Гръцки бизнесмен върнал Мария - била кривогледа

Гръцки бизнесмен, е искал Мария, но после се отказал, защото е кривогледа. Това разкри пред БНТ гръцкият журналист Макис Триандифилопулос, който се е натъкнал на нови разкрития за русокосата Мария, която беше намерена в цигански катун край Ламия. 

"Един адвокат, който бил в Ламия каза, че бизнесмен се е опитал да вземе ... Гръцки бизнесмен, е искал Мария, но после се отказал, защото е кривогледа. Това разкри пред БНТ гръцкият журналист Макис Триандифилопулос, който се е натъкнал на нови разкрития за русокосата Мария, която беше намерена в цигански катун край Ламия. "Един адвокат, който бил в Ламия каза, че бизнесмен се е опитал да вземе ...

Протестът на студентите - безсрочен

Шестима души са останали през нощта в окупираната 272-ра аудитирия в Ректората на СУ

Гръцкият журналист, разкрил случая с Мария: Бизнесмен е купил детето

България и Гърция се опитват да прикрият бедността си и проблема с циганите. Те го правят, защото са членки на ЕС. Този съюз не е съюз на хората, а на банките и неправдата. Циганите и в двете държави живеят в гета и нищета. Тези неща трябва да излязат наяве. Това каза пред камерите на БНТ Макис Триандафилопулос, гръцкият журналист, който разкри случая с малката Мария от Николаево.

Еврото продължава да набира скорост за сметка на слабия долар

В краткосрочен план най-силно влияние върху щатската валута ще има днешния доклад на Мичиганския университет

    


Външно вика посланик Чавдар Николов от Бразилия за обяснения


Посланикът на България в Бразилия Чавдар Николов се връща в България, за да даде разяснения по случая с освобождаването на олимпийския шампион Гълъбин Боевски, съобщи пред Би Ти Ви говорителят на Министерството на външните работи Ивайло Кашканов. 

От обясненията на говорителя, цитирани в сайта на телевизията, се разбира, че българинът е бил освободен още през март, но досега информация по случая не е постъпвала в България от дипломатическата мисия в Бразилия.

МВнР научи за...

Гръцки бизнесмен върнал Мария, защото била кривогледа

Той разкри пред БНТ,  Гръцки бизнесмен, е искал Мария, но после се отказал, защото е кривогледа. Това разкри пред БНТ гръцкият журналист Макис Триандифилопулос, който се е натъкнал на нови разкрития за русокосата Мария, която беше намерена в цигански катун край Ламия. 

Той разкри пред БНТ, Гръцки бизнесмен, е искал Мария, но после се отказал, защото е кривогледа. Това разкри пред БНТ гръцкият журналист Макис Триандифилопулос, който се е натъкнал на нови разкрития за русокосата Мария, която беше намерена в цигански катун край Ламия. "Един адвокат, който бил в Ламия каза, че бизнесмен се е опитал да вземе ...

Хедж фондовете също започват да поглеждат по-смело към биткойните

Те са отличен инструмент за прехвърляне на средства в страни със слаби банкови системи, посочва хедж фонд мениджър

    


Евродепутати: ЕС – неподготвен за вълната от бежанци

Йотова: България ще получи немалка сума, за да се справи

    


Окупацията на СУ - безсрочна

/КРОСС/ Студентската окупация на най-големия университет в България ще продължи безсрочно. Това заявиха протестиращите студенти, които вече трети ден са окупирали 272-ра аудитория на СУ. Те са категорични, че ще продължат с акцията докато не бъдат чути от управляващите. „Няма да приключим окупацията на университета в петък, както се твърди. Протестът е безсрочен". Това обяви пред bTV студентът от факултета по журналистика Борис Рангелов, който е прекарал нощта в университета. Младите хора настояват за честност и прозрачност в решенията на правителството. „Не искаме задкулисни игри и защита на олигархията, искаме правителство, което да работи за нас", твърди са студентите. Протестът на младежите бе подкрепен от 30 университетски преподаватели. Към акцията станаха съпричастни и студенти от НБУ и Лесотехническия университет.   снимка "Булфото", всички права запазени

Поетът Кръстю Кръстев представя “Ехо от любов” в библиотеката

Кръстю Кръстев е носител и на голямата награда на поетичния маратон “Доброслов 2011″

“Ехо от любов” е името на най-новата книга на поета Кръстю Кръстев. Изданието ще бъде представено днес от 17.30 часа в голямата читалня на димитровградската библиотека. Книгата ще бъде представена от лауреатът на наградата „Пеньо Пенев” от 1986 г. Петър Анастасов, който е и неин редактор. В “Ехо от любов” са поместени стихове, писани през последните три години.

Кръстьо Кръстев е роден на 18 октомври 1935 г. в димитровградското с. Длъгнево. През годините работи във вестниците “Хасковска трибуна”, “Димитровградска правда”, “Общински вестник”, “Ориент експрес” и литературния алманах  “Юг” – Хасково. Член е на Съюза на българските писатели. Носител е на Орден “Кирил и Методий” ІІІ степен и на първия “Златен пегас” в Димитровград. Автор е на 9 книги.

Димитър Димитров

Биоотпадъците също ще се събират разделно

Хранителни отпадъци и други битови „зелени“ отпадъци ще се изхвърлят в специални кафяви контейнери

    


НАП разсрочва данъци и осигуровки на фирми с дългове

НАП

Всяка фирма, която изпитва временни финансови затруднения и чиито банкови сметки са запорирани от НАП, може да поиска от приходната администрация да й бъде разрешено да плаща дълговете си  на части с издаването на разрешение за неотложно плащане. Процедурата включва отправяне на писмено искане до публичния изпълнител, който може да определи процент от постъпленията по банковите сметки на длъжника да се удържат за плащане на задълженията му към бюджета, а част от средствата да продължат да се използват за неотложни плащания по договори, свързани с основната му дейност – плащания към доставчици, заплати на персонала и др.

Задължителни условия за разрешаване на неотложно плащане са: сумите да са дължими по договори, свързани с основната дейност на длъжника и възможността забавянето или неплащането на тези суми  да доведе до тежки стопански последици за фирмата. Най-често държавата в лицето на НАП задържа  между 20 и 30% от всички постъпления по банковата сметка на дружеството, получило разрешение за неотложно плащане.

За да получи възможност да плаща на части, длъжникът трябва да представи и банкови извлечения за доказване на паричните потоци; прогноза за очакваните приходи и разходи за периода, за който се иска разрешението; както и обезпечение на целия дълг, заедно с изтеклите лихви. Обикновено разрешенията за неотложни плащания се издават за период от 1 до 3 месеца, но няма пречка да бъдат продължени, ако фирмата спазва договорените условия. Процедурата по издаване на самото разрешение обикновено не отнема повече от 7 дни.

От началото на годината до края на месец септември, от разрешения за неотложни плащания са се възползвали 264 фирми от област Хасково, за чиито дългове са постигнати споразумения да бъдат платени на части. Към момента, в резултат на тази мярка, само в Хасково публичните изпълнители от дирекция „Събиране“ са събрали 1 850 903 лева просрочени задължения.

Хасково Новини

НДСВ избира нов лидер в неделя

НДСВ

НДСВ избира нов лидер на извънреден конгрес в неделя.

Претендентите за председателското място до момента са четирима: секретарят на НДСВ и председател на Младежкото НДСВ Стефан Кенов, председателят на Съвета на НДСВ по икономика и финанси Георги Найденов, евродепутатът Антония Първанова и общинският съветник от НДСВ в СОС Любка Качакова.

Настоящият председател Христина Христова засега не е потвърдила участието си в надпреварата.

 

Статията "НДСВ избира нов лидер в неделя" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

В рода на майката на Мария имало албинос, затова децата са руси

В рода на майката на русото ангелче Мария е имало албинос. На това се дължат светлите очи и коси на децата на Сашка. 

В интервю пред bTV ромката обясни, че подарила детето си на жена, която й казала, че няма деца. „Пари не съм вземала", отсече Сашка. 

Тя призна, че й ...
























В рода на майката на русото ангелче Мария е имало албинос. На това се дължат светлите очи и коси на децата на Сашка. В интервю пред bTV ромката обясни, че подарила детето си на жена, която й казала, че няма деца. „Пари не съм вземала", отсече Сашка. Тя призна, че й ...

Преглед на печата от 25 октомври


Държавно управление

Сега

Кабинетът възнамерява да разпредели еднолично 2.6 млрд. лв. за 3 години
Правителството си отвори вратичка да емитира без ограничение краткосрочен дълг, който ще се изплаща в рамките на годината

КС пусна данъка върху авансово платените лихви
Въпреки че не отменят нормите, съдиите ги критикуват като "типичен пример на законодателен пропуск"

24 часа

Вицепремиерът Зинаида Златанова: Решението на парламента за...

Боевски е тук, Братя Галеви ги няма

Гълъбин Боевски кацна на аерогара София в сряда вечерта и това предизвика истински порой от въпроси и чувства за българската публика. (Виж 2-а и 3-а стр.) Те разбираемо се движеха между традиционната завист как така точно той е излязъл толкова бързо на свобода до дълбокото подозрение, че или е направил добра сделка с бразилското правосъдие, или (до Гълъбин Боевски кацна на аерогара София в сряда вечерта и това предизвика истински порой от въпроси и чувства за българската публика. (Виж 2-а и 3-а стр.) Те разбираемо се движеха между традиционната завист как така точно той е излязъл толкова бързо на свобода до дълбокото подозрение, че или е направил добра сделка с бразилското правосъдие, или (до

Един човек загина и 54 са ранени при експлозия в мексиканска фабрика

Един човек загина и 54 са ранени при експлозия във фабрика за сладкарски изделия в северния мексикански град Сиудат Хуарес. Това съобщи местната служба за гражданска защита, цитирана от Milenio.


Състоянието на десет от ранените се оценява като тежко, 30 са хоспитализирани. Властите посочват, че взривът е избухнал в момент, когато група Един човек загина и 54 са ранени при експлозия във фабрика за сладкарски изделия в северния мексикански град Сиудат Хуарес. Това съобщи местната служба за гражданска защита, цитирана от Milenio. Състоянието на десет от ранените се оценява като тежко, 30 са хоспитализирани. Властите посочват, че взривът е избухнал в момент, когато група

Външно вика посланик Чавдар Николов от Бразилия за обяснения

Посланикът ни в Бразилия Чавдар Николов е призован да се върне спешно в страната. Външно министерство го вика на консултации по случая с Гълъбин Боевски, който изненадващо бе освободен от затвора и кацна у нас в сряда.

Поетът Кръстю Кръстев представя “Ехо от любов” в библиотеката

Кръстю Кръстев е носител и на голямата награда на поетичния маратон “Доброслов 2011″

За авторът и новата му книга ще говори лауреатът на наградата „Пеньо Пенев” от 1986 г. Петър Анастасов, който е и редактор на “Ехо от любов”. Стиховете в изданието са писани през последните три години, сподели директорът на библиотеката Петко Каневски.

Кръстьо Кръстев е роден на 18 октомври 1935 г. в димитровградското с. Длъгнево. През годините работи във вестниците “Хасковска трибуна”, “Димитровградска правда”, “Общински вестник”, “Ориент експрес” и литературния алманах  “Юг” – Хасково. Член е на Съюза на българските писатели. Носител е на Орден “Кирил и Методий” ІІІ степен и на първия “Златен пегас” в Димитровград. Автор е на 9 книги.

Димитър Димитров

Фабрегас: Бих се върнал в Арсенал

Арсенал е в сърцето ми, заяви халфът на Барселона

    


Националният консултант по онкология напуска заради неразбирането към онкоболните

Проф. Галина Куртева

Националният консултант по онкология проф. Галина Куртева подаде оставка. Причината за решението й е неразбирането, което срещат онкоболните от страна на държавата.

Проф. Куртева е уведомила вече министъра на здравеопазването Таня Андреева за решението си.

Усилията ми да допринеса за подобряване на онкологичната помощ, снабдяването с лекарства, финансирането на онкологичните центрове и болници не доведе до никакъв резултат, независимо от многобройните доклади, преговори, срещи и обсъждания с отговорните институции, пише в писмото си до здравния министър проф. Куртева.

Всекидневният ми сблъсък с неразбирането на „онкологията” като държавен приоритет, липсата на активни действия, както и нежеланието на многобройните държавни структури за разбиране на проблема, част от който може да е всеки от нас, остави завинаги върху мен своя емоционален белег, посочва тя.

Думата „онкология” не трябва да е карма, а борба за знания, за нови технологии, за нови лечебни методи, за ново мислене, за каквото не сме готови, коментира проф. Куртева, като добавя, че надеждата й е насочена към малкото млади лекари, решили да тръгнат по пътя на онкологията.

По думите й въпреки желанието, с което младите онколози започват работа, настъпва момент, в който „дори и младежкият порив угасва, възпрян от липсата на диалог и разбиране на проблема“.

В момента в България има не повече от 50 онколози, които лекуват 75 000 болни и наблюдават 270 000 болни, обяснява проф. Галина Куртева.

„За мен като онколог е достатъчно да зърна благодарността в очите на моите болни, колкото и тъжна да е тяхната усмивка в безжалостната борба с болестта. За мен, като лекар и човешко същество, е още по-мъчително да ставам свидетел на ежедневното пренебрежение на Държавата към собствените й поданици в моментите, когато те най-много имат нужда от закрила“, завършва уведомлението си за напускане проф. Куртева.

Статията "Националният консултант по онкология напуска заради неразбирането към онкоболните" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Nissan привиква 188 хил. всъдехода заради проблем с ABS

Сервизната акция ще засегне и два модела на Infiniti

    


Възможна е окупация и на Ректората на СУ

Протестиращ студент заяви по БНР, че е възможна окупация на Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Над 50 преподаватели подкрепят протестиращите.

Найденов: Попълването състава на армията във военно време няма нищо общо със Сирия

Ангел Найденов, военен министър. Снимка:БГНЕС

Проекторешението за попълване състава на въоръжените сили няма нищо общо с кризата в Сирия, обяви военният министър Ангел Найденов в кулоарите на парламента.

Депутатите започнаха днес работа със закрито заседание, но което беше гласуван проект за решение за определяне на военни формирования и структури за допълване на въоръжените сили във военно време и за определяне числеността на запаса за въоръжените сили, предложен от Министерския съвет. 

Този проект се подготвя две години, уточни Найденов. 

„Става дума за структури, които предоставят личен състав и техника – ДАНС, НРС, НСО, МВР и прокуратурата, а по отношение на военните запасни формирования – това са видовете войски”, обясни той.

На въпрос доволен ли е от проектобюджета на Министерството на отбраната за следващата година, което е леко орязан спрямо бюджета за 2013 г., той отговори, че няма в нито една държава министър, който да е доволен от парите, които се отпускат за неговото министерство.

Намалението на парите за МО за 2014 г. е с 60 млн. лв. спрямо бюджета за 2013 г. Това предвижда внесеният от финансовия министър Петър Чобанов  проектобюджет на държавата за 2014 г.

Статията "Найденов: Попълването състава на армията във военно време няма нищо общо със Сирия" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Адвокат Владимиров: Бразилската федерация може да е освободила Гълъбин

Първо ние не знаем какво се е случило на втора инстанция в съда в Бразилия по случая на г-н Боевски. Второ преди време беше обявено, че бразилската федерация по вдигане на тежести е проявила интерес към Гълъбин Боевски за треньор преди Олимпийските игри 2016 година. Именно заради този интерес може да са освободили българският спортист от бразилския затвор. Това каза адвокат Владимир Владимиров по Нова телевизия.

СУ за блокадата: Имате право, но пречите

Студентска окупация на аудитория 272 в Ректората на Софийския университет (СУ). Снимка: Александра Маркарян

Студентите имат право да протестират, но окупациите им пречат на занятията. Това пишат от Софийския университет, които излязоха с официална позиция за студентските окупации.

“Действията на студентите са естествена реакция на нелицеприятните събития през последните месеци и очевидната липса на морал в политическия живот. Убедени сме, че младите хора имат право да изразят гражданската си позиция. Това обаче, че я упражняват в сградите на Университета, ни създава определени затруднения. Още повече, че много студенти желаят и имат право да посещават редовно лекциите си.

Ръководството реагира своевременно и осигури нормалното протичане на учебните занятия в други учебни зали”, се казва в позицията, публикувана на сайта на Софийския университет.

Окупациите започнаха от 272-ра аудитория в Ректората. В момента окупирани зали има още във факултетите по математика и журналистика.

Статията "СУ за блокадата: Имате право, но пречите" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Зависимостите в Темида отново на светло

След като в продължение на половин година конфликтът на интереси на магистратите бе тайна, вчера Висшият съдебен съвет (ВСС) взе решение още от днес всички декларации за зависимостите на съдиите, прокурорите и следователите да бъдат качени в интернет. За изчезването на декларациите още преди месеци съобщи “Труд”, а три неправителствени... След като в продължение на половин година конфликтът на интереси на магистратите бе тайна, вчера Висшият съдебен съвет (ВСС) взе решение още от днес всички декларации за зависимостите на съдиите, прокурорите и следователите да бъдат качени в интернет. За изчезването на декларациите още преди месеци съобщи “Труд”, а три неправителствени...

Връщат посланика ни в Бразилия да отговаря за Боевски

/КРОСС/ Служебното правителство категорично отрече да е съдействало, по какъвто и да било начин за освобождаването на Гълъбин Боевски. Това заяви пиарът на служебното правителство Ивет Добромирова. По думите й ведомството разбрало преди два дни, че Боевски е на свобода. „Категорично невярно е, че Марин Райков, като външен министър и премиер, е знаел", заяви пред bTV Добромирова. Ивайло Кашканов - говорител на МвнР също се включи по телефона. Той прочете изявление, в което се посочва, че външно министерство е разбрало преди два дни за освобождаването на Гълъбин Боевски, а посланикът ни в Бразилия - Чавдар Николов е повикан спешно да се завърне в България, за да отговори на всички въпроси, които това освобождане е породило. „Информация към България не е изпратена. Има и други българи, които са експулсирани. Към момента на освобождаване на Боевски има ексуплсирани още 17 чужденци, но не може да се даде информация колко са били българите", каза още Кашканов.  

Бургазлийка даде 6500 евро на измамник

Парите били уж за лечение на роднина със свински грип

    


Сърбия гневна за "Косово е Турция, а Турция е Косово"

Белград подчерта, че изказването на турския премиер Реджеп Ердоган в Призрен не може да се разглежда като приятелско

В рода на майката на Мария имало албинос, затова децата са руси

В рода на майката на русото ангелче Мария е имало албинос. На това се дължат светлите очи и коси на децата на Сашка. 

В интервю пред bTV ромката обясни, че подарила детето си на жена, която й казала, че няма деца. „Пари не съм вземала В рода на майката на русото ангелче Мария е имало албинос. На това се дължат светлите очи и коси на децата на Сашка. В интервю пред bTV ромката обясни, че подарила детето си на жена, която й казала, че няма деца. „Пари не съм вземала", отсече Сашка. Тя призна, че й ...

Икономиката на Южна Корея запазва темпа на растеж

БВП на азиатската страна за третото тримесечие нарасна с 1,1%, колкото и през второто, но изненада приятно анализаторите

    


Консултации на Париж и Берлин със САЩ за електронния шпионаж

Меркел и Оланд получиха подкрепата на много европейски лидери

    


Журналисти подкрепят протестиращия ФЖМК (снимки и видео)

Окупацията във ФЖМК ден 2. Снимка: OFFNews

 

Окупацията във ФЖМК ден 2. Снимка: OFFNews Окупацията във ФЖМК ден 2. Снимка: OFFNews Окупацията във ФЖМК ден 2. Снимка: OFFNews Окупацията във ФЖМК ден 2. Снимка: OFFNews Окупацията във ФЖМК ден 2. Снимка: OFFNews Окупацията във ФЖМК ден 2. Снимка: OFFNews Окупацията във ФЖМК ден 2. Снимка: OFFNews

Журналисти от български медии подкрепиха своите протестиращи колеги от Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) във втория ден от окупацията на кабинет 13.

Кратки изказвания пред студентите направиха Самуил Петканов от Не!Новините, Полина Паунова и Борис Митов от Mediapool, Владимир Йончев – главен редактор на OFFNews, Росен Босев от “Капитал”, Ирен Филева (БНР), Ивет Добромирова – ПР специалист и говорител на служебния премиер Марин Райков, координаторът на Noresharski.com Николай Стайков и други.

“Никога не съм преставала да бъда журналистка, въпреки че се занимавам с журналистика от всички гледни точки, в момента и от другата страна. За този факултет съм мечтала, когато съм кандидатствала в него, защото беше предизвикателство да уча тук. Вярвам, че тук има истински и стойностни хора, от които можете да научите много. Желая ви да имате своите пристрастия и своите каузи, но да не забравяте, че като журналисти трябва да бъдете обективни “, каза пред студентите Ивет Добромирова. 

Ирен Филева заяви, че “Делян Пеевски направи едно добро и това е да създаде условия журналистите в България да станат солидарни помежду си. Хубаво е и вие да се научите на това. Трябва да бъдем и солидарни с истината, защото политиката е една лъжлива работа.”

Двама студенти прекараха нощта в зала 13 на факултета. Единият от тях в Стопанския факултет на СУ.

Окупацията във ФЖМК и Ректората продължава и днес и според студентите няма изглед скоро да приключи. 

Статията "Журналисти подкрепят протестиращия ФЖМК (снимки и видео)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Диана Найденова: Ще бъда настъпателна, но и искрена

Известната водеща се присъединява към емблемата в телевизионната публицистика

В Кнежа вярват, че Боевски е невинен, кръстили на него детска градина и не махнали името

Мистерията е огромна. Вдигна се шум, че е виновен за кокаина. Дадоха му тежка присъда - 9 години. От затвора няма излизане, докато не я изтърпи. И най-ненадейно долита в България свободен. Недоумяваме. Най-вероятно нормите в бразилското законодателство са други, иначе обяснение няма. Така тълкуват хора в Кнежа, родния град на Гълъбин Боевски. Мистерията е огромна. Вдигна се шум, че е виновен за кокаина. Дадоха му тежка присъда - 9 години. От затвора няма излизане, докато не я изтърпи. И най-ненадейно долита в България свободен. Недоумяваме. Най-вероятно нормите в бразилското законодателство са други, иначе обяснение няма. Така тълкуват хора в Кнежа, родния град на Гълъбин Боевски.

Днес да почерпят

Васил Василев, заместник-министър на културата в правителството на Пламен Орешарски, става на 37 г.

Димитър Барбуков, бизнесмен, строителен предприемач, 59 г.

Здравко Василев, скулптор, 56 г.

Иван Борисов, художник, 80 г.

Любомир Дреков, кмет на район "Лозенец" - София, 31 г.

Чл.-кор. проф. дтн Минчо Хаджийски, електроника, автомати Васил Василев, заместник-министър на културата в правителството на Пламен Орешарски, става на 37 г. Димитър Барбуков, бизнесмен, строителен предприемач, 59 г. Здравко Василев, скулптор, 56 г. Иван Борисов, художник, 80 г. Любомир Дреков, кмет на район "Лозенец" - София, 31 г. Чл.-кор. проф. дтн Минчо Хаджийски, електроника, автомати

Разпитват 15 министри на парламентарния контрол днес

/КРОСС/ Днес депутатите ще продължат да обсъждат и ще гласуват на второ четене промени в Закона за прилагане на Общите организации на пазарите на земеделски продукти на Европейския съюз. Във времето за парламентарен контрол на въпроси и питания ще отговарят вицепремиерите Зинаида Златанова и Цветлин Йовчев и министрите Данаил Папазов, Искра Михайлова, Анелия Клисарова, Петър Стоянович, Мариана Георгиева, Кристиан Вигенин, Петър Чобанов, Ангел Найденов, Драгомир Стойнев, Хасан Адемов, Иван Данов, Таня Андреева и Димитър Греков.

Студентската окупация става безсрочна

Няма да приключим окупацията на университета в петък, както се твърди. Протестът е безсрочен. Това обяви студентът от факултета по журналистика на СУ Борис Рангелов, който е прекарал нощта в университета.В момента в 272 зала в Ректората младите хора са се събрали и обсъждат как да продължат акцията си.

Отново погром върху каса на СКАТ

Салонът в Бургас - за втори път разбит

    


Откриват изложба на цветя в църква в София

„Цветята-символ на естетика и култура”  е името на изложбата, която ще бъде днес в София от 11:00 часа православна църква „Св. Николай Софийски” предаде „Фокус“ Събитието става реалност благодарение на проект „Декорация на религиозните храмове на територията на Район ‘Възраждане’”, с финансовата..... „Цветята-символ на естетика и култура” е името на изложбата, която ще бъде днес в София от 11:00 часа православна църква „Св. Николай Софийски” предаде „Фокус“ Събитието става реалност благодарение на проект „Декорация на религиозните храмове на територията на Район ‘Възраждане’”, с финансовата.....

МЗХ проверява "Напоителни системи"

/КРОСС/ Продължават финасовите проверки, които местните клонове на АДФИ и НАП извършват в „Напоителни системи" - клон Марица. По време на проверката се прави анализ и оценка на състоянието на клона и работата му. В зависимост от резултатите може да се наложат промени в ръководството, уточняват от Министерство на земеделието и храните(МЗХ). След приключване на проверките от финансовите институции, МЗХ ще направи и вътрешен одит на цялото дружество, съобщи "Дарик".  

Ангел Найденов недоволен от бюджета за отбрана

Винаги има нужда от повече средства, посочи военният министър

    


Село се сдоби с танк, иска и самолет

Пазарджишкото с. Бошуля си има вече танк. И то модел Т-72М. Бойната машина в момента е основното въоръжение на българските танкови войски и в над 40 армии по света. Тя е безвъзмездно дарена на Бошуля от МО. Вчера поставеният на специален постамент танк пред кметството на селото бе официално открит на пищно тържество. Пазарджишкото с. Бошуля си има вече танк. И то модел Т-72М. Бойната машина в момента е основното въоръжение на българските танкови войски и в над 40 армии по света. Тя е безвъзмездно дарена на Бошуля от МО. Вчера поставеният на специален постамент танк пред кметството на селото бе официално открит на пищно тържество.

Червените вземат партийния билет на проф. Близнашки

Преподавателят по конституционно право проф. Георги Близнашки може да остане без партиен билет на БСП. Тази събота на градската конференция на червените в София въпросът за членството му в Столетницата ще бъде повдигнат от соцдепутата Страхил Ангелов, който е и бивш шеф на район "Витоша".

Главният инспектор към ВСС подава оставка

Ана Караиванова, Снимка: БГНЕС

Главният инспектор към Инспектората на Висшия съдебен съвет Ана Караиванова е депозирала оставката си в деловодството на Народното събрание.

Това заяви самата тя при изказване в пленарна зала по време на обсъждане на Обобщение годишен доклад за дейността на ВСС за 2011 г.

“От няколко месеца оставам с впечатлението, че моето оставане на поста след изтичането на срока ще е еиднствената причина за евентуален негативен доклад на Европейската комисия. В тази връзка заявявам, че вече съм депозирала оставката си в деловодството на Народното събрание. Уважаеми депутати, оттам нататък нещата са във Ваши ръце”, заяви Ана Караиванова.

Новината за оставката на Караиванова идва, след като вчера вицепремиерът Златанова упрекна депутатите, че са събрали конституционно мнозинство за мораториума, но не и за да изберат нов главен инспектор към ВСС.

“Най-интересното е, че се събраха в конституционно мнозинство, все пак, в този парламент, въпреки многократните уверения към мен от други парламентарни групи, че това не е възможно. Лошото е, че е възможно по погрешна тема. Много по-добре би било темата на това мнозинство, което се събра, да бъде, например, изборът на главен съдебен инспектор”, коментира вчера Зинаида Златанова.

Мандатът на Караиванова изтече в началото на тази година, но и двата парламента, които се смениха от март досега, не успяха да постигнат консенсус по кандидатурата за нов главен инспектор. За избора на този пост е необходимо конституционно мнозинство в парламента, т. е.  най-малко 160 депутати.

В началото на октомври Съюзът на съдиите в България излезе с отворено писмо, в което предупреди, че протакането на избора за нов главен инспектор може да компрометира решенията на Висшия съдебен съвет.

Статията "Главният инспектор към ВСС подава оставка" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Ferrari готви пореден уникален модел

Той е дело на Ferrari Special Projects и вече премина през патентното ведомство

    


Диана Найденова отива при Кеворкян

Водещата става част от "Всяка неделя" по Нова телевизия

    


Лудогорец продължава без загуба в Лига Европа

/КРОСС/ Лудогорец продължава с отличното си представяне в европейските турнири. Българският шампион победи украинския Черноморец (Одеса) с 1:0 като гост в мач от груповата фаза на Лига Европа. Така тимът от Разград оглави класирането в групата с актив от 9 точки, като след него се нареждат съответно ПСВ с 4, Черноморец с 3 и Динамо (Загреб) с 1. Двубоят започна с превъзходство за домакините, които създадоха някои опасни положения, като единствено добрите намеси на вратаря Владо Стоянов запазиха нулев резултата. В края на първата част Лудогорец съумя да се възползва от една от малкото ситуации, които имаше и откри резултата. Точен бе Христо Златински, който вкара след груба грешка на вратаря. След почивката имаше интересни положения и пред двете врати, но българите издържаха и не допуснаха изравняване.

Окупацията на Софийския университет продължава безсрочно

Студентската окупация продължава. Инициативата е подкрепена и от 30 преподаватели от Софийски университет и Нов български университет, съобщиха студентите пред bTV.

„Няма да приключим окупацията на университета в петък, както се твърди. Протестът е безсрочен“. Това обяви студентът от факултета по журналистика на СУ Борис Рангелов, който е ... Студентската окупация продължава. Инициативата е подкрепена и от 30 преподаватели от Софийски университет и Нов български университет, съобщиха студентите пред bTV. „Няма да приключим окупацията на университета в петък, както се твърди. Протестът е безсрочен“. Това обяви студентът от факултета по журналистика на СУ Борис Рангелов, който е ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване