Българин на 70 години е арестуван в Италия за наркотрафик


Българин, за когото се твърди, че е на около 70 години, е бил арестуван в Италия за трафик на наркотици, съобщава италианският в. "Месаджеро". Той пристигнал с колата си с български регистрационен номер в италианския град Анкона от Гърция.

При проверка на слизане от ферибота митническите власти и полицията открили скрити в автомобила малко над 21 кг хероин. Според в. "Кориере адриатико" продадена на улицата дрогата би струвала 2 милиона евро.

ВМРО посочи още една причина за оставката на кабинета

Войводите са възмутени от подкрепата на Вигенин към Турция за ЕС

Андреева мисли да сезира прокуратурата заради Дянков

Причината са извадените около 1,5 млрд. лева от бюджета на НЗОК

    


Григор Димитров премина 1 млн. долара от наградни фондове през 2013 г.


Григор Димитров премина границата от 1 милион долара, спечелени от наградни фондове в рамките на един сезон.

Българският тенисист преодоля първия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Париж след трудна победа на французина Мишел Льодра. С този успех той заслужи 25 000 долара и вече има 1 024 527 долара, спечелени от турнирите през 2013 г.

Само през този сезон 22-годишният българин увеличи приходите си от наградни фондове два пъти. Той вече е спечелил 2.006 млн. долара от...

За Турция постигането на стандартите на ЕС е по-важно от членството, заяви министър


Турските граждани губят доверие в искреността на Европейския съюз, но вярват, че осъществяването на реформи от Турция е направило страната по-демократична и уважавана, заяви в интервю за ИТАР-ТАСС турският министър за ЕС Егемен Багъш, предаде БТА.

Въпреки осъществяването до момента на много важни реформи и решимостта на Турция да стане член на съюза, някои държави членки, водени от своята недалновидна съюзна политика, пречат на преговорния процес. Това основателно намалява доверието...

Зам.-министър Маринова ще присъства на юбилей на горското стопанство в Смолян

100-годишен юбилей  празнува днес Държавно горско стопанство „Смолян“.  В честванията ще се включи и заместник-министърът на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова, съобщиха от министерството. Тя ще присъства на тържествен концерт от 18:00 часа в Родопския драматичен театър „Николай Хайтов" . Преди това в Новия център в Смолян ще бъде открита паметна плоча.  Ще се проведе и  тържественото награждаване на победителите в областните конкурси за рисунка и есе на тема „Гората-зеленото злато на Родопите“.  ...

Почина бащата на Детския хор на БНР Христо Недялков

Почина акад. Христо Недялков, който е основател на Детския хор към БНР, съобщава БНР.

Общината ще помага на бездетни семейства във Варна

Иван Портних смята, че може да се заложат средства за поне един ин витро опит

    


И утре остава топло, в четвъртък застудява

Утре времето ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Ще остане топло за края на октомври с максимални температури между 20° и 25°, в София - около 22°. Малко по-ниски - 17°- 19° ще бъдат дневните температури по крайбрежието на морето, където ниската облачност ще се задържи през по-голямата част от деня. Такава е прогнозата за времето на Наци Утре времето ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Ще остане топло за края на октомври с максимални температури между 20° и 25°, в София - около 22°. Малко по-ниски - 17°- 19° ще бъдат дневните температури по крайбрежието на морето, където ниската облачност ще се задържи през по-голямата част от деня. Такава е прогнозата за времето на Наци

Алексей Петров е поискал дело срещу него за пране на пари да се прекрати


Бившата барета Алексей Петров е поискал делото срещу него за пране на пари и данъчни престъпления да бъде прекратено или внесено в съда, пише в. "24 часа". Информацията е потвърдена  от специализирания съд.

Петров е подсъдими за участие в организирана престъпна група за рекет и изнудване заедно с Антон Петров-Хамстера, Янко Попов, Кирил Топалов, Цеко Йорданов и Марчело Джотолов. Процесът се гледа в Софийски градски съд.

Според Наказателно-процесуалния кодекс ако някой е...

Почина авторът на "Над смълчаните полета" Христо Недялков

Акад. Христо Недялков, диригентът на Детския хор към Българското национално радио е починал, съобщиха от БНР.

 
Акад. Христо Недялков, диригентът на Детския хор към Българското национално радио е починал, съобщиха от БНР.
Акад. Христо Недялков, диригентът на Детския хор към Българското национално радио е починал, съобщиха от БНР.
Акад. Христо Недялков, диригентът на Детския хор към Българското национално радио е починал, съобщиха от БНР. Акад. Христо Недялков, диригентът на Детския хор към Българското национално радио е починал, съобщиха от БНР. Акад. Христо Недялков, диригентът на Детския хор към Българското национално радио е починал, съобщиха от БНР.

ДПС търси 12 подписа за сезиране на КС срещу мораториума за земята

Местан посочи, че смята за безпредметно да се обръща към „Атака“ и ГЕРБ, тъй като националистите са вносители, а от ГЕРБ „монолитно” са подкрепили решението по време на гласуването.

Фандъкова: Протестите не могат да бъдат спирани със забрани

"Младите хора са активни, протестите са процес, който не може и не бива да бъде спиран със забрани", коментира пред журналисти във вторник столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод окупацията на университети като форма на протест срещу правителството. По думите на кмета висшите учебни заведения са автономни институции, решенията за протести се вземат от академичните ръководства и студентските съвети. Най-важното според Фандъкова е да има диалог и да не се стига до насилие.   "В София много граждани имат възможност да упражнят демократичното си право на протест", посочи кметът. В центъра досега палатковите лагери бяха два, съгласувани със Столичната община - до паметника на Цар Освободител, сега има и нов - пред Президентството, отбеляза кметът Фандъкова. Затова и никакви упреци към общината вече не са уместни, каза тя, цитирана от БТА.   Стана ясно, че Столичната община спазва закона и се опитва да създаде такава организация, че гражданите да могат да изразяват своята гражданска позиция и в същото време да не се пречи на работата на хората в града, добави Фандъкова.

Дефектът в Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" е отстранен


В 9.28 ч. на 29 октомври 2013 г. Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" бе успешно включен в паралел с електроенергийната система на страната, съобщи пресцентърът на централата. 

Блокът беше пуснат на 26 октомври след планов ремонт, но поради дефект в дренажен тръбопровод на турбината той беше спрян в ранните часове на 28 октомври до отстраняване на проблема.

Блокът беше в планов годишен ремонт от 21 септември до 26 октомври. В рамките на престоя бяха изпълнени ремонтни дейности и...

Доктор Куин се развежда

Джейн Сиймор, известна най-вече като доктор Куин Лечителката, подаде документи за развод след 20-годишен брак.

Актрисата не желае вече да е госпожа Джеймс Кийч. Двамата се разделиха още през април.



























































Джейн Сиймор, известна най-вече като доктор Куин Лечителката, подаде документи за развод след 20-годишен брак. Актрисата не желае вече да е госпожа Джеймс Кийч. Двамата се разделиха още през април.

Пирогов: Рекетът на НЗОК ще ни фалира до януари

Националната здравна каса ни рекетира, скочиха от Пирогов.

195 хил. лв. месечно губи Онкоболницата във Варна заради недофинансиране

195 хил. лв. месечно губи Онкоболницата във Варна заради недофинансиране от Здравната каса. Това съобщи управителят за лечебното заведение доц. д-р Георги Кобаков. Заради липсата на плащания в пълен размер най-вероятно ще бъдат намалени възнагражденията на служителите в болницата.

В Русия обмислят да разрешат на съдени да участват на избори

Върховният съд в Москва отсъди, че закон от 2012 година

Залагат в бюджета 10 млн. лева за кадастрални карти

Обществените поръчки трябва да тръгнат след одобряването на бюджета, според строителния министър

    


Почина основателят на Детския радиохор акад. Христо Недялков


Основателят на Детския радиохор на БНР, негов художествен ръководител и главен диригент акад. Христо Недялков почина на 81 години, съобщи националната медия.

В негова памет на 30 октомври от 23 ч. радиото ще излъчи специално предаване, посветено на известния диригент.

Христо Недялков е роден на 1 септември 1932 г. в Дряново. Завършва "Хорово дирижиране" при проф. Георги Димитров и "Композиция" при професор Парашкев Хаджиев в Българската държавна консерватория. През втората...

Доктор Куин се развежда

Джейн Сиймор, известна най-вече като доктор Куин Лечителката, подаде документи за развод след 20-годишен брак.

Актрисата не желае вече да е госпожа Джеймс Кийч. Двамата се разделиха още през април.



























































Джейн Сиймор, известна най-вече като доктор Куин Лечителката, подаде документи за развод след 20-годишен брак. Актрисата не желае вече да е госпожа Джеймс Кийч. Двамата се разделиха още през април.

Тишев: Това изобщо не е краят!

Областният председател на БСП реагира остро на изявлението на народния представител от ГЕРБ Димитър Бойчев, че моментната политика на правителството е довела до края на развитието на Бургаска област. В писмо до медиите той нарече неговото изказване „стремеж за дезинформация на гражданите”. „Искам да уведомя народните представи...

Дарик търси следващите 40 млади лидери на България

Всеки ден в медиите ще прочетете напоителни истории за политици, депутати, бизнесмени, шоузвезди. Те присъстват по първите страници толкова често, че дори и малките деца знаят имената им наизуст. Но точно това ли са хората, които наистина имат значение? Точно това ли са българите, които биха ви вдъхновили с идеите и работата си? Това ли са хората, които създават нови работни места, впечатляват с предприемачески дух и показват бизнес креативност в трудни времена? Вече няколко месеца екипът на Дарик разработва популярното в много страни по света ...

Студенти:Подкрепяме колегите, но не и окупацията

Нямаме информация за стачкуващи студенти на територията на Тракийския университет, съобщи зам.-председателят на Студентския съвет към висшето училище в Стара Загора Иван Прокопиев. От 1 до 3 ноември ще се проведе конференция на Националното представителство на Студентските съвети, на която ще бъде обсъдена обща позиция. Окупация на местното висше учебно заведение няма, занятията протичат нормално, потвърди го и ректорът проф. Иван Станков още вчера. Ние подкрепяме идеята, че са необходими повече средства за образованието, подкрепяме и колегите,...

Д-р Тотев: Този цирк го играем вече трета година

Въпреки, че директорите на болници в областта са подписали анексите с Регионалната здравна каса, те не са подписали кредитните си известия. Това им дава право да претендират за недофинансираните 20% от касата и да си потърсят правата в съда, коментира пред Дарик заместник-директорът на старозагорската болница д-р Живко Желязков. „Ако бяхме подписали кредитните известия нямаше как да си да си търсим правата в съда, тъй като доброволно щяхме да се откажем от тези 20%", каза д-р Желязков. „Този цирк го играем вече трета година. Ако до 8 ноември дъ...

20-годишен загина при катастрофа край Шумен

Загубил управление над колата и се ударил в крайпътно дърво

    


Почина диригентът акад. Христо Недялков

Поклонението ще е на 1 ноември от 11 ч. в столичната църква "Св. Неделя"

Прибираме си Мария в България

Държавната агенция за закрила на детето ще предприеме необходимите действия за завръщане на намереното в семейство на гръцки роми в района на гръцкия град Лариса момиченце Мария, за което по безспорен начин бе доказано, че е дете на Сашка и Атанас Русеви от гр. Николаево.Това се казва в решение на агенцията.

Камион потроши 3-годишно момиченце

3-годишното момиченце Рафие Асенова бе пометено от камион на главната улица на плевенското село Дебово. Хлапето е настанено в тежко състояние в детската хирургия на университетската болница в Плевен. Лекарите са установили комоцио, черепно-мозъчна травма и имат съмнения за счупени прешлени.

Почина диригентът на детския радио хор акад. Недялков

Под негово ръководство хорът прави турнета в около 30 страни

Почина Христо Недялков

Акад. Христо Недялков, диригентът на Детския хор към Българското национално радио е починал, съобщиха от БНР.

 
Акад. Христо Недялков, диригентът на Детския хор към Българското национално радио е починал, съобщиха от БНР.
Акад. Христо Недялков, диригентът на Детския хор към Българското национално радио е починал, съобщиха от БНР.
Акад. Христо Недялков, диригентът на Детския хор към Българското национално радио е починал, съобщиха от БНР. Акад. Христо Недялков, диригентът на Детския хор към Българското национално радио е починал, съобщиха от БНР. Акад. Христо Недялков, диригентът на Детския хор към Българското национално радио е починал, съобщиха от БНР.

И утре ще е топло. в четвъртък ще прониква по-студен въздух

Утре времето ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Ще остане топло за края на октомври с максимални температури между 20° и 25°, в София - около 22°. Малко по-ниски - 17°- 19° ще бъдат дневните температури по крайбрежието на морето, където ниската облачност ще се задържи през по-голямата част от деня. Такава е прогнозата за времето на Наци Утре времето ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Ще остане топло за края на октомври с максимални температури между 20° и 25°, в София - около 22°. Малко по-ниски - 17°- 19° ще бъдат дневните температури по крайбрежието на морето, където ниската облачност ще се задържи през по-голямата част от деня. Такава е прогнозата за времето на Наци

"Синьо единство" подкрепя студентите

/КРОСС/ От ПП "Синьо единство" изразиха своята подкрепа към студентските протести. Чрез декларация от партията приветстваха демонстрациите на младите хора от Софийския университет, като начин за провеждане на публичен и прозрачен дебат по основните морални теми в обществото. От политическата партия заявиха, че именно младие хора са тези, които трябва да решат европейското бъдеще за страната ни.  Пълния текст на декларацията: ПП „Синьо единство" приветства искането на студентите, които окупираха СУ „Св. Климент Охридски", за провеждане на публичен и прозрачен дебат по основните морални теми в обществото. Дни наред чуваме, че принципно студентите са прави, но това не е нито времето, нито мястото, нито начинът. Ние от СЕ настояваме, че време не остана; че мястото за провеждане на наболели обществени дебати е именно университетът като духовно средище и че това е методът на младите- искрен и дързък. Смятаме, че най-важният дебат в обществото в момента е дебатът за отстояване на европейското настояще и бъдеще на България, за принципите и ценностите на европейския български човек, за цената на европейската цивилизационна ориентация на страната. Виждаме, че е нарушен единственият обществен консенсус на последните 15 години- консенсусът по отношение на демократичното европейско развитие на България

Празник на традициите в Джинот

Празник на традициите се проведе за трета поредна година в стралджанското село Джинот. Гости бяха Митко Андонов, кмет на общината, Атанаска Кабакова, председател на ОбС, Иван Георгиев и Мария Толева, зам.-кметове, Атанаска Христова, секретар, Георги Димитров, кметски наместник на селото. „Толкова малко село с толкова големи идеи! – започна приветствието си  Митко Андонов и добави - Духовният успех на Джинот акумулира енергията ни, създава комфорт за сетивата ни , усилва надеждата, че можем да бъдем силни и смели в постигане на целите. Този наро...

4 гласа не стигнаха на опозицията да обърне мнозинството в ОбС

Само 4 гласа не достигнаха на опозицията в местния парламент да приеме предложението на бившия кмет Славчо Атанасов, за намаляване на някои данъци в Пловдив. Точката не бе приета, защото опозицията събра само 22 гласа “за” от необходимите 26. „Против“ се обявиха 19 души, а четирима гласуваха с “въздържал се”. Гласуването стана в отсъствието на няколко съветника, чийто вот можеше да наклони везните срещу управляващите. Няколко часа по-рано кметът Иван Тотев уверено ...

Емил Гъргоров: Когато дойдохме в ЦСКА знаехме, че ще има забавяне на плащанията

Нападателят на ЦСКА Емил Гъргоров заяви, че при подписването на договора с клуба той и неговите колеги са били наясно, че ще има забавяне на плащанията в първите месеци. „Спекулациите трябва да спрат. Бяхме наясно какво е положението, но се надяваме декември-януари да има някаква по-сериозна яснота. Няма никакво напрежение по тази тема“, заяви Гъргоров, който бе избран на футболист на 13 кръг. Бадема даде пас и отбеляза гол в дербито срещу Левски и получи 8 гласа от 24-те гласували футболни специалисти. По 6 гласа получиха Армандо Ваюши и Марки...

Реал поиска обяснение от ФИФА за нападките на Блатер срещу Роналдо

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти коментира изказването на президента на ФИФА Сеп Блатер по адрес на нападателя на „белите“ Кристиано Роналдо. Блатер шокира футболния свят, като призова да се гласува за Лионел Меси в надпреварата за Златната топка и осмя звездата на Реал Кристиано Роналдо. Анчелоти заяви: „Нашият президент вече написа до ФИФА писмо, в което се иска обяснение за тези изказвания, които аз смятам за неуважителни по отношение на такъв професионалист, като Кристиано Роналдо. Аз съм напълно съгласен с това. Вече говорих ...

"Атака" - Перник се изказа срещу бежанците

Партия "Атака" - Перник е против бежанската вълна, която нахлува в страната. Това е становището на партията и национално ниво, каза председателят на "Атака" Румен Ваташки пред ZaPernik.com. 

Освен темата с бежанската вълна господин Ваташки засегна и проблема с мораториума за продажбата на българска земя на чужденци.

"Удължаването на мораториума върху купуването на земя от чужденци е едно от най - важните събития в българския...

Продължава

Брюксел ще ни проверява за харчове на европари за АЕЦ “Козлодуй”

Делегация от Комисията за бюджетен контрол на Европейския парламент ще посети АЕЦ "Козлодуй", за да провери как са усвоявани европейските средства за извеждане от експлоатация на затворените реактори, съобщи БНР. Представителите ще посетят и държавното предприятие "Радиоотпадъци", чийто изпълнителен директор Делян Петров подчерта, че това е поредната седма или осма проверка на евроинституции и че проверки се правят и от български институции.

Бежанец е намерен мъртъв недалеч от българо-македонската граница

Труп на бежанец е бил открит недалеч от българо-македонската граница край село Раненци, Кюстендилско. Това съобщиха от окръжната прокуратура в града.   Разследването сочи, че мъжът е бил в група от петима мъже говорещи на арабски. Те са пристигнали в село Раненци с две таксита през нощта срещу понеделник – 28 октомври. Оставени са на международния път за граничния пункт Гюешево.   Намереното удостоверение, издадено от Агенцията на бежанците, в починалия е на името на Семур Баур. Той е пребивал в центъра за бежанци в Пъстрогор, Хасковоско.   "Не може да се твърди, че е сириец или не, арабско говорящ е, на възраст 30-35 години", каза окръжният прокурор на Кюстендил Камен Пешев.   Следи от насилие по трупа не са открити. Назначена е аутопсия, за да се установят причините за смъртта на мъжа.   Не е ясно къде са останалите четирима от групата. Екипи на Гранична полиция претърсват района.   Полицаи предполагат, че търсените мъже вероятно не са сирийци, тъй като те не се крият, когато прекосят границата ни, а дори сами търсят съдействие.

Гамизов: Другарката Нора Стоичкова ми съобщи от екрана - спадам към графата гнусни хора

/КРОСС/ Тази сутрин разбрах, че спадам към графата гнусни хора, пише Стефан Гамизов във Фейсбук, в коментар на интервюто на Люба Кулезич с Нора Стичковапо Нова тв. Защо ли? Другарката Нора Стоичкова ми го съобщи от екрана, обяснява Гамизов. Протестите били гнусни. Все пак и аз подкрепям упорито тези протести, а чисто документално подписа ми стои под писмата до Столична община за първите демонстрации срещу правителството в неделите, две седмици преди да изберат Пеевски. Тогава Станишев гневен каза, че не можело да се прави протест срещу правителство 4 дни след избирането му. Но го направихме, макар после да се намесиха келешите на Костов, омазаха всичко и измъкнаха комунистите, както през 97'-ма. Но това вече не е важно. Нека да кажа нещо на този социопат, Нора Стоичкова: 1. Гнусно е да си социопат, все едно да си сериен убиец. Не случайно резултата от тоталната доминация на комунистическата ви банда в обществените и икономически отношения в България след 1989 година доведе до изчезването на 2 милиона и 500 хиляди българи. 2. Гнусно е да си паталогичен крадец, каквито сте всичките в бандата БСП-ДПС-Атака. Може и някой там да не краде, но с подкрепата си за кражбите се превръща в същото, в каквото се превръща всеки, който присъства на изнасилване и не прави нищо да го спре. В случая, бандата завзела властта с преврат изнасилва цялата българска нация, а подкрепящите тази банда се наслаждават на сцената с перверзно болшевишко удоволствие. 3

Клисарова: От студентите зависи дали ще има нулева учебна година

Проф. Анелия Клисарова, министър на образованието Снимка: Булфото, архив

Не бива да се допуска да има риск за нулева учебна година в университетите, но това зависи от студентите, заяви в Добрич министърът на образованието Анелия Клисарова, цитирана от Дарик.

По повод на разрастващия се студентски протест министърът коментира, че всеки млад човек има право и трябва да изразява гражданската си позиция.

„Нека да помислим правилно ли е това да се случва в университета? Защото има и много млади хора, които имат друга гражданска позиция, трябва да уважим и тяхната. Не бива образованието да бъде свързано с политиката, ако искаме да имаме добро образование”, заяви още тя.

Клисарова бе категорична, че стратегията за висше образование ще бъде дискутирана със студентите. Тя подчерта, че от особена важност е да се акцентира върху връзката между средното, висшето образование и бизнеса.

С директори на училища и детски градини от Добрич министърът обсъди проектозакона за училищното образование и предучилищното възпитание. Като най-сериозни проблеми в средното образование бяха очертани отпадането на учениците от училище и младежката безработица.

„Целта ни е да намалим отпадналите ученици до 11% до 2020 г.”, заяви образователният министър. В момента за България средно този процент е около 14%, но има региони, където той достига до 28%, информира още Клисарова. Усилията на министерството ще бъдат насочени и към засилване на професионалното образование и повишаване на функционалната грамотност на българските ученици.

Статията "Клисарова: От студентите зависи дали ще има нулева учебна година" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Новият Hyundai Genesis ще се предлага и в Европа

Луксозният седан ще се опита да надвие аналогичните модели на Audi, BMW и Mercedes

    


Студенти окупираха зала и в УНСС

Във второто най-голямо училище у нас с 20 000 студенти - Университета за национално и световно стопанство, около 50 души символично окупираха аудитория 4026, където лекция трябваше да изнесе Румен Гечев, депутат от „Коалиция за България”. Той обаче не се яви пред студентите. Младежите заявиха, че не знаят как точно ще протече окупацията им в следващите дни и дали тя ще е денонощна, но в декларация, която разпространиха, посочват, че подкрепят колегите си от Софийския университет и настояват за незабавна оставка на правителството. Студентите, ок...

ДПС търси подкрепа от БСП за сезиране на КС по казуса с мораториума за земята

Парламентарната група на ДПС е събрала подписи от всичките си 36 народни представители за сезиране на Конституционния съд. Причината е приетото от Народното събрание за удължаване на мораториума за забрана на купуването на земеделска земя от чужденци. От ДПС ще потърсят и подкрепата на депутатите от БСП. Парламентарната група на ДПС вече изпълни политическия си ангажимент да се обърне с искане към Конституционния съд за отмяна на мораториума за купуване на земя от граждани на Европейския съюз, каза лидерът на партията Лютви Местан. ДПС са с кат...

Обновен е операционният блок на неврохирургията в “Софиямед”

Най-модерното лечебно заведение в страната - МБАЛ “Софиямед”, вече разполага с обновен операционен блок в отделението по неврохирургия. Така операционните зали в корпуса стават две, което според завеждащия отделението д-р Емил Кръстев ще позволи на екипа да извършва оперативните интервенции без времево натоварване.Новият операционен блок ... Най-модерното лечебно заведение в страната - МБАЛ “Софиямед”, вече разполага с обновен операционен блок в отделението по неврохирургия. Така операционните зали в корпуса стават две, което според завеждащия отделението д-р Емил Кръстев ще позволи на екипа да извършва оперативните интервенции без времево натоварване.Новият операционен блок ...

50 Cent се размина със затвора след побоя над приятелката му

Получи 3 години пробация и месец обществено полезен труд

    


ВМРО обвини Вигенин за подкрепата към Турция

/КРОСС/ Към причините за оставката на настоящото правителство, според ВМРО, се добави още една - външният министър Вигенин изрази подкрепа от името на България за членството на Турция в Европейския съюз. Преди дни, по време на среща с колегата си от турска страна - скандалният неоосманист професор Давутоглу, Вигенин изказа задоволство от напредването на преговорния процес на Турция към Европейския съюз. Така Вигенин от името на новата „тройна коалиция", с участието на ДПС и „Атака", на практика продължи печално известната политика на външния министър на ГЕРБ Николай Младенов. През пролетта явно трябва да има избори 3 в 1: за евродепутати, за парламент и за президент. Защото и двете институции ден след ден пропиляват и малкото останало им доверие, е позицията на ВМРО. Мнението на 330 000 български граждани е на път да бъде пренебрегнато в името на едно ръкостискане, се казва още в позицията на ВМРО, която припомня, че внесената от партията през 2010 г. първа по рода си подписка с искане за национален референдум по турското еврочленство - остана без решение от народното събрание. Кристиян Вигенин тихомълком подаде десница на турския си колега Ахмет Давутоглу и изрече съдбоносното „да" за присъединяването на многомилионната ни съседка към европейското семейство. „Доволни сме от решението за отваряне на преговорна глава №22", обяви сякаш личното си мнение министърът

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване