Впечатляваща подкрепа за ДПС в Полша

/КРОСС/ Впечатляваща подкрепа за ДПС в Полша изскочи от протоколите с гласуването, качени на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК). Може и във Варшава за движението бюлетина да са пуснали едва двама избиратели, но за сметка на това, в малкото погранично градче Ленкница, от 231 действителни гласа... 231 са отишли за ДПС. Бърз преглед и на останалите СИК в чужбина показва две неща. Първо, че ДПС се радва на голяма популярност в някои определени райони в държави, в които иначе масово се е гласувало за ГЕРБ и Реформаторския блок. И второ, че са пратили в чужбина голям брой членове на СИК, както и застъпници и представители. Испания от своя страна определено е на ГЕРБ. Любопитен обаче е резултатът в СИК в Тафая - от общо 122 валидни бюлетини 102 са ДПС. В Брюксел печелят реформаторите и ГЕРБ. Но пък в една от секциите, които са общо четири, половината от гласовете отново са за движението - 159 при общо 392 валидни бюлетини. Там ДПС има застъпник - Шеназ Камберова. В Гент пък от 369 гласа, 251 са отишли за ДПС. В Антверпен е същото - 236 гласа от общо 314. ДПС се представя добре и в Швеция. Има 79 гласа в Стокхолм от общо 207. ГЕРБ и Реформаторите пък са взели съответно 58 и 32 гласа. 92 бюлетини в полза на движението има и в Малмьо. При близо 20 за партията на Бойко Борисов и малко над 10 за сините.  Във Винер Нойщат в Австрия пък 93 гласа са отишли за ДПС от общо 113. Председател е Шениз Пачалъ. Хасан Рашид пък е наблюдател

Щетите на “Лазур” - под 55 000 лева

Щетите, причинени от фенове на “Ботев” на ст. “Лазур” в Бургас при 0:1 с “Лудогорец” на финала за купата, са под 55 000 лв. Това се разбра от посещението на административния шеф на клуба Иван Йотков и независими експерти за опис на вредите. 

 Очакванията бяха 150 000 лева, тиражираха се и бомбастични цифри до 1 млн. лв. “Размерът варира между 35 Щетите, причинени от фенове на “Ботев” на ст. “Лазур” в Бургас при 0:1 с “Лудогорец” на финала за купата, са под 55 000 лв. Това се разбра от посещението на административния шеф на клуба Иван Йотков и независими експерти за опис на вредите. Очакванията бяха 150 000 лева, тиражираха се и бомбастични цифри до 1 млн. лв. “Размерът варира между 35

Азбукарите ще наградят 16 победители в конкурса „Искам да бъда“ на официална церемония на 1 юни, в 11:00 часа, в НИМ

 Конкурсът за рисунка, организиран от Азбукари за втора поредна година, провокира участниците да представят мечтите за бъдещото си професионално развитие и да заявят смело „Искам да бъда“. Почти 600 деца от цялата страна се впуснаха в приключението да разкажат за себе си с различни техники в изобразителното изкуство. Участниците бяха разделени в три възрастови категори – между 5 и 7 години, от 8 до 12 години и между 13 и 18 години. Във всяка една от тях има по четирима отличени. Изборът кои деца да бъдат наградени бе направен от председателя на българските художници Любен Генов, Божидар Хинков, Румяна Дочева, Мария Димитрова, Йоанна Драгнева и Искрен Пецов. Още 4 награди ще бъдат раздадени на отличници, чийто рисунки бяха подкрепени във фейсбук страницата - Детски фестивал „Вярвам в теб!“ „Чрез този конкурс децата и младежите нарисуваха какви искат да станат, а ние искрено се надяваме техните мечти да се сбъднат, за да има вбъдеще повече будители, учители, просветители, книжовници, учени, лекари, социални работници и адвокати“, заяви Цвета Кирилова. В офиса на „Сдружение Азбукари“ и в момента продължават да пристигат подаръци за победителите, предоставени от фирми и съмишленици на организацията. По време на награждаването  всяко дете ще може да разгледа рисунките на връстниците си и да напише своето пожелание на платно, което е част от текущата информационна кампания за създаване на детска площадка, подходяща и за деца с увреждания в град Велико Търново. Благотворителната акция за набиране на средства от дарения започна през месец август миналата година и продължава и в момента. Азбукарите направиха 15 публични инициативи, посветени на каузата и два благотворителни концерта. Предвижда се детският кът да бъде разположен в централния парк „Марно поле“ на трен от 820 кв.м, предоставен от общината. Може да подкрепите каузата чрез банковата сметка - IBAN BG18FINV91505315574776 BIC FINVBGSF или като посетите www.azbukari.org

Иванка Стоянова: Зоопаркът във Варна е готов да посрещне активния туристически сезон

Варненският зоопарк е готов да посрещне активния туристически сезон. Това заяви за Радио „Фокус” – Варна директорът на Варненския зоопарк Иванка Стоянова. Тя добави, че в зоопарка има новородени козички. „От другите тепърва чакаме раждания, но нали знаете, че при животните няма как да сме в такъв близък контакт за да разберем от къде какво бебе чакаме.

51% от малките фирми не теглят кредити

51% от малките фирми у нас не ползват никакво банково финансиране. Предпазливостта на компаниите се запазва вече втора поредна година, сочи годишната анкета на финансовия портал “Моите пари” за нагласата на малките фирми към кредитите.                                                                              
51% от малките фирми у нас не ползват никакво банково финансиране. Предпазливостта на компаниите се запазва вече втора поредна година, сочи годишната анкета на финансовия портал “Моите пари” за нагласата на малките фирми към кредитите.

Покана за пресконференция по повод 80-годишнината на "Идеал Стандарт - Видима" АД

 Покана за пресконференция по повод 80-годишнината на "Идеал Стандарт - Видима" АД.

В тази връзка организираме транспорт от София, който ще тръгне от Национален стадион „В.Левски” в 8.30 часа.

Връщане към София след коктейла в 18 часа.

 

Ето и програмата за 30 май:

Пресконференция, посветена на 80-годишнината на компанията от 11 ч. до 12.15 ч. в Центъра за продуктови обучения на компанията в гр. Севлиево.

Официални лица: инж. Красимир Копчев - изпълнителен директор „Идеал Стандарт – Видима” АД и директор на завода за производство на санитарна арматура, Валентин Ганев - директор на завода за производство на санитарна керамика, Лазар Лазаров - Директор Търговска организация – клъстър България и представители на Идеал Стандарт Интернешънъл - Марк Макрей - Вицепрезидент Човешки Ресурси, Тони Хърбърт – директор Производство ЕМЕА и Стефан Льов – директор Производство – фитинги, бани и уелнес продукти, както и останалите членове на Съвета на директорите.

По време на пресконференцията има предвидено време за въпроси и отговори. След това има възможност да бъдат проведени интервюта с официалните лица, но е необходимо предварително да заявите за тях.

След пресконференцията има обяд от 12.15 – 13.30 часа.

От 14 часа е официалната част от събитията, посветени на 80-годишнината, която включва приветствия на официални гости от правителството, компанията и други представители и водосвет. Тържествената част ще се състои пред административната сграда на завода за санитарна арматура в гр. Севлиево.

От 15 до 16.30 часа има обиколка на заводите за официалните гости и медиите.

 

От 17 часа коктейл в х-л Севлиево Плаза.

 

Вече започнаха събитията, посветени на 80-годишнината на „Идеал Стандарт – Видима” АД. На 26 бе открита фотоизложба „80 години история и развитие”.

Повече информация можете да прочетете на нашия блог: http://blog.vidima.bg/2014/05/27/fotoizlozhbata-v80-godini-istoriya-i-razvitiev-prosledyava-patya-na-firmata-ot-neynoto-natchalo-do-nashi-dni/

Еврокомисията подкрепя изцяло приемането на България в Шенген

Еврокомисията потвърждава пълната си подкрепа за приемането на България и Румъния в Шенген, посочва доклад на ЕК, който разглежда състоянието на шенгенското пространство през последната половин година.
За периода ноември 2013 г. - февруари 2014 г. броят на незаконните преминавания на границите на ЕС се е увеличил с 96% основно в България, Италия, Еврокомисията потвърждава пълната си подкрепа за приемането на България и Румъния в Шенген, посочва доклад на ЕК, който разглежда състоянието на шенгенското пространство през последната половин година. За периода ноември 2013 г. - февруари 2014 г. броят на незаконните преминавания на границите на ЕС се е увеличил с 96% основно в България, Италия,

В Белгия задържаха заподозрян за атентата в Еврейския музей

/КРОСС/ Белгийската полиция задържа заподозрян за атентата в Еврейския музей в центъра на Брюксел. Това съобщиха местните медии, пише Гласът на Русия. В събота неизвестен откри огън с автомат в музея и изчезна. Загинаха двама израелски граждани и французойка. Друг белгиец е в критично състояние. Мотивите на престъплението са неясни. По-рано, прокуратурата официално призна стрелбата в Еврейския музей за терористична атака.  

Сергей Станишев: Единствено ПЕС стабилизира позициите си и запазва своето влияние

Днес се събираме с нашите министър председатели и това, за което ние ще настояваме е да бъде зачетен демократичният вот на европейските избиратели и да се посочи кандидат след преговори на базата на резултатите. Това заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев преди първата подготвителна среща на премиерите от ПЕС след европейските избори и Европейския съвет днес.

Столетният айсберг БСП се превърна в локва

Нагло е да не подаваш оставка, когато си загубил върволица от избори. Срамно е да го наричаш с друго име, освен с провал и да се оправдаваш с какво ли не, само и само да не поемеш отговорност.

Във "Фейсбук" БСП вече не е на "Позитано" 20, а на "Позитано" 15


"Само се чудя след кафеварката и 15 номер има ли накъде да става по-забавно?", пита се Александър в профила си във "Фейсбук". Вече денонощие шеговитите статуси, споделени снимки и музикални поздрави (с песента "15 лалета") за изненадващо високия преференциален вот за номер 15 от листата на БСП Момчил Неков не спират.

Младият социалист, чийто номер съвпадна с партийния номер 15, измести лидера на партията Сергей Станишев от първото място и остави Достена Лаверн извън сметките за...

“Литекс” потвърди за договора с Балъков

“Литекс” официално потвърди новината на “Труд”, че Красимир Балъков е новият старши треньор на отбора и ще бъде представен на 10 юни. Контрактът на легендата е за 2 г. 

“Пътувам във вторник вечерта за Германия заради поети вече ангажименти - каза Бала за “Труд”. - Планирам завръщане на девети юни и на другия ден започвам работа в Ловеч.

Тогав “Литекс” официално потвърди новината на “Труд”, че Красимир Балъков е новият старши треньор на отбора и ще бъде представен на 10 юни. Контрактът на легендата е за 2 г. “Пътувам във вторник вечерта за Германия заради поети вече ангажименти - каза Бала за “Труд”. - Планирам завръщане на девети юни и на другия ден започвам работа в Ловеч. Тогав

Манолова: При едни парламентарни избори картинката би била коренно различна

Загубата наистина е неприятна и болезнена. Предстоят много сериозни разговори за това къде сбъркахме в кампанията и в работата, това заяви в студиото на “Още от деня” Мая Манолова, зам.-председател на НС. Тя допълни, че на евроизбори БСП традиционно допуска една и съща грешка.

Арести за убийство отпреди 15 години

Анонимен свидетел съобщил изненадващо в полицията кои са убийците на пловдивския митничар Георги Дребчев, научи “Труд”.
Дребчев бе застрелян пред дома си през юни 1999 г.
Вчера Пловдивският апелативен съд прати за постоянно в ареста 49-годишния Божидар Атанасов, обвинен като извършител на убийството, и Иван Шиеков (67 г.) - като помагач. Анонимен свидетел съобщил изненадващо в полицията кои са убийците на пловдивския митничар Георги Дребчев, научи “Труд”. Дребчев бе застрелян пред дома си през юни 1999 г. Вчера Пловдивският апелативен съд прати за постоянно в ареста 49-годишния Божидар Атанасов, обвинен като извършител на убийството, и Иван Шиеков (67 г.) - като помагач.

Обама обеща пълна подкрепа за Порошенко

/КРОСС/ Американският президент Барак Обама заяви, че признава бъдещия украински президент Петро Порошенко и обеща да му оказва пълна подкрепа, предаде АFP. Според съобщение на Белия дом държавният глава на САЩ лично се е обадил на Порошенко, за да го поздрави за победата. „САЩ ще оказват подкрепа на Украйна, а Порошенко ще се опита да обедини страната и да я придвижи напред във външнополитическо отношение", се казва още в съобщението. Президентът подчерта колко важно е в Украйна да бъдат извършени необходимите реформи, за да се обедини страната, да развие жизнеспособна икономика, да създаде привлекателен бизнес климат за инвеститорите и да сформира отговорно правителство, което да отговори на очакванията и да вземе предвид тревогите на всички украинци.  

Прополисът е природен антибиотик

Научните изследвания показват, че прополисът има антибактериално, антивирусно, болкоуспокояващо и възстановяващо действие.

Социолози признаха: Всички сбъркахме с БСП, нямаме картел

Не може да става дума за картел между социолозите. Това заяви Юлий Павлов от Център за анализи и маркетинг, в предаването „Още от деня“ на БНТ. Той, заедно с колегата си Кольо Колев коментираха горещата тема за разминаванията в резултатите от социологическите проучвания и реалния вот на хората на изборите за европейски депутати.

Грешки в здравните статии на Wikipedia

Най-голямата онлайн енциклопедия Wikipedia предоставя грешна информация в 9 от 10 материала, даващи информация за различни болести, предупреждава „Би...

4 златни и 2 сребърни медала за "Черно море Бриз" в регата "Балчик 2014"

4 златни и 2 сребърни медала спечелиха ветроходците на "Черно море Бриз" в традиционната регата "24 май Балчик 2014". Варненският клуб участва с 8 яхти и се върна с 6 отличия. Резултатите по класове: Клас Оптимист: девойки младша - 1.

Мъж се заля с бензин и опита да се самозапали в Лом

/КРОСС/ 46-годишен мъж от Лом се заля с бензин и нахълта в сградата на местната общинска администрация със заплахата, че ще се самозапали, съобщи Радио Видин. Инцидентът стана днес по обяд, а очевидци разказват, че неизвестният държал в ръката си запалка и се заканвал да пламне като факел, ако от администрацията не му помогнат. Той искал да получи акт за раждане на своята дъщеря, но според свидетели на случката, така и не станало ясно защо мъжът постъпва по този начин и какво го е накарало да предприеме тази крайна мярка, буквално, на една крачка от административния салон. Лично кметът на община Лом Иво Иванов се опитал да успокои развилнелия се мъж, след като се срещнал с него във фоайето на сградата и го изслушал. Той разпоредил на служители на администрацията да направят проверка по случая и да бъде изяснена ситуацията. Няколко минути по-късно, мъжът бил арестуван в сградата на общината от служители на полицейското управление в Лом. На мястото на инцидента пристигнали и пожарникари, които почистили бензина от тротоара и обезопасили района.    

Мъж се заля с бензин в Лом, заплаши със самозапалване

46-годишен мъж от Лом се заля с бензин и нахълта в сградата на местната общинска администрация със заплахата, че ще се самозапали, съобщи Радио Видин.   Инцидентът стана днес по обяд, а очевидци разказват, че неизвестният държал в ръката си запалка и се заканвал да пламне като факел, ако от администрацията не му помогнат. 46-годишен мъж от Лом се заля с бензин и нахълта в сградата на местната общинска администрация със заплахата, че ще се самозапали, съобщи Радио Видин. Инцидентът стана днес по обяд, а очевидци разказват, че неизвестният държал в ръката си запалка и се заканвал да пламне като факел, ако от администрацията не му помогнат.

Мъж заплаши със самозапалване в Лом, арестуваха го

46-годишен мъж от Лом се заля с бензин и нахълта в сградата на местната общинска администрация със заплахата, че ще се самозапали, съобщи Радио Видин.   Инцидентът стана днес по обяд, а очевидци разказват, че неизвестният държал в ръката си запалка и се заканвал да пламне като факел, ако от администрацията не му помогнат. 46-годишен мъж от Лом се заля с бензин и нахълта в сградата на местната общинска администрация със заплахата, че ще се самозапали, съобщи Радио Видин. Инцидентът стана днес по обяд, а очевидци разказват, че неизвестният държал в ръката си запалка и се заканвал да пламне като факел, ако от администрацията не му помогнат.

Бареков нарече Борисов "политически примитив"

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и на “България без цензура” Николай Бареков за пореден ден влязоха в задочен диалог. Поводът - реплика на Борисов пред Нова тв: “Бих посъветвал Бареков да бъде малко по-скромен.” Бившият премиер бе категоричен, че не е забравил тежките обиди, нанесени от Бареков, и не може да става въпрос за каквито и да било съвместни Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и на “България без цензура” Николай Бареков за пореден ден влязоха в задочен диалог. Поводът - реплика на Борисов пред Нова тв: “Бих посъветвал Бареков да бъде малко по-скромен.” Бившият премиер бе категоричен, че не е забравил тежките обиди, нанесени от Бареков, и не може да става въпрос за каквито и да било съвместни

Орешарски: Ако не това правителство, кое тогава трябва да излъчи еврокомисар


Знам за съмнения, че това правителство няма право да излъчи следващия български комисар, още от миналата година – те стоят едни и същи. Ако не е това правителство, кое точно правителство тогава трябва да излъчи еврокомисар, заяви пред журналисти в Брюксел министър-председателят Пламен Орешарски, предаде БНР.

Към настоящия момент това е правителството и само действащото правителство може да излъчи еврокомисар, заяви той преди срещата на Европейския съвет за резултатите от евровота и...

Вдигат пенсиите с 2,7 на сто от 1 юли

Решението е в изпълнение на разпоредбите на чл. 100 от Кодекса за социално осигуряване (КСО)

Орешарски на аудиенция при папата, ще се срещне и с италианския премиер

/КРОСС/ Министър-председателят Пламен Орешарски ще бъде на аудиенция при главата на Римокатолическата църква Негово Светейшество папа Франциск на 28 май 2014г. във Ватикана. Премиерът ще се срещне и с държавния секретар на Ватикана Негово Високопреосвещенство кардинал Пиетро Паролини. Същия ден в Рим министър-председателят Пламен Орешарски ще се срещне с министър-председателя на Италианската република Матео Ренци.  

Енергони АД с близо 200 хил. лота за днешния борсов ден на БФБ

В края на днешния борсв ден на Българската фондова борса (БФБ), оборотът на регулиран пазар е в размер на 597 001 лв. Днес най-търгувани бяха ценните...

Китай унищожава 6 милиона неекологични коли

Шест милиона превозни средства, които не отговарят на стандартите за изгорели газове, ще бъдат унищожени в Китай в опит за подобряване на качеството на въздуха. Според плановете на правителството 5 милиона от тях трябва да бъдат ликвидирани в следващата една година.

Калфин: Четири от седемнадесетте мандата за евродепутати са наложени с манипулиран вот

/КРОСС/ "Резултатът, който АБВ постигна на евровота е неудоволетворяващ и далеч под нашите очаквания. В голямата си част той се дължи на стимулираната от големите политически сили ниска избирателна активност. Техните водачи на листи отсъстваха от дебата за Европа. ГЕРБ на практика не предложи никакви управленски идеи. Ръководството на БСП пък съсредоточи всичките си усилия към провеждане на кампания без ясна цел, която също да гарантира отлив на избиратели, за да може до урните да отидат само твърдите партийни ядра. Тази стратегия е и в основата на драматичната загуба на социалистите. Техните лидери от „Позитано" не осъзнаха, че демонстрират управление, белязано с високомерие и знака на корупцията. Не разбраха, че подобно поведение отчуждава хората от политиката и на практика все повече от гражданите у нас предпочитат да не гласуват." Това заяви в ефира на ТВ „Европа" евродепутатът и водач на листата на АБВ за вота за европарламент проведен на 25 май Ивайло Калфин. Според него манипулирания вот, под формата на корпоративен натиск и купуване на гласове, е изиграл решаващо значение при определянето на поне четири от мандатите за евродепутати на България. В отговор на въпрос Ивайло Калфин коментира и ролята на по-ниския праг за преференцията на тези избори. По думите му това е стъпка в правилната посока, която дава шанс за мажоритарен избор

Плащаме топлата вода на 12 равни вноски

От неделя влизат в сила промените в начина, по който вече ще се смята топлата вода, а от зимата – и парното. Те са заложени в измененията в Наредбата за топлоснабдяването, които ще действат от 1 юли.

Орешарски обеща на Барозу да слушаме ЕС за Южен поток

Политическата ситуация не се е променила особено за 1 година, коментира Орешарски изборите

Пием най-евтиното кафе в цяла Европа

Цената на чаша кафе у нас се оказва най-ниската в целия Европейски съюз, показаха данни от изследване на Евростат. В България за енергийната напитка...

Момчил Неков, който стана Любимец 15, си сменил името

Момчил Петнайсти, както вече е известен кандидатът за евродепутат от БСП Момчил Неков, стана всеобщ “любимец” във Facebook. Вече има няколко групи в социалната мрежа, които му се възхищават за това, че е изместил с преференциален вот лидера си Сергей Станишев. Зевзеци дори пуснаха за продажба червени тениски с номер 15.
Момчил Неков си сменил имет Момчил Петнайсти, както вече е известен кандидатът за евродепутат от БСП Момчил Неков, стана всеобщ “любимец” във Facebook. Вече има няколко групи в социалната мрежа, които му се възхищават за това, че е изместил с преференциален вот лидера си Сергей Станишев. Зевзеци дори пуснаха за продажба червени тениски с номер 15. Момчил Неков си сменил имет

Новият LG G3 е кулминацията на потребителските очаквания

/КРОСС/ LG Electronics (LG) представи на света очаквания с голямо нетърпение смартфон G3, наследник на изключително успешния LG G2. Специални и зрелищни събития в шест града представиха продукта - Лондон, Ню Йорк, Сан Франциско, Сеул, Сингапур и Истанбул. LG G3 си поставя за цел да дефинира ново определение за „глобален смартфон за глобални потребители". Разработен под мотото „Simple is the New Smart", G3 представлява кулминацията на потребителските очаквания, базирана на философията на LG в разработването на продукти, а именно „Learning from You". Ето защо LG G3, оборудван с най-доброто, което модерните технологии предлагат като възможности, е по-амбициозен от всичко, предлагано до сега от LG. "Най-умната иновация в бързоразвиващия се пазар на смартфоните се състои в това да се създаде хармония между напредналите технологии и опростената им употреба от потребителите", каза д-р Джонг-Сеок Парк, президент и главен изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company, "LG G3 е резултатът от нашите усилия да реализираме тази идея в конкретен продукт. Изключително доволни сме от това, което направихме." Сред най-ярките характеристики на новия G3 са:  5.5 инчов Quad HD дисплей с 538ppi, четири пъти по-висока резолюцията на HD и почти два пъти по-висока резолюция от Full HD дисплей

Рашидов: Ще напусна ГЕРБ, ако се сближат с ДПС

"ДПС не са глупави - те в момента са заели множество административни и министерски позиции, всъщност в момента те са тези, които управляват страната и едва ли ще оттеглят подкрепата си за правителството." Това каза в предаването на бТВ „ Лице в лице" Вежди Рашидов, депутат от ГЕРБ.

Зелето лекува рани и възпаления

Зелето е не само вкусно, то лекува и доста болести. Например екземи и язви по кожата.
Помага и на храносмилането, черния дроб и далака, както и за заздравяване на рани. 
Рецептите, при които зелето се използва като лек, предлага Божидар Барбанаков, пенсиониран електронен инженер. Той е работил при военните като преводач от руски и италиански дълги Зелето е не само вкусно, то лекува и доста болести. Например екземи и язви по кожата. Помага и на храносмилането, черния дроб и далака, както и за заздравяване на рани.  Рецептите, при които зелето се използва като лек, предлага Божидар Барбанаков, пенсиониран електронен инженер. Той е работил при военните като преводач от руски и италиански дълги

Борисов: Всяка отговорна партия да се маха от парламента

Правителство трябва да си отиде утре. Всяка партия, която твърди, че е национално отговорна, трябва незабавно да се махне от парламента. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов преди срещата на върха на ЕНП в Брюксел, цитиран от агенция „Фокус“. Той обясни, че призивът му важи и за БСП, които по думите му са се сринали не само като процентен резултат, а и с преференциите. „Разпадът в БСП е толкова голям, че Сергей Станишев не може да подреди партията си, камо ли държавата си“, допълни Борисов. Той подкани и ДПС да напусне парламента, защото "ако продължи да подкрепя подобна коалиция, ще бъде съучастник в това". По адрес на „Атака” лидерът на ГЕРБ коментира, че "след като загуби целия си авторитет пред обществото", ако продължи да подкрепя правителството на БСП и ДПС, това "ще бъде национално предателство”. Борисов смята, че в дневния ред на Народното събрание утре трябва да има само една точка и тя да е разпускането на парламента: "Надявам се това правителство да си отиде и след предсрочни избори, незабавни, българите да дадат максимално голяма избирателна активност, за да може всички тези популистки и измислени партии, които се появиха, да намерят своето отражение с нисък процент в парламента", допълни Борисов. На въпрос кой трябва да направи препоръка за български еврокомисар лидерът на ГЕРБ заяви: „Имаме прекрасен еврокомисар – Кристалина Георгиева, така че тя трябва да си продължи мандата”.

Станка Пенчева: Не ми пожелавайте дълги години, пожелайте ми лека и бърза смърт

Известната поетеса Станка Пенчева е починала в понеделник в 13,30 ч, научи “24 часа” от нейни близки. Поклонението пред паметта и? ще е в четвъртък от 12 ч в черквата на Централните софийски гробища.
Станка Пенчева през последните години има проблеми със ставите, една от които беше сменена, но я мъчеха и още куп “възрастови” болежки и сърдечна Известната поетеса Станка Пенчева е починала в понеделник в 13,30 ч, научи “24 часа” от нейни близки. Поклонението пред паметта и? ще е в четвъртък от 12 ч в черквата на Централните софийски гробища. Станка Пенчева през последните години има проблеми със ставите, една от които беше сменена, но я мъчеха и още куп “възрастови” болежки и сърдечна

Адриана Лима иска в България

Супермоделът Адриана Лима изяви желание да посети страната ни и е в очакване на предложения от организаторите на светски прояви у нас. Ангелът на световноизвестното шоу Victoria Secret's заяви в интервю, че няма нищо против да зарадва с присъствието си родните почитатели.

Цветанов може да се сдобие с още едно дело

/КРОСС/ Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов може да се сдобие и с още едно дело за набеждаване, като делото ще бъде заведено от МВР, пише „Преса". Днес Цветанов заяви пред бТВ, че справката на вътрешното министерство за срещите между него като министър и депутата от ДПС Делян Пеевски е фалшифицирана чрез дописване на неверни данни във ведомствените дневници. „Г-н Цветанов обвини министерството в документно престъпление. Ако наистина той смята така, нека сезира прокуратурата и да представи пред нея своите доказателства", коментира пред „Преса" обвиненията Тодор Пройчев, медиен съветник на министър Цветлин Йовчев. Според запознати, ако Цветанов сезира прокуратурата, ще му бъде заведено дело за набеждаване. А ако не направи това, ще се обзаведе с дело за клевета.  

Хайди Клум: Бийбър не ме е опипвал

Световноизвестният супермодел Хайди Клум се изказа в защита на канадската звезда Джъстин Бийбър, след като поп изпълнителят беше заснет да опипва гърдите й по време на официална гала вечеря в Кан, Франция.

Суарес не иска да напуска Ливърпул

/КРОСС/ Нападателят на Ливърпул Луис Суарес няма никакво намерение да напуска клуба, съобщават английските медии. Уругвайският голаджия заявил пред съотборниците си от "Анфийлд", че ще остане в отбора докато не бъде спечелена титлата във Висшата лига. Суарес е искан от Реал (Мадрид), като десеткратният шампион на Европа е готов да извади умопомрачителните 100 млн. паунда за футболиста. Дори обаче офертата да бъде приета от ръководството на Ливърпул, играчът не възнамерявал изобщо да води преговори за личен контракт. Той преподписа с "червените" в края на миналата година. Друг красноречив сигнал за намеренията на Суарес е и фактът, че той вече записа дъщеря си Делфина в училище в Ливърпул.  

Риск от загуба на 600 млн. лв. по програма "Регионално развитие"

Оперативна програма "Регионално развитие" е заплашена от загуба на 612 млн. лв., заради седем високо рискови проекта. Това става ясно от доклад на Министерството на регионалното развитие до парламентарната комисия по еврофондовете, който предстои да бъде разгледан в сряда. Mediapool разполага с документа.   Причината за забавянето на проектите са свързани основно с провеждането на обществените поръчки, както и проблеми с отчуждения и археологически разкопки.   Друг сериозен проблем е качеството на направените инвестиции, т.нар. устойчивост на проектите. Според европейските правила новите или обновени обекти с европейски средства трябва да останат във вида, в който са пуснати, и да могат да се ползват през следващите пет години по предназначение. Направените проверки обаче показват, че има редица случаи, при които това не се изпълнява. За това са наложени финансови санкции на общините и съответните министерства, които са основни бенефициенти по програмата.   Северна скоростна тангента   Високо рисковите проекти са общо седем, като най-голям е проблемът с изграждането на Северната скоростна тангента с бюджет от 234 млн. лв. Първоначално тя беше в програма "Транспорт", но в края на миналата година беше прехвърлена към "Регионално развитие" с цел да се спасят от загуба европейски средства по програмата по правилото n+2 за автоматично освобождаване в края на годината.   Реалният риск за изпълнението на проекта е заради продължаващите отчуждения, е посочено в доклада на регионалното министерство. До проблема се стигна след като държавата оцени за жълти стотинки имотите на хората в софийските квартали, през които минава пътят с магистрални габарити.   Отделно все още не са направени археологическите проучвания на трасето, като най-вероятно ще се наложи да се строи и проучва едновременно, така както се прави в момента на магистрала "Струма".   Съгласно договора, строежът на 17-километровата отсечка, която ще свързва магистрала "Люлин" с "Тракия" и "Хемус", трябва да започне в средата на юли 2014 г., а изпълнението й да приключи най-късно през октомври 2015 г., е посочено в доклада.   Заради нехайство Министерството на културата губи над 45 млн. лв.   Като високо рискови в доклада се оценяват и два проекта, изпълнявани от Министерството на културата, за които алармира ГЕРБ във вторник. Според изнесеното в доклада на регионалното министерство, трябва да се случи чудо, за да може те да бъдат завършени до октомври 2015 г.   Единият е за изграждането на Националния музеен комплекс, наречен от предишния културен министър Вежди Рашидов българския Лувър с бюджет от 27.2 млн. лв. Проектът е замразен от 26 юли 2013 г., защото наследникът му Петър Стоянович по негови думи не знае с какво да го напълни.   Според доклада културното министерство е направило преработка на проекта, като тепърва предстои да обяви обществена поръчка за довършването му. Това поставя под риск изпълнението му.   Другият високо рисков проект на културното министерство е "Античен културно комуникационен комплекс "Сердика" за 15.8 млн. лв. Той предвижда поставяне на стъклен купол над разкопките между Министерски съвет и президентството.   Проектът беше прекратен заради надвишаване на прогнозната стойност и обжалване. Направено е препроектиране, като проектът все още се съгласува с Националния институт на паметниците на културата и след това ще бъде обявена обществена поръчка.   Обновяването на две онкоболници също проблемно   Министерството на здравеопазването също има два рискови проекта за обновление на две онкоболници. Единият е за разширяване на лъчетерапевтичен комплекс в Клиника по лъчелечение на онкологията в София за 21.3 млн. лв. По него все още не е избран изпълнител.   Другият е създаване на високотехнологичен сектор за ранна и точна диагностика на онкологични заболявания в болница "д-р Атанас Дафовски" в Кърджали. При него процедурата за избор на изпълнител е прекратена заради обжалване и не е обявена повторно. Причината е прецизиране на количествено стойностните сметки, като не е ясно кога ще бъде пусната нова обществена поръчка.   София и Варна с проблеми в градския транспорт   Проектите на Столична община и на Варна за интегриран градски транспорт също са оценени като високо рискови.   При проекта на Варна, който е за над 114 млн. лв., все още не е обявена обществена поръчка по една от мерките. Докато проблемът на София е свързан с изграждането на новото трамвайно трасе през Семинарията. Столичният проект е за близо 98 млн. лв.

S&P 500 с нов исторически връх

Nasdaq записа ръст от над 1% в първата търговска сесия за борсите отвъд Океана през тази седмица


S&P 500 с нов исторически връх на стойността си

Nasdaq записа ръст от над 1% в първата търговска сесия за борсите отвъд Океана през тази седмица


Патрул спря шофьорка, тя му блъсна мотора

Куриозна катастрофа се разигра във Варна, съобщи "Петел". Инцидентът е станал в 18:30 часа, когато "Мини Купър" е блъснал мотор на общинска полиция.
"Разсеяна гражданка бутна спрял полицейски мотор на кръстовището под Икономическия университет. Секунди преди това мотопатрул на полицията спря въпросната дама, управляваща "Мини Купър" за проверка. Куриозна катастрофа се разигра във Варна, съобщи "Петел". Инцидентът е станал в 18:30 часа, когато "Мини Купър" е блъснал мотор на общинска полиция. "Разсеяна гражданка бутна спрял полицейски мотор на кръстовището под Икономическия университет. Секунди преди това мотопатрул на полицията спря въпросната дама, управляваща "Мини Купър" за проверка.

"Шеврон" се изтегля от България


Петролният гигант от САЩ "Шеврон" (Chevron) се изтегля от България. Новината първо беше разпространена в блога на енергийния експерт и бивш посланик в Москва Илиян Василев, а "Капитал Daily" я потвърди чрез двама свои независими източници.

Решението на групата не е неочаквано, тъй като през последните години Chevron не упражнява дейност в България. През лятото на 2011 г. компанията получи петгодишно разрешително за търсене и проучване на шистов газ в Североизточна България....

Кампанията на “Сдружение за подпомагане на малкия и среден бизнес-Обединени Бизнес Клубове” стигна и до Варна

Националната кампания „Нека си помогнем сами” има за цел да подобри бизнес средата в България, да даде възможност на малките предприятия, сами да защитават и отстояват правата си и да оптимизира работата с различните институции, съобщиха организаторите за Moreto.

Шефът на миньорския синдикат: Мината Бобов дол е пред фалит

Председателят на синдикалната миньорска федерация към КТ Председателят на синдикалната миньорска федерация към КТ "Подкрепа" Владимир Топалов, отрече категорично в мини "Бобовдол" да са купувани гласове от страна на работодателя. Синдикалистът подчерта, че подписката, която се събира е за удължаване на срока за пенсионирането на миньорите, който изтича тази година, съобщи БНР.

"ЦСКА Завинаги" поиска акции от клуба и дарения от запалянковците


"ЦСКА Завинаги" поиска да получи акции от мажоритарния собственик на футболния клуб "Лира нивестмънт". От сдружението заявиха, че с инвестициите си в базите реално изпълняват задълженията на клуба към държавата.

От организацията поставят въпроса с какво са по-различни от останалите лица, на които ЦСКА дава акции в замяна на погасяване на задължения.

"В тази връзка е и настояването на сдружението да получи от мажоритарния собственик определен брой акции, които в последствие...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване