Всеки пети българин планира ипотека

Над една трета от българите искат да си купят жилище през следващите две години, а 75% от тях планират да финансират сделката с ипотечен кредит. Това означава, че 22% от всички българи планират ипотека.

Уиски Фест София 2013

Уникалният за България Уиски Фест София 2013 събира в сърцето на столицата уиски ентусиасти, ценители и колекционери.

Събитието приветства всички уиски почитатели в хотел Шератон София в продължение на три незабравими дни – от 1 до 3 ноември 2013 г.

Гостите могат да избират най-доброто за своя вкус измежду повече от 50 марки уиски, лимитирани серии и ексклузивни предложения.

Над 20 изложбени уиски щанда, дегустационни и майсторски класове със световни експерти, специализиран магазин и бар ще разказват истории от 3 континента.

Уиски марки от Шотландия, Ирландия, Америка, Япония и дори Тайван ще разкрият своите тайни.

Уиски Фест София е преживяване и опит за сетивата, запознаване с традиции и легенди, популяризиране на уиски култура и споделяне на знания.

Да вдигнем тост за всички участници и гости на Уиски Фест София 2013!

С призив към отговорна консумация,
Наздраве! Cheers! Sláinte! Slàinte mhath! 乾杯 /Kanpai!


Ирина Флорин спечели 25 хиляди лева от "Сделка или не"

Певицата Ирина Флорин спечели 25 хиляди лева в предаването по Нова телевизия „Сделка или не“. Флорин спечели солидната сума в много напрегнат финал. 



В последните й две кутии имаше 25 хиляди лева и един лев. Банкерът направи окончателното решение на играта още по-трудно, след като предложи смяна на кутиите.




Певицата следваше опреде Певицата Ирина Флорин спечели 25 хиляди лева в предаването по Нова телевизия „Сделка или не“. Флорин спечели солидната сума в много напрегнат финал. В последните й две кутии имаше 25 хиляди лева и един лев. Банкерът направи окончателното решение на играта още по-трудно, след като предложи смяна на кутиите. Певицата следваше опреде

Олимпийският огън достигна до Северния полюс

Щафетата с олимпийския огън за Сочи'2014 за първи път в историята достигна до Северния полюс. Организаторите съобщиха, че олимпийският огън е пътувал на борда на руски атомен ледоразбивач и е бил в специална поставка в една от каютите.

VIVACOM Art Hall

От 29 октомври до 5 ноември VIVACOM Art Hall участва в мащабна изложба, представяща архитектурата на модернизма в Източна Европа под заглавието "Модерната архитектура и нейните следистории". До 3 ноември в Телефонната палата ще бъде изложена многоканална видео инсталация "Култура и свободно време" на австриеца Андреас Фогараши, с която той печели Златен лъв от Венецианското биенале през 2007 г., а на 5 ноември следва прожекция на селекция от филми, посветени на разнообразните архитектурни явления, модерните сгради и социалните трансформации, през които те минават през годините.


Шефът по сигурността в Милан става „сянка“ на Балотели

В Милан очевидно са решили да предприемат сериозни мерки, за да предпазят своята звезда Марио Балотели от проблеми извън терена. Поради тази причина шефовете на „росонерите“ са назначили настоящия си шеф по сигурността Филипо Фери за „възпитател“ на 23-годишният футболист. Новата длъжност на бившия полицай се радва на одобрение и от страна на агента на играча – Мино Райола, като Фери ще трябва да държи футболиста настрана от евентуални недоразумения, които могат да уронят както неговия имидж, така и този на клуба. Естествено, за коментар на нов...

7,3 по Рихтер разлюля Япония, има опасност от цунами

Силно земетресение с магнитуд 7,3 по Рихтер е регистрирано в източното крайбрежие на Япония, съобщава АФП, позовавайки се на Центъра за предупреждения за цунами в Тихия океан.
Огнището на земетресението е на дълбочина 10 километра, а епицентърът се намира на 320 километра югоизточно от град Ишиномаки, префектура Мийаги.
Очаквайте подробности. Силно земетресение с магнитуд 7,3 по Рихтер е регистрирано в източното крайбрежие на Япония, съобщава АФП, позовавайки се на Центъра за предупреждения за цунами в Тихия океан. Огнището на земетресението е на дълбочина 10 километра, а епицентърът се намира на 320 километра югоизточно от град Ишиномаки, префектура Мийаги. Очаквайте подробности.

7,6 по Рихтер люля Хоншу

Няма издадено предупреждение за цунами,

Южнокорейска секта вербува българи

София /КРОСС/ Южнокорейска секта е навлязла в България от няколко месеца и вече е вербувала над 40 българи. Сектата е буквално непроследима, тъй като се е разположила на два адреса в София, но членовете й влизат влизат без визи в страната. Въпреки че двата адреса, на които живеят сектантите са известни, те буквално успяват да се изпарят, когато се появяват телевизионните камери. Съседите обаче не се притесняват да говорят, тъй като някои от ритуалите на сектата започват в три посред нощ. "Изглеждат зле, сякаш са прекалили с алкохол или някакви други субстанции", разказа съседка на сектантите."Църквата на Бога" вярва в Бога-майка, отрича всички останали религии и ги обявява за фалшиви. На членовете й е забранено е да влизат в контакти с хора извън църквата, което може да доведе до пълна изолация, опасяват се от Комисията по вероизповеданията, съобщи bTV.      

Пращат Мария първо в дом, после за осиновяване

След като ДНК тестът доказа, че Мария от Гърция е дете на Сашка и Атанас Русеви, най-вероятно тя ще бъде върната в България, но няма да бъде дадена на родителите си в Николаево. За нея ще се погрижи Агенцията за закрила на детето. Първо Мария ще бъде настанена в кризисен център, а след това ще бъде дадена за осиновяване.
След като ДНК тестът доказа, че Мария от Гърция е дете на Сашка и Атанас Русеви, най-вероятно тя ще бъде върната в България, но няма да бъде дадена на родителите си в Николаево. За нея ще се погрижи Агенцията за закрила на детето. Първо Мария ще бъде настанена в кризисен център, а след това ще бъде дадена за осиновяване.

Насаме със себе си. Моят живот

Ако се гледа по-широко на нещата, ако се има предвид какво реши съдбата, като ме направи не просто участник в един от най-големите поврати в историята, но и човекът, който даде инициативата за процеса на обновление и го придвижи – на мен ми провървя. Аз почуках на вратата на историята и тя се отвори, отвори се и за тези, за които се стараех. Ако се гледа по-широко на нещата, ако се има предвид какво реши съдбата, като ме направи не просто участник в един от най-големите поврати в историята, но и човекът, който даде инициативата за процеса на обновление и го придвижи – на мен ми провървя. Аз почуках на вратата на историята и тя се отвори, отвори се и за тези, за които се стараех.

БТА Дружба „Родина“

На 28 октомври от 11 часа в БТА Дружба „Родина“ - организацията на обединените българи-мохамедани и християни ще проведе пресконференция, на която ще информира за своята дейност и ще огласи две декларации:
1. Срещу лъжите и фалшификациите на истината за българите мохамедани.
2. По въпроса за смяната на имената.
    Ще участват ръководители на организацията от Сатовча, Рибново, Кочан, Ваклиново; акад. Георги Марков, Мустафа Авдиков, проф. Христо Матанов и др. от централното ръководство, както и изследователи от БАН.

                        За справки:
                                Секретар
                                Петко Колев – 0888/ 811 152

Верди среща Вагнер в НДК

“Дерби” са го нарекли в Софийската опера и балет, но, разбира се, не става дума за някакъв футболен мач, нито дори за състезание. Не може да сравняваш двама гении, каквито са Вагнер и Верди. Родени в една и съща година, двамата имат юбилей - 250 г. от момента, в който за първи път са изплакали на бял свят. Годишнините се празнуват по целия свят с н “Дерби” са го нарекли в Софийската опера и балет, но, разбира се, не става дума за някакъв футболен мач, нито дори за състезание. Не може да сравняваш двама гении, каквито са Вагнер и Верди. Родени в една и съща година, двамата имат юбилей - 250 г. от момента, в който за първи път са изплакали на бял свят. Годишнините се празнуват по целия свят с н

Роджър Федерер преподаде урок по хладнокръвие на Григор Димитров

Много нерви и доста обрати – с това ще се запомни първият мач на Григор Димитров срещу един от тенис идолите му Роджър Федерер. Ще се запомни и с горчивата загуба на Григор – 3:6, 6:7 (2). Можеше ли  Димитров да победи Роджър Федерер в собствената му игра? Този въпрос зададоха коментаторите на Sky Sports преди чакания толкова дълго време двубой между швейцарския маестро и сочения за негов наследник българин. Защото в зала Федерер е най-опасен и най-силен – точно там, където няма вятър, където условията са най-идеални за бърза и агресивна игра, с ранно вземане на топката – всичко, в което Федерер е цар. Първи сет Григор спечели жребия и логично избра да сервира, започвайки с гейм на 30, в който направи три печеливши удара – ас, форхенд по права...

BMW официално представи новото 2-Series Coupe

След поредицата от тийзъри и шпионски снимки BMW най-накрая официално показа своето ново 2-Series Coupe. Създаден да замени 1-Series Coupe, новият модел обещава значително подобрение по отношение на „динамични възможности, естетическо привличане и силни емоции“. Изглеждайки спортно и луксозно, купето притежава отличителна предна престилка с уникална решетка, специални предни фарове и големи въздухозаборници. Освен това впечатление правят изразените контури по каросерията и Г-образните задни фарове. 2-Series има малко по-големи размери от своя предшественик – ако трябва да сме точни той е със 72 мм по-дълъг, с 32 мм по-широк, а междуколесната му база е удължена с 30 мм. Резултатът е повече комфорт, разбира се, който се изразява в повече пространство за краката и главите на...

S&P 500 обнови рекорд за всички времена, Nasdaq изкачи нов 13-годишен връх

При смесените послания на макроикономическите данни от САЩ отчетите на компаниите определиха посоката на пазара

    


НЕК има месец и половина за защита по АЕЦ Белене

До 6 декември е удължен срокът за представяне на българската позиция по заведеното от руската "Атомстройекспорт" арбитражно дело в Париж, съобщиха от националната електрическа компания.

Никой не разследва Боевски у нас

Прокуратурата никога не е образувала досъдебно производство срещу Гълъбин Боевски, съобщи вчера пред „Монитор” говорителят на Софийската градска прокуратура Зорница Таскова.

Ученици от Перник се включват в образователната програма Trends of Tomorrow

/КРОСС/ Тази есен ученици между 15 и 19-годишна възраст от четири гимназии в Перник се запознават с професиите на бъдещето и възможностите за кариерно развитие чрез образователната кампания на Samsung Electronics - Trends of Tomorrow. През изминалата седмица представители на технологичната компания Samsung и агенцията за подбор на персонал Job Tiger изнесоха открити уроци пред ученици от последните класове в ПМГ "Христо Смирненски", ПГТС „Арх. Й. Миланов" и ПГЕМП „Христо Ботев". Следващата седмица специалистите ще посетят ГПЧЕ „Симеон Радев".До сега над 150 възпитаници на пернишките учебни заведения получиха практически съвети как да намерят работа, да подготвят автобиографията си и да изберат професионалното си поприще. Цел на програмата Trends of Tomorrow е да подпомогне успешния старт на кариерата за завършващите своето образование. „Мотивацията е капиталът на младите хора. Трябва да се стимулира желанието им да постигат високи успехи не само в училище, а и в работата, след като завършат. Затова подкрепям инициативи, целящи подпомагане на ранното кариерно ориентиране", коментира Самуил Шейнин, председател на СРСНПБ и директор на ПГТС „Арх. Й. Миланов"

Ирина Флорин грабна 25 хиляди лева от "Сделка или не"

Певицата Ирина Флорин спечели 25 хиляди лева в предаването по Нова телевизия „Сделка или не“. Флорин спечели солидната сума в много напрегнат финал. 



В последните й две кутии имаше 25 хиляди лева и един лев. Банкерът направи окончателното решение на играта още по-трудно, след като предложи смяна на кутиите.




Певицата следваше опреде Певицата Ирина Флорин спечели 25 хиляди лева в предаването по Нова телевизия „Сделка или не“. Флорин спечели солидната сума в много напрегнат финал. В последните й две кутии имаше 25 хиляди лева и един лев. Банкерът направи окончателното решение на играта още по-трудно, след като предложи смяна на кутиите. Певицата следваше опреде

Земетресение с магнитуд 7,3 разтърси Япония

Земетресение с магнитуд 7,3 разтърси източното крайбрежие на Япония, но не се очаква разрушително цунами, съобщи Тихоокеанският център за предупреждение за цунами.

Службите, които седят и мислят

“Пенсионери сме, седим и се чудим с жената - сподели редовен читател на “Труд” - да се радваме ли, че се върна олимпийският ни шампион по щанги, или да се дразним, че Бразилия ни прати един наркотрафикант.”
Чудим се и ние, честно казано. Но по-лошото е, че се чудят и в МВР, и в прокуратурата. А най-лошото е, че може би изобщо не им пука (виж стр. “Пенсионери сме, седим и се чудим с жената - сподели редовен читател на “Труд” - да се радваме ли, че се върна олимпийският ни шампион по щанги, или да се дразним, че Бразилия ни прати един наркотрафикант.” Чудим се и ние, честно казано. Но по-лошото е, че се чудят и в МВР, и в прокуратурата. А най-лошото е, че може би изобщо не им пука (виж стр.

Еквадор заплаши да съди Великобритания заради Асандж

Еквадор заплаши да съди Великобритания в международни съдилища заради статута на Джулиан Асандж. Основателят на Уикилийкс се укри в посолството на Еквадор в Лондон през август 2012 г., за да предотврати екстрадирането си в Швеция, където трябваше да бъде разпитан по две дела за сексуално посегателство. Асандж се опасява, че Швеция ще го предаде на американските власти, за да бъде съден заради публикуването на множество класифицирани американски документи. Но Великобритания отказа да му осигури безопасно пътуване до Еквадор. С надежда да разреши...

Червеното е идеалният цвят за първа среща

Жълтото отблъсква представителите и на двата пола при първа среща, а жените особено много не харесват мъже в розово

Милен Радуканов дебютира със загуба начело на "Славия"


"Славия" продължи с негативната серия от резултати и при новия старши треньор Милен Радуканов. Белите загубиха с 1:2 гостуването на "Берое" в първия мач от 14-ия кръг на А група и остават в зоната на изпадащите. 

Давид Каядо се възползва от грешките в отбраната на столичани, за да реализира головете за успеха на старозагорци в своя мач номер 50 за "Берое". С трите спечелени точки те събраха 19 и се изравниха с "Левски".

"От две индивидуални грешки загубихме мача. Така е...

Иран може да създаде атомна бомба за месец

/КРОСС/ Експерти от американския институт за наука и международна сигурност смятат, че само за месец Иран може да произведе достатъчно количество обогатен уран за производството на атомна бомба.Както е отбелязано в доклад, публикуван в петък, времето, нужно на Техеран за обогатяване на уран до нивото, необходимо за ядрена бомба, "е твърде кратко и продължава да намалява". "Иран може да произведе достатъчно количество обогатен уран за един месец", се казва в документа. "Съкращаването на времето на обогатяване може да се отрази негативно на всички преговори със страната", посочват специалистите. При съставянето на документа експертите са използвали данни, получени от последния доклад на Иран и експерти на ООН за техническо оборудване на Техеран и наличието на готово ядрено гориво в страната.

Конкурс за есе и репортажна фотография - "Многоликата Европа" за ученици организират във Варна

Конкурс за есе и репортажна фотография - "Многоликата Европа" организират от БНР – Радио Варна. Конкурсът е посветен на инициативата на Европейската комисия „2013 – година на гражданите в ЕС”. Дава възможност за изява на ученици на възраст от 10 до 18 години и цели да провокира младежите към разбиране на европейската идентичност на базата на тяхната обща култура и ценностна система, познания по история, интерес към настоящето и прочие.

Иван Марков спечели сребро в Полша

Българският щангист Иван Марков спечели сребърен медал в категория до 85 кг. на Световното първенство по вдигане на тежести, което се провежда във Вроцлав, Полша. Бургазлията, който по-рано през годината спечели сребърен медал и на Европейско първенство в Тирана, имаше сериозен шанс да стъпи на световния връх и бе обявен за фаворит от треньорския ни щаб преди началото на турнира, но в крайна сметка остана втори след руснака Апти Аухадов. Петият на Oлимпийските игри в Лондон 2012 Марков беше втори след първото движение - изхвърлянето, сл...

Цацаров поиска имунитета на Станишев

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска сваляне на депутатския имунитет на соцлидера Сергей Станишев. Мотивът е, че разследването срещу него за изгубените секретни доклади, докато бе премиер, не може да продължи заради защитата му.

Великобритания в паника, чака се страшна буря

 Ветрове с ураганна сила от 130-145 км/ч и валежи до 30 л на кв. метър - това предупреждение за най-лошото време от близо 30 години насам бе отправено в петък следобед за почти половината територия на Великобритания.
Собствениците на автомобили са посъветвани да не пътуват, освен ако не е особено наложително, защото ще трябва да шофират в пороен дъжд и възможни наводнения. 

Причината е мощна система, развиваща се над Атлантическия океан и набираща сила буквално за часове. Метеоролозите не изключват да се повторят условията на Голямата буря от 1987г. или поне бурята от 25 януари 1990г.

Сега бурята се очаква да се оформи в събота югозападно от Острова и да достигне южните брегове на Англия в неделя през нощта срещу понеделник. Възможно е ветровете да достигнат 12-та степен по скалата на Бофорт, което е равно на ураган. Необичайното този път е, че бурята се оформя толкова близо до британския бряг и може да връхлети сушата преди да е изгубила силата си.

Населението е предупредено също за спиране на тока, паднали дървета по пътищата, повредени сгради, отнесени покриви и спиране или забавяне на транспорта. Силни ветрове и дъждове вече се очакват над Лондон, Източна Англия и района на Бристол.

Трасето на бурята още е трудно да се предвиди и не е изключено тя да мине на юг от страната и да връхлети Северна Франция и Бенелюкс.

Голямата буря от 16 октомври 1987г. се оказва най-разрушителната за повече от 300 години. В нея загиват 18 души, щетите са за 1.5 млрд. паунда, повалени са около 15 милиона дървета, на много места е скъсана електропроводната мрежа и хиляди остават без ток. На моменти вятърът е духал с почти 200 км/ч.

В историята остават думите на метеоролога на Би Би Си Майкъл Фиш, който казва на зрителите часове преди бурята да връхлети: "Една жена се е обадила днес, да каже, че чула, че идва ураган. Е, ако ни гледа, да не се тревожи. Времето наистина ще е доста ветровито, но най-силните ветрове вероятно ще са далеч над Испания и във Франция."/БЛИЦ

Близо 2,5 млн. сирийци са "отрязани" от хуманитарна помощ

/КРОСС/ Близо 2,5 милиона души в Сирия не могат да получат хуманитарна помощ заради бушуващата в страната гражданска война. Това съобщи „Ройтерс", позовавайки се на изказване на заместника на генералния секретар на ООН по хуманитарните въпроси Валери Амос. Според Амос много от тези хора са "отразяни от помощ повече от една година".Валери Амос каза, че по-рано, в средата на октомври 2013 г., служители на ООН в Сирия са подготвили камион с помощ за нуждаещите се, но не са успели да го изпратят. Служителите на организацията не са успели да намерят шофьори, които не се страхуват за живота си. Амос каза още, че в близко бъдеще за финансиране на хуманитарната помощ за Сирия ще са необходими 1.8 милиона щатски долара.

Гърция закъснява с изпълнението на исканията на "тройката" за транша от 1 млрд. евро


Неизпълнени искания, поставени от "тройката", за момента работят срещу Гърция в рамките на водените от нея преговори за изплащане на следващия транш от един милиард евро и те трябва да бъдат реализирани възможно най-скоро, ако управляващата коалиция в Атина иска да получи тези средства, пишат гръцките вестниците, цитирани от БТА.

Вестник "Катимерини" коментира, че моментът е доста сложен, тъй като кабинетът Самарас се опитва да убеди тройката кредитори от Европейската комисия,...

Вегетарианци събират подписи в подкрепа на постна храна в детски градини и болници

Над 200 родители се подписаха под предложението за постни храни във всички детски и здравни заведения, пише бТВ. 
Реакцията на стотици вегетарианци бе провокирана от проблема на майка от пазарджишко село, която не успя да убеди детската градина да осигури детето й да се храни като вегетарианец. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - ц Над 200 родители се подписаха под предложението за постни храни във всички детски и здравни заведения, пише бТВ. Реакцията на стотици вегетарианци бе провокирана от проблема на майка от пазарджишко село, която не успя да убеди детската градина да осигури детето й да се храни като вегетарианец. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - ц

Родители вегетарианци настояват за постна храна в детски градини и болници

Над 200 родители се подписаха под предложението за постни храни във всички детски и здравни заведения, пише бТВ. 
Реакцията на стотици вегетарианци бе провокирана от проблема на майка от пазарджишко село, която не успя да убеди детската градина да осигури детето й да се храни като вегетарианец. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - ц Над 200 родители се подписаха под предложението за постни храни във всички детски и здравни заведения, пише бТВ. Реакцията на стотици вегетарианци бе провокирана от проблема на майка от пазарджишко село, която не успя да убеди детската градина да осигури детето й да се храни като вегетарианец. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - ц

България е 43-а по равенство на половете

България е на 43-о място по равенство на половете в рейтинга на Световния икономически форум за 2013 г. Изследвани са общо 136 държави. Миналата година страната ни е била 52-а.
На първо място е Исландия. Следват скандинавски страни - Финландия, Норвегия, Швеция. На пета позиция са Филипините. В първата двадесетица са още Никарагуа България е на 43-о място по равенство на половете в рейтинга на Световния икономически форум за 2013 г. Изследвани са общо 136 държави. Миналата година страната ни е била 52-а. На първо място е Исландия. Следват скандинавски страни - Финландия, Норвегия, Швеция. На пета позиция са Филипините. В първата двадесетица са още Никарагуа

С 322 млн. лв. дефицит - болните остават без лечение

Системата догодина ще катастрофира, ако не се актуализира бюджетът на здравната каса за тази година и не се промени орязаният проектобюджет за 2014-а. В този случай дефицитът на институцията ще стигне 322 млн. лв. (161 млн. лв. е преразходът т. г. и още толкова - от догодина). На практика това значи да се правят икономии от изследванията, лечението Системата догодина ще катастрофира, ако не се актуализира бюджетът на здравната каса за тази година и не се промени орязаният проектобюджет за 2014-а. В този случай дефицитът на институцията ще стигне 322 млн. лв. (161 млн. лв. е преразходът т. г. и още толкова - от догодина). На практика това значи да се правят икономии от изследванията, лечението

Обиколка на града направи разградската „Критична маса“

Обиколка на централната част на Разград направиха местните участници в световното движение „Критична маса“. За пръв път инициативата, стартирала преди 19 години в Сан Франциско, се реализира в Разград. По регламент всеки последен петък на месеца велосипедистите се събират, определят на място маршрут, целта им е да привлекат внимание към велотранспорта и градското колоездене. Над 20 млади хора, най-малкият на 12 години, се включиха в първата велообиколка на Разград. Тръгнаха от „Момина чешма“, преминаха по бул. „България“, „Априлско въстание“, з...

Почти двойно по-малко са заетите в строителството в сравнение с 2008 г.

Около 150 000 души за заети в момента строителния бранш в България - броят им е намалял почти двойно в сравнение с 2008 г., времето преди да се усети сериозно кризата в този сектор. Това обяви в интервю за Дарик изпълнителният директор на Камарата на строителите в България Иван Бойков.

Мария е българче, отива с братчетата си в дом

Русата Мария, която беше открита при роми в Гърция, е българче. Това показва ДНК тест, който полицията у нас е сравнила с пробите на циганите от град Николаево – Атанас и Сашка Русеви. Според резултатите от него вероятността те да са биологичните й родители е 99,9%, съобщи вчера главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

И авери на Плевнелиев яхат студентите

Студентите, които окупираха аудитория 272 в Алма матер, канят странни птици за лектори, които всъщност се опитват да яхнат техния протест.

Лотус шокира – започна преговори с Малдонадо

Шефът на Лотус Ерик Булие потвърди, че отборът от Формула 1 преговаря с пилота на Уилямс Пастор Малдонадо. Очевидно колумбиецът е първи вариант за заместник на напускащия Кими Райконен, който от 2014 година ще кара за Ферари. Все още официално решение липсва, като единственото сигурно нещо, е че Ромен Грожан за трета поредна година ще се състезава за Лотус. „Преговаряме с Малдонадо, това е истина, да“, откровен бе Булие. „Разговорите обаче още продължават.“ Интересното е, че преди време французинът посочи друг пилот като идеален  наследник на л...

Здравното министерство опроверга твърдението, че Касата няма да може да иска актуализация на бюджета си

От Здравното министерство опровергаха по-рано разпространеното днес от пациентски организации твърдение. Според него се отнемало правото на Здравната каса в случаи на необходимост да поиска актуализация на своя бюджет. От ведомството посочват, че в становището им, изпратено до касата, фигурира текст, който по никакъв начин не засяга възможността за искане на актуализация на бюджета на касата. Текстът просто напомнял, че касата трябва да спазва стриктна бюджетна дисциплина, както правят всички институции, разполагащи с публични средства. От мини...

Кръгът ”Капитал” изпълзя зад студентските протести

Пипалата на скандалния олигарх Иво Прокопиев се впиха в студентския протест в Софийския университет. Служители на „Капитал” се самопоканиха на окупацията на Алма матер. Отчаяният опит на фалиралия бизнесмен Прокопиев да овладее протестите лъсна вчера сутринта, когато журналисти, сред които и от неговата медийна група, посетиха младежите във Факултета по журналистика, които втори ден са блокирали зала номер 13.

Гришо загуби мечтания мач срещу Федерер

Българинът се представи достойно, но отпадна на 1/4-финалите в Базел

    


Защо Бразилия ни върна Боевски

/КРОСС/ Наш сънародник, който живее от години в Бразилия, разказа пред Нова телевизия, че в страната съществува програма за експулсиране от 1980 година. И именно по нея Гълъбин Боевски е върнат у нас, както и десетки други осъдени наши сънародници.Целта на затвора е да подготви затворника за последващото му реинтегриране в обществото след излежаване на присъдата. Това обаче, според бразилските магистрати, не е възможно в случая с чуждестранните затворници, които дори не научават езика на страната, където лежат.„Има закон от 1980 г., който дава право на такова експулсиране, но такава програма никога не е била разработвана в достатъчно големи мащаби. През 2012 г. е имало среща на Националния съвет на правосъдието и органа на адвокатите в Бразилия и е взето решение програмата да бъде ускорена", обясни Божидар Попов.Експулсирането е започнало от най-големите затвори на Бразилия. Това е причината Боевски да бъде отпратен в родината, смята Попов. „Той е експулсиран точно по този закон, заедно с 8 българи тази година". Миналата година е имало 14 експулсирани българи, мъже и жени, предимно от затворите на Сао Паоло, добави Попов. Според него това обяснява случая с Боевски, в който няма никаква мистерия.Междувременно от Софийската градска прокуратура съобщиха, че се обмисля, дали да се образува досъдебно производство срещу Боевски заради наркотрафик. От обвинението обаче не се ангажираха с категоричен отговор

Венецуела се сдоби с министър на щастието

/КРОСС/ Президентът на Венецуела Никола Мадуро обяви за създаването на Служба за постигане на най-високо социално щастие, която ще работи към правителството. Новото министерство ще се грижи за всички възрастни хора, деца, бездомници и хора с ограничени финансови възможности. "Реших да създам нова агенция в памет на Уго Чавес и Симон Боливар", каза Мадуро. Според съобщения на местните медии, предложението на държавния глава е било прието с аплодисменти от правителството. Новото министерство, което трябва да гарантира щастието на хората, трябва да изпълни 30 различни социални програми. Освен децата и възрастните, министърът на щастието трябва да обезпечи с жизненоважни стоки почти цялото население на страната. Службата ще се оглавява от депутата, медик по образование, Рафаел Риос. Той ще работи в трудна икономическа среда, в суровите условия на инфлация и дефицит, посочват венецуелски експерти.Според Мадуро, освен със създаването на новото министерство на щастието, ръководството на страната възнамерява да увеличи значително и вноса на ограничени стоки от съседни страни в следващите два месеца.Държавният глава каза още, че до 8 декември в страната ще се отбелязва денят на любовта и верността към Уго Чавес, пише RT.RU.

Пчелари от цялата страна ще участват във „Фестивал на меда“ във Варна

Десето юбилейно издание на „Фестивал на меда“ ще се проведе във Варна. Това каза за Радио „Фокус” – Варна Янков Янков, председател на Областна пчеларска организация – Варна. Есенното издание на специализираното изложение ще бъде открито на 28 октомври ще продължи до 6 ноември.

Орешарски: Ще търсим вариант да преразгледаме мораториума за земите

„България има ориентацията, че ще получи 5-6 милиона евро (до края на настоящата година". Това съобщи министър-председателят Пламен Орешарски по повод очакваната помощ от ЕС за справяне с потока от бежанци към страната. Той направи това пояснение пред български журналисти в Брюксел след срещата си с председателя на Европейската комисия Жозе Барозу, предаде БТА. „Изненади не могат да се очакват, а за следващата година ще очакваме по-голяма помощ от предварително планираните средства", добави той. Премиерът уточни, че е поискал срещата с Барозу, ...

Орешарски към Барозу: Няма да редактираме договора с ЕС

Премиерът Пламен Орешарски увери шефа на ЕК, че България няма да преразглежда договора си с ЕС и ще направи възможното да поправи грешката с мораториума за земята.

Русия прие по-строги наказания за тероризъм

Предвижда се отговорност за семействата на терористи

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване