Радан Кънев защити избора на Кунева за лидер на евролистата на Реформаторите

Мисля, че нямаше изненада – това беше един от възможните сценарии за развитие. Ние винаги сме искали преференция, но задължителна. Това заяви говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев. ...

Сколари изпрати "Селесао" на медицински прегледи

Селекционерът на Бразилия не вярва на футболисти и журналисти и под строй изстреля всички играчи, да минат на медицински изследвания. Специалистът иска сам да се увери, какво е здравословното и функци...

"Тракийски звезди" ще греят в небето на Пловдив

Днес от авиобаза Граф Игнатиево започват полетите в международната тренировка "Тракийска звезда 2014", която ще продължи до 4 юни, предаде БГНЕС от Пловдив. В тренировката участват екипаж...

Награда за екологично чист плаж

Южният плаж в Слънчев бряг отново е отличен с Международния екологичен приз „Син флаг”. „Плажът печели символа на Организацията за седма поредна година и е изключително успешен носител на наградата по нашето крайбрежие”, каза управителят на ивицата Кирил Спасов.

За да получи еко-сертификата и през 2014 година, Южният плаж покри повече от 30 критерия, разделени в четири категории, свързани с обезопасяването, информирането, поддържането на плажа и качеството на водите. При извършената международна контролна визита от представител на Международната координация на Програмата “Син флаг”, е дадена висока оценка за начина, по който се поддържа южната ивица в курорта.

Всеки месец-от април до октомври се извършват изследвания и се прави физико-химична характеристика на морската вода. Изготвят се ежемесечни информационни бюлетини за резултатите от изследванията. Плажът се почиства всеки ден ръчно и машино, следи се стриктно за хигиената.

„Многократни свидетелства на туристически агенции доказват, че при избор на дестинация за почивка много от туристите предпочитат курорти, чиито плажове са отличени със “Син флаг”. За тях това означава гаранция за чистота на водата и пясъка, добро обслужване, екологична ангажираност и информираност и безопасност”, допълни Спасов.

Екологичната политика на концесионера на южния плаж е насочена към системна дейност за опазване на околната среда. Наградата “Син флаг” се дава за един сезон и за нея се кандидатства всяка година.

На официалния уебсайт на организацията, която присъжда „Синия флаг”, „Какао бийч” и този сезон фигурира в списъка на призьорите.

 

Слънчева сутрин, дъждовен следобед

Около полунощ преваляванията в Западна България спряха, облачността намаля и над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. Днес сутринта беше предимно слънчево, но следобед отново ще се ра...

Св. свещеномъченик Терапонт Сердикийски (Софийски)

Днес Църквата чества паметта на свещеномъченик Терапонт, епископ Сардикийски и на свещеномъченик Терапонт Сердикийски (Софийски). Единият е мъченик на ранно-християнската Църква, другият е пострадал, ...

Как да предпазим децата през летните месеци?

Запознайте децата си с това какво и къде ги застрашава


“Чамбао” искат мохито на сос

Кубински специалитети, латино обстановка и танци ще посрещнат “Чамбао”. Ден преди концерта на 6 юни в зала 1 на НДК испанските музиканти ще разпуснат с карибски вкусотии като гуакамоле, ропа виеха, скариди в мохито сос и ще се срещнат с фенове. Членовете на групата ще си направят снимки с почитатели и ще дадат автографи. Кубински специалитети, латино обстановка и танци ще посрещнат “Чамбао”. Ден преди концерта на 6 юни в зала 1 на НДК испанските музиканти ще разпуснат с карибски вкусотии като гуакамоле, ропа виеха, скариди в мохито сос и ще се срещнат с фенове. Членовете на групата ще си направят снимки с почитатели и ще дадат автографи.

24 убити при стрелба в Донецк

Павел Губарев заяви, че при обстрела на камиона, превозващ ранените, са загинали 35 души

Земетресение в Смолянско, 3.6 по Рихтер

Земетресение с магнитуд 3.6 по Рихтер е било регистрирано в Смолянско, съобщава Европейско-средиземноморския сеизмичен център.

ЕС приветства поведението на Русия

Европейският съюз приветства реакцията на Русия след излизането на предварителните резултати на президентските избори в Украйна, които вещаят победа за Петро Порошенко, предаде БГНЕС. Тази позиция ...

Умира цар Симеон Велики

Цар Симеон I Велики е български владетел, управлявал България от 893 до 927 г. по време на Първата българска държава. Успешните войни на Симеон срещу Византия и сърбите довеждат до временно разпрости...

Държавата доплаща пенсиите на половин милион, не дава изработеното на 50 хил. души

Държавата доплаща на повече хора, за да получават минималната гарантирана пенсия, въпреки че нямат достатъчно осигурителен принос за нея. Това показва справка на Националния осигурителен институт (Н...

Любим виц на Иво Сиромахов от фейсбук

- Тате, ти някога в училище влюбвал ли си се в учителката?      - Разбира се, че съм се влюбвал.      - И какво стана?      - Ми нищо. Майка ти разбра и те премести в друго - Тате, ти някога в училище влюбвал ли си се в учителката?      - Разбира се, че съм се влюбвал.      - И какво стана?      - Ми нищо. Майка ти разбра и те премести в друго

Престолонаследници на Цар Киро получиха присъда и глоби за укрити данъци

Синът, снахата, внукът и внучката на Кирил Рашков, известен като Цар Киро, бяха осъдени вчера за укриване на данъци. Пред Окръжния съд в Пловдив четиримата се признаха за виновни и делото срещу тях се гледа по съкратената процедура.

Ангел Рашков, съпругата му Гергина и синът им Кирил Рашков-младши трябва да платят по 5000 лева глоба. Тримата Синът, снахата, внукът и внучката на Кирил Рашков, известен като Цар Киро, бяха осъдени вчера за укриване на данъци. Пред Окръжния съд в Пловдив четиримата се признаха за виновни и делото срещу тях се гледа по съкратената процедура. Ангел Рашков, съпругата му Гергина и синът им Кирил Рашков-младши трябва да платят по 5000 лева глоба. Тримата

Папата се среща с патриарх Вартоломей на Божи гроб

Папа Франциск се срещна завчера с Вселенския патриарх Вартоломей Първи в Ерусалим, предаде Франс прес. Срещата се състоя в базиликата на Божи гроб и беше определена като историческа.
Франциск и Вартоломей Първи спазиха традицията и коленичиха на входа на базиликата - мястото, на което според вярванията е бил разпнат Христос, а после е възкръснал. Папа Франциск се срещна завчера с Вселенския патриарх Вартоломей Първи в Ерусалим, предаде Франс прес. Срещата се състоя в базиликата на Божи гроб и беше определена като историческа. Франциск и Вартоломей Първи спазиха традицията и коленичиха на входа на базиликата - мястото, на което според вярванията е бил разпнат Христос, а после е възкръснал.

Билки, мед и фолклор на Боровец

Билки, мед, нестинарски танци, традиционни гозби, народни занаяти, ритуали и обичаи, свързани с Еньовден - всичко това ще могат да видят туристите на фестивала “Магията на Рила планина”, който ще се проведе от 20 до 22 юни в Боровец. Изложба-базар ще предлага произведения от занаятчии и художници, билкови и пчелни продукти. Билки, мед, нестинарски танци, традиционни гозби, народни занаяти, ритуали и обичаи, свързани с Еньовден - всичко това ще могат да видят туристите на фестивала “Магията на Рила планина”, който ще се проведе от 20 до 22 юни в Боровец. Изложба-базар ще предлага произведения от занаятчии и художници, билкови и пчелни продукти.

България попадна в “китайски капан” с “Южен поток”

Антон Митов. Снимка: личен архив

Колкото и странно да ви се струва това заглавие, то отговаря на истината.

В Украйна, докато в другите страни се провеждаха избори за милионери (депутати) в Европейския парламент, се състояха президентски избори. Спечели ги украинският сладкарски магнат Петро Порошенко, в чиято програма през следващите три месеца е заложено да оправи взаимоотношенията с Русия.

И това е една от приоритетните задачи, поради простата причина, че газовото съглашение между Русия и Китай е много несвоевременно, а това автоматично се стоварва и върху нашите глави, защото силно сме зависими от руския газ, транспортиран през Украйна.

Покрай подготовката за европейските избори нашето правителство доста се постара да ускори процеса по изграждането на „Южен поток”, за да престанем да бъдем зависими от Украйна. Постара се, независимо и от другия факт, че ЕС се старае с всички сили да ни отърве от зависимостта ни от Русия.

Същата тази Европа, която е доста зависима от „Северен поток” в лицето на Европейската комисия задвижи специфичната европейска процедура EU Pilot, заради поправките в Закона за енергетиката (не са приети окончателно), които въвеждат новото за европейското право понятие „морски газопровод”.

Депутатите от БСП Явор Куюмджиев и Таско Ерменков внесоха поправки в Закона за енергетика, с които се въвеждаше новото понятие „морски газопровод”. Морската част на “Южен поток”, това са 24 км в българска територия (вода и суша), на практика получава правен статут, без да стъпва на европейска територия.

Между другото – „Северен поток”, който започва близо до руската територия, минава през териториалните води на няколко страни – членки на ЕС, и завършва на германска територия, не е регулиран от ЕС.

ГЕРБ пък внесе вот на недоверие към правителството за сектор “Енергетика” заради проваления проект “Южен поток”. Това бе съобщено от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на НС.

На 31 октомври 2013 г. министърът на икономиката Драгомир Стойнев заяви, че „Газпром” се е съгласил да спазва българското законодателство, т.е. – европейското. В специално подписания протокол между БЕХ и руската компания се казва, че “Южен поток” може да спазва европейското законодателство.

И докато траеха всички тези обяснения, пояснения, препоръки и внесен вот на недоверие към правителството на Орешарски във връзка с „Южен поток”, България попадна в „китайски капан”. Заради газовия договор между Русия и Китай, ЕС ще спасява собствената си кожа и с всички средства (санкции) ще пречи на построяването на „Южен поток”.

Русия ще получи от Китай инвестиции при добиването на газ в размер на 20 милиарда долара, а също така и аванс от 25 милиарда долара. Тези средства ще позволят на „Газпром” да започне строителството на „Южен поток” без подкрепата на Евросъюза.

Както съобщи ИА REGNUM, след дългогодишни преговори Русия и Китай подписаха тридесетгодишен договор за доставка на газ на стойност 400 млрд. долара, с общ обем повече от 1 трилион кубически метра.

От сайта на Радио България

"Ритон" пеят за 55-ия рожден ден на Бургас, но в Слънчев бряг

“Ритон” са поканени да изпеят едни от най-популярните си парчета - същите, които навремето изпълняваха и на прочутия конкурс “Златният Орфей” в Слънчев бряг, за рождения ден на курорта. Тази година комплексът навършва 55 г. и затова се организира голям концерт утре. Той обаче ще е в летния театър в Бургас, тъй като преди време летният театър на Слъ “Ритон” са поканени да изпеят едни от най-популярните си парчета - същите, които навремето изпълняваха и на прочутия конкурс “Златният Орфей” в Слънчев бряг, за рождения ден на курорта. Тази година комплексът навършва 55 г. и затова се организира голям концерт утре. Той обаче ще е в летния театър в Бургас, тъй като преди време летният театър на Слъ

Франция в шок, крайната десница става партия №1

Марин льо Пен, лидерка на крайнодесния Национален фронт, спечели европейските избори във Франция с 25%. Тя призова президента социалист Франсоа Оланд да разпусне Националното събрание и да насрочи нови парламентарни избори, съобщават френските медии.
Следващите законодателни избори във Франция са насрочени чак за 2017 г. Марин льо Пен, лидерка на крайнодесния Национален фронт, спечели европейските избори във Франция с 25%. Тя призова президента социалист Франсоа Оланд да разпусне Националното събрание и да насрочи нови парламентарни избори, съобщават френските медии. Следващите законодателни избори във Франция са насрочени чак за 2017 г.

Омбудсманът праща проверка в Бобов дол

Главната инспекция по труда (ГИТ) незабавно да провери мините в Бобов дол. За това настоява омбудсманът Константин Пенчев в писмо до агенцията и до министъра на труда Хасан Адемов. Повод за искането му са репортажите за Бобов дол заради съмнения за контролиран вот. От тях обаче стана ясно и че миньорите не получават редовно заплати, а част от Главната инспекция по труда (ГИТ) незабавно да провери мините в Бобов дол. За това настоява омбудсманът Константин Пенчев в писмо до агенцията и до министъра на труда Хасан Адемов. Повод за искането му са репортажите за Бобов дол заради съмнения за контролиран вот. От тях обаче стана ясно и че миньорите не получават редовно заплати, а част от

Почина най-тежкият човек в света

На 48-годишна възраст в Мексико почина Мануел Урибе - до неотдавна най-тежкият човек в света с тегло 597 кг.

Ученици се блъснаха в ТИР, един загина

Ученик загина вчера сутринта при катастрофа в Перник, съобщи МВР.
 Тя е станала около 9,00 часа на външноградската магистрала за столицата в района на кв. “Изток”, където ТИР с варненска регистрация бил спрял отдясно на пътното платно. 
По първоначални данни в него се ударил лек автомобил “Ауди” със софийска регистрация. На място е загинало... Ученик загина вчера сутринта при катастрофа в Перник, съобщи МВР. Тя е станала около 9,00 часа на външноградската магистрала за столицата в района на кв. “Изток”, където ТИР с варненска регистрация бил спрял отдясно на пътното платно. По първоначални данни в него се ударил лек автомобил “Ауди” със софийска регистрация. На място е загинало...

Матео Ренци потопи Бепе Грило в Италия

Дербито в Италия между Демократическата партия на Матео Ренци и движението “5 звезди” на Бепе Грило беше спечелено почти с двойна преднина от премиера. За лявата партия гласуваха 40,8% (32 места) от избирателите, а за движението на комика едва 21, 2 % (17 места).
“Форца Италия” на Берлускони събра едва 16,8% (13 места). Дербито в Италия между Демократическата партия на Матео Ренци и движението “5 звезди” на Бепе Грило беше спечелено почти с двойна преднина от премиера. За лявата партия гласуваха 40,8% (32 места) от избирателите, а за движението на комика едва 21, 2 % (17 места). “Форца Италия” на Берлускони събра едва 16,8% (13 места).

Прекарват с яхта нелегални имигранти срещу 6000 евро

Нелегални имигранти платили между 2500 и 6000 евро, за да бъдат закарани с яхта от Турция до Румъния. Това разказаха гранични полицаи, които заловиха плавателния съд с 32-ма бегълци край Созопол. Екшънът се разиграл в неделя към 16 ч. Тогава на радарите на Гранична полиция била засечена моторна яхта, пътуваща към пристанището в Созопол.
Нелегални имигранти платили между 2500 и 6000 евро, за да бъдат закарани с яхта от Турция до Румъния. Това разказаха гранични полицаи, които заловиха плавателния съд с 32-ма бегълци край Созопол. Екшънът се разиграл в неделя към 16 ч. Тогава на радарите на Гранична полиция била засечена моторна яхта, пътуваща към пристанището в Созопол.

Премиерът на Белгия даде оставка

Белгийският премиер Елио ди Рупо подаде оставка след парламентарните избори в страната, които се проведоха заедно с европейските.
На вота във Фландрия с 33% победи сепаратисткият Неофламандски алианс, който настоява за независимост на региона. Там живеят 60% от белгийците. Във Валония начело се задържа Социалистическата партия на Ди Рупо, Белгийският премиер Елио ди Рупо подаде оставка след парламентарните избори в страната, които се проведоха заедно с европейските. На вота във Фландрия с 33% победи сепаратисткият Неофламандски алианс, който настоява за независимост на региона. Там живеят 60% от белгийците. Във Валония начело се задържа Социалистическата партия на Ди Рупо,

Два влака се сблъскаха в Индия, 20 жертви

В Индия пътнически експрес се сблъска с товарен влак, в резултат на което загинаха най-малко 20 души.

Обама за 4 часа при US войници в Афганистан

Барак Обама пристигна на изненадващо посещение на американските войски в Афганистан завчера, предаде Си Ен Ен. Американският президент остана в базата в Баграм едва 4 часа.
Президентът разговаря с военни, посети ранени и изслуша доклад за хода на американската мисия в Афганистан. Гаф на Белия дом с разпратен по имейл списък на участници в закрита Барак Обама пристигна на изненадващо посещение на американските войски в Афганистан завчера, предаде Си Ен Ен. Американският президент остана в базата в Баграм едва 4 часа. Президентът разговаря с военни, посети ранени и изслуша доклад за хода на американската мисия в Афганистан. Гаф на Белия дом с разпратен по имейл списък на участници в закрита

Левите първи в Румъния

Управляващите в Румъния победиха без изненада на изборите за Европарламент.
С резултат между 41 и 43% левоцентристката коалиция начело със Социалдемократическата партия на премиера Виктор Понта ще има 16 евродепутати от общо 32, съобщава в. “Гъндул”.
Следват опозиционните Националнолиберална партия и Демократичнолибералната партия с по 5-има Управляващите в Румъния победиха без изненада на изборите за Европарламент. С резултат между 41 и 43% левоцентристката коалиция начело със Социалдемократическата партия на премиера Виктор Понта ще има 16 евродепутати от общо 32, съобщава в. “Гъндул”. Следват опозиционните Националнолиберална партия и Демократичнолибералната партия с по 5-има

Треньорът на “Добруджа” Светослав Тодоров: В Англия е професионализмът

“Имам сили и желание за работа - заяви нашумелият млад треньор Светослав Тодоров (36 г.), който едва не влезе в “А” група с “Добруджа”. - Момчетата са професионалисти, много се радвам как приемат работатаи всички свои задължения. Всеки извън терена може да прави каквото си пожелае. Най-важното е, че те искат да се развиват. Дискотеките след мач са “Имам сили и желание за работа - заяви нашумелият млад треньор Светослав Тодоров (36 г.), който едва не влезе в “А” група с “Добруджа”. - Момчетата са професионалисти, много се радвам как приемат работатаи всички свои задължения. Всеки извън терена може да прави каквото си пожелае. Най-важното е, че те искат да се развиват. Дискотеките след мач са

Сираков: Батков пак лъже, "Левски" няма пари за нов отбор


"Левски" няма пари за нов отбор и обещанията на Тодор Батков за европейски мачове са поредната лъжа от неговата уста, заяви бившият спортен директор на клуба Наско Сираков.

В предаването "Зона Спорт" по "Би Ти Ви екшън" той изрази надеждите си сините да тръгнат нагоре след връщането на Георги Иванов-Гонзо като генерален мениджър.

"Стискам палци не само на Гонзо, а на "Левски". Всеки момент е важен. Батков обеща на феновете европейски вечери. Това няма как да се случи....

Противници на имигрантите начело в Дания

Евроскептичната Датска народна партия взе над 26% на евроизборите и увеличи броя на евродепутатите си от 2-ма на 4-ма.
На второ място се нарежда Социалдемократическата партия на премиера Хеле Торнинг-Шмид, за която са гласували близо 20%. Либералната партия бележи значителен спад на доверието, след като успя да събере само 17%. Евроскептичната Датска народна партия взе над 26% на евроизборите и увеличи броя на евродепутатите си от 2-ма на 4-ма. На второ място се нарежда Социалдемократическата партия на премиера Хеле Торнинг-Шмид, за която са гласували близо 20%. Либералната партия бележи значителен спад на доверието, след като успя да събере само 17%.

ЦСКА връща парите на фенове от 2 юни

От 2 юни хората, които са купили акции на ЦСКА от борсата, ще могат да си получат парите обратно. Това става ясно от съобщение на сайта на футболния клуб. ЦСКА ще трябва да прехвърли парите на инвестиционните посредници, а клиентите да си ги потърсят от тях.
“Няма давност за тези средства, така че те могат да се изтеглят във времето, От 2 юни хората, които са купили акции на ЦСКА от борсата, ще могат да си получат парите обратно. Това става ясно от съобщение на сайта на футболния клуб. ЦСКА ще трябва да прехвърли парите на инвестиционните посредници, а клиентите да си ги потърсят от тях. “Няма давност за тези средства, така че те могат да се изтеглят във времето,

Търговци се хванаха за гушите, Кредитори дадоха на БДЖ срок

Почват смени на министри след като Пеевски отстъпи място на Михайлова

Антон Велков фаворит за треньор на младежите

Антон Велков е фаворит да поеме младежкия национален отбор на България.
Той е сред специалистите, които са подали документи за овакантения от Михаил Мадански пост. Изпълкомът на БФС трябва да обяви официално на заседанието си на 3 юни името на неговия заместник.

Велков започна като асистент в родния си клуб Антон Велков е фаворит да поеме младежкия национален отбор на България. Той е сред специалистите, които са подали документи за овакантения от Михаил Мадански пост. Изпълкомът на БФС трябва да обяви официално на заседанието си на 3 юни името на неговия заместник. Велков започна като асистент в родния си клуб "Локо" (Сф), преди през 2009 г. да

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване