Как бандити превръщат пенсионери в наркомулета

Престъпниците в Австралия създали фалшивата туристическа компания, която си набелязвала предимно възрастни хора

Главният инспектор на ВСС подаде оставка

Това обяви самата тя в пленарна зала при обсъждането на годишния доклад

620 имигранти са в ареста, 12 ще бъдат експулсирани

Бежанци, снимка: МВР

12 души от преминалите незаконно българската граница имигранти ще бъдат експулсирани. Това заяви вътрешният министър и вицепремиер Цветлин Йовчев по време на петъчния парламентарен контрол.

Йовчев съобщи, че до момента в центровете за бежанци са настанени 7500 души, които са преминали българската граница незаконно, а 620 имигранти са задържани в ареста.

Вицепремиерът бе категоричен, че българо-турската граница се охранява ефективно.

„Процентът на нелегално преминалите на вход през българо-турската граница, които не са задържани от Гранична полиция, е незначителен – под 0,5 на сто. Към момента от извършените полицейски обиски не са открити оръжия“, каза Йовчев.

Вътрешният министър посочи, че властите провеждат интервюта с имигрантите, веднага щом те бъдат задържани на границата. По думите му при тези разговори става ясно дали бежанците лъжат за произхода си.

Парламентарната група на „Атака“ изрази безпокойство, че заедно със сирийците, в България влизат потенциално опасни граждани на други страни. Според националистите сирийските бежанци представляват малцинство сред всички останали имигранти.

Министър Йовчев обаче отговори, че 5000 от всички 7500 имигранти са сирийски граждани. Сред имигрантите има още граждани на Алжир, Афранистан и Мали.

Вицепремиерът обяви, че Държавната агенция за бежанците планира строеж на нови сгради за настаняване на имигрантите.

Статията "620 имигранти са в ареста, 12 ще бъдат експулсирани" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

BMW официално показа 2-Series Coupe

Моделът ще се предлага с 2 бензинови и 3 дизелови мотора

    


Плевнелиев затъна в спирала от грешки

На Наполеоновия министър Жозеф Фуше приписват фразата, произнесена по повод на една екзекуция: "Това е по-лошо от престъпление, това е грешка." В България не е толкова страшно, но думите могат да бъдат повторени. Президентът Росен Плевнелиев допуска в политическото си поведение не престъпления, а грешка след грешка, които поставят институцията в На Наполеоновия министър Жозеф Фуше приписват фразата, произнесена по повод на една екзекуция: "Това е по-лошо от престъпление, това е грешка." В България не е толкова страшно, но думите могат да бъдат повторени. Президентът Росен Плевнелиев допуска в политическото си поведение не престъпления, а грешка след грешка, които поставят институцията в

Роми продават децата си срещу 15-20 хиляди евро

/КРОСС/ Ние не си продаваме децата, имаме по 12, но не ги даваме. Това заявиха роми от Николаево, откъдето е Саша Русева - майката на русокосата Мария, открита в цигански катун в Гърция. Те натопиха ромите от Нова Загора в незаконна търговия с деца. "Взеха я сутринта едни коментари (б.р. - журналисти) като вас. Сигурно е в София, позна си лапето по телевизията. Ние не продаваме деца, само в Нова Загора си ги продават. По 15-20 хиляди ги продават", надпреварваха се пред камерата на TV7 ромите. Никой от тях обаче не уточни за левове ли става въпрос или за евро.

14 млрд. лв. изтекли от България към офшорки

 14 млрд. лв. са загубени за бюджетите на България от началото на прехода досега, защото са изтекли към офшорни зони. Загубите за ЕС се измерват с трилиони. Затова Европа води дебат за офшорните зони. Ние откликнахме на него и подготвихме закон. Така шефът на бюджетната комисия Йордан Цонев представи пред депутатите от комисията проект, популярен като закон за офшорките, който бе приет на първо четене.

Той е разработен от него и депутата от ДПС Делян Пеевски.

Целта на проекта е да забрани офшорни фирми да осъществяват дейност във важни сфери на икономиката и да премахне отклоненията в данъчното облагане, мотивира се Цонев. В него има забрана офшорни компании да участват в обществени поръчки, в приватизация, да искат концесии, лицензи за кредитни институции, застрахователна дейност, мобилен оператор, да издават вестници и др. Между двете четения ще се мисли и дали в забранените дейности ще се включат инвестиционни посредници, както и правила за участие в търговията на борсата.

Предвиждат се и 35% данък върху сделки с компании, регистрирани в офшорни зони. Облагането ще се извършва, ако страна по сделката и получател на превода е компания, регистрирана в такава зона, с която България няма споразумение за избягване на двойното данъчно облагане.

Проектът е разписал и критерии за оценка на това коя сделка се извършва за укриване на данъци. Един от тях например е сключването на договори при цени, по-ниски от пазарните. Според проекта за преференциален данъчен режим ще се смятат зони, в които данък печалба е с над 60% по-нисък от този у нас - т.е. компаниите плащат 4%. Проектът е поставил в групата на облагаеми сделки и дружества, регистрирани в Белгия и Холандия, които не били офшорки, но били “данъчни хулигани”, както ги определи Цонев.

Зам.-министърът на финансите Людмила Петкова заяви, че предложеният закон няма да се отрази върху почтения бизнес и защити проекта в лично качество, но не представи официална позиция на ведомството.



 

Фалшив оцет разваля туршията

Фалшив оцет и тази есен развали туршиите на хората. От цялата страна стопани изплакаха, че изхвърлят стотици буркани със зимнина, тъй като бомбирали заради лош оцет. Хората се питат какъв оцет да слагат в туршиите, след като в сезона на приготвянето им стана ясно, че на пазара се предлагат фалшификати.

Китай реформира закона за защита на потребителите


Китайските власти подсилиха потребителските права, след като промениха закона за защита на потребителите – най-голямата реформа от две десетилетия насам, съобщи Reuters. Промените увеличават правата на потребителите, добавят правила за нарастващото пазаруване онлайн и затягат наказателните мерки за компании, които подвеждат потребителите си.

Китайските регулатори започнаха кампания срещу корпоративните злоупотреби, като тази година на прицел попаднаха международните и китайските...

Себастиан Фетел беше най-бърз в първата тренировка в Индия


Трикратният световен шампион Себастиан Фетел беше най-бърз в първата тренировка преди Гран При на Индия. Германецът, който е единственият пилот, ставал победител след двете състезания на пистата "Буда интернешънъл" във Формула 1, даде заявка за трети успех.

Фетел записа най-бързата обиколка с време 1:26,683 минута. Втори в тренировката стана съотборникът му в "Ред бул" Марк Уебър с 1:26,871 минута.

Германец Нико Розберг от "Мерцедес" също слезе под 1:27 мин. Четвърти е...

Седем мъртви кучета откриха в Силистра

/КРОСС/ Седем мъртви кучета са били открити на един от централните булеварди в Силистра. Сигналът за умрелите животни е получен от граждани, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Прави се експертиза за установяване на причината за смъртта им. Образувано е досъдебно производство. Такива сигнали се получават не за пръв път в Силистра. В града все още няма приют за бездомни животни. Общината е вложила средства в такова строителство, но въвеждането в действие на приюта се отлага заради неизяснена собственост на земята, където е построен.  

Хванаха пиян шофьор на линейка

/КРОСС/ 56-годишен пиян шофьор на линейка е установен при проверка от служители от РУП - Белоградчик, съобщиха от ОД на МВР - Видин.Установено е, че видинчанинът Й.Й., в с. Репляна, е управлявал специален автомобил „Ситроен Джъмпер", собственост на ЦСМП - Видин, след употреба на алкохол. Пробата е показала 1,71 промила, след проба по надлежния ред с алкотест дрегер.

Окупация на Софийския университет (видео)

Едно видео на студентската телевизия „Алма Матер“ за окупацията на Софийския университет, която продължава и в момента. Чуйте аргументите за акцията с мненията на студентите и хората, които ги подкрепят.

The post Окупация на Софийския университет (видео) appeared first on Noresharski.com.

Златанова и Вигенин ще нищят юридически мораториума

Двамата ще мислят мерки по заръка на премиера Орешарски

    


Задлъжнелите фирми плащат разсрочено на НАП

Компаниите в затруднение има възможност да изплащат дълга си към Националната агенция за приходите (НАП) разсрочено, информират от финансовата...

Намериха телата на пилотите от катастрофиралия швейцарски изтребител

Спасителните екипи, работещи на мястото на катастрофата на изтребител „Ф-18” на швейцарските ВВС, откриха телата на двамата пилоти, а също така черната кутия, съобщи министерството на отбраната на Швейцария, цитирано от АФП.

 „Двамата пилоти на разбилия се вчера реактивен изтребител „Ф-18” са загинали, техните тела са открити”, се посочва Спасителните екипи, работещи на мястото на катастрофата на изтребител „Ф-18” на швейцарските ВВС, откриха телата на двамата пилоти, а също така черната кутия, съобщи министерството на отбраната на Швейцария, цитирано от АФП. „Двамата пилоти на разбилия се вчера реактивен изтребител „Ф-18” са загинали, техните тела са открити”, се посочва

Община купува за 50 хиляди архив на стойност 300 000 лева

Уникален архив на стойност 300хил. лева ще бъде закупен от община Благоевград едва за 50 хиляди, съобщи „struma.bg”. 
Архивът съдържа хиляди документи, писма, книги и вестници, които са свързани с историята на Македоно-Одринското освободително движение. Днес сумата трябва да бъде одобрена от общината. Това е първият случай, в който архивни докумен Уникален архив на стойност 300хил. лева ще бъде закупен от община Благоевград едва за 50 хиляди, съобщи „struma.bg”. Архивът съдържа хиляди документи, писма, книги и вестници, които са свързани с историята на Македоно-Одринското освободително движение. Днес сумата трябва да бъде одобрена от общината. Това е първият случай, в който архивни докумен

Найденов бесен от военния бюджет за 2014

"Няма как да бъда доволен. Секторът "Отбрана" е единственият сектор, който е обвързан с конкретно решение, свързано с определяне на фиксиран процент от БВП като разходи за отбрана. Ако ме питате дали с проекта за бюджет за 2014-а година стигаме този процент, моят отговор е- не", каза Найденов, цитиран от БНР.

Парламентът се събира извънредно във вторник

Парламентът ще работи извънредно на 29 октомври – вторник, съобщиха от НС. Заседанието ще започне в 10.00 часа и ще продължи до 16.00 часа. Програмата предвижда единствено провеждане на парламентарен контрол.













































Парламентът ще работи извънредно на 29 октомври – вторник, съобщиха от НС. Заседанието ще започне в 10.00 часа и ще продължи до 16.00 часа. Програмата предвижда единствено провеждане на парламентарен контрол.

Шефката на инспектората към ВСС подаде оставка

Понеже разбрах в последните дни, че основната пречка за съдебната реформа е моето оставане на длъжността след изтичане на срока и това ще е единствената причина за негативния доклад, очакван от Европейската комисия, искам да заявя, че аз съм депозирала своята оставка в Народното събрание, заяви Ана Караиванова

Започва експериментален проект за спасяване на най-бедните ни региони

Пилотен проект за интегрирани териториални инвестиции ще бъде приложен в опит

Багряна - противоречивата личност в поетичната ни история

Излиза книга за живота и стиховете й на писателката

    


ВСС повиши в ранг съдия Владимира Янева

/КРОСС/ Председателката на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева бе повишена в ранг "върховен съдия". Висшият съдебен съвет (ВСС) взе решението в четвъртък с 16 гласа "за", трима "против", а четирима се въздържаха. Единствено членът на ВСС Калин Калпакчиев възрази срещу повишението, като припомни доклада на Инспектората на ВСС от лятото на 2011 г. в Наказателното отделение в СГС, вследствие на който бяха наказани няколко съдии, включително и Янева, която получи "забележка" заради неизписани в срок дела. Останалите членове на ВСС обаче защитиха предложението председателката на СГС да бъде повишена в ранг и отбелязаха, че наказанието й отдавна е заличено, съобщава „Правен свят". Цитирана бе биографията й, статистика за натовареността на СГС, положителното становище на председателя на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов за организационните и професионални качества на Янева. Припомнено бе, че и други магистрати със заличено наказание са били повишавани в ранг, отбелязаха, че тя е един от малкото административни ръководители, който винаги отговаря на запитвания на ВСС и Инспектората към него, дава становища по различни въпроси и т.н. Така, с мнозинство от 16 гласа, решението за повишаване в ранг на Владимира Янева бе прието  

Лекари и полицаи хванаха психично болен, след гонка около Фестивалния комплекс във Варна

Психично болен мъж вдигна крак лекари и полицаи тази сутрин. Акцията по залавянето му се разигра до Фестивалния и конгресен център. Болният нарушавал обществения ред и създавал паника сред хората, като търчал и крещял в района на входа на Морската градина и ФК.

Търси се начин за ревизия на мораториума за земята

Правосъдният и външният министър ще подготвят становище и доклад, които ще представят пред правителството

    


Обсъждат нова схема за фенове на вечни дербита

"Левски" и ЦСКА ще обсъждат нова схема за разпределение на местата за запалянковци на вечните дербита. При съгласие тя ще действа за останалите 4 дуела между грандовете през сезона. Разбира се, мачовете може да станат два поради слизане на "сините" във втората седморка. 

Идеята е на "Левски". В момента агитките получават съответните фенски секто "Левски" и ЦСКА ще обсъждат нова схема за разпределение на местата за запалянковци на вечните дербита. При съгласие тя ще действа за останалите 4 дуела между грандовете през сезона. Разбира се, мачовете може да станат два поради слизане на "сините" във втората седморка. Идеята е на "Левски". В момента агитките получават съответните фенски секто

Плевнелиев събра службите заради бежанците

Според президента, е необходим интегриран подход

Националният консултант по онкология се оттегля

Националният консултант по онкология д-р Галина Куртева е подала оставка заради неразбирането, което срещат онкоболните от страна на държавата.

Роми от Нова Загора си продават децата по 15-20 хиляди лева

„Ние не си продаваме децата, имаме по 12, но не ги даваме“, казаха пред TV7 роми от Николаево, откъдето е Саша Русева - майката на русокосата Мария, открита в цигански катун в Гърция. 

„Ние не си продаваме децата, имаме по 12, но не ги даваме“, казаха пред TV7 роми от Николаево, откъдето е Саша Русева - майката на русокосата Мария, открита в цигански катун в Гърция. "Взеха я сутринта едни коментари (б.р. - журналисти) като вас. Сигурно е в София, позна си лапето по телевизията. Ние не продаваме деца, само в Нова Загора ...

Лихвите по новите депозити на населението почти без промяна през септември

Средните лихвени нива по новопривлечените през миналия месец левови депозити са в размер на 3,92%, а по евровите - 3,62%

    


Цветлин Йовчев подкрепя новия шеф на ДАТО Цветан Китов: Няма да има тефтерчета!

МВР шефът Цветлин Йовчев категорично застана зад новия председател на Държавната агенция "Технически операции" (ДАТО) Цветан Китов.  "Според новите мерки ви гарантирам, че няма да има тефтерчета - допълни той пред БНР. - Включително са предприети мерки за контрол къде се намира и е позиционирана всяка една от мобилните техники във всеки един момент МВР шефът Цветлин Йовчев категорично застана зад новия председател на Държавната агенция "Технически операции" (ДАТО) Цветан Китов. "Според новите мерки ви гарантирам, че няма да има тефтерчета - допълни той пред БНР. - Включително са предприети мерки за контрол къде се намира и е позиционирана всяка една от мобилните техники във всеки един момент

Опасно е да противопоставяме българите на бежанците!

Няма да строят нов център за бежанци, обеща Цветлин Йовчев

    


Нови два труса във Вранча днес

 Две земетресения са регистрирани днес сутринта в интервал от няколко секунди в района на Вранча, съобщава в. “Евениментул зилей”.

 

Първият трус е станал в 3:49 ч. румънско (и българско) време и е бил с магнитуд от 3,4 по скалата на Рихтер. Второто земетресение е станало няколко секунди по-късно и е било със

 

сила 3,3 по същата скала, съобщава Националният институт по геофизика.

 

Шест земетресения с магнитуд над 3-та степен по Рихтер са регистрирани от началото на седмицата в зоната на Вранча и в окръг Бузъу, припомня “Евениментул зилей”.

 

Само преди 4 дни шефът на сеизмолозите проф. Емил Ботев прогнозира, че се задава трус с магнитуд 8 по Рихтер на Калиакра. В близките дни ще видим дали предсказанието му ще стане факт.

източник:ПИК

Ивайло Петев бил на часове от договор с кипърски отбор


Треньорската кариера на Ивайло Петев се очаква да продължи в АЕЛ (Лимасол), пише "Гонг". Българският специалист е пред договор с кипърския отбор.

Според информацията подписването е въпрос на часове. Петев е бил забелязан на летището в Ларнака в четвъртък. Треньорът ще се срещне с президента на АЕЛ Андреас Софоклеус и след това ще подпише.

Петев беше свързван отново и с треньорския пост в "Динамо" (Загреб) в изминалите дни. Засега обаче няма развитие по евентуалното му...

Президентът: Необходим е интегриран подход на ЕС за разрешаване на въпроса с бежанците

Необходим е интегриран подход на Европейския съюз за разрешаване на въпроса с бежанците и президентската институция ще работи в тази посока. Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред ръководствата на ДАНС, НРС, Военна информация и НСО, с които проведе работна среща на „Дондуков 2", съобщиха от президентския пресцентър.

"За момента такъв общ Необходим е интегриран подход на Европейския съюз за разрешаване на въпроса с бежанците и президентската институция ще работи в тази посока. Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред ръководствата на ДАНС, НРС, Военна информация и НСО, с които проведе работна среща на „Дондуков 2", съобщиха от президентския пресцентър. "За момента такъв общ

Два труса разлюляха Вранча

По данни на Средноевропейския сеизмологичен център  два труса в района на Вранча  са регистрирани тази нощ.

Първият от тях е станал десет минути след полунощ наше време и е с магнитуд 3,2 по скалата на Рихтер. Вторият е усетен в 3,49 ч. с магнитуд от 3,3 по Рихтер.

Виж тук новите електронни издания ... По данни на Средноевропейския сеизмологичен център два труса в района на Вранча са регистрирани тази нощ. Първият от тях е станал десет минути след полунощ наше време и е с магнитуд 3,2 по скалата на Рихтер. Вторият е усетен в 3,49 ч. с магнитуд от 3,3 по Рихтер. Виж тук новите електронни издания ...

100 мъртви души на заплата в старозагорската болница

Болница, Снимка: БГНЕС

100 мъртви души са получавали заплата в университетската болница „Проф. Стоян Киркович“ в Стара Загора. Това обясни новоназначеният директор на лечебното заведение проф. Петрана Чакърова.

Болницата има 17 млн. лева просрочени задължения – за ток, вода, храна, лекарства и други, посочи проф. Чакърова.

След сливането на университетската болница с многопрофилната болница „Стоян Кирков“ в началото на 2012 г., се дублират структури. Това продължава и до момента. Така вместо да се изчистят старите задължения на болницата, са се натрупали още 2,5 млн. лева допълнително, коментира директорът.

Откритите в университетската болница „Проф. Стоян Киркович“ трябва да се разследват от полицията и прокуратурата, заявиха членовете на обществения консултативен съвет към лечебното заведение, който е под егидата на областния управител.

Надяваме се на намеса от държавата. Това е болница, която обслужва пациенти от цялата югоизточна част на страната, допълни проф. Петрана Чакърова.  

Статията "100 мъртви души на заплата в старозагорската болница" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Главният инспектор на Инспектората към ВСС Ана Караиванова подаде оставка

Главният инспектор на Инспектората към Висшия съдебен съвет (ВСС) Ана Караиванова е депозирала оставката си пред Народното събрание. Нейният мандат изтече още в началото на годината, но както предишният, така и настоящият парламент не могат да съберат квалифицирано мнозинство за да изберат неин наследник.

БСК иска обвързване на здравните осигуровки с пенсиите

Здравните осигуровки да се обвържат с пенсиите. Това предвиждат част от предложените мерки на Българската стопанска камара (БСК), които бяха приети...

Окупацията в Софийския университет вече е безсрочна


Студентите обявиха безсрочна окупация в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Първоначално беше обявено, че акцията на студентите ще продължи до днес, но от сряда досега протестът се разрастна и обхвана други факултети на висшето училище. Междувременно стана известно, че над 50 преподаватели са се обявили в подкрепа на студентите. Сред тях е и факултетния съвет на Философския факултет.

По-късно днес "окупаторите" ще се срещнат, за да обсъдят бъдещите си действия.
...

Twitter измести Facebook като предпочитана социална мрежа сред тийнейджърите


Twitter детронира Facebook като любима социална мрежа на тийнейджърите. Все повече младежи предпочитат микроблога и губят интерес към Facebook, показват данните на анализаторите от Piper Jaffray, цитирани от онлайн изданието BusinessInsider.

Вече 26% от младежите в САЩ споделят, че за тях Twitter е "най-важната" социална мрежа. На същото мнение за Facebook са 23% от тийнейджърите, като преди година те са били 42%.

Twitter не е единствената социална мрежа, която привлича...

С изложба на хляб и щафета училище в Белослав отбелязва своя празник

Димитровден е празник на град Белослав. Учениците от СОУ "Св.Св. Кирил и Методий" ще се включат в празничната програма на града от днес - 25 октомври. Учениците ще приемат като скъпи гости ветерани от завода за стъкло/техни родители и близки/, които ще им разкажат за прочутото производство на стъклени изделия.

Утре във Велико Търново честват Димитровден и въстанието на Асеневци

С празнична Света литургия в църквата "Успение Богородично" утре във Велико Търново ще започне празникът Димитровден. На 26 октомври жителите на града честват и 828 години от обявяването на въстанието на Асен и Петър, съобщи Дарик. От 11:00 ч. е началото на литийното шествие с иконата на Св. Димитър до храма "Свети Димитър Солунски". 

Виж тук но С празнична Света литургия в църквата "Успение Богородично" утре във Велико Търново ще започне празникът Димитровден. На 26 октомври жителите на града честват и 828 години от обявяването на въстанието на Асен и Петър, съобщи Дарик. От 11:00 ч. е началото на литийното шествие с иконата на Св. Димитър до храма "Свети Димитър Солунски". Виж тук но

Гръцките власти издирват българка, опитала да продаде бебето си

Гръцката полиция издирва българка, заподозряна в опит да даде детето си за незаконно осиновяване, пише сайтът "Български новини".

Става дума за жена на име Ивелина Желева, срещу която от 2013 година има висяща заповед за арест за опит за незаконно осиновяване. 29-годишната Желева е родила през януари месец тази година в болницата "Ипократиу" в С Гръцката полиция издирва българка, заподозряна в опит да даде детето си за незаконно осиновяване, пише сайтът "Български новини". Става дума за жена на име Ивелина Желева, срещу която от 2013 година има висяща заповед за арест за опит за незаконно осиновяване. 29-годишната Желева е родила през януари месец тази година в болницата "Ипократиу" в С

Йовчев: Гарантирам, че тефтерчета няма да има

"Аз не разписвам СРС. Нито едно не съм разписал и не чувствам липса да подписвам СРС", казва още вътрешният министър

Плевнелиев: Необходим е интегриран подход на ЕС за разрешаване на въпроса с бежанците

Необходим е интегриран подход на Европейския съюз за разрешаване на въпроса с бежанците и президентската институция ще работи в тази посока. Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред ръководствата на ДАНС, НРС, Военна информация и НСО, с които проведе работна среща на „Дондуков 2 Необходим е интегриран подход на Европейския съюз за разрешаване на въпроса с бежанците и президентската институция ще работи в тази посока. Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред ръководствата на ДАНС, НРС, Военна информация и НСО, с които проведе работна среща на „Дондуков 2", съобщиха от президентския пресцентър. "За момента такъв общ

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване