ЧЕЗ е вложила 540 млн. лв. без да сa включени в цената

Компанията е финансирала разходи за заплати, материали, амортизация, инвестиции със собствени средства в периода 2008 – 2013 г. и няма да получи възвръщаемост за тях.

Бареков: Борисов не трябва да се сърди, а да подкрепи "Чисти ръце"

Към всички загубили и победили политици на европейските избори отправям един приятелски съвет: Дръжте се като държавници, а не като малки разсърдени деца! За г-н Първанов, г-жа Кунева и г-н Сидеров всичко свърши.
Нека да направят опит да не паразитират и зацапват и без това замърсената политическа среда с присъствието си. Към всички загубили и победили политици на европейските избори отправям един приятелски съвет: Дръжте се като държавници, а не като малки разсърдени деца! За г-н Първанов, г-жа Кунева и г-н Сидеров всичко свърши. Нека да направят опит да не паразитират и зацапват и без това замърсената политическа среда с присъствието си.

Борисов да не се прави на сърдито дете, а да подкрепи „Чисти ръце“

Вместо да се държи като сърдито дете, Борисов да подкрепи "Чисти ръце", призова лидерът на "България без цензура" Николай Бареков по повод изказване на лидера на ГЕРБ по Нова тв, че ще разговарят, само ако Бареков му се извини.

Хвалят облачните услуги на Microsoft Office 365

Интеграцията е преминала доста плавно, без служителите

Започва записване за лятната академия на "Заедно в час"

"Забавното лятно четене" ще гостува на Академията през август


Пиян шофьор без книжка уби жена си и рани тежко двете си деца

32-годишна жена загина в катастрофа, а двете ѝ деца са тежко ранени, след катастарофа, причинена от неправоспособен и пиян водач. От пресцентъра на Областната дирекция на МВР-Разград съобщиха, че инцидентът е станал вчера на пътя между селата Острово и Брестовене. Около 16.50 часа 36-годишният шофьор от село Брестовене изгубил контрол над автомобила си на завой. Той излязъл от платното за движение, ударил се в крайпътно дърво, след което автомобилът се завъртял в обратна посока и спрял в крайпътна нива на около 20 метра от пътя. При катастрофата от колата изхвърчала седящата на предната седалка без обезопасителен колан жена на 32 години, която е съпруга на шофьора. В резултат на удара тя загинала на място. На задната седалка в автомобила пътували двете им деца – 13-годишно момиче и 8-годишно момче. Момченцето е със счупен таз, дясно бедро и дясна ключица, с опасност за живота, настанено в ОАИЛ на Разградската болница. В Хирургично отделение е откарана сестра му, която е с комоцио, но в стабилно състояние. Пробата на водача с дрегер отчела 1,79 промила алкохол. По случая се води досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, буква „Б” от Наказателния кодекс.

Най-старият модел масов автомобил в света слиза от конвейера

Индийската Hindustan Motors прекрати производството на седана Ambassador


КЗК върна проекта за обществен транспорт в Несебър

Комисията за защита на конкуренцията отмени решение на заместник-кмета на община Несебър, съобщиха от комисията. Решението касае обществения транспорт в общината. Решението е за класиране на участниц...

Стойчо към Майкъла: Преди една година се беше наредил да погребваш ЦСКА

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов даде публичен отговор на бившия футболист на "армейците" Георги Илиев-Майкъла, който наскоро се изказа остро за защитата на "червените". Мл...

Отварят отново лятното кино в Ямбол

След години разруха лятното кино в Ямбол отново ще отвори врати. Това заяви кметът на града Георги Славов, предаде "Фокус". Идеята е за Деня на Ямбол – Св. Дух, лятното кино да раб...

Лавров стана по-предпазлив с Порошенко, сблъсъкът за газовите доставки остава остър

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че посещение на новия украински президент Петро Порошенко в Русия все още не се обсъжда. Изявлението дойде, след като вчера точно Лавров говореше по-опти...

Тотнъм обявява новия треньор до 48 часа

Президентът на Тотнъм Даниел Леви е в напреднали преговори с мениджъра на Саутхемптън Маурисио Почетино и аржентинецът може да бъде обявен за наставник на "шпорите" до 48 часа, съобщава Sky ...

Звезда на Саутхемптън: Искам да играя в Шампионската лига

"Аз съм амбициозен човек и искам да играя в Шампионската лига", обяви звездата на Саутхемптън Адам Лалана, който в момента се подготвя с английския национален отбор за Световното първенство ...

Летен фестивал BeerRelation в Южния парк

Топлото време винаги е предпоставка за някое приятно събитие като това, което ще се състои от 12 до 15 юни в Южния парк. BeerRelation ще предложи много бира, още повече спорт и хубава музика. На съб...

Yanni пристига за шоуто си у нас с 35 музиканти

Остава седмица до големия спектакъл на 2 юни


Откриха мумия на 7000 години в Чили (ВИДЕО)

Група студенти откриха мумия на 7000 години в северната част на Чили, в района Арика, предава Economic Times. Мумията е от културата...

Откриха мумия на 7000 години в Чили (ВИДЕО)

Група студенти откриха мумия на 7000 години в северната част на Чили, в района Арика, предава Economic Times. Мумията е от културата...

17-тото Традиционно майско велошествие чука на вратата

      Сдружение “Велоеволюция” има удоволствието на покани всички приятели на велосипеда на 17-тото издание на Традиционно Софийско велошествие по случай Световния Ден за ходене на работа с колело и големият финал на кампанията „До работа с колело“.

     Тазгодишното шествие ще се проведе на 31 май 2014 г. Стартът ще бъде даден в 18:30ч., а началната точна е паметника на Съветската Армия.

     Всяка година целта на шествието е една – да покаже, че ние, велосипедистите, ставаме все повече и този начин на градско придвижване, е все по-актуален. Чрез шествието насърчаваме усилията на всички ни за по-добра градска среда и велосипедни решения за София.

      Маршрутът както следва е: паметника на Съветската армия - ул. "Генерал Йосиф Гурко" срещу ул. "Любен Каравелов", - бул. "Васил Левски", - бул. "Патриарх Евтимий", - ул. "Цар Асен", - ул. "Солунска", ул. "Дякон Игнатий", - ул. "Генерал Йосиф Гурко", - бул. "Васил Левски", - бул. "Цар Освободител", влизане в Княжеска градина срещу ул. "Кракра", финал – пред паметника на Съветската армия.

     Финалът на шествието ще бъде и финал на второто издание на националната кампанията „До работа с колело“. Инициативата е насочена към насърчаване използването на колелото като средство за транспорт до работа. Кампанията стартира на 01 май и се провежда в рамките на целия месец. Характерът на събитието е състезателен и в нея участват както индивидуални участници, така и отбори, съставени от компании, институции, университети, неправителствени организации и приятелски групи. На миналогодишният финал беше отбелязан своеобразен рекорд от навъртяни близо 40 000 велосипедни километра, 490 индивидуални участника и 50 фирми. С колко ще подобрим рекорда тази година – предстои да разберем.

Най-велосипедните работещи от различни категории ще бъдат наградени от официалния партньор на инициативата – ПроКредит Банк и NIVEA.

      Официален медиен партньор на кампанията е bTV Медиа Груп, bWeb, bTV Радио, JAZZ FM, 360 Magazine, Списание 8, в. "Стандарт, в. "24 часа", сп. "твоят БИЗНЕС" и CSR България."

      Подобни събития ще има и във Варна, Пловдив и Бургас. Тогава „Велоеволюция“ ще проведе церемония за отличаване най-работещите велосипедисти и фирми, регистрирали се в кампанията.

Екип на Сдружение „Велоеволюция”

Песков: Рано е да говорим за среща между Путин и Порошенко

/КРОСС/ Пресекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че за среща на новоизбрания президент на Украйна Петро Порошенко с Владимир Путин е рано да се говори. Това съобщи Песков пред в. „Коммерсант”. По-рано говорителят на руския държавен глава заяви, че Путин ясно е очертал позицията си относно президентските избори в Украйна. Тогава президентът подчерта, че Русия ще уважи избора на украинския народ и ще работи с формираните органи на властта. При това, Путин изрази надежда, че военните действия в източната част на Украйна ще бъдат прекратени след изборите, а новите украински власти ще започнат диалог с гражданите на страната.

Земетресение с магнитуд 5,1 разтърси Иран

Земетресение с магнитуд 5,1 разтърси южен ирански град, съобщиха американски сеизмолози.

Четирима убити след артилерийски обстрел в Славянск

Четирима души са убити, а един е ранен в резултат на продължаващия часове артилерийски обстрел в украинския град Славянск в Донецка област, съобщи ИТАР-ТАСС. Градът е под обстрел от вчера вечерта, като стрелбата продължи и през нощта. В момента се прави справка на пострадалите и е възможно броя на жертвите да се увеличи, обясняват от щаба на проруските активисти. В същото време стана ясно, че камиони с военни са успели да проникнат в Украйна от Русия през нощта. Около 40 камиона са опитали да преминат границата около 3.40 часа през нощта. Започнал е бой с гранични служители, но повечето камиони са успели да проникнат в Украйна и са тръгнали в посока град Антрацит в Луганска област. Граничните власти са успели да задържат един камион, а един човек е бил ранен. Задържаният камион е бил пълен с автомати и експлозиви.

Водолази на "Грийнпийс" вързаха с вериги платформа на "Газпром" в холандско пристанище

Водолази на "Грийнпийс" са вързали с вериги сондажна платформа на "Газпром" в холандското пристанище Ижмуйден и не позволиха съоръжението да замине на местоназначението си в находището „Долгинское” в Печорско море.

Леброн Джеймс доближи "Маями" на победа от нов финал в НБА


Шампионът "Маями хийт" победи гостуващия "Индиана пейсърс" със 102:90 и поведе с 3:1 във финала на Западната конференция.

"Горещите" се доближиха само на един успех от четвърто поредно участие в големия финал на Националната баскетболна асоциация (НБА) в преследването на трета поредна титла.

В основата на успеха на шампионите отново беше Леброн Джеймс, който отбеляза 32 точки, взе десет борби и направи пет асистенции. Той вкара 13 от 21 стрелби от игра, включително две...

17-ият мандат отива при ДПС

Последният 17-и мандат за Европейския парламент отива у ДПС, изчисли пред ТV7 математикът проф. Михаил Константинов. Така разпределението в Европарламента става следното: ГЕРБ – 6 места, „Коалиция за България“ - 4 места, ДПС – 4 места, „България без цензура“ - 2 места, Реформаторски блок - 1 място. Константинов обясни и как се зачислява това място. На база изборните резултати всяка партия получава т. нар. „изборен остатък“, който представлява дробно число. Той се получава, като процентният резултат на всяка партия се дели на 84 – колкото са сумарно процентите на всички формации, успели да прескочат бариерата. За да се получи дробният остатък, резултатът от по-горните сметки се умножава по 17. (Пример – Реформаторски блок 6,45 / 84 е 0,0767, което, умножено по 17, прави 1,305) Тази формула отрежда следните изборни дроби на партиите: ГЕРБ – 6,2; БСП – 3,8; ДПС – 3,5; ББЦ – 2,2; РБ – 1,3. След установяването на дробните числа, се раздават първите мандати, съответстващи на целите числа за партиите, след което остават две свободни места. Първото от тях се дава на формацията с най-голям остатък. Това е КБ, чиято мандатна дроб е 3,8. Последното място се определя на същия принцип и се дава на партията със следващата най-голяма цифра след десетичната запетая. Това е ДПС, която има 3,5. На тема изненадващото разместване в листата на социалистите Константинов коментира: „Избирателите не са разбрали, а очевидна е и корелацията 15-15. Радвам се, че има млад и образован човек в листата на БСП. Това е човек с перспектива и е очевидно, че ще стане евродепутат, но да ме убедите, че избирателите на БСП са гласували точно него да припознаят, това е смешно.“

15 пъти ура за №15 (обновена)

/КРОСС/ -      Търся лидера на БСП Момчил Ненков? -       Имате грешка... Пожизнен председател на БСП е Ким Серж Ин*. Най-младият кандидат на левицата - Момчил Неков, който беше нареден на 15-то място в евролистата на Коалиция за България, получи най-много преференциални гласове, с които измества водача Сергей Станишев. Месец преди вота самият Неков напса в профила си във Фейсбук: На 15 март утвърдиха листата, в която съм 15-ти. След жребия номерът на листата на Коалиция за България е 15. Тука явно вече има външна намеса...  Дано да донеса успех на всички, които ще гласуват с номер 15 на евроизборите. И да не се объркате и да сложите "х" само в кръгчето. И факт - електората на БСП задраска 15. Два пъти, за да е по-сигурен изборът. Централната избирателна комисия все още не е обявила резултатите от преференциалния вот. Говорителят Цветозар Томов обясни тази сутрин по бТВ, че има много висока вероятност да има размествания в някои листи. Томов обаче не пожела нито да потвърди, нито да отрече информациите, че над 30 хиляди избиратели на БСП са зачеркнали и кръгчето с №15, срещу което стои името на Момчил Неков. И никому неизвестният Неков стана най-популярният кандидат за евродепутат на левицата. Причината: Объркване сред част от избирателите

15 пъти ура за №15 (обновена)

/КРОСС/ -      Търся лидера на БСП Момчил Ненков? -       Имате грешка... Пожизнен председател на БСП е Ким Серж Ин*. Най-младият кандидат на левицата - Момчил Неков, който беше нареден на 15-то място в евролистата на Коалиция за България, получи най-много преференциални гласове, с които измества водача Сергей Станишев. Месец преди вота самият Неков напса в профила си във Фейсбук: На 15 март утвърдиха листата, в която съм 15-ти. След жребия номерът на листата на Коалиция за България е 15. Тука явно вече има външна намеса...  Дано да донеса успех на всички, които ще гласуват с номер 15 на евроизборите. И да не се объркате и да сложите "х" само в кръгчето. И факт - електората на БСП задраска 15. Два пъти, за да е по-сигурен изборът. Централната избирателна комисия все още не е обявила резултатите от преференциалния вот. Говорителят Цветозар Томов обясни тази сутрин по бТВ, че има много висока вероятност да има размествания в някои листи. Томов обаче не пожела нито да потвърди, нито да отрече информациите, че над 30 хиляди избиратели на БСП са зачеркнали и кръгчето с №15, срещу което стои името на Момчил Неков. И никому неизвестният Неков стана най-популярният кандидат за евродепутат на левицата. Причината: Объркване сред част от избирателите

ЧЕЗ е вложила 540 млн. лв., които не са включени в цената от 2008 до 2013 г.

/КРОСС/ ЧЕЗ Разпределение България е вложила 540 млн. лева повече, отколкото са признатите разходи, които влизат в цената на електроенергията за периода на регулаторния одит от 2008 г. до 2013 г. Това показват данните от редовните годишни одитирани отчети, които компанията внася в ДКЕВР всяка година. ЧЕЗ Разпределение България е направила лицензионни разходи за над 1,6 млрд. лева за периода на одита, а ДКЕВР е признала едва 1,1 млрд. лева от тях. Това са разходи за лицензионната дейност на компанията като заплати и осигуровки на служителите, разходи за материали, амортизация, инвестиции и други. Те не са били включени в цените. За тях компанията не е получила и няма да получи никаква възвръщаемост. „Няма как да сме ощетили клиентите, след като реално сме влагали повече, отколкото са ни признавали като ценообразуващ елемент. ДКЕВР знае, че ние правим разходи и инвестираме много повече, отколкото е включено в цената. Години наред регулаторът ни одобряваше едва 40% от разходите за заплати, а не 100%, както би трябвало. Ние, обаче, няма как да работим, ако съкратим 60% от персонала си и финансирахме разликата извън цената на тока," заяви Стефан Апостолов, изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България. За периода 2008-2013 г. ЧЕЗ Разпределение България е отчела близо 752 милиона лева оперативни и административни разходи, а ДКЕВР е одобрила едва 314 милиона от тях - или по-малко от половината

ДКЕВР откри резерви в енергийната система


В сряда се очаква ДКЕВР да публикува доклада си за цените на тока, които ще влязат в сила от 1 юли. Това се разбира от думите на председателя на регулатора Боян Боев в интервю пред "24 часа".

"След като приключим с доклада, ще го представим по разбираем начин. Тогава ще покажем целия баланс в енергийната система", обяснява той.

По думите му в системата има както резерви, така и разходи, които "не са излезли на светло".

По повод приключените одитите в трите...

15 пъти ура за №15

/КРОСС/ -      Търся лидера на БСП Момчил Ненков? -       Имате грешка... Пожизнен председател на БСП Ким Серж Ин*. Най-младият кандидат на левицата - Момчил Неков, който беше нареден на 15-то място в евролистата на Коалиция за България, получи най-много преференциални гласове, с които измества водача Сергей Станишев. Месец преди вота самият Неков напса в профила си във Фейсбук: На 15 март утвърдиха листата, в която съм 15-ти. След жребия номерът на листата на Коалиция за България е 15. Тука явно вече има външна намеса...  Дано да донеса успех на всички, които ще гласуват с номер 15 на евроизборите. И да не се объркате и да сложите "х" само в кръгчето. И факт - електората на БСП задраска 15. Два пъти, за да е по-сигурен изборът. Централната избирателна комисия все още не е обявила резултатите от преференциалния вот. Говорителят Цветозар Томов обясни тази сутрин по бТВ, че има много висока вероятност да има размествания в някои листи. Томов обаче не пожела нито да потвърди, нито да отрече информациите, че над 30 хиляди избиратели на БСП са зачеркнали и кръгчето с №15, срещу което стои името на Момчил Неков. И никому неизвестният Неков стана най-популярният кандидат за евродепутат на левицата. Причината: Объркване сред част от избирателите

490 безработни стават охрана

Общо 490 безработни лица ще бъдат назначени по програма „Сигурност“. 210 от работните места са обявени за област Пловдив, 180 – за Смолян и 100 – за област Пазарджик. За цялата страна са предвидени около 5 000 места.

Миньорите в Бобов дол принудени да се бият за парче месо от магазина на Ковачки

Работниците в Бобов дол са принудени да се редят с часове на дълги опашки, за да могат да изхарчат ваучерите за храна, които са получили от своя работодател - Христо Ковачки, вместо заплата. Това показа Нова телевизия в репортаж тази сутрин. В репортажа на телевизията, в който се показваше как в мините се купуват гласове в полза на БСП преди изборите , шефът на миньорите обещаваше пълен магазин след изборите, ако социалистите спечелят. Ковачки, освен на мините, е собственик и на магазина, който осребрява купоните. В деня, в който докарват месо, десетки работниците от мини „Бобов дол” застават на опашка от рано сутринта. Някои висят от 4.00 ч. за килограм месо. Понякога чакат напразно и доставки няма. В ден, в който магазинът трябва да получи месо, се оказва, че стоката закъснява, а когато най-накрая пристига – месо няма, има само кюфтета и кебапчета. Мълвата за дългоочакваната доставка бързо се разнася, показва още репортажа на телевизията. Ваучерите на миньорите, с които получават 2/3 от заплатата си важат само в магазина на работодателя им. Понеже не познавам, това което показвате, съм склонен да се съмнявам, защото другото би било абсурдно, че това са ваучери, издадени по общия ред, както се прави навсякъде, коментира в студиото на Нова телевизия вицепрезидентът на "Подкрепа" Димитър Манолов , който от години настоява част от заплатата да се получава под формата на ваучери за храна. По думите му са нарушени базови принципи - операторът на ваучери за храна трябва да има сключени договори с поредица магазини, и дори не е възможно да Ковачки, който е оператор на ваучери за храна, да сключва договор със себе си. Мисля си, че е това е нещо, което се нарича ваучери, но всъщност е нещо друго, обяви синдикалистът. Според него Министерството на финансите е органът, който трябва да провери и накаже Христо Ковачки. Подписката на "Подкрепа" в мини "Бобов дол", че репортажът за купуване на гласове в мините за БСП е манипулация, Манолов коментира така: "Не съм виждал тази подписка, нямам причини да се съмнявам в думите ви. Аз не се гордея с тази подписка".

Жена загина в катастрофа, децата й са тежко ранени, возили се при пиян шофьор без книжка

32-годишна жена загина в катастрофа, двете й деца са тежко ранени, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Разград.
Инцидентът е станал на пътя между селата Острово и Брестовене. Вчера, около 16.50 часа 36-годишният Т.М. от село Брестовене, неправоспособен водач, на завой изгубил контрол над управлявания от него „Фолксваген Бора”, 32-годишна жена загина в катастрофа, двете й деца са тежко ранени, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Разград. Инцидентът е станал на пътя между селата Острово и Брестовене. Вчера, около 16.50 часа 36-годишният Т.М. от село Брестовене, неправоспособен водач, на завой изгубил контрол над управлявания от него „Фолксваген Бора”,

„ФамилиАда” – уникален празник за цялото семейство

         На 01 юни 2014 г. ще се проведе първото издание на най-забавния семеен празник - „ФамилиАда”. Събитието се организира от район „Нови Искър” и цели отбелязването на празника на детето по един нестандартен и уникален за цялото семейство начин.

      „ФамилиАда” ще се проведе на 01 юни 2014 г. между 10.00 и 13.00 часа на цялата площ на новоизградения парк в квартал „Славовци”, град Нови Искър. Паркът ще е разделен на зони, в които ще се провеждат различните игри-дисциплини от семейната „ФамилиАда”. Празникът започва с Летящият старт, където на всяко семейство ще бъде раздадена карта, водеща към различните предизвикателства. Независимо дали ще се вземе участие в състезание със семейни „гъсеници”, сгъване на хартиени самолети или ще се познават въпроси във викторината на открито, всяко предизвикателство носи и различен брой точки. Семействата, които съберат максимален брой – 40, ще грабнат и специалните семейни награди.

     „ФамилиАда” има и други предизвикателства към участниците в събитието. Във всички учебни заведения от район „Нови Искър” ще бъдат разпространени 2 000 покани. На гърба на всяка покана има място за оцветяване. Всяко дете, което дойде със саморъчно оцветена, изрисувана и надписана покана – получава подарък. 

Колко струва да замениш двустаен с тристаен в София?

Понижението в цените на имотите мотивира много от хората, които искат да живеят на по-широко, да заменят по-малкото за по-голямо жилище. Често подобно решение се предопределя от увеличаване на броя на членовете на семейството.

40-годишна почина, чакали линейка

Близките й се оплакват, че линейката дошла за 55 мин., а Центърът за спешна медицинска помощ твърди, че линейката дошла за 18 минути

40-годишна почина, чакали линейка 55 минути

Въпреки, че близките й веднага звънят на "Бърза помощ", линейката закъснява с цели 55 мин.

Г-н Бареков, ние не сме наркомани, просто не ви харесваме...

Граждани изпратиха писмо до Николай Бареков след като го освиркаха

Миньори от Бобов дол воюват за кило месо от магазина на работодателя си. Не могат да харчат купоните другаде

До бой пред витрините на почти празен магазин стигат редовно миньорите от Бобов дол. Работниците са принудени да се редят с часове на дълги опашки, за да могат да изхарчат ваучерите за храна, които са получили от своя работодател - Христо Ковачки. А освен на мините, той е собственик и на магазина, който осребрява купоните, съобщи Нова телевизия. До бой пред витрините на почти празен магазин стигат редовно миньорите от Бобов дол. Работниците са принудени да се редят с часове на дълги опашки, за да могат да изхарчат ваучерите за храна, които са получили от своя работодател - Христо Ковачки. А освен на мините, той е собственик и на магазина, който осребрява купоните, съобщи Нова телевизия.

„Милан” заменя Зеедорф с Индзаги

/КРОСС/ Ръководството на „Милан" е решено да освободи старши треньора Кларънс Зеедорф и да го замени с наставника от школата на клуба Филипо Индзаги, твърдят водещите италиански медии. Зеедорф е едва в четвъртия месец от договора си за следващите 2,5 години и под негово ръководство се наблюдава известно подобрение в резултатите на отбора, но слуховете за бъдещето му се засилват в последните седмици. Президентът на „Милан" Силвио Берлускони се е срещнал с изпълнителния директор Адриано Галиани в понеделник вечер. Според трите основни италиански спортни ежедневника - Gazzetta dello Sport, Tuttosport и Corriere dello Sport, в момента росонерите подготвят смяната на Зеедорф. 38-годишният холандец, който изкара десет години от футболната си кариера в Милано, пое поста в края на януари като заместник на Масимилиано Алегри. Берлускони убеждаваше Зеедорф в продължение на няколко месеца, преди да го назначи начело на отбора. Под негово ръководство росонерите тръгнаха във възходяща линия и записаха 11 победи в 19 шампионатни мача спрямо едва петте успеха за 19 срещи с Алегри. „Милан" успя да завърши на осмо място в Серия А и остана само на точка от квалификациите в Лига Европа. Клубът обаче записа и тежко отпадане от Шампионската лига с 1:5 общ резултат от „Атлетико" (Мадрид) на четвъртфиналите. Също като Зеедорф спряганият за него заместник Индзаги няма опит като старши треньор на професионален отбор

Временна смяна в треньорския състав на "Миньор" преди последните два мача в първенството

Ще има временна смяна в треньорския състав на футболен клуб "Миньор" преди последните два мача от първенството. Причината са неубедителното напоследък представяне на отбора и психологическият натиск, на който е бил подложен наставникът.

Няма освободени и уволнени, подчерта на нарочен брифинг спортно-техническият директор Валентин Лазаров, който ще поеме функциите на треньор. Решението е взето от старши треньора Юри Васев след загубата с 2 на нула от...

Продължава

"Черно море Порт" ще бъде окичен с бронзовите медали в зала Владислав днес

Баскетболистите на "Черно море Порт" ще бъдат окичени с бронзовите медали в зала "Владислав" днес от 17,30 часа. Варненци взеха служебно серията срещу "Балкан", защото в първия мач в Ботевград шефовете на домакините прибраха отбора през първото полувреме.

Кредитите за фирми с 2,3% ръст на годишна база към края на април

Кредитите за домакинствата са се покачили с 0,2% на годишна база в края на миналия месец


Миньори от Бобов дол воюват за кило месо от магазина на работодателя си


До бой пред витрините на почти празен магазин стигат редовно миньорите от Бобов дол. Работниците са принудени да се редят с часове на дълги опашки, за да могат да изхарчат ваучерите за храна, които са получили от своя работодател - Христо Ковачки. А освен на мините, той е собственик и на магазина, който осребрява купоните, съобщи Нова телевизия. До бой пред витрините на почти празен магазин стигат редовно миньорите от Бобов дол. Работниците са принудени да се редят с часове на дълги опашки, за да могат да изхарчат ваучерите за храна, които са получили от своя работодател - Христо Ковачки. А освен на мините, той е собственик и на магазина, който осребрява купоните, съобщи Нова телевизия.

Гърция праща 91-годишен герой от Втората световна война в ЕП

Гърция ще изпрати в Европейския парламент 91-годишният Манолис Глезос - ветеран и герой от Втората световна война. Глезос е известен с това, че заедно със свой приятел в нощта на 31 срещу 31 май 1941 г. откъсва нацисткия флаг от Акропола в Атина, само седмица след като фашистите са настъпили в Гърция. След тази си постъпка Глезос е наречен от френския генерал и президент Шарл де Гол "първият партизанин на Втората световна война". Глезос, известен и с участията си в непрестанните гръцки протести през последните години, бе избран от листата на крайно лявата партия "Сириза" на фона на множеството крайно десни партии и нео-нацисти, които влизат в Европарламента в следващите 5 години. Историята на Глезос започва именно на 31 май 1941 година. Тогава той е едва на 19 години. Заедно с брат си участват във войната срещу фашизма, като Манолис е осъждан на смърт цели 4 пъти в различни периоди. Братът на Манолис, Никос, е заловен от нацистите и малко по-късно убит от тях. Пред онлайн изданието "ROAR" Манолис показа военната каска на брат си, където Никос е написал предсмъртно писмо до майка си:  "Скъпа майко, целувам те и те прегръщам. Днес ще ме убият, ще падна за гръцкия народ". По време и след войната Манолис е осъждан 3 пъти на затвор и е прекарал общо 11 години зад решетките и почти 5 години в изгнаничество. Манолис е участник в гръцките протести срещу икономическите мерки, където не веднъж е срещал полицейската ярост и сълзотворния спрей. Сега 91-годишният Манолис ще трябва да седне в ЕП заедно с нео-нацистките формации и крайно десните партии на Франция, Австрия, Дания, Унгария и Гърция.

Авария спря влаковете между Бургас и София

Част от пътниците са превозени с автобуси


Българи хукнаха на море в Гърция

Масово българи се насочиха за почивка на Бяло море в Гърция. Нашенците дори се редят на опашка, за да си запазят желаната лятна ваканция, твърдят...

Непълнолетни стават сервитьори

Непълнолетни запълват недостига на сервитьори и бармани във Велико Търново.
Само за три седмици за лятна работа са наети 21 ученици, обясни шефката на трудовата инспекция инж. 
Невена Стефанова. Очаква се тенденцията да продължи, тъй като свободните места са 10 пъти повече. Един е случаят на взето на работа дете, за което е нямало разрешителни от Непълнолетни запълват недостига на сервитьори и бармани във Велико Търново. Само за три седмици за лятна работа са наети 21 ученици, обясни шефката на трудовата инспекция инж. Невена Стефанова. Очаква се тенденцията да продължи, тъй като свободните места са 10 пъти повече. Един е случаят на взето на работа дете, за което е нямало разрешителни от

Пернишкото танцово студио "Авангард" отбелязва 10 години на сцената

Две поколения танцьори и много приятели на формацията ще се съберат на една сцена на 30 май в Общинския младежки дом в Перник.

Танцово студио "Авангард" ще отбележи 10 годишен юбилей. На сцената в ОбМД за общ концерт ще се съберат две поколения танцьори от формацията, някои от които са вече дипломирани артисти и имат свои школи. Основната част от програмата на празничния спектакъл ще представи актуалната формация "Авангард".

Поздрави към юбилярите ще направят приятелски танцови формации от Перник и София, сред които "Салса ла тормента", "Ситара...

Продължава

Радиация попари сливите в Разградско

Плодове без костилки уплашиха хората в Делиормана - учителка по биология твърди, че се дължи на радиация.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване