Новият кръг от ядрените преговори с Иран започва на 16 април

Последната среща във Виена постигна минимален напредък

БСП показа преференциите за Неков, поиска извинение от Борисов

Свидетели сме на поредната лъжа от страна на ГЕРБ и нейния лидер Бойко Борисов, че кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България под номер 15 – Момчил Неков, е получил преференция от 34 000 гласа поради контролиран вот от миньорите. Това се казва в писмо, разпространено от пресцентъра на БСП. Свидетели сме на поредната лъжа от страна на ГЕРБ и нейния лидер Бойко Борисов, че кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България под номер 15 – Момчил Неков, е получил преференция от 34 000 гласа поради контролиран вот от миньорите. Това се казва в писмо, разпространено от пресцентъра на БСП.

"Левски" ще играе в силната Адриатическа лига следващите три години


Баскетболният "Левски" ще участва в силния международен турнир Адраитическа лига. Сините подписаха договор за следващите три сезона.

Носителят на Купата на България получава покана от организаторите, като годишната такса за участие е 150 000 евро. Преговорите между двете страни са продължили три години, като в основата им е бил новият президент на сините Леон Гайдаджиев.

Гайдаджиев е взет в управата на "Левски" лично от Цветан Василев. Банкерът не присъства на днешната...

Общинари предлагат паспортизиране на поликлиниките във Варна, били в отчайващо състояние

Да се възложи паспортизация и обследване на сградите на общинските поликлиники, за да се добие цялостна представа от какви ремонти се нуждаят, предложиха членовете на комисията по архитектура на днешно заседание. Към момента болничните заведения са в отчайващо състояние.

Шефът на опозицията във Франция подаде оставка

Лидерът на Съюза за национално движение Жан-Франсоа Копе напуска поста от 15 юни, след загубата на евровота и разкрития за финансови злоупотреби

Оставка във Франция след скандал със Саркози

/КРОСС/ Лидерът на главната опозиционна партия във Франция - десния Съюз за народно движение (СНД) Жан-Франсоа Копе, обяви, че подава оставка от 15 юни, стана ясно след среща на ръководството на СНД, предадоха световните агенции. Редица видни фигури на дясноцентристката партия, включително бившия премиер на Саркози Франсоа Фийон, поискаха оставката на Жан-Франсоа Копе след последния корупционен скандал около него и пиар компания, притежавана от негови съдружници. Копе, който до този момент пренебрегваше призивите за оставка, се съгласи да се оттегли от 15 юни. Вчера бяха направени скандални разкрития за преразходи за 10 милиона евро, прикрити чрез фалшиви фактури на името на СНД по време на кампанията за президентските избори през 2012 г. Според френските медии компанията Event & Cie, филиал на пиар компанията Бигмалион, собственост на приятели на Копе, надписвала сметки на СНД, като спечелила най-малко 8 милиона евро (11 милиона долара) по време на кампанията за организиране на митинги. Часове преди драматичното разкритие на Лаврийо адвокат на Бигмалион заяви, че компанията била подложена на натиск да фалшифицира сметки на Саркози или рискувала да не й бъде платено. Трима бивши премиери - Ален Жупе, Жан-Пиер Рафарен и Франсоа Фийон ще ръководят колективно СНД до извънреден конгрес наесен.      

АБВ победи в родното място на Първанов

Движението е с най-висок резултат в Пернишка област


"Домът на призраците" се предлага за 5 млн. долара

Именно в този дом бе заснет пилотният епизод на култовия сериал "Зловеща семейна история"

Борисов да спре да лъже и да се извини, призова БСП

По повод твърдението му, че преференцииите за Момчил Неков дошли от контролиран вот

Нивото на река Дунав постепенно спада

Очаква се успокояване на обстановката в българо-румънския участък

Сливанията и придобиванията в региона са нараснали два пъти през 2013 г., сочи анализ


Обемът на сделките в сектора на сливания и придобивания за региона на Централна и Източна Европа през миналата година е нараснал малко над 2 пъти до 130 млрд. евро. Тенденцията се запазва през 2014 г. като първото тримесечие е трето поредно с растящ обем на сключените транзакции.

Това показва анализ на Raiffeisen Investment AG (Centrobank).

Средният размер на една сделка в региона през 2013 г. е бил 380 млн. евро. "През последната година, на пазара на сливания и...

Станишев и Местан решават бъдещето на управлението на среща тази вечер


Какво ще е бъдещето на управлението - смени в кабинета или оставка на правителството на Пламен Орешарски, как ще продължи работата на парламента и колко време може да издържи с блокиран кворум. Тези въпроси се очаква да обсъдят на среща тази вечер лидерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан, научи "Дневник" от източници в управлението.

Срещата е планирана още в неделя след евровота, но заради ангажиментите на Станишев като президент на ПЕС в Брюксел вчера и днес ще бъде чак...

Почина журналистката Йорданка Попова

/КРОСС/На 24 май 2014 г. ни напусна една светла личност и високо ценен професионалист в БНР. Йорданка Попова е наша уважавана и обичана колежка, посветила се с всеотдайност на работата в Българското национално радио в продължение на 40 години. С приноса си в Английска редакция на Радио България и в дирекция „Международно сътрудничество", тя остави незабравима следа в историята на БНР и във всички нас, които я познавахме. В съболезнователния адрес, изпратен от колегите от Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), четем: „Дана отвори вратите на БНР и на България за нас: тя беше прекрасна личност, интелигентна, чаровна, изискана, дружелюбна. Благодарение на нея, се научихме да харесваме България, българите и колегите в БНР, както и да даваме най-доброто от себе си в партньорските си отношения с Вас".  

Вижте любовните терзания на 5-годишно хлапе, което има три обожателки (видео)

Видеоклип на 5-годишно хлапе, страдащо от прекалено женско внимание, стана хит в интернет само за няколко часа. За три дни клипчето на малкия Казанова е гледано от над 2 милиона посетители на YouTube.
Тъжният чаровник споделя пред камерата на майка си, че е страшно изнервящо да имаш толкова много обожателки. Видеоклип на 5-годишно хлапе, страдащо от прекалено женско внимание, стана хит в интернет само за няколко часа. За три дни клипчето на малкия Казанова е гледано от над 2 милиона посетители на YouTube. Тъжният чаровник споделя пред камерата на майка си, че е страшно изнервящо да имаш толкова много обожателки.

Графика на деня: Сливанията и придобиванията в ЦИЕ са удвоили обема си през 2013

Най-голям инвеститорски интерес е имало към промишлеността, енергетиката и телекомуникациите, констатират от Raiffeisen Investment


Социолозите - ошашавени, продажни или бършат сълзи


"Социолозите са ошашавени", гласеше заглавие в национален всекидневник след парламентарните избори през 2005 г. Тогава голямата изненада беше високият резултат на "Атака".

Девет години по-късно изследователите в агенциите за демоскопски проучвания отново са "ошашавени". Сред десетките прогнози в последните дни преди евроизборите нямаше агенция, която да улови дори с приближение преднината на ГЕРБ пред БСП от 11% в изборните резултати. Само две фирми - "Алфа Рисърч" и "Екзакта" на...

Volvo показа уникалния интериор на следващия XC90

/КРОСС/ Volvo започна подготовката на фенове и специалисти за дебюта на следващото поколение XC90, разпространявайки първи официални изображения на интериора на модела. Официалната премиера би трябвало да се състои през август месец тази година. Шведите описват салона на XC90 като най-луксозния, който са правили досега. Почти всички бутони по таблото са заменени от голям сензитивен дисплей, по подобие на решението на Tesla с техния Model S. Както и преди, джипът ще се предлага и в 7-местна конфигурация. В кабината на машината са използвани доста висококачествени материали, като кожата, алуминият и дървените добавки доминират. Колата ще се продава и с 4-зонен климатроник, както и с най-модерната система за гласова активация на команди Apple Car Play. След дебюта на модела през лятото на тази година ще започне и приемането на предварителни поръчки. Производството стартира в първите седмици на следващата година в Швеция, пише Autoclub.  

Народни песни и танци в Каблешково /покана/

И тази година традиционно с български фолклор град Каблешково ще отбележи Международния ден на предизвикателството. На 30 май 2014 г.,  в голямата зала на читалището ще се състои концерт на Детски танцов състав “Емоция” при НЧ „Атанас Манчев – 1920” гр. Каблешков и “Атанас Манчев” гр. Бургас, а на 31 май 2014 г.,  от 19.00 ч. на мегдана ще  се танцува  много. Канят се всички граждани и гости на града да се включат в този хубав празник. Традиция е град Каблешково  да отдава почит на българската култура чрез народните танци на площада.

НОИ разсрочи 41 млн. лева дългове на Въгледобив „Бобов дол”

Предложението е направено в експресен порядък след приключване на изборите за Европейски парламент


Иран наложи бурка над Instagram

Президентът Хасан Рухани няма да може да отвори напълно интернет пространството на страната


Инспекцията по труда проверява мини "Бобов дол"

Проверяват се документи, свързани с ваучерите за храна, чрез които работниците са унижавани да чакат часове наред за основни хранителни продукти в магазина на работодателя си, без да знаят дали ще ги получат

Вижте любовните терзания на 5-годишно хлапе, което има три обожателки (видео)

Видеоклип на 5-годишно хлапе, страдащо от прекалено женско внимание, стана хит в интернет само за няколко часа. За три дни клипчето на малкия Казанова е гледано от над 2 милиона посетители на YouTube.
Тъжният чаровник споделя пред камерата на майка си, че е страшно изнервящо да имаш толкова много обожателки. Видеоклип на 5-годишно хлапе, страдащо от прекалено женско внимание, стана хит в интернет само за няколко часа. За три дни клипчето на малкия Казанова е гледано от над 2 милиона посетители на YouTube. Тъжният чаровник споделя пред камерата на майка си, че е страшно изнервящо да имаш толкова много обожателки.

Биопсията е най-сигурното изследване за рак на щитовидната жлеза

/КРОСС/Биопсията е най-сигурното изследване за рак на щитовидната жлеза и това изследване може да се направи преди операция, като в болнични условия се покрива от Здравната каса, това каза пред "Хоризонт" проф. Боян Лозанов, началник на Клиниката по ендокринология и нефрология в болница "Токуда". Размерът на възлите на щитовидната жлеза не винаги е критерий за наличието на ракови клетки в тях, каза професор Боян Лозанов: "Външните могат да бъдат доброкачествени, най-често те са такива, но могат да бъдат и злокачествени. Някъде около 5-7% са злокачествени. Сигурният начин да бъдат ограничени е тънкоиглената аспирационна биопсия на щитовидната жлеза." Само в университетските центрове се прави тънкоиглената биопсия за наличие на ракови клетки: "Има клинична пътека. Малко са местата, само университетските центрове в България, където това изследване засега е достъпно. И тъй като капацитетът е малък, записването и чакането за една такава биопсия понякога отива месец, което е неприемливо". Няма данни за увеличаване на заболеваемостта на щитовидната жлеза при аварията в Чернобил, допълни още професор Боян Лозанов.  

Инспекцията по труда ще проверява мини "Бобов дол"

Ще бъдат проверявани документи, свързани с ваучерите за храна, чрез които работниците са унижавани да чакат часове наред за основни хранителни продукти в магазина на работодателя си, без да знаят дали ще ги получат

Хъркането може да убие

В САЩ годишно 450 000 души умират в съня си от недостиг на кислород
То не само разваля семейства. Хъркането излага здравето и дори живота на риск. Може да предизвика сърдечни проблеми, склероза на сънните артерии, дори инсулт.
Причината е, че на хъркащия не му стига кислородът. Това води до хипоксия, обясни Лиони Хаджи, доктор по уши-нос-гърло. В САЩ годишно 450 000 души умират в съня си от недостиг на кислород То не само разваля семейства. Хъркането излага здравето и дори живота на риск. Може да предизвика сърдечни проблеми, склероза на сънните артерии, дори инсулт. Причината е, че на хъркащия не му стига кислородът. Това води до хипоксия, обясни Лиони Хаджи, доктор по уши-нос-гърло.

Дама влиза в парламента на мястото на евродепутата Емил Радев

Даниела Панайотова ще влезе в Народното събрание на мястото на избрания за евродепутат Емил Радев. 30-годишната Панайотова е областен координатор на Младежката организация на ГЕРБ – Варна, и като такава е член на Националния координационен съвет на МГЕРБ.

Почина поетесата Станка Пенчева

На 84-годишна възраст почина голямата българска поетеса Станка Пенчева. Това съобщиха във фейсбук поетите Маргарита Петкова и Добромир Банев.
Нейни стихотворения са отпечатани още в началото на 40-те в детски вестник "Изгрев". През 1952 г. завършва руска филология в Софийския университет и се свързва с младежките литературни среди. На 84-годишна възраст почина голямата българска поетеса Станка Пенчева. Това съобщиха във фейсбук поетите Маргарита Петкова и Добромир Банев. Нейни стихотворения са отпечатани още в началото на 40-те в детски вестник "Изгрев". През 1952 г. завършва руска филология в Софийския университет и се свързва с младежките литературни среди.

ББР отпуска кредити до 1 милион лева на земеделци

Българската банка за развитие (ББР) ще кредитира със суми до 1 млн. лв. земеделските производители. Според новите условия за финансиране на...

Божинов и Домовчийски се разбраха с Иванов и ще подпишат с "Левски"


Спортният директор на "Левски" Георги Иванов-Гонзо се е разбрал с нападателите Валери Божинов и Валери Домувчийски ите ще играя на "Герена" през следващия сезон, съобщи "Гонг".

Божинов е сред основните футболисти, които завърналият се на "Герена" Иванов иска да задържи в тима, а Домовчийски последва досегашния си наставник в "Черно море" в бившия им клуб.

28-годишният Божинов се присъедини към "Левски" през февруари с желание "да печели титли и купи" и договор до края на...

Валери Божинов се разбра с Иванов и остава в "Левски"


Нападателят Валери Божинов се е договорил с новия спортен директор Георги Иванов-Гонзо и ще остане в отбора и през следващия сезон, съобщи "Гонг".

Бившият национал е сред основните футболисти, които завърналият се на "Герена" Иванов иска да задържи в тима.

Божинов се присъедини към "Левски" през февруари с желание "да печели титли и купи" и договор до края на сезона, след като не бе играл от пролетта на 2013 г. Той взе участие в 14 мача на сините и отбеляза шест гола,...

Задържаха санитар от Плевен за подкуп

Мъжът поискал парите от съпругата на загинал в катастрофа


Пекин предложи на Москва да засели Сибир с китайци

Освен с парични инвестиции, Китай е готов да направи в Русия и „инвестиции в трудов капитал” и да засели пустеещи територии в Сибир и руския Далечен Изток, съобщи ИТАР–ТАСС.
Финансовите вложения на китайски компании в северния съсед възлизат на над 4 милиарда лева. Според зам.-председателят на републиката Ли Юанчао обаче, Освен с парични инвестиции, Китай е готов да направи в Русия и „инвестиции в трудов капитал” и да засели пустеещи територии в Сибир и руския Далечен Изток, съобщи ИТАР–ТАСС. Финансовите вложения на китайски компании в северния съсед възлизат на над 4 милиарда лева. Според зам.-председателят на републиката Ли Юанчао обаче,

Рашидов: Чеп за зеле не става от пеликаните около Стоянович

„Това са хора, с които не бих отишъл и до тоалетната. Чеп за зеле не става от тях. Тези пеликани, които са около министъра, да си взимат чантите тия ялови експерти и да си ходят. Комунизмът не си е отишъл, пеликаните отново са гладни.“ Такива гневни думи отправи по адрес на експертите в кабинета на министъра на културата Петър Стоянович неговият предшественик от ГЕРБ Вежди Рашидов. Днес скулпторът събра журналистите, за да изрази възмущението си от начина, по който се управлява сектор „Култура“. Той се оплака и от факта, че настоящият кабинет прави проверки на начина, по който са се стопанисвали ведомствата по време на ГЕРБ. „Сред отличниците, управлявали най-големи суми без нито едно нарушение, са Министерство на културата и някои общини", похвали се Рашидов. Бившият министър разкритикува наследниците си с мотива, че в края на мандата си ГЕРБ са оставили редица проекти, които са чака ли само да бъдат открити. "От една година няма процедура да се продължи Ларгото пред ЦУМ, където над 100 археолози работиха денонощно, а сега е обвито с найлони и е станало вода до колене", каза Рашидов. Той не пропусна да коментира и любимата си тема – Българския Лувър. По думите му музеят е бил готов преди една година. Вчера министър Стоянович покани Рашидов да посети музея, преди той да бъде отворен официално. Скулпторът каза, че е настоял на посещението да присъстват и медиите. Рашидов се опасява, че управляващите ще си припишат заслугите за Българския Лувър, който депутатът на ГЕРБ чувствал като свое постижение. „Прехвърлял съм тухли, поливал съм паркове“, каза Рашидов и подчерта, че няма да допусне някой друг да отнеме постиженията на ГЕРБ.

Почина поетесата Станка Пенчева

На 84-годишна възраст почина голямата българска поетеса Станка Пенчева. Това съобщиха във фейсбук поетите Маргарита Петкова и Добромир Банев.
Нейни стихотворения са отпечатани още в началото на 40-те в детски вестник На 84-годишна възраст почина голямата българска поетеса Станка Пенчева. Това съобщиха във фейсбук поетите Маргарита Петкова и Добромир Банев. Нейни стихотворения са отпечатани още в началото на 40-те в детски вестник "Изгрев". През 1952 г. завършва руска филология в Софийския университет и се свързва с младежките литературни среди.

Китай предложи на Москва да засели свои поданици в Сибир

Освен с парични инвестиции, Китай е готов да направи в Русия и „инвестиции в трудов капитал” и да засели пустеещи територии в Сибир и руския Далечен Изток, съобщи ИТАР–ТАСС.
Финансовите вложения на китайски компании в северния съсед възлизат на над 4 милиарда лева. Според зам.-председателят на републиката Ли Юанчао обаче, Освен с парични инвестиции, Китай е готов да направи в Русия и „инвестиции в трудов капитал” и да засели пустеещи територии в Сибир и руския Далечен Изток, съобщи ИТАР–ТАСС. Финансовите вложения на китайски компании в северния съсед възлизат на над 4 милиарда лева. Според зам.-председателят на републиката Ли Юанчао обаче,

Доклад на ЕС: Наркотиците – все по-сложен проблем

България е сравнително назад сред страните членки на Европейския съюз по употреба на наркотици и свързаните с нея смъртни случаи, сочи изследването

Доклад на ЕС: Проблемът с наркотиците се усложнява

България е сравнително назад сред страните членки на Европейския съюз по употреба на наркотици и свързаните с нея смъртни случаи, сочи изследването

33% от висшистите за ГЕРБ, 37% от песионерите - за БСП

Почитателят на Реформаторския блок е висшист от София до 60 г., а Бареков са подкрепили предимно млади мъже със средно образование от областен или малък град

Английско училище предава опита си в областта на аутизма на Карин дом

„Аз съм различен, ти си различен и тези разлики ни обогатяват” Това е мотото на едно от най-големите специални училища във Великобритания – щастливото училище Spring Common School за деца от 3 до 19г. със специални нужди. Училището получава отлични атестации за прогреса, който децата отбелязват по усвояване на предметите език и математика, прилагане на наученото, което им позволява да постигат успех в други дейности.

Първанов, Кунева и Сидеров са аут от политиката

Борисов слага егото си над важния разговор за държавата, да спре да се превъзбужда, призова го Николай Бареков. Тримата политици, според него, които вече са аут от политиката, са Първанов, Кунева и Сидеров. До средата на юни ББЦ и коалиция ще реши към коя група в ЕП да се присъедини.

Експерти гледат с песимизъм на бъдещето на ЕС след изборите

Каква ще е Европа утре? Ден след евровота, на който станахме свидетели на засилването на популистките партии, експертите се показаха песимисти за бъдещето на ЕС. Някои залагат на пауза в изграждането на Европа, докато други настояват за фундаменталната й промяна.   За един европейски дипломатически източник резултатът от европейските избори показва много по-тежка криза от предхождащата финансова и икономическа криза, криза на пренебрежение към Европа и на доверието.   Икономическите трудности бяха в основата на предишната криза, този път "ние загубихме чувството за полезността на Европа", отбелязва източникът с обезверена усмивка. "Възходът на популизма в Европа се ускори от икономическата криза. Европейските страни са разклатени от глобализацията, която им налага болезнена адаптация, чиято политическа цена е висока", потвърждава Жан-Доминик Джулияни, председател на фондацията Робер Шуман, проевропейски институт за изследвания, разположен едновременно в Брюксел и в Париж.   Големите проевропейски партии начело със социалистите и християндемократите остават като цяло мнозинство в Европарламента, но всички са оредели след историческия натиск на еврофобските движения, независимо дали произлизат от левицата (Гърция, Италия) или от десницата и крайната десница (Великобритания, Франция, Дания).   Тези партии може да получат общо една пета от местата в Европейския парламент.   Според френския всекидневник "Монд" европейските избори в неделя са довели до "еврофобска вълна на Стария континент".   Вестникът посочва на първо място трио от партии, излезли начело в своите страни: Британската ЮКИП (с 27.5 на сто от гласовете), Датската народна партия (26.7 на сто от гласовете) и френския Национален фронт (с 25 на сто). "Европа в руини" На тези избори не участваха повече от един на всеки двама европейски избиратели, нов знак за загубата на интерес в една Европа, която още не е излязла от кризата.   "Популистите напредват във всички страни от Европейския съюз. Европа е в руини. Можем само да я възстановим": тази констатация принадлежи на Даниел Келер, Велик магистър на масонската ложа Великият изток на Франция, която ще участва тази седмица в Париж във форум на двайсетина европейски масонски организации, целящи да възстановят гражданското мислене.   За Жан-Доминик Джулияни "евроскептичното предизвикателство е отправено едновременно към страните членки и към европейските институции. Страните членки изискват правителствата да казват истината за необходимите реформи, които се предприемат, дори на цената на загуба на властта. Институциите имат нужда от пътна карта, която да уточнява приоритетите, заедно с календар, например за бюджетното сближаване, а защо не и на социалното".   Но дори ако френският премиер социалист Манюел Валс смята за възможно да се "променят насоките" на Европа, "за да подкрепя в по-голяма степен растежа и работните места, което не е правила от години", експрезидентът от десницата Никола Саркози наскоро се изказа в полза на отказ от серия от правомощия на Европейския съюз.   В частност, той посочи "безапелационния провал" на "основния въпрос за миграционните потоци" в Европа, като предложи да се суспендират Шенгенските споразумения в очакване на създаването на обща имиграционна политика.   Защото за много избиратели гласуването за евроскептичните формации показва преди всичко желанието страните им да бъдат на по-преден план от технократската власт на Брюксел.   "Ако Европа успее да отговори на очакванията на избирателите и ако икономиката се подобри, може би недоволството ще намалее. Но има желание за повторно утвърждаване на националния суверенитет, на което няма да е лесно да се отговори", отбелязва Джовани Орсина, професор по политически науки в Рим.   "На тези избори се вижда, че някои казват: Трябва да мислим повече за себе си като национална държава. Трябва да оставим някои неща у дома по отношение на политиката и да не се премества всичко в Брюксел", добавя Клаус-Дитер Сон, експерт от Центъра за европейска политика във Фрайбург в югозападната част на Германия.   Послание, разбрано добре от британския премиер Дейвид Камерън, който вчера отдаде победата на популистката партия ЮКИП на "дълбокото обезверяване", изпитвано от Обединеното кралство към ЕС.   Той обеща "истинско пълно предоговаряне, което ще подобри мястото на Великобритания в Европа". По БТА.

Димитров: Това е огромно разочарование за мен

"Това е огромно разочарование за мен, мислех, че имам големи шансове тук", коментира българският тенисист Григор Димитров, след като отпадна още в първия кръг на Ролан Гарос. Димитров загуб...

Ходжсън: Започвам да работя за тандема Стъридж - Рууни

Селекционерът на Англия Рой Ходжсън заяви, че един от приоритетите в работата му е да създаде добро партньорство в атака между Уейн Рууни и Даниел Стъридж. Той подчерта, че е рано да се говори, че так...

Япония победи минимално Кипър в контрола

Отборът на Япония победи Кипър с 1:0 в контролна футболна среща. Двубоят се изигра в Сайтама. Ацуто Учида в 43-ата минута вкара гола за тима на Япония.Двубоят бе част от подготовката на отбора на Япон...

Подолски хвърли журналист в басейна (ВИДЕО)

Не е препоръчително да се шегуваш с германските национали по време на работа. Или поне не с нападателя на Арсенал Лукас Подолски. Това правило ще си наложи да спазва немски журналист, който отразява п...

19 хиляди съседи се топят пред ДНСК

От началото на годината до края на април в Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) са подадени 18 948 жалби и сигнали от физически и юридически лица. Това съобщиха от ДНСК за “Труд”.
В 98% от случаите са засегнати интересите на самите жалбоподатели, като най-често оплакванията са срещу съседи. От началото на годината до края на април в Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) са подадени 18 948 жалби и сигнали от физически и юридически лица. Това съобщиха от ДНСК за “Труд”. В 98% от случаите са засегнати интересите на самите жалбоподатели, като най-често оплакванията са срещу съседи.

68 тона отпадъци са събрани от всички природни паркове за шест години


Природните паркове на България – 11 на брой, съхраняват част от последните чисти реки и вековни гори, безценни животински и растителни видове. Те са най-голямата защитена територия в страната ни. От същите тези уникални местообитания са събрани 68 тона отпадъци за последните шест години. За това помагат над 13 000 доброволци в рамките на кампанията "Национален ден на природните паркове". За това информира организаторът на инициативата WWF – България.

През годините са били открити и...

МВФ: По-силното възстановяване на Испания зависи от действията на ЕЦБ

Тласът на растежа ще дадат и по-ниските разходи за кредитирането на испанските фирми и семейства, посочиха от Фонда


Британци "откраднаха" идея на Елин Пелин, създадоха мъгла за ядене

Британска компания създаде мъгла за ядене, която не съдържа нито една калория, съобщава в. "Дейли мейл".
Мъглата се създава с машина на базата на ултразвуково изпаряване и е с 200 вкуса, сред които франкфуртери, яйца, боб, пушен бекон, подправки, през стриди, омари и всякакви други деликатеси до шоколад, ябълков пай, ягоди и сметана. Британска компания създаде мъгла за ядене, която не съдържа нито една калория, съобщава в. "Дейли мейл". Мъглата се създава с машина на базата на ултразвуково изпаряване и е с 200 вкуса, сред които франкфуртери, яйца, боб, пушен бекон, подправки, през стриди, омари и всякакви други деликатеси до шоколад, ябълков пай, ягоди и сметана.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване