Армения покани президента на Турция на 100-годишнината от арменския геноцид

Армения покани във вторник лидерът на Турция на събитията догодина за отбелязване на 100-годишнината от клането през Първата световна война, което арменците приравняват на геноцид, въпреки острото отх...

Ученици мерят сили на плажен волейбол за 1 юни във Варна

По случай 1 юни Деня на детето, Община Варна Дирекция „Образование младежки дейности и спорт“, отдел „Спорт“, организира спортни състезания за ученици, съобщава сайтът varnanamladite.com. На 01 юни от 08.30 часа на Южен плаж стартира ученически турнир по плажен волейбол за юноши и девойки във възраст VIII-X клас, като до момента заявки са подали 19 отбора от 11 училища от град Варна.

Борисов: Ако някой трябва да се извинява, това е БСП

/КРОСС/ "От години всеки вторник БСП дават пресконференции по какви ли не теми. Днес разбирам, че са пуснали прессъобщение, че трябвало да се извинявам. Днес обаче явно БСП толкова много ги е срам и толкова много ги боли от съкрушителната загуба на изборите от ГЕРБ, че си измислят като няма какво да кажат. Очевидно нямат очи да се покажат пред хората и медиите и пускат някакви прессъобщения, с които се опитват да замажат позорната си загуба на изборите и да отклонят вниманието от себе си. Що се отнася до купения и контролирания вот - извинявам се, в него не попадат само миньорите от Бобов дол, но и ромските гласове за БСП в Кюстендил, Сливен, Видин и други места. И ако някой трябва да се извинява за нещо, това е БСП, че в Кюстендилско заедно със своите коалиционни партньори са превърнали миньорите в роби." Това написа в официалната си Фейсбук страница лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Ако не разбират за какво им говоря - да погледнат телевизионните репортажи за това какво се случва в Бобов дол. Ако пък всъщност тези 34 хиляди гласа не са купен вот, а са пуснати с ясното съзнание на хората в БСП, за да махнат Станишев от първото място - тогава не само ще се извиня, но и ще ги поздравя. Но да твърдиш, че 34 хил. души са се объркали, е обидно за партията, която говори подобни неща. И ако от БСП днес нямаха очи да се покажат пред българите, то в прессъобщението им трябваше да пише само едно нещо - че Станишев и правителството подават оставки", допълва Борисов

U2 работят върху мюзикъл за големия екран

Режисьор на лентата ще бъде Джон Карни, който стана известен с "Once"

Ученици откриха мумия в Чили

Ученици, посещаващи кръжок по археология, намериха мумия на около 7000 години в Северно Чили, съобщи Интерфакс.
Децата направили откритието си през изминалите почивни дни по време на посещението си на територията на туристическо-археологическия комплекс Морро де Арика.
Експертите предполагат, че археологическият артефакт е излязъл на повърхността Ученици, посещаващи кръжок по археология, намериха мумия на около 7000 години в Северно Чили, съобщи Интерфакс. Децата направили откритието си през изминалите почивни дни по време на посещението си на територията на туристическо-археологическия комплекс Морро де Арика. Експертите предполагат, че археологическият артефакт е излязъл на повърхността

Минчев: Ако Доган пожелае, ще има предсрочни избори!

Оставката на премиера е абсолютно задължителна, трябва да има и предсрочни избори, защото иначе страната отново навлиза в политическа криза, коментира по НТВ политологът Огнян Минчев.

Григор Димитров: Нищо в играта ми не се получаваше (видео)


Григор Димитров изрази разочарование от представянето си при загубата от хърватина Иво Карлович в първия кръг на "Ролан Гарос". Най-добрият български тенисист заяви, че това е бил един от тези дни, в които нищо в играта му не се е получавало.

"Никога не е лесно да играеш срещу Иво. Разбира се, че загубата е изключително разочароваща за мен. Никога не е приятно да отпаднеш още в първи кръг", коментира Димитров на пресконференцията след двубоя.

"Днес просто не успях да...

Ердоган: Резултатите от евроизборите открояват заплахата от расизма в ЕС


Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че резултатите от изборите за Европейски парламент показват ясно заплахата от увеличаващия се расизъм в Европа, предаде "Асошиейтед прес".

Според Ердоган изборите са показали, че опасенията на Турция за расизма и увеличаващите се нападения с расистки мотиви в Европа са правилни.

Турският премиер говори пред членове на неговата управляваща партия в парламента, след като френската партия "Национален фронт" и други крайнодесни...

България трябва да развива туризъм във всички области

Гуруто в туризма Рифай: Икономическите ползи за страната ще са големи


Сайтът на УЕФА със специална публикация за 100-годишнината на "Левски"

/КРОСС/ Сайтът на УЕФА публикува материал по повод 100-годишнината на "Левски". От европейската футболна централа припомнят, че на своята 100-годишнина българският тим е играл с "Лацио" пред 40 000 зрители, а материалът е озаглавен "Великите европейски нощи на "Левски". Снимката към текста е на сегашния президент на БФС Борислав Михайлов с екипа на "Левски" срещу "Щутгарт" през 1983 година. След това се изреждат 10 от най-паметните "сини" двубои в Европа, които според сайта на УЕФА са: Левски - Бенфика 2:2, Левски - Аякс 2:1 (сините продължават след 5:3 при дузпите), Левски - Барселона 5:4, Левски - Атлетико Мадрид 2:1, Левски - Динамо Киев 1:1, Левски - Щутгарт 1:0, Щутгарт - Левски 2:2, Левски - Рейнджърс 2:1, Левски - Киево 2:0, Левски - Удинезе 2:1.  

Инджев с новината на деня: Шеврон напуска България

Новината, която би трябвало да е водеща днес за България, е че Шеврон напуска България, заяви по НТВ журналистът Иво Инджев. Това е най-голямата компания, която е имало у нас, конкурент на Газпром. Това е оценката, която светът ни дава, обясни Инджев.

Пътници чакат 4 часа на гара Казанлък заради авария

Стотици пътници прекараха близо 4 часа на гарите в Казанлък и Тулово, след като влаковете, пътуващи по линията София – Бургас, спряха.

Албания ще дебютира с отбор в Балканската лига по баскетбол


Албания ще има свой отбор в Балканската лига по баскетбол, реши ръководството на лигата на заседание в София. През следващия сезон в турнира ще играе шампионът на страната "Влазня".

Казахстанската федерация е подала заявка в надпреварата да се включи БК "Капшагай". Организаторите очакват потвърждение, че клубът ще изпълни всички изисквания, за да го допуснат още през есента.

До десет дни членуващите федерации трябва да обявят кои отбори ще играят в Балканската лига. Когато...

Ирански съд призова Марк Зукърбърг

  Ирански съдия издаде наредба, с която привиква основателя на Facebook Марк Зукърбърг да се яви в съдилище в южен Иран. Ако случайно реши...

Европейските борси затвориха сесията с повишения

Сред големите печеливши днес е веригата хотели InterContinental, след като компанията съобщи, че е отказала оферта от американска компания


УЕФА ще плати $135 хиляди на съдия, обвинен в манипулация


УЕФА ще трябва да плати шестцифрено обезщетение за нанесени вреди на хърватски съдия, обвинен от централата в манипулиране на резултата във финала за Купата на Хърватия през 2009 г.

Съдът в Дарувар е постановил УЕФА да изплати 750 хиляди куни (134 900 щатски долара) на Бруно Марич, ръководил двубоя между "Динамо" (Загреб) и "Хайдук" (Сплит).

Във финала реферът показа червени картони на двама футболисти на "Хайдук" и отсъди спорна дузпа за "Динамо", който спечели трофея с...

Жените са по-стресирани у дома, мъжете в офиса

Американски учени от Пен Стейт университет са установили, че за по-голямата част от участниците в проучването, стресът е по-голям у дома, отколкото на работното място.

Българката Костадинка Кунева влиза в Европейския парламент с гръцката СИРИЗА

Кунева, но не Меглена, а Костадинка, все пак ще бъде депутат в Европейския парламент, след листата на гръцката партия СИРИЗА, в която българката беше включена на четвърта позиция, успя да спечели 6 мандата на приключилите в неделя европейски избори.

Бойко Борисов: Ако някой трябва да се извинява за нещо, това е БСП

От години всеки вторник БСП дават пресконференции по какви ли не теми. Днес разбирам, че са пуснали прессъобщение, че трябвало да се извинявам. Днес обаче явно БСП толкова много ги е срам и толкова много ги боли от съкрушителната загуба на изборите от ГЕРБ, че си измислят като няма какво да кажат. Очевидно нямат очи да се покажат пред хората и От години всеки вторник БСП дават пресконференции по какви ли не теми. Днес разбирам, че са пуснали прессъобщение, че трябвало да се извинявам. Днес обаче явно БСП толкова много ги е срам и толкова много ги боли от съкрушителната загуба на изборите от ГЕРБ, че си измислят като няма какво да кажат. Очевидно нямат очи да се покажат пред хората и

Атентатор взриви джамия в Багдад по време на молитва

Само за ден Ирак бе разтърсен от три кървави атентата

Борисов: Ако някой трябва да се извинява за нещо, това е БСП

От години всеки вторник БСП дават пресконференции по какви ли не теми. Днес разбирам, че са пуснали прессъобщение, че трябвало да се извинявам. Днес обаче явно БСП толкова много ги е срам и толкова много ги боли от съкрушителната загуба на изборите от ГЕРБ, че си измислят като няма какво да кажат. Очевидно нямат очи да се покажат пред хората и От години всеки вторник БСП дават пресконференции по какви ли не теми. Днес разбирам, че са пуснали прессъобщение, че трябвало да се извинявам. Днес обаче явно БСП толкова много ги е срам и толкова много ги боли от съкрушителната загуба на изборите от ГЕРБ, че си измислят като няма какво да кажат. Очевидно нямат очи да се покажат пред хората и

Плевнелиев награди участниците в двете национални експедиции до Еверест

/КРОСС/ На специална церемония в Гербовата зала на „Дондуков" 2 президентът Росен Плевнелиев връчи Почетния си знак на участниците в българските експедиции до връх Еверест от 1984 г. и от 2004 година. През тази година се навършват съответно 30 и 10 години от провеждането на двете експедиции. Почетния знак на президента от името на алпинистите приеха ръководителите на експедициите Аврам Аврамов и Методи Савов, за изключителния им принос и заслуги за развитието на алпинизма в България и за проявената храброст по време на българските национални експедиции до връх Еверест. „Двете експедиции са легендарни и изписаха нова страница в летописа на българския алпинизъм. Гордеем се с вас, с вашата храброст и постижения", каза държавният глава в приветствието си към участниците в изкачванията. „Днес ние, като нация, имаме нужда от пример за силата на духа и за значението на екипността. Те са определящи за успеха в алпинизма като спорт, но и като начин на живот - само така всеки може да даде най-доброто от себе си. Вие доказахте, че българите могат да бъдат заедно и да работят в екип и в най-тежките условия", подчерта още президентът. Първата българска експедиция до Еверест се провежда през април 1984 г. под ръководството на Аврам Аврамов. В състава й са включени още 22-ма участници, като петима от тях достигат до върха

Страхил Ангелов: Неков не се отказва от ЕП

Председателят на градския съвет на БСП Калоян Паргов потвърди, че Момчил Неков има намерение да замине евродепутат

Стойчо Младенов: Георги Илиев беше готов с лопата да погребва ЦСКА


Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов се изказа остро срещу бившия изпълнителен директор на клуба Георги Илиев-Майкъла. Повод за реакцията му са думите на Илиев, че в отбора се привличат прекалено възрастни защитници.

"Вече година и половина търпя атаките на моя бивш колега Георги Илиев. И с всеки изминал ден се убеждавам, че този човек се изказва все по-неподготвен. Всъщност той никога не е бил такъв. Преди една година се беше наредил с лопатата на централни софийски гробища да погребва...

Нагъл санитар скубе хиляди от близките на мъртъвци

Полицията в Плевен задържа 41-годишен санитар-мародер, който редовно предлагал услугите си на роднини на починали при катастрофи. Той се възползвал от шока, в който се намирали хората и им предлагал връзки с траурни агенции, например, както и други услуги. Имало и фрапиращи случаи, в които е обирал пациенти буквално от масата, на която им е оказвана спешна медицинска помощ.

Купете си вестник "24 часа" - вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.  Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на 

Принц Хари планира ергенски запой за 30-ия си рожден ден

Принц Хари ще отпразнува 30-годишнината си през септември

НОИ разсрочи дълговете на мини "Бобов дол"

/КРОСС/ Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) е дал положително становище за разсрочване на задълженията на Въгледобив „Бобов дол" в размер на 41 млн. лв стана ясно след приключване на заседанието. Становището е предложено за окончателно решение от Управителния съвет на Национална агенция по приходите (НАП). Предложението е направено в експресен порядък след приключване на изборите за ЕП. Задълженията на предприятието към държавата за осигурителни вноски са в размер на 41 милиона лева.  

Консорциумът "Стройтрансгаз" ще строи българския участък от "Южен поток"

Консорциум „Стройтрансгаз“ ДЗЗД ще бъде строителят на българския участък от газопровода „Южен поток“. Това обяви изпълнителният директор на „Южен...

НОИ разсрочи 41 млн. дългове на мината в Бобов дол

Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) е дал положително становище за разсрочване на задълженията на Въгледобив "Бобов дол" в размер на 41 млн. лв.
Това стана ясно след приключване на заседанието, съобщи "Фокус".
Становището е предложено за окончателно решение от Управителния съвет на Национална агенция за приходите (НАП). Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) е дал положително становище за разсрочване на задълженията на Въгледобив "Бобов дол" в размер на 41 млн. лв. Това стана ясно след приключване на заседанието, съобщи "Фокус". Становището е предложено за окончателно решение от Управителния съвет на Национална агенция за приходите (НАП).

Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.
Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

1/3 от гърците не плащат данъци

Рязкото повишаване на неплатените данъци в Гърция, което засяга над една трета от данъкоплатците, тревожи правителството и то проучва възможността да определя срокове за плащане, предаде БГНЕС. &qu...

Бареков е като Кончита Вурст - не се е определил

В студиото на „Дневен ред" проф. Божидар Димитров сподели, че не вижда никаква изненада в резултатите от евровота на ГЕРБ и ДПС. По думите му в България са възможни всякакви практически...

Кое е най-предпочитаното място за работа в чужбина

САЩ и Великобритания спорят за приза „най-предпочитаното място за работа“, информира „Си Ен Би Си“. Според изследване на Hydrogen, озаглавено...

Варненският съд потвърди ареста на българин, разследван във Франция за измами с платежни инструменти

Варненският апелативен съд потвърди ареста на Бюлент Сали от с.Йонково, община Исперих, задържан преди седмица от Окръжния съд в Разград на основание Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от съдебните власти във Франция, съобщиха от съда за Moreto.

Откриха бомба край Е-79 до Сандански

/КРОСС/ Взривно устройство завито във вестник бе открито преди около час в местност край главен път Е-79 в близост до Сандански, съобщава struma.com. Устройството било старателно оставено под дърво, което отприщва версията, че е трябвало да бъде използвано и предварително е било скрито. На място са пристигнали екипи на полицията и ДОТИ, които са започнали работа по обезвреждането на бомбата. Не се изключва и вероятността устройството да е било предназначено за разчистване на лични сметки или за такива свързани с изборите. Работата по случая продължава, засега полицията отказва какъвто и да било официален коментар.  

Четири коли и АТВ горяха при пожар в Лом

Инцидентът няма връзка с изборите, посочиха от полицията


МВР назначава безработни за пазачи срещу бандитите

Пазачи-сътрудници на полицията в Софийска област ще започнат да дежурят в населените места. Пазачите ще бъдат избирани сред безработни и няма да имат полицейски правомощия.

Избирането на председател на Еврокомисията не е достатъчно за промяна, смята икономист


Европейският съюз не е достатъчно конкурентоспособен и ефективен на ниво данъчни цели, смята френският икономист Тома Пикети. По думите му избирането на нови евродепутати и председател на Европейската комисия е водещото събитие, което се очаква да раздвижи политическите пластове в страните членки. Изборът им обаче няма да е достатъчен за случването на истинската промяна.

Пикети е известен с изследванията си върху икономическото неравенство и неустойчивостта, чието развитие не се...

Повечето плажове в Европа са с отлично за къпане качество на водата


Водата за къпане по европейските плажове през 2013 г. е била с високо качество - над 95 процента от местата за къпане са отговаряли на минималните изисквания. Това се посочва в съобщението до БТА на Еврокомисията, която цитира публикуван днес доклад на Европейската агенция за околна среда.

Данните показват, че крайбрежните води са с малко по-добро качество от водите в реки и езера във вътрешността на континента.

Всички места за къпане в Кипър и Люксембург са били с...

Беновска: Борисов и Станишев да си седнат на столчетата

Предсрочни избори ще има, затова единият трябва да реформира партията си, другият да пише доктрина.

Lloyds продава акциите си в TSB

Lloyds Banking Group Plc (LLOY) обяви, че ще продаде 25% от дяловете си в потребителската банка TSB на първично публично предлагане на фондовата...

Пернишкият футбол подобри рекорда си за феърплей покрай изборите


Денят за размисъл и последвалият изборен ден оказаха положително влияние върху феръплея и спортсменското поведение в областната футболна група в Перник.

Зоналният съвет на Българския футболен съюз в града отчете най-спортсменския си кръг, който беше последният от редовната фаза на сезона.

В двете групи - А1 и А2 - се изиграха общо девет мача, а два завършиха със служени победи. Реферите в тези двубои показаха само пет жълти картона и нито един червен.
...

България ще получава най-евтиния газ по "Южен поток"

Цената на природния газ за България ще бъде по-ниска след построяването на газопровода "Южен поток". Това заяви Леонид Чугунов, директор на департамента за управление на проекти на "Газпром", предаде репортер на БГНЕС.

Откриха бомба в местност край Сандански

Бомба, увита във вестник, е била открита преди малко в местност край главен път Е-79 в близост до Сандански, съобщава сайтът struma.com.
Взривното устройство е било старателно оставено под дърво, което отприщва версията, че е трябвало да бъде използвано и предварително е скрито. На място пристигнаха екипи на полицията и ДОТИ, Бомба, увита във вестник, е била открита преди малко в местност край главен път Е-79 в близост до Сандански, съобщава сайтът struma.com. Взривното устройство е било старателно оставено под дърво, което отприщва версията, че е трябвало да бъде използвано и предварително е скрито. На място пристигнаха екипи на полицията и ДОТИ,

Поетесата Станка Пенчева почина на 84 години


Българската поетеса Станка Пенчева почина на 84 години, предаде "24 часа", позовавайки се на информация във "Фейсбук", дадена от поетите Маргарита Петкова и Добромир Банев.

Родена в Сливен през 1929 г., първите й стихове са отпечатани в местния детски вестник "Изгрев". В първата половина на 50-те години завършва руска филология в Софийския университет, след което започва работа в литературната редакция на Българското национално радио. По това време се появява и първата й стихосбирка...

Следизборно: НОИ разсрочи 41 млн. дългове на мината в Бобов дол

Предложението е направено в експресен порядък след приключване на изборите за ЕП.

Откриха бомба в местност край Сандански

Бомба, увита във вестник, е била открита преди малко в местност край главен път Е-79 в близост до Сандански, съобщава сайтът struma.com.
Взривното устройство е било старателно оставено под дърво, което отприщва версията, че е трябвало да бъде използвано и предварително е скрито. На място пристигнаха екипи на полицията и ДОТИ, Бомба, увита във вестник, е била открита преди малко в местност край главен път Е-79 в близост до Сандански, съобщава сайтът struma.com. Взривното устройство е било старателно оставено под дърво, което отприщва версията, че е трябвало да бъде използвано и предварително е скрито. На място пристигнаха екипи на полицията и ДОТИ,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване