Русия отпуска на Беларус заем от 2 милиарда долара

Русия ще даде на Беларус заем в размер на 2 милиарда долара (1,4 млрд. евро) този месец. Страната се подготвя да подпише споразумение за икономически съюз, съобщи президентът Александър Лукашенко.

Опашка от автомобили има на пътя Пловдив - Пазарджик

Пропаднала е носеща колона на моста над Луда Яна


Бъдещето на "Южен поток" може да определи съдбата на международната енергетика

Големите печеливши от задаващата се енергийна криза в Европа ще бъдат САЩ и Канада


Нелегална лаборатория бълвала по 100 дози пико на ден

Втора за годината нелегална лаборатория за производство на синтетични наркотици е разбита в Сливен, съобщиха от областната дирекция на МВР и прокуратурата. За 24 часа зад решетките е 29-годишният Стоян Шумналиев от града на стоте войводи, който се смята за организатор на производството. Щумналиев неотдавна излязал от затвора, Втора за годината нелегална лаборатория за производство на синтетични наркотици е разбита в Сливен, съобщиха от областната дирекция на МВР и прокуратурата. За 24 часа зад решетките е 29-годишният Стоян Шумналиев от града на стоте войводи, който се смята за организатор на производството. Щумналиев неотдавна излязал от затвора,

Пристанище Варна е затворено заради силен вятър

Пристанище Варна и всички прилежащи канали са затворени за маневриране на ненатоварени кораби, сочи справка на Пристанищна инфраструктура. Причината за затварянето е силен северен вятър, чиито пориви достигат до 11 метра в секунда.

РИО-Варна: ОУ „Захари Стоянов“ ще трябва да редуцира приема си

ОУ „Захари Стоянов“ ще трябва да редуцира приема така, че да може да се побере в онази част от територията на сградата, която е отредена за ползване от школото. Това заяви шефката на Регионалния инспекторат по образование Венцислава Генова, предаде репортер на Moreto.

Меси нападна журналистите

/КРОСС/ Нападателят на Барселона Лионел Меси разкритикува журналистите."Журналистите измислят много слухове за мен. Те пишат всякакви лъжи. Всичко ми е наред в Барселона", каза аржентинецът, цитиран от AS. По-рано бе съобщено, че футболистът не е доволен от положението си в клуба и не може да се споразумее за удължаване на договора си.

Юнкер и Шулц обещаха да не пренебрегват проблемите с миграцията в ЕС


Двамата основни претенденти за председатели на Европейската комисия обещаха на избирателите, че ще се заемат с решаване на въпросите на миграцията две седмици преди изборите, предаде ДПА.

"Никой човек не е незаконен, но има незаконна имиграция и ние трябва да решим този въпрос", заяви кандидатът на Европейската народна партия Жан-Клод Юнкер по време на излъчен в четвъртък вечер в Германия телевизионен дебат.

Кандидатът на социалистите Мартин Шулц, който в момента ръководи...

US фирма рекламира в Германия с нацистки символ

Компанията Procter & Gamble стартира рекламна кампания в Германия за своя нов продукт "Neue Konzentration", върху опаковката на който личи "88". Тази цифра е код на неонацистите и в рекламата е съчетана със слогана "За чиста Германия".

Путин пристигна в Крим

Жителите на полуострова приветстваха руския президент

Пресаташето на ЦСКА Иван Ченчев се закле като депутат

/КРОСС/Пресаташето и член на УС на ЦСКА Иван Ченчев се закле като депутат. Той влиза на мястото на подалия оставка Петър Курумбашев, което трябваше да бъде заето от Атанас Папаризов, но той се отказа, защото предпочете да приеме работата като представител на България в Световната търговска организация. Курумбашев пък се оттегли от парламента, за да се отдаде на предизборната си кампания за Европейския парламент, без това да вреди на кворума. 

Българите смятат Григор Димитров за спортист номер 1


Тенисистът Григор Димитров е най-добрият български спортист според българите, показват  резултатите от първото изследване в страната QUDAL - QUality meDAL - DEEPMA. То е проведено през март от швейцарската организация ICERTIAS - International Certification Association.

В рамките на изследването анкетираните са отговорили на въпроси за най-качествените марки и категории, които биха предпочели без значение от стойността им, както по отношение на качеството на хора, проекти, организации...

Забавени са с година 1217 европроекта в селския туризъм

1217 инвестиции за селски туризъм и микропредприятия чакат одобрение вече година. Други над 900 европроекта за модернизиране на стопанства пък се...

Забавени са 1217 европроекта в селския туризъм

1217 инвестиции за селски туризъм и микропредприятия чакат одобрение вече година. Други над 900 европроекта за модернизиране на стопанства пък се...

Държавният архив показва в дигитална изложба с документи и снимки как Перник е част от Европа още преди 2007 година

Държавният архив в Перник събра документи и снимки показващи, че Перник е част от Европа още преди присъединяванео на България в ЕС, научи ZaPernik.com.

"Това е дигитална изложба, подготвена за деня на Европа - 9 май. Може да бъде разгледана на фейсбук страницата на Държавен архив - Перник. Идеята за нея и реализацията й е от 2013 г., когато беше експонирана на табла. "Традиции без граници" иска да покаже, че България и в случая град Перник е част...

Продължава

Биячи си събират зъбите след пиянско меле в Благоевград

Масов бой между младежи пред кръчма в Благоевград завърши с избити зъби, счупена челюст и няколко аркади. Трима души са задържани, а причините за мелето са в процес на изясняване.

Държавите от ЕС разединени какви да бъдат санкциите срещу Русия

Амбицията на Путин е да създаде Евразийски съюз, смята Барозу


Орешарски мълчи за вота, не знаел мотивите

Премиерът Пламен Орешарски изрази учудването си от липсата на каквато и да е било политическа толерантност в такъв момент и припомни, че вот на недоверие е бил искан и при първите 100 дни от управлението на неговото правителство.

Очакван край за упражнението с оставка на Манолова

Повече от три часа депутатите обсъждаха искането на ГЕРБ за предсрочно освобождаване на Мая Манолова като заместник-председател на парламента, накрая то очаквано бе отхвърлено

Варненци и австралийци се видяха след 21 години “бутилкова” дружба

Австралийците Франк и Валда Питман прекосиха половината земно кълбо, за да се видят очи в очи с варненците Христо и Виолета Христови.
Семействата другаруват дистанционно от 21 години. Приятелството им започнало от едно писмо в бутилка.
През януари 1992 г. морският вълк Христо пуснал бутилката в океана край Южна Африка, Австралийците Франк и Валда Питман прекосиха половината земно кълбо, за да се видят очи в очи с варненците Христо и Виолета Христови. Семействата другаруват дистанционно от 21 години. Приятелството им започнало от едно писмо в бутилка. През януари 1992 г. морският вълк Христо пуснал бутилката в океана край Южна Африка,

Манолова остава зам.-председател на НС

Народното събрание отхвърли искането на опозицията от ГЕРБ за освобождаване на зам.-председателя на парламента Мая Манолова от този пост. Със 106 гласа "против" това искане, 57 гласа "за" и 1 въздържал се Манолова запази своя пост.

Разбиха голяма лаборатория за наркотици в Сливен

В момент на производство на синтетичния наркотик "Пико" са задържани двама души на 27 и 29 години

Разбиха голяма нарколаборатория в Сливен

В момент на производство на синтетичния наркотик "Пико" са задържани двама души на 27 и 29 години

Полуфинал за Шарапова след трудна победа над На Ли

Руската тенисистка Мария Шарапова се класира за 1/2-финалите на турнира в Мадрид, след като успя да направи обрат и да победи На Ли (Китай) с 2:6, 7:6(5), 6:3. Шампионката от Australian Open бе изпр...

ПСЖ даде почивка на Тиаго Силва заради Световното

Капитанът на ПСЖ Тиаго Силва няма да играе повече за клубния си отбор до края на сезона. Централният бранител се оплаква от лека травма, а предвид спечелената вече шампионска титла на Франция наставни...

Бежанец, настанен в Стара Загора, е болен от туберкулоза

/КРОСС/Сириец, настанен в областния град, е болен от туберкулоза, съобщиха от регионалната здравна инспекция. Санитарните инспектори са извършили незабавно епидемиологично проучване на 23-годишния младеж. Той е бил лекуван в продължение на два месеца в специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково и изписан през април т. г. За продължаващото лечение са му били осигурени безплатни лекарства до началото на месец юни тази година. След проведеното активно лечение резултатите от изследванията са показали, че болният не е бацилоотделител. Към момента той не е опасен за околните, тъй като не отделя туберкулозни бактерии, и не се изисква да бъде изолиран, категорични са епидемиолозите. Въпреки това са били издирени и установен контактните лица, с които той живее и през следващата седмица те щели да бъдат изследвани, независимо от това, че младежът не е заразен. Болният е бил регистриран и в старозагорската специализирана болница за пневмо-фтизиатрични заболявания. Той ще бъде наблюдаван от лекарите и ще му осигурят безплатно по-нататъшно лечение.  

Балканите могат да станат следващата „Украйна", притеснен Плевнелиев

Според президента, реална е опасността Югоизточна Европа „да бъде дестабилизирана отвътре чрез националисти, олигарси, корупция, пропаганда и енергийна зависимост"

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Това са акцентите от обедната емисия:

ГЕРБ ще поиска вот на недоверие срещу кабинета заради провал в енергийната политика.

Отбелязваме Деня на Европа Русия демонстрира военната си мощ в Деня на победата.

За втори път тази седмица достъпът до територията на Белия дом беше блокиран, след като двама души хвърлиха предмети през...

Генерал и компютър

/КРОСС/Предизборната кампания сложи лидера на ГЕРБ Бойко Борисов зад компютъра - позиция, в която не сме го виждали досега. Бившият премиер публикува снимка в профила си във Фейсбук, на която е седнал с лаптоп в скута, явно работейки умислено над герберската стратегия за евроизборите. Снимката беше пусната като отговор на почитателите на Борисов. Има само един проблем - лаптопът е изключен. Това се разпознава както по липсата на светлина върху синята риза на Борисов, така и по типичното лого на Apple на задния капак. Американската компания, известна с впечатляващия си дизайн, е направила така, че логото да се осветява от екрана, и да свети заедно с него. Но както е известно, командите на генерала изпълняват всички - дори и изключен компютър, пише Клуб Z.  

Манолова „оцеля” и обвини ГЕРБ, че не могат да пишат

ГЕРБ губели времето на Народното събрание - депутатите дебатираха 4 часа въпроса

Нов хит на Евровизия - изпълнителка с рокля и брада!

Финалист на конкурса изненада с екстравагантност


С децата в почивните дни (10 и 11 май)


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" за хората, които предпочитат в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си.

Ако знаете за вълнуващо предстоящо събитие, където и други ще искат да отидат в компанията на хлапето си, пишете ни на dnevnik@dnevnik.bg. СЪБОТА:

- София - От събота до 14 май пред паметника на Съветската армия започва петото издание на пролетния...

Изпращат варненските абитуриенти по-рано заради евровота

Във варненските школа е създадена организация абитуриентите и първокласниците да бъдат изпратени преди 24-ти май, когато ще се извърши подготовка на избирателните секции за евровота на 25-ти май. Това посочи шефката на Регионалния инспекторат по образованието Венцислава Генова, предаде репортер на Moreto.

17-годишен от Брезник е с контузии по крайниците след катастрофа, в която загина момче

Момче на 16 години от мездренското село Дърманци загина при тежка катастрофа на изхода на населеното място, както вчера съобщи вестник "Конкурент". В преобърналия се край пътя джип пътували още двама младежи, единият от които е брат на загиналия шофьор. Третото момче е техен роднина и е от Брезник, област Перник. Ранени са двамата му спътници - З. З. на 18 години от село Дърманци и Г. Т. на 17 години от град Брезник. След катастрофата пострадалите са транспортирани от екип...

Продължава

Румъния може да се справя без помощ от МВФ, смята управителят на централната банка


Управителят на Националната банка на Румъния заяви, че страната в настоящите условия може да справя без споразумение с Международния валутен фонд (МВФ), съобщи "Медиафакс", цитирана от БТА.

Исъреску уточни, че Румъния е върнала голяма част от сумата, която ѝ беше отпусната по първото споразумение с международната кредитна институция.

На въпрос дали Румъния може да стои на собствените си крака и да се ползва с доверие без споразумение с МВФ, Исъреску отговори: "Да, вярвам,...

Михаил Христов: Зная, че когато имам проблем, мога да разчитам на „Еврофутбол"

– Здравей, представи се с няколко думи. – Казвам се Михаил Христов, на 22 години съм. Живея и тренирам в София. Занимавам се с лека атлетика - параолимпийска дисциплина и съм двукратен световен шампион и за мъже, и за младежи.    – Ти си за втора година Спортен талант на „Еврофутбол" - защо кандидатства отново по програмата? – Първо искам да благодаря, че ме одобрихте за втори път. Разбрах, че колкото по-професионален става спортът, толкова повече средства се изискват - както за възстановяване, състезания и лагери, така и за поддръжка на протезите, с които бягам. Така че „Еврофутбол" ми даде една възможност, с която да си помогна финансово, а и не само.   – Как се почувства, когато разбра, че отново си сред одобрените?– Много доволен. Аз бях направил доста хубава презентация и си казах, че тази година с нея ще бия останалите.   –Да, проектът ти наистина беше много добър. Бил си в Дубай, когато са ти се обадили..?– Да, имах състезания там - два турнира, на които покрих квота за Европейското първенство, което ще е тази година в Англия. Това ми дава още повече сили да направя много силен резултат

Пропадна мост на пътя за Пазарджик, опашката от коли е километрична

Мостът на река Луда Яна на пътя между Пазарджик и Пловдив (преди село Мало Конаре) бе затворен сутринтазаради пропадане на носеща колона, съобщиха от пресцентъра на полицията в Пазарджик.
Сигналът за увреденото съоръжение е бил подаден около 7 ч. сутринта от преминаващи шофьори, които са забелязали цепнатина и неравност на моста. Мостът на река Луда Яна на пътя между Пазарджик и Пловдив (преди село Мало Конаре) бе затворен сутринтазаради пропадане на носеща колона, съобщиха от пресцентъра на полицията в Пазарджик. Сигналът за увреденото съоръжение е бил подаден около 7 ч. сутринта от преминаващи шофьори, които са забелязали цепнатина и неравност на моста.

Мая Манолова бетонира поста си

Мая Манолова остава на поста си. От БСП я защитиха, ДПС отказа да участва в гласуването за отстраняването й. „За” искането за оставка, внесено от ПГ на ГЕРБ, гласуваха 57 народни представители, „против” – 106, 1 се въздържа.

Борисов: Законът за МВР - същите наглост и бруталност като с пенсиите

Законът за МВР представлява същата наглост, същата бруталност, както едно време с пенсиите, написа в профила си във фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
"Това е писмото от Министерство на финансите до председателя на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Мерджанов, в което се посочва, Законът за МВР представлява същата наглост, същата бруталност, както едно време с пенсиите, написа в профила си във фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Това е писмото от Министерство на финансите до председателя на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Мерджанов, в което се посочва,

Част от столичния кв. "Лозенец" ще е на сухо утре

"Софийска вода" ще прави връзка на новоизграден водопровод


Кирил Добрев за Мая Манолова: Тя не мъжко момиче, тя е просто пич

/КРОСС/Бурните тричасови дебати по поисканата от ГЕРБ оставка на Мая Манолова бяха ознаменувани с оставането й на поста зам.-председател на НС. В горещата си защита на колежката си депутатите от БСП заявиха: "Мъжете от ГЕРБ й завиждат, тя е пич". В лично обръщение към червеното острие Кирил Добрев заяви: „Дълго четох мотивите. Те са в стил „Моля, другарко". Значи ги е писала Снежана Дукова, нямам никакво съмнение. Но защо е тази жлъч, тази омраза, тази ненавист. Защо Мая Манолова ви е трън в очите. Защо по-често искате нейната оставка, отколкото вот на недоверие. Аз имам своя отговор - защото Мая е добра, Мая е най-добрата за тази позиция. Знам от личен разговор с мъжете в ГЕРБ, че те истински ни завиждат, даже и господин Красимир Ципов. Майче, не се притеснявай, любов моя, камъни се хвърлят само по дърво, което ражда плодове! Тя не мъжко момиче, тя е просто пич".  

Борисов: Законът за МВР е същата наглост и бруталност както едно време беше с пенсиите

Законът за МВР представлява същата наглост, същата бруталност, както едно време с пенсиите, написа в профила си във фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
Законът за МВР представлява същата наглост, същата бруталност, както едно време с пенсиите, написа в профила си във фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Това е писмото от Министерство на финансите до председателя на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Мерджанов, в което се посочва,

Световната боксова федерация реши: Кличко трябва да се срещне с Кубрат Пулев

Световният шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко трябва да срещне българина Кубрат Пулев при следващата защита на титлата си. Това реши Международната боксова федерация (IBF). 38-годишният Кличко първоначално искаше да вземе овакантения от брат си Виталий шампионски колан във версия Световен боксов съвет (WBC), който се отказа заради политически ангажименти в Украйна.

Намаляваме риска от инсулт с повече плодове и зеленчуци

Изследователите са установили, че за хората, които консумират повече плодове и зеленчуци, рискът от инсулт е с 21 процента по-нисък

Украинска гражданка лишава деца от баща им - Янко от Радомир

Украинска гражданка и бивша съпруга на мъж от Радомир, взима двете им деца след развода и изчезва с тях. Отчаяният човек ги търси три години, докато накрая попада на следа. Анита се е преместила да живее в София и има нов живот с нов мъж.

Тази вечер, 9-и май, от 20:00 часа по Нова телевизия, документалното риалити "Съдби на кръстопът" ще разкаже една разтърсваща история. Тя е свързана с мъж от Радомир, който не е виждал своите деца от цели три години. Бившата му съпруга, която е чуждестранна гражданка, изчезва внезапно след развода им - заедно с двете им деца.
 

Отчаяният мъж ги търси безуспешно, докато един ден открива снимка във "Фейсбук", на която вижда малката...

Продължава

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване