Кутев: 120 години всички напират срещу нас, но ние ги удържахме

/КРОСС/ „120 години всички напират срещу нас, особено през последните 24 години, но ние ги удържахме. Нямам притеснения от действията на ДПС. Трябва да намерим начин да продължим напред. Нормално е да спечелиш или загубиш избори", това заяви пред журналисти депутатът от БСП Антон Кутев. „По принцип лидерът и лидерите могат да избягат от всичко, но не и отговорността. Тепърва предстоят много сериозни разговори, а ако някой иска да стане лидер, той трябва да носи отговорността на своя гръб", каза от своя страна Кирил Добрев в ефира на БНТ. Същевременно слухове твъдят, че осмият в листата на БСП журналистът Александър Симов е изместил четвъртия от Коалиция за България Петър Курумбашев. По думите на Мая Манолова обаче, Симов е събрал около 2% от преференциите, които не са достатъчни, за да го пратят в Европейския парламент.  

Екстази – най-търсената дрога у нас, в Европа е кокаинът

По-назад сме по употреба на наркотици от останалите в ЕС


Депозитите пак надвиха кредитите

Високите нива на проблемните задължения, въпреки че не крият системен риск, ограничават отпускането на заеми за бизнеса и домакинствата и повишават цените на кредитите, показва статистиката на БНБ.

Най-мощните афродизиаци

Масова заблуда е, че алкохолът и наркотиците помагат да се стигне върхът в секса. Те помагат само да се прескочи срамът.
Не вършат работа и вредят на здравето. Вместо къркането и друсането има изпитани храни и подправки, които от векове се използват като афродизиаци.
Най- силните са:
ТИКВЕНО СЕМЕ - съдържа много цинк, който усилва нагона. Масова заблуда е, че алкохолът и наркотиците помагат да се стигне върхът в секса. Те помагат само да се прескочи срамът. Не вършат работа и вредят на здравето. Вместо къркането и друсането има изпитани храни и подправки, които от векове се използват като афродизиаци. Най- силните са: ТИКВЕНО СЕМЕ - съдържа много цинк, който усилва нагона.

Вдигат пенсиите с 2,7 на сто от 1 юли

От 1 юли 2014 г. пенсиите, отпуснати до 31 декември 2013 г., да бъдат осъвременени с 2,7 на сто. Това реши на свое заседание Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ), съобщиха от института.
Решението е в изпълнение на разпоредбите на чл. 100 от Кодекса за социално осигуряване (КСО), според който пенсиите, От 1 юли 2014 г. пенсиите, отпуснати до 31 декември 2013 г., да бъдат осъвременени с 2,7 на сто. Това реши на свое заседание Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ), съобщиха от института. Решението е в изпълнение на разпоредбите на чл. 100 от Кодекса за социално осигуряване (КСО), според който пенсиите,

Руски сайт: За какво се бори Росен Плевнелиев?

Фонд за стратегическа култура

Росен Плевнелиев. Снимка: Булфото

След като през 2012 г. България избра за президент Росен Плевнелиев, антируските изявления от София зачестиха. Неотдавна Росен Плевнелиев заяви например, че присъединяването на Крим към Руската федерация дели европейската история на периоди “преди” и “след”, затова страната му ще подкрепи въвеждането на трета степен санкции срещу Руската федерация, дори осъзнавайки напълно, че това ще се отрази зле на българската икономика…

Росен Плевнелиев води енергична борба за разширяване на натовското присъствие в Европа и по-нататъшно придвижване на пакта в източна посока - заявява, че Северноатлантическият съюз трябва още на септемврийската си лидерска среща през 2014 г. да приеме за член Черна гора, а също така спешно да засили темпото, с което се “интегрират” в НАТО останалите балкански страни.

Същевременно българският президент полага усилия за сближаване с Германия; през 20-и век това се е превърнало вече в геополитическа традиция за управляващите в двете страни - София е подкрепяла Германия и през Първата, и през Втората световна война. А при посещение в Германия през май Росен Плевнелиев избухна в сурови критики към Русия - обвини я в икономически шантаж, в опити да дестабилизира Украйна и Балканите.

Берлин явно среща с разбиране подобни изявления. Балканите винаги са били обект на германските интереси, а сега Германия засили и дейността си по африканското направление, развивайки сътрудничество със страните от бившата Германска Източна Африка; постоянно демонстрира позицията си във връзка с гражданската война в Сирия; все по-високо надига глас в подкрепа на днешните власти в Украйна.

Същевременно Берлин укрепва южните граници, очертаващи ареала на влиянието му, обхванало цяла Югоизточна Европа - нестабилен регион с множество социални и етнически проблеми (търкания между албанци и сърби, албанци и македонци, сърби и унгарци, сърби и румънци и т. н.).

Срещата на Росен Плевнелиев с германския външен министър Ф.-В. Щайнмайер през май и последвалите антируски речи на българския президент станаха нов признак за продължаващото сближаване между Берлин и София, стъпка по пътя към по-дълбоко преустройство на геополитическата архитектура на Балканския регион.

Германците неслучайно залагат на България. Българите традиционно са в трудни отношения със сърбите - основни съюзници на Русия в региона. Двата народа неведнъж са воювали помежду си, а по време на натовската агресия срещу Югославия София подкрепяше алианса.

Постсъветска България имаше интерес Югославия да се разпадне, също както днес е в неин интерес Сърбия да отслабва още повече. Докато Москва се опитва да задълбочи диалога с Белград, България се люшна в посока към Германия, която претендира за лидерство в Европа. Сътрудничеството на Берлин едновременно с Хърватия и с България дава възможност Сърбия да бъде притисната от две страни, тъй че да се стеснят хоризонтите на сръбско-руския политически съюз. Което съвпада изцяло и с интереса на Вашингтон.

Успоредно с това София все тъй се опитва да открие някакъв среден път между ориентацията към ЕС и САЩ, от една страна, и жизненоважното за нея сътрудничество с Русия в енергийната сфера. България неведнъж потвърди, че е склонна сухопътната част от газопровода “Южен поток” да мине през нейна територия; българите получиха от “Газпром” 20 на сто намаление в цената на газа, но днес българското правителство се опитва да седи на два стола - хем да демонстрира солидарност с антируските политически елементи в Европа, хем да не изпусне изгодите от енергийното сътрудничество с Русия.

Налице са очевидни противоречия между интересите на българската държава и интересите на Брюксел - а София е принудена да поставя интересите на последния над своите собствени. В резултат на което България си остава сред най-бедните страни в ЕС.

По съветско време България бе една от малкото източноевропейски страни с развита система за подготовка на специалисти от авиационния ...

България е сравнително назад в ЕС по употреба на наркотици

България е сравнително назад сред страните членки на Европейския съюз по употреба на наркотици и свързаните с нея смъртни случаи. Това сочат национални данни, представени в публикувания днес годишен доклад на Европейския център за мониторинг на наркотиците и наркоманиите (ЕЦМНН), който обхваща 28-те държави от ЕС плюс Норвегия и Турция.

Вдигат паметник на Пеци Гюзелев

С поглед, отправен напред, вдигнал високо китарата си и близо до морето - така музикантът, композитор и текстописец Петър Гюзелев ще възкръсне с паметник в рок столицата ни Каварна. Скулптурата ще бъде изваяна от проф. Георги Чапкънов.                                                                                   С поглед, отправен напред, вдигнал високо китарата си и близо до морето - така музикантът, композитор и текстописец Петър Гюзелев ще възкръсне с паметник в рок столицата ни Каварна. Скулптурата ще бъде изваяна от проф. Георги Чапкънов.

Банева стяга референдум с три въпроса

Аз закъснях за включването си в кампанията. Така независимият кандидат за евродепутат Евгения Банева си обясни пред ТВ7 най-ниския резултат от 0,279%, който получи на изборите за Европейски парламент. „Аз съм априори мразена в очите на хората заради това, че съм успяла да се омъжа за богат човек“, отбеляза бизнесдамата.

Борисов: Ще седна с ДПС и с Бареков ако нямам мнозинство

При предсрочни избори ГЕРБ ще има 121 депутати, защото тогава ще се прояви толкова тежък наказателен вот, че резултатите въобще няма да бъдат тези от евроизборите.
Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Нова тв вчера.
“При предсрочни избори резултатите ще бъдат много по-високи и за нас, и за реформаторите, и за АБВ”, категоричен бе той. При предсрочни избори ГЕРБ ще има 121 депутати, защото тогава ще се прояви толкова тежък наказателен вот, че резултатите въобще няма да бъдат тези от евроизборите. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Нова тв вчера. “При предсрочни избори резултатите ще бъдат много по-високи и за нас, и за реформаторите, и за АБВ”, категоричен бе той.

Съпругата на Фараж: Найджъл пуши много, пие много, но не е расист


Лидерът на Партията за независимост на Обединеното кралство (UKIP) Найджъл Фараж, която спечели изборите за Европейски парламент, произведени в четвъртък във Великобритания, беше обрисуван от съпругата си Кирстен в интервю за британския вестник "Дейли телеграф", предаде БТА.

"Той пуши прекалено много, пие много, не спи достатъчно и не разбира нищо от компютри", казва германската половинка на Фараж. "Съпругът ми има трескав начин на живот. Не си почива много. Крепи го адреналинът. Не...

Мълния удари дете в Айтоско

/КРОСС/ Мълния удари дете при бране на череши в айтоското село Карагеоргиево, съобщи кметът на селото Кязим Ибрям. Инцидентът станал около 15:30 часа. След спиране на дъжда, мълния е паднала в черешова градина край селото. Семейството на момчето, което е от Сливен, са участвали в брането на плодове, скупчили се около каруцата, но мълнията го е засегнала, разказа Ибрям. Роднините му обяснили, че 11-годишното дете е добре, откарано е в Бургас. От болницата поясниха, че детето е било прието в шокова зала, но е изписано, по искане на родителите, предаде Нова тв. В средата на месеца мълния падна сред публиката на състезанието в Кабиюшката гора в Шумен и прати няколко души в болница.    

Мълния удари дете в Айтоско

То е добре и дори е било изписано от болницата в Бургас

Гръм удари деветгодишно дете под орех

Внезапно разразил се ураган над айтоското село Карагеоргиево докара тежка трагедия за берачите на череши. Деветгодишният Йордан Т. е бил жестоко ударен от мълния, когато с родителите си потърсили подслон под вековен орех. Мълнията буквално разцепила вековното дърво и преминала през цялата дясна половина на тялото на момченцето.

Евгения Банева започва подписка за референдум с 3 въпроса

Започвам подписка за референдум с 3 въпроса - за тотална забрана на партийните субсидии; задължително гласуване и забрана за гласуване на хора, които нямат завършено основно образование. Това каза Евгения Банева пред TV7
"Аз закъснях за включването си в кампанията". Така независимият кандидат за евродепутат  обясни пред ТВ7 най-ниския резултат от Започвам подписка за референдум с 3 въпроса - за тотална забрана на партийните субсидии; задължително гласуване и забрана за гласуване на хора, които нямат завършено основно образование. Това каза Евгения Банева пред TV7 "Аз закъснях за включването си в кампанията". Така независимият кандидат за евродепутат  обясни пред ТВ7 най-ниския резултат от

Вдигат пенсиите с 2,7% от 1 юли

С 3 лева увеличават социалната пенсия за старост

Талеб Рифай: България да наблегне повече на зимния туризъм

България трябва да наблегне повече на зимния туризъм, и не само на този, който е през зимата, но и на този през лятото. Това заяви генералният...

Били Хлапето и Михаела Филева представиха "В реда на нещата"

Двамата музиканти ще атакуват в тандем музикалните класации

Работещи и учещи гласували за ГЕРБ, безработните – за ДПС

БСП остава лидер сред пенсионерите, сочат данни на "Галъп"


Финансовата криза ускорила затлъстяването по света

/КРОСС/ Финансовата криза от 2008 г. ускори разпространението на затлъстяването по света. Това е засегнало особено 34-те страни-членки на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). В тези държави, сред които най-богатите нации в света, се наблюдава ръст на нивото на хората със затлъстяване през последните пет години и по-голямата част от населението са с наднормено тегло. Всяко пето дете е с наднормено тегло в страните от ОИСР, но за страни като Гърция, Италия, Словения и САЩ показателят е едно на три деца. Икономическата криза е отчасти виновна за негативната тенденция. Според експерти причината се крие в това, че се купуват по-малко храни, които същевременно са по-евтини и високо калорични вредни алтернативи. В специален доклад се отбелязва, че се наблюдава 5,6% спад в консумацията на плодове и зеленчуци за всеки процент покачване на безработицата в САЩ. Това е отчетено за периода 2007-2009 г. Заключенията в документа предстои да бъдат представени в сряда на Европейския конгрес за затлъстяването в София. 2-3% увеличение на наднорменото тегло се наблюдава и в държави като Австралия, Канада, Франция, Мексико, Испания и Швейцария. До 1980 г. по-малко от един на всеки 10 души в ОИСР са били с наднормено тегло, в сравнение с 18% от възрастното население сега. Това прави един на всеки трима възрастни в Мексико, Нова Зеландия и САЩ и повече от един на всеки четирима в Австралия, Канада, Чили и Унгария, пише btvnews.  

Канадката Йожени Бушар: Ще бъде страхотно да играя в София

Йожени Бушар заслужи признанието на изгряваща звезда на тениса, след като стигна полуфинал в първенството на Австралия през януари малко преди да навърши 20 г. На 24 май канадката спечели първа титла в кариерата си в Нюрнберг и е сред фаворитките за участие в Турнира на шампионките в София от 28 октомври. Бушар говори специално за сайта на турнира. Йожени Бушар заслужи признанието на изгряваща звезда на тениса, след като стигна полуфинал в първенството на Австралия през януари малко преди да навърши 20 г. На 24 май канадката спечели първа титла в кариерата си в Нюрнберг и е сред фаворитките за участие в Турнира на шампионките в София от 28 октомври. Бушар говори специално за сайта на турнира.

Борисов: Ако гласовете за 15-ия не са купен вот, а са срещу Станишев, ще поздравя миньорите


Ако всъщност тези 34 хиляди гласа не са купен вот, а са пуснати с ясното съзнание на хората в БСП, за да махнат Станишев от първото място – тогава не само ще се извиня, но и ще поздравя, написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа "Фейсбук".

Така Борисов реагира на призива на БСП лидерът на ГЕРБ да се извини на миньорите от Бобов дол за твърдението, че 15-ият в листата на левицата Момчил Неков е изпреварил водача Сергей Станишев с техните купени гласове....

Да се извини, да се извини... Борисов, Бареков, БСП


В резултатите от евроизборите политици от водещите партии видяха повод да поискат извинение – кой от политическите си опоненти, кой от медиите. Някои използваха извиненията, за да се доближат или дистанцират от конкурентите си, други – за да се харесат на избирателите си. А един дори изрази съжаление, че е обиждал колегите си от други партии – говорителят на ДСБ Радан Кънев.

Пеевски: кой ще ми се извини?

Още в изборната нощ вторият в листата на ДПС Делян Пеевски, чието...

С повече от 25 % е победата на ГЕРБ над БСП във Варна

С над 25 % повече са спечелените гласове във Варна от ГЕРБ в сравнение с тези, които са отишли при БСП. Според официалните резултати цифрите на събраните гласове за двете партии са съответно 39.95 % и 14.12 %. Това стана ясно по време на пресконференция във варненския офис на ГЕРБ, в която се включиха новият евродепутат Емил Радев, областният координатор на партията Иван Портних и областният координатор на предизборния щаб Павел Христов.

Денят в снимки

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Богата реколта и ниски изкупни цени за розовото масло тази година

Заради климатичните условия тази година българската Розова долина се радва на богата реколта. Добивът е много по-голям от този през 2013 г., казват...

Разкриха убийство на митничар отпреди 15 г.

МВР разкри убийството на митнически служител, станало преди 15 години в Пловдив. Двама души са задържани и са им повдигнати обвинения за умишлено убийство. За 24 часа е закопчан и трети, а в момента се проверява неговата съпричастност в убийството.

Удареното от мълния дете е в стабилно състояние

9-годишно момченце е било ударено от мълния по време на гръмотевична буря, която се е разразила в ранния след обед днес в айтоското село Карагеоргиево. 

Малкият Йордан е в шокова зала на бургаската болница, състоянието му е стабилно, мълнията го е ударила в областта на ключицата, но няма изгаряния, съобщиха от МБАЛ.

Семейството 9-годишно момченце е било ударено от мълния по време на гръмотевична буря, която се е разразила в ранния след обед днес в айтоското село Карагеоргиево. Малкият Йордан е в шокова зала на бургаската болница, състоянието му е стабилно, мълнията го е ударила в областта на ключицата, но няма изгаряния, съобщиха от МБАЛ. Семейството

Евгения Банева: Започвам подписка за референдум с 3 въпроса

Започвам подписка за референдум с 3 въпроса - за тотална забрана на партийните субсидии; задължително гласуване и забрана за гласуване на хора, които нямат завършено основно образование. Това каза Евгения Банева пред TV7
Започвам подписка за референдум с 3 въпроса - за тотална забрана на партийните субсидии; задължително гласуване и забрана за гласуване на хора, които нямат завършено основно образование. Това каза Евгения Банева пред TV7 "Аз закъснях за включването си в кампанията". Така независимият кандидат за евродепутат  обясни пред ТВ7 най-ниския резултат от

Избран е изпълнител на проекта "Южен поток" в България - консорциум между руска и български фирми

Избран е изпълнител на проекта "Южен поток" в България и това е "Стройтрансгаз консорциум" ДЗЗД, съобщи на пресконференция днес Владимир Инков, изпълнителен директор на "Южен поток България". Консорциумът се състои от руската компания "Стройтрансгаз" с изключително голям опит в строителството на нефтопроводи и газопроводи не само в Русия, но и в други страни, както и от българска страна акционерно дружество "Газпроект Юг", създадено от компании с опит в инфраструктурното и гражданско строителство, обяви Инков.

Мини "Бобов дол" са изправени пред фалит

Магазинът, в който служителите могат да пазаруват с купони, е празен, защото предприятието не може да плати за доставките


Мини "Бобовдол" са изправени пред фалит

Магазинът, в който служителите могат да пазаруват с купони, е празен, защото предприятието не може да плати за доставките


Седем са кандидатите да събират данни за автомобилния трафик по магистралите


Седем са фирмите, които са подали оферти в Агенция "Пътна инфраструктура" по обявената поръчка за събиране на данни за автомобилния трафик, съобщиха от пътното ведомство. Днес там бяха отворени самите оферти.

Данните ще се събират по магистралите и първокласните пътища.

Предвидено е изграждането на 100 главни и допълнителни преброителни пункта, с прилежащото им оборудване. Проектът се финансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП...

ДПС пак мобилизира нужния брой избиратели и пак е фаворит на ромите


Високият резултат на ДПС на евроизборите говори за способността на тази партия винаги да постига толкова висока степен на мобилизация, колкото реши, че й е необходима, казва политологът Геновева Петрова от социологическата агенция "Алфа Рисърч" в интервю пред "Дневник" (Четете цялото интервю по-късно днес.)

Както и в предишни избори, се потвърждава тенденцията, че

подкрепата за движението не се мотивира от отношението на привържениците му към действията на партията

Писане за уеб. Такова няма

/КРОСС/ Творческо писане. Такова няма. Има непреодолимо желание да кажеш някому нещо ... Това са първите думи от един предговор на проф. Боян Биолчев към сборник с есета и истории на автори от магистърска програма Творческо писане, 2006 г. Нататък цитатът продължава поетично, с присъщата неувереност на всеки истински автор, че думите му ще останат неразбрани. Но понеже следва текст за писането в контекста на правенето на бизнес остатъкът от цитата оставям на мира* и за отправна точка заемам само началото му. В днешно време всеки в някаква степен е издател, не само компаниите, но и служителите им, не само корпоративните брандове, но и личните такива. От бизнеса с очаква да задоволява нуждите на потребителите от съдържание, да ползва текста като основно средство за комуникация и предаване на конкретни съобщения и смисъл, подчинени на точно определени измерими и измервани цели. В този смисъл писане за уеб няма. Има непреодолимо желание на един бизнес/организация да представи това, което предлага, заедно с ценностите си, на своите настоящи и бъдещи клиенти. Има и стратегически избор продуктите и услугите на компанията да бъдат преведени на езика на решенията, от които потребителите се нуждаят. Встрани от еуфорията около "писането за уеб", искрици от която озаряват от време на време и български бизнес сайтове, създаването на съдържание изисква сериозно посвещаване, дългосрочно планиране и нещо твърде пренебрегвано - достатъчно ресурси

До 30° в утре, валежи следобед

След полунощ краткотрайните валежи и гръмотевиците ще престанат. Над страната ще се изясни. Утре преди обяд ще бъде слънчево. След пладне и до полунощ ще се развива купеста, над Централна и Източна България и купесто-дъждовна облачност. Главно там ще има краткотрайни, в отделни райони и интензивни валежи, гръмотевици и временно усилване на вятъра. След полунощ краткотрайните валежи и гръмотевиците ще престанат. Над страната ще се изясни. Утре преди обяд ще бъде слънчево. След пладне и до полунощ ще се развива купеста, над Централна и Източна България и купесто-дъждовна облачност. Главно там ще има краткотрайни, в отделни райони и интензивни валежи, гръмотевици и временно усилване на вятъра.

"Физика на тъгата" на Господинов получи номинация и в Германия


Немското издание на романа "Физика на тъгата" на Георги Господинов в превод на Александър Зицман (Physik der Schwermut, издателство Droschl, 2014) е сред шестте финалисти за международната литературна награда на културния център Haus der Kulturen der Welt в Берлин, съобщи писателят на страницата си във "Фейсбук". Наградата се присъжда за най-добра книга от чуждестранен автор, преведена на немски през годината и победителят ще бъде обявен на 23 юни. Конкурсът награждава едновременно автора и...

Миков уверен, че в парламента утре ще има кворум

Разискванията по вота на недоверие трябва да започнат в 11,30 часа


"Атака" ще бъдат в НС за вота на недоверие, признават поражението си

Не успяхме да преведем на езика на ежедневието нашите послания. Така Магдалена Ташева от „Атака“ коментира пред БНР резултатите от евровота, които оставиха партията без представите...

САЩ отлагат изтеглянето от Афганистан за 2016 г.

Съединените щати планират да намалят числеността на своето военно присъствие в Афганистан до 9800 души през тази година и да сложат край на военната си намеса в страната до края на 2016 г., предаде AF...

Манолова: Гласувалите за ГЕРБ са една доста малка част от населението

„Загубата е неприятна и болезнена, предстоят много разговори и анализи за това, което сбъркахме в кампанията и в работата. БСП има системен проблем с евроизборите и една от причините е, че н...

Слънце и до 30° в сряда, валежи следобед

След полунощ краткотрайните валежи и гръмотевиците ще престанат. Над страната ще се изясни. Утре преди обяд ще бъде слънчево. След пладне и до полунощ ще се развива купеста, над Централна и Източна България и купесто-дъждовна облачност. Главно там ще има краткотрайни, в отделни райони и интензивни валежи, гръмотевици и временно усилване на вятъра. След полунощ краткотрайните валежи и гръмотевиците ще престанат. Над страната ще се изясни. Утре преди обяд ще бъде слънчево. След пладне и до полунощ ще се развива купеста, над Централна и Източна България и купесто-дъждовна облачност. Главно там ще има краткотрайни, в отделни райони и интензивни валежи, гръмотевици и временно усилване на вятъра.

Глобиха шофьора на министър на ДПС по сигнал на ДПС-лидер

Шофьорът на министъра на инвестиционното проектиране Иван Данов бе глобен с 30 лева по фиш вчера в Стара Загора за неправилно паркиране.
Данов дойде в града на липите за среща с представители на Камарите на архитектите и строителите, която се състоя в сградата на областната управа. И докато шефът му обсъждаше евентуални промени в Закона за Шофьорът на министъра на инвестиционното проектиране Иван Данов бе глобен с 30 лева по фиш вчера в Стара Загора за неправилно паркиране. Данов дойде в града на липите за среща с представители на Камарите на архитектите и строителите, която се състоя в сградата на областната управа. И докато шефът му обсъждаше евентуални промени в Закона за

Министър Данов внася законопроект за архитектурните конкурси в превод от немски


До няколко месеца предстои въвеждането на Закон за архитектурните конкурси, Наредба за обществените поръчки в строителството и Наредба за обществените поръчки в проектирането към Закона за обществените поръчки, които са превод от германски нормативни документи в тази сфера. Това съобщи пресцентърът на Министерството на инвестиционното проектиране като цитира изказване на министър Иван Данов  с архитекти и инженери в Стара Загора. 

Данов изказа мнение, че е необходима нова философия...

Григор Димитров: Последните дни бяха тежки за мен

“Последните няколко дни бяха малко тежки за мен. Не искам да влизам в детайли, защото ще прозвучи като извинение и предпочитам да не говоря за това. Просто неща, с които трябва да се справя”, отговори загадъчно Григор Димитров след отпадането на “Ролан Гарос” на въпрос дали не става въпрос за лични проблеми и какви точно са трудностите, за които го “Последните няколко дни бяха малко тежки за мен. Не искам да влизам в детайли, защото ще прозвучи като извинение и предпочитам да не говоря за това. Просто неща, с които трябва да се справя”, отговори загадъчно Григор Димитров след отпадането на “Ролан Гарос” на въпрос дали не става въпрос за лични проблеми и какви точно са трудностите, за които го

Танов обвини министерския съветник Николай Попов за ареста на митничарския шеф

Той е с две висши образования, като митнически специалист е на високо ниво. Аз го зварих заместник-началник на митницата в Свиленград, но в определени моменти бе началник. Той е умно и хитро момче. Затова когато чух новината за задържането, не мога да си я обясня.Не знам в какъв смисъл се говори за престъпна група на Георгиев. Това каза в "Дневен реид" бившият шеф на митниците Ваньо Танов.

Александър Симов измества Курумбашев в евровота с преференция?

Александър Симов измества четвъртия в листата на БСП Петър Курумбашев благодарение на преференциалния вот и влиза в Европарламента, съобщи OFFNews.
Тъй като данните от ЦИК се бавят, сътрудници от БСП броят преференциите една по една паралелно. Тяхното проучване показва, че над 27 000 преференции са дадени за Симов. Александър Симов измества четвъртия в листата на БСП Петър Курумбашев благодарение на преференциалния вот и влиза в Европарламента, съобщи OFFNews. Тъй като данните от ЦИК се бавят, сътрудници от БСП броят преференциите една по една паралелно. Тяхното проучване показва, че над 27 000 преференции са дадени за Симов.

Слух, че Симов измества Курумбашев в евровота с преференция, не е вярно май

Александър Симов измества четвъртия в листата на БСП Петър Курумбашев благодарение на преференциалния вот и влиза в Европарламента, съобщи OFFNews.
Тъй като данните от ЦИК се бавят, сътрудници от БСП броят преференциите една по една паралелно. Тяхното проучване показва, че над 27 000 преференции са дадени за Симов. Александър Симов измества четвъртия в листата на БСП Петър Курумбашев благодарение на преференциалния вот и влиза в Европарламента, съобщи OFFNews. Тъй като данните от ЦИК се бавят, сътрудници от БСП броят преференциите една по една паралелно. Тяхното проучване показва, че над 27 000 преференции са дадени за Симов.

Американски военни ще обучават сирийските бунтовници

/КРОСС/ Американският президент Барак Обама е на път да одобри мисия, ръководена от американски военни, която да обучава въоръжените бунтовници, които да се борят срещу правителствените сили на Башар Асад в Сирия, съобщава „Уолстрийт джърнал". Разузнаването на САЩ е получило съгласието на Белия дом, екипите са готови и сега е въпрос на седмици те да бъдат изпратени в съседни на Сирия държави, където да проведат инструктажа. Според изданието обаче подробности за самото обучение няма да бъдат дадени от американските власти, тъй като тренировъчните програми на разузнаването са засекретени. "Президентът ясно ще покаже намерението на САЩ да разшири своята подкрепа към сирийската операция и това към жителите на Сирия, които се борят с терористичните заплахи, произтичащи от режима на Асад", заяви високопоставен представител на администрацията.      

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване