Microsoft се опълчва на слабостта на PC пазара

Американският концерн очарова Wall Street с приходите и печалбата си

    


Рут Колева представя втория си албум тази вечер


Българската ню джаз/соул певица Рут Колева ще представи създадения си в няколко държави втори албум тази вечер в Централния военен клуб в София.

Записваният в продължение на повече от година в Холандия проект е озаглавен просто Ruth, a в песните има силно международно участие. В създаването им участват Шарлийн Хектър, беквокалистка на Емили Санде, барабанистът Ричард Спейвън, а довечера с Рут Колева на сцената ще бъдат музиканти от джаз сцената на Амстердам. Вторият й албум също така...

От днес се лекуваме свободно в ЕС

/КРОСС/ От днес влиза в сила европейската директива, която позволява гражданите на държави-членки на ЕС да се лекуват свободно в друга страна от Общността. В документът за правата на пациентите обаче не влизат процедури като дългосрочните грижи, трансплантацията на органи и публичните програми за ваксинация. След предоставяне на здравните грижи държавата-членка по осигуряване е тази, която отговаря за възстановяването на разходите на осигуреното лице, при условие, че полученото лечение е предвидено в националното й законодателство. Това означава, че ако здравноосигурен българин се лекува в чужбина, той трябва да плати, а след това Касата ще му осребри разходите, но по цени за българските болници.  

Чисти тоалетни и фелдшери в училищата поискаха педагози в Перник

Да бъде приета спешно наредба за училищната среда, предлагат на Министерството на образованието и науката участниците в международна кръгла маса "Училищно здраве в България 2014 г.-2020 г.", която се проведе в Перник.

Според тях подобряването на училищната среда трябва да започне с тоалетните. До края на 2017 г. във всяко учебно заведение трябва да има образцови тоалетни, смятат включилите се във форума. Според тях от 1 януари догодина е необходимо да бъде назначен...

Продължава

"Черно море елит" отпуска тримесечна стипендия на 4 деца

"Черно море Елит" отпуска тримесечна стипендия на 4 деца, което означава 12 седмици безплатно обучение по тенис по 2-3 пъти на седмица с професионален треньор. Подборът ще стане на 3 ноември. Родителите, които имат деца над 5-6 години могат да ги заведат в 12 ч на кортовете на варненския клуб в Морската градина.

Ще има ли обща игра на "Атака" и ГЕРБ за бежанците?

Решението на парламента за мораториума за продажба на земя на чужденци може да се коментира като продължение на играта на “Атака” от първия вот на недоверие и “изчезването им” в Брюксел. Разбира се, тази игра е невъзможна без интереса на ГЕРБ 
и противоречията вътре в БСП.
Безспорно първия поглед показва див популизъм, стремящ ако не да се Решението на парламента за мораториума за продажба на земя на чужденци може да се коментира като продължение на играта на “Атака” от първия вот на недоверие и “изчезването им” в Брюксел. Разбира се, тази игра е невъзможна без интереса на ГЕРБ и противоречията вътре в БСП. Безспорно първия поглед показва див популизъм, стремящ ако не да се

Кейти Пери пие 26 хапчета на ден

/КРОСС/ Поп певицата Кейти Пери пиела по 26 хапчета на ден. Това сподели самата тя в интервю за сп. „Венити феър". Любимката на тийнейджърите разказа, че таблетките, които приема са предимно витамини и хранителни добавки. Кейти призна, че пътува навсякъде с плюшеното си мече, вярва в извънземни и страда от психично заболяване. Душевната болест, с която се бори певицата се нарича обсесивно-компулсивното разстройство, което може би е причината да мие зъбите си по шест пъти на ден. Пери се похвали, че не си е правила пластични операции, а естественият цвят на косата й, е "катериче кафяво". Голямата й мечта е да отиде на Мачу Пикчу и да пътува в космоса, билет, за което вече си е купила. Любимата модна къща на певицата е "Шанел".

Телефонът "Тухла" се завръща с цветен LED дисплей

Телефонът „Тухла“ се завърна на пазара, пише британският вестник „Дейли Телеграф“. 
С визия от 80-те години и на цена едва от 50 лири мобилното устройство е по-нова версия на предишния модел, добре познат  от края на миналия век. 
Сега „Тухлата“, както е известен телефонът разполага с цветен  LED дисплей и може да се свързва със смартфони чрез Bl Телефонът „Тухла“ се завърна на пазара, пише британският вестник „Дейли Телеграф“. С визия от 80-те години и на цена едва от 50 лири мобилното устройство е по-нова версия на предишния модел, добре познат от края на миналия век. Сега „Тухлата“, както е известен телефонът разполага с цветен LED дисплей и може да се свързва със смартфони чрез Bl

Полицията в Ковачевци въведе денонощно дежурство

 Въведено е 24 часово дежурство на служителите на районното полицейско управление в Ковачевци.

Органите на реда имат за задача да посигурят обществения ред и сигурността на жителите на Ковачевци, но нямат ангажименти към бежанците, настанени в Детския екологичен комплекс. Това обяви директорът на ОД на МВР главен комисар Георги Бонев.

В Перник вече учредиха кризисен щаб за бежанците, който ще е контролира дейността на всички институции на територията на...

Продължава

След общия мораториум ГЕРБ праща “Атака” на етична комисия

Атака. Снимка: БГНЕС

Поведението на народните представители от “Атака”, които миналия петък обградиха депутата на ГЕРБ Цвета Караянчева, да бъде разгледано в етичната комисия на парламента.

За това призоваха бившите управляващи в декларация, прочетена в началото на парламентарния контрол днес.

OFFNews припомня, че миналия петък депутатите стигнаха почти до бой, а след изказване на Цвета Караянчева няколко депутати на “Атака” я обградиха в пленарна зала, за да й потърсят сметка.

“Със своето поведение в пленарната зала те нарушиха правилника на парламента, преминаха границите на нормите на парламентарно поведение и пряко и грозно заплашиха депутат от ГЕРБ. (…) Безсрамието на тези депутати от “Атака”, които се нахвърлиха към свой колега – жена, само защото тя каза неудобни за тях истини, е срам за българския парламент и най-ниското дъно на това, което искаме да наричаме парламентаризъм”, пишат в изявлението си бившите управляващи. Декларацията бе прочетена от Ирена Узунова, която е член на Комисията по вероизповеданията и парламентарната етика.

Зам.-председателят на парламента Мая Манолова контрира колежката си с твърденията, че поведението на “Атака” явно не е пречило на ГЕРБ във вторник, когато двете партии подкрепиха удължаването на мораториума. Червеният депутат отбеляза, че от случая, който ГЕРБ визират, е минала цяла седмица, без партията да реагира.

“Явно лудостта, която ви беше обзела във вторник, не вие пуснала до петък”, заключи Манолова, отпращайки към думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който вчера от Брюксел обяви, че депутатите му са подкрепили мораториума, защото са били обхванати от лудост.

Статията "След общия мораториум ГЕРБ праща “Атака” на етична комисия" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Цветан Соколов отново изригна за "Тренто"

Волейболният национал Цветан Соколов и съотборниците му от Тренто започнаха с победа участието си в тазгодишното издание на Шампионска лига, предаде sportal.bg. Момчетата на треньора Роберто Серниоти се наложиха над първия в Германия Берлин РВ (Берлин) с 3:1 гейма (25:20, 21:25, 29:27, 25:21) в първия си мач от Група Волейболният национал Цветан Соколов и съотборниците му от Тренто започнаха с победа участието си в тазгодишното издание на Шампионска лига, предаде sportal.bg. Момчетата на треньора Роберто Серниоти се наложиха над първия в Германия Берлин РВ (Берлин) с 3:1 гейма (25:20, 21:25, 29:27, 25:21) в първия си мач от Група "D", игран снощи в зала "Пала..

Един загина и 54 са ранени при експлозия във фабрика в Мексико

Един човек загина и 54 са ранени при експлозия във фабрика за сладкарски изделия в северния мексикански град Сиудат Хуарес. Това съобщи местната служба за гражданска защита, цитирана от Milenio.


Състоянието на десет от ранените се оценява като тежко, 30 са хоспитализирани. Властите посочват, че взривът е избухнал в момент, когато група Един човек загина и 54 са ранени при експлозия във фабрика за сладкарски изделия в северния мексикански град Сиудат Хуарес. Това съобщи местната служба за гражданска защита, цитирана от Milenio. Състоянието на десет от ранените се оценява като тежко, 30 са хоспитализирани. Властите посочват, че взривът е избухнал в момент, когато група

Британците се притесняват да не пренесем бяс на Острова

Великобритания.  Снимка БГНЕС/ архив

Британски ветеринари се притесниха да не внесем бяс на Острова със заразени животни заради ниския ветеринарен контрол в България, съобщи „Дейли експрес“.

Те настояват за затягане на контрола, тъй като в момента нивото на защита е намалено. Министрите трябва да се събудят и да видят заплахата, категорични са те.

Притесненията на британските ветеринари са продиктувани от кучета, внесени в Холандия от България, които са били заразени с бяс. Заплахата не е толкова далеч от нас, че да сме спокойни, посочват британците.

Две 4-месечни кученца са внесени в Холандия от България на 5 октомври. Те били от едно котило и са внесени с изрядни документи. На кученцата са поставени и микрочипове според изискванията на ЕС.

Двете кученца са намерени в два различни града, на 50 мили разстояние един от друг. На 10 октомври те за първи път проявили симптоми на бяс и са приспани осем дни по-късно.

Според европейските закони кученцата, внесени във Великобритания, трябва само да притежават документ, доказващ, че им е била поставена ваксина против бяс. Няма задължение кученцата да бъдат изследвани, обясняват ветеринарите от Британската асоциация на ветеринарите.

Броят на хората, пътуващи заедно с животни, се е увеличил с 60%. Голям е броят и на животните, внасяни от Източна Европа.

Животните имат паспорти, но ветеринарите се притесняват, че някои от тях може да са фалшиви. В някои от паспортите се добавя информация, която не е вярна, само за да се спази европейският стандарт, коментират те.

Само в Румъния са открити 751 случая на бяс при животни в рамките на година и половина, обясняват ветеринарите.

Британските власти нееднократно изразиха притесненията си от голяма имигрантска вълна от българи и румънци в началото на 2014 г. 

Статията "Британците се притесняват да не пренесем бяс на Острова" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Volkswagen XL1 стъпи на пазара с цена 110 хил. евро

Предвиждат се само 200 бройки от ръчно направения модел

    


НС не е компания за бридж белот да си сменя решенията!

Сидеров скочи срещу Борисов и Орешарски за мораториума

    


Уроци за европейци

Безпощадно ясно е, че ДПС изнесе открит урок по европейско поведение на всички в парламента - “Гражданите за европейско развитие на България” (ГЕРБ), “Атака” и по-голяма част от левицата. Но май пак на хората на Лютви Местан ще се падне отговорността как да се умие европейската физиономия на страната заради крайно популисткото решение за удължаване

Петър Кънев: В "пицата" на Бюджет 2014 има мазнинки

В пицата на Бюджет 2014 има мазнинки, не е постна като тази на Симеон Дянков. Това заяви пред БНТ депутатът от БСП Петър Кънев. 

Той вижда "мазнинките" в някои социални ангажименти към пенсионерите, които са близо 2 милиона.

Бившата шефка на бюджетната комисия в парламента и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова го опроверга. "1,4 млрд. лв. приходи В пицата на Бюджет 2014 има мазнинки, не е постна като тази на Симеон Дянков. Това заяви пред БНТ депутатът от БСП Петър Кънев. Той вижда "мазнинките" в някои социални ангажименти към пенсионерите, които са близо 2 милиона. Бившата шефка на бюджетната комисия в парламента и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова го опроверга. "1,4 млрд. лв. приходи

Оля Ал-Ахмед: Пернишки кмет тихомълком предложи базата в Ковачевци

Оля Ал-Ахмед е родена в София, тя е преводачка, журналистка и арабист. Първа алармира за арестуването на българските медици в Либия през 1999 г. Нейна заслуга са преводът на Либийския наказателен кодекс и на обвинителния акт срещу тях. Преводач е на документалния филм на Елена Йончева "Сирия, бунтовниците на Алепо", 2013 г. Експерт в отдел Бежанско-мигрантска служба към БЧК. По майчина линия е внучка на руски белогвардейски генерал и украинска графиня от Полтава. Баща...

Продължава

SOFIX се понижава с 0,2% при сравнително силен оборот

Търговията до обед е за 702 хил. лв., което е 10 пъти повече от някои предишни дни

    


Обсъждат бюджета за 2014 г.

Съвместно заседание на Комисиите по бюджетна политика и осигурителни отношения към Националния съвет за тристранно сътрудничество ще се проведе в Министерството на финансите. По време на заседанието ще бъдат обсъдени проектозаконите за държавния бюджет и бюджета на Здравната каса.

София Лорен победи данъчните в съдебната сага

Кинолегендата София Лорен спечели 39-годишната си борба с данъчните власти в италианските съдилища, съобщават от The Guardian. 
Актрисата беше в центъра на спор заради данъци, които трябвало да плати на италианските власти през 1974 г. Властите твърдяха, че по закон тя трябвало да плати данъци в размер на над 70% от приходите си, но тя заяви, че Кинолегендата София Лорен спечели 39-годишната си борба с данъчните власти в италианските съдилища, съобщават от The Guardian. Актрисата беше в центъра на спор заради данъци, които трябвало да плати на италианските власти през 1974 г. Властите твърдяха, че по закон тя трябвало да плати данъци в размер на над 70% от приходите си, но тя заяви, че

Екстравагантно БМВ e тема номер 1 по улиците на Благоевград

 Екстравагантно БМВ привлича от известно време погледите на жителите на Благоевград, луксозният звяр се разхожда из улиците на града с името на собственика си Иван.

Познавачи твърдят, че номер е купен в чужбина и вероятно собственикът на БМВ-то е наш гастарбайтер, пристигнал след престой зад граница.

Тази сутрин, колата бе паркирана на улица "Марица", където вероятно живее ексцентричния й стопанин, пише Struma.com.

На живо: Участници от събитията от 1968 г. в 272

Окупацията продължава. Снимка: Протестна мрежа

OFFNеws ще излъчи на живо срещата на участници от събитията през 1968 г. с протестиращите студенти в 272 аудитория на СУ.

Началото е обявено за 13 ч.

Според предварителната програма пред студентите ще говорят Александър Димитров и Алфред (Фреди) Фосколо.

През 1968 г. Александър Димитров, заедно с Едуард Генов и Валентин Радев, организира протеста на студентите от Софийския университет срещу съветската инвазия в Чехословакия. И тримата са изключени от Университета и осъдени.


Live streaming by Ustream

Статията "На живо: Участници от събитията от 1968 г. в 272" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Анджелина Джоли смята да се кандидатира за президент на САЩ

Холивудската актриса Анджелина Джоли ще се кандидатира за президент на САЩ на изборите през 2016 г., съобщиха американските медии. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева   

Актрисата, която е посланик на ООН и е известна с хуманитарните си изяви в горещите точки на планетата, активно се среща с политици и учас Холивудската актриса Анджелина Джоли ще се кандидатира за президент на САЩ на изборите през 2016 г., съобщиха американските медии. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева Актрисата, която е посланик на ООН и е известна с хуманитарните си изяви в горещите точки на планетата, активно се среща с политици и учас

Анджелина Джоли ще се кандидатира за президент на САЩ

Холивудската актриса Анджелина Джоли ще се кандидатира за президент на САЩ на изборите през 2016 г., съобщиха американските медии. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева   

Актрисата, която е посланик на ООН и е известна с хуманитарните си изяви в горещите точки на планетата, активно се среща с политици и учас Холивудската актриса Анджелина Джоли ще се кандидатира за президент на САЩ на изборите през 2016 г., съобщиха американските медии. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева Актрисата, която е посланик на ООН и е известна с хуманитарните си изяви в горещите точки на планетата, активно се среща с политици и учас

Гимнастички от 22 отбора се впускат в надпревара тази събота

Гимнастички от 22 отбора ще покажат изящество и талант в Държавното първенство за ансамбли, чийто домакин ще е спортна зала „Никола Станчев“ в ж.к. „Меден Рудник“ тази събота /26  октомври/ .

Държавното първенство по художествена гимнастика за ансамбли ще се проведе в следните категории: Мини 2004/2005г. без уред, Деца категории “А“ и „Б“, ДМВ категории “А“ и „Б“, ДСВ категории “А“ и „Б“, Жени категория“А“ .

Инициативата се реализира от Община Бургас в партньорство с СКХГ“Олимпия 74“ и Българска Федерация по художествена гимнастика.

 

Вижте пълната програма на събитието:

Начало на състезанието – 12.00 часа.

Откриване на турнира – 14.00 часа.

Закриване и награждаване – 18.00 часа.

 

 

Петър Кънев: В "пицата" на Бюджет 2014 има мазнинки

В пицата на Бюджет 2014 има мазнинки, не е постна като тази на Симеон Дянков. Това заяви пред БНТ депутатът от БСП Петър Кънев. 

Той вижда В пицата на Бюджет 2014 има мазнинки, не е постна като тази на Симеон Дянков. Това заяви пред БНТ депутатът от БСП Петър Кънев. Той вижда "мазнинките" в някои социални ангажименти към пенсионерите, които са близо 2 милиона. Бившата шефка на бюджетната комисия в парламента и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова го опроверга. "1,4 млрд. лв. приходи

Съществени понижения за азиатските индекси в края на седмицата

Опасенията, че кредитната криза в Китай от юни ще се повтори продължават да оказват негативно влияние на търговията

    


Нови 48 сирийци са хванати на границата ни

120 ги настаниха в почивна база на МВР

    


Спад в цената на златото

Златото с незабавна доставка поевтиня с 0,3% до 1 342.71 долара за тройунция в 12:25 ч. на борсата в Сингапур, предаде "Блумбърг". Златото с...

Паднало дърво счупи прешлени на мъж

Инцидентът е станал по време на рязане на дърва

    


Футболистите на "Лудогорец" са в еуфория след ценната победа в Одеса


Футболистите на шампиона "Лудогорец" бяха доста емоционални след победата с 1:0 срещу "Черноморец" в Одеса. Българският състав се наложи с гола на Христо Златински и вече има девет точки след три кръга.

"Доста ценна победа. Ние вече 80 процента сме се класирали за следващата фаза. Това беше най-трудният мач досега. "Черноморец" е много силен физически отбор. В срещата имаше повече единоборства, отколкото футбол", каза вратарят Владислав Стоянов пред БНТ. Той остана доволен и от...

Таблетите са бъдещето на медиите, смята Ерик Шмид


Бъдещето на списанията и медиите като цяло е в таблетите. Технологиите могат да помогнат на изданията да запазват интереса на читателите си, смята председателят на борда на директорите на Google Ерик Шмид.

"Таблетите вече са по-популярни от персоналния компютър. С тях можеш да четеш, те знаят къде си, имат сензори. Има много неща, които издателите могат да направят със списанията си, когато те са на таблет, и които не могат да направят с изданията на хартия", коментира Шмид по време...

София губи 219 000 лв. от такса смет за храмовете

Около 219 000 лв. по-малко ще са приходите от такса смет в София, ако имотите на вероизповеданията бъдат освободени от налога с промени в Закона за местните данъци и такси. Това сочат сметките на зам.-кмета по финансите на столицата Дончо Барбалов на база на регистрирани 39 храма в града. Според него възможно било и някои от храмовете да не са реги Около 219 000 лв. по-малко ще са приходите от такса смет в София, ако имотите на вероизповеданията бъдат освободени от налога с промени в Закона за местните данъци и такси. Това сочат сметките на зам.-кмета по финансите на столицата Дончо Барбалов на база на регистрирани 39 храма в града. Според него възможно било и някои от храмовете да не са реги

Посланикът на Кралство Нидерландия ще посети Техническия университет във Варна

Днес в 10.30ч. гости в Технически университет – Варна ще бъдат посланикът на Кралство Нидерландия в България г-н Том ван Оорсхот, кметът на гр. Дордрехт г-н Арно Брок и придружаващите ги лица. Това посещение е по повод Деня на Холандия в гр.

Депутат от БСП: Пицата на Дянков вече е мазничка

Класикът Симеон Дянков ни предлагаше 4 години постни пици. Мога смело да заявя, че пицата вече не е толкова постна и има доста мазнинки.Депутатът от БСП Петър кънев коментира проектобюджета за 2014 година заедно с Менда Стоянова от ГЕРБ по БНТ.

"24 часа": Офшорки изнесли 14 млрд. лв. от България

Правителството смята да приватизира държавните дялове в Българската фондова борса и Централния депозитар, пише в. "Труд", "Служебният премиер Марин Райков скри освобождаването на Гълъбин Боевски", обобщава в. "Телеграф"

Индийско момиче се самоуби заради Фейсбук

17-годишната индийска девойка Аишварая Дахивал сложила край на живота си, тъй като нейните родители й забранили да използва Фейсбук. Трупът на момичето бил открит в спалнята й в семейния дом в гр. Парбхани, щата Махаращра.

Затворническите надзиратели се надигат на протест

/КРОСС/ На извънредно събрание на Синдиката на служителите в затворите в България (ССЗБ) днес, в Пловдив ще се вземе официално решение за организиране и провеждане на протестни действия, както и провеждане на консултации с други професионално и синдикални организации за оказване на взаимна подкрепа, информираха от пресцентъра на ССЗБ. На заседанието освен кога и как ще се проведат протестните действия срещу цялостната политика в системата на местата за лишаване от свобода и срещу предлагания проектобюджет за следващата година на ГД"ИН" и ГД" Охрана". Ще се решава формата и вида на протестите. В заседанието на УС на синдиката ще участват и представители на всички затвори и по-големите следствени арести в страната.    

Бейл: Готов съм да стартирам в дербито

Роналдо се държи страхотно с мен, споделя футболистът на Реал Мадрид

    


Още двама българи били освободени от бразилски затвори

Поне още двама българи са освободени от Бразилия заедно с Гълъбин Боевски. Това каза пред bTV журналистът Момчил Инджов. 

Това е част от политика, която в Бразилия се практикува от две години - експулсират се чужденци, съдени за наркотрафик, независимо каква част от  присъдата вече е изтърпяна. Тук няма помилване, обясни Инджов, присъдата се ... Поне още двама българи са освободени от Бразилия заедно с Гълъбин Боевски. Това каза пред bTV журналистът Момчил Инджов. Това е част от политика, която в Бразилия се практикува от две години - експулсират се чужденци, съдени за наркотрафик, независимо каква част от присъдата вече е изтърпяна. Тук няма помилване, обясни Инджов, присъдата се ...

Цар Борис III се венчава за Йоанна Савойска

На 25 октомври 1930 г. Джована Савойска се омъжва за Борис III - първоначално в катедралата “Св. Франциск", Асизи по католическия ритуал. На 31 октомври 1930 г. бракът е благословен и с православна церемония в София в Храм-паметник Свети Александър Невски. Джована променя името си на православния му вариант Йоанна. Иоанна Савойска или Царица Иоанна или Царицата майка Иоанна, родена като Джована ди Савоя, е българска царица, съпруга на цар Борис III и майка на Мария Луиза Сакскобургготска и Симеон II Сакскобургготски. Йоанна е дъщеря на италианския крал Виктор Емануил III (от Савойската династия) и на черногорската принцеса Елена Петрович Негош. След смъртта на Борис през 1943 г. Симеон е обявен за цар, а управлението на страната е поверено на регентски съвет. През 1946 г. в Българи...

Походът на Лудогорец в Европа продължава

Двубоят се състоя на стадион “Черноморец” в Одеса при добри атмосферни условия, но пък за сметка на това и на значението на този мач за украинския отбор, трибуните бяха заети на половината от капацитета си. Първото полувреме на срещата между “Черноморец Одеса” и представителя ни в Лига Европа “Лудогорец” бе доста динамично и изпълнено с много атаки и към двете врати. Само късметът попречи на двата отбора да не си отбележат по няколко гола преди почивката. Непременно трябва да се отбележи и перфектното представяне на вратаря на българския тим – Владислав Стоянов. Той отрази няколко доста опасни и коварни удара на домакините. В 36-та минута румънският рефер Александру Дан Тудор вдигна спорен жълт картон на Христо Златински за симулация, въпреки че ...

Слънчев и топъл петък, с температури до 22°

Днес ще преобладава слънчево време, но в сутрешните часовете на места в низините и около водните басейни ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб източен вятър. Максимални температури между 18° и 23°, по Черноморието, където облачността ще се задържи по-дълго, до 15-17°, в София 21-22°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и през деня ще остане почти без промяна. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова. Над Черноморието ще има ниска слоеста облачност, която в следобедните часове временно ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб източен вятър. Максимални температури 15-17°.Над планините ще бъде слънчево и ще е подхо...

27 рани има намушканият Искрен, детето няма незасегнат орган

27 рани изброиха лекарите по тялото на Искрен Ангелов, след зверското нападение с нож, извършено от приятеля му Иван Ганчев. Няма орган в коремната област, който да не е наранен, втрещени са докторите от Университетска болница, където се борят за живота на 16-годишното момче.5 са раните в белия дроб, 7 на стомаха, 4 на тънките черва, една на панкреаса, 5 на черния дроб, 5 разрязани ребра, изброили медиците при серията от животоспасяващи операции, съобщи началникът на Клиниката по специална хирургия в болницата проф. д-р Ангел Учиков. Следващите 3-4 дни ще са решаващи за живота на Искрен, твърдят докторите. Досъдебно производство образува Окръжна прокуратура срещу нападателя Иван Ганчев, който намушка Искрен.То е за опит за умишлено убийство по чл. 115, уточни говорителят на прокуратурата ...

816 000 лева е джакпотът във второ теглене на 6/49 за неделя

В 85-тия тираж на игрите на БСТ нямаше участник, познал печелившите числа. Така атрактивният джакпот във второ теглене на играта 6/49 отново оцеля и сума 816 000 лв. очаква тото късметлиите за следващия 86-ти тираж на СПОРТ ТОТО. За тиража в неделя джакпотът за първо теглене на играта 6/49 ще бъде 38 000 лева, а за играта 6/42 размерът на сумата ще достигне 95 000 лева. Печелившата комбинация за играта 6/42 беше е 1, 4, 18, 22, 30, 40. В първо теглене на най-старата игра 6/49 числата на късмета са 22, 25, 32, 42, 46, 47, а във второ теглене на същата игра са изтеглени числата 11, 17, 21, 33, 43, 49. Комбинацията на късмета в първо теглене на играта 5/35 днес е 6, 8, 12, 20, 24. Във второ теглене на същата игра днес са маркирани числата 7, 9, 10, 14, 17. В иг...

Пътните настилки в страната са сухи

Пътните настилки в страната са сухи, съобщиха от АПИ. Състояние на Автомагистралите: АМ "Тракия": област Пазарджик: Затваря се аварийната лента на км. 96+550 ляво платно, посока София за възстановителни работи. При км. 67+027, във връзка с ремонтно-възстановителни дейности се въвежда ВОД на два етапа: Първи етап - ремонтни работи в лявото платнов посока София, движението на тежкотоварни автомобил над 12т., включително с ремаркета и полуремаркета се пренасочва по следния маршрут: гр. Пловдив при пътен възел Север, при км. 126+200 - по път ІІ -64- околовръстен път гр.Карлово - път І-6 към София. В обхвата на виадукта при км. 67+027 движението на МПС се пренасочва двупосочно в платното Бургас-София. Затваря се платното София-Бургас. При възникване на аварийни ситуации трафикътв по...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване