Автомобил катастрофира на входа на Благоевград, водачът избяга

Лек автомобил Лек автомобил "Ягуар" с благоевградска регистрация катастрофира тази сутрин на главен път Е-79 на входа на Благоевград, съобщи БГНЕС. Към 5 часа тази сутрин е подаден сигнал за катастрофирал автомобил на влизане в града откъм Дупница. Автомобилът е катастрофирал на левия завой под моста в посока Струмско и Кулата.

Лекарите обсъждат участието си в общоевропейския ден на протести

/КРОСС/Българските лекари ще вземат решение под каква форма да се включат в общоевропейския ден на лекарски протести на 15 май. Това ще стане на 60-ия извънреден събор на Българския лекарски съюз, който се открива днес във Варна. На събора организацията ще отчете дейността си за 2013 година. Предвижда се още да бъде обсъдена възможността медиците да работят на повече от един договор със Здравната каса. Дневният ред на тридневния събор включва също така и изслушването на доклад от страна на комисията, която отговаря за изграждането на Дом на лекаря.  

Монтират арт инсталация на фасадата на НУИ „Добри Христов” във Варна

Днес - 9 май 2014 г. в 11:00 часа в НУИ „Добри Христов” - Варна ще се презентира арт инсталация, ситуирана на фасадата на училището, на ул. „Ст. Караджа” №34, научи Moreto.net. Инициативата, свързана с обучение в областта на художествените инсталации, конструкции и технологични решения се реализира с методическата и техническа подкрепа на екипа на Център за неформално образование и културна дейност „АЛОС” и Министерство на културата на Република България.

Българин е издирван от Интерпол, без да има вина

Интерпол издирва българин, който нищо не е сторил, съобщава Нова Телевзия. Преди години личните данни на Данаил Иванов били откраднати, като извършителите ги използвали за извършването на редица престъпления. Вината обаче се приписва на невинния нашенец.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Интерпол издирва българин, който нищо не е сторил, съобщава Нова Телевзия. Преди години личните данни на Данаил Иванов били откраднати, като извършителите ги използвали за извършването на редица престъпления. Вината обаче се приписва на невинния нашенец. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

ГЕРБ внася нов вот на недоверие заради "Южен поток"

ПГ ГЕРБ ще внесе в деловодството на парламента нов вот на недоверие, обяви в кулоарите на парламента лидерът на групата Бойко Борисов. Вотът ще бъде заради политиките на правителството в сектор "Енергетика" и по-конкретно - заради "провала на проекта "Южен поток". "Днес ще внесем вот на недоверие по тема енергетиката заради проваления проект Южен поток от некомпетентността на Стойнев главно, от това, че излъгаха обществото и правихме референдум за Белене, от това, че фалираха основните ни енергийни компании, от това, че задържаха цената на тока предизборно", обясни Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ обясни, че е поискал финансовите отчети на енергийните компании от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, но от ведомството са отказали. Борисов се позова на вътрешни данни, според които държавните енергийни компании са пред фалит. "Защо провалиха "Южен поток"? Защото вече една година обявиха десет пъти , включително направиха и първа заварка, че започват строителство, обявяват конкурс. То не беше януари, то не беше февруари, то не беше март, сега остана за юни. Защо? През това време ЕК им отне правото да преговаря. Защо? Защото не искат да прилагат европейското законодателство", обясни Борисов. Ако ГЕРБ внесат вота на недоверие в деловодството на парламента днес, той трябва да бъде обсъден в срок не по рано от три дни и не по-късно от седмица, макар че днес е последният работен ден на парламента преди изборите на 25 май.

Хванаха двама българи във Франция, източвали банкови карти

Те били задържани при случайна проверка на автомобила им


Лекият суров петрол се насочи към седмично поскъпване

Лекият суров петрол West Texas Intermediate се насочи към първото си седмично поскъпване от април, след като материалните запаси на суровината в САЩ...

Графика на деня: Японският публичен дълг нарасна до над 10 трлн. долара

Според последните разчети на финансовото министерство задълженията ще продължат да растат и през текущата фискална година


Новият шеф на Сметната палата иска проверка на одитната институция

/КРОСС/Новият председател на Сметната палата поиска цялостна проверка на дейността на бившия шеф Валери Димитров и работата на одитната институция.  Лидия Руменова съобщи в ефира на ТВ7, че възнамерява за това да се обърне към Народното събрание (НС) с искане за създаване на независима експертна комисия, която да извърши пълен одит на палатата. По времето на ГЕРБ колегиалната форма на управление на Сметната палата се оказа неудобна и тогавашният председател Валери Димитров наложи еднолично управление. За последните пет години Народното събрание не е разгледало нито един отчет на Сметната палата, което показва пълна незаинтересованост към това как се харчи общественият ресурс, обясни Руменова. Председателят на Сметната палата каза още, че трябва да бъде поставен въпросът за дейността на "Авиоотряд 28", за която има три напълно противоречащи си едно на друго решения. Има вероятност да се направи нов одит на авиоотряда, но не пожела да каже срок, в който това да се случи. Бюджетът на Сметната палата също ще бъде разгледан, каза Руменова и уточни, че има сигнали за това, че предшественикът й е изхарчил повече пари по време на едноличното си управление, отколкото когато палатата е била колегиален орган. В момента в Сметната палата има сто свободни работни места, за които ще бъде обявен конкурс, каза още Руменова.  

Тръгна строежът на завода за боклук в София

Строителството на завода за боклука най-после започна и от четвъртък техниката вече работи в местността "Садината". Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.   Съоръжението за механично и биологично третиране на боклука трябва да е готово до август 2015 г. То се строи от гръцкото обединение "Актор-Хелектор". Глобата за всеки ден закъснение е 200 000 лв. За четири месеца работа инсталациите за компостиране на боклука в Хан Богров са преработили 3000 тона зелени отпадъци и 1200 тона хранителни, съобщи зам.-кметът по екология Мария Бояджийска. По думите й произведен е 200 тона компост, който ще се ползва за нуждите на общината, а излишъкът ще се продава. Столична община вече има договор с ЧЕЗ за продажба на 600 мегавата ток годишно, произведен от преработката на отпадъците. "Проектът за управление на отпадъците е от най-проверяваните. Сега отново има проверка от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). Процедурите минаха през Комисията за защита на конкуренцията, одит на национално ниво, Върховния административен съд и Европейската комисия. Въпреки това обаче управляващият орган на оперативна програма "Околна среда" наложи финансови корекции и сега тече одит върху одита. Изпратили сме възражения за глобите и ако се налага, ще обжалваме в съда", заяви Фандъкова. От ЕИБ препоръчали да се привлекат повече клиенти, които да предават отпадъци на инсталациите. Затова общината води разговори с екоминистерството как да започне да събира хранителни отпадъци от домакинствата.

Тръгна строежа на завода за боклук в София

Строителството на завода за боклука най-после започна и от четвъртък техниката вече работи в местността "Садината". Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.   Съоръжението за механично и биологично третиране на боклука трябва да е готово до август 2015 г. То се строи от гръцкото обединение "Актор-Хелектор". Глобата за всеки ден закъснение е 200 000 лв. За четири месеца работа инсталациите за компостиране на боклука в Хан Богров са преработили 3000 тона зелени отпадъци и 1200 тона хранителни, съобщи зам.-кметът по екология Мария Бояджийска. По думите й произведен е 200 тона компост, който ще се ползва за нуждите на общината, а излишъкът ще се продава. Столична община вече има договор с ЧЕЗ за продажба на 600 мегавата еленергия годишно, произведени от преработката на отпадъците. "Проектът за управление на отпадъците е от най-проверяваните. Сега отново има проверка от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). Процедурите минаха през Комисията за защита на конкуренцията, одит на национално ниво, Върховния административен съд и Европейската комисия. Въпреки това обаче управляващият орган на оперативна програма "Околна среда" наложи финансови корекции и сега тече одит върху одита. Изпратили сме възражения за глобите и ако се налага, ще обжалваме в съда", заяви Фандъкова. От ЕИБ препоръчали да се привлекат повече клиенти, които да предават отпадъци на инсталациите. Затова общината води разговори с екоминистерството как да започне да събира хранителни отпадъци от домакинствата.

Депутатите за пореден път се заиграха с кворума

ГЕРБ не пожелаха да гласуват по искането си за оставка на Мая Манолова

Пернишкият исторически музей вади автоматите на Чърчил за Деня на Европа

Показват изложбата "Автоматите на Чърчил" в пернишкия исторически музей. Инициативата е по повод 9 май - Деня на Европа и годишнината от краяна Втората световна война, научи ZaPernik.com.

Експозицията ще бъде открита в 16:30 часа. В нея ще бъдат показани оръжия от самолетни пратки, които пристигнали от Великобритания в България през Втората световна война. Една от тези пратки е била предназначена за боевете в трънско.

Английското снаражение е от...

Продължава

Парламентът пак няма кворум

Парламентът няма кворум, за да започне заседание. До момента са се регистрирали 109 народни представители.
Председателят на Народното събрание Михаил Миков честити Деня на победата и Деня на Европа.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
След 20 минути отново ще бъде направен опит за събиране на Парламентът няма кворум, за да започне заседание. До момента са се регистрирали 109 народни представители. Председателят на Народното събрание Михаил Миков честити Деня на победата и Деня на Европа. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS След 20 минути отново ще бъде направен опит за събиране на

Парламентът пак няма кворум

Парламентът няма кворум, за да започне заседание. До момента са се регистрирали 109 народни представители.
Председателят на Народното събрание Михаил Миков честити Деня на победата и Деня на Европа.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
След 20 минути отново ще бъде направен опит за събиране на Парламентът няма кворум, за да започне заседание. До момента са се регистрирали 109 народни представители. Председателят на Народното събрание Михаил Миков честити Деня на победата и Деня на Европа. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS След 20 минути отново ще бъде направен опит за събиране на

Дишаме най-мръсния въздух в Европа

Българите дишат най-мръсния въздух в Европа. Това показват данни на Световната здравна организация (СЗО) за 2013 г. У нас е измерена най-високата концентрация на фини прахови частици. Основен източник на замърсяване са печките на твърдо гориво, автомобилният трафик и немитите улици.

Мечтата за най-големия рекламен концерн си остава само мечта

Omnicom и Publicis се отказват от планираното мегасливане за 35 млрд. долара


Предприемачи в биоземеделието и устойчивия туризъм се срещат днес във Френския институт


Експерти и предприемачи в биологичното производство и устойчивия туризъм ще участват в конференция "Храната и природата в България в полза на зеления устойчив бизнес" днес (9 май 2014 г.) във Френския институт. Организаторите на събитието с международно участие от "Зелени дни" обещават, че по време на събитието ще представят позитивни примери на съчетаване на двете дейности за устойчиво икономическо развитие на България.

По време на конференцията ще се дискутират проблемите в...

Промишленото производство се е свило с 1,3% през март

На годишна база се отчита ръст от 4,2%, като в добивната промишленост той е 6,7%, а в преработващата - 4,7%


Четирима пострадаха при масов бой в Благоевград

Четирима са пострадали, сред тях и охранител след масов бой рано тази сутрин пред дискотека в центъра на Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Фашизмът на фактите

ГОЛЕМИЯТ ми син каза, че съжалил за изпратения по-рано линк към статия в сп. “Нейшън”, описваща как украински нацисти си живеели на спокойствие в САЩ след войната и дори дружали с републикански политици. Аз, разбира се, го бях пуснал вече на “Фейсбук”, понеже материалът ми се видя достатъчно солиден за препубликация. ГОЛЕМИЯТ ми син каза, че съжалил за изпратения по-рано линк към статия в сп. “Нейшън”, описваща как украински нацисти си живеели на спокойствие в САЩ след войната и дори дружали с републикански политици. Аз, разбира се, го бях пуснал вече на “Фейсбук”, понеже материалът ми се видя достатъчно солиден за препубликация.

Избирателите не знаят за съществуването на преференция в евроизборите

/КРОСС/По инициатива на Института за развитие на публичната среда, заедно с Асоциацията на прокурорите, ще бъде дебатирано взаимодействието между гражданските структури и правоохранителните органи в интерес на превенцията на изборни престъпления. Антоанета Цонева определя предизборната кампанията като специфична. Участниците искат тя да остане незабележима. Самите те маркират присъствие. Връзката с избирателите остава неустановима, коментира тя пред БНР. Според нея обаче под повърхността нещата не са толкова спокойни. Традиционният арсенал и схеми са задвижени. Ще има стимулиране на избиратели. Има ясни индикации, нямайте съмнение . Цонева съобщи, че има основание да се смята, че намирането на електорални резервоари ще идва през стимулирането: димящите скари, бездарните клипове за политическа реклама, в които постоянно се говори за всякакъв вид спорт, е доказателство, че на тези избори се драска по повърхността. Кампанията, която трябва да обяснява на избирателите новите моменти в изборите, я няма. Тя не е на равнището, на което следва да бъде. Има промени, които трябва да бъдат обяснени. Ще разпространяваме такива материали сами в райони, където избирателите имат затруднения. Бюлетината е непозната. Избирателите не знаят за съществуването на преференция, каза тя.  

Apple купува Beats Electronics за $3,2 млрд.

Това може да е най-сериозната инвестиция на производителя на iPhone в друга компания


Пострадалата жена при влаковата катастрофа остава в кома

Все още е критично състоянието на 62-годишната Гергана от септемврийското село Ковачево, която пострада най- тежко при сблъсъка между пътнически влак и товарен камион на жп прелез в Септември преди...

Билет по 3 лв. за Балкан - Левски в Ботевград

По 3 лв. за билет са определили домакините на полуфиналния плейоф между Балкан (Ботевград) и Левски от Националната баскетболна лига. Мачът е днес от 18 часа в Ботевград. За финала се класира тимът, к...

Десет дни Пловдив ще бъде балканска столица на дизайна

Международният фестивал за дизайн и визуална култура ONEDESIGNWEEK ще представи в Пловдив десет паралелни изложби от 20.06. до 29.06.2014 г. Ще има творчески работилници, отворени пространства за ин...

Калфин: Намерихме много общи теми с КНСБ

Удовлетворен съм от срещата с КНСБ, при която намерихме много общи теми по основните въпроси. Това каза Ивайло Калфин – водач на листата за евроизборите на АБВ, по време на пресконференция в...

Станислав Ангелов спира с футбола

Станислав Ангелов изигра доста слаб мач при гостуването на Черно море и почти сигурно ще седне на пейката в предстоящите двубои с Лудогорец и Литекс, съобщава „Меридиан мач“. В тя...

Риба валя над селище в Шри Ланка

Над 50 килограма дребна риба се изсипа от небето над селище в западната част на Шри Ланка. Имало е както живи, така и умрели риби. Според хората преминала буря е оставила след себе си хиляди малки ри...

"Няма кворум и честит празник"

За пореден ден в пленарна зала не се събраха достатъчно народни представители, за да започне работният ден на Народното събрание. Малко след 9 ч. за заседание се регистрираха 109 депутати, като редиците на ГЕРБ бяха очаквано празни. В последните седмици опозицията влиза в залата, чак след като управляващите успеят да съберат кворум. Този път депутатите на Бойко Борисов възприеха друга тактика - те следяха развитието на регистрацията от балконите в пленарна зала. "Няма кворум и честит празник на присъстващите в залата", каза председателят на парламента Михаил Миков по повод днешния Ден на Европа. Той даде 20-минутна почивка с надежда, че по-късно парламентът ще успее да започне работа. В крайна сметка, парламентът започна работа малко след 9.30 ч., защото председателят Миков преброи на ръка "висящите" от балкона депутати на ГЕРБ.

Жестоко пребиха студент пред дискотека в Дупница

20-годишен студент е бит пред дискотека "Континентал“ в Дупница. От жестоките удари, нанесени му по главата и тялото, Георги Стоилков е получил комоцио и множество охлузни рани и хематоми по цялото тяло, съобщава "Струма.бг".
Приятели го закарали веднага в хирургичното отделение на общинската болница в Дупница. 20-годишен студент е бит пред дискотека "Континентал“ в Дупница. От жестоките удари, нанесени му по главата и тялото, Георги Стоилков е получил комоцио и множество охлузни рани и хематоми по цялото тяло, съобщава "Струма.бг". Приятели го закарали веднага в хирургичното отделение на общинската болница в Дупница.

Арестуват периодично мъж с открадната самоличност

Години, след като губи личната си карта, Данаил разбира, че е извършил кражба в Гърция и е издирван от Интерпол, въпреки че никога не е напускал България

39 катастрофи за изминалите 24 часа във Варна

Двама пешеходци са блъснати във Варна през изминалото денонощие, съобщиха за Днес+ от полицията. При единия инцидент, станал около 16:15 часа вчера, е блъснато 3-годишно момиченце. То пресичало заедно с майка си на кръстовището на ул.

Йорданка Христова и Катя от "Ритон" случайно разбрали, че са трети братовчедки

Когато Здравко и Катя от дует “Ритон” решили да пеят заедно, отишли при Тончо Русев, за да ги чуе и да произнесе “тежката си дума”. Щом Катя застанала на пианото и започнала да пее, композиторът и? казал, че му напомня за някого, пише вестник Когато Здравко и Катя от дует “Ритон” решили да пеят заедно, отишли при Тончо Русев, за да ги чуе и да произнесе “тежката си дума”. Щом Катя застанала на пианото и започнала да пее, композиторът и? казал, че му напомня за някого, пише вестник "Клуб 100". “Каза, че малко му приличам на Йорданка Христова”, спомня си Катя.

Гонзо се завръща в игра за Левски

Това ще стане по време на приятелската среща с Лацио


Пострадалата жена при влаковата катастрофа остава в кома

Все още е критично състоянието на 62-годишната Гергана от септемврийското село Ковачево, която пострада най- тежко при сблъсъка между пътнически влак и товарен камион на жп прелез в Септември преди два дни, предаде кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.

Потребителското доверие нараства през април

НСИ отчита раздвижване в намеренията за покупка на предмети за дълготрайна употреба


Студент жестоко пребит пред дискотека в Дупница

20-годишен студент е бит пред дискотека 20-годишен студент е бит пред дискотека "Континентал“ в Дупница. От жестоките удари, нанесени му по главата и тялото, Георги Стоилков е получил комоцио и множество охлузни рани и хематоми по цялото тяло, съобщава "Струма.бг". Приятели го закарали веднага в хирургичното отделение на общинската болница в Дупница.

Lafka стана генерален спонсор на Българския олимпийски комитет

Фирмата за търговия на дребно с цигари, вестници и пакетирани стоки "Табак маркет"стана официален партньор на Българския олимпийски комитет (БОК) за 4 години чрез марката Lafka,. Това съобщи председателят на БОК Стефка Костадинова.   Двете страни подписаха договор, но отказаха да съобщят какви са финансовите условия.   Lafka ще помага финансово на БОК с неясно каква сума годишно, като част от средствата ще бъдат отделени за подпомагане на деца в затруднено положение.   "Много се радваме, че в тези трудни години се намира някой, който да подпомага българския спорт", заяви Стефка Костадинова на церемонията по подписването на договора.   "Благодарни сме, че Lafka се ангажира дългосрочно с подкрепа на българския спорт, за да може да се раждат нови звезди, които да развяват флага на България по света", добави тя.   На въпрос не се ли притеснява от репутацията на компанията, Костадинова отговори разпалено: "Симпатизирам на ГЕРБ, майка ми и баща ми са от БСП, но много голяма част от най-добрите ми приятели са от ДПС. А сега вие ми кажете на коя политическа партия симпатизирате. Вие какво сте дали за българския спорт? Аз и всички ние тук сме дали на българския спорт, а вие какво сте дали? Финансирали ли сте едно мероприятие, дали ли сте пари за възрастен спортист? С какво помагате на българския спорт?".   Междувременно "Капитал Daily" съобщи, че на 27 март е направена формална смяна на собствеността в "Табак маркет". Това става ясно от отчета на "Булгартабак холдинг". Продаваната компания е с мажоритарен собственик друго дъщерно дружество - "Благоевград БТ", а холдингът има миноритарен дял.   От производителя на цигари не съобщават името на купувача и стойността на сделката. Обясняват само, че купувачите са външни за групата.   В цигарения сектор обаче никой не вярва, че има реална промяна в собствеността, а по-скоро е имитация на раздяла. Това личи и от последните назначения в компанията, пише "Капитал Daily".   "Купувачът" не е поискал разрешение за сделката от Комисията за защита на конкуренцията, въпреки че оборотът на "Табак маркет" е 43 млн. лв.   Де факто, макар и по неофициална информация, "Булгартабак" е собственост на мажоритарния акционер на Корпоративна търговска банка Цветан Василев и номинирания за евродепутат от ДПС Делян Пеевски. През холдинга и основната му фабрика и "Табак маркет" именно това са притежателите на Lafka.   Плановете на Lafka са да направи 1500 павилиона за продажба на бързооборотни стоки и вестници. До момента има пуснати в експлоатация около 550 обекта основно в големите градове, управлявани от ГЕРБ и ДПС. Експанзията на веригата тръгна от Бургас, като дребните търговци там организираха протести срещу начина на превземането на обектите им.

Формална смяна на собствеността в Lafka

Формална смяна на собствеността в "Табак маркет", което налага през последната година търговските обекти Lafka, е нпрвена на 27 март, съобщава "Капитал Daily". За промяната в собствеността на компанията става ясно от отчета на "Булгартабак холдинг". Продаваната компания е с мажоритарен собственик друго дъщерно дружество - "Благоевград БТ", а холдингът има миноритарен дял. От производителя на цигари не съобщават името на купувача и стойността на сделката. Обяснват само, че купувачите са външни за групата. В цигарения сектор обаче никой не вярва, че има реална промяна в собствеността, а по-скоро е имитация на раздяла. Това личи и от последните назначения в компанията, пише "Капитал Daily". "Купувачът" не е поискал разрешение за сделката от Комисията за защита на конкуренцията, въпреки че оборотът на "Табак маркет" е 43 млн. лв. Де факто, макар и по неофициална информация, "Булгартабак" е собственост на мажоритарния акционер на Корпоративна търговска банка Цветан Василев и бъдещ евродепутат от ДПС Делян Пеевски. На практика през холдинга и основната му фабрика и "Табак маркет" именно това са притежателите на Lafka. Плановете на Lafka са да направи 1500 павилиона за продажба на бързооборотни стоки и вестници. До момента има пуснати в експлоатация около 550 обекта основно в големите градове, управлявани от ГЕРБ и ДПС. Експанзията на веригата тръгна от Бургас, като дребните търговци там организираха протести срещу начина на превземането на обектите им.

Еврокомисарят Йотингер върви срещу енергийната конкуренция

Идеята за единна цена на руския газ за всички страни от Евросъюза "не предизвиква възторг нито у правителствата, нито у европейските енергийни компании".

Разкопаха тротоара на улица "Петко Каравелов", за да сменят счупените плочки

Тротоарът на улица "Петко Каравелов" в Перник е разкопан, за да се заменят счупените плочки с нови.

В района на шахматния клуб тротоара е затворен за преминаване заради ремонтните дейности, които се осъществяват там.

Ремонтът на тротоара е част от спорния проект за промяна на облика на централната градска част в Перник. Първоначално започна подмяна на плочките на улица "Търговска", а след това и пред хотел "Струма". На част от...

Продължава

Украйна се възпротиви на Русия за цената на газа

Украйна няма намерение да плаща за руския природен газ по новата, над двойно по-висока цена. Това заяви украинският министър на енергетиката на...

Каролев: В Европа 27% се пенсионират предсрочно, в България – 42%

В Европа 27% от хората се пенсионират предсрочно, а в България – 42%. Това коментира пред Нова телевизия икономистът Владимир Каролев. Той обясни, че има обективни причини за това, че сме с най-ниски заплати и пенсии в Европа.
Причините по думите му са три . „През годината, в която трябваше да започнат пазарни промени - 1990-а, В Европа 27% от хората се пенсионират предсрочно, а в България – 42%. Това коментира пред Нова телевизия икономистът Владимир Каролев. Той обясни, че има обективни причини за това, че сме с най-ниски заплати и пенсии в Европа. Причините по думите му са три . „През годината, в която трябваше да започнат пазарни промени - 1990-а,

Най-скъпият ресторант предстои да отвори в Испания


В  испанският курорт Ибиса предстои да отвори най-скъпият в света ресторант. Новият SubliMotion ще посреща гости от 1 юни. Броят на посетителите е ограничен до 12 души, пред които ще бъде изнасяно гастро-сензорно 20-степенно представление  за 1500 евро на човек, информира Businessinsider.

Ресторантът се намира в хотел "Хардрок" в Плая ден Боса. Главен готвач е притежаващият две звезди на "Мишлен" шеф Пако Ронсеро.

Вечерята ще бъде придружавана със светлинно шоу и анимация...

Украйна получи средства за изплащане на газовия дълг към Русия, но ги запази за себе си

/КРОСС/ Украйна не е платила дълга си за руския природен газ. Това съобщи в сряда официалният представител на „Газпром" Сергей Куприянов. „Срокът за плащане за април изтече, плащания не са постъпили, просроченият дълг на Украйна за руски газ се увеличи до 3, 508 млрд. долара", заяви Куприянов. Срокът за плащане на доставения за Украйна за април руски природен газ изтича в сряда. Ако ситуацията не бъде овладяна, „Газпром" ще поиска от „Нефтогаз Украйна" предплата, както предупреди миналата седмица руският министър на енергетиката Александър Новак. В хода на тристранните преговори между Русия, Украйна и представителите на Еврокомисията, състояли се миналата седмица, руският енергиен министър отбеляза, че Украйна ще започне да получава газ при авансово плащане от юни, а предплатата трябва да бъде внесена до края на май. Новак уточни също, че за плащането на газовия си дълг Украйна трябва използва част от средствата, получени от Международния валутен фонд. В сряда Националната банка на Украйна съобщи за получаването на първия транш от двегодишната кредитна програма на МВФ, който надвишава 3 млрд. долара, като от тях, според постоянния представител на МВФ в Украйна Жером Ваше, са предвидени „достатъчно средства за погасяване на задълженията за газ". Председателят на украинската Народна банка Степан Кубив обаче на 5 май заяви, че повече от 1 млрд

Барозу: Великобритания може да получи статут на специален член на ЕС

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу намекна, че Великобритания може да получи статут на специален член на Европейския съюз, съобщава "Гардиън". Обединеното кралство може да получи определени отстъпки при преговорите между него и Европейския съюз, като например да бъде третирано като „страна със специален статут.

Каролев: В Европа 27% се пенсионират предсрочно, в България – 42%

В Европа 27% от хората се пенсионират предсрочно, а в България – 42%. Това коментира пред Нова телевизия икономистът Владимир Каролев. Той обясни, че има обективни причини за това, че сме с най-ниски заплати и пенсии в Европа.
Причините по думите му са три . „През годината, в която трябваше да започнат пазарни промени - 1990-а, В Европа 27% от хората се пенсионират предсрочно, а в България – 42%. Това коментира пред Нова телевизия икономистът Владимир Каролев. Той обясни, че има обективни причини за това, че сме с най-ниски заплати и пенсии в Европа. Причините по думите му са три . „През годината, в която трябваше да започнат пазарни промени - 1990-а,

НАП преброи 147 милионери

147 милионери преброи Националната агенция по приходите от обработените до момента декларации за доходите за 2013 година. Те са спечелили общо над 305 милиона лева. На базата на данните за първите десет профилът на българина, декларирал най-висок доход от 2013 г., е мъж на 49 години от София с доходи от над 6 милиона лева годишно, съобщава БНР. Най-много милионери има в София, следвана от Варна и Бургас. В топ 10 на богатите хора има само една дама.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване