Откриха първите два плажа

Заради рязкото затопляне на времето вече са открити първите два плажа – градският във Варна и на Златните пясъци. Това съобщи за в. „Черно море“ Лавренти Силов, специалист по водно спасяване към Областния съвет на БЧК. До края на месеца ще бъдат открити и останалите плажове, увери той.

Малайзия оповести събраните данни за изчезналия Боинг

За да отговори на исканията за прозрачност от страна на роднините на жертвите, малайзийското правителство публикува всички базови данни, които доказват, че изчезналият през март полет MH370 е приключил фатално в южната част на Индийския океан.

В Корея правят по-широки паркоместа за жените

Шофьорските умения на дамите често дават материал за подигравателни коментари. И макар че и сред представителките на нежния пол има някои много...

Десетки убити при боевете за летището в Донецк

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков изключи исканото от новия украински президент Петро Порошенко връщане на Крим в състава на Украйна

Пациент наби лекар от Спешния център във Варна

В неделя вечерта е станал пореден инцидент с лекар във Варна. По време на дежурство в Спешния център на МБАЛ „Света Анна“ д-р Преслав Пенев е бил нагрубен и след това ударен с юмрук от пациент.
„Дойде пациент с прорезна рана в областта на дланта на палеца и пети пръст, разказа той. - Събитията се случиха в рамките на няколко секунди. В неделя вечерта е станал пореден инцидент с лекар във Варна. По време на дежурство в Спешния център на МБАЛ „Света Анна“ д-р Преслав Пенев е бил нагрубен и след това ударен с юмрук от пациент. „Дойде пациент с прорезна рана в областта на дланта на палеца и пети пръст, разказа той. - Събитията се случиха в рамките на няколко секунди.

Най-малко 30 убити при боевете за летището в Донецк

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков изключи исканото от новия украински президент Петро Порошенко връщане на Крим в състава на Украйна

Луис Суарес се възстановява "много бързо" след операцията


Носителят на "Златната обувка" Луис Суарес се възстановява много добре след операцията на менискуса и в щаба на уругвайския национален отбор са оптимисти за участието му на световното първенство в Бразилия. 

Нападателят на "Ливърпул" беше опериран преди пети дни. Възстановяването от подобна процедура обикновено трае между 15 дни и четири месеца, а първият мач на Уругвай на световното е на 14 юни срещу Коста Рика. 

"Би било смело от наша страна да кажем дали ще е готов за...

Мтел отново е с най-бързата 3G мобилна мрежа

Резултатите са базирани на най-краткото време за зареждане на HTTP сайтове и най-бързия FTP трансфер


Нигерия откри къде са отвлечените от "Боко Харам" ученички

Нигерийски военни са установили местоположението на отвлечените преди седем седмици от "Боко Харам" близо 300 ученички, съобщи Ал Джазира, позовавайки се на министъра на отбраната на Нигерия.
Маршал Алекс Бадех каза вчера, че една потенциална операция би поставила момичетата в опасност от кръстосан огън. Нигерийски военни са установили местоположението на отвлечените преди седем седмици от "Боко Харам" близо 300 ученички, съобщи Ал Джазира, позовавайки се на министъра на отбраната на Нигерия. Маршал Алекс Бадех каза вчера, че една потенциална операция би поставила момичетата в опасност от кръстосан огън.

Биха лекар и в Спешния център във Варна

В неделя вечерта е станал пореден инцидент с лекар във Варна. По време на дежурство в Спешния център на МБАЛ „Света Анна“ д-р Преслав Пенев е бил нагрубен и след това ударен с юмрук от пациент.
„Дойде пациент с прорезна рана в областта на дланта на палеца и пети пръст, разказа той. - Събитията се случиха в рамките на няколко секунди. В неделя вечерта е станал пореден инцидент с лекар във Варна. По време на дежурство в Спешния център на МБАЛ „Света Анна“ д-р Преслав Пенев е бил нагрубен и след това ударен с юмрук от пациент. „Дойде пациент с прорезна рана в областта на дланта на палеца и пети пръст, разказа той. - Събитията се случиха в рамките на няколко секунди.

Шеф на комисия пред закриване предлага решение за нелегалния внос на зеленчуци


Въпреки започналите проверки на вноса на плодове и зеленчуци у нас от началото на годината  с мобилни групи все още няма ефект, защото се проследяват само тировете, но не и микробусите под 3.5 тона. Те си минават необезпокоявани. Това казва в интервю за в. "Преса" Едуард Стойчев, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, която предстои да бъде закрита.

По думите му друга схема за заобикаляне на контрола по нелегалния внос била от проследявания тир стоката да...

Загубихме и заради слаби министри

/КРОСС/ Илияна Йотова, член на ръководството на БСП и евродепутат - Г-жо Йотова, какъв е коментарът ви за резултата на БСП на тези евроизбори? - На първо четене - много сериозна загуба. Резултат, който лично аз не очаквах. Имаше много настроение и ентусиазъм в тази кампания. Очевидно обаче нещо не уловихме докрай. Може би между ентусиазма и реалния вот. Подценихме настроението на хората за тази една година. Избирателите все още не могат да усетят разликите между двата типа управление и това, което правителството на Орешарски, подкрепяно от нас, направи за тази година. Не са толкова видими още белезите на подобряване на социалната ситуация, която според мен беше основният проблем и ни донесе тези лоши резултати. Имаше разбира се сигнали по това отношение още по време на кампанията. Хората редовно и често питаха за пенсиите си, за доходите си, за работните места. Очевидно има наказателен вот срещу нас, затова че мерките в социалната сфера не са достатъчни. Освен това няма как да не се признае, че очаквахме по-голяма избирателна активност. Третият ми генерален извод е, че европейската тема все още е много далеч от българските избиратели, в частност и на избирателите на БСП. - Залог ли е резултатът от евровота за кабинета "Орешарски"? - Вариантите не са толкова много. Първо е видно, че ще нарасне натискът върху кабинета от опозиционните партии - и от тези, които сега са в парламента, и от тези, които вече имат и представителство в ЕП

Тежка катастрофа взе жертва, две деца са в болница

Две деца пострадаха тежко, а майка им загина на място при тежка катастрофа на пътя между селата Острово и Брестовене, предаде кореспондентът на БГНЕС от Разград.

Ало измамник измъкна от възрастна жена 11 000 лв.

Излъгал я, че дъщеря й е в болница и трябват пари за лечението й


Жена загина, децата й в тежко състояние след катастрофа

36-годишен неправоспособен водач, каращ семейството си, изхвърча от пътя край Брестовене

Българите пътуват най-много за Испания, Англия, Чехия

Пътуванията на български граждани в чужбина през април 2014 г. са 323.6 хил., или с 4.6% над регистрираните през април 2013 година.

Спецсъдът изненадан, че измамникът Деси е в ареста

Екстрасенсът Десислав Велков, по-познат като Деси от Пелово пропусна първото заседание по поредното дело срещу него, този път в Спецсъда. Оказа се, че магистратите не знаят, че той е в ареста в Стара Загора и макар че самият Деси е бил уведомен от майка си за днешното заседание, незнайно защо не беше конвоиран. Така делото беше отложено за 9 юни.

Лидерът на десницата във Франция подаде оставка след скандал със Саркози

Лидерът на основната опозиционна партия във Франция, Съюз за народно движение, напуска поста си след шокиращи твърдения, че фактури от предизборната кампания на бившия президент Никола Саркози са б...

Челси с нова офанзива към Фалкао

Треньорът на Челси Жозе Моуриньо иска да привлече нападателя на Монако и съотборник на Димитър Бербатов - Радамел Фалкао, предава Daily Star. Според изданието, „сините“ от Лондон ...

Украйна не иска да плаща газовия дълг към Русия

Украйна съобщи, че е е доволна от пътната карта, предложена от ЕС за разрешаване на газовия конфликт между Киев и Москва, като поиска уверения относно намаляването на цените преди изплащането на д...

Пеле: Жалко, че Алкантара и Коста не са в нашия тим

Кралят на футбола Пеле изрази съжаление от факта, че националите на Испания Диего Коста и Тиаго Алкантара не са в отбора на Бразилия за световното първенство това лято. И двамата играчи можеха да нося...

Джо Харт: Отиваме на Световното, за да го спечелим

Вратарят на Манчестър Сити Джо Харт показа завиден оптимизъм и сподели, че той и неговите съотборници в националния отбор на Англия се целят възможно най-високо на предстоящото световно първенство по ...

Парейра: През 2002 г. фаворити бяха Аржентина и Франция, а те не излязоха от групата

Карлос Алберто Парейра, техническият директор на Бразилия, изрази надежда, че "селесао" ще се справи с ролята на фаворит в предстоящото световно първенство. Парейра води Бразилия на Мондиала...

Лео развъртя кръшни танци с омъжена моделка в Кан

Официалното гадже на вълка от Уолстрийт е моделът на Victoria's Secret Тони Гарн. Това обаче не му пречи да се позабавлява с омъжената лъвица Кейти Клиъри, докато беше в Кан.

Нигерия откри къде "Боко Харам" държи отвлечените ученички (ВИДЕО)

Нигерийски военни са установили местоположението на отвлечените преди седем седмици от Нигерийски военни са установили местоположението на отвлечените преди седем седмици от "Боко Харам" близо 300 ученички, съобщи Ал Джазира, позовавайки се на министъра на отбраната на Нигерия. Маршал Алекс Бадех каза вчера, че една потенциална операция би поставила момичетата в опасност от кръстосан огън.

Бареков: Борисов да спре да се държи като дете, на което са му взели камиончето


"Дръжте се като държавници, а не като малки разсърдени деца!" Такъв съвет дава на загубилите и победили политици на европейските избори лидерът на "Българуия без цензура" (ББЦ), бившият телевизионен водещ Николай Бареков в разпратено до медиите писмо.

Ето и останалата част от писмото на Бареков:

За г-н Първанов, г-жа Кунева и г-н Сидеров всичко свърши. Нека да направят опит да не паразитират и зацапват и без това замърсената политическа среда с присъствието си. Г-н...

Депозитите на домакинствата са нараснали с над 10% годишно в края на април

Като цяло депозитите на неправителствения сектор в края на миналия месец са се увеличили с 8,8% на годишна база


За 4 пореден път Застраховател на годината е "ДЗИ-Общо застраховане" ЕАД

Пазарен дял и брутни изплатени обезщетения са част от критериите за избор


Русия е съгласна да понижи цената на природния газ за Украйна

/КРОСС/ Русия е съгласна да понижи цената на природния газ за Украйна, като премахне експортната такса, но размерът на понижението ще стане предмет на преговори след изплащане на част от задълженията, заяви директорът на „Газпром" Алексей Милер в интервю за телевизия „Россия 24".  Украинската страна разглежда варианта до края на седмицата да заплати дълга си за газ в обем от 2 млрд. долара и още 500 млн. долара като предплата за бъдещите доставки, предава ИТАР-ТАСС, посочи Милер и допълни, че съгласно предложения вариант, авансовото плащане трябва да бъде внесено до 7 юни без дискусии по цената. Директорът на руската газова компания каза още, че рисковете за това Украйна да не изплати дълга си по предложения вариант остават значими. Следващата тристранна среща може да се проведе в петък в Брюксел, но при условие, че украинската страна покрие част от дълга си. Според руската газова компания, дългът на Украйна пред „Газпром" надхвърля 3,5 млрд. долара.

Порошенко призова Янукович да се върне в Украйна и да застане пред съда

Виктор Янукович трябва да се завърне в Украйна и да се изправи пред съда. Това обяви пред медиите новоизбраният президент на страната Петро Порошенко. Още преди да бъде избран за държавен глава, милиардерът предлагаше Янукович да бъде съден публично на 100-хилядния стадион "Олимпийски" в Киев.

Заблуда за очите и мозъка: Най-добрите илюзии на годината

Анимиран вариант на класическа илюзия бе определена за Илюзия на годината на конкурс в Сейнт Пит Бийч във Флорида, информира "Дейли мейл".
Става дума за т.нар. Илюзия на Ебингхаус, известна още като Кръговете на Тиченър. Класическият вариант представлява два кръга с един и същи размер, поставени близо един до друг. Анимиран вариант на класическа илюзия бе определена за Илюзия на годината на конкурс в Сейнт Пит Бийч във Флорида, информира "Дейли мейл". Става дума за т.нар. Илюзия на Ебингхаус, известна още като Кръговете на Тиченър. Класическият вариант представлява два кръга с един и същи размер, поставени близо един до друг.

Преференцията не е капан

БСП разчиташе на “пропорционален” електорат, но получи куп невалидни бюлетини. В тях №15 е зачертан само в кръгчето за мажоритарен избор на кандидат, но не и в квадратчето. Други маркираха два пъти 15 и изстреляха напред някой си Момчил.
 Левицата обаче да не вини бюлетината, а да се запита защо не е обяснила на хората си как да я използват. БСП разчиташе на “пропорционален” електорат, но получи куп невалидни бюлетини. В тях №15 е зачертан само в кръгчето за мажоритарен избор на кандидат, но не и в квадратчето. Други маркираха два пъти 15 и изстреляха напред някой си Момчил. Левицата обаче да не вини бюлетината, а да се запита защо не е обяснила на хората си как да я използват.

ДНР преминава към руското законодателство

/КРОСС/ Ръководителят на временното правителство на самопровъзгласилата се Донецка народна република Денис Пушилин се обърна с молба за помощ към Русия и обяви, че републиката преминава към руското законодателство. Това заяви той в свое видео обръщение, публикувано в интернет, предаде РИА Новости. По думите му, предвид сложната ситуация Донецк може да се окаже на прага на хуманитарна катастрофа. „Затова сме принудени да се обърнем към целия руски народ да окаже каквато и да е достъпна помощ”, каза той. „Въпреки всичко, ние продължаваме да строим граждански институции и обявявам, че преминаваме към руското законодателство. Това е неотложна мярка”, каза Пушилин в своето обръщение.

И част от Аспарухово остана без вода

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнали аварии, без вода ще останат абонатите в кв.Аспарухово в района на ул."Стенка Разин" и ул."Моряшка" до 15 часа и в района на ул."Перекоп", ул."Манастирска", ул.

Почина най-дебелият човек на планетата

В момент от живота си Мануел Урибе тежеше 590 кг


Последният мандат е за ДПС

/КРОСС/ Последният 17-и мандат за Европейския парламент отива у ДПС, изчисли математикът проф. Михаил Константинов. Така разпределението в Европарламента става следното: ГЕРБ - 6 места, „Коалиция за България" - 4 места, ДПС - 4 места, „България без цензура" - 2 места, Реформаторски блок - 1 място. В интервю за ТV7 Константинов обясни и как се зачислява това място. На база изборните резултати всяка партия получава т. нар. „изборен остатък", който представлява дробно число. Той се получава, като процентният резултат на всяка партия се дели на 84 - колкото са сумарно процентите на всички формации, успели да прескочат бариерата. За да се получи дробният остатък, резултатът от по-горните сметки се умножава по 17. (Пример - Реформаторски блок 6,45 / 84 е 0,0767, което, умножено по 17, прави 1,305) Тази формула отрежда следните изборни дроби на партиите: ГЕРБ - 6,2; БСП - 3,8; ДПС - 3,5; ББЦ - 2,2; РБ - 1,3. След установяването на дробните числа, се раздават първите мандати, съответстващи на целите числа за партиите, след което остават две свободни места. Първото от тях се дава на формацията с най-голям остатък. Това е КБ, чиято мандатна дроб е 3,8. Последното място се определя на същия принцип и се дава на партията със следващата най-голяма цифра след десетичната запетая. Това е ДПС, която има 3,5

Две български фирми ще шият униформи за френската армия


Българските шивашки фирми "Каро-06" и "Трансконфексион" спечелиха поръчка на френското министерство на отбраната на стойност 14 млн. евро, съобщи "Капитал Daily".

Заявката е за ушиване на 3 млн. панталона и 2.7 млн. сака.

От години двете предприятия в кърджалийското село Жълтуша шият униформи за чуждестранни клиенти, с което осигуряват постоянна работа на близо 80 души.

В откритата обществена поръчка на френското министерство са участвали предимно френски и...

Ван Перси: Искам да играя и на 40 години

"С Ван Гаал си паснахме още от първата минута, връзката ни е специална"

Ван Перси: Искам да играя и на 40 години

"С Ван Гаал си паснахме още от първата минута, връзката ни е специална"


България рискува да загуби 40 млн. лв. по ОП "Регионално развитие", според ГЕРБ

Най-рискови били проектите за Българския Лувър и Ларгото в центъра на столицата


The Telegraph: Престолонаследникът Григор Димитров е готов да свали Федерер от трона

Цитаделата на "голямата четворка" може би няма да падне скоро. Но през този сезон, с лекуващия китката си Новак Джокович и Рафаел Надал, който показва колебания на клей, няколко въжени стълби бяха прехвърлени през бойниците. Главните претенденти са трио, представляващо тенис поколението на родените през 90-те години. Григор Димитров, Милош Раонич и Кей Нишикори са родени в рамките на 18 месеца в началото на 90-те, точно както Надал, Джокович и Анди Мъри дойдоха от поколението на групата тенисисти, родени в средата на 80-те, пише британският в. The Telegraph . През следващите няколко години те биха могли да се превърнат в новата група съперници в елитния тенис и да запазят този спорт популярен. Или, в случая с Димитров, да го запазят модерен. Красив и котиращ се, с приятелката си бляскавата кралица Мария Шарапова 23-годишният Димитров бе поставен на 5-ата позиция в класацията на SportsPro на най-добре продаваните спортисти. Никой от неговите връстници няма толкова голям потенциал да излезе от новините за спорт и да влезе в клюкарските заглавия. От гледна точка на спонсорите е само за добро, че коприненият бекхенд с една ръка на Димитров прилича на този на Роджър Федерер - тенисистът, от чието пенсиониране спортът се страхува повече от всичко. Именно благодарение на факта, че цялостната му техника наподобява толкова техниката на великия Федерер, през основната част от кариерата си Димитров е познат с псевдонима "Бебето Фед". В самия Димитров обаче нараства недоволството от това сравнение.  "Дошло е време да се сложи край на подражанието и начало на пионерството", казва българският тенисист пред The Telegraph. "Мисля, че има рецепта за всеки от нас. И не мисля, че те се припокриват. Не мисля, че понеже нещо е работило за един играч, същото ще работи и за мен. Когато започнах да играя в професионалните турнири, почувствах, че всеки ден гледам към големите играчи и опитвам нещо ново. Гледах ги в съблекалните и наблюдавах как те правят стречинг упражнения, как загряват, с какво се хранят. Опитах да изключа глутена от диетата си, което не проработи за мен. Опитах да тренирам като луд във фитнеса. На турнира в Бризбейн миналата година правих упражнения с клякане и вдигане на тежести по три пъти преди всеки мач и бях като изцеден. Правил съм бикрам йога, но така или иначе съм много пластичен и едвам успявам да запазя необходимото тегло на тялото ми. И тогава, по някаква причина, това ужасно сравнение с Роджър (Федерер) дойде, защото всеки си мислеше, че това е, което се опитвам да направя. Никога не съм имал намерението и никога не съм провокирал подобно нещо - да изглеждам като него или да бъда като него. Но всичко, което правех, беше обръщано по този начин и това добавяше масло в огъня. Гледах всичките му мачове, това не е лъжа. Малките деца имат идоли и се опитват да приличат на тях, но има момент, в който си казваш: "Майната му, аз съм си аз". И когато го направиш, цялото ти разбиране за света се променя", споделя Димитров. Може би е ирония на съдбата, че животът на Димитров сега е повлиян от двама мъже на име Роджър - не само Федерер, но и Рашид, неговия треньор - приказливият австралиец, когото Димитров нае в началото на октомври. Само седмица по-късно той спечели първата си титла от турнир на ATP в Стокхолм и оттогава спечели и турнирите в Акапулко и Будапеща. Ангажирането на Рашид беше смела стъпка, въпреки че треньорът вече беше изградил стабилна репутация след работата си с Лейтън Хюит и Жо-Вилфрид Цонга. С физиката си на пристрастен към бокса, той има репутацията на човек, който налага тежък военен режим. "По отношение на физиката му той е загубил поне няколко години", казва Рашид за Григор пред The Telegraph. "Наблюдавах го като млад играч на турнирите и си давах сметка, че тя е едно от основните неща, които го дърпат назад. Не изглежше като да се прави достатъчно в тази област. Само трябва да погледнете къде беше Анди (Мъри) преди пет или шест години, беше подобно. Вижте Анди сега, съвсем различен е и това му позволи да добие много увереност на корта и на това се дължат и резултатите му. С Григор само сме докоснали физическата страна на нещата. Мисля, че той е на една четвърт от пътя, който трябва да извърви по отношение на физическата си подготовка. Мисля, че след 18 месеца той ще бъде привлекателен спортист", казва Рашид пред британския вестник. Въпреки че Димитров е роден в България, синът на треньор по тенис е живял малко време в родината си - през ранните си тийнейджърски години той е в Париж, в академията на Патрик Муратоглу, след което прекарва известно време в Стокхолм, а сега живее в Лос Анжелис. Самият той казва, че прекарва свободното си време като типичен калифорниец. "Просто се качвам се на колелото и обикалям. Аз съм много творческа личност. Обичам да ходя на брега, може би просто за да размишлявам или да тренирам, или отида до баровете на плажа без тениска - да правя щуротии, за да се забавлявам. Това е личността, която съм и обичам да бъда такъв, защото така се вдъхновявам. А вдъхнови ли се веднъж, човек вижда толкова ясно пред себе си и е толкова уверен, че не може да направи грешната стъпка." И добре, че е така, защото никой не иска той да греши. В спорт, където ранглистата се размества постоянно, бремето върху престолонаследника на тенис короната е огромно.

Приказка за вълшебната флейта

В навечерието на празника на децата фондация "Културни перспективи", издателство „Ентусиаст“ и Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ ще подарят на малчуганите и техните родители един вълнуващ музикален следобед

Бареков: Борисов не трябва да се сърди, а да подкрепи "Чисти ръце"

Към всички загубили и победили политици на европейските избори отправям един приятелски съвет: Дръжте се като държавници, а не като малки разсърдени деца! За г-н Първанов, г-жа Кунева и г-н Сидеров всичко свърши.
Нека да направят опит да не паразитират и зацапват и без това замърсената политическа среда с присъствието си. Към всички загубили и победили политици на европейските избори отправям един приятелски съвет: Дръжте се като държавници, а не като малки разсърдени деца! За г-н Първанов, г-жа Кунева и г-н Сидеров всичко свърши. Нека да направят опит да не паразитират и зацапват и без това замърсената политическа среда с присъствието си.

Световната банка предвижда енергийна криза на Балканите

Опустошителните природни бедствия на Балканите през последния месец ще доведат до забавяне на икономическия растеж в региона през тази година....

Дългосрочните бизнес кредити се увеличават

Фирмените кредити със срок на изплащане над 5 години са нараснали с 10% през изминалата година спрямо предходната. Това става ясно от данни на...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване