Малките хора имат едва 150 лева пенсия, искат център като в Германия

Има нужда от център за подкрепа на малките хора в България, заявиха от националната организация „Малки български хора“(МБХ) на пресконференцията по повод Световния ден за информираност по повод проблемите на хората с нисък ръст. 
„Ниският ръст сам по себе си не е проблем“, заяви един от членовете на организацията Иван Иванов. 
Според председателя Има нужда от център за подкрепа на малките хора в България, заявиха от националната организация „Малки български хора“(МБХ) на пресконференцията по повод Световния ден за информираност по повод проблемите на хората с нисък ръст. „Ниският ръст сам по себе си не е проблем“, заяви един от членовете на организацията Иван Иванов. Според председателя

7500 са незаконно влезлите чужденци у нас, 620 са в ареста

Към 24 октомври незаконно влезлите у нас чужденци, които са настанени в бежански центрове, са общо 7496 души. Почти 80 на сто от тях са били без документи за самоличност. 620 са в ареста.

Оралндо Блум се развежда

/КРОСС/ Още едно звездно семейство отива в историята. Известният британски актьор Оралндо Блум и красивата му съпруга Миранда Кер се разделят след шест години съвместен живот, съобщава сайтът на E! Online. Подробности за развода не се съобщават.Орландо и Миранда започнаха да се срещат през 2007 година, а три години по -късно се ожениха. През 2011 година им се роди първото дете. „През последните месеци двамата си бяха доста чужди и след шест години брак решиха официално да се разделят. Въпреки това обаче те продължават да се обичат, подкрепят и уважават взаимно като родители и семейство".За последно бившата вече двойка бе засечена заедно на бродуейския дебют на Блум на 19 септември тази година. Папараци пък успяха да ги щракант заедно на 8 октомври.

НЗОК търси възможности за заплащане на болниците

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса взе решение да предприеме следните мерки за преодоляване на дефицита в бюджета за болничната медицинска помощ, съобщиха от НЗОК.

Връзват здравните осигуровки за пенсиите

Здравните осигуровки да се обвържат с пенсиите. Това предвиждат мерки на БСК, които бяха приети вчера на заседание на асоциациите на работодателите в болничното здравеопазване и на университетските болници, сдружението на общинските лечебни заведения и БЛС.

Прокуратурата поиска имунитета на Станишев

Сергей Станишев, Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл в Народното събрание искане за снемане имунитета на председателя на „Коалиция за България“ Сергей Станишев.

Прокуратурата е поискало разрешение да възбуди наказателно преследване срещу председателя лидера на социалистите.

Срещу Станишев има образувано досъдебно производство, което датира от 25 май 2010 г. Той е обвинен, че в периода между 4 ноември 2005 г. и 10 септември 2009 г. е загубил седем секретни документа. Според разследването деянията са осъществени в условията на продължавано престъпление.

Досега е установено, че Станишев се е „лишил по невнимание от фактическата власт“ върху липсващите книжа. Според разследването председателят на социалистите не е упражнил достатъчни грижи по съхранението, предаването и движението на секретните документи.

Три пъти разследването беше връщано от съда в Софийска градска прокуратура за изчистване на пропуски, като делото след това отново е внасяно в съда с предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание.

В сряда Сергей Станишев поиска от главния прокурор да ускори разследването срещу него.

„Липсата на ясна позиция дава възможност за публични манипулации и спекулации по темата. Убеден съм, че е важно да има решение по повод цитирания казус. Обществото има право да научи истината. Аз също имам право да изчистя името си. Надявам се да предприемете необходимите действия прокуратурата или да повдигне обвинение, или да се откаже официално от такова”, писа в писмото си до прокурора Сергей Станишев.

Статията "Прокуратурата поиска имунитета на Станишев" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Цацаров поиска имунитета на Станишев

Прокуратурата установила, че соцлидерът е изгубил секретните документи

    


Наливаме пари в Северозападния район по пилотна програма

За първи път България планира пилотно в Северозападния район да бъде прилаган моделът на...

Мъж от 7 години плаче с кървави сълзи

Здрав физически мъж от Тенеси плаче с кървави сълзи и лекарите не могат да обяснят защо, пише изданието “Ню Йорк дейли нюз”.
През последните 7 г. Майкъл Спан преживявал моменти, когато от очите, носа и устата му започвала да тече кръв. Днес той е на 30 г. и твърди, че състоянието му първо попречило да посещава колеж Здрав физически мъж от Тенеси плаче с кървави сълзи и лекарите не могат да обяснят защо, пише изданието “Ню Йорк дейли нюз”. През последните 7 г. Майкъл Спан преживявал моменти, когато от очите, носа и устата му започвала да тече кръв. Днес той е на 30 г. и твърди, че състоянието му първо попречило да посещава колеж

Парфюми-менте, дрехи и етикети унищожиха митничари в Свиленград

/КРОСС/ Близо 1340 парфюми и тоалетни води, 1000 текстилни изделия, спортни стоки и още толкова на брой етикети, бяха унищожени днес под контрола на Митница Свиленград. Стоките са фалшификати на световноизвестни марки и са били предназначени за реализация, както на българския пазар, така и в другите страни членки на Европейския съюз. Ментета са задържани от митническите инспектори на Капитан Андреево при общо 60 опита да бъдат пренесени в нарушение на Закона за марките и географските обозначения, като по-голяма част от предотвратените опити, общо 46, са свързани с фалшификати на парфюми и тоалетни води.Другите 14 случая са свързани със задържането на 106 броя дънки, 339 броя блузи, 327 спортни горнища и долнища, 68 ризи, 90 якета и 64 жилетки, както и близо 1000 етикети от плат и хартия, с отпечатани на тях знаци на известни марки . За задържането са уведомени представители на правопритежателите на марките, които са установили, че стоките са фалшиви и според нормативната уредба трябва да бъдат унищожени. Процедурата се извършва под контрола на митница Свиленград, а правопритежателите поемат разходите по унищожаването.Най-честите случаи на задържани стоки, пренасяни в нарушение на права върху интелектуалната собственост са на МП Капитан Андреево. Само за едно денонощие при два отделни случая, митническите служители са задържали общо 788 броя парфюми и тоалетни води и маратонки с логото на 20 световноизвестни марки.

Турция няма да се откаже от китайската система за отбрана

Моят отговор на критиките на НАТО е, че девет от 10 страни членки все още притежават ракети руско производство и трябва да ги извадят от своя инвентар, заяви Ердоган

Австралийка държала трупа на майка си вкъщи, за да взема парите ѝ

Австралийка бе арестувана, защото е държала тялото на мъртвата си майка, без да го погребе, за да се възползва от парите й, съобщи .hindustantimes.com.

Дъщерята е подправила документи и получила достъп до банковата й сметка. Трупът на 83-годишната жена бил открит в спалнята на дома й в Сидни преди седмица. Направената аутопсия показва, че ... Австралийка бе арестувана, защото е държала тялото на мъртвата си майка, без да го погребе, за да се възползва от парите й, съобщи .hindustantimes.com. Дъщерята е подправила документи и получила достъп до банковата й сметка. Трупът на 83-годишната жена бил открит в спалнята на дома й в Сидни преди седмица. Направената аутопсия показва, че ...

Труповете на 7 кучета откриха на централен силистренски булевард

Трупове на седем кучета са открити по един от централните булеварди в Силистра. Сигналът за умрелите животни е получен от граждани, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Прави се експертиза за установяване на причината за смъртта им. Образувано е досъдебно производство.

Този случай не е единичен, не за пръв път в Силистра са откривани умър Трупове на седем кучета са открити по един от централните булеварди в Силистра. Сигналът за умрелите животни е получен от граждани, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Прави се експертиза за установяване на причината за смъртта им. Образувано е досъдебно производство. Този случай не е единичен, не за пръв път в Силистра са откривани умър

Националният консултант по онкология напуска поста

Държавата пренебрегна пациентите, оплака се проф. Куртева

    


Анкара купува противоракетна система от друга страна, ако Китай се откаже

Решението на Турция съвместно да изгради далекобойна система

300-килограмов бик помете регулировчик

предаде "Лайфнюз". Униформеният е с тежки наранявания и с опасност за живота. 

Необичайният инцидент в натовареното кръстовище е заснет от камери за наблюдение в Румъния. 300-килограмовият бик е избягал от ферма. Бикът нападнал регулировчика, докато той е стоял в центъра на кръстовището и е регулирал движението. Объркано, животното се втурнало предаде "Лайфнюз". Униформеният е с тежки наранявания и с опасност за живота. Необичайният инцидент в натовареното кръстовище е заснет от камери за наблюдение в Румъния. 300-килограмовият бик е избягал от ферма. Бикът нападнал регулировчика, докато той е стоял в центъра на кръстовището и е регулирал движението. Объркано, животното се втурнало

С децата в почивните дни (26 - 27 октомври )


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" за хората, които предпочитат в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си.

Ако знаете за вълнуващо предстоящо събитие, където и други ще искат да отидат в компанията на хлапето си, пишете ни на dnevnik@dnevnik.bg. СЪБОТА, 26 ОКТОМВРИ

- София - Център за малки изследователи "Къщата" организира в съботя няколко работилници и...

Находчиви крадци обраха 30 000 лева по водосточната тръба

Изобретателни крадци задигнаха бижута, техника и пари от дом в Бургас. Те обрали дома на 44-годишната бургазлийка Радостина Димова, съобщи полицията. Находчивите бандити се изкачили до третия етаж по водосточната тръба в жилището в ж.к. „Славейков". Те са действали и бавно и методично. Апартаментът е бил обиран два поредни дни - от 22.10 до 24.10 Изобретателни крадци задигнаха бижута, техника и пари от дом в Бургас. Те обрали дома на 44-годишната бургазлийка Радостина Димова, съобщи полицията. Находчивите бандити се изкачили до третия етаж по водосточната тръба в жилището в ж.к. „Славейков". Те са действали и бавно и методично. Апартаментът е бил обиран два поредни дни - от 22.10 до 24.10

Жена продавала хероин в Нова Загора

Криминалисти от Нова Загора заловиха 39-годишна жена точно в момент на продажба на 15 пликчета с хероин, съобщи полицията. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева   

Й.А. се била заредила у дома си с 322 пликчета, стана ясно при обиска на униформените. Теглото на намерения наркотик е 32,19 грама.

В дома на Криминалисти от Нова Загора заловиха 39-годишна жена точно в момент на продажба на 15 пликчета с хероин, съобщи полицията. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева Й.А. се била заредила у дома си с 322 пликчета, стана ясно при обиска на униформените. Теглото на намерения наркотик е 32,19 грама. В дома на

Разкриват с ДНК-тест родителите на Мария

Предполагаемите родители на откритата в цигански катун руса като пшеничен клас Мария – Атанас и Сашка Русеви, са откарани от старозагорското градче Николаево, където живеят, в София. „Взеха ги рано сутринта в петък, щели да ги изследват дали Мария е тяхно дете" , съобщи вчера братът на Атанас – Ангел, предаде Стандарт нюз. Според него момиченцето наистина било беличко и русо като много от децата им, включително и неговата единствена дъщеря. „Майка ни Сабрие беше с бяла кожа и сини очи", сочи наследствения ген Ангел. Той самият бил заврян зет в Нова Загора и живеел постоянно там, но дошъл на гости на брат си и попаднал на олелията, която се вдигна покрай малката Мария. Ангел щял да се грижи за голямата им челяд докато ги няма родителите им. „Атанас ...

НБУ с кампания в подкрепа на сирийските деца

Нов български университет стартира кампания в подкрепа на сирийските бежанци от Интеграционния бежански център, който се намира в съседство на университета в кв. Овча Купел, съобщиха от университета, предаде БГНЕС. Настоятелството на Нов български университет в три поредни месеца ще осигури доставката на храни и санитарни материали за бежанския център, като студенти-доброволци ще връчат дарението лично на настанените в центъра хора. В кампанията ще се включат Студентският съвет, преподаватели по изкуствата, преподаватели по български език, Международният отдел, Издателството на НБУ. Вестникът на университета ще отразява всеки месец съдбата на сирийските бежанци. Сред около 1000 настанени в центъра в Овча Купел бежанци живеят 370 деца, от които 70 не са придружени от своите род...

Цацаров поиска имунитета на Станишев

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе днес в Народното събрание искане с основание чл.70 ал.1 от Конституцията - за снемане имунитета на народния представител Сергей Станишев и за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу него, съобщават от прокуратурата, предаде БГНЕС. Досъдебното производство срещу Станишев е образувано на 27.05.2010 г. Повдигнато му е обвинение за това, че в периода 04.11.2005 г.-10.09.2009 г. в гр. София е загубил седем документа с информация, представляваща държавна тайна, като деянията са осъществени в условията на продължавано престъпление - престъпление по чл. 358 ал.1 вр.чл.26 ал.1 НК. От събраните досега доказателства е установено, че посочените седем документа Станишев е загубил (лишил се е по невнимание от фактическата в...

Греков: Решението за мораториума трябва да се прегласува

/КРОСС/ Парламентът трябва да прегласува решението за удължаване на мораториума за продажба на българска земя на чужденци, защото то е абсурдно и не е добро за лицето на България. Това заяви преди медиите в Пловдив министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков. Според него страната ни е длъжна да спазва приетите от ЕС правила, след като е страна членка на Общността. Министърът посочи още, че от май до сега е имало само едно желание за купуване на земя, и то в ловните паркове и дивечовъдните стопанства. За обработваема земя не е имало нито един иск, конкретизира той. По повод готвените протести от животновъдите Греков коментира, че е съгласен с тях, че са необходими повече пари, но това са възможностите в момента. На 18 октомври се получиха 30 милиона лева за 7800 говедовъда, овцевъдите и козевъдите също получиха допълнителни средства в рамките на 15 милиона лева, каза министърът. По думите му през следващата седмица тютюнопроизводителите ще получат 11,5 милиона лева, а в началото на декември млекопроизводителите ще получат допълнителни 20 милиона евро. Мисля, че това, което сме казали на животновъдите,ще го изпълним, добави Греков.

"Атака" овика вътрешния министър в парламента

"Не ни говорете като на лекция в университета. Кажете откъде взехте 30-те милиона за бежанците", попита атакистът Димитър Димов по време на парламентарния контрол.

Наложиха санкции на депутат от ДПС, нападнал лекарка

Вътрешният министър докладва, че на 6 октомври 2013 година

Кандидат-депутат обвинен за фалшификация при регистрацията на партийна листа

Великотърновската прокуратура обвини 64-годишната Николина Петкова от Шумен за използване на неистински документи за регистрация на кандидат-депутатска партийна листа за парламентарните избори през май, предаде БНР. Полицейското разследване установило, че като представител на Съюза на комунистите в България, Петкова внесла в Районната избирателна комисия във Велико Търново заявления за съгласие на кандидат-депутати, за да регистрира листа. На 6 от заявленията обаче се подписала вместо кандидатите. Проверката започна, след като бившият ректор на Великотърновския университет Владимир Попов подаде сигнал, че без да знае е регистриран като кандидат за народен представител от тази партия. Тогава обяснението на Петкова беше, че е сложила неговия подпис, след като Попов е дал съгласие, но закъснял да се яви лично до крайния срок за регистрация на листата. На обвинената Петкова е наложена мярка за неотклонение "Подписка".

23-годишен варненец е задържан за блудствени действия с жена и грабеж

Младеж е задържан за извършени блудствени действия с 23-годишна жена в асансьор в жилищен блок и за грабеж на дамска чанта с мобилен телефон и малка сума пари. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР. Мъжът, с инициали Б.Б. е на 23 г.

Комичен триумф на Дикенс излиза у нас

"Никълъс Никълби" съчетава мелодраматичния реализъм с комизма

    


Австралийка държала трупа на майка си вкъщи, за да взема парите ѝ

Австралийка бе арестувана, защото е държала тялото на мъртвата си майка, без да го погребе, за да се възползва от парите й, съобщи .hindustantimes.com.

Дъщерята е подправила документи и получила достъп до банковата й сметка. Трупът на 83-годишната жена бил открит в спалнята на дома й в Сидни преди седмица. Направената аутопсия показва, че ... Австралийка бе арестувана, защото е държала тялото на мъртвата си майка, без да го погребе, за да се възползва от парите й, съобщи .hindustantimes.com. Дъщерята е подправила документи и получила достъп до банковата й сметка. Трупът на 83-годишната жена бил открит в спалнята на дома й в Сидни преди седмица. Направената аутопсия показва, че ...

Откриха мумии на повече от 1000 г. в предградие на Лима

Мумиите са на възрастен и дете. Открити са в древен религиозен комплекс, който се разкопава от 1981г.

Цветлин Йовчев: 7496 чужденци незаконно са преминали БГ границата

7496 чужди граждани, които незаконно са преминали българската граница, са настанени в центровете за бежанци. 620 са в ареста. 

Събраните към вчерашна дата данни оповести вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Той бе запитан по време на парламентарния контрол от  депутата Ради Стоянов от „Атака" за незаконните имигранти, пр 7496 чужди граждани, които незаконно са преминали българската граница, са настанени в центровете за бежанци. 620 са в ареста. Събраните към вчерашна дата данни оповести вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Той бе запитан по време на парламентарния контрол от депутата Ради Стоянов от „Атака" за незаконните имигранти, пр

Мъж нападна полицаи с коса

Мъж нападна с коса полицейски служители край Варна вчера сутринта. Униформените се отзовали на сигнал за скандал във вила в местността „Св. Никола Мъж нападна с коса полицейски служители край Варна вчера сутринта. Униформените се отзовали на сигнал за скандал във вила в местността „Св. Никола" между собственичката на имота и настанения от нея там С. С. на 58 г. от Варна. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева При пристигане на полицейския екип за ока

Поръчките на дълготрайни стоки в САЩ нараснаха с 3,7% през септември

Изключвайки транспортното оборудване обаче, поръчките са отчели спад от 0,1%

    


Искат постоянен арест за ученика Иван, намушкал с нож приятеля си Искрен

Пловдивският окръжен съд ще гледа мярката на 16-годишния Иван Генчев. Той е обвинен в опит за убийство на своя връстник Искрен Ангелов. Инцидентът стана преди няколко дни в пловдивския квартал "Кършияка".

Нападателят е намушкал с нож 12 пъти съученика си. Според прокуратурата, макар и непълнолетен, Генчев е разбирал свойството и значението на из Пловдивският окръжен съд ще гледа мярката на 16-годишния Иван Генчев. Той е обвинен в опит за убийство на своя връстник Искрен Ангелов. Инцидентът стана преди няколко дни в пловдивския квартал "Кършияка". Нападателят е намушкал с нож 12 пъти съученика си. Според прокуратурата, макар и непълнолетен, Генчев е разбирал свойството и значението на из

Бразилците питали МВР за самоличността на Боевски

Това било практика при издаване на временни паспорти

    


Манолова: Борисов никога повече няма да бъде премиер

/КРОСС/ Бойко Борисов никога повече няма да бъде премиер, Цецка Цачева няма да бъде председател на Народното събрание и лицата тук никога повече няма да бъдат министри, това заяви от парламентарната трибуна зам.- председателят на народното събрание Мая Манолова. Изказването й бе провокирано от реплика на депутатката от ГЕРБ Ирена Узунова, че Манолова е отговорна за манипулирането на парламентарните избори на 12 май. Именно Манолова бе човекът, подал един от сигналите за фалшивите изборни бюлетини в Костинброд. „Аз се подписах под сигнала за Костинброд и всички факти в него се оказаха истина - 480 000 надпечатани бюлетини, готови за изборна манипулация. А вашият плач всеки петък в тази зала говори само за едно - не можете да преживеете, че не ги пуснахте в употреба. Не можете да преживеете, че никога повече Бойко Борисов няма да бъде премиер, Цецка Цачева няма да бъде председател на Народното събрание и лицата тук никога повече няма да бъдат министри. Ето това е вашата голяма драма. Престанете да занимавате с нея българските граждани. Те казаха мнението си за вас!"

Кадиев: За 40% от колите в София не се плаща данък. Общината: Грешни са му данните

Полицейски автомобили от провинцията

Близо 40% от собствениците на автомобили в София не плащат данък за автомобила си и от това общината губи по 36.6 млн. лв., обяви бившият общински съветник и депутат в момента Георги Кадиев от БСП.

Той се позовава на факта, че в данъчните служби на Столичната община са регистрирани 398 759 леки автомобили, а в по данни на СДВР броят на регистрираните в София коли е 642 969.

Аз в качеството си на общински съветник многократно съм настоявал за синхронизиране на системите на Столична община и КАТ с цел установяване на липсващите автомобили, коментира Кадиев. 

По негови изчисления, ако системите на кметството и КАТ бъдат синхронизирани, общината ще прибере накуп около 105 млн. лв., защото този данък е изискуем до пет години назад.

Всъщност 398 759 е броят на собствениците на автомобили, а броят на регистрираните в общината автомобили е 655 654, отговори на тези обвинения пред OFFNews зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов.

Регистрираните в общината автомобили дори са повече от тези в КАТ, защото някои собственици не отрегистрират колите си при препродажаба, обясни той.

Барбалов напомни, че от края на септември колите не могат да минат технически преглед, ако не покажат документ за платен данък.

Статията "Кадиев: За 40% от колите в София не се плаща данък. Общината: Грешни са му данните" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Почина най-голямото куче в света - Джордж

"С голяма мъка съобщаваме на всички приятели на Джордж, че той ни напусна. Той почина заобиколен от своите приятели", казват стопаните на четириногото във "Фейсбук"

Цветлин Йовчев: 620 от бежанците са в ареста

7496 чужди граждани, които незаконно са преминали българската граница, са настанени в центровете за бежанци. 620 са в ареста. 

Събраните към вчерашна дата данни оповести вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Той бе запитан по време на парламентарния контрол от  депутата Ради Стоянов от „Атака 7496 чужди граждани, които незаконно са преминали българската граница, са настанени в центровете за бежанци. 620 са в ареста. Събраните към вчерашна дата данни оповести вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Той бе запитан по време на парламентарния контрол от депутата Ради Стоянов от „Атака" за незаконните имигранти, пр

На всеки две минути изчезва по едно дете в Европа

Откритото в ромски лагер в Гърция русо момиченце Мария вдъхна надежда на хиляди родители на изчезнали деца в Европа, вярващи, че могат да разпознаят в неговите черти своето дете или да открият някаква следа, коментира Франс прес.

Активистка на Съюза на комунистите подправяла подписи за изборите


Великотърновската прокуратура обвини 64-годишната Николина Петкова от Шумен за използване на неистински документи за регистрация на кандидат-депутатска партийна листа за парламентарните избори през май, съобщи БНР. 

При разследването е установено, че като представител на Съюза на комунистите в България Петкова е внесла в Районната избирателна комисия във Велико Търново заявления за съгласие на кандидат-депутати, за да регистрира листа. На шест от заявленията обаче се подписала вместо...

Бизнесменът Стивън Ло отрече намерения да купува ЦСКА


Бизнесменът Стивън Ло отхвърли възможността да стане акционер в ЦСКА. Той заяви, че тези твърдения са измислици, пише South China Morning Post.

"Нямам представа откъде идват тези информации", каза Ло, който е собственик на футболния "Саут Чайна". По думите му срещата с представителя на ЦСКА Александър Томов е била с цел да двата клуба да постигнат разбирателство за партньорство.

"Обсъждахме обмен между двата отбора. Освен това го заведох на мача между Хонконг и ОАЕ. Нямам...

Откриха труповете на 7 кучета на централен булевард в Силистра

Трупове на седем кучета са открити по един от централните булеварди в Силистра. Сигналът за умрелите животни е получен от граждани, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Прави се експертиза за установяване на причината за смъртта им. Образувано е досъдебно производство.

Този случай не е единичен, не за пръв път в Силистра са откривани умър Трупове на седем кучета са открити по един от централните булеварди в Силистра. Сигналът за умрелите животни е получен от граждани, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Прави се експертиза за установяване на причината за смъртта им. Образувано е досъдебно производство. Този случай не е единичен, не за пръв път в Силистра са откривани умър

Плевнелиев: Бюджетът на службите няма да се намаля

Необходим е интегриран подход на Европейския съюз за разрешаване на въпроса с бежанците и президентската институция ще работи в тази посока. Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред ръководствата на ДАНС, НРС, Военна информация и НСО, с които проведе работна среща на „Дондуков 2".

Puma продължава да страда

Валутни колебания смалиха приходите със 7,6% до 824,8 млн. евро

    


Още 800 имигранти край Лампедуза

Италианските власти са пресекли три лодки

Нова отсрочка по арбитражното дело за АЕЦ "Белене"

Отсрочка за внасянето на всички необходими документи и материали по арбитражното дело за АЕЦ „Белене” е получила Националната електрическа компания (НЕК), пише Mediapool. Срокът за внасяне на документацията изтичаше днес, но вече е удължен до 6 декември. Причината за отлагането е, че кантората White & Case се забави със защитата и с определянето на свидетелите за българската страна. „Атомстройекспорт” не е предявила претенции заради забавянето, тъй като на по-ранна фаза в делото също е искала отлагане с подобен аргумент. Делото срещу НЕК е на стойност 1 млрд. евро, а „Атомстройекспорт” претендира за обезщетението заради поръчано, изработено и неплатено оборудване от българска страна за строежа на АЕЦ "Белене". Покрай АЕЦ "Белене" в последно време ...

ЕС съгласува нов маршрут за доставки на газ за Украйна

Киев ще получава газ от терминал на хърватски адриатически остров през Унгария, като се очаква цената му да бъде по-ниска от руския

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване