - ще отстояваме българския национален интерес, категоричен бе зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки по време на дебат в Канал 3 в отговор на въпроса към коя от групите в европарламента ще се присъединят евродепутатите на ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден, когато отидат в Брюксел. Ние не си търсим други семейства в ЕП, имаме си нашето - ще отстояваме българския национален интерес, категоричен бе зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки по време на дебат в Канал 3 в отговор на въпроса към коя от групите в европарламента ще се присъединят евродепутатите на ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден, когато отидат в Брюксел.

"Левски" чака свой от Турция

“Левски” очаква Николай Димитров. Договорът на Хичо с турския “Болуспор” изтича. Крилото има оферта да се завърне в родния си клуб. Ники бе част тима, стигнал четвъртфинал за Купата на УЕФА и групите на Шампионската лига преди 8 г.
Димитър Димитров чака нов разговор с “син” шеф след краткия диалог в сряда. Шансът Херо да отиде за директор в “Ботев “Левски” очаква Николай Димитров. Договорът на Хичо с турския “Болуспор” изтича. Крилото има оферта да се завърне в родния си клуб. Ники бе част тима, стигнал четвъртфинал за Купата на УЕФА и групите на Шампионската лига преди 8 г. Димитър Димитров чака нов разговор с “син” шеф след краткия диалог в сряда. Шансът Херо да отиде за директор в “Ботев

Кирилов: Санкциите не работят, трябва да се тръгне към истински диалог

София /КРОСС/ Нещата в Украйна се усложняват. Когато започна масовото недоволство на украинците, демонстрациите се подкрепяха. Постепенно ултрадесните сили заеха предна позиция там и те и сега бяха наместени на много добри позиции в управлението. Няма как да повярваме, че тази омраза може да се спре, ако десните сили преодоляват. Това каза пред БНТ евродепутатът от БСП Евгени Кирилов. По думите му случилото се в Одеса е много страшно. Това е самороден чист фашизъм. Трябва да се разследва и да се видят кои са виновните, категоричен бе той. Що се отнася до въпроса с налагането на санкции на Русия, Кирилов заяви, че санкциите и диалогът са две неща, които си противоречат. Санкциите в момента не работят и трябва да се тръгне към истински диалог. И той вече започва, и трябва да го подкрепяме, посочи той. Трябва да постигнем обединение. Изострянето на кризата ще ни удари доста тежко. Ние сме за това там да настъпи деескалация. Да се тръгне към едно развитие, което ще доведе до някакво решение. Кирилов бе категоричен, че страната ни трябва ясно да изкаже своята позиция. Европейският съюз е силен, но когато се изработват дадени политики, ние трябва да отстояваме нашите интереси, подчерта той. От своя страна лидерът на „Движение България без цензура" Меглена Кунева заяви, че след кризата в Украйна България ще бъде толкова силна, колкото е силна Европа. Ние сме член на ЕС и на НАТО и когато те са силни, и ние сме силни

„Будното поколение“ млади български творци.

 Радвам се да ви поканя на откриването на една специална изложба на „Будното поколение“ млади български творци. Финалистите от конкурса на Европейската комисия „Стани Awakener” , част от кампанията Generation Awake ще покажат своите нестандартни творби от рециклирани материали. След изложбата в София, трите призови проекта ще бъдат изложени в Брюксел и ще участват на финала на международния конкурс.

 

Заповядайте на 13-ти май, вторник

от 16:30 часа

в изложбената зала на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, учебна сграда Б (ул. Стефан Караджа 20)

 

Изложбата ще открие ректорът на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, и председател на българското жури, проф. Любомир Халачев.

Финалистите ще бъдат на разположение за интервюта.

 

 

 

3 години решетки за 3 трупа на пътя

24-годишен мъж, убил три момчета при катастрофа миналото лято, ще лежи зад решетките само 3 години и то в общежитие.

Кобилкина чете лекции в Лондон за 250 паунда

Тренинг "Щастлива жена" за бутикова група до 12 дами в лондонския хотел Crown предлага сексуалният терапеват Наталия Кобилкина. Цената за двудневния тренинг е 250 паунда. Но след курса ще започнеш да получаваш подаръци от мъжете на цена по-висока от цената на тренинга и ще подобриш женското си здраве, твърди Кобилкина пред клиентките си. Тренингът има за цел да превърне жената в съвременна гейша. В програмата на обучението са включени стратегии "как да се ожениш и да получиш покана за брак", "как да удовлетвориш основните потребности при мъжа: сексуални, физически, емоционални и интелектуални", техника „получаване на подаръци”, както и курс по "Изкуството на масажа".

Драгомир Стойнев обвини ГЕРБ в национално предателство

Политическа игра, без мисъл за енергетиката и за отстояването на националния интерес – така министър Драгомир Стойнев определи намерението на ГЕРБ за внасяне на вот на недоверие срещу правителството по темата „Енергетика“. Добре е, че този дебат ще се води очи в очи в българския парламент, а няма да използваме отново Брюксел за посредник. За мен да заблуждаваш умишлено ЕК, че в страната ти се нарушава европейското законодателство, е форма на национално предателство, категоричен е Стойнев. В дебатите той вижда "една добра възможност да направим анализ на сектора - както на нашите политики, така и на техните действия. Надявам се Борисов, който си отиде от власт заради енергетиката, да може да обясни докъде той стигна с проекта Южен поток и дали лихвата от 8%, която той договори, беше добра, защо замръзна изграждането на интерконекторните връзки със съседните страни, защо бе спрян износът на ток и кой доведе НЕК почти до фалит".

Майката на ранената в цирка Вики е олимпийска шампионка

Семейството на пострадалата в САЩ българска циркова актриса Виктория Медейрос е едно от най-атрактивните в Добрич. И докато баща  Николай Няголов е по-спокойният, то майка  Йовка прилича на човек, на когото времето никога не стига. 57-годишната Йовка Няголова не знае що е умора. Преди 5 г. тя изуми съгражданите си, като се завърна от олимпиадата. Семейството на пострадалата в САЩ българска циркова актриса Виктория Медейрос е едно от най-атрактивните в Добрич. И докато баща Николай Няголов е по-спокойният, то майка Йовка прилича на човек, на когото времето никога не стига. 57-годишната Йовка Няголова не знае що е умора. Преди 5 г. тя изуми съгражданите си, като се завърна от олимпиадата.

Росен Плевнелиев: Украйна може да повлече и Балканите

“Нуждаем се от втора вълна на интеграция в Югоизточна Европа, както и от стабилен ЕС”, заяви българският президент Росен Плевнелиев на пресконференция в Берлин. Той бе на двудневно посещение в Германия и говори за България и Югоизточна Европа в контекста на кримската криза.
“В Югоизточна Европа интеграцията трябва да се засили по примера на “Нуждаем се от втора вълна на интеграция в Югоизточна Европа, както и от стабилен ЕС”, заяви българският президент Росен Плевнелиев на пресконференция в Берлин. Той бе на двудневно посещение в Германия и говори за България и Югоизточна Европа в контекста на кримската криза. “В Югоизточна Европа интеграцията трябва да се засили по примера на

Михнева: Убиха ямболската адвокатка, защото знаеше много

Ямболската адвокатка Надежда Георгиева беше убита преди 14 години, тъй като знаеше много неща и засегнатите хора ги беше страх тя да не проговори. Убийството е знаково, защото е свързано с много известни хора, включително и висши магистрати.

Ванко 1: Бягствата от затвора са нормални за България, и аз планирах такова

"Мизерията и ниските заплати отварят вратите на местата за лишаване от свобода. Бягствата от затвора са нормални за държави като България, където животът е мизерен, а заплатите - ниски", заяви в предаването "Дневен ред". рапърът Ванко 1, който вече е на свобода след изтърпяна присъда.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 "Мизерията и ниските заплати отварят вратите на местата за лишаване от свобода. Бягствата от затвора са нормални за държави като България, където животът е мизерен, а заплатите - ниски", заяви в предаването "Дневен ред". рапърът Ванко 1, който вече е на свобода след изтърпяна присъда. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20

Карлес Пуйол се сбогува с Барса на 15 май

Карлес Пуйол обяви оттеглянето си от Барселона, което ще се случи с прощална церемония на 15 май.

РПГ: „Бойко е лице на корупцията, управлението на ГЕРБ е престъпно и трябва да бъде осъдено като такова“

Вчера „Движение за справедливост – РПГ“ учреди клуб на съмишлениците си в гр. Бургас и избра за негов председател Наско Комитов – адвокатът, запознат отблизо със злоупотребите на ГЕРБаджии в града. На срещата присъстваха членовете на РПГ Николай Цонев, Пламен Стоянов, Мария Кузманова, подкрепени от бащата на тенесистката Сесил Каратанчева- Радослав Каратанчев.

Докато присъстващите в залата обсъждаха многобройните нередности, явни злоупотреби и неспазване на закона от бургаските представители на ГЕРБ, скрит зад вратите на хотела да слухти бе забелязан шефът на бургаската полиция Милен Димитров, познат още като любимия комисар на Цветан Цветанов. След като разбра, че анонимността му е нарушена, шефът на МВР- Бургас напусна хотела почти тичешком.

„Съжаляваме, че г-н Димитров напусна хотела толкова бързо и не успяхме да го попитаме защо организира срещи с представители на бизнеса в неработно време и как, ако те не се отзоват, след това срещу тях се предприемат скроени полицейски акции. Но поне се радваме, че Цветанов вече не ни слуша със СРС-та, а ни изпраща лично присъствие“, коментира с усмивка Николай Цонев.

В изпълнение на основната цел на движението - да се бори за равенство пред закона, на срещата бе представена официална декларация, която ще бъде връчена за внасяне в Народното събрание на депутата Борислав Гуцанов – също член на РПГ. Целта на тази декларация е да призове народните представители да осъдят като ПРЕСТЪПНО управлението на ПП ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов.

Ето и текста на декларацията:

Д Е К Л А Р А Ц И Я

Ние, членовете на „Движение за справедливост – РПГ“, предлагаме на вниманието на народните представители на  42-то Народно събрание настоящата декларация, с която да се осъди като ПРЕСТЪПНО управлението на ПП ГЕРБ с министър-председател Бойко Методиев Борисов.

 

Мотивите ни да представяме към Вас това искане са следните:

 

  • ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ Е ОСИГУРИЛО „ПОЛИТИЧЕСКИ ЧАДЪР“ НАД ТРАФИКА НА НАРКОТИЦИ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ:

Според Доклад на Държавния департамент на САЩ за стратегията за контрол над наркотиците от 2011 година:

„България е в списъка на "страните, предизвикващи загриженост" за пране на пари, а български организирани престъпни групи действат на територията на Италия, откъдето се внасят наркотици през Африка. Също така, България е транзитна страна за хероин и кокаин и производител на нелегални наркотици. В страната се отглежда само канабис, предимно за вътрешния пазар.

При тези реалности и ако е борбата с организираната престъпност е било реално високо ефективна, както прокламират бившите управници от ГЕРБ, то следва и резултатите от дейността на Агенцията да показват заловени големи количества наркотици.

Но какво показва официалната статистика?

  • През 2009 г., заловеният кокаин в България е 234 кг, а през 2011 г. заловеният кокаин в България е 650 ГРАМА.

  • През 2012 г. в България са заловени НУЛА грама амфетамини.

Резултатите са красноречиви!

 

Това е действителната борба с наркотрафика през управлението на ГЕРБ.. или за ЛИПСА на каквато и да е борба и наличие на ЗАЩИТА от тяхна страна.

 

  • ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ Е ДОПРИНЕСЛО ЗА РАЗВИТИЕТО НА ПРЕСТЪПНОСТТА И КОРУПЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ И Е ПРОВЕЛО МНОЖЕСТВО НЕЗАКОННИ АКЦИИ

Въпреки предоставените милиарди, бившият вътрешен министър Цветан Цветанов се оказа неспособен да се справи с престъпността и корупцията. Резултатът - ПР-акции на фона на огромен ръст на битовата и на организираната престъпност.

В „името на добрата статистика”, която да бъде представяна пред обществото, над 700 от акциите на МВР при управлението на ГЕРБ са били проведени незаконно. Това са около 60% от всичките 1300 операции за четири години. При тях са употребени сила и помощни средства, без да е имало нужда. 200 от тези 700 акции дори не са били наредени по каналния ред, а с устно разпореждане или по телефона. Арестите са извършвани от групите за задържане на закритата Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП), баретите и отряда "Кобра" на столичната полиция.

Шумно рекламираните операции с колоритни имена като "Недосегаемите", "Дупетата", "Цигараджиите", "Огнярите", "Захарно петле" по времето на Цветанов са един от най-сериозните поводи за гордост на бившия министър. При тяхното провеждане е оказвано репресивно отношение и са използвани незаконни средства, само за да се осигури висок рейтинг на Цветанов.

 

  • ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ Е НАРУШИЛО МНОГОКРАТНО ЗАКОНИТЕ И Е НАМАЛИЛО ВОЕННАТА ГОТОВНОСТ НА СРЕДСТВАТА ЗА ОТБРАНА НА БЪЛГАРИЯ

При нерегламентирано използване на „Авиоотряд 28“ е нарушено законодателството на България, касаещо въздухоплаването.

Макар „Авиоотряд 28“ да няма лиценз за извършване на търговски полети, същият е бил многократно използван за осъществяване на такива. Всеки летателен маршрут и съответните разходи по него са били подписвани от един-единствен човек в държавата, а именно министър-председателят Бойко Борисов. Той е разрешавал лично полетите на Авиоотряда. Плащани са полети и летищни такси, но не и средства за амортизация.

Най-важното, с осъществяването на тези полети е нарушена бойната готовност на ВВС, изразходван е бойният капацитет и са причинени разходи на стойност 6 млн. лв.

 

  • ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ Е ДОПУСНАЛО И ТОЛЕРИРАЛО ПОЛИЦЕЙСКО НАСИЛИЕ, ОГРОМЕН РЪСТ НА ПОДСЛУШВАНИЯТА С ЦЕЛ НЕРАЗКРИВАНЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ПРИТИСКАНЕ НА БИЗНЕС И ПОЛИТИЧЕСКИ ОПОНЕНТИ.

 

  • ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ Е НАЗНАЧИЛО СПОРНИ ФИГУРИ, ОБЩЕСТВЕНО ИЗВЕСТНИ С ВРЪЗКИТЕ СИ С ОРГАНИЗИРАНИ ПРЕСТЪПНИ ГРУПИ НА КЛЮЧОВИ ПОЗИЦИИ В СПЕЦСЛУЖБИТЕ, ГДБОП И ДР.

 

През периода на управление на ГЕРБ, медийно бе създадена илюзия за демократизъм в страната.

 

Но реалността е различна.

 

Вместо да се бори с корупцията, кабинетът на Бойко Методиев Борисов се превърна в ЛИЦЕ на корупцията- Мишо Бирата, котараци, каратисти, паши, калинки и пр.

 

Взрив до станция на киевското метро

/КРОСС/ За взрив до входа на станция на метрото в Киев съобщи ИТАР-ТАСС. В петък вечерта до входа на метростанция "Арсенал" в украинската столица неизвестно вещество се е взривило в раницата на мъж. Районът незабавно е бил отцепен. При инцидента няма пострадали. В момента мъжът е в полицейското управление и дава показания. Разпитват се и свидетели. Заведенията и магазините в близост до станцията са били помолени временно да затворят заведенията си.

Лукашенко: Украинският сценарий е невъзможен в Беларус

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че случващото се в съседната държава трябва да бъде преустановено. "Трябва да спрем трагичните събития в Украйна, каквото и да ни струва",...

Застреляното в Славянск дете открило къде се крият снайперистите

12-годишното момченце, което бе простреляно в областта на сърцето в Славянск, е открило къде се крият снайперистите, съобщава slavgorod.com.
То вероятно е било простреляно, за да не издаде местонахождението им.
Момченцето, което е носило Георгиевска лента, е било откарано веднага в болница "Ленин", операцията за спасяването на живота му 12-годишното момченце, което бе простреляно в областта на сърцето в Славянск, е открило къде се крият снайперистите, съобщава slavgorod.com. То вероятно е било простреляно, за да не издаде местонахождението им. Момченцето, което е носило Георгиевска лента, е било откарано веднага в болница "Ленин", операцията за спасяването на живота му

Българските диспечери питали има ли забранен пътник в самолета на Дмитри Рогозин по искане на Румъния

Руският вицепремиер Дмитри Рогозин се оплака в профила си в туитър, че България се е подготвяла да изпрати изтребители срещу самолета, с който той преминал над страната ни завчера вечерта.
Преди това той съобщи, че Украйна не му дала разрешение самолетът да прелети през небето и? на път за проруската отцепила се молдовска територия Приднестровие Руският вицепремиер Дмитри Рогозин се оплака в профила си в туитър, че България се е подготвяла да изпрати изтребители срещу самолета, с който той преминал над страната ни завчера вечерта. Преди това той съобщи, че Украйна не му дала разрешение самолетът да прелети през небето и? на път за проруската отцепила се молдовска територия Приднестровие

Разбиха 8 къщи на една улица за нощ в Илиянци

Крадци разбиха осем къщи за една вечер, и то само на една улица. Жи­­телите на злополучната “Братия” в столицата разбрали за обирите едва на другата сутрин, и то след като един от живеещите там се оплакал, че колата му е открадната. Всичко се разиграло на 27 април през нощта. Тогава крадците, които все още не са заловени, започнали ударите си

Как ДПС и БСП пазят Атака (стенограмата на ЦИК)

Представяме ви част от дискусията, която членовете на Централната избирателна комисия проведоха в четвъртък вечерта. Темата -  сигналът на Протестна мрежа за нерегламентирана и скрита реклама на партия АТАКА чрез билбордове на телевизия АЛФА. Цветозар Томов (от квотата на ГЕРБ):  Случаят с билбордовете не е изяснен! Има поставени знаци и е безспорно, че е агитация. Ако няма надпис – редно е да се намесим. Нямаме доказателства, че е това е така, нямаме и доказателства за обратното, а имаме сигнал. Ако оставим без внимание сигнала ще създадем прецедент, при който ще се окаже, че бягаме от ролята да проверяваме гражданските сигнали и ще си измиваме ръцете всеки път, когато не може да се докаже убедително. Трябва да има принципно решение, в което категорично да се казва, че при подобни случаи ЦИК категорично ще тълкува като агитация нанасянето на елементи, които дават възможност за асоциация с изборите, дори и ако тази асоциация е косвена. Росица Матева (БСП): Искам отново да поясня на посочения в сигнала e-mail адрес отправих запитване от мое име, в което помолих за допълнително обяснение къде се намира билбордът, който единствен съдържа числото 20, върху рекламното платно. Снимката е взета от Клуб Z. Получих втори имейл: Снимката е от магистрала Тракия, всички билбордове на ПП Атака са такива. Не получихме конкретни доказателства в коя част на магистралата са билбордовете. Информацията е много обща и не показва нищо конкретно. Не можем да сме сигурни дали е истина или монтаж. Не казвам нищо, но не може нарушението да се установи по безспорен начин. Не знам дали да вземем решение на основата на предположение. Томов: Съгласен съм, че нямаме безспорни доказателства. Имаме сигнал и казус обаче. Не бива да го подминаваме, защото не са ни дадени достатъчно доказателства. Има медии, в които въпросът се коментира. Това е обществен факт. Необходима е по-задълбочена проверка, за да излезем с решение по сигнала. Нека приемем, че конкретно не можем да вземем решение, но предлагам решение по принцип. Да вземем принципно решение, с което да покажем, че при подобни сигнали ще възприемем определен стил. Не може да оставим жалбата без внимание, защото вероятността информацията в нея да е истина е голяма. Мария Бойкинова (ГЕРБ): Аз мисля, че Г-н Томов е прав. Ние не можем да задължим вносителя да ни представи безспорни доказателства или да гадаем дали е фотошоп. Ние трябва да извършим служебна справка. Има институции, които отговарят по поддръжката на магистралата, има КАТ. Трябва да установим категорично и по безспорен начин фактите по жалбата. Това е сигнал. Жалбоподателят казва: “пътувам с колата, видях!” Ние трябва да извършим служебна проверка… Иначе излиза, че г-н Томов е прав и че подминава сигнала. Какво да направи човекът? Да откъсне парче от Билборда? България е малка, може да се установи. Всички ще ни се смеят, ако не го направим. Таня Цанева (БСП): Аз не съм съгласна. Подателят на сигнала трябва да ни сподели къде е билборда. Ние ли да тръгнем да го търсим? Ерхан Чаушев (ДПС): Добре е, че във виртуалната сфера, медии и така нататък, Протесни мрежи битуват някъде си във виртуалното пространство, но все пак има и реалност… Уважаеми колеги, тези проблеми губят най-много времето на ЦИК! Виртуалната реалност ни губи времето. Една седмица ще мерим с линийки, с дълги реторични фрази, с безкрайни приказки мерихме с линийки, произнасяхме се. Плакати ни се водеха и т.н. В миналата ЦИК мерихме с линийки и си губехме времето. Една седмица време изгубихме с такива нещица. По никакъв начин не мога да се съглася, че ЦИК трябва да тръгва по магистралите да мери с линийки на кой километър имало билборд… Няма как да стане това. Ние толкова време ли ще губим за това? Ивайло Ивков (Синята коалиция): Считам, че проектът за решение е добре мотивиран, съгласно буквата на закона. Считам, че трябва да вземем решение дали всичките плакати, които са ни ноторно известни, защото всички сме местно пребиваващи, са агитационни материали или не са. Ако са агитационни материали, но не нарушават предизборната кампания, те биха били нарушение по друг член, извън предизборната агитация. Обръщам внимание на два абзаца от отговора на представители на ПП Атака: Там се казва, че: “…Самото стилизирано изображение на профила на лидера на Атака представлява управленската програма на ПП Атака." Според мен тук имаме признание, че не е реклама на телевизия. Някой е решил да ни злепостави и е залепил номер 20. След наше посещение вече не съществува” Т.е. ние имаме признание и от Атака, че има такъв билборд с номер 20. Дали има нарушение е въпрос на вътрешно убеждение и преценка на всеки един от нас. Фактът, че има такъв билборд не се нуждае от доказване. Той е признат от ПП Атака. Моето убеждение е, че става дума за агитационни материали на партия. Ако не са предизборни – има си друг текст в Изборния кодекс. Сигналът, според мен, е основателен. Маргарита Златарева (ГЕРБ): Колеги, не мога да си представя, че ЦИК ще приеме, че това е симулация, само защото тези, срещу които е сигнала са казали, че е монтаж и ние веднага ще се съгласим. Това е обидно за самата ЦИК… Георги Баханов (ГЕРБ): Имаме ли отговор дали телевизията се казва АЛФА или АЛФА АТАКА? Надписът е АЛФА АТАКА… Докладчик: Не знам как се казва телевизията, но от търсачката в Интернет видях на живо телевизията и в студиото стоеше точно същия надпис, както е на изображенията на билбордовете: АЛФА АТАКА Баханов: Това е важно! Дали телевизията е АЛФА или АЛФА АТАКА, защото това ще отговори дали билбордовете рекламират телевизията или телевизията и партията. Докладчик: Влезте и вие в Интернет и ще видите същия надпис в телевизията. Аз не знам как точно се казва телевизията. Баханов: Трябва да се прецени дали се прави реклама на телевизията или партията. Ако е реклама и на партията, трябва да вземем такова решение, с което да укажем, че трябва да се постави надпис: “Купуването и продаването на гласове е престъпление” за да се спази решение. Така ще укажем на всички партии, че трябва да спазват закона. Цачев: Трябва да вървим в посоката: комисията не е разследващ орган. Подаващият сигнала, негова тежест е да докаже твърдението си. Видео от дискусията можете да видите в сайта на ЦИК тук , като при Архив изберете Дата/08.05.2014 и на час 21:44ч.

Гръмнаха в сърцето дете - носело символ на Русия!

12-годишно момче е било простреляно в областта на сърцето в центъра на украинския град Славянск, защото носело символ на победата на Русия във Великата отечествена война.

Дамски бум във футбола

За първи път жена ще свири мач в елита на Бразилия. И то какъв - между “Атлетико” (Минейро) и “Крузейро”.

25-годишната магнетична красавица Фернанда Коломбо Улиана ще размахва флага от страничната линия. Досега девойката, напълнила своята фейсбук страница с атрактивни снимки от Копакабана, беше ръководила само нискоразрядни двубои за купата на с За първи път жена ще свири мач в елита на Бразилия. И то какъв - между “Атлетико” (Минейро) и “Крузейро”. 25-годишната магнетична красавица Фернанда Коломбо Улиана ще размахва флага от страничната линия. Досега девойката, напълнила своята фейсбук страница с атрактивни снимки от Копакабана, беше ръководила само нискоразрядни двубои за купата на с

12 агенти на ДС напират за Европарламента

12 от кандидатите за евродепутати в листите за вота на 25 май се оказаха с агентурно минало. Имената им бяха оповестени от комисията по досиетата вчера. За сравнение на предишните европейски избори през 2009 г. броят на агентите от ДС бе 8, а на евровота през 2007 г. – едва 6.

От София до Солун по релси за 7 часа

Железопътната връзка между столицата ни и Солун е възстановена. От утре ще можем да стигаме от София до гръцкия град за близо 7 часа, съобщиха от БДЖ.

Необичаен състав на волейболните национали направи 2:2 с Холандия


В странен състав българският национален отбор по волейбол завърши при необичаен резултат контролата си с Холандия, която беше играна при закрити врата в столичната зала "Христо Ботев".

Възпитаниците на Камило Плачи завършиха 2:2 (24:26, 25:22, 22:25, 25:23), тъй като по предварителна уговорка между двата щаба трябваше да се изиграят четири гейма без публика. 

В днешната контрола на закрити врати българският национален отбор започна в състав: Георги Братоев, Данаил Милушев,...

Виж Йованка, новото гадже на Джъстин Бийбър

Най-новото гадже на Джъстин Бийбър носи екзотичното име Йована Вентура.
Двамата се запознали в интернет и не след дълго се срещнали на живо. Даже отишли на романтична екскурзия в Калифорния.
Цялата история и още интересни четива ще намерите във вестник Най-новото гадже на Джъстин Бийбър носи екзотичното име Йована Вентура. Двамата се запознали в интернет и не след дълго се срещнали на живо. Даже отишли на романтична екскурзия в Калифорния. Цялата история и още интересни четива ще намерите във вестник "ТВ

Застреляното дете в Славняск открило къде се крият снайперистите

12-годишното момченце, което бе простреляно в областта на сърцето в Славянск, е открило къде се крият снайперистите, съобщава slavgorod.com.
То вероятно е било простреляно, за да не издаде местонахождението им.
Момченцето, което е носило Георгиевска лента, е било откарано веднага в болница 12-годишното момченце, което бе простреляно в областта на сърцето в Славянск, е открило къде се крият снайперистите, съобщава slavgorod.com. То вероятно е било простреляно, за да не издаде местонахождението им. Момченцето, което е носило Георгиевска лента, е било откарано веднага в болница "Ленин", операцията за спасяването на живота му продължава

Путин празнува победата с два парада (Oбзор)

Руският президент Владимир Путин отпразнува вчера Деня на победата два пъти - с грандиозен парад в столицата Москва и след това в Севастопол на Кримския полуостров, който наскоро бе анексиран от Москва, предадоха агенциите.
“69 години след края на Великата отечествена война Денят на победата остава най-големият празник за Русия. Руският президент Владимир Путин отпразнува вчера Деня на победата два пъти - с грандиозен парад в столицата Москва и след това в Севастопол на Кримския полуостров, който наскоро бе анексиран от Москва, предадоха агенциите. “69 години след края на Великата отечествена война Денят на победата остава най-големият празник за Русия.

Ванко 1 призна: И аз планирах бягство от затвора

"Мизерията и ниските заплати отварят вратите на местата за лишаване от свобода. Бягствата от затвора са нормални за държави като България, където животът е мизерен, а заплатите - ниски", заяви в предаването "Дневен ред". рапърът Ванко 1, който вече е на свобода след изтърпяна присъда. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20

"Столипиново" - най-лошата дестинация за почивка в света

Пловдив /КРОСС/ Ромският квартал "Столипиново" в Пловдив оглави класация на британския сайт buyagift.com за най-лошите дестинации за почивка в света, съобщава британският вестник "Дейли Мейл".Сайтът взел предвид престъпността, работата на местните власти и статистически данни за чистотата в последните 18 месеца, за да състави своя топ 10 на местата, които не трябва да се посещават.На второ място е столицата на Колумбия Богота.Квартал Голяново в Москва е на трето място, следван от квартал Ферентари в Букурещ и Каукалпан в Хуарес, Мексико. В топ десет попадат още квартал Байуотър в Ню Орлиънс, щата Луизиана, Камден в Ню Джърси, Дъ Кейп Флатс в Кейп Таун, Детройт, щата Мичиган, и квартал Хребендова, в словашката столица Братислава."Искахме да покажем, че дори в някои от най-лъскавите популярни дестинации за почивка има райони, до които не бихте посмели да припарите, райони, за които не се говори често в медиите", заяви говорител на сайта.Той публикува интерактивни гидове към 20-те най-лоши дестинации за почивка в света с виртуални обиколки на всеки район, съобщи Дарик.

13 от кандидатите за евродепутати са били сътрудници на ДС


Комисията по досиета е установила принадлежност към структури на бившата ДС на общо 13 кандидати за евродепутати. Проверени са били общо 173 души. Сто четиридесет и пет лица не подлежат на проверка по силата на чл. 26, ал. 4 от закона.

Очаквано, най-много сътрудници на ДС има сред кандидатите на Българската комунистическа партия – четирима. НФСБ присъства с три имена.
Част от установените сътрудници на ЕС са известни от предишни решения на комисията.

Ето и...

10 006 софиянчета остават без детска градина и ясли

10 006 деца остават без място в детските градини и яслите в София след първото класиране. Сметката направиха представители на родителски организации и служители в образователната дирекция на “Московска” 33.

От раз в забавачките бяха приети 8496 малчугани. Общият брой на кандидатите бе 25 528, но от тях 2676 се борели за преместване в друга гради 10 006 деца остават без място в детските градини и яслите в София след първото класиране. Сметката направиха представители на родителски организации и служители в образователната дирекция на “Московска” 33. От раз в забавачките бяха приети 8496 малчугани. Общият брой на кандидатите бе 25 528, но от тях 2676 се борели за преместване в друга гради

Нигерийската армия е знаела за отвличането на ученичките

Днес "Интерпол" предложи своята помощ за откриването и спасяването на децата, предаде АП

Плевнелиев: Русия не работи за намаляване на напрежението

Страните от ЕС са длъжни да работят за единна позиция по кризата в Украйна. В момента се провеждат дебати на всички равнища и считам, че желанието на европейските лидери е да постигнем пълно единство на дипломатическото поле и да допринесем за мирно и демократично решение на кризата. Това означава и Русия, и Европейският съюз, да гарантират на украинския народ възможността да приведат избори, а ако трябва, и референдум.

Карта с чип ни пази от фалшиви доктори

Електронни карти с чип ще ни пазят от фалшиви доктори. С тях ще бъдат снабдени всички членове на Българския лекарски съюз (БЛС). Това съобщиха от съсловната организация, която откри своя 60-и извънреден събор във Варна вчера. Така ще се знае, че човек, който се представя за лекар, но няма такава карта, не е медик или са му отнети правата да практикува по някаква причина, допълниха от там.

Журналист: САЩ не се заинтересовани от решаването на украинската криза

/КРОСС/ Не вярвам в заинтересоваността на САЩ ситуацията в Украйна да се стабилизира. Това каза в интервю за RT.com. редакторът на списание Executive Intelligence Review Лорънс Фрийман.САЩ са убедени, че Русия не полага достатъчно усилия в ситуацията с Украйна. Говорителят на Държавния департамент Джен Псаки, по-специално, заяви, че изявлението на Владимир Путин е добра стъпка, но, разбира се, президентът и руснаците могат да направят много повече, за да се постигне деескалация на ситуацията и да се гарантират безопасни избори.Според Фрийман обаче Държавният департамент на САЩ и по-специално помощник държавният секретар Виктория Нюланд, която от края на 2013 г. стои зад преврата в Киев - управлява всички тичат на тези събития. По думите му това трябва да бъде взето предвид. САЩ искат да засилят конфронтацията, уверен е експертът. "Истината е, че правителството на САЩ, Държавният департамент и президентът Обама подкрепят нацистите от движение "Свобода" и "Десен сектор", които свалиха правителството. САЩ разпространяват лъжи чрез The New York Times, The Washington Post и други медии. В тях не се говори за това кой всъщност е отговорен за сблъсъци в Киев и в източната част на Украйна", посочи експертът в ефира на RT.

Правителството прави раница за оцеляване, ще я продава в търговските вериги

Държавата ще организира измислянето и изработване на “раница с всичко необходимо при опасност”. Това предвижда приета от Министерския съвет национална програма за защита при бедствия за периода 2014-2018 г.
Мярката е част от обучението на населението как да действа при бедствия. След като бъде разработена, раницата ще бъде рекламирана, Държавата ще организира измислянето и изработване на “раница с всичко необходимо при опасност”. Това предвижда приета от Министерския съвет национална програма за защита при бедствия за периода 2014-2018 г. Мярката е част от обучението на населението как да действа при бедствия. След като бъде разработена, раницата ще бъде рекламирана,

8200 софиянчета чакат за детска градина и ясла

Около 8200 деца ще останат без място в детските градини и яслите в София след първото класиране вчера. Сметката направи зам.-кметът по образованието в столицата д-р Тодор Чобанов. От раз бяха приети 8496 хлапета по социални и общи критерии, което е с 458 повече от миналата година.

Миникупърът на Деян Донков наводнен в турския Гьокчеада

От една седмица Деян Донков вероятно ходи пеша из София, след като на 2 май буря отнесе колата му, паркирана на една от централните улици в Гьокчеада. Това е най-големият остров в Турция, а курортът, който носи същото име, е смайващо красив. Напоследък се е превърнал в притегателно място за туристи заради девствените си плажове и невероятно добрите От една седмица Деян Донков вероятно ходи пеша из София, след като на 2 май буря отнесе колата му, паркирана на една от централните улици в Гьокчеада. Това е най-големият остров в Турция, а курортът, който носи същото име, е смайващо красив. Напоследък се е превърнал в притегателно място за туристи заради девствените си плажове и невероятно добрите

Шеф на районен съд в сблъсък с вицепремиер

В остър спор за качеството на ремонта и в закани за хвърляне на оставки премина днес визитата на правосъдния министър и вицепремиер Зинаида Златанова в новата сграда на Софийския районен съд (СРС).

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

Златанова посети сградата на столичния бул. "Цар Борис II В остър спор за качеството на ремонта и в закани за хвърляне на оставки премина днес визитата на правосъдния министър и вицепремиер Зинаида Златанова в новата сграда на Софийския районен съд (СРС). Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Златанова посети сградата на столичния бул. "Цар Борис II

Клисарова: Обмисля се опит за онлайн матури от догодина

"Ще пробваме - това е една модерна технология, която искаме да използваме", заяви Клисарова и добави, че онлайн матури има на много места по света

3/4 от британците ще страдат от затлъстяване до 2013 г.

Три четвърти от британските мъже ще страдат от затлъстяване до 2030 г., показва ново проучване.

3/4 от британците ще страдат от затлъстяване до 2030 г.

Три четвърти от британските мъже ще страдат от затлъстяване до 2030 г., показва ново проучване.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване