Кметът пред протестиращите: Няма да съкращаваме автобусни линии във Варна

Във Варна няма да бъдат съкращавани линии на градския транспорт. Няма да бъде и намален обемът на транспортните услуги. Това заяви кметът на града Иван Портних на среща със служители на "Транстриумф холдинг". Пред притеснените за фирмата и работните си места транспортни работници Портних изрази убеденост, че компанията ще продължи да развива дейността си и след реализирането на проекта за интегриран градски транспорт.

Фонд "Земеделие" неоснователно изкарал БТК от обществена поръчка

Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) неоснователно е изкарал телефонната компания "БТК" АД от обществен търг, установи Комисията за защита на...

На ССБ царевицата се търгува на цена 390 лева за тон

Офертите на продавачи и купувачи на пшеница се разминаха

    


Искат постоянен арест за ученика, намушкал 12 пъти свой връстник

Пловдивският окръжен съд ще гледа мярката на 16-годишния Иван Генчев. Той е обвинен в опит за убийство на своя връстник Искрен Ангелов. Инцидентът стана преди няколко дни в пловдивския квартал Пловдивският окръжен съд ще гледа мярката на 16-годишния Иван Генчев. Той е обвинен в опит за убийство на своя връстник Искрен Ангелов. Инцидентът стана преди няколко дни в пловдивския квартал "Кършияка". Нападателят е намушкал с нож 12 пъти съученика си. Според прокуратурата, макар и непълнолетен, Генчев е разбирал свойството и значението на из

Сексбомба на "Плейбой" стана инспектор в Бургас

Нова знойна сексбомба в държавната администрация остави без дъх данъчните в Бургас. 23-годишната Малта Пандева, позирала за корицата на „Плейбой" през юли 2010 г. и за „Максим" – април 2009, взриви страстите в териториалната дирекция на Националната агенция за приходите (НАП), съобщава pressadaily.bg.

Задържаха българин, продавал крадени коли в Италия

Окръжният съд в Добрич ще решава дали да бъде екстрадиран

    


Йовчев: От началото на годината в страната са влезли 5 хил. сирийци


От началото на годината, в страната са влезли 8128 граждани на трети страни. 5000 са сирийци, от Афганистан – около 1000, от Палестина и от Алжир – по около 400. От задържаните на вход около 80% са без документи за самоличност". Това беше част от отговора на вътрешния министър Цветлин Йовчев нас въпроси от няколко народните представители за проблема с бежанците.

Йовчев заяви, че при задържането на всички лица се извършва обиск за оръжие и за опасни средства, като към момента не са...

МИЕТ чака инвестиция от €650 млн. в туризма

Бранимир Ботев отказа да назове името на инвеститора, но каза, че проектът ще бъде в планина. По думите на Ботев това би бил най-големият проект в сферата на туризма в Източна Европа.

Дизелов локомотив пламна в движение край Харманли

Дизелов локомотив се запали в движение близо до Харманли, но пожарникари са успели да потушат пламъците навреме. Инцидентът е станал малко след 16 часа вчера, на км 266 в местността Дизелов локомотив се запали в движение близо до Харманли, но пожарникари са успели да потушат пламъците навреме. Инцидентът е станал малко след 16 часа вчера, на км 266 в местността "Азмака", на 2 км северно от града, съобщава Агенция "Крос". Машинистът на товарната композиция Цветан Цветанов разказа, че първо чул силен гръм, а след това усетил

Бракът на Microsoft с Nokia застрашава Apple

Често в бизнеса има смяна ролите – големите компании се свиват, а малките се разрастват. Вижте какви са новите предложения на двете най-големи технологични американски компании, през призмата на тяхното минало.

прочети повече

Сидеров иска Кристалина Георгива да бъде отзована

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС

Еврокомисар Кристалина Георгива незабавно да бъде отзована. Това поиска в декларация от парламентарната група на „Атака“ днес лидерът на партията Волен Сидеров.

Националистът цитира изказване, в което Гоергиева заявила, че сирийските бежанци може да решат демографския проблем на България.

Нашата нация застарява, знаете демографското положение в България. Бежанците идват със семейства с деца. Тези деца могат да се учат в български училища, да говорят български език и да бъдат интегрирани в България, така че да нямаме риск от радикализация и озлобяване“, каза в началото на октомври еврокомисарят.

Сидеров се обърна към вицепремиерите Цветлин Йовчев и Зинаида Златанова, които също бяха в пленарната зала, и ги призова да предложат на Европейската комисия да смени Георгива с някой „малко по-адекватен“ човек.

„Тя явно не знае къде се намира“, заключи Сидеров.

Наред със съветите около Кристалина Георгива, председателят на “Атака” призова вицепремиерите да не се срамуват и отричат от решението за мораториума на парламента, защото това, по думите му, е първото решение, направено с мисъл за България, което парламентът взима от 23 години насам.

Статията "Сидеров иска Кристалина Георгива да бъде отзована" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Ангел Найденов не е доволен от бюджета, който му се полага

Министърът на отбраната Ангел Найденов заяви от парламентарната трибуна, че не е доволен от бюджета на подопечното му ведомство за 2014 г., предаде...

Класическата гимназия поиска да остане в центъра на София

Сградата на 13 СОУ, където ще учат учениците от Класическата гимназия. Снимка: Сергей Антонов

Ръководството на Класическата гимназия е поискало училището да остане в сградата на 13 СОУ до Женския пазар в София, а не да се връща в досегашната си сграда на ул. “Баба” в ж.к. “Модерно предградие”. Това се казва в писмения отговор на министъра на културата Петър Стоянович до депутатката от ГЕРБ Джема Грозданова.

Писмото е изпратено на 23 октомври от директорката на училището, ректора на Софийския университет, основателя на гимназията, председателите на училищното настоятелство и на ученическия съвет до Стоянович.

“В писмото са посочени редица аргументи в полза на оставането на гимназията в сградата на ул. „Св. Св. Кирил и Методий” 63. Авторите на писмото изтъкват факта, че НГДЕК е Национален класически лицей към СУ „Св. Климент Охридски” и много от занятията са свързани, както с факултетите на СУ, така и с други институции, които се намират в центъра на София. Отправена е и молба към мен, в качеството ми на министър на културата, за разпореждане учебната година да продължи в сградата на ул. „Св. Св. Кирил и Методий” 63, за да не бъде нарушаван учебният процес”, се казва в отговора до депутатката.

От него обаче не става ясно какво е становището му по въпроса и дали гимназията ще остане в сградата на 13 СОУ или ще се върне в сградата в “Модерно предградие”, където тече ремонт.

“Общественият дебат по тази тема продължава и Министерството ще търси най-благоприятното решение, което да не поставя под съмнение добрата академична и социалната среда на възпитаниците на гимназията”, пише Стоянович.

OFFNews изпрати запитване до Министерство на културата относно становището на министъра за сградата на НГДЕК. Оттам обаче все още няма отговор.

Статията "Класическата гимназия поиска да остане в центъра на София" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Окупират и физическия факултет

/КРОСС/ Студентите от Физическия университет на СУ заедно с колегите им от обсерватория „Звездно общество- IAU А79" подкрепиха колегите си от ректората и окупираха най-голямата аудитория на учебното заведение. Искането е за оставка на правителството и за адекватно усвояване на средствата от еврофондовете за наука през рамката 2014-2020г. Окупацията започна в сряда сутринта, когато в 272-ра аудитория лекции трябваше да има председателят на Конституционния съд Димитър Токушев. Демонстрацията на младите хора изиска професорът да поеме моралната отговорност за решението за Пеевски. Студентите настояха за повече прозрачност в решенията на правителството, както и отговор на въпроса кой назначи Делян Пеевски. Първоначално протестните действия трябваше да приключат днес, но тази сутрин студентите заявиха, че окупацията на най-голямото учебно заведение у нас става безсрочна.  снимка "Булфото", всички права запазени

Орешарски уверява ЕК, че търси вариант да падне мораториума за земята

Премиерът Пламен Орешарски е уверил председателя на Европейската комисия Жозе Мануеил Барозу, че България ще потърси вариант за преразглеждане на решението на парламента, удължаващо до 2020 г. забраната за продажба на ниви на чужденци, прието по-рано тази седмица. "Колкото по-бързо излезем от този казус, ще бъде по-добре за България. Уверих г-н Барозу, че няма да отидем към преразглеждане на договора за присъединяване по никакъв начин и ще потърсим вариант да преразгледаме това решение", заяви Орешарски пред журналисти в петък след срещата си с Барозу. Министър-председателят е в Брюксел за срещата на Съвета на Европа. Той добави, че е запознал председателя на ЕК и със ситуацията с бежанците, а Барозу от своя страна се е интересувал до каква степен политическата ситуация в България няма да възпрепятства по-амбициозните планове на кабинета за реформи. "Уверих го, че правителството има свой план за действие и ще продължи да разчита на подкрепата от парламента такава, каквато е и сега, за да може да осъществим необходимите реформи в образованието, здравеопазването, за подобряването на административния и бизнес климат, така че да вървим напред", каза Орешарски. Акцията на Орешарски за успокояване на духовете в Европа, която предупреди, че може да започне наказателна процедура заради удължения мораториум, се разиграва на фона на вътрешно-политически коментари за изход от ситуацията със забраната. До нея се стигна след като ГЕРБ, чийто лидер Бойко Борисов заяви, че са били подведена от популизма и лудостта на "Атака", и голяма част от депутатите на БСП подкрепиха предложението на националистическата пария. Така заден за мораториума даде земеделският министър Димитър Греков, който определи решенията за "абсурдно", независимо че само до преди месец обясняваше как е необходимо удължаването на забраната, тъй като "земя и злато се продават в края на живота". Председателят на парламентарната комисия по външна политика Янаки Стоилов от "Коалиция за България" пък каза пред журналисти в Народното събрание, че левицата планира да изработи закон, уреждащ условията, при които чужденци да могат да купуват ниви у нас. Така щяла да отпадне необходимостта от прегласуване или ревизия на удължения мораториум върху подобни сделки. Вицепремиерът и правосъден министър Зинаида Златанова също каза, че по заръка на премиера Пламен Орешарски тя и министърът на външните работи Кристиан Вигенин подготвят доклад и становище за решаването на проблема, който ще бъде представен следващата седмица. Ден по-рано Орешарски заяви, че решението за мораториума ще бъде преразгледано, без обаче да уточни кога и по каква процедура. "Разбира се, че е възможно с ново решение да бъде отменено предишното за удължаване на мораториума за продажба на земя на чужденци", коментира и Янаки Стоилов след това, но разви идеята за закон за купуването на земеделска земя от чужденци. "Когато законът реши проблема, тогава или отпада необходимостта от гласувания мораториум, или той може да бъде ревизиран или отменен в сроковете, които остават до края на годината", допълни депутатът. Тезата му обаче бе оспорена малко по-късно от вицепремиера и правосъден министър Зинаида Златанова, която коментира, че със законови промени не може да се ограничи продажбата на земя на чужденци. Тя посочи, че такъв закон би представлявал дискриминационно условие, което спира свободното движение на капитали на територията на ЕС. "Това не е възможно при сега действащия договор за присъединяване на България към ЕС и сега действащото първично и вторично европейско законодателство, което е задължително за страната ни", допълни Златанова. Тя обясни, че в момента се оглеждат юридически нещата и възможностите за решаване на проблема с удължения мораториум, за да се предложи изход от ситуацията идната седмица. Внасянето на ново решение за сделките с чужденци за български ниви, което да отмени предишното зависи изцяло от народните представители, посочи Златанова. Преди това лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви, че не вижда процедура, по която да се стигне до отмяна на решението на Народното събрание, за което ДПС обявиха, че ще събират подписка за сезиране на Конституционния съд по казуса. "Конституционният съд може да отменя закони, но не може да се намесва по отношение на решения, не виждам ролята на КС в случая и защо плашат с него от ДПС", коментира в петък Сидеров. Според него никой няма да изключи България от ЕС, нито ще има санкции за страната ни. Лидерът на "Атака" каза, че решението е изпълнимо и че не е нужно да се преразглежда договора за присъединяване, макар че, по думите му, в този документ има някои нелепости. Решението за мораториума е гласувано от 171 депутати, заяви Волен Сидеров и допълни, че правителството и премиерът са длъжни да го изпълнят, а не да го коментират. По думите му би трябвало лидерът на най голямата парламентарна сила да има по-сериозно отношение към решенията на парламента и да не ги обявява за упражнения по хипноза. Той благодари на депутатите от ГЕРБ и БСП, подкрепили решението и отбеляза, че те са изпълнили своя граждански патриотичен дълг. Това беше жест към България, а не към "Атака", посочи Сидеров. По думите му много хора се обаждат да поздравят депутатите за това решение. Вместо народните представители да бъдат изпълнени с гордост, виждам едно нестабилно непоследователно поведение, коментира той и предположи, че причината е натиск отвън. Малко по-късно Греков коментира в Пловдив пред журналисти, че парламентът трябва да прегласува решението за удължаване на мораториума, защото "то е абсурдно и не е добро за лицето на България". "С това решение на парламента ние се представяме като лоши контрагенти на един договор, който сме подписали", допълни Греков, макар първо да смяташе, че това е необходимо, а после почна да завой с обяснението, че нивите ни не са толкова атрактивни за чужденците. Сега агроминистърът коментира, че от май до сега е имало само едно желание за купуване на земя, и то в ловните паркове и дивечовъдните стопанства. За обработваема земя не е имало нито един иск, каза Греков. Евродепутатът от БСП Ивайло Калфин също коментира пред БНР, че най-добрият вариант за изход от това положение е да се прегласува мораториумът. "Ако обаче не събере в себе си сили за това нещо, то трябва да остане действително в историята и да си спомнят за него депутатите като поредното нещо, което не трябва в никакъв случай да се прави в България", допълни той. "Аз не мисля, че земята в България е под каквато и да било заплаха. В днешния ден всеки един чужденец, даже независимо от коя страна е, срещу два лева може да регистрира българска компания и да изкупи цялата земя на държавата, ако иска. И това не се е случило. Очевидно, че заплаха от това чужденците да изкупят земята в България няма", каза още Калфин.

БСП смята да коригира мораториума за нивите със закон, кабинетът търси друго решение

Левицата планира да изработи закон, уреждащ условията, при които чужденци да могат да купуват ниви у нас. Така щяла да отпадне необходимостта от прегласуване или ревизия на удължения мораториум върху подобни сделки, приет от парламента по предложение на "Атака" с подкрепата на ГЕРБ и депутати от БСП. Това заяви в петък пред журналисти в Народното събрание председателят на парламентарната комисия по външна политика Янаки Стоилов от "Коалиция за България". В същото време вицепремиерът и правосъден министър Зинаида Златанова каза, че по заръка на премиера Пламен Орешарски тя и министърът на външните работи Кристиан Вигенин подготвят доклад и становище за решаването на проблема, който ще бъде представен следващата седмица. Ден по-рано Орешарски заяви, че решението за мораториума ще бъде преразгледано, без обаче да уточни кога и по каква процедура, а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обясни, че партията му била подведена от популизма и лудостта на "Атака". Междувременно за прегласуване на мораториума призоваха евродепутатът от БСП Ивайло Калфин, както и земеделският министър Димитър Греков, който определи решенията за "абсурдно", независимо че само до преди месец обясняваше как е необходимо удължаването на забраната, тъй като "земя и злато се продават в края на живота". "Разбира се, че е възможно с ново решение да бъде отменено предишното за удължаване на мораториума за продажба на земя на чужденци", коментира и Янаки Стоилов след това, но разви идеята за закон за купуването на земеделска земя от чужденци. "Когато законът реши проблема, тогава или отпада необходимостта от гласувания мораториум, или той може да бъде ревизиран или отменен в сроковете, които остават до края на годината", допълни депутатът. Тезата му обаче бе оспорена малко по-късно от вицепремиера и правосъден министър Зинаида Златанова, която коментира, че със законови промени не може да се ограничи продажбата на земя на чужденци. Тя посочи, че такъв закон би представлявал дискриминационно условие, което спира свободното движение на капитали на територията на ЕС. "Това не е възможно при сега действащия договор за присъединяване на България към ЕС и сега действащото първично и вторично европейско законодателство, което е задължително за страната ни", допълни Златанова. Тя обясни, че в момента се оглеждат юридически нещата и възможностите за решаване на проблема с удължения мораториум, за да се предложи изход от ситуацията идната седмица. Внасянето на ново решение за сделките с чужденци за български ниви, което да отмени предишното зависи изцяло от народните представители, посочи Златанова. Преди това лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви, че не вижда процедура, по която да се стигне до отмяна на решението на Народното събрание, за което ДПС обявиха, че ще събират подписка за сезиране на Конституционния съд по казуса. "Конституционният съд може да отменя закони, но не може да се намесва по отношение на решения, не виждам ролята на КС в случая и защо плашат с него от ДПС", коментира в петък Сидеров. Според него никой няма да изключи България от ЕС, нито ще има санкции за страната ни. Лидерът на "Атака" каза, че решението е изпълнимо и че не е нужно да се преразглежда договора за присъединяване, макар че, по думите му, в този документ има някои нелепости. Решението за мораториума е гласувано от 171 депутати, заяви Волен Сидеров и допълни, че правителството и премиерът са длъжни да го изпълнят, а не да го коментират. По думите му би трябвало лидерът на най голямата парламентарна сила да има по-сериозно отношение към решенията на парламента и да не ги обявява за упражнения по хипноза. Той благодари на депутатите от ГЕРБ и БСП, подкрепили решението и отбеляза, че те са изпълнили своя граждански патриотичен дълг. Това беше жест към България, а не към "Атака", посочи Сидеров. По думите му много хора се обаждат да поздравят депутатите за това решение. Вместо народните представители да бъдат изпълнени с гордост, виждам едно нестабилно непоследователно поведение, коментира той и предположи, че причината е натиск отвън. Малко по-късно Греков коментира в Пловдив пред журналисти, че парламентът трябва да прегласува решението за удължаване на мораториума, защото "то е абсурдно и не е добро за лицето на България". "С това решение на парламента ние се представяме като лоши контрагенти на един договор, който сме подписали", допълни Греков, макар първо да смяташе, че това е необходимо, а после почна да завой с обяснението, че нивите ни не са толкова атрактивни за чужденците. Сега агроминистърът коментира, че от май до сега е имало само едно желание за купуване на земя, и то в ловните паркове и дивечовъдните стопанства. За обработваема земя не е имало нито един иск, каза Греков. Евродепутатът от БСП Ивайло Калфин също коментира пред БНР, че най-добрият вариант за изход от това положение е да се прегласува мораториумът. "Ако обаче не събере в себе си сили за това нещо, то трябва да остане действително в историята и да си спомнят за него депутатите като поредното нещо, което не трябва в никакъв случай да се прави в България", допълни той. "Аз не мисля, че земята в България е под каквато и да било заплаха. В днешния ден всеки един чужденец, даже независимо от коя страна е, срещу два лева може да регистрира българска компания и да изкупи цялата земя на държавата, ако иска. И това не се е случило. Очевидно, че заплаха от това чужденците да изкупят земята в България няма", каза още Калфин.

Според Сидеров няма процедура за отмяна на забраната за нивите

Не виждам процедура, по която да се стигне до отмяна на решението на парламента за удължаване на мораториума за продажба на земеделска земя на чужденци. Това заяви в петък пред журналисти в парламента лидерът на "Атака" Волен Сидеров, чиято партия предложи удължаването на забраната за сделки с ниви и с подкрепата на ГЕРБ и депутати от БСП това бе одобрено въпреки заплахата за наказателна процедура от страна на Европейската комисия за нарушаване на предприсъединителния договор.   Изявлението му идва след като предишния ден лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обясни, че партията му била подведена от популизма и лудостта на "Атака", а премиерът Пламен Орешарски заяви, че решението за мораториума ще бъде преразгледано, без обаче да уточни кога и по каква процедура.   Междувременно земеделският министър Димитър Греков, който до преди месец обясняваше как е необходимо удължаването на забраната, тъй като "земя и злато се продават с края на живота", сега обяви парламентарното решение за "абсурдно".   Депутати от БСП пък решиха да се включат в подписката на ДПС, които единствени бяха против удължената забрана, за сезиране на Конституционния съд по казуса.   "Конституционният съд може да отменя закони, но не може да се намесва по отношение на решения, не виждам ролята на КС в случая и защо плашат с него от ДПС", коментира в петък Сидеров. Според него никой няма да изключи България от ЕС, нито ще има санкции за страната ни. Лидерът на "Атака" каза, че решението е изпълнимо и че не е нужно да се преразглежда договора за присъединяване, макар че, по думите му, в този документ има някои нелепости.   Решението за мораториума е гласувано от 171 депутати, заяви Волен Сидеров и допълни, че правителството и премиерът са длъжни да го изпълнят, а не да го коментират.   По думите му би трябвало лидерът на най голямата парламентарна сила да има по-сериозно отношение към решенията на парламента и да не ги обявява за упражнения по хипноза. Той благодари на депутатите от ГЕРБ и БСП, подкрепили решението и отбеляза, че те са изпълнили своя граждански патриотичен дълг. Това беше жест към България, а не към "Атака", посочи Сидеров.   По думите му много хора се обаждат да поздравят депутатите за това решение. Вместо народните представители да бъдат изпълнени с гордост, виждам едно нестабилно непоследователно поведение, коментира той и предположи, че причината е натиск отвън.   Малко по-късно Греков коментира в Пловдив пред журналисти, че парламентът трябва да прегласува решението за удължаване на мораториума, защото "то е абсурдно и не е добро за лицето на България".   "С това решение на парламента ние се представяме като лоши контрагенти на един договор, който сме подписали", допълни Греков, макар първо да смяташе, че това е необходимо, а после почна да завой с обяснението, че нивите ни не са толкова атрактивни за чужденците.   Сега агроминистърът коментира, че от май до сега е имало само едно желание за купуване на земя, и то в ловните паркове и дивечовъдните стопанства. За обработваема земя не е имало нито един иск, каза Греков.   Евродепутатът от БСП Ивайло Калфин също коментира пред БНР, че най-добрият вариант за изход от това положение е да се прегласува мораториумът. "Ако обаче не събере в себе си сили за това нещо, то трябва да остане действително в историята и да си спомнят за него депутатите като поредното нещо, което не трябва в никакъв случай да се прави в България", допълни той.   "Аз не мисля, че земята в България е под каквато и да било заплаха. В днешния ден всеки един чужденец, даже независимо от коя страна е, срещу два лева може да регистрира българска компания и да изкупи цялата земя на държавата, ако иска. И това не се е случило. Очевидно, че заплаха от това чужденците да изкупят земята в България няма", каза още Калфин.

Спипаха стопаджийката, упоила тираджията, карал в насрещното

Жената сипала нещо в кафето му и после го обрала на АМ "Тракия"

    


ГЕРБ: Оставка и избори! Манолова: Според Борисов ГЕРБ са луди

ГЕРБ за пореден път поискаха оставката на правителството и предсрочни избори. Мая Манолова от БСП обаче каза, че според Бойко Борисов депутатите от партията му са обзети от лудост.

Вижте как 300-килограмов бик отнесе регулировчик

предаде предаде "Лайфнюз". Униформеният е с тежки наранявания и с опасност за живота. Необичайният инцидент в натовареното кръстовище е заснет от камери за наблюдение в Румъния. 300-килограмовият бик е избягал от ферма. Бикът нападнал регулировчика, докато той е стоял в центъра на кръстовището и е регулирал движението. Объркано, животното се втурнало

Колко заработиха милионерите у нас

/КРОСС/ 248 българи могат да се похвалят с доходи от над 1 млн. лева. Броя на милионерите в страната ни не се увеличил значително, но тяхното финансово състояние бележи завиден ръст. Това става ясно от подадените данъчни декларации за 2012 г, съобщи шефът на Националната агенция по приходите Бойко Атанасов. Парите, които са изкарали най-богатите през следващата 2012 г., са с близо 90 млн. лева повече - общо 587 млн. лева, уточни за "Стандарт" Атанасов. Близо половината от "милионерите" от тази година, или 111 души, са с постоянен адрес в София, следва Варна - 30, Добрич - 16 и Стара Загора - 11. Любопитен факт е, че другите големи градове - Пловдив и Бургас, не могат да се похвалят с жители, които изкарват над милион лева.  

Главният инспектор на Инспектората към ВСС подаде оставка

Главният инспектор на Инспектората към Висшия съдебен съвет Ана Караиванова е депозирала оставката си пред Народното събрание. Като мотив тя изтъкна появилите се напоследък информации, че именно нейното оставане на поста е пречка за съдебната реформа и това ще е единствената причина за негативния доклад, очакван от Европейската комисия.

Стефания Кочева от "Столичаните" се целува с жена

Стефания Кочева, която играе ролята на Мая Проданова в любимия на много българи сериал „Столичани в повече Стефания Кочева, която играе ролята на Мая Проданова в любимия на много българи сериал „Столичани в повече", се целувала с жена в "Черната далия" на Брайън де Палма, който се снимаше у нас. В последната серия на "Столичаните" става ясно, че героинята е лесбийка и е близка с лидерката на политическа партия Таня, която се опитва да й намери...

Антони Здравков: "Левски" излиза като фаворит във всеки мач (видео)


Футболистите на "Левски" не могат да избягат от историята на клуба и трябва да приемат, че са фаворити във всеки мач, заяви старши треньорът на сините Антони Здравков в навечерието на мача с "Ботев" (Пловдив). 

Той добави, че играчите вече трябва да са направили изводите си след тежкото поражение с 0:3 срещу ЦСКА и да играят само за победа в 14-ия кръг от А група.

"Искрено се надявам, че това, което се получи на мача срещу ЦСКА, няма да се повтори. Футболистите ни трябва...

Вълчарите

През зимата и пролетта на 1964 г. вълчи глутници превзели Балкана над Берковица, опустошили го и през шубраците се сурнали към селата надолу. Безшумни и невидими като таласъми, зверовете заобикаляли засадите, капаните и примамките с отрови и оставяли след себе си кървави дири от разкъсан дивеч и добитък. През зимата и пролетта на 1964 г. вълчи глутници превзели Балкана над Берковица, опустошили го и през шубраците се сурнали към селата надолу. Безшумни и невидими като таласъми, зверовете заобикаляли засадите, капаните и примамките с отрови и оставяли след себе си кървави дири от разкъсан дивеч и добитък.

Лихвите по новите фирмени кредити се понижават през септември

За последната година спадът при малките заеми е с 1,29 пункта до 7,06% при левовите и с 0,91 пункта до 6,71% при евровите

    


Бик отнесе регулировчик в Румъния

Животното се втурнало към униформения, подразнено от размахванията

    


Въпросът за допуска на Мавродиев - оттеглен от парламентарния контрол


Депутатът от БСП Антон Кутев е оттеглил днес питането си към вътрешния министър Цветлин Йовчев за достъпа до класифицирана информация на председателя на Комисията за финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев. Въпросът беше включен в програмата на парламентарния контрол към вицепремиера за днес.

Пред "Дневник" Кутев каза, че е оттеглил питането си, защото е получил уверение от МВР, че ще му изпратят информацията писмено, а писмената информация според него ще е "по-достоверна". Той отказа...

Новото издание на Gothic Fest предлага два дни на мрачна музика и мода


Годишният двудневен фестивал Gothic Fest отново ще отбележи готик културата в София с музикални и модни събития.

Събитието започва днес от 20 ч. в клуб 8th Ball с четири български имена в дарк ембиънт, индистриъл и сайбърпънк жанровете: едноличният проект Mytrip, групите Psycho Vision, Mazut и Animassacre. Между тях ще пускат диджеите Lilith, Envoy и Magistus, които са сред честите инициатори на партитата в България с подобна насоченост.

Утре фестивалът се пренася в...

Време за градеж: Най-новото в най-стария български университет

Потайностите на Университета не се изчерпват с непознатите истории от миналото

Във филма “Време за градеж” екип от студенти на Университетската телевизия “Алма матер” разказва за най-новото в най-стария университет в България.

“Време  за градеж” ще бъде излъчен в събота, 26 октомври от 16:30 ч. по БНТ1.

Потайностите на Университета не се изчерпват с непознатите истории от миналото. Малцина знаят с какво разполага Софийският университет „Св. Климент Охридски” днес и какво предлага не само на студентите и преподавателите си, а на много по-широк кръг от хора. Какво правят научните работници в лабораториите на Физическия факултет? С какво се занимават математиците от Факултета по математика и информатика? Какъв е резултатът от труда на биолозите в Ботаническите градини? Какво разказват филмите и предаванията на Университетската телевизия и програмите на Университетското и студентското радио на хората извън аудиториите, извън учебните студиа, извън академичната общност? Какво градят студентите и младите учени – на това е посветен филмът на Университетската телевизия “Алма матер”.

А какво могат студентите, когато излязат от Университета? Могат да направят оптичен вълновод. Да направят разклонител. Да използват фантастични понятия за време като фентосекунда. Да разработват компютърни програми, с които да улеснят администрацията на собствения си факултет. Могат да се състезават с най-добрите в света.

Най-важното е, че могат да променят света, защото сега е тяхното време. Време за градеж.

Статията "Време за градеж: Най-новото в най-стария български университет" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Крадци задигнаха 30 000 лева по водосточната тръба

Изобретателни крадци задигнаха бижута, техника и пари от дом в Бургас. Те обрали дома на 44-годишната бургазлийка Радостина Димова, съобщи полицията. Находчивите бандити се изкачили до третия етаж по водосточната тръба в жилището в ж.к. „Славейков Изобретателни крадци задигнаха бижута, техника и пари от дом в Бургас. Те обрали дома на 44-годишната бургазлийка Радостина Димова, съобщи полицията. Находчивите бандити се изкачили до третия етаж по водосточната тръба в жилището в ж.к. „Славейков". Те са действали и бавно и методично. Апартаментът е бил обиран два поредни дни - от 22.10 до 24.10

Стоилов: "Ботев" игра силно срещу отборите от челото, трябва да е така срещу всички


Треньорът на "Ботев" Станимир Стоилов обясни, че е редно отборът му да играе силно срещу всички съперници. Според думите му в мачовете с отборите от втората седмица понякога липсва съсредоточеност.

"Имахме възможност да анализираме по-обстойно края на първия етап от първенството. Общо взето, оценката която ние си даваме е, че се представихме по-силно срещу отбори от първата седмица, където със спечелените точки се вижда, че сме на първо място, а реално сме на пето. Трябва да...

Солидни глоби за ТЕЦ "Марица 3" за замърсяване на околната среда

През месец септември предприятията от топлоенергийната индустрия са изиграли съществена роля в замърсяването на околната среда. Това показват данните...

Натискаме страните да си приберат обратно бежанците

Оказваме натиск на държавите, от които идват бежанците, за да си ги прибират обратно. Това стана ясно от коментара на вътрешния министър Цветлин Йовчев в кулоарите на НС преди днешния парламентарен контрол.

Instagram ще започне да показва реклами


От следващата седмица Instagram ще започне да показва реклами в своя сайт и мобилни приложения. Компанията, която е собственост на Facebook, дори публикува предварителна версия, която показва как ще изглеждат рекламите.

Те ще се появяват като снимки или видео в потока от информация на потребителя. Всеки рекламен обект ще е маркиран с лого Sponsored в горния десен ъгъл. При кликване върху него, потребителите ще могат да получават информация за рекламата. При кликване на бутона с три...

New York Times стопира продажбата на The Boston Globe

Висящо дело възпрепятства сключването на сделката

    


Кой ще пази Балотели от нeприятности?

Ръководството на "Милан" реши да назанчи личен полицай на Балотели, който да го държи извън полезрението на жълтата преса, пише football24.bg, позовавайки се на „Gazzetta dello Sport”. Италианският гранд се е видял в чудо с лошия Балотели, който редовно държи да си навлича неприятности, злепоставяйки и клуба си. Последно той счупи микрофона на репортер в Неапол, а във вторник е напуснал "Сан Сиро" без официалната униформа на отбора. Новата "дружка" на Балотели е Филипо Фери, бивш полицай отстранен от служба поради проява на насилие към протестиращи в Генуа през 2001г., от няколко години работи в клуба като съветник по сигурността.

Днес е Световният ден за информираност по проблемите на хората с нисък ръст

Днес се отбелязва Световният ден за информираност по проблемите на хората с нисък ръст, съобщава "Фокус". По този повод ще бъде открита фотоизложба под надслов „Светът на L. P.“, посветена на предизвикателствата, с които се сблъскват хората с нисък ръст в градска среда. Експозицията представя Национална организация „Малки български хора“ и Столична община. Инициативата стартира преди няколко години в Северна, Централна и Южна Америка. За първи път тя ще бъде отбелязана и в Европа, като организацията „Малки български хора“ е пионер в тази насока. Към нея в стремежа за по-голяма информираност по проблемите на хората с нисък ръст се присъединиха италианската и сръбската организации. На откриването на изложбата ще присъства кметът на София Йорданка Фандък...

Григор Димитров: Федерер е най-великият

Истински щастлив съм и много развълнуван преди мача с Роджър Федерер. Това заяви най-добрият ни тенисист при мъжете Григор Димитров пред сайта на ATP. Както е добре известно, Димитров ще се изправи днес срещу бившия номер едно в четвъртфинал на турнира в Базел от 21:00 часа българско време. Димитров сподели, че се чувства страхотно и че е въпреки вълнението е наясно, че трябва да запази спокойствие и да се отнесе към срещата с идола си като обикновен мач. „Ще се опитам да играя своята си игра и излизайки на корта да покажа най-доброто от себе си”, каза той. Димитров добави, че няма какво да губи, „Най-накрая всички хора, които правиха тези сравнения между нас, ще ни видят един срещу друг на корта. Първата среща с Федерер е винаги специална, особено за мен, тъй като той...

Ромпой: Подписване на договор за асоцииране с Украйна ще е прецедент

Подписването на договор за асоцииране с Украйна на срещата на ЕС за "Източното партньорство", която ще се проведе през ноември във Вилнюс, ще стане исторически прецедент, но само ако Киев изпълни всички изисквания на Европейския съюз. Това заяви президентът на Евросъюза Херман ван Ромпой, предаде БГНЕС. Той отбеляза, че Брюксел планира да подпише договори за асоцииране с още две страни от "Източното партньорство" - Молдова и Грузия. Това може да стане през есента на 2014, уточни Ромпой. Общо шест бивши съветски републики – Беларус, Украйна, Молдова, Грузия, Армения и Азербайджан – влизат в т.нар. инициатива "Източно партньорство".

Принц Чарлз отрече да се отказва от престола

От пресслужбата на британското кралско семейство отрекоха информацията на списание „Тайм”, че престолонаследникът принц Чарлз не желае да бъде монарх. „Това не е позиция на принц Чарлз и не трябва да му се преписва, защото той такова нещо не е казвал”, предаде Би Би Си, позовавайки се на служител в пресслужбата на Кларънс хаус – официална резиденция на принца. „Принцът през целия си живот със съзнанието за дълг е подкрепял кралицата. Той се занимава паралелно и със своите официални задължения и работа в сферата на благотворителността”, се казва още в съобщението. „Принц Чарлз се отнася със скептицизъм към възможността да стане монарх. Поради възрастта на кралица Елизабет той все по-често прехвърля отговорности на най-големия си син - принц...

Дизелов локомотив пламна край Харманли

Бързата намеса на пожарната предотвратила разрастването на пожара

    


Ученици посещават Аквариума във Варна по случай Деня на Черно море

Вчера ученици от 12 кл. при СОУ „Димчо Дебелянов”, Варна посетиха Басейнова дирекция, за да участват в открития урок по повод Деня на Черно море. Пред учениците беше представена презентация на тема „Морето – възможност и предизвикателство”.

Китай се врича във вярност на Boeing

Очаква се Пекин да подпише договор за над 20 млрд. долара, който включва доставката на 200 самолета за средни разстояния от типа 737-Max

    


Неравенството между мъжете и жените намалява, сочи доклад на Световния икономически форум


Неравенството между мъжете и жените е намаляло през последната година в повечето държави по света, сочи доклад на Световния икономически форум. Начело на класацията сред 136 държави са Ислания, Финландия и Норвегия, като резултатите се формират на база на участието в политиката, икономическото равенствто, както и зачитането на правото на здравеопазване и образование.

Единствените региони, където не е имало подобрение през последната година са Близкият изток и Северна Африка, като...

Вижте пълния текст на декларацията на ГЕРБ

ДЕКЛАРАЦИЯ
на ПГ на ПП ГЕРБ

УВАЖАЕМИ НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ,

В петък ПП ГЕРБ изрази от парламентарната трибуна ясната си и принципна позиция към организирания от днешните управляващи партии скандал за злепоставянето ни в деня за размисъл и изборния ден на 12 май. Нашата позиция предизвика бурна реакция на участниците в този режисиран сценарий ДЕКЛАРАЦИЯ на ПГ на ПП ГЕРБ УВАЖАЕМИ НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ, В петък ПП ГЕРБ изрази от парламентарната трибуна ясната си и принципна позиция към организирания от днешните управляващи партии скандал за злепоставянето ни в деня за размисъл и изборния ден на 12 май. Нашата позиция предизвика бурна реакция на участниците в този режисиран сценарий

Сидеров поиска отзоваването на еврокомисар Кристалина Георгиева

Лидерът на Атака Волен Сидеров заяви от парламентарната трибуна, че сирийските бежанци нямат право да стъпват на родна земя. „Това са нелегални граждани, емигранти, пришълци, но не и бежанци", обясни Сидеров. Лидерът на Атака поиска отзоваването на еврокомисар Кристалина Георгиева.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване