Манолова: При едни парламентарни избори картинката би била коренно различна

/КРОСС/ „Загубата е неприятна и болезнена, предстоят много разговори и анализи за това, което сбъркахме в кампанията и в работата. БСП има системен проблем с евроизборите и една от причините е, че не успяваме да убедим нашите избиратели, че тези избори са важни. Още по-малко успяхме да ги убедим, че на тези избори нашите опоненти ще се опитат да припишат резултатите на едни възможни парламентарни. Ако се връщаме назад във времето, наистина ще се види, че подкрепата ни на еворизборите е два пъти по-ниска от тази на парламентарни такива. Сигурна съм, че при едни парламентарни избори картинката би била коренно различна". Това заяви в предаването „Още от деня" по БНТ зам.-председателят на Народното събрание и народен представител от БСП Мая Манолова. Същевременно тя приписа загубата и на разпиляването на вота на левите избирателите, които са насочили своя глас не само към БСП, но и към АБВ, Българската левица, БКП и други леви партии, участвали в тези избори. Тя категорично заяви, че според нея онези хора, които не са отишли да гласуват, сега съжаляват. „Резултатите от изборите не би трябвало да дават основания на ГЕРБ да претендират за властта, тъй като гласувалите за ГЕРБ са една доста малка част от цялото българско население", каза още Манолова

След отиване-връщане в ГЕРБ Даниел Георгиев стана независим депутат

Даниел Георгиев отново подаде заявление за напускане на парламентарната група на ГЕРБ. С това става независим народен представител. Заявлението е било депозирано във вторник в деловодството на парламента.   Това вече е краят на сновенето на депутата вътре-вън от групата на ГЕРБ, което той извърши в последните дни и което го направи известен в медийното пространство. Дотогава за работата му в парламента не се бе чувало нищо.   Георгиев първо обяви, че напуска групата на ГЕРБ, след един ден каза, че е изтеглил заявлението си и че остава "завинаги" в ГЕРБ. След това се появи на предизборна сбирка на "България без цензура" в Бургас, само "за да им изкаже приятелски чувства". Последва решение на партията за изключването му и изричният ултиматум на лидера Бойко Борисов, че ако Георгиев не напусне групата, той ще депозира искане до председателя на Народното събрание, да го изключи.   В цялото сновене активна роля имаше и водачът на "България без цензура" Николай Бареков, който току обявяваше как Георгиев иска да дойде в партията му и как водещи гарбаджии са упражнили "физически и психически" натиск над Георгиев да не напуска.

Волфганг Шойбле нарече партията на льо Пен „фашистка”

Министърът изрази опасения от изхода на евроизборите във Франция

Мая Манолова: Гласувалите 600 хил. за ГЕРБ са 11% от избирателите

Загубата е неприята и болезнена. Имаме системен проблем с евроизборите. И на миналите избори гласуваха над 400 000. Ние не можем да убедим нашите избиратели, че евроизборите са важни. Два пъти по-ниска е подкрепата ни на евроизбори.

Видео: Дензъл Уошингтън си има работа с руската мафия в The Equalizer


Дензъл Уошингтън изпълнява ролята на пенсиониран командос, занимавал се със специални операции, който се връща в действие, за да спаси героината на Клои Грейс Моретц във филма на режисьора Антоан Фукуа The Equlizer, чийто първи трейлър се появи онлайн.

Филмът е адаптация на телевизионния сериал от 80-те години със същото заглавие. Уошингтън играе бивш командос, инсценирал смъртта си, за да може да си позволи спокоен живот в Бостън. Трейлърът започва с кадър, в който той чете книга в...

Нека да е Неков (Вицове за феномена 15:15 в социалните мрежи)

Историята около Момчил Неков, който като №15 в листата на Коалиция за България (№15 в списъка на участниците) за евроизборите може да измести лидера Станишев заради преференциите, е хит в социалните мрежи.
Нека да е Неков - това е призив, който мнозина споделят в статусите си. Отговорът обикновено е Историята около Момчил Неков, който като №15 в листата на Коалиция за България (№15 в списъка на участниците) за евроизборите може да измести лидера Станишев заради преференциите, е хит в социалните мрежи. Нека да е Неков - това е призив, който мнозина споделят в статусите си. Отговорът обикновено е "Нека да е Неков за последен път.

Експерти песимистични за бъдещето на ЕС след изборите

Популистите напредват във всички страни от ЕС, Европа е в руини


Пламен Орешарски: Ще се съобразим с препоръките на ЕК в закона за енергетиката

България ще се съобрази с препоръките на Европейската комисия за Закона за енергетиката и те ще бъдат отразени преди второто четете на промените. ЕК има забележки по процедурата за избор на изпълнители проекта "Южен поток", те също ще бъдат отчетени.
Беше ми обещана експертна подкрепа както в областта на енергетиката, България ще се съобрази с препоръките на Европейската комисия за Закона за енергетиката и те ще бъдат отразени преди второто четете на промените. ЕК има забележки по процедурата за избор на изпълнители проекта "Южен поток", те също ще бъдат отчетени. Беше ми обещана експертна подкрепа както в областта на енергетиката,

Какво е това преференция, питат 30% от избирателите на ДПС и 19.7% от гласувалите за БСП

30.1% от избирателите на ДПС са дали отговор "Не съм сигурен" на въпроса "Възползвахте ли се от възможността да гласувате преференциално?". Това сочат данни на "Галъп", обявени днес. Сред избирателите на ГЕРБ е втората голяма група неразбрали какво е това преференция. Там 19.7% са казали, че не са сигурни дали са гласували така. Трети са избирателите на БСП с 14.1%, а четвърти - привържениците на Николай Бареков и "България без цензура" (13%). Най-информирани са избирателите на Зелените - сред тях само 0.4% са изразили колебание при този въпрос. Ниски са също процентите на АБВ (3.8%), Атака (3.4%), Реформаторския блок (2.9%) и Глас народен (2.5%). Общо 6.9% от избирателите са признали, че не знаят дали са гласували преференциално. Предизборната кампания е имала някакво значение само за 13.1% от избирателите - 71.5% са решили за кого ще гласуват преди началото й, а 15.3% - в последните дни преди изборите. Най-голям дял от гласувалите за ГЕРБ са решили в последния момент за кого ще гласуват -22.5%. 51.4% от избирателите на ДПС нямат и основно образование, 40.9% имат само основно образование. Най-висок е делът на висшистите, гласували за ГЕРБ (33.5%). Николай Бареков е обрал основно вота на гласувалите за националистическите "Атака" и НФСБ на последните парламентарни избори през 2013 г. 16.7% от гласувалите за "Атака" и 13.0% от избралите НФСБ сега са подкрепили "България без цензура". 9.8% от избирателите на ГЕРБ през 2013 г. сега са предпочели Бареков, както и 6.1% от гласувалите за БСП.

№15 Неков побеждава Станишев в 7 варненски общини

Кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България под номер 15 - Момчил Неков е събрал във Варненско преференциален вот почти колкото лидера на партията и водач на листата Сергей Станишев. Справка в резултатите от евровота в областта показва, че за 27-годишния силистренец преференциално са гласували 1759 души, при 1816 гласа за лидера Станишев.

Орешарски: Ще се съобразим с препоръките на ЕК в закона за енергетиката

България ще се съобрази с препоръките на Европейската комисия за Закона за енергетиката и те ще бъдат отразени преди второто четете на промените. ЕК има забележки по процедурата за избор на изпълнители проекта България ще се съобрази с препоръките на Европейската комисия за Закона за енергетиката и те ще бъдат отразени преди второто четете на промените. ЕК има забележки по процедурата за избор на изпълнители проекта "Южен поток", те също ще бъдат отчетени. Беше ми обещана експертна подкрепа както в областта на енергетиката,

Станишев: Твърденията за смени в кабинета са неоснователни

/КРОСС/ "Днес се събираме с нашите министър-председатели и това, за което ние ще настояваме е да бъде зачетен демократичният вот на европейските избиратели и да се посочи кандидат след преговори на базата на резултатите." Това заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев преди първата подготвителна среща на премиерите от ПЕС след европейските избори и Европейския съвет днес. Той бе категоричен, че единствената група от големите, която е стабилизирала позициите си и е запазила своето влияние, е групата на социалистите и демократите. „Аз ще предложа заедно с мен като президент на ПЕС, да се даде мандат на Мартин Шулц като наш водещ кандидат да започнем заедно с него разговори първо с ЕНП, защото кампанията я изнесе кандидатът и ПЕС", каза още той. По думите му най-важното в сегашната ситуация на пълен баланс е да се промени политиката и ПЕС ще настоява в ЕС да има по-ясна политика насочена към растежа, работните места и социалната защита на хората това ще бъде основното в разговорите, които ще води с ЕНП на първо място като най-голяма парламентарно представена политическа сила. Той заяви, че не бива да се бави този процес, но политическото му съдържание на преговорите е на първо място, за да се постигне максимална промяна в съдържанието на политиката. Помолен да коментира преференцията за Момчил Неков, Станишев отговори, че трябва да се уважава волята на избирателите и ще проведе разговори с него, за да разбере и неговите намерения

Юнкер получи мандат за преговори да оглави ЕК

Въпреки, че се ползва с подкрепата на най-голямата група в новия Европарламент, изборът му съвсем не е сигурен

Юнкер да получи мандат за преговори да оглави ЕК

Въпреки, че се ползва с подкрепата на най-голямата група в новия Европарламент, изборът му съвсем не е сигурен

Дел Боске: След успехите погледът на футболистите е различен, трябва да ги предпазя


Селекционерът на испанския национален отбор Висенте дел Боске заяви, че задачата му е да направи така, че футболистите му да не подценят задачата си на световното. Той обясни, че след големите успехи играчите вече гледат по различен начин.

Дел Боске даде интервю за сайта на ФИФА, като отговори на въпроси на селекционерите на Португалия Пауло Бенто, на САЩ Юрген Клинсман и на Япония Алберто Дзакерони, както и на двама от футболистите си Серхио Рамос и Шави Ернандес.

"Нашата...

Мълния удари 9-годишно момче край Айтос

Детето е настанено в болница, няма опасност за живота му


"Куийн форевър" - цял албум с нечувани песни на Фреди Меркюри ще излезе до края на годината

Светът отново ще чуе гласа на покойния Фреди Меркюри в балади, които никой никога не е чувал. “Куийн” ще издадат нов албум до края на годината, разкри китаристът Брайън Мей. Тавата ще се казва “Куийн форевър” и ще включва неизвестни записи на Фреди Меркюри. Преди няколко месеца Мей разкри, че при реставрацията на архива на бандата са открити много Светът отново ще чуе гласа на покойния Фреди Меркюри в балади, които никой никога не е чувал. “Куийн” ще издадат нов албум до края на годината, разкри китаристът Брайън Мей. Тавата ще се казва “Куийн форевър” и ще включва неизвестни записи на Фреди Меркюри. Преди няколко месеца Мей разкри, че при реставрацията на архива на бандата са открити много

Санитар взе 3 000 лв. подкуп от роднини на покойник и обра украинци

За 12 часа полицията в Плевен залови извършителя на изключително цинично и дръзко престъпление, извършено от 41-годишен санитар, работещ в ЦСМП-Плевен. Дежурният прокурор Искра Ганева е била уведомена за поискан подкуп от близък на загинал при автопроизшествие и при създадената организация е образувано досъдебно производство след проведени разпити на запознати със случая, както и използване на Специални разузнавателни средства.

Нови статистически данни подкрепят прогнозите за икономическия ръст на САЩ

Поръчките на дълготрайни стоки се покачват, расте и потребителското доверие в страната


Р.Петков: Орешарски е твърдe зависим, за да хвърли оставка

Необходимостта пред държавата е незабавна оставка на кабинета, категоричен е Петков. Но не вярвам на чувството за дълг на министър председателя Орешарски и това, че той ще подаде оставка, защото е прекалено зависим.Това каза бившият вътрешен министър и член на АБВ Румен Петков по bTV.

Станишев: Неоснователни са очакванията за промени в кабинета

Неоснователни са очакванията за промени в кабинета – трябва да се даде нова сила на правителството. Това каза на работна среща на Партията на европейските социалисти (ПЕС) в Брюксел лидерът ...

Станишев: Не са основателни твърденията за промени в кабинета

Лидерът на БСП и на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев определи като неоснователни очакванията за промени в българското правителство, съобщи БНР.   В Брюксел, където бе домакин на работна среща на ПЕС, Станишев посочи: "Не са основателни тези твърдения, но сме наясно, че трябва да се даде нова сила на кабинета, да се анализира, Лидерът на БСП и на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев определи като неоснователни очакванията за промени в българското правителство, съобщи БНР. В Брюксел, където бе домакин на работна среща на ПЕС, Станишев посочи: "Не са основателни тези твърдения, но сме наясно, че трябва да се даде нова сила на кабинета, да се анализира,

Орешарски за изборите: Няма съществена промяна

Изборът на следващ български комисар ще бъде консултиран с БСП и ДПС, заяви премиерът в Брюксел

Руската и българската са църква са християнски общности, свързани от любов и единомислие

/КРОСС/ По покана на българския посланик в Русия Бойко Коцев патриарсите на България и Русия Неофит и Кирил посетиха днес българското посолство за официален обяд по повод визитата на патриарх Неофит и по повод Деня на българската просвета, писменост и култура. На обяда присъстваха високопоставени представители на двете православни църкви, руският министър на регионалното развитие Игор Слюняев, генералният прокурор на Русия Юрий Чайка, представители на българската общност, български дипломати. Българският посланик приветства гостите и напомни за вековните духовни връзки между българския и руския народ, съхранени в голяма степен и благодарение на православните църкви на двете страни. "В преломни исторически моменти нашата обща православна вяра е помагала на нашите народи да отблъскват вражески набези и по-този начин да укрепват духа си, да преживеят монголо-татарското и османското иго", заяви българският посланик. Той подчерта огромната роля на православието и в условията на съвременните предизвикателства. "Именно сега ние е необходимо единство и тясно сътрудничество за запазване на общославянските православни ценности за благото на двата народа", заяви българският посланик. В приветственото си слово българският патриарх Неофит благодари на посланик Коцев за поканата и подчерта колко определящи за успеха на българо-руското сътрудничество са контактите и на църковно ниво

Кой как гласува: профилът на избирателите според Алфа рисърч

Агенция "Алфа рисърч" публикува данните си за социално-демографския профил на гласувалите на евровота. Данните са базирани на окончателните резултати от екзит пола на "Алфа рисърч", реализиран в неделя.

„Глутница наркомани“: Г-н Бареков, проблемът е във вас

Ние не Ви харесваме не защото сме идиоти, лумпени или наркомани, а точно защото не сме, се казва в отворено писмо от феновете на метъла, освиркали новия политик на 25 май

Районът на фабрика "Христо Ботев" остана без вода

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнали аварии, без вода ще останат абонатите в района на фабрика "Христо Ботев" до 21 часа. По-рано днес без вода останаха и следните райони: - част от местност Ален Мак до 21 часа; - част от к.

Социалисти в Европа хвърлят оставка след загубата на изборите

Лидерът на испанската опозиционна Социалистическа партия Алфредо Рубалкаба обяви, че ще се оттегли от поста си след тежката загуба на изборите за Европейски парламент. Партията загуби 9 от досегашните си 23 мандата и ще има 14 от всичко 54 испански евродепутати.

Станишев: Не са основателни твърденията за промени в кабинета

Лидерът на БСП и на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев определи като неоснователни очакванията за промени в българското правителство, съобщи БНР.   В Брюксел, където бе домакин на работна среща на ПЕС, Станишев посочи: Лидерът на БСП и на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев определи като неоснователни очакванията за промени в българското правителство, съобщи БНР. В Брюксел, където бе домакин на работна среща на ПЕС, Станишев посочи: "Не са основателни тези твърдения, но сме наясно, че трябва да се даде нова сила на кабинета, да се анализира,

Рашидов: Ще напусна ГЕРБ, ако се сближат с ДПС

/КРОСС/ "ДПС не са глупави - те в момента са заели множество административни и министерски позиции, всъщност в момента те са тези, които управляват страната и едва ли ще оттеглят подкрепата си за правителството." Това каза в предаването на бТВ „ Лице в лице" Вежди Рашидов, депутат от ГЕРБ. "Неучастието на хората в изборите е това, което в последните петнадесет години и повече докарва ДПС периодично на власт", категоричен е той. "Мигът, в който аз напусна ГЕРБ ще е моментът, в който отношенията между ГЕРБ и ДПС наистина са се сближили. Аз от Бойко Борисов не съм видял нищо лошо, той много ми е помагал за всичко, което съм правил в областта на културата и аз лоша дума за него няма да кажа никога. Но ако един ден ГЕРБ и ДПС наистина се сближат, то моят морал ще е дотук", заяви Рашидов. "За няколко месеца Николай Бареков успя да реализира добре една нова партия. Аз не бих коментирал оттук нататък дали тя ми харесва, дали това е демагогия, но аз никога няма да си позволя едно бебе, което съм го дундуркал на коленете си, едно много красиво дете, днес да го плюя", каза депутатът от ГЕРБ, коментирайки близките си отношения с бащата на Николай Бареков. Бившият министър на културата поздрави за резултата им и Реформаторския блок, които макар и трудно са успели да постигнат добър резултат на евроизборите.  

Официално: Краси Балъков е новият треньор на Литекс

/КРОСС/ Красимир Балъков е новият старши треньор на Литекс. Това обявиха от ръководството на ловешкия клуб на своята официална страница. Наставникът подписа договор за 2 години с „оранжевите". Легендата на българския футбол ще бъде представен официално на 10-и юни. Балъков заменя на поста досегашния наставник Миодраг Йешич, чийто договор с Литекс изтече и няма да бъде подновен. От клуба благодариха на сръбския специалист за постигнатата цел с класирането на отбора в евротурнирите и му пожелаха много успехи занапред.  

Г-жа Фараж: Найджъл пуши много, пие много, но не е расист

"Той пуши прекалено много, пие много, не спи достатъчно и не разбира нищо от компютри." Така е описан лидерът на Партията за независимост на Обединеното кралство Найджъл Фараж от съпругата си Кирстен.   В интервю за британския в. "Дейли телеграф" тя казва, че Найджъл има трескав начин на живот и не си почива много.   "Крепи го адреналинът. Не се храни редовно..."Но когато се прибере у дома, Найджъл знае как да се отпуска. Той коси тревата, изхвърля боклука, обича да лови риба и да се разхожда", споделя още госпожа Фараж.   Кирстен Фараж е секретар на половинката си и твърди, че като такава му е много необходима, защото Найджъл Фараж бил тотално неспособен да се оправя с компютрите и с новите технологии.   "Телефонът му е много стар модел. От него той може само да изпраща и получава съобщения и това е всичко. Ако го накарам да прочете нещо на компютъра, той знае само как да превърта текста надолу и нагоре, както съм го научила, и това е почти всичко, което може да прави", разказва съпругата.   Кирстен е бивш брокер от лондонското Сити. Тя е родена и израснала в Германия.   Пред британския вестник тя отхвърля твърденията срещу съпруга си, че проявява расизъм.   "Не му е приятно от такива лични нападки, но на мен не ми пречат, защото знам, че той не е расист", казва госпожа Фараж.   Найджъл Фараж, който има две дъщери, които говорят английски и немски, предизвика полемика преди европейските избори, като разказа, че се е почувствал зле, когато пътувал във влака и чул, че хората около него говорят само на чужди езици.   С тези коментари той си навлече много критики, че е расист.

Световният танцов елит идва в София на 31 май

На 31 май и 1 юни София ще бъде домакин на най-красивото танцово събитие за 2014г в България, Международния турнир по спортни танци - Rainbow Dance Cup, на което BNews i BLife са медийни партньори.

Ваньо Танов: Спипаният с дрога началник беше махнат, да не пречи на схемите

Георги Георгиев, който е заместник-началник на митницата в Свиленград, бе махнат от поста, за да не пречи на връщането на схемите. Това обяви бившият шеф на Агенция „Митници” Ваньо Танов пред TV7.  „Преди да влезем в ЕС пунктовете Свиленград, Кулата и Калотина са били на най-високо ниво на корупция. Георги Георгиев, който е заместник-началник на митницата в Свиленград, бе махнат от поста, за да не пречи на връщането на схемите. Това обяви бившият шеф на Агенция „Митници” Ваньо Танов пред TV7. „Преди да влезем в ЕС пунктовете Свиленград, Кулата и Калотина са били на най-високо ниво на корупция.

2,7% вместо обещаните 3% увеличение на пенсиите

Вместо обещаните още в края на миналата година 3% увеличение на пенсиите от 1 юли под формата на актуализация, увеличението ще е с 2.7%. Това реши днес Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ). Наскоро управителят на НОИ Бисер Петков обяви в интервю за "Труд": "За 2013 г. средната пенсия е 293,96 лв. Планираният размер за 2014 г. е 307,64 лв. Това прави номинален ръст от 4,7%, който ще изпревари инфлацията. Само в резултат на индексирането от 1 юли пенсиите ще се увеличат средно с около 9 лева", казва Петков. При актуализация с 2.7% обаче средният ръст ще е с около 8 лв. От НОИ напомниха, че актуализацията се извършва с процент, равен на сбора от 50% от нарастването на осигурителния доход и 50% от индекса на потребителските цени през предходната календарна година.  Надзора на осигурителния институт одобри и предложеното от Министерския съвет социалната пенсия да се увеличи от 1 юли от 110 лв. на 113 лв.

Пак панаири в баскетбола

Баскетболните панаири вървят успоредно с решителните мачове за титлата. След втория финал “Лукойл Академик” - “Левски” (75:76) треньорите Сашо Везенков и Константин Папазов бяха близо до саморазправа. Нервите избиха, като Папазов бурно изрази недоволство след мача от съдиите, а Везенков го нарече в ефир “олигофрен”.

“Същите трима съдии свириха п Баскетболните панаири вървят успоредно с решителните мачове за титлата. След втория финал “Лукойл Академик” - “Левски” (75:76) треньорите Сашо Везенков и Константин Папазов бяха близо до саморазправа. Нервите избиха, като Папазов бурно изрази недоволство след мача от съдиите, а Везенков го нарече в ефир “олигофрен”. “Същите трима съдии свириха п

Вежди дондуркал Бареков, не може да го съди

Вежди Рашидов напуска ГЕРБ ако кафето на Бойко Борисов и Лютви Местан прерасне в коалиция ГЕРБ- ДПС.В "Лице в лице" по bTV той заяви , че има лична хигиена, и напускането му ще бъде лакмус, ако този съюз между тези две партии се случи.

Вдигат пенсиите с 2,7 на сто от юли месец

/КРОСС/ На свое заседание, проведено на 27 май 2014 г., Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) взе решение от 1 юли 2014 г. пенсиите, отпуснати до 31 декември 2013 г., да бъдат осъвременени с 2,7 на сто. Решението е в изпълнение на разпоредбите на чл. 100 от Кодекса за социално осигуряване (КСО), според който пенсиите, отпуснати до 31 декември на предходната година, се осъвременяват ежегодно от 1 юли с решение на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт. Актуализацията се извършва с процент, равен на сбора от 50% от нарастването на осигурителния доход и 50% от индекса на потребителските цени през предходната календарна година. За 2013 г. отчетеният от Националния статистически институт средногодишен хармонизиран индекс на потребителските цени е 0,4 на сто, а нарастването на осигурителния доход е с 5,0 на сто. В съответствие с чл. 10, ал. 8 от Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж за новите размери на пенсиите разпореждания за осъвременяване няма да бъдат изготвяни за лицата. Пенсионерите, които желаят да получат заверено копие от разпореждането си, могат да го поискат лично или чрез упълномощено лице на място в съответното ТП на НОИ или в негов филиал след 1 юли 2014 г. Сроковете за обжалване на този административен акт ще се определят в зависимост от датата на връчването му

Четирима са кандидати за обхода на Димово за 10 млн. лв.

Само големите в бранша се включиха в наддаването за строителството на обхода на град Димово.   Кандидатите са четирима – "Хидрострой", "Трейс Груп Холд", "Пътстрой 92" и ДЗЗД "Пътища Димово", в което участват "ПСТ Холдинг" и "Каро трейдинг". Това стана ясно при отварянето на офертите, съобщи агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Трейдинг“ ООД.   Проектът е по програмата "Ново строителство" на пътната агенция и се финансира със средства от републиканския бюджет.   Индикативната му стойност е близо 10 млн. лв. с ДДС. Срокът за изпълнение е 210 календарни дни от датата на сключване на договора.   Бъдещият изпълнител ще бъде избран по икономически най-изгодна оферта, като цената има тежест от 60 точки, а останалите 40 се дават за технологична последователност.   Първокласният път от Видин за София преминава през град Димово и селата Бела, Скомля и Медовница. Така в този участък скоростта на движение е по-ниска и се повишава риска от катастрофи.   С изграждането на обходния път движението ще бъде изнесено извън населените места, с което ще се подобрят условията за живот и ще намалее замърсяването на въздуха, се казва в съобщението на пътната агенция.

Четирима кандидати да строят обхода на Димово за 10 млн. лв.

Само големите в бранша се включиха в наддаването за строителството на обхода на град Димово.   Кандидатите са четирима – "Хидрострой", "Трейс Груп Холд", "Пътстрой 92" и ДЗЗД "Пътища Димово", в което участват "ПСТ Холдинг" и "Каро трейдинг". Това стана ясно при отварянето на офертите, съобщи агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Трейдинг“ ООД.   Проектът е по програмата "Ново строителство" на пътната агенция и се финансира със средства от републиканския бюджет.   Индикативната му стойност е близо 10 млн. лв. с ДДС. Срокът за изпълнение е 210 календарни дни от датата на сключване на договора.   Бъдещият изпълнител ще бъде избран по икономически най-изгодна оферта, като цената има тежест от 60 точки, а останалите 40 се дават за технологична последователност.   Първокласният път от Видин за София преминава през град Димово и селата Бела, Скомля и Медовница. Така в този участък скоростта на движение е по-ниска и се повишава риска от катастрофи.   С изграждането на обходния път движението ще бъде изнесено извън населените места, с което ще се подобрят условията за живот и ще намалее замърсяването на въздуха, се казва в съобщението на пътната агенция.

Вдигат пенсиите с 2.7% от 1 юли

Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) взе решение от 1 юли 2014 година пенсиите, отпуснати до 31 декември 2013 г., да бъдат осъвременени с 2,7 на сто. Това съобщиха от пресцентъра на НОИ. Решението е в изпълнение на разпоредбите на чл. 100 от Кодекса за социално осигуряване (КСО), според който пенсиите, Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) взе решение от 1 юли 2014 година пенсиите, отпуснати до 31 декември 2013 г., да бъдат осъвременени с 2,7 на сто. Това съобщиха от пресцентъра на НОИ. Решението е в изпълнение на разпоредбите на чл. 100 от Кодекса за социално осигуряване (КСО), според който пенсиите,

Започва ремонтът на тротоарите на бул. „Владислав“

От утре започва ремонтът на тротоарите на бул. „Владислав Варненчик“, заяви кметът Иван Портних. Той допълни, че предстои да се вземат мерки за ускоряване на ремонта на Спортна зала, предаде репортер на Moreto.net. До дни приключва оформянето на документацията на завършената вече разширена детска градина във Виница.

Ваньо Танов защити спипания с дрога митнически шеф

Георги Георгиев, който е заместник-началник на митницата в Свиленград, бе махнат от поста, за да не пречи на връщането на схемите. Това обяви бившият шеф на Агенция „Митници” Ваньо Танов пред TV7.  „Преди да влезем в ЕС пунктовете Свиленград, Кулата и Калотина са били на най-високо ниво на корупция. Георги Георгиев, който е заместник-началник на митницата в Свиленград, бе махнат от поста, за да не пречи на връщането на схемите. Това обяви бившият шеф на Агенция „Митници” Ваньо Танов пред TV7. „Преди да влезем в ЕС пунктовете Свиленград, Кулата и Калотина са били на най-високо ниво на корупция.

Потвърдиха дългосрочния кредитен рейтинг на КТБ АД

„БАКР – Агенция за кредитен рейтинг” АД потвърди дългосрочния рейтинг на финансова сила на „Корпоративна търговска банка” АД „ВВ+” (перспектива:...

Юнкер получи одобрение от лидерите в Европарламента да преговаря за кандидатурата си


Номинираният от Европейската народна партия за председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер трябва да получи мандат за преговори по кандидатурата си, реши председателският съвет на Европейския парламент. Той включва политическото му ръководство, както и досегашните, все още действащи лидери на политическите групи. 

Съветът се събра броени часове преди началото на срещата на държавните и правителствените ръководители на ЕС, поиска от тях да дадат на Юнкер ясен мандат да...

Божидар Димитров: Бареков е като Кончита Вурст - не се е определил

/КРОСС/ В студиото на „Дневен ред" проф. Божидар Димитров сподели, че не вижда никаква изненада в резултатите от евровота на ГЕРБ и ДПС. По думите му в България са възможни всякакви практически коалиции. "Моят съвет е да направят като в Германия - с едно споразумение: „Ще строим ли „Белене" или няма да строим? Ще строим ли "Южен поток"? Ще вдигаме ли пенсиите или не? Трябва да бъде ясно какво ще се прави през следващите 4 години", категоричен е професорът. Той коментира „България без цензура" и Николай Бареков. „Това е един напълно нормален политически субект, за който са гласували 11% от българските граждани. В момента той е нещо като Кончита Вурст - не се е определил", каза проф. Димитров. Той не знае дали е възможно Георги Първанов да се върне на бял кон в столетницата, но коментира: „Мисля, че той искаше точно това, но резултатите за съжаление не дават надежда да се върне на бял кон." След като Алексей Милер заплаши, че ще спре газа за Украйна проф. Димитров не вижда заплаха за страната ни. „Ще спрат газта за Украйна, не за Европа. Надявам се, че няма да се стигне до там.", каза той.  

Фирмите у нас дават два пъти повече за реклама отколкото за иновации

Българските фирми предпочитат да инвестират в реклама вместо в иновации, сочи изследване на подготовката на представителите на бизнеса и на научните среди за съвместна иновативна научно-изследователска дейност, представено във вторник на кръгла маса "Наука и бизнес". Според данните компаниите у нас годишно отделят два пъти повече пари за реклама, отколкото за научно-изследователска и развойна дейност   Според изследването на Министерството на образованието и науката, над 80% от фирмите заявяват, че не поддържат отношения с научно-изследователски структури. По-големият проблем обаче е липсата на подобна потребност от страна на компаниите. В масовия случай контактът на бизнеса с научните среди е провокиран не от желание за бъдеща експанзия или развитие, а от възникнал проблем и то тогава помощ се търси по линията на личното познанство и неформалните канали.   Други тревожни резултати от проучването сочат, че повечето фирми в България не се занимават с иновативни дейности или правят това в незначителна степен, а пазарното мислене не е присъщо на академичните кадри, което е една от причините за слабата приложимост на научните им продукти.   Друг основен проблем, констатиран от проучването, е липсата на централен орган, който да управлява ефективно иновациите и научните изследвания. Дефицитът от управленска политика по отношение на иновациите и нисък административен капацитет за управление на националната иновационна система налагат ново структуриране на държавната администрация.   "Само с общи усилия можем да посрещнем и решим адекватно и по най-ефективния начин съществуващите в момента проблеми при съвместната работа на науката и бизнеса в страната“, каза зам.-министърът на образованието Иван Кръстев. Според него доказателство за намерението на правителството да продължи да подкрепя инициативи за подобно сътрудничество е програмата "Наука и бизнес”, който ще е действаща и през следващия програмен период.

В Пакистан убиха жена с камъни, омъжила се по любов

Единственият арестуван бил бащата на Икбал, който признал, че е убил дъщеря си, за да защити семейната чест

Млада жена почина на улицата, Бърза помощ дошла без дефибрилатор


Жена на 35-40 години е починала в столичния квартал "Надежда" в очакване на линейка в понеделник вечерта. Свидетели и близки на жената разказват, че тя паднала до колата си след абитуриентско тържество. Те се обадили на Бърза помощ незабавно, но по думите им линейката се забавила с повече от 50 минути, а когато екипът пристигнал отказали да се легитимират и не разполагали с дефибрилатор, с който да опитат да рестартират сърцето на жената. По-късно дошли от "Съдебна медицина" да инспектират и...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване