"Евророма": Родителите на Мария не са роми

Родителите на Мария не трябва да бъдат определяни като роми. Тези хора са от една прослойка на обществото, които говорят турски език, наричат себе си турци и винаги се обиждат, когато някой ги нарече роми.

Записаха екс топ подслушвач

Генералът в оставка Майкъл Хейдън направил грешката да говори неофициално пред репортери, с които пътувал в обществен влак. Без да знае, шефът на американските шпиони седял зад Том Маци, бивш директор на вашингтонския клон на комитета за политическо действие MoveOn. Маци споделял в туитър всичко по-пикантно от думите на Хейдън. Генералът в оставка Майкъл Хейдън направил грешката да говори неофициално пред репортери, с които пътувал в обществен влак. Без да знае, шефът на американските шпиони седял зад Том Маци, бивш директор на вашингтонския клон на комитета за политическо действие MoveOn. Маци споделял в туитър всичко по-пикантно от думите на Хейдън.

8-метров астероид прелетя покрай Земята

/КРОСС/ Астероидът, който бе открит от астрономи в четвъртък, прелетя преди  броени минути на разстояние около 142 000 км. от повърхността на земята, съобщават от Международния астрономически съюз. Обектът 2013 UX2 бе открит в 02.54 GMT в четвъртък от американския проект за търсене на астероиди  "Каталина". През деня и други американски и австрийски обсерватории потвърдиха откритието .По предварителни данни размерът на астероида е от 2 до 8 метра. Според специалистите той не може да нанесе щети на нашата планета. Точно в 15.29 часа по Гринуич астероидът прелетя покрай нашата планета на разстояние от 142 000 км. , което представлява около една трета от разстоянието от Земята до Луната.

Коцето закъса за пари, продава Ламборгинито си

Коцето трябва здраво да го е закъсал откъм финанси, щом е обявил за продан любимото си Ламборгини Галярдо, което е оценил за 144 хил.лв.

Борисов: Не коментирам работата на прокуратурата

Лидерът на политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов отказа да коментира искането на главния прокурор Сотир Цацаров за сваляне на имунитета на Сергей Станишев. „Не коментирам работата на прокуратурата. Почна ли да го правя не е добре. Щом така са преценили - тяхна работа. Когато са искали имунитет на наш депутат, ние сме го давали, за да си текат процесите. Така че нито ще ги критикувам, нито ще ги хваля за действията им. Смятам, че така е редно", заяви Борисов в Стара Загора. Бившият премиер посети града, за да открие новата спортна зала в двора н...

Само албанци и сърби с по-малки заплати от нас

Най-добре платени в региона са словенците

    


"Евророма": Родителите на малката Мария са турци, а не роми

Родителите на "русия ангел" Мария не трябва да бъдат определяни като роми. Тези хора са от една прослойка на обществото, които говорят турски език, наричат себе си турци и винаги се обиждат, когато някой ги нарече роми.
Това съобщават от ръководството на ЕВРОРОМА след ДНК анализa, който доказа, че Сашка е майка на малката Мария.
Ние споделяме тях Родителите на "русия ангел" Мария не трябва да бъдат определяни като роми. Тези хора са от една прослойка на обществото, които говорят турски език, наричат себе си турци и винаги се обиждат, когато някой ги нарече роми. Това съобщават от ръководството на ЕВРОРОМА след ДНК анализa, който доказа, че Сашка е майка на малката Мария. Ние споделяме тях

Адвокат Екимджиев: Прокуратурата демонстрира мускули за имунитета на Станишев

За поредн път прокуратурата демонстрира мускули и показва, че може да бъде силен играч на политическата сцена, заяви адвокатът Михаил Екимджиев по повод внесеното в Народното събрание искане за снемане имунитета на лидера на БСП Сергей Станишев заради загубените документи, представляваща държавна тайна. „Използва се формален юридически повод, но това ще се отрази в политиката, какъвто беше случая с бюлетините в Костинброд”, допълни защитникът.

Норвегия отхвърли искането на САЩ да унищожи химическите оръжия на Сирия

Инспекторите на Организацията за забрана на химическите оръжия продължават работата си по запечатването на складовете с химическите агенти, собственост на режима. Същевременно Норвегия отказа да унищожава сирийски химически оръжия на своя територия, защото не притежавала подходящите персонал и оборудване.

"Евророма": Родителите на малката Мария не са роми, а турци

Родителите на Родителите на "русия ангел" Мария не трябва да бъдат определяни като роми. Тези хора са от една прослойка на обществото, които говорят турски език, наричат себе си турци и винаги се обиждат, когато някой ги нарече роми. Това съобщават от ръководството на ЕВРОРОМА след ДНК анализa, който доказа, че Сашка е майка на малката Мария. Ние споделяме тях

Националният консултант по онкология се оттегли заради безхаберието към болните

Националният консултант по онкология и химиотерапия Галина Куртева подаде оставка в знак на протест срещу безхаберието към болните. Мотивите за оттеглянето си Куртева обяснява с всекидневния си "сблъсък с неразбирането на онкологията като държавен приоритет, липсата на активни действия, както и нежеланието на многобройните държавни структури за разбиране на проблема". Куртева пише още, че въпреки многобройните срещи, преговори и обсъждания с отговорните институции, все още не са предприети активни действия в борбата с раковите заболявания. "За съжаление, настъпва момент, в който дори и младежкият порив угасва, възпрян от липсата на диалог и разбиране на проблема", обяснява още Куртева. Консултантът в оставка припомня, че онколозите в страната към момента са не повече от 50, а лекуват 75 хиляди болни, а 270 хиляди пациенти се наблюдават. "За мен като лекар и човешко същество е още по-мъчително да ставам свидетел на ежедневното пренебрежение на държавата към собствените й поданици в моментите, когато те най-много имат нужда от закрила", пише Куртева. Неотдавна от здравната каса съобщиха, че бюджетът за лекарства за онкоболните страда от 52.7 млн. лв. дефицит.

Брюксел се вслуша в Орешарски, разширява мерките за миграционния поток

След настояването на министър-председателя Пламен Орешарски работната група, която ще се занимава с миграционния натиск върху ЕС, ще разшири обхвата си и ще включи не само морската, но и сухопътната граница на ЕС.
Това стана ясно след заседанието на Европейския съвет, в което участва българският премиер.
Една от темите, които обсъдиха в Брюксел След настояването на министър-председателя Пламен Орешарски работната група, която ще се занимава с миграционния натиск върху ЕС, ще разшири обхвата си и ще включи не само морската, но и сухопътната граница на ЕС. Това стана ясно след заседанието на Европейския съвет, в което участва българският премиер. Една от темите, които обсъдиха в Брюксел

Оуен пръв защити сър Алекс: Цял свят чакаше тази книга

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Майкъл Оуен първи защити сър Алекс Фъргюсън от критиките, които предизвика излизането на автобиографията на шотландеца. В книгата знаменитият треньор не е спестил нищо по отношение на най-интересните моменти в своята треньорска кариера, но мнозина от настоящите мениджъри заявиха, че той не е постъпил коректно, като е изнесъл неща от „кухнята“ на отбора. Оуен обаче е един от малкото, които мислят по друг начин. „Според мен всеки мениджър и играч има правото да напише книга, в която да изрази мнението си“, к...

Борисов: Докато е това правителство, нищо няма да се случи

Стара Загора /КРОСС/ Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отказа да коментира поискания днес от Прокуратурата имунитет на лидера на БСП Сергей Станишев. "Никога не се изказвам по такива теми: съд, прокуратура. Започнем ли да се изказваме, това означава, че не е добре. Това са независими съдебни системи - каквото са преценили, и едното и другото, е тяхна работа. Когато са поискали наши имунитети, ние сме си ги дали, за да текат процеси, и да кажат каквото имат", каза Борисов. Пет месеца след изборите, ГЕРБ "замита следи", като непрекъснато открива - спортни зали, пазари, улици, детски градини, каза още той при откриването на новата спортна зала в Стара Загора. "Всичко това, което сме правили, излиза. Честитя на Стара Загора, че след операта, след музеите, след градската среда, след стадиона, след всичко това, което има, сега вече има една прекрасна зала - хем учениците да могат да спортуват, хем и представителните отбори по волейбол, баскетбол, борба, карате. Могат не само да я ползват, но и да провеждат състезания", каза на откриването лидерът на ГЕРБ.Бойко Борисов разгледа и реставрирания от общината античен форум в Стара Загора. "Докато е това правителство, нищо няма да се случи - мога да се подпиша", каза още той.По думите му, ако един проект се провали, това, което е дала Еврокомисията като пари, се връща обратно."Можем да върнем и за лотовете на „Струма", посочи Борисов

Кирил Йорданов оглавява Асоциацията на българите в чужбина?

Бившият кмет на Варна Кирил Йорданов ще оглави Асоциацията на българите в чужбина. „Има такава възможност, но времето ще покаже дали това ще се случи, или не. Би трябвало да се разбере до две седмици, а може и по-рано", потвърдил самият той по телефона пред репортер на регионалния сайт "Днес+".

Гришо вече не е само момчето на Маша

Цяло лято Григор Димитров трябваше да обяснява наляво и надясно какво е да си гадже на най-богатата и секси тенисистка в света Мария Шарапова. Тръгна от „не е лесно да имаш до себе си момиче като Мария”, мина през „връзката ни се развива прекрасно”, та до „подкрепата и съветите на моята приятелка ми дадоха крила за победата над Джокович”.

Станишев: Аз настоявах за сваляне на депутатския ми имунитет

„Искането за сваляне на депутатския ми имунитет е следствие от изпратеното от мен преди дни писмо до главния прокурор на Република България Сотир Цацаров по повод проточилото се следствено дело срещу мен. 

В писмото си настоявах прокуратурата или да повдигне обвинение, или официално да се откаже от такова „Искането за сваляне на депутатския ми имунитет е следствие от изпратеното от мен преди дни писмо до главния прокурор на Република България Сотир Цацаров по повод проточилото се следствено дело срещу мен. В писмото си настоявах прокуратурата или да повдигне обвинение, или официално да се откаже от такова". Това се казва в официална позиция ...

Барозу изрази "предпазлив оптимизъм" за следкризисното възстановяване на ЕС


Следкризисното възстановяване на Европа дава основания за "предпазлив оптимизъм", заяви председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, цитиран от световните агенции.

"През второто тримесечие еврозоната показа първи признаци на растеж и тази тенденция се съхрани през третото тримесечие. Усилията на общността дават практически резултати", каза Барозу след първия ден от срещата на върха на Европейския съюз в Брюксел.

Председателят на Европейския съвет Херман ван...

Спортното училище във Варна отново застрашено?

Спортната общественост във Варна се обединява в защита на варненското спортно училище „Г. Бенковски”. В понеделник в 12,30 ч. в клуб „Приятели“ на ДКС е свикана официална пресконференция-среща по повод слуха за евентуалното преместване на школото в сграда в някой в крайните квартали на града в рамките на предстояща оптимизация.

Орешарски накара Брюксел да разшири мерките за миграционния поток

След настояването на министър-председателя Пламен Орешарски работната група, която ще се занимава с миграционния натиск върху ЕС, ще разшири обхвата си и ще включи не само морската, но и сухопътната граница на ЕС.
Това стана ясно след заседанието на Европейския съвет, в което участва българският премиер.
Една от темите, които обсъдиха в Брюксел След настояването на министър-председателя Пламен Орешарски работната група, която ще се занимава с миграционния натиск върху ЕС, ще разшири обхвата си и ще включи не само морската, но и сухопътната граница на ЕС. Това стана ясно след заседанието на Европейския съвет, в което участва българският премиер. Една от темите, които обсъдиха в Брюксел

Зинаида Златанова към съдиите: Вие сте съвестта на обществото

"Уважаеми съдии, вие сте съвестта на обществото. Така е било и така ще бъде." С тези думи правосъдният министър Зинаида Златанова се обърна към участниците в годишното отчетно общо събрание на Съюза на съдиите в България. Инициативата се провежда днес и утре в Пловдив. "Моето послание от самото начало на мандата ми към всички магистрати е, че репутацията на системата зависи единствено и само от тях, от никой друг. Нито от вас, журналистите, нито от мен като министър и това е главното ми послание", заяви тя пред БГНЕС. "Също така неведнъж съм казвала, че съдийската власт трябва да се уважава и аз никога няма да се намеся с коментар или, не дай Боже, с критика по тяхната работа по дела. В същото време ще ги призова много активно да участват в провеждането на съдебната реформа, дори в замис...

Евродепутати на визита в САЩ заради шпионския скандал

/КРОСС/ Делегация от членове на Европейския парламент (ЕП) в понеделник ще отидат до Вашингтон, за да получат обяснения от САЩ за предполагаемите дейността на тайните служби на САЩ в ЕС. Това съобщи в петък електронното издание на британския вестник The Guardian.В делегацията влизат девет представителя на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент.Очаква се в хода на визитата парламентаристите да проведат срещи с високопоставени представители на правителството на САЩ и разузнавателните служби, на които ще бъдат обсъдени „възможните средства за правна защита" на гражданите от ЕС от несанкционирана намеса на службите за сигурност в личния им живот, пише изданието. Освен това, според вестника, в момента в ЕС се провежда парламентарно разследване, което трябва да установи възможното влияние върху функционирането на институциите на ЕС на информацията за предполагаема дейност на американските спецслужби в Европа.

ЕС отложи дългосрочните мерки за бежанците за догодина

ЕС призовава и за засилване действията на ФРОНТЕКС

Прокуратурата ще изиска документи от Бразилия, за да прецени какво да прави с казуса "Боевски"


Прокуратурата ще изиска документи от Бразилия, свързана с казуса около Гълъбин Боевски, съобщиха за "Дневник" от държавното обвинение. Досега не са постъпвали никакви данни нито от външно министерство, нито по линията на международната правна помощ.

Освен това срещу Боевски не е образувано  досъдебно производство у нас - от момента на задържането му до настоящия момент. Юристи, цитирани от "Медиапул" коментираха, че е много вероятно българската прокуратура да се е отказала от това си...

Русия: Украйна не може да е и в ЕС, и в Митническия съюз

В Митническия съюз няма положения, които да отговарят на европейските изисквания, заяви руският президент Владимир Путин

Прокуратурата ще изиска документи, за да прецени какво да прави с казуса "Боевски"


Прокуратурата ще изиска документи от Бразилия, свързана с казуса около Гълъбин Боевски, съобщиха за "Дневник" от държавното обвинение. Досега не са постъпвали никакви данни нито от външно министерство, нито по линията на международната правна помощ.

Освен това срещу Боевски не е образувано  досъдебно производство у нас - от момента на задържането му до настоящия момент. Юристи, цитирани от "Медиапул" коментираха, че е много вероятно българската прокуратура да се е отказала от това си...

Мистерията с русото момиченце в Гърция вдъхва надежда на родителите на изчезнали деца

Откритото русо момиченце с неизвестен произход в ромски лагер в Гърция вдъхна надежда на хиляди родители на изчезнали деца в Европа, вярващи че могат да разпознаят в неговите черти тези на своето дете или да открият поне някаква следа. В края на миналата седмица повече от 8000 близки на изчезнали деца се свързаха с гръцката асоциация "Детска усмивка", на която бе възложено да се грижи за малкото момиче. "Това често са родители, изгубили дете, които се надяват, които търсят прилика между тяхното и намереното дете. Гледат на това като миг надежда", обясни за АФП Делфин Моралис, заместник-генерален секретар на неправителствената организация "Европейска федерация на безследно изчезналите деца и децата – жертва на сексуално насилие". "Много хора се обаждат, питайки "Това моята дъщеря ли е?" Други имат идеи, предоставят информация". "Семейството ми и аз сме изключително радостни от новината", сподели за Ай Ти Ви Кери Недъм, майка на Бен, британски малчуган, изчезнал на гръцкия остров Кос през 1991 година, когато е бил едва на 21 месеца. "Надяваме се, че изчезването на Бен ще бъде разследвано отново". Сред подадените сигнали около десет случая с изчезнали деца са обект на по-задълбочени разследвания, за да се разбере дали има връзка между тях и момиченцето Мария. Капка в морето на фона на хилядите обезпокоителни случаи с изчезнали деца, регистрирани всяка година в Европа. Общо "250 000 деца изчезват всяка година в Европа", което прави "едно дете на всеки две минути", според данните на Европейската комисия, уточнява Делфин Моралис. Тя обаче смята тези числа за относителни и подчертава, че "събирането на информация на европейско ниво върви доста мудно". Сред тези случаи голяма част са деца, избягали от къщи, но има и такива, които са "отвлечени от единия си родител" след трудна раздяла. "Особено обезпокоителните случаи на изчезнали деца" представляват едва 2 до 5 на сто от всички случаи, което прави между 5000 и 12500 непълнолетни. "Каква е истинската бройка?", пита се Ерик Музин, баща на Естел, изчезнала в Сен-е-Марн през 2003 година. "Десет хиляди деца, та това прави един малък град". Той смята за недостатък липсата на обща база данни за изчезнали деца. За момента не съм чувал за подобно нещо". Близките на изчезнало дете могат да се обадят на телефон 116 000, функциониращ 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата в 25 страни в Европа. Асоциациите за защита на децата, обединени в "Европейската федерация на безследно изчезналите деца и децата жертва на сексуално насилие", си обменят информация и могат да разпространяват известия за изчезнали деца в други страни. Снимката на момиченцето, намерено в Гърция, например, бе взета оттам и качена на сайта на френския Център за закрила на детето. В Белгия организацията "Чайлд фокъс", създадена от бащата на една от жертвите на убиеца педофил Марк Дютру, често прави кампании с разлепване на плакати с помощта на много доброволци. Посланията все по-често се препредават чрез социалните мрежи. В някои страни се дава думата на близки на изчезнали деца в телевизионни предавания - миналата седмица родителите на малката британка Мади Маккан, изчезнала в Португалия през 2007 г., се помолиха за информация евентуални свидетели по една германска телевизия. В някои страни се разпространяват "сигнали за отвличания". Във Франция този метод бе приет през 2006 г. и до голяма степен бе вдъхновен от плана "Амбър - сигнал за тревога", лансиран в Тексас през 1996 г. след отвличането и убийството на малката Амбър Хейгърман. От този момент методът се използва рядко, но успешно. Всеки случай на намерено дете или възрастен, като Наташа Кампуш в Австрия през 2006 г. или държаните в плен жени в Кливланд, освободени през същата година, е повод за оптимизъм за родителите, някои от които чакат от години отговор на своите терзания. "Това може да върне надеждата на семействата, това ни дава основание да продължим да издирваме деца и да се борим, да се борим за истината", смята Ален Буле, основател на Асоциацията на родителите на деца жертви преди повече от 20 години. Бащата на Естел Музин се надява, че разследването около намереното в Гърция момиченце ще даде възможност да се узнае "какво точно се е случило и да се извлекат сведения". По БТА

Уилямс отнесе още 60 хиляди глоба заради издънка с гумите

Отборът на Уилямс във Формула 1 за второ поредно състезание бе глобен с 60 хиляди евро, след като днес механиците отново не успяха да обезопасят една от гумите на Пастор Малдонадо. Пред две седмици в Япония задната лява гума на колумбиеца се откачи и заподскача по пистата, а днес фиксиращият болт на задното дясно колело се разви, но гумата остана на болида. Пилотът успя да се върне на собствен ход в бокса и напусна тренировката. „Макар стюардите да са съгласни, че са нужни подобрения в системата за закачване на колелата, отборът трябва да се по...

ДНК-анализ: Малката Мария е българка

Сашка и Атанас Русеви са биологичните родители на намерената в Гърция Мария, станала известна като "Русия ангел". Това показват резултатите от ДНК-анализа, които представи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. ДНК пробите от предполагаемите майка и баща на детето бяха взети в четвъртък.

Почти двойно по-малко са заетите в строителството в сравнение с 2008 г.

Около 150 000 души за заети в момента строителния бранш в България - броят им е намалял почти двойно в сравнение с 2008 г., времето преди да се усети сериозно кризата в този сектор. Това обяви в интервю за Дарик изпълнителният директор на Камарата на строителите в България Иван Бойков. Ден преди професионалния празник на строителите - утрешният Димитровден, Бойков съобщи, че съсловието подготвя нови закони и очаква стабилна нормативна среда, в която да се развива секторът....

Възстановиха бюст-паметник на Найчо Цанов

Със заупокойна молитва и водосвет, отслужени от архимандрит Поликарп, започна тържествената церемония пред възстановения паметник на Найчо Цанов в Крайдунавския парк във Видин. Преди почти четвърт век бронзовият бюст на родения в града виден  политик е бил откраднат и унищожен. Във връзка с 90-годишнината от смъртта му Инициативен комитет, в който участваха кметът на Видин, председателят на Радикалдемократическа партия Захари Петров, видни учени и общественици, започна събирането на средства за възстановяване на бюст-паметника на великия българ...

За 10 годините земеделската земя поскъпнала 7-8 пъти

Седем-осем пъти е нараснала цената на земеделската земя през последните десет години, но ще сгрешат онези, които очакват след 1 януари догодина стойността й да скочи сериозно. Това заяви в интервю за Дарик бившият земеделски министър в кабинета „Сакскобургготски” Мехмед Дикме. Той подчерта, че България е искала членството си в Европейския съюз и сега трябва да спазва правилата, които е договорила.„През 2001 г. цената на земята беше между 120 и 180 лева на декар. Днес пазарът на земята е дотолкова развит, че в Добруджа, в определени региони, цен...

Рибен фест в Несебър

Фестивалът се казва "Есенни пасажи" и това ще е първото му издание

Португалските банки вече са върнали на държавата 1,17 млрд. евро

Това представлява малко над 10% от получената от тях помощ от 7,25 млрд. евро плюс лихви

    


Наш щангист записа нула на световното

Демир Демирев записа нула и остана извън класирането в кат. до 77 кг на световното по вдигане на тежести във Вроцлав. В изтласкването той 3 пъти се провали на 185 кг, а в изхвърлянето успешно вдигна 145 кг и 150 кг, а на 152 не успя. Вероятно това ще е последното състезание за национала, който се върна на подиума след изтърпяно наказание за допинг. Демир Демирев записа нула и остана извън класирането в кат. до 77 кг на световното по вдигане на тежести във Вроцлав. В изтласкването той 3 пъти се провали на 185 кг, а в изхвърлянето успешно вдигна 145 кг и 150 кг, а на 152 не успя. Вероятно това ще е последното състезание за национала, който се върна на подиума след изтърпяно наказание за допинг.

Кайзер Франц поигра скуош в България

Легендарният Франц Бекенбауер поигра и скуош в България. Майсторът на голфа демонстрира, че още е във форма в “София Скуош Център”, с което беше открит най-модерният комплекс по аристократичния спорт у нас.


При визитата си в България Кайзера беше поканен от бившия футболен национал и настоящ успешен бизнесмен Веселин Балевски. В намиращия се б Легендарният Франц Бекенбауер поигра и скуош в България. Майсторът на голфа демонстрира, че още е във форма в “София Скуош Център”, с което беше открит най-модерният комплекс по аристократичния спорт у нас. При визитата си в България Кайзера беше поканен от бившия футболен национал и настоящ успешен бизнесмен Веселин Балевски. В намиращия се б

В Александровска болница започват прегледи на деца на бежанци от кв. Военна рампа

Екип от педиатри, офталмолози, хирурзи и специалисти по спешна медицина от Александровска болница ще преглеждат в събота децата сред бежанците, настанени в квартал Военна рампа, съобщиха от лечебното заведение. Прегледите ще започнат в 9 ч. От болницата съобщиха също, че е осигурена оборудвана линейка с диагностични апарати и апаратура за преглед на очите на децата. Нуждаещите се от настаняване в болница ще бъдат настанявани в Александровската болница. Лекарства и очила на прегледаните деца, които имат проблеми със зрението, е обещала да дари организацията на евреите в България "Шалом", която участва в проекта на болницата "Направи добро". По предварителни данни, сред настанените в кв. Военна рампа бежанци има 350 деца. Преди седмица лекарски екип от болницата прегледа 135 деца на бежанци, настанени в кв. Враждебна. Тогава бяха прегледани и 25 възрастни със сериозни заболявания. 82 от децата получиха лекарства от "Шалом", а 12 бяха снабдени с очила. Медикаментите за възрастни - инсулини, антибиотици и др., бяха осигурени от болницата.

Варненци отбелязват Деня на будителите с поклонение и спектакли

Делото на народните будители ще бъде почетено на 1 ноември с поклонение пред паметника на Паисий Хилендарски в Морската градина на Варна. От 11.00 часа на Алеята на възрожденците ще се състои благодарствен молебен и ще бъдат положени венци с военен ритуал.

Ден 134: Протестът блокира кръстовището пред СУ

Снимка: Константин Павлов - Комитата

Участниците в традиционното вечерно шествие ДАНСwithme блокираха тази вечер кръстовището пред Софийския университет в знак на подкрепа към протестиращите студенти.

Демонстрантите посрещнаха с овации новината за пълната окупация на СУ.

Над 150 души се включиха в петъчното протестно шествие срещу кабинета „Орешарски“ в центъра на София.

Протестът мина под мотото „Вън червената мафия“, а пред парламента демонстрантите скандираха “Оставка“.

Към 19.40 ч. протестиращите пред сградата на Министерския съвет в центъра на София са били около 100. Няма данни за инциденти, съобщават от пресцентъра на МВР.

Статията "Ден 134: Протестът блокира кръстовището пред СУ" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Комуникациите на Ангела Меркел били абсолютно защитени

Системата за комуникации на канцлера Ангела Меркел е абсолютно сигурна, заяви говорителят на германското правителство Георг Щрайтер, цитиран от БТА и ДПА. Канцлерката обикновено разговаря по поверителни теми по фиксиран телефон в кодирана форма, каза той. При необходимост Меркел осъществява такива разговори по специален защитен мобилен телефон, допълни Щрайтер. Германските власти не разполагат с доказателства, че американски разузнавателни агенции са прониквали в системата за сигурност, за да подслушват правителствени телефонни разговори, заяви...

До 6 декември е удължен срокът за защита на "Белене"

До тази дата страната ни трябва да представи възражение по иска на "Атомстройекспорт"

Съученици на Пламен Галев: Беше тихо и кротко дете, смучеше си палеца

" ...От возилото с тъмни стъкла слизат двама мъже на около 40 години, единият с вид на брутален портиер, а другият прототип на изтънчен италиански мафиот. Двамата са с пистолети на кръста". Така журналистката Ренате Флотау от авторитетното германско списание "Шпигел", видя при посещението си в Дупница през 2008 година, Пламен Галев и Ангел Христов. " ...От возилото с тъмни стъкла слизат двама мъже на около 40 години, единият с вид на брутален портиер, а другият прототип на изтънчен италиански мафиот. Двамата са с пистолети на кръста". Така журналистката Ренате Флотау от авторитетното германско списание "Шпигел", видя при посещението си в Дупница през 2008 година, Пламен Галев и Ангел Христов.

Съветничка на Обама: Шпионските практики са законни

Съветничката на американския президент по вътрешната сигурност и борбата с тероризма Лиза Морено призна, че шпионският скандал е източник на значително напрежение между САЩ и някои от техните съюзници. Тя обаче подчерта, че тези практики са законни, предаде Франс прес. Въпреки че ние събираме същия тип информация като останалите страни, ограниченията и контролът в нашето разузнаване са повече, отколкото в другите страни, добави съветничката на президента Барак Обама. Тя съобщи, че Обама е наредил да се преразгледа "потенциала на САЩ за следене", в това число и спрямо чуждите партньори на Вашингтон.

Не дават ТЕЛК на жена без пети и ЕГН на дете-шампион

Родни абсурди от Бургас излязоха наяве на площада в Бургас по време на гостуването на "България без цензура". Момиченце, родено в България, стои без ЕГН, но носи медали за България, а жена-инвалид с отрязани пети не може да вземе ТЕЛК, защото няма пари да си плати здравните вноски.

Съученици на Пламен Галев: Беше кротко и невзрачно дете

/КРОСС/ " ...От возилото с тъмни стъкла слизат двама мъже на около 40 години, единият с вид на брутален портиер, а другият прототип на изтънчен италиански мафиот. Двамата са с пистолети на кръста". Така журналистката Ренате Флотау от авторитетното германско списание "Шпигел", видя при посещението си в Дупница през 2008 година, Пламен Галев и Ангел Христов.Днес четирима от съучениците на Пламен Галев разказаха пред Struma.com своите впечатления за издирвания в цял свят дупнишки бабаит. Описанието на немската журналистка обаче не се вмества в представите на другарчета от ученическата скамейка от ранните ученически години на единия от двамата Братя Галеви.Репортер на медията разговаря със съучениците на Пламен Галев на припек, на по чашка кафе в централно дупнишко заведен.45-годишните мъже, оживено коментираха своя „именит" съученик и откровено изразяваха учудването си, че още преди години, когато за пръв път чули да се говори за страховитата рекетьорска Банда на офицерите в Дупница, отказвали да повярват, че точно техния Пламен е нейният страховит и безпощаден главатар.Според съучениците на Галев, образът на италиански мафиот трудно се припокрива с техните представи, защото запомнили своето другарче от 1 „А" клас на основно училище „Кирил и Методий" в Дупница, като безкрайно тихо, скромно и кротко дете. „Спомням си, че някъде в 8-ми или 7-ми клас, чух, че е осиновено дете

От Юве отрекоха, че Прандели ще поема отбора

Ръководството на Ювентус отрече новопоявилите се слухове, че след изтичането контракта на Антонио Конте наставник на отбора ще стане Чезаре Прандели. Очаква се настоящият национален селекционер на Италия да се завърне към клубния футбол след Световното първенство догодина и Торино изникна като евентуална дестинация. „Конте има договор с нас до 2015 година“, коментира генералният директор на „бианконерите“ Джузепе Марота. „Между нас има страхотна връзка и сме много доволни от работата му. Поради тази причина искам да кажа, че няма никаква истина...

"Гардиън": Следени са телефони на 35 чужди държавни лидери

Лондонското издание се позовава на поверителни документи, изнесени от “къртицата” Едуард Сноудън. Те разкриват как НСА насърчава висши ръководители на своите “клиенти”, като Белия дом, Държавния департамент и Пентагона, да “споделят визитниците” си, за да може агенцията да добави номерата на чужди държавници към програмата си за следене. Лондонското издание се позовава на поверителни документи, изнесени от “къртицата” Едуард Сноудън. Те разкриват как НСА насърчава висши ръководители на своите “клиенти”, като Белия дом, Държавния департамент и Пентагона, да “споделят визитниците” си, за да може агенцията да добави номерата на чужди държавници към програмата си за следене.

Идеалният цвят за първа среща за жена е червеният

Британско изследване установи, че цветът, който омайва мъжете на първа среща е червеният, а дамите непременно трябва да избягват жълтото и кафявото, ако искат да стигнат до сърцето на обекта на желание. Дамите, от своя страна, смятат мъжете за най-сексапилни, когато са облечени в сиво. Жълтото отблъсква представителите и на двата пола при първа среща, а жените не харесват мъже в розово. Изследването установило и как изборът на дрехи за среща се отразява на привлекателността. Неговите автори искали да разберат дрехи в точно кой цвят е най-вероятно да хванат окото както на мъжете, така и на жените, когато търсят партньор и доколко важен е цветът на дрехите при търсенето на любов. В изследването участвали 1128 жени и 1232 мъже от цяла Великобритания, всички от които имали връзка. Първонача...

Родители настояват за вегетарианска храна в детски градини и болници

Над 200 родители са се подписали под искане във всички детски и здравни заведения да бъде осигурено подходящо меню за хората, които не ядат месо, съобщи БТВ. Според здравното министерство, практикуването на вегетарианство, особено при малки деца, създава риск от недостатъчен прием на желязо. Промени на законодателството не се предвиждат. Сблъсъкът на майка от пазарджишко село с липсата на възможност детето й да се храни като вегетарианец в детската градина предизвика реакцията на стотици вегетарианци. Жената се обръща към Комисията за защита от дискриминация, защото смята, че детето й е принудено да загърби принципите си заради наредбите на здравното министерство. Докато комисията преценява дали наистина има дискриминация, подписката на вегетарианците обикаля страната. „Единствено...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване