S-класа "паркира" в изкопна яма до Семинарията

София /КРОСС/ Mercedes S 500 падна в изкопна яма пред Софийската духовна семинария "Св. Иоан Рилски". По думите на очевидци снощи водачът на лъскавото возило навлязъл с несъобразена скорост в ремонтната лента до Семинарията. Шофьорът не е пострадал сериозно при каскадата. Автомобилът престоял в рова до сутрешните часове на днешния ден. Снимки: Булфото, всички права запазени  

Константин Папазов отказа да поздрави треньора на "Балкан" след загуба


Ботевградският "Балкан" победи гостуващия "Левски" с 89:77 (23:22, 17:15, 20:24, 29:16) в първия мач полуфиналните плейофи на Националната баскетболна лига за мъже пред 2500 зрители.

Старши треньорът на столичани Константин Папазов отново се прояви, като не поздрави колегата си Александър Тодоров след края на мача, защото го копирал и искал "да бъде Тити Папазов".

Домакините изиграха силни последни десет минути, благодарение на което стигнаха до успеха. С него "Балкан"...

Осъдиха бивш полицай за отвличане

Шумен /КРОСС/ Бившият полицай от Разград Димитър Тодоров (36 г.) бе осъден за отвличане на млада жена, която затворил гола в багажника на кола. Окръжният съд в Шумен го осъди условно на 3 години и 5000 лв. обезщетение за жертвата Албена Мирчева (20 г.) Прокурорът Румен Рачев настояваше за ефективна присъда и обяви, че ще обжалва наказанието.Престъплението било извършено на 23 срещу 24 юни м.г. Тодоров имал интимни отношения с Албена, но тя научила, че е семеен и поискала раздяла. Във фаталната вечер по негово настояване тя отишла у дома му, където били съпругата му и още един мъж. След като съпругата си легнала, пийналият Димитър предложил на Албена да бъде с двамата мъже. Тя не се съгласила и той я хвърлил в басейна, където я снимал с телефон. После с шамари я завлякъл до реното си, тикнал я в багажника и потеглили към гората край с. Марково. Там и той, и приятелят му издевателствали над жената. Издал ги после неин косъм, залепнал в багажника, пише "Труд".

Вижте!Кумове по гащи спасяват давещ се по време на сватба (ВИДЕО)

Не младоженците, а кумовете станаха голямата атракция, докато сватбари се бяха събрали за обща снимка на плаж в Куинсланд, Австралия.

За 5 години жилищата пораснаха с 10 квадрата

Средната полезна площ на новопостроените жилища в България се е увеличила с над 10 квадратни метра за последните 5 години. Това сочат данните на Националния статистически институт. 532 жилищни сгради са въведени в експлоатация през първите три месеца на тази година. Това е с 3,4% по-малко от първото тримесечие на миналата година, Средната полезна площ на новопостроените жилища в България се е увеличила с над 10 квадратни метра за последните 5 години. Това сочат данните на Националния статистически институт. 532 жилищни сгради са въведени в експлоатация през първите три месеца на тази година. Това е с 3,4% по-малко от първото тримесечие на миналата година,

БЛС решава под каква форма да протекат протестите

Варна /КРОСС/ Извънредният събор на Българския лекарски съюз ще вземе решение каква да е формата на протестите на медиците и колко дълго ще продължат те. Toва съобщи във Варна председателят на съюза д-р Цветан Райчинов. Той допълни, че ситуацията с хроничното недофинансиране на системата, може да доведе до колапс в болниците.Това, което се очертава тази година е по-страшно от 2010-а, много по-страшно е. Дефицитът в Касата се очертава да е огромен, което практически означава последните месеци едва ли не въобще да няма пари за медицински дейности. Това е нещото, което се случва в момента и въпреки нашия натиск, искания да се заемат спешни мерки, към момента реакции няма, каза Райчинов, цитиран от БНР.

Военното шоу на Путин

Руският президент Путин наблюдава грандиозния военен парад на Червения площад вчера. Сред атракциите за 9 май бяха демонстрации на руските ВВС. По същото време в Кишинев, Молдова, малко момиче, облечено в армейска униформа, поднася цветя по случай 69-ата годишнина от Деня на победата над нацистка Германия през Втората световна война.

Бивш тим на Казийски: Матей ни прецака за 1/2-финал на световното

Италианският Италианският "Тренто" на национала Цветан Соколов подаде официална жалба до Международната федерация по волейбол срещу "Ал Райан" на отказалия да играе за България Матей Казийски. В нея катарският тим и по-специално Матей и още двама се обвиняват в симулативна игра в мача от световното клубно в Бразилия срещу UCPN. Аржентинският отбор победи с

Най-важните новини от деня, петък, 9 май

Бизнесът в България излиза от стреса и започва да мисли за инвестиции Редица показатели от началото на годината се подобряват, има подобряване...

Лукашенко: Украинският сценарий няма да се повтори в Беларус

/КРОСС/ Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че случващото се в съседната държава трябва да бъде преустановено. "Трябва да спрем трагичните събития в Украйна, каквото и да ни струва", каза Лукашенко.Президентът е убеден, че на беларуска земя украинският сценарий няма как да се повтори. "Залог за това е патриотизмът и мъдростта на нашия народ", подчерта той."Безсилието на властите, икономическият колапс, корупцията и външните интриги доведоха украинския народ до тази историческа трагедия - брат е вдигнал ръка срещу брата. Кървавата драма на народа на Украйна стана предлог за придвижването на НАТО към границите на нашата страна и Руската федерация", подчерта държавният глава. Той добави, че всеки, който реши да завладее Беларус, ще получи отпор, защото армията и всички сили за сигурност са готови по всяко време да защитават суверенитета на страната, както и гражданския мир от различни посегателства отвън и отвътре.

Простреляха 12-годишно дете в Славянск, носело георгиевска лентичка

Дванадесетгодишно дете, което носело георгиевска лентичка,  е ранено с автомат в центъра на украинския град Славянск, съобщава агенция Интерфакс. Роднина раказва, че куршумите са попаднали в областта на гърдите и рамото. В момента лекари оперират детето, уточнява радио Голос России. Георгиевската лента е символ на победата на СССР на 9 май 1945 г. От 2005 г. досега на всеки 9 май по света се раздават безплатно Георгиевски лентички. Миналата година са раздадени над 100 милиона такива ленти в 73 държави по света. Идеята е на РИА „Новости“ и руската Регионална обществена организация за социална поддръжка на младежта „Студентска община“.

Още не е ясна цената на "Южен поток" у нас

Все още не е ясна крайната цена за изграждането на сухопътната част на газопровода “Южен поток”, която ще минава през България. Това стана ясно от думите на зам.-министъра на икономиката Иван Айолов по време на кръгла маса, посветена на проекта и организирана от “Атака”. “Проектната цена е 3,5 млрд. евро, но все още не е приключил изборът на строит Все още не е ясна крайната цена за изграждането на сухопътната част на газопровода “Южен поток”, която ще минава през България. Това стана ясно от думите на зам.-министъра на икономиката Иван Айолов по време на кръгла маса, посветена на проекта и организирана от “Атака”. “Проектната цена е 3,5 млрд. евро, но все още не е приключил изборът на строит

Валутните курсове на БНБ за 12 май 2014 година

Валутните курсове на БНБ за 12 май 2014 година

Мария Данаилова казала на сина си Росен Цанков, че си отива

Росен Цанков - син на известната от 60-те години манекенка Мария Данаилова, която преди да се омъжи за Стефан Данаилов е била Цанкова, е единственият човек, с когото тя споделя за проблемите си със здравето. Росен Цанков - син на известната от 60-те години манекенка Мария Данаилова, която преди да се омъжи за Стефан Данаилов е била Цанкова, е единственият човек, с когото тя споделя за проблемите си със здравето. "Роско, мамо, отивам си, му казва му я часове преди линейката да я откара в болницата. А той, понеже е навръх Великден, й отвръща: "Хайде сега

Черен списък за менте вносители на зарзават

Рисковите вносители на зарзават, които системно нарушават родното законодателство, ще бъдат следени изкъсо, а обяснението, че внасят за лична консумация 1000 кг домати, вече няма да бъде допустимо заради затегнатия по границите контрол. Практиката един превозвач да внесе за семейството си няколко тона домати с лекотоварния си автомобил в три последователни дни, и то през различни пунктове, вече няма да е възможна, коментира за „Монитор” зам.-министърът на земеделието Явор Гечев.

Прокуратурата проверява 20 роми, самонастанили се в селско школо

Хасково /КРОСС/ 20 роми са се настанили в сградата на бивше училище в хасковското село Долно Войводино и вече години наред живеят там.След жалби на местни хора са образувани проверки в прокуратурата и общината. Според кметския наместник Георги Георгиев пък по този начин се поддържа самата сграда.Най-малко 10 възрастни и 10 деца обитават някогашните учебни стаи в Долно Войводино от поне 4 г. Това се случило след като къщата, в която живеели се срутила. Според самите тях не случайно.Така с позволението на тогавашния кмет ромите се настанили в училището. Според сегашния това е добра идея.УчилищеВ сградата без ток и вода ромите отглеждат децата си, част от които под 1 годинка. Издържат се предимно с гледане на тютюн.Въпреки че до медиите са изпратени сигнали, че ромите тормозят жителите на селото и крадат, никой тук не се оплаква от семействата. Справка в полицията също показва, че срещу ромите няма официални жалби, няма и регистрирани кражби в последните 2 г. Мъжете в семейството обаче имат куп актове за шофиране без книжка и застраховка. В същото време в прокуратурата е започнала проверка за самоуправство, заплахи за убийство и съжителство на семейни начала с непълнолетни.От община Хасково, която е собственик на сградата заявиха, че тепърва ще проверяват ситуацията, съобщава haskovo.info.

Меси пред Стоичков: Ще целуна титлите в Испания и Бразилия

Суперзвездата на световния футбол Лионел Меси даде интервю пред Христо Стоичков заедно със съотборниците си от дриймтима на "Барселона" - Шави Ернандес и Андрес Иниеста. 

Камата събра пред микрофона на мексиканския медиен гигант "Телевиса" ударното трио на каталунския отбор, след като бе командирован на стадион "Камп Ноу" с невъзможната за почти Суперзвездата на световния футбол Лионел Меси даде интервю пред Христо Стоичков заедно със съотборниците си от дриймтима на "Барселона" - Шави Ернандес и Андрес Иниеста. Камата събра пред микрофона на мексиканския медиен гигант "Телевиса" ударното трио на каталунския отбор, след като бе командирован на стадион "Камп Ноу" с невъзможната за почти

Стойнев прави първа копка на фабрика на Нексанс Аутоелектрик в Плевен

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев ще направи първа копка на Фабрика за автомобилни кабелни системи на германското поделение на Нексанс Аутоелектрик в Плевен, съобщиха от МИЕ.

5 правила помагат за най-добрия избор на слънчеви очила


Ще си купувате слънчеви очила? Съчетайте функционалното с модерното! Все пак причината да търсите този популярен аксесоар е да предпазите очите и да гледате света ясно дори и в най-ярките слънчеви дни. И при това да изглеждате изискано и съвременно. Предлагам 5 правила, за да сте сигурни в избора си на очила. 
1. Ще си купувате слънчеви очила? Съчетайте функционалното с модерното! Все пак причината да търсите този популярен аксесоар е да предпазите очите и да гледате света ясно дори и в най-ярките слънчеви дни. И при това да изглеждате изискано и съвременно. Предлагам 5 правила, за да сте сигурни в избора си на очила.  1.

Гръцки бюджетен план предвижда безработицата да падне до 20% през 2016 г.


Гръцкият парламент одобри днес бюджетен план за периода 2015-2018 г. като част от ангажиментите на страната по меморандумите за спасителна финансова помощ, предаде "Асошиейтед прес". Според него рецесията в Гърция ще спре тази година, а безработицата бавно ще намалява.

Депутатите гласуваха 150 на 119 гласа в подкрепа на плана, който предвижда непрекъснат растеж от 0.6%  тази година до 2.9 на сто през следващата. Безработицата обаче ще падне под 20 процента едва през 2016 г. В момента...

Dow Jones покори нов връх

Интересно е дали инвеститорите чувстват по-малка несигурност за ситуацията в Украйна, коментира анализатор


Барозу: Англия може да получи специален статут в ЕС

Великобритания може да получи статут на специален член на ЕС, намекна председателят на Еврокомисията Жозе Барозу, пише в. “Гардиън”.
Лондон може да получи определени отстъпки при преговорите му с Европейския съюз, като например да бъде третиран като “страна със специален статут”. По този начин ще се удовлетвори желанието на Лондон за установяване Великобритания може да получи статут на специален член на ЕС, намекна председателят на Еврокомисията Жозе Барозу, пише в. “Гардиън”. Лондон може да получи определени отстъпки при преговорите му с Европейския съюз, като например да бъде третиран като “страна със специален статут”. По този начин ще се удовлетвори желанието на Лондон за установяване

Михнева: Ямболската адвокатка Надежда Георгиева бе убита, за да не проговори

Ямболската адвокатка Надежда Георгиева беше убита преди 14 години, тъй като знаеше много неща и засегнатите хора ги беше страх тя да не проговори, заяви журналистката Маргарита Михнева пред TV7.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

По думите й убийството е знаково, защото е свързано с много Ямболската адвокатка Надежда Георгиева беше убита преди 14 години, тъй като знаеше много неща и засегнатите хора ги беше страх тя да не проговори, заяви журналистката Маргарита Михнева пред TV7. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS По думите й убийството е знаково, защото е свързано с много

Предстоящи събития в страната за утре, 10 май

***Ловеч /КРОСС/ Редовното правителствено заседание тази седмица ще се проведе от 10,30 ч. в сградата на областната администрация в Ловеч. Министър-председателят Пламен Орешарски ще се срещне с кметовете на общини от областта, след което в 14.00 ч. премиерът ще разговаря с представители на бизнеса от региона (хотел „Президиум Палас"). ***Ловеч /КРОСС/ Министърът на отбраната Ангел Найденов ще посети Дома за пенсионирани военнослужещи, ветерани и военноинвалиди в с. Орешак, община Троян. ***Плевен /КРОСС/ Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев ще посети Плевен и Долна Митрополия. В 13.30 часа той ще направи в Плевен първа копка на завод за автомобилни кабелни системи Nexans в Индустриалния и логистичен парк на ул. „Цар Самуил" (кв. „Сторгозия"). В 15.00 часа министър Стойнев ще посети завод „Звезда" в Долна Митрополия (кв. „Индустриална зона"). ***Видин /КРОСС/ Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев ще открие железопътния трафик през моста „Нова Европа". Първият пътнически влак, който ще свърже Видин с румънския град Калафат ще премине на 10 май 2014 г. Заместник-министър Гинев ще посрещне румънската делегация, ръководена от държавния секретар в Министерството на транспорта на Румъния Юлиан Матаке на жп гара Видин (пътническа) в 12.00 ч

Лъснаха ченгетата в евролистите

 Комисията по досиетата откри сътрудници на бившите комунистически спецслужби в листите на 4 партии и 3 коалиции, регистрирани за евровота.

Сред проверените 173 кандидати 12 са с установена принадлежност към Държавна сигурност.

С агенти в листите са „Коалиция за България”, Атака, Българска комунистическа партия, Националният фронт за спасение на България, АВБ, коалицията "България без цензура, ВМРО-БНД, ЗНС, Движение Гергьовден".

Ето и обявените от Комисията по досиетата имена:

"Коалиция за България"

Евгени Захариев Кирилов – агент „МАНЧЕВ” на Окръжно управление на МВР-ДС Варна от 1966 г. и на Второ управление на ДС, секретен сътрудник на Първо главно управление на ДС от 1979 г.

"Атака"

Станислав Тодоров Станилов – агент „СВЕТЛИН” на Второ управление на ДС от 1986 г.

НФСБ

Анна-Мария Людмилова Гюзелева – агент „ЧАКЪРОВ” на Софийско градско управление на МВР-ДС по линия на Шесто управление от 1984 г.

Велизар Пенков Енчев – щатен служител на Първо главно управление на ДС от 1985 г.

Любомир Александров Желев – щатен служител на Първо главно управление на ДС от 1970 г.

Българска комунистическа партия

Васил Петров Коларов – щатен служител на Първо главно управление на ДС от 1966 г.

Нако Райнов Стефанов – нещатен служител на Окръжно управление на МВР-Плевен по линия на Трето управление на ДС (ВКР) от 1973 г.

Пеню Байчев Костадинов – агент „КАМБУРОВ” на Окръжно управление на МВР-ДС Стара Загора по линия на Първо главно управление на ДС от 1969 г., щатен служител на същото управление от 1970 г.

Тимур Генов Гложенски – щатен служител на Трето управление на ДС (ВКР) от 1977 г.

"Българската левица"

Боян Борисов Киров – секретен сътрудник „КИРИЛ” на Първо главно управление на ДС от 1982 г., агент „ПЕТРОВ” на Второ главно управление на ДС

АБВ

Николай Георгиев Томов – агент „ИВАН” на Второ главно управление на ДС от 1982 г.

"България без цензура, ВМРО-БНД, ЗНС, Движение Гергьовден"

Красимир Дончев Каракачанов – агент „ИВАН” на Шесто управление на ДС от 1989 г.





http://offnews.bg/
 

Минус 3 дни затвор за всяка прочетена книга

Намаляване на присъдите нe се получава при четене на комикси и на албуми, решиха италианските власти в Калабрия

Расте броят на пациентите с ракови заболявания

Плевен /КРОСС/ Броят на пациентите с ракови заболявания расте, алармират специалисти от Университетската болница „Доктор Георги Старнски" в Плевен. Само през миналата година на 4 300 пациенти, преминали през химио- и лъчетерапия, са били извършени близо 6 000 процедури. В момента в лечебното заведение се реализира проект за ново оборудване и модернизация , който ще превърне университетската болница в най-големия център за лечение на онкологично болни пациенти в Северна България.За последните две години онкоболните, лекувани в плевенската болница, са се увеличили близо с хиляда. Само от Ловешка област новорегистрираните с ракови заболявания са нараснали два пъти и половина. Новата апаратура ще спомага за диагностицирането и лечението годишно на 40-45 хиляди души от Северозападния район. В помощ на пациентите вече работи втори робот, който освен в онкогинекологията, помага в урологията и коремната хирургия за отстраняването на тумори. С оборудването с модерната апаратура отчитаме полезно похарчени европейски средства, категоричен е д-р Наташа Манева - директор на болницата.За да бъде изцяло завършено лечението на болните е необходим и линеен ускорител. Той е включен в проекта, но засега прогнозите са за доставката на апарата едва във втората половина на следващата година. Проектът е на стойност над 10 милиона лева и се финансира по оперативната програма "Регионално развитие", съобщи БНР.

Маргарита Михнева: Ямболската адвокатка знаеше много, затова я убиха

Ямболската адвокатка Надежда Георгиева беше убита преди 14 години, тъй като знаеше много неща и засегнатите хора ги беше страх тя да не проговори, заяви журналистката Маргарита Михнева пред TV7.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

По думите й убийството е знаково, защото е свързано с много Ямболската адвокатка Надежда Георгиева беше убита преди 14 години, тъй като знаеше много неща и засегнатите хора ги беше страх тя да не проговори, заяви журналистката Маргарита Михнева пред TV7. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS По думите й убийството е знаково, защото е свързано с много

Гръцкият парламент одобри нов бюджетен план 2015-2018

150 депутати гласуваха „за" плана, а 119 - „против".

Убиха ямболската адвокатка, защото знаешe много неща

Ямболската адвокатка Надежда Георгиева беше убита преди 14 години, тъй като знаеше много неща и засегнатите хора ги беше страх тя да не проговори. Това заяви пред TV7 разследващата журналистка Маргарита Михнева.

БОК подписа с нов партньор на 4 години

Търговската верига Lafka стана официален партньор на Българския олимпийски комитет (БОК) за срок от 4 години. Договорът бе подписан от председателя Стефка Костадинова и изпълнителните директори на "Табак маркет АД" Борис Захариев и Виктор Налбантов.
"Радвам се, че в тези трудни времена се намира кой да подпомога българския спорт - заяви Костадинов Търговската верига Lafka стана официален партньор на Българския олимпийски комитет (БОК) за срок от 4 години. Договорът бе подписан от председателя Стефка Костадинова и изпълнителните директори на "Табак маркет АД" Борис Захариев и Виктор Налбантов. "Радвам се, че в тези трудни времена се намира кой да подпомога българския спорт - заяви Костадинов

Балкан взе първия мач с Левски и поведе в серията

 Отборът на Балкан Ботевград направи много силна последна част, за да вземе първия мач от полуфиналната си плейофна серия с Левски с 87:77.

В новата спортна зала в Ботевград двата тима направиха равностоен и нервен мач, но в последната четвъртина домакините тотално надиграха своя съперник и в крайна сметка постигнаха заслужена и убедителна победа. През по-голямата си част двубоят вървеше точка за точка, като в един момент Балкан поведе със 7 точки, но те бързо бяха върнати, а преди началото на четвъртата част Левски водеше с точка. По този начин Балкан поведе в серията, която се играе до 3 победи, а вторият мач е отново в Ботевград, в неделя от 17:30 часа. /БГНЕС

Руслан Мъйнов с прекрасен музикален подарък за Девети май

 В навечерието на 9 май талантливият актьор и певец Руслан Мъйнов зарадва зрителите в изпълнената до краен предел зала 1 на НДК с едни от най-популярните и обичани руски песни, предаде репортер на БГНЕС.

Поводът за концерта беше новият албум "Руслан Мъйнов пее Любими Руски Песни", а в програмата прозвучаха известни цигански романси, теми от емблематични филми и военни песни като прелюдия към предстоящия празник. Още с първото си изпълнение на "Очи чорние" (Очи чёрные) Руслан вдигна рязко градусите на настроението в залата и съумя да го поддържа на същите висоти с последвалите цигански романси като "Нане цоха", "Жестокий романс", "Парамела", "Цигане любят", "От зари до зари". Прекрасните изпълнения под акомпанимента на оркестъра и хора на Държавна опера-Пловдив с диригент Левон Манукян бяха допълнени с горещите танци на момчетата и момичетата от балетна формация "Елит".

Аранжиментите на песните бяха дело на 15-годишния пианист Георги Милтиядов, а освен него на сцената се изявиха още ромският виртуоз на цигулката Венци Такев, акордеонистът Димитър Тишев и 15-годишната тромпетистка Здравка Василева. В паузите между отделните изпълнения Мъйнов напомни, че освен талантлив певец е и прекрасен комик и развеселяваше публиката с шеговити реплики към диригента и бек вокалистките. Първата част от концерта обаче завърши много емоционално с изпълнението на авторската песен на Руслан "Матушка", посветена на майка му, която беше пристигнала специално от Украйна, за да заеме мястото си на първия ред в залата. След отзвучаването на последния акорд от песента роденият в Измаил артист слезе от сцената, за да й поднесе цветя и да я прегърне.

Във втората част от концерта Руслан плени сърцата на младите зрители в залата и вероятно пробуди стари спомени у по-възрастните с песни от известни филми, сред които "Диамантената ръка", "Кавказка пленница", "Тримата мускетари", "17 мига от пролетта", "Бялото слънце на пустинята". Песента "Поручик Галицин" той посвети на всички хора, напуснали родното си място в търсене на по-добър живот. В духа на предстоящия празник, Деня на победата над нацистка Германия във Втората световна война, краят на концерта беше запазен за две от най-емблематичните руски военни песни, "Десятый наш десантный батальон" и "День Победы", която вдигна зрителите на крака.

Това обаче не беше истинският край на спектакъла, защото публиката извика два пъти Руслан на бис. Той я зарадва с повторно изпълнение на "От зари до зари" и "Очи Чёрные", както и с обещанието да повтори концерта през ноември. /БГНЕС

Анна Мария Гюзелева: Обаждат се вкъщи на проверка, но аз им казвам: "И на Луната да съм, пак ще се грижа за Никола Гюзелев

"Понякога се обаждат вкъщи на проверка и питат: "С дъщеря му ли говоря?", а аз казвам: "Не, със съпругата му. Дори и да съм на Луната, пак ще се грижа за него. Бъдете спокойни." Това казва Анна Мария Гюзелева, съпругата на НИкола Гюзелев в интервю за в. "24 часа". Великият бас сега е в "Пирогов", възстановява се след инфекция, наложила

Барбара и Хилари – най-добрите първи дами за последните 25 години

/КРОСС/ Най-добрите първи дами за последния четвърт век са Барбара Буш и Хилари Клинтън. Това става ясно от публикуваните днес резултатите от проучване на общественото мнение, проведено от NBC и вестник Wall Street Journal.За Барбара Буш - съпругата на Джордж Буш-старши, господарка на Белия дом в периода 1989-1993 година, са гласували 27% от анкетираните американци. На същата популярност се радва и Хилари Клинтън - съпругата на Бил Клинтън, президент на САЩ в периода 1993-2001 година. За нея също са гласували 27% от респондентите. От 2009 г. до 2013 г. Клинтън заемаше поста държавен секретар на САЩ. В момента тя се смята за един от най-вероятните кандидати на Демократическата партия за президентските избори през 2016 година. Самата Клинтън все още не е обявила плановете си.Зад Барбара Буш и Хилари Клинтън се нарежда настоящата първа дама Мишел Обама, за която са гласували 24% от анкетираните. Последна по популярност е предшественичката на г-жа Обама - съпругата на Буш-младши, Лора Буш (17 % от гласовете), стопанка на Белия дом в периода 2001-2009 година.

Жулиет Бинош и Гейбриъл Бърн идват в София следващата седмица


Френската актриса и носителка на "Оскар" Жулиет Бинош, ирландският й колега Гейбриъл Бърн и японката Ринко Кикучи, известна с участието си в блокбъстъра на Гилермо дел Торо "Огненият пръстен", са сред големите звезди в следващия филм на испанската режисьорка Исабел Кушет и продуцента Андрес Сантана "Никой не обича нощта" (Nadie quiere la nocheІ, чийто снимки следващата седмица ще се преместят в студиото "Ню Бояна" в София. Копродукцията, в която участва и Димитър Гочев и компанията му "Камера",...

8-а жертва при строежа на стадионите за световното

Строежите на стадионите за световното първенство в Бразилия взеха осмата си жертва.
32-годишен работник, който инсталирал осветителни тела в един от тунелите, е починал от токов удар, съобщиха от организационния комитет на мондиала.

Трагедията се случила на стадион Строежите на стадионите за световното първенство в Бразилия взеха осмата си жертва. 32-годишен работник, който инсталирал осветителни тела в един от тунелите, е починал от токов удар, съобщиха от организационния комитет на мондиала. Трагедията се случила на стадион "Арена Пантанал" в Куяба. "Потресен съм от смъртта на Мухаман Али Масиел Алфонсо

Жулиет Бинош и Гейбриъл Бърн идват за снимки на филм в София следващата седмица


Френската актриса и носителка на "Оскар" Жулиет Бинош, ирландският й колега Гейбриъл Бърн и японката Ринко Кикучи, известна с участието си в блокбъстъра на Гилермо дел Торо "Огненият пръстен", са сред големите звезди в следващия филм на испанската режисьорка Исабел Кушет и продуцента Андрес Сантана "Никой не обича нощта" (Nadie quiere la nocheІ, чийто снимки следващата седмица ще се преместят в студиото "Ню Бояна" в София. Копродукцията, в която участва и Димитър Гочев и компанията му "Камера",...

Осъдиха бивш полицай за отвличане

Бившият полицай от Разград Димитър Тодоров (36 г.) бе осъден за отвличане на млада жена, която затворил гола в багажника на кола. Окръжният съд в Шумен го осъди условно на 3 години и 5000 лв. обезщетение за жертвата Албена Мирчева (20 г.) Прокурорът Румен Рачев настояваше за ефективна присъда и обяви, че ще обжалва наказанието.
Престъплението Бившият полицай от Разград Димитър Тодоров (36 г.) бе осъден за отвличане на млада жена, която затворил гола в багажника на кола. Окръжният съд в Шумен го осъди условно на 3 години и 5000 лв. обезщетение за жертвата Албена Мирчева (20 г.) Прокурорът Румен Рачев настояваше за ефективна присъда и обяви, че ще обжалва наказанието. Престъплението

Брадата дама пя на Евровизия (видео)

Кончита Вурст, която се състезава от името на Австрия на тазгодишното издание на Евровизия, се яви на сцената с вечерна рокля, маникюр и брада. Истинското име на Вурст е Том Нойвирт, на 25 години. Песента, с която Вурст се яви - Rise Like a Phoenix, е сред десетте фаворити, за които се смята, че ще спечелят конкурса. Изпълнителката вижда песента си като метафора за нейната трансформация и бъдеща кариера.

Оборотът в търговията на дребно през март 2014 е нараснал, според данни на НСИ

По предварителни сезонно изгладени данни през март 2014 г. оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети” по съпоставими цени нараства с 0.4% спрямо предходния месец, посочват от НСИ. През март 2014 г.

Провериха досиетата на мераклиите за ЕП

София /КРОСС/ Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия извърши проверка на лица, регистрирани от ЦИК като кандидати за членове на Европейския парламент и обяви резултатите на сайта си.Проверени са 173 лица. Сто четиридесет и пет лица не подлежат на проверка по силата на закона.Сред имената, наред с вече известни на обществото, е и съпругата на големия оперен певец Никола Гюзелев - Анна Мария Гюзелева, която е шеста в листата на националния фронт за спасение на България.

Промишлеността с 4,2% ръст за година

На годишна база най-много се е повишило производството в добивната индустрия - с 6,7%. В преработващата промишленост ръстът е 4,7%, а в енергетиката - 2,4%. Лидери са мините за въглища, които са произвели с над 48% повече спрямо март 2013 г. Резултатите са си подобрили и предприятията за автомобили, ремаркета и полуремаркета. Производителите на На годишна база най-много се е повишило производството в добивната индустрия - с 6,7%. В преработващата промишленост ръстът е 4,7%, а в енергетиката - 2,4%. Лидери са мините за въглища, които са произвели с над 48% повече спрямо март 2013 г. Резултатите са си подобрили и предприятията за автомобили, ремаркета и полуремаркета. Производителите на

Русия си осигури подкрепата на Беларус за Евразийския съюз с обещание за безмитен петрол и $2 млрд. кредит


Президентът на Беларус Александър Лукашенко обяви, че страната му ще подкрепи подписването на споразумението за създаването на Евразийския икономически съюз, след като спорът за митата върху руските петролни продукти е бил разрешен.

"Успяхме да уредим въпросите, които ни тревожеха", каза днес Лукашенко пред репортери след края на преговорите в Москва. Русия се е съгласила да доставя безмитно по 23 милиона тона (169 милиона барела) петрол годишно през следващите 10 години, а в замяна...

Бионсе се сгоди на шега

Бионсе и рапърът Джей Зи, обявени за най-влиятелната двойка в шоубизнеса, се сгодиха. 
Щастливото събитие се случи на червения килим на бляскаво светско събитие в Ню Йорк. Остава обаче въпросът доколко този годеж е истински, а не просто забавна приумица на световноизвестните изпълнители.
Защото “годежът” повече приличаше на скеч, Бионсе и рапърът Джей Зи, обявени за най-влиятелната двойка в шоубизнеса, се сгодиха.  Щастливото събитие се случи на червения килим на бляскаво светско събитие в Ню Йорк. Остава обаче въпросът доколко този годеж е истински, а не просто забавна приумица на световноизвестните изпълнители. Защото “годежът” повече приличаше на скеч,

Размина се: Няма да ограждат със стена Факултета

Мисля, че това е абсолютно невъзможно, каза транспортният министър Данаил Папазов по време на среща с граждански организации в Министерски съвет, които се поинтересуваха дали най-накрая ще бъде скрита с ограда мръсотията, която се вижда от влаковете, преминаващи през столичния квартал Факултета.

Михнева: Убиха ямболската адвокатка, защото знаешe много неща

София /КРОСС/ Ямболската адвокатка Надежда Георгиева беше убита преди 14 години, тъй като знаеше много неща и засегнатите хора ги беше страх тя да не проговори. Това заяви пред TV7 разследващата журналистка Маргарита Михнева.По думите й убийството е знаково, защото е свързано с много известни хора, включително и висши магистрати. По случая са обвинени Орлин Аврамов, Пламен и Добринка Калайджиеви, които са оправдани на първа инстанция заради липсата на доказателства. 14 години по-късно Апелативният съд смята, че присъда може да се издаде и на базата на косвени доказателства.Михнева разказа потресаващи факти за смъртта на младата юристка, която имала таланта да пее и да свири на пиано. Ръката, която с увереност натискаше клавишите на пианото, беше почти откъсната. Тялото беше нарязано на парчета със сатър и след това завито с одеяло, за да се разложи колкото се може по-бързо, заяви журналистката.По думите й са изчезнали важни улики - компютъра на убитата, телефона й и направените от нея уличаващи записи на прокурори и магистрати.От екипа на предаването направиха опит да се свържат по телефона с бившия главен прокурор Никола Филчев. След като разбра поводът за обаждането, той заяви: "Я не ме занимавай с глупости бе, младеж", а малко след това затвори.

Мъжете, които няма да се оженят за вас

И защо няма смисъл да си губите времето с тях


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване