Бобева: Промените в ЗОП ще улеснят достъпа на малки и средни фирми

Смятам, че с приемането на промените в Закона за обществените поръчки (ЗОП) процесът ще стане по-прозрачен, ще се намали бюрокрацията и ще се улесни...

Гибралтар - най- разочароващото място в света

/КРОСС/ Туристите, които пътуват до Гибралтар, много често се оказват измамени в очакванията си. Именно за това експертите са признали тази част от Великобритания като едно от най- разочароващите места в света.Гибралтар - място, обгърнато от тайнствения ореол на легендите. Мнозина с нетърпение очакват да го видят със собствените си очи. За него се знае, че е близо до най-южната точка на европейския континент, както и че е единственият регион в Европа, населяван от диви маймуни. Реалността обаче не винаги оправдава очакванията на туристите. Културата на Гибралтар не е нито британската, нито испанска. Някои дори смятат, че тя е взела най-лошото от двете страни. Разбира се , в Гибралтар има крепост, въжен път и панорамна гледка към морето, но подобни атракции се срещат и на други места. А известните диви маймуни маготи дотолкова са привикнали към туристите, че са загубили екзотичния си колорит. Като други дестинации, предизвикващи разочарование сред туристите, са посочени Ниагарският водопад, Куба, увеселителният парк „Дисни ленд" Temple Bar в Дъблин.

Европейско първенство по карате Киокушин ще се проведе във Варна

На 17 и 18 май 2014г. в  гр. Варна ще се проведе 28-мото Европейско Първенство по Карате Киокушин за мъже и жени на категории (The 28th European Weight Category Karate Championships), 8-мо Европейско Първенство за юноши и девойки (The 8th European Juniors Karate Championships) и 2-ро Европейско Първенство за Ветерани (The 2nd European Seniors Karate Championships).

Опълченците в Славянск: Застреляха дете в сърцето заради Георгиевска лента

Дете е било ранено от огнестрелно оръжие в украинския град Славянск, защото носело Георгиевска лента, предаде Интерфакс.
В центъра на града неизвестни нападатели са открили огън срещу 12-годишния малчуган, носещ символа на победата на Русия във Великата отечествена война.
Детето е ранено в областта на сърцето. Дете е било ранено от огнестрелно оръжие в украинския град Славянск, защото носело Георгиевска лента, предаде Интерфакс. В центъра на града неизвестни нападатели са открили огън срещу 12-годишния малчуган, носещ символа на победата на Русия във Великата отечествена война. Детето е ранено в областта на сърцето.

Над 1200 посрещнаха Бареков в Габрово

Над 1200 души изпълниха залата в Габрово, за да чуят посланията на ББЦ и коалиция.

Лекарите решават на извънреден събор как да протестират

Извънредният събор на Българския лекарски съюз, който се провежда в петък и събота във Варна, трябва да вземе решение каква да е формата на протестите на медиците срещу хроничното недоплащане на болничната дейност заради дефицитите в Здравната каса и колко дълго ще продължат те. Toва съобщи председателят на БЛС Цветан Райчинов, цитиран от БНР. Той допълни, че ситуацията с хроничното недофинансиране на системата, може да доведе до колапс в болниците. "Това, което се очертава тази година е по-страшно от 2010-а, много по-страшно е. Дефицитът в касата се очертава да е огромен, което практически означава последните месеци едва ли не въобще да няма пари за медицински дейности. Това е нещото, което се случва в момента и въпреки нашия натиск, искания да се заемат спешни мерки, към момента реакции няма", каза Райчинов. Българският лекарски съюз настоява да има ясни гаранции и срокове за плащането на надлимитната дейност, извършена от болниците, каза друг член на БЛС - д-р Мариета Райкова, пред БТА. Към момента Националната здравно-осигурителна каса плаща за дейност на болниците, извършена през март. Подобен начин на плащане и определянето на месечни бюджети, а не на годишни, не дава сигурност и предвидимост на болничните лечебни заведения, посочи Райкова. БЛС е представил няколко становища, в които изразява несъгласието си с новата методика на плащане, но те не са били взети под внимание, напомни тя. По думите й в новата методика няма сигурност, че извършената надлимитна дейност ще бъде платена. От Центъра за защита правата в здравеопазването посочват, че новото постановление за начина на плащане на болниците въвежда твърди лимити за тяхната дейност. "В чл. 17, ал. 13 към Приложение 2Б на постановлението се посочват основанията за отказ от плащане. Едно от тях по т. 6 е, че НЗОК не заплаща дейност, надвишаваща стойността по чл. 22. В последния пък се посочва, че стойността на отчетите не може да надхвърля определените стойности в индивидуалните договори", посочва организация. Според нея така за НЗОК се създава правно основание да заплаща за дейността само до размера на предварително определените от нея месечни лимити.

Плевнелиев: Страните от ЕС са длъжни да работят за единна позиция за Украйна

Президентът Росен Плевнелиев заяви в Берлин, че страните от ЕС са длъжни да работят за единна позиция по кризата в Украйна. „В момента се провеждат дебати на всички равнища и считам че желанието на европейските лидери е да постигнем пълно единство на дипломатическото поле и да допринесем за мирно и демократично решение на кризата. Това означава и Р Президентът Росен Плевнелиев заяви в Берлин, че страните от ЕС са длъжни да работят за единна позиция по кризата в Украйна. „В момента се провеждат дебати на всички равнища и считам че желанието на европейските лидери е да постигнем пълно единство на дипломатическото поле и да допринесем за мирно и демократично решение на кризата. Това означава и Р

Гръмнаха в сърцето дете заради Георгиевска лента

Дете е било ранено от огнестрелно оръжие в украинския град Славянск, защото носело Георгиевска лента, предаде Интерфакс.
В центъра на града неизвестни нападатели са открили огън срещу 12-годишния малчуган, носещ символа на победата на Русия във Великата отечествена война.
Детето е ранено в областта на сърцето. Дете е било ранено от огнестрелно оръжие в украинския град Славянск, защото носело Георгиевска лента, предаде Интерфакс. В центъра на града неизвестни нападатели са открили огън срещу 12-годишния малчуган, носещ символа на победата на Русия във Великата отечествена война. Детето е ранено в областта на сърцето.

Вижте сътрудниците на ДС - кандидати за евродепутати

Четири партии и три политически коалиции са номинирали сътрудници на бившата Държавна сигурност в листите си за кандидати за представители в Европейския парламент на изборите на 25 май. При регистрирани от ЦИК 18 партии и 6 коалиции са проверени 173 лица. 145 не подлежат на проверка по силата на закона.

Проданов: Нуждаем се от политика по доходите

София /КРОСС/ Време е да сложим край на празните обещания и да започнем работата по конкретните мерки за изход от кризата. Той е възможен, но няма да е бърз и всеки, който твърди обратното или не разбира достатъчно ситуацията, или лъже. Това заяви по време на дебат в ефира на БНТ кандидатът за евродепутат от листата на АБВ Константин Проданов. По думите му България се нуждае от коренна промяна на икономическия си модел. Той трябва да бъде преструктуриран от производство на суровини към продукти с висока добавена стойност, посочи Проданов. Според него страната ни трябва да приложи и нов подход при разпределението на средствата от ЕС. Те трябва да отиват при повече представители на малкия и среден бизнес и дребни селскостопански производители, както и към сектори, които преработват продукция, посочи той.Според Константин Проданов държавата трябва да поеме своята отговорност и да започне да инвестира в родната икономика. Това може да стане чрез вземането на заем с ниска лихва под 2 процента, който да бъде инвестиран в определени, избрани чрез широк политически и експертен консенсус сектори на индустрията, особено в областта на високите технологии. Средствата могат да бъдат отпускани чрез Насърчителна банка или от специално създадена държавна инвестиционна компания с независимо избрано чрез международен конкурс ръководство и под прекия надзор на синдикати, работодатели и независими медии. Нуждаем се и от конкретна политика по доходите, посочи още Проданов

Беларус няма да блокира споразумението за Евразийския съюз

Няма да блокираме подписването на това споразумение

Роналдо и Рууни в спор за приза Golden Foot

/КРОСС/ Нападателят на испанския Реал Мадрид Кристиано Роналдо и нападателят на английския Манчестър Юнайтед Уейн Рууни са сред претендентите за наградата Golden Foot. Това се съобщава на официалния сайт на престижната награда. Golden Foot - годишна международна награда, която се присъжда на играчи над 28 години, за високи спортни постижения. Носителите на приза, създадена с указ на княз Албер II през 2003 г., оставят отпечатък върху Алеята на шампионите в Монако.Сред номинираните за престижната награда са и Андреа Пирло (Ювентус, Италия), Яя Туре (Манчестър Сити, Англия), Андрес Иниеста (Барселона, Испания), Франк Рибери, Мануел Нойер (Байерн Мюнхен, Германия), Тиаго Силва (ПСЖ, Франция), Тиери Анри (Ню Йорк Ред Булс, САЩ) и футболистката от националния отбор на Бразилия Марта. Носителят на приза ще бъде определен от феновете с гласуватне на официалния сайт на Golden Foot, което ще продължи до 24 август, а победителят ще бъде обявен на церемония в Монако на 13 октомври.    

Дерматолог: Пазете децата от жарките лъчи на слънцето през лятото

Бенките, които имаме по рождение, са предвестници на най-тежкото злокачествено заболяване на кожата - меланома, и трябва да бъдат отстранени по оперативен път още в най-ранна детска възраст. Огромен рисков фактор, който на по-късен етап в живота може да причини рак на кожата, пък е слънчевото изгаряне на детската кожа, което води до появата на мехури.

Над 1200 посрещнаха Бареков в Габрово

Политиците от статуквото не могат да повярват, че има желание за промяна, коментира лидерът на ББЦ Николай Бареков, съобщиха от пресцентъра на "България без цензура".
Той разказа, че депутатът Румен Йончев е бил питан в парламента дали публиката, която изпълва залите, пътува от град в град с него. "Хората са мотивирани от едно – желанието да си Политиците от статуквото не могат да повярват, че има желание за промяна, коментира лидерът на ББЦ Николай Бареков, съобщиха от пресцентъра на "България без цензура". Той разказа, че депутатът Румен Йончев е бил питан в парламента дали публиката, която изпълва залите, пътува от град в град с него. "Хората са мотивирани от едно – желанието да си

Над 1200 посрещнаха Бареков в Габрово

Над 1200 души изпълниха залата на Дома на културата в града, за да чуят посланията на ББЦ и коалиционните партньори от ВМРО, ЗНС и Гергьовден, съобщиха от пресцентъра на Над 1200 души изпълниха залата на Дома на културата в града, за да чуят посланията на ББЦ и коалиционните партньори от ВМРО, ЗНС и Гергьовден, съобщиха от пресцентъра на "България без цензура". Не успяха да влязат много желаещи и останаха отвън да дочакат лидера на ББЦ. Политиците от статуквото не могат да повярват, че има желание за промяна,

Пoдпалвачът от Враца гаси огъня с пожарникарите

Заподозреният за големия пожар във Враца на 1 май вечерта Диян Неделчев бил уловен от камера да тича между пристигналите пожарникари и да им помага с подръчни средства да гасят избухналите пламъци. 
25-годишният мъж бе задържан ден след като в склад на фирма Заподозреният за големия пожар във Враца на 1 май вечерта Диян Неделчев бил уловен от камера да тича между пристигналите пожарникари и да им помага с подръчни средства да гасят избухналите пламъци. 25-годишният мъж бе задържан ден след като в склад на фирма "Галактика" изгоряха над 5 км тръби, предназначени за ремонтите по водния цикъл...

Солени глоби за търговци, продаващи цигари на деца

Mагазини за цигари се появяват все по-близо до училища

Лавров призова Вашингтон да работи в тясно сътрудничество с Киев

/КРОСС/ Външният министър на Русия Сергей Лавров изрази надежда Вашингтон да "работи в тясно сътрудничество с Киев", за да се постигне прекратяване на военните действия в югоизточната част на страната, освобождаване на политическите затворници и амнистия за протестиращите. Съответното желание е било изразено в хода на телефонен разговор между Лавров и държавния секретар на САЩ Джон Кери."От руска страна е била подчертана необходимостта от по-ранен старт на всеобхватен национален диалог между сегашните власти Киев и представителите на югоизточните райони на страната с посредничеството на ОССЕ", се казва в изявление, публикувано на сайта на външното министерство на Русия. Според руския дипломати, диалогът трябва да се активира преди всичко по отношение на конституционната реформа, в съответствие с предложенията, обсъдени по време на срещата в Москва на 07 май между президентите на Русия и Швейцария.

Плевнелиев: ЕС трябва да е готов да покаже характер, за да помогне на Украйна

Президентът Росен Плевнелиев заяви в Берлин, че страните от ЕС са длъжни да работят за единна позиция по кризата в Украйна. „В момента се провеждат дебати на всички равнища и считам че желанието на европейските лидери е да постигнем пълно единство на дипломатическото поле и да допринесем за мирно и демократично решение на кризата. Това означава и Р Президентът Росен Плевнелиев заяви в Берлин, че страните от ЕС са длъжни да работят за единна позиция по кризата в Украйна. „В момента се провеждат дебати на всички равнища и считам че желанието на европейските лидери е да постигнем пълно единство на дипломатическото поле и да допринесем за мирно и демократично решение на кризата. Това означава и Р

Лъснаха ченгетата в евролистите

Комисията по досиетата откри сътрудници на бившите комунистически спецслужби в листите на 4 партии и 3 коалиции, регистрирани за евровота. Сред проверените 173 кандидати 12 са с установена принадлежност към Държавна сигурност. С агенти в листите са „Коалиция за България”, Атака, Българска комунистическа партия, Националният фронт за спасение на България, АВБ, коалицията "България без цензура, ВМРО-БНД, ЗНС, Движение Гергьовден". Ето и обявените от Комисията по досиетата имена: "Коалиция за България" Евгени Захариев Кирилов – агент „МАНЧЕВ” на Окръжно управление на МВР-ДС Варна от 1966 г. и на Второ управление на ДС, секретен сътрудник на Първо главно управление на ДС от 1979 г. "Атака" Станислав Тодоров Станилов – агент „СВЕТЛИН” на Второ управление на ДС от 1986 г. НФСБ Анна-Мария Людмилова Гюзелева – агент „ЧАКЪРОВ” на Софийско градско управление на МВР-ДС по линия на Шесто управление от 1984 г. Велизар Пенков Енчев – щатен служител на Първо главно управление на ДС от 1985 г. Любомир Александров Желев – щатен служител на Първо главно управление на ДС от 1970 г. Българска комунистическа партия Васил Петров Коларов – щатен служител на Първо главно управление на ДС от 1966 г. Нако Райнов Стефанов – нещатен служител на Окръжно управление на МВР-Плевен по линия на Трето управление на ДС (ВКР) от 1973 г. Пеню Байчев Костадинов – агент „КАМБУРОВ” на Окръжно управление на МВР-ДС Стара Загора по линия на Първо главно управление на ДС от 1969 г., щатен служител на същото управление от 1970 г. Тимур Генов Гложенски – щатен служител на Трето управление на ДС (военното контраразузнаване, ВКР) от 1977 г. "Българската левица" Боян Борисов Киров – секретен сътрудник „КИРИЛ” на Първо главно управление на ДС от 1982 г., агент „ПЕТРОВ” на Второ главно управление на ДС. АБВ Николай Георгиев Томов – агент „ИВАН” на Второ главно управление на ДС от 1982 г. "България без цензура, ВМРО-БНД, ЗНС, Движение Гергьовден" Красимир Дончев Каракачанов – агент „ИВАН” на Шесто управление на ДС от 1989 г.

Мадрид се изнася в Лисабон и със 76 самолета

Мадрид ще нахлуе в Лисабон за шампионския финал “Реал” - “Атлетико” на 24 май и със 76 самолета. Те ще превозаят 12 000 души само чрез авиокомпания “Иберия”. Пуснати са допълнително 22 машини в периода 23-25 май. 

Желаещите обаче не секват. Авиокомпании търсят ударно свободни самолети и в чужбина, за да превозят феновете. “Реал” и “Атлетико” пол Мадрид ще нахлуе в Лисабон за шампионския финал “Реал” - “Атлетико” на 24 май и със 76 самолета. Те ще превозаят 12 000 души само чрез авиокомпания “Иберия”. Пуснати са допълнително 22 машини в периода 23-25 май. Желаещите обаче не секват. Авиокомпании търсят ударно свободни самолети и в чужбина, за да превозят феновете. “Реал” и “Атлетико” пол

Онлайн матура от догодина?

/КРОСС/ Министерството на образованието обмисля въвеждането на онлайн матури от следващата учебна година. Това съобщи ресорният министър Анелия Клисарова.По думите й това ще се направи първо на поправителна сесия на матурата по избор и то по предмет, за който има най-малко желаещи ученици."Няма да правим стресови ситуации, първоначално ще въведем изпита на поправителна сесия и то по предмет, по който има най-малко желаещи. Ако проработи добре, можем да го въведем за българските ученици, които учат в чужбина", поясни министърът.Клисарова посочи, че платформата, чрез която ще се провежда изпитът, все още не е готова и специалистите още обмислят как той да бъде защитен. Въпросът за виртуален изпит бе поставен за първи път от българските училища в чужбина на срещата във Виена.

Първанов иска президентска република

От десетте месеца управление на новия парламент имам моралното основание да искам президентска република.

Албена - лидер в областта на зелената енергия в българския туризъм

Форумът „Предприятия за развитие на зелен туризъм”, проведен в курорта „Албена”, показа интересни тенденции върху сложната тематика от проблеми, свързани с източниците за възобновяване на зелената енергия и условията за устойчиво развитие на ресурсите.

Рогозин се плаши от наши МиГ-ове

Руският вицепремиер Дмитрий Рогозин се оплака, че български и румънски изтребители щели да прехванат самолета му, докато пътувал за Молдова.
“Пилотът ми съобщи, че диспечерите на България и Румъния го питали има ли на борда “забранен пътник”. Готвели се да вдигат прехващачи”, написа той в туитър. Случката се разиграла в четвъртък, Руският вицепремиер Дмитрий Рогозин се оплака, че български и румънски изтребители щели да прехванат самолета му, докато пътувал за Молдова. “Пилотът ми съобщи, че диспечерите на България и Румъния го питали има ли на борда “забранен пътник”. Готвели се да вдигат прехващачи”, написа той в туитър. Случката се разиграла в четвъртък,

Китайският Xiaomi с първи MiPad таблет

Китайският производител на смартфони Xiomi скоро ще пусне на пазара първият си таблет. Името на новият продукт ще бъде MiPad. Таблета се очаква да се...

Орешарски: Нека никога повече няма войни

Да си пожелаем никога повече да няма войни и сегашните конфликтни точки да се разрешат по дипломатически и политически начин, а не по...

Панагюрище в паника от умряла риба в р. Луда Яна

Има сериозна опасност за хората от село Попинци

Голям интерес за нови инвестиции отчете Бобева

Работим за всяко работно място, увери вицепремиерът


Бобева: Промените в ЗОП ще намалят бюрокрацията

Русе /КРОСС/ Получих конкретни предложения към правителството за подобряване на бизнес средата в Русенския регион. Имаше ясни идеи какво точно трябва да се направи", коментира зам. министър-председателят по икономическото развитие Даниела Бобева след срещите си в Русе. Бобева посети Русе в продължение на инициативата си да се запознава на място с проблемите и достиженията в областта на икономиката в различните региони на страната. Домакин бе областният управител на Област Русе Венцислав Калчев. С вицепремиера пътуват представители на Българската агенция за инвестиции, Българската банка за развитие и Агенцията за малки и средни предприятия. Зам. министър-председателят по икономическото развитие се срещна с представители на областните администрации, кметовете и с представители на бизнеса и банковия сектор. Тя посети Индустриален район Русе-изток, на чиято територия работят около 30 производствени фирми с повече от 3000 работници и служители.Бобева запозна кметовете от Русенско с изпълнението на програмата на правителството в областта на икономиката. Тя подчерта, че трябва да се познават и използват преференциите, които Законът за насърчаване на инвестициите дава за области с висока безработица. В някои от общините в Русенска област без работа са над 40% от населението. Вицепремиерът препоръча на областните и общинските администрации да идентифицират наличните си парцели и изоставени активи, да ги изпратят в БАИ, за да могат да се търсят инвеститори за тях

ДПС дава рамо на Орешарски за промени в кабинета

ДПС се доверява на Пламен Орешарски да направи промени в екипа си, ако смята, че това се налага. Програмата за управление на правителството трябва да се актуализира след изборите.

Бургаски полицаи скочиха срещу шефа си

Служители на полицията в Бургас искат да излезе наяве цялата истина за пенсионирането на своя началник комисар Купенов. В противен случай заплашват с окупация на сградата на управлението.

Бащата, убил дъщеря си, я залял с газ, когато била на 6 месеца

Бащата на убитата Пламена я залял с газ, когато малката била на 6 месеца. Това заяви в предаването "Дневен ред" по ТВ7 майката на момиченцето, загинало от ръката на своя родител.
Той заплашил, че ще запали съпругата си и бебето.
Пламен тормозел майката Деница системно, но след като пострадало и бебето, тя се обърнала към полицията в Русе. Бащата на убитата Пламена я залял с газ, когато малката била на 6 месеца. Това заяви в предаването "Дневен ред" по ТВ7 майката на момиченцето, загинало от ръката на своя родител. Той заплашил, че ще запали съпругата си и бебето. Пламен тормозел майката Деница системно, но след като пострадало и бебето, тя се обърнала към полицията в Русе.

Чобанов: Най-важното е спестяванията да се превръщат в инвестиции

Разград /КРОСС/ Работата на дирекция „Фискален контрол" се оценява положително от бизнеса като стъпка за изсветляване на икономиката и осигуряването на равни конкурентни възможности за българските производители и чуждестранните вносители. Това заяви министърът на финансите Петър Чобанов след срещата с бизнес общността в Разград, където той, заедно с ръководството на Българската банка за развитие (ББР), представиха новите й продукти. Министър Чобанов допълни, че през последните години се е забелязвал парадоксът родните производители да не се чувстват достатъчно уютно на българския пазар именно под влиянието на тази нелоялна конкуренция. Той уточни, че без да се изпада в излишен протекционизъм, правилата на фискалния контрол са допринесли за подобряване на бизнес средата, като това се вижда и от компаниите. Министърът коментира, че бизнесът е изразил желание тази мярка да продължи да действа и да бъде доразвита. Според министър Чобанов фирмите в страната приемат много добре и новите продукти на ББР, тъй като тя дава нови възможности за кредитиране, без да се конкурира с останалите търговски банки и покрива ниши, в които те не са достатъчни активни. В отговор на журналистически въпрос министърът на финансите коментира, че увеличаващите се спестявания в страната, което според него е положителен факт в дългосрочна перспектива

Орешарски: Ще насърчаваме частни инвестиции в индустриалния сектор

/КРОСС/ Да си пожелаем никога повече да няма войни и сегашните конфликтни точки да се разрешат по дипломатически и политически начин, а не по конфронтационен. Днес е добър ден да отправим такива пожелания. Миналото е дало достатъчно добри примери за огромни човешки трагедии, когато не е постигано разбирателство по обичайните начини. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски в началото на срещата си с представители на граждански и неправителствени организации в Министерския съвет. На въпрос за създаване на работна група за организиране на хуманитарна помощ за Украйна премиерът заяви, че ще направи консултация с министър Кристиан Вигенин. Министър-председателят отбеляза, че досега няма официална молба от Украйна. „Ако има такава инициатива, ние ще съдействаме за среща в украинското посолство, за да можем да организираме подпомагане с това, което е нужно на Украйна. Важно е да уточним какво трябва на хората там", обясни министър-председателят. По темата за реиндустриализацията премиерът каза, че е необходимо да се спрат тенденциите на намаляване на относителния дял на индустрията в БВП. Министър-председателят изтъкна, че в България този дял в момента възлиза на малко над 20% и е над средноевропейския, но става дума за индустрии, които не са високо технологични и имат малка добавена стойност

Бащата убиец залял Пламена с газ, когато била на 6 месеца

Бащата на убитата Пламена я залял с газ, когато малката била на 6 месеца. Това заяви в предаването Бащата на убитата Пламена я залял с газ, когато малката била на 6 месеца. Това заяви в предаването "Дневен ред" по ТВ7 майката на момиченцето, загинало от ръката на своя родител. Той заплашил, че ще запали съпругата си и бебето. Пламен тормозел майката Деница системно, но след като пострадало и бебето, тя се обърнала към полицията в Русе.

Двойно повече българи гласуват зад граница

Между 40 хил. и 45 хил. българи зад граница е вероятно да гласуват на предстоящите европейски избори. На 25 май българите в Европа ще могат да гласуват в 168 секции в 35 държави. Това са три пъти повече секции зад граница в сравнение с миналите евроизбори.

Майката на убитата Пламена ще се бори за другото си дете

София /КРОСС/ Майката на убитата 7-годишна Пламена започва битка за второто си дете. Това стана ясно от гостуването на Деница в TV7.Преди години младата жена избягала от съпруга си Пламен и семейния дом в Русе, тъй като системно била тормозена. Биеше ме за всичко - с повод и без повод, заради пресолената манджа или заради петно на дреха. За първи път Пламен посегнал на Пламена, когато тя била на 6 месеца. Бащата залял съпругата си и бебето с газ и заплашил, че ще ги подпали.Тогава Деница потърсила помощ от местната полиция, но оттам й казали, че не могат да се бъркат в семейни проблеми.При развода съдът дал децата на Пламен, тъй като той имал жилище, а съпругата му била без подслон и доходи. На Великден Пламен се обадил на Деница и й казал, че Пламена е паднала, глътнала си е езика и не става. Когато Деница пристигнала в крайдунавския град, станало ясно, че детето е било бито жестоко с точилка и е ритано, докато сърцето му не се е пръснало. Ще искам доживотна присъда без право на замяна, каза гостенката.Никой от близките на Пламен не пожелал да отиде на погребението на малката. В своя най-тежък момент майката била сама. На гробището освен нея били само полицаи и журналисти, които изпълнявали служебните си задължения. Майката е огорчена от нетактичността на репортерите, които отворили ковчега, за да снимат.Няколко дни по-късно Деница преживяла нов удар на съдбата. Когато пристигнала при приятеля си в София, се оказало, че вече за нея място там няма

България договаря домакинство на световен икономически агрофорум

България договаря домакинство на 9-тия Агро форум на страните от Централна и Източна Европа /ЦИЕ/ и Китай. Това стана ясно след срещи на министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков в Министерство на земеделието на Китайската народна република /КНР/.
Форумът се провежда традиционно всяка есен в китайската провинция Анхуей и събира България договаря домакинство на 9-тия Агро форум на страните от Централна и Източна Европа /ЦИЕ/ и Китай. Това стана ясно след срещи на министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков в Министерство на земеделието на Китайската народна република /КНР/. Форумът се провежда традиционно всяка есен в китайската провинция Анхуей и събира

Автобуси без шофьор тръгват в Гърция

По улиците на град Трикала в централната част на Гърция през 2015 година ще тръгнат първите 6 автобуса без водачи. Това е част от европейския проект CityMobil2 – градове, показващи автоматизирани системи за превоз. Автоматизираните автобуси ще бъдат оборудвани със специални датчици и сензори и ще могат да обслужват транспорта в историческите центрове на градовете, съобщи заместник-министърът на инфраструктурата, транспорта и съобщителните мрежи на Гърция Михалис Пападопулос.

Армията на Асад си върна Хомс

За бунтовниците изтеглянето е символична и стратегическа загуба.

Ресторант в Токио дава отстъпки на плешиви клиенти

Всеки плешивец получава отстъпка от 500 йени от цената


България договаря домакинство на световен икономически агрофорум

България договаря домакинство на 9-тия Агро форум на страните от Централна и Източна Европа /ЦИЕ/ и Китай. Това стана ясно след срещи на министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков в Министерство на земеделието на Китайската народна република /КНР/.
Форумът се провежда традиционно всяка есен в китайската провинция Анхуей и събира България договаря домакинство на 9-тия Агро форум на страните от Централна и Източна Европа /ЦИЕ/ и Китай. Това стана ясно след срещи на министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков в Министерство на земеделието на Китайската народна република /КНР/. Форумът се провежда традиционно всяка есен в китайската провинция Анхуей и събира

Кървавите боеве в Източна Украйна продължават

Владимир Путин не спомена и дума за сраженията в речта си пред жители на Крим по време на първото му посещение след анексирането на полуострова


България договаря домакинство на световен икономически агрофорум

/КРОСС/ България договаря домакинство на 9-тия агрофорум на страните от Централна и Източна Европа /ЦИЕ/ и Китай. Това стана ясно след срещи на министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков в Министерство на земеделието на Китайската народна република /КНР/. Форумът се провежда традиционно всяка есен в китайската провинция Анхуей и събира страните от инициативата „16+ Китай". За първи път на срещата на министър-председателите в Букурещ през месец ноември т.г. бе решено събитието да се проведе извън пределите на Китай, като през година домакин ще е всяка една от 16-те държави от Инициативата.Обсъждано е било и изграждането на Центъра за сътрудничество в областта на селското стопанство, който китайското правителство иска да създаде в една от страните от ЦИЕ. „Убеден съм, че избирането на България би било голямо признание за страната ни и ще помогне за развитие на отношенията ни, не само в областта на земеделието и храните", заяви министър Греков. „България е дългогодишен приятел на Китай и ние ще вървим напред към нашите общи цели", каза от своя страна г-н Ю Синжун, заместник-генерален секретар на Китайската комунистическа партия /ККП/ и първи заместник-министър на земеделието. Министър Греков представи и концепцията на българската страна за създаването на Центъра.Една от най-важните теми в държавното посещение е била възможността за сглобяване на китайски машини във Вазовски Машиностротелни Заводи /ВМЗ/

Сляпа 101-годишна жена прогледна

На баба Василка дори няма да й се наложи да носи очила

Шарапова отива на полуфинал в Мадрид

Рускинята победи втората в света На Ли (Китай) с 2:6, 7:6(5), 6:3


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване