Caterham e обявена за продан

Малайзиецът Тони Фернандес иска около 600 млн. долара за цялата група


Радан Кънев: С ГЕРБ не се борим за едни и същи избиратели

/КРОСС/ Нямаше изненада, това беше един от възможните сценарии на развитие. Реформаторският блок винаги е искал да има преференция. Това е записано в нашата програма. С тези думи лидерът на ДСБ и реформаторите Радан Кънев коментира в сутрешния блок на Нова телевизия смяната на личността, която Реформаторският блок изпраща в Европарламента, след като стана ясно, че преференциалният вот на 25 май е изместил водача на листата Меглена Кунева. Така в Брюксел и Страсбург ще работи евродепутатът с мандат зад гърба си Светослав Малинов, който е от партията на Кънев, а не бившият еврокомисар и лидер на Движение „България на гражданите". Това, че при нашите избиратели преференцията бе използвана, не е изненадващо. Тя беше насърчавана, добави Кънев, според който тази възможност при избора дава голяма свобода на гражданите да изразят своите предпочитания. „Бях през цялото време до Меглена по време на кампанията. Видях как предава посланията на блока. Не бих могъл да си представя тази успешна кампанията с друг водач", подчерта Радан Кънев. Той отбеляза обаче, че Реформаторският блок е постигнал половината от това, което може на евроизборите. „С ГЕРБ не се борим за едни и същи избиратели", категоричен беше Радан Кънев. По думите му Реформаторският блок няма да подкрепя безусловно друга политическа сила за съставяне на правителство. Не съществува обаче трети поносим партньор от партиите, влезли в Европарламента

Храна с изтекъл срок на годност в хотелите на Англия и Италия

Бразилските здравни власти конфискуваха храна с изтекъл срок на годност от хотелите на националните отбори на Англия и Италия за Мондиал 2014, който започва след по-малко от 20 дни. Иззети са над 50 ...

Гениални мисли, които (вероятно) ви хрумват под душа

Изпращате поредния си тежък ден. Тъкмо сте влезли под душа или във ваната и мозъкът ви започва да търси отговори на наистина „сериозните” въпроси... Като например: „Какво...

Тити Папазов с емоционално благодарствено писмо към феновете

Един от основните организатори на уникалното събитие по случай 100-годишнината на Левски, Тити Папазов, отправи своите думи на благодарност към милионите фенове на "сините", както и към всич...

На следващите избори БСП трябва да има ново ръководство

Ново ръководство на БСП трябва да има на следващите избори. Такава заявка даде зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов пред ТВ7. По думите му предстои актуализация на правителствената програма, като ...

Цветанов: Най-логичното е да бъдат обявени предсрочни парламентарни избори

Не се страхувам от нищо, защото всичко, което съм извършил, е било в рамките на закона. Всичко това, което ми се случи в рамките на една година, стъпка по стъпка се нормализира. Това коментира бившият вътрешен министър Цветан Цветанов пред БТВ.
Ще изчакам да минат всички дела. Убеден съм, че те ще завършат с оправдания, Не се страхувам от нищо, защото всичко, което съм извършил, е било в рамките на закона. Всичко това, което ми се случи в рамките на една година, стъпка по стъпка се нормализира. Това коментира бившият вътрешен министър Цветан Цветанов пред БТВ. Ще изчакам да минат всички дела. Убеден съм, че те ще завършат с оправдания,

Момчето, което спаси давещо се куче, вече е абитуриент

Виктор Атанасов - момчето, което извади давещо се улично куче от замръзнало езеро в Южния парк в началото на февруари тази година, беше абитуриент в събота. Той завърши Софийската професионална гимназия по електроника “Джон Атанасов”. Събитието Виктор отпразнува с класа си в хотел “Кемпински”. За него той избра семпъл черен костюм и риза във винено Виктор Атанасов - момчето, което извади давещо се улично куче от замръзнало езеро в Южния парк в началото на февруари тази година, беше абитуриент в събота. Той завърши Софийската професионална гимназия по електроника “Джон Атанасов”. Събитието Виктор отпразнува с класа си в хотел “Кемпински”. За него той избра семпъл черен костюм и риза във винено

Зрелостниците се явяват на матура по желание, седмокласниците - по чужд език


Зрелостниците днес се явяват на държавен зрелостен изпит по желание, а седмокласниците на национално външно оценяване по чужд език, съобщи пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

Дванадесетокласниците полагат изпит по математика, английски език, италиански език и история и цивилизация. Изпитът започва в 8 ч. и продължава 4 астрономически часа. Изпитният вариант е изтеглен в 7.45 ч. в сградата на просветното министерство.

Бележка среден се получава едва...

Цветанов: В МВР дописват името на Пеевски, че е идвал на срещи с мен


Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов каза, че в МВР сега дописвали името на Делян Пеевски във вътрешните документи, за да докажат че двамата са имали толкова много срещи. 

Депутатът от ГЕРБ твърди, че от справката, която депутатът от ДПС поиска и получи от вътрешното ведомство, не е вярна на "около 70%". 

На въпрос дали това означава, че в МВР фалшифицират документи, Цветанов заяви, че това е станало практика в МВР. Той не показа своята справка и коментира темата с неохота. Бившият вътрешен министър не беше питан за темите на тези срещи, независимо колко са те. 

След като през миналата година в пленарна зала започна публичен конфликт между Пеевски и Цветанов, стана ясно, че първият е ходил на срещи в МВР при тогавашния вътрешен министър. Пеевски твърди, че Цветанов го е привиквал по всяко време, дори през нощта, натискал го е за определени услуги през медиите и след това извади официална справка от ведомството. Той твърди, че двамата са се виждали там поне 40 пъти. 

Цветанов не отрича срещите, но според него те са били много по-малко. 

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Борисов: Бареков да ми се извини


"Бареков нанесе такива тежки обиди по моята личност, че без да ми се извини, не може да става въпрос за каквито и да било съвместни действия. Той така ме обиди, аз водя 15-16 дела срещу него. Ако ми се извини, е друга темата." Това коментира лидерът на ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи Бойко Борисов пред "Нова телевизия" в отговор на въпрос дали е възможна коалиция с партията на бившия телевизионен водещ Николай Бареков.

Борисов добави, че след предсрочни избори може да води разговора дали е възможна коалиция1 с "България без цензура". По думите му ГЕРБ се бори за болшинство в парламента. "Не се ли постигне това, след това ще бъдем принудени да седнем с Бареков, с ДПС", коментира  той.

Той коментира изборите за европарламент, които, по думите му са купени. "34 хиляди купени гласа има в БСП", каза Борисов и предположи, че алтернативата е електоратът на Станишев да не го иска за лидер на партията, щом 15-ят в листата на БСП изпреварва първия. Лидерът на ГЕРБ обясни това с вероятността, че са им казали да гласуват с "15".

Борисов прогнозира "тежък наказателен вот" на предсрочните избори, когато резултатите няма да бъдат същите. "При предсрочни избори, резултатите ще бъдат много по-високи, и за нас, и за Реформаторите", подчерта той и добави, че българите, гласували за ГЕРБ и Реформаторите са повече от гласувалите за БСП и ДПС. "Искам да имам такъв резултат, че другите трябва да искат да ми помагат да управлявам. Няма как - четвъртата партия, да ми поставя условия", заяви Борисов. 

Според него БСП ще завлече ДПС в канала и единствено чувството за самосъхранение на ДПС може да ги спаси. "В сряда трябва да си отидат. В сряда е вотът на недоверие, те просто трябва да си отидат", каза Борисов. 

Борисов: Не съм искал, не съм станал президент

34 000 купени гласа имат от БСП. Предположенията ми за казуса 15/15 са или че електоратът на социалистите е толкова глупав, с извинение, защото това звучи унизително, или избирателите не искат Станишев и затова са се възползвали от преференцията.

Студенти даряват западноевропейска Туя на ИУ-Варна по повод дипломирането си

Випуск 2014 на специалност "Икономика на търговията" при Икономически университет - Варна ще дарят за парка на университета западноевропейска Туя (представител на семейство Кипарисови) по повод дипломирането си. Церемонията по засаждането ще се проведе днес от 15,00 часа в двора на университета откъм входа на бул.

Еуфория! Фейсбук полудя, иска Неков за евродепутат

Изненадващият успех на поставения под номер 15 в листата на БСП Момчил Неков предизвика истинска еуфория в социалните мрежи.

Протестиращи от "Грийнпийс" се качиха на арктическа платформа

Окачиха плакати против разработването на находища в Арктика


Цветанов: Единственият партньор на ГЕРБ може да бъде Реформаторския блок

Не се страхувам от нищо, защото всичко, което съм извършил, е било в рамките на закона. Всичко това, което ми се случи в рамките на една година, стъпка по стъпка се нормализира. Това коментира бившият вътрешен министър Цветан Цветанов пред БТВ.
Ще изчакам да минат всички дела. Убеден съм, че те ще завършат с оправдания, Не се страхувам от нищо, защото всичко, което съм извършил, е било в рамките на закона. Всичко това, което ми се случи в рамките на една година, стъпка по стъпка се нормализира. Това коментира бившият вътрешен министър Цветан Цветанов пред БТВ. Ще изчакам да минат всички дела. Убеден съм, че те ще завършат с оправдания,

29 убити край Донецк

Камион с ранени опълченци бил поразен от гранатомет

Емил Илчев с медал от Европейското първенство по канадска борба

Над 500 състезатели от цяла Европа премериха сили в столицата на Азербайджан – Баку от 18 до 25 Май.

Българският национален отбор участва с двадесет и един състезател в девизите юноши, мъже, жени и хора с увреждания. В българския тим бе включен и единственият представител на Бургаска област- помориецът Емил Илчев.

В 3-тия състезателен ден на надпреварите в девизите мъже до 100кг. лява ръка, Емо достигна до почетната стълбичка, заемайки 3-то място и бронзов медал. Помориецът взе победи над шампионите на Норвегия,Грузия и домакините от Азербайджан и допусна загуба от 202см. Руски гигант Виталий Лалетин който зае второ място в категорията, а първи стана другия българин Красимир Костадинов.

Медали взеха още: Сашо Андреев(75 кг), Стефан Ленгаров (85кг) с златни ,Димитър Юлев (75 кг),Колоян Тумбев (80кг) Пламен Димитров (85кг) със сребърни , Радослав Скендеров (65кг), Христо Делиджаков (70кг), Георги Цветков (+110кг.),Стоян Големанов (90кг) и Цветан Гашевски(80кг) с бронзови.

Равносметката  за България от 24-то Европейско първенство по канадска борба , провело се в Азербайджан – Баку е: 8 златни, 4 сребърни и 9 бронзови медала, 2-ро място в отборното   класиране при мъжете и 3-то място в общото отборно класиране.

 

Утре Борисов ще разчита на чувството за самосъхранение на ДПС

/КРОСС/ Кристалина Георгиева си е фантастичен еврокомисар. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на въпрос на Нова за предложението му за еврокомисар.  Ще мине ли вотът на недоверие срещу правителството, който депутатите ще обсъждат в сряда?Според лидера на партията, внесла вота - ГЕРБ -, след такъв крах е нормално кабинетът да си подаде оставка. По думите на Бойко Борисов победата на ГЕРБ е толкова категорична, че не им дава право и основание да седят на местата си. Те сами твърдяха, че истинският вот е в неделя, напомни Бареков на управляващите и уточни, че неговата работа не е да им иска оставката, а да искам да има елементарна справедливост. На въпрос как би минал вотът в полза на ГЕРБ, при положение, че „Атака" няма интерес от това, Борисов заяви: „Аз разчитам на чувството за самосъхранение на ДПС".Бойко Борисо заяви, че ГЕРБ е независим и че той не се интересува от другите партии. А дали би се коалирал с партията на Николай Бареков лидерът на ГЕРБ остави въпросът отворен. Това е да впрягаме каруцата пред коня, каза той. Борисов все пак не изключи варианта да се стигне до там и прехвърли отговорността за това върху избирателите, като заяви: „ГЕРБ се бори за болшинство в българския парламент, за да не може никой да ни извива ръцете

Не грешка, а контролиран вот в преференциите на БСП видя Борисов

34-те хиляди, посочили 15-я в листата на БСП като първи, са купени, смята той

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.


Accor купува обратно 97 хотела в Европа

Компанията осъществява нова стратегия за развитие и отново се връща към собствеността


Кунева, гръцкият евродепутат: Кампанията ми не струва и €1

Българката, която беше нападната с киселина в Гърция, сега живее във Франция

Първият кмет имигрант

Лекарят Набил Морад е първият имигрант, избран за кмет, след като спечели 52,23% от гласовете на 5 941 жители на община Андравида – Килини, област Илия, Западна Гърция

прочети повече

Отчитат бум на ин витро бебетата

Това споделя д-р Антон Баев пред Puls.bg


"Атака" няма интерес кабинетът да се разпадне

C
мятам, че обяснението за този изненадващ дори за мен изход от евровота е резултат от желанието на хората с демократично мислене да защитят постиженията си за 25 години. 
 Оттук нататък положението е цугцванг - каквото и да направиш, все е грешно. На Сергей Станишев му остава един-единствен ход - да поддържа този кабинет колкото се може по C мятам, че обяснението за този изненадващ дори за мен изход от евровота е резултат от желанието на хората с демократично мислене да защитят постиженията си за 25 години. Оттук нататък положението е цугцванг - каквото и да направиш, все е грешно. На Сергей Станишев му остава един-единствен ход - да поддържа този кабинет колкото се може по

Куентин Тарантино планира 4-часов минисериал "Джанго без окови"


Куентин Тарантино планира да покаже 90 минути с невиждани досега кадри от "Джанго без окови" по телевизията, предаде "Варайъти".

По време на пресконференция в Кан режисьорът сподели, че би искал да издаде 4-часов минисериал вариант на своя спагети уестърн хит, който през 2012 г. му донесе "Оскар" за най-добър оригинален сценарий. 

"Идеята ми, честно казано, е да монтирам четиричасова версия на "Джанго без окови", заяви той на събитието и допълни, че няма да го покаже като...

Куентин Тарантино планира 4-часов мини-сериал "Джанго без окови"


Куентин Тарантино планира да покаже 90 минути с невиждани досега кадри от "Джанго без окови" по телевизията, предаде "Варайъти".

По време на пресконференция в Кан режисьорът сподели, че би искал да издаде 4-часов мини-сериал вариант на своя спагети уестърн хит, който през 2012 г. му донесе "Оскар" за най-добър оригинален сценарий. 

"Идеята ми, честно казано, е да монтирам четиричасова версия на "Джанго без окови", заяви той на събитието и допълни, че няма да го покаже като...

Лидерът на испанските социалисти подаде оставка

Лидерът на испанската опозиционна Социалистическа партия Алфредо Рубалкаба обяви, че ще се оттегли от поста си след тежката загуба на изборите за Европейски парламент. Социалистите на Рубалкаба и управляващата Народна партия на министър-председателя Мариано Рахой загубиха по около една трета от депутатските си места в Европейския парламент след реакцията на гласоподавателите срещу икономическата криза и корупцията.

Радан Кънев: Нямаше изненада в преференциалния вот за реформаторите

Лидерът на ДСБ и реформаторите Радан Кънев коментира пред Нова телевизия смяната на личността, която блокът изпраща в Европарламента, след като стана ясно, че преференциалният вот на 25 май е изместил водача на листата Меглена Кунева. Така в Брюксел и Страсбург ще работи евродепутатът с мандат зад гърба си Светослав Малинов, Лидерът на ДСБ и реформаторите Радан Кънев коментира пред Нова телевизия смяната на личността, която блокът изпраща в Европарламента, след като стана ясно, че преференциалният вот на 25 май е изместил водача на листата Меглена Кунева. Така в Брюксел и Страсбург ще работи евродепутатът с мандат зад гърба си Светослав Малинов,

Подписка за отпадане на партийната субсидия внасят в НС

Подписка с искане за референдум за отпадане на партийните субсидии ще внесат от политическа партия „Република БГ” в Народното събрание.

Държавата ограничава пенсиите на 54 228 възрастни

/КРОСС/ Все повече са българите, които не получават реалния размер на пенсията си заради действащия таван, показват разчетите на Националния осигурителен институт за 2013 г. и за първото тримесечие на тази година в сравнение с данните от трите предходни години. В момента таванът на пенсиите е в размер на 770 лв., а от 1 юли трябва да стане 840 лв. Според Кодекса за социално осигуряване таванът за новоотпуснатите пенсии трябваше да отпадне от началото на тази година, но това решение непрекъснато се отлага от всяко поредно правителство, пише „Сега”.   Към края на март т.г. са били необходими 128.4 млн. лв., за да получат 54 228 българи, чиито пенсии сега са ограничени от тавана от 770 лв., реалните си пари за старост. За сравнение в края на миналата година хората, на които държавата не изплаща пенсиите в реален размер, са били 52 483. Те общо са получили 124.1 млн. лв. под реалните си пари. Тогава таванът също бе 770 лв. Към края на 2012 г., когато таванът на пенсиите беше 700 лв., ограничени от него са били парите на 51 885 възрастни хора. От тях бюджетът си е спестявал 112.5 млн. лв. В края на 2011 г. по-малко от заслуженото са вземали 48 685 възрастни, на които държавата не е изплатила 105 млн. лв. за годината. И за 2010 г. - при таван от 700 лв., над 45 хил. пенсионери не са получили над 98 млн. лв. заради ограничението

Радан Кънев: Нямаше изненада в преференциалния вот за реформаторите

Лидерът на ДСБ и реформаторите Радан Кънев коментира пред Нова телевизия смяната на личността, която блокът изпраща в Европарламента, след като стана ясно, че преференциалният вот на 25 май е изместил водача на листата Меглена Кунева. Така в Брюксел и Страсбург ще работи евродепутатът с мандат зад гърба си Светослав Малинов, Лидерът на ДСБ и реформаторите Радан Кънев коментира пред Нова телевизия смяната на личността, която блокът изпраща в Европарламента, след като стана ясно, че преференциалният вот на 25 май е изместил водача на листата Меглена Кунева. Така в Брюксел и Страсбург ще работи евродепутатът с мандат зад гърба си Светослав Малинов,

Реформатори обжалват вота

Реформаторският блок може да обжалва резултатите от евровота заради сигнали за нередности при броенето на бюлетините по места. За това е станало дума на заседанието на Изпълнителния съвет на блока вчера след изборите, научи “Труд”. Данни за нарушения има в Бургас и Пазарджик. Целта ще е ново броене, а причината - по първоначални данни малко гласове Реформаторският блок може да обжалва резултатите от евровота заради сигнали за нередности при броенето на бюлетините по места. За това е станало дума на заседанието на Изпълнителния съвет на блока вчера след изборите, научи “Труд”. Данни за нарушения има в Бургас и Пазарджик. Целта ще е ново броене, а причината - по първоначални данни малко гласове

Борисов: 34 000 са купените гласове от БСП. Те вкараха 15-ия в листата

34 хиляди купени гласа има в БСП - това е контролираният вот, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Нова тв.
Или са купени гласовете, или партията му не го иска, каза Борисов, по отношение на информацията, че 15-ият в листата на БСП изпреварва първия. Борисов се позова на изказване на Георги Кадиев, който е обяснил на 21 май, 34 хиляди купени гласа има в БСП - това е контролираният вот, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Нова тв. Или са купени гласовете, или партията му не го иска, каза Борисов, по отношение на информацията, че 15-ият в листата на БСП изпреварва първия. Борисов се позова на изказване на Георги Кадиев, който е обяснил на 21 май,

Люси Дяковска и Камелия Веселинова разделени от пролетта

Люси Дяковска не живее с приятелката си Камелия Веселинова и раздялата им е факт от пролетта. 
Двете обаче предпочитат да не обсъждат това публично и досега са знаели само най-близките им.
“В момента тя минава през най-трудния си период и знам, че ще се справи, знам че ще премине успешно през него. Хората отстрани никога не могат да разберат какв Люси Дяковска не живее с приятелката си Камелия Веселинова и раздялата им е факт от пролетта. Двете обаче предпочитат да не обсъждат това публично и досега са знаели само най-близките им. “В момента тя минава през най-трудния си период и знам, че ще се справи, знам че ще премине успешно през него. Хората отстрани никога не могат да разберат какв

Борисов: 34 хил. купени гласа има в БСП - това е контролираният вот, вкарал 15-ия в листата

34 хиляди купени гласа има в БСП - това е контролираният вот, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Нова тв.
Или са купени гласовете, или партията му не го иска, каза Борисов, по отношение на информацията, че 15-ият в листата на БСП изпреварва първия. Борисов се позова на изказване на Георги Кадиев, който е обяснил на 21 май, 34 хиляди купени гласа има в БСП - това е контролираният вот, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Нова тв. Или са купени гласовете, или партията му не го иска, каза Борисов, по отношение на информацията, че 15-ият в листата на БСП изпреварва първия. Борисов се позова на изказване на Георги Кадиев, който е обяснил на 21 май,

Стартират преговорите за високите постове в Евросъюза

В столицата на обединена Европа стартира преговорният маратон за разпределяне на най-високите постове в Евросъюза след приключилите вчера европейски...

Борисов за Кольо Колев: Толкова ме е дразнил, че не мога да не му натрия носа. Искам, ама не мога

/КРОСС/Бойко Борисов за социолога Кольо Колев: "Толкова ме е дразнил, като е говорил глупости за мен и за ГЕРБ, че не мога да не му натрия носа сега. Искам, ама не мога". (Нова телевизия, "Здравей, България")

34 хиляди купени гласа има в БСП - това е контролираният вот

 34 хиляди купени гласа има в БСП - това е контролираният вот, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването на Нова телевизия "Здравей България". Или са купени гласовете, или партията му не го иска, каза Борисов, по отношение на информацията, че 15-ият в листата на БСП изпреварва първия. Борисов се позова на изказване на Георги Кадиев, който е обяснил на 21 май, как ще бъде контролиран вотът. Според Борисов - 34-те хиляди, които са посочили 15-тия в листата на БСП, като първи, всъщност е контролираният вот. Тези, на които са им казали, гласуваш 15, 15, това са най-вероятно тези, на които е обяснено как да гласуват. 15 са най-вероятно миньорите, тези, на които са им казали, гласуваш 15, каза Борисов. Или - партията си ги пренареди; с преференцията вътре, партията им каза, не искаме Станишев, посочи Борисов.

Кунева: Костов даде голямо рамо за Малинов


Не се чувствам изместена, а абсолютно въвлечена в резултата от изборите. Така коментира Меглена Кунева преднината на Светослав Малинов от ДСБ, който заминава вместо нея в Европейския парламент.
Очевидно г-н Малинов е много харесван в своята партия и в това няма нищо лошо. Освен това той получи и голяма подкрепа от г-н Иван Костов. Не се чувствам изместена, а абсолютно въвлечена в резултата от изборите. Така коментира Меглена Кунева преднината на Светослав Малинов от ДСБ, който заминава вместо нея в Европейския парламент. Очевидно г-н Малинов е много харесван в своята партия и в това няма нищо лошо. Освен това той получи и голяма подкрепа от г-н Иван Костов.

Кунева: Не се чувствам изместена. Костов даде голямо рамо за Малинов


Не се чувствам изместена, а абсолютно въвлечена в резултата от изборите. Така коментира Меглена Кунева преднината на Светослав Малинов от ДСБ, който заминава вместо нея в Европейския парламент.
Очевидно г-н Малинов е много харесван в своята партия и в това няма нищо лошо. Освен това той получи и голяма подкрепа от г-н Иван Костов. Не се чувствам изместена, а абсолютно въвлечена в резултата от изборите. Така коментира Меглена Кунева преднината на Светослав Малинов от ДСБ, който заминава вместо нея в Европейския парламент. Очевидно г-н Малинов е много харесван в своята партия и в това няма нищо лошо. Освен това той получи и голяма подкрепа от г-н Иван Костов.

Армията търси 2500 резервисти

 Военното министерство е сключило досега договор за платена служба в доброволния резерв на армията с 500 души,. Това количество обаче е крайно недостатъчно, тъй като според Бялата книга за отбраната, която написа предишният кабинет, до края на 2014 г. те трябва да са около 3000 души. Службата е на доброволен принцип и всеки получава веднъж в годината една пълна заплата според званието и длъжността, на които е назначен. Отделно ако резервистът е привикан на обучение, занятие или го пратят на мисия, получава пълното си възнаграждение като редови военнослужещ. Намеренията на ръководството на МО обаче са да изработи изцяло нов закон за резерва. „В сегашния си вид той е слаб и не работи. Не създава стимули за кандидати за доброволния резерв“, заяви военният министър Ангел Найденов. На същото мнение е и заместникът му Иван Иванов. Според него наистина има нужда от друг закон за резерва, тъй като сегашният не предвижда мобилизация и възможност за нарастване на силите и средствата на армията в случай на военна криза или война.

„Първите 35 бойци във възстановения батальон във Враца ще бъдат назначени от 1 октомври т.г.“, съобщи министър Найденов. Намеренията са крайната численост от 250 души да бъде достигната до декември. Близо 150 военни от други поделения вече са изявили желание да служат във Враца. МО обаче смята да въведе квота спрямо общата численост за бойци, изхвърлени на улицата поради ликвидирането на батальона преди две години. Той бе закрит от предишния кабинет без ясни аргументи и въпреки обстоятелството, че това е единственото поделение в цяла Северозападна България, което има задачи и по време на бедствия и аварии. Тогава за пръв път съпруги на военни излязоха на протест и блокираха центъра на Враца.

Ремонтират 10 км от "Ботевградско шосе" в София

10 км от булевард "Ботевградско шосе" в участъка между ул. "Летоструй" и Околовръстния път ще бъдат ремонтирани. Обновени ще бъдат и четири надлеза, един мост, пет подлеза, като ...

Англия започва втория лагер преди Световното

Националният отбор на Англия по футбол започна втория си подготвителен лагер преди участието на Световното първенство по футбол през следващия месец в Бразилия. Футболистите на Рой Ходжсън свършиха с...

Ужас! Истерия и протести посрещнаха Селесао

Бразилия истеряса при пристигането на момчетата на Луис Фелипе Сколари на лагера в Тересополис за подготовката за Мондиала. Тежко въоръжена полиция направи кордон около лагера на Селесао. А вътре с...

„Левски” изравни на „Лукойл” във финала, разпри след мача

Баскетболният „Левски” изравни на „Лукойл Академик” до 1:1 победи във финалната серия на първенството. В мач № 2, игран в Самоков пред около 1000 зрители, „сините” спечелиха с минимална преднина 76:75, като решителния кош отбеляза Лайънъл Чалмърс 3,8 сек преди края. 

Именно Чалмърс бе и най-резултатен за своя тим, като отбеляза 26 точки, а за „Л Баскетболният „Левски” изравни на „Лукойл Академик” до 1:1 победи във финалната серия на първенството. В мач № 2, игран в Самоков пред около 1000 зрители, „сините” спечелиха с минимална преднина 76:75, като решителния кош отбеляза Лайънъл Чалмърс 3,8 сек преди края. Именно Чалмърс бе и най-резултатен за своя тим, като отбеляза 26 точки, а за „Л

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване