Празник на мармаладите организира ГЕРБ в павликенското село Димча

В истински фестивал на домашните сладка се превърна организираният от структурата на ГЕРБ в павликенското село Димча „Мармаладен празник”. Около 15 домакинства се включиха в този совеобразен преглед на сладките домашни изкушения. Близо 20 вида мармалади и конфитюри бяха предоставени на вниманието на журито и за дегустация на публиката. Общинските съветници от ГЕРБ в Павликени Марияна Добрева и Илийка Иванова се нагърбиха с нелеката задача да журират и да изберат най-сполучливите мармалади. Победителките, класирали се на първите три места, получ...

Медицинският университет организира "студентски референдум" за окупациите

Студентският съвет към Медицински университет в София ще организира провеждането на „студентски референдум", в който студентите да изразят свободно и ясно своето мнение, отговаряйки на въпроса „За или против окупациите на университети сте като форма на протест?". На този въпрос студентите ще имат два варианта за отговор - „ЗА" или „ПРОТИВ", съобщиха от Студентския съвет. "Студентският референдум" ще се проведе утре от 14:00 до 16:30 ч. и на 31 октомври от 09:00 до 16:00 ч. Места за гласуване са Предклиничнят учебен център, етаж 1 - до входа; Де...

Как да си направим смартфон?

Технологичната компания Motorola представи своя нов проект - Project Ara. Това е инициатива с отворен код, която цели „да направи за хардуера това,...

Как да си направим смарфон?

Технологичната компания Motorola представи своя нов проект - Project Ara, инициатива с отворен код, която цели „да направи за хардуера това, което...

Сомалийските пирати се страхуват от хитовете на Бритни Спиърс

Морските капитани, които водят непрестанна битка с пиратите край Африка, използват ново нетипично оръжие, съобщават от британското издание „Мирор“....

Приложението Lyft е на път да направи революция в придвижването из града

Средната цена за превоз в градовете в САЩ е около 10 долара

    


Кулата в Пиза се изправя

Преди проекта за стабилизирането й 56-метровата кула в Пиза се накланяше с повече от милиметър всяка година

В периферията на ЕС

Решението на Народното събрание за удължаване на мораториума върху продажбата на земеделска земя на физически лица, граждани на ЕС, открои нова линия на политическо противопоставяне. Подкрепата, която “Атака” получи от ГЕРБ и БСП, предизвика разнопосочни коментари в България, но почти еднозначна реакция от европейските партии. 
В навечерието на и Решението на Народното събрание за удължаване на мораториума върху продажбата на земеделска земя на физически лица, граждани на ЕС, открои нова линия на политическо противопоставяне. Подкрепата, която “Атака” получи от ГЕРБ и БСП, предизвика разнопосочни коментари в България, но почти еднозначна реакция от европейските партии. В навечерието на и

Няколко са случаите на отравяне с метанол от началото на годината във Варна

Няколко са случаите на отравяне с метанол от началото на годината във Варна. Това каза за Радио „Фокус” – Варна доц. Петко Маринов от клиниката по Токсикология към Военноморска болница – Варна. Той посочи, че почти винаги случаите завършват фатално, тъй като това е силно токсичен елемент, а освен това пациентите търсят лекарска помощ прекалено късно.

Окупираха залата на депутата Румен Гечев в УНСС (видео)

УНСС - студентски протест - 29 октомври 2013 . Снимка: Николаос-Теодорос Цитиридис Днес и УНСС се включи в студентските протести. Снимка: Николаос-Теодорос Цитиридис Днес и УНСС се включи в студентските протести. Снимка: Николаос-Теодорос Цитиридис Днес и УНСС се включи в студентските протести. Снимка: Николаос-Теодорос Цитиридис Днес и УНСС се включи в студентските протести. Снимка: Николаос-Теодорос Цитиридис

Над  сто студенти се събраха в УНСС днес преди обед, за да подкрепят протеста на колегите си от Софийския университет. С прочетена декларация пред централния вход на сградата те изразиха пдокрепата си и издигнаха същите искания: оставка на кабинета “Орешарски”, разпускане на парламента и насрочване на нови избори.

Малко след 12  над сто студенти се качиха на четвъртия етаж на университета и застанаха пред зала 4026. Тя бе подбрана специално, защото от 13 ч. в нея трябваше да се проведе лекция на депутата от БСП и преподавател в УНСС Румен Гечев.

Десетина минути преди 13 ч. жена залепи на вратата на 4026  съобщение, в което се казва, че той днес няма да присъства на лекцията заради парламентарното заседание. 

Въпреки това студентите влязоха в 4026, където приключваше лекция по човешки ресурси при проф. Казаков, и окупираха залата. Професорът прекрати занятието и обяви, че подкрепя протеста на студентите, но не в тази му форма.

В момента вратите на залата са затворени, вътре има около 40 студенти, а медии не се допускат.

 В останалата част от учебния комплекс занятията се провеждат по обичайния си график.


Video streaming by Ustream

Статията "Окупираха залата на депутата Румен Гечев в УНСС (видео)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Окупираха залата на депутата Румен Гечев в УНСС

Окупация в УНСС

Над  сто студенти се събраха в УНСС днес преди обед, за да подкрепят протеста на колегите си от Софийския университет. С прочетена декларация пред централния вход на сградата те изразиха пдокрепата си и издигнаха същите искания: оставка на кабинета “Орешарски”, разпускане на парламента и насрочване на нови избори.

Малко след 12  над сто студентисе качиха на четвъртия етаж на университета и застанаха пред зала 4026. Тя бе подбрана специално, защото от 13 ч в нея трябваше да се проведе лекция на депутата от БСП и преподавател в УНСС Румен Гечев.

Десетина минути преди 13 ч жена залепи на вратата на 4026  съобщение, в което се казва, че той днес няма да присъства на лекцияра заради парламентарното заседание. 

Въпреки това студентите влязоха в 4026, където приключваше лекция по човешки ресурси при проф. Казаков, и окупираха залата. Професорът прекрати занятието и обяви, че подкрепя протеста на студентите, но не в тази му форма.

В момента вратите на залата са затворени, вътре има около 40 студенти, а медии не се допускат.

 В останалата част от учебния комплекс занятията се провеждат по обичайния си график.

Очаквайте подробности. 

Статията "Окупираха залата на депутата Румен Гечев в УНСС" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Откриват подводен жп тунел на Босфора

Тунелът, който е с 1.4 километра дължина, струва 4 милиарда долара

И НИЕ искат отговори от Тотев

Пловдив/КРОСС/ Общинските съветници от ПП "Национален Идеал за Единство" в Пловдив излязоха с декларация във връзка със самопризнанията на Иван Тотев, че в ОБС-Пловдив се вкарват целенасочено „брутално незаконни решения", в която настояват "незабавно Иван Тотев да отговори тук и сега, кои са тези решения, кога са вкарвани и какъв е бил способът да бъдат въвеждани в заблуждение общинските съветници". Свидетели сме на безпрецедентен случай на самопризнание, какъвто не съществува в цялата нова история на Република България. Свидетели сме на дълбоко принизяване на институцията Общински съвет, оправомощена от Конституцията на Република България, с което се принизява и ерозира институцията кмет на община Пловдив, пишат в декларацията от НИЕ. За всички ни е ясно, че управлението на Иван Тотев е заченато в порок, с фалшифициране на изборни резултати и купуване на гласове, такава е и практиката на управление вече две години в община Пловдив, еманация на което е самопризнанието на Иван Тотев. Община Пловдив се управлява в тясно партиен интерес и в частен интерес на малцина, а не в интерес на гражданите на община Пловдив и най-вече в нарушение на клетвата, която всеки кмет и общински съветник полага в началото на мандата си

Обама нареди разследване заради скандала с подслушването

Барак Обама Снимка: EPA/БГНЕС

Американският президент Барак Обама нареди проверка в Агенцията за национална сигурност заради скандала с подслушването, съобщи Ей Би Си.

Тази проверка е необходима, за да се покаже, че електронното разузнаване в рамките на службата е под необходимия контрол, посочи Обама.

Операциите в сферата на националната сигурност служат на това да се гарантира, че нищо не заплашва американците и че аз вземам правилни решения, коментира той.

Аз съм краен потребител на информацията от разузнаването. Освен да събират такава информация тези операции засягат и широк кръг други въпроси, допълни Обама.

Ние определяме курса на разузнавателните агенции, но през последните години те увеличиха много потенциала си и разшириха дейността си. Затова се налага тази проверка – дали правят нещо, само защото могат да го направят, коментира американският президент.

Ще проверим щателно как работят разузнавателните ни служби в чужбина. Има много строги правила какво можем да правим в САЩ и след разкриването на информация от Едуард Сноудън се появиха редица въпроси, допълни Обама.

От изказването на президента не става ясно дали Обама е бил наясно, че Агенцията е подслушвала милиони хора в Европа и САЩ, след които и държавни лидери. 

Статията "Обама нареди разследване заради скандала с подслушването" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Нова номинация за „Добрия самарянин 2013”

Сдружение „Самаряни" получи петата номинация за годишните награди „Добрият Самарянин". Тя е изпратена от Рилка Иванова, директор на дом за деца, лишени от родителска грижа „Теофано Попова" в Стара Загора. Директорът на дома номинира двадесет души-доброволци от „аботна група за България" с ръководител Бери Хаверкамп. Преди 5 години те правят проучване и решават да подкрепят дома за деца, лишени от родителска грижа (ДДЛРГ) - „Теофано Попова" в град Стара Загора. По това време домът се намира в тежко състояние - има крещяща нужда от ремонт, покри...

Президентът: Мога ли да отзова назначените от мен съдии в КС!

Росен Плевнелиев коментира мотивите си по казуса "Пеевски"

    


Бюджет 2014 - напрегнат, но реалистичен

Бюджет 2014 е напрегнат, но реалистичен, коментира на влизане в Министерски съвет Васил Велев от Асоциацията за индустриален капитал в България. Според него нямало да се стигне до прекрояване.

Разрешават спора "за и против окупацията" с референдум

/КРОСС/ В разгара на спора "за и против окупацията" Изпълнителният съвет на Студентски съвет към Медицински университет - София реши да рганизира провеждането на „студентски референдум", в който студентите на Медицинския университет - София да изразят свободно и ясно своето мнение, отговаряйки на въпроса „За или против окупациите на университети сте като форма на протест?". На този въпрос студентите ще имат възможност само за два, но категорични отговора - „ЗА" или „ПРОТИВ". „Студентският референдум" ще се проведе на 30 и 31 октомври, съответно от 14:00 до 16:30 ч. и от 09:00 до 16:00 ч. на няколко места: Предклиничен учебен център, етаж 1 - до входа; Деканат на Медицински факултет (Майчин дом), етаж 2; Факултет по дентална медицина, етаж 1 - до входа; Фармацевтичен факултет, етаж 1 - до входа; Медицински колеж ''Йорданка Филаретова'', етаж 1 - до входа; ИСУЛ „Царица Йоанна", срещу 8-ма и 9-та учебна зала. Всеки студент, който иска да гласува в ''студентския референдум'' трябва да представи студентски книжка или друг документ, доказващ, че е учащ в Медицински университет - София, както и да проведе публично броене, на което са поканени всички журналисти от всички заинтересовани медии, на 01.11.13г. /петък/ - Ден на народните будители - от 10:30ч. пред стълбите на Предклиничен учебен център /ул. Здраве/

Garanti Koza WTA Турнир на шампионките в подкрепа на УНИЦЕФ България

Garanti Koza WTA Турнир на шампионките и Българската федерация по тенис обявиха своята подкрепа към УНИЦЕФ България. Специални видеоклипове, подкрепящи редовното дарителство „БЛАГОДЕТЕЛ“ ще се излъчват по време на мачовете от турнира в ефира на БНТ. По време на състезанието, което ще се проведе от 29 октомври до 3 ноември 2013 г. в зала „Арена Армеец” в София, доброволци на УНИЦЕФ ще дават на зрителите в залата повече информация за проектите на организацията и подробности как могат да даряват месечно през мобилния си телефон. Българската федерация по тенис за втора поредна година посреща световния тенис елит в Garanti Koza WTA Турнир на шампионките. Четири от състезателките в световния тенис топ 20, включително бившата номер 1 в света Ана Иванович, както и българ...

Безплатни ателиета по рисуване и фотография в Софийска художествена галерия

Стартираха програмите на Фондация Easyart Изкуство за малките и Фотография за малките в Софийска градска художествена галерия, които дава възможност на децата да рисуват, снимат и да се забавляват, по един непринуден начин да се запознаят с произведенията на изкуството в галерията. Занятията по рисуване се провеждат всяка събота от 11.00 ч., а по фотография от 15.30 ч. Актуална информация винаги можете да откриете на нашия facebook профил: https://www.facebook.com/pages/Easyart-Bulgaria/153399914770188. Детските програми са със свободен достъп, което има за цел да превърне музеите в лесно достъпно и привлекателно място, както за децата така и за техните родители. Двете ателиета са спонсорирани от Фондация Америка за България, като благодарение на това те са напълно безплатни за всички...

"Рейндж Роувър" ще има удължена версия за първи път в историята си


Луксозният всъдеход "Рейндж Роувър" за първи път в двадесет годишната си история ще има удължена версия. Тя ще дебютира на автосалона в Дубай в началото на следващия месец.

"Рейндж Роувър" L е с 14 см по-дълг от базовата версия (до 5.14 см). Задните седалки са амфитеатрално разположени, а облегалките им се накланят с 10 градуса повече от на стандартната модификация.

Като стандартно оборудване в дългата база се предлагат панорамен покрив, електронни странични щори и...

Тристранката се зае с проекта за Бюджет 2014

Заседанието започна с 25 минути закъснение

Кольо Парамов: 22% са лошите кредити

При банките трябва да се пипа с бели ръкавици. Има нужда от промяна, тя трябва да стане много внимателно, защото в момента имаме лоши кредити в размер на около 9 милиарда лева или 22% от всички отпуснати. Това каза пред Нова телевизия икономистът Кольо Парамов. 

"Законодателните промени трябва да са изработени от банкови експерти, иначе може да При банките трябва да се пипа с бели ръкавици. Има нужда от промяна, тя трябва да стане много внимателно, защото в момента имаме лоши кредити в размер на около 9 милиарда лева или 22% от всички отпуснати. Това каза пред Нова телевизия икономистът Кольо Парамов. "Законодателните промени трябва да са изработени от банкови експерти, иначе може да

Обраха централната банка на Либия

Десет въоръжени мъже откраднаха 54 милиона долара от либийската централна банка. Нападателите препречили пътя на микробуса на банката, в който имало либийски динари и чужда валута.

Унгария регистрира най-ниската безработица от 4 години

Унгарската безработица намаля до 9,8% в периода от юли до септември, което е най-ниското равнище за последните четири години.

Засякоха водач с 5 нарушения

Полицаи засякоха пиян водач с крадена дървесина и без табели на превозното средство. 37-годишният водач Н.Н. бил спрян за проверка по обед в село Добруша. Мъжът управлявал трактор „Беларус“ без регистрационни номера. В прикаченото ремарке служителите на реда открили нарязани сурови дърва за огрев без контролна горска марка и без документ,  удостоверяващ произхода им. Водачът бил тестван за алкохол и уредът отчел 1,47 промила алкохол в издишания въздух. Освен всичко това се оказало, че мъжът бил и неправоспособен....

Мъглата в случая „Боевски” измести моралния принцип „престъпление-наказание”

Мъглата в случая „Боевски”, която падна след изненадващото прибиране на олимпийския шампион в България, осъден за наркотрафик в Бразилия, измести назад моралната взаимовръзка „престъпление-наказание”. Това стана ясно от коментара на Христо Христев - преподавател по международно право и наказателно право на ЕС, в „Тази сутрин”.

Трябва ли да гледаме на САЩ като на развиващ се пазар?

Повечето фактори подкрепят статута им на развита икономика, но някои анализатори смятат, че в бъдеще това може да се промени

    


Настаняват малката Мария в дом у нас

Социалните работници ще я чакат на границата

    


Американски "бръмбари за подслушване" и в Атина

Твърди се още, че от 80 такива съоръжения по света, 19 били в европейски столици, а от тях само три в Москва, Виена и Атина били снабдени с дистанционно управление

Кольо Парамов: Лошите кредити са около 9 милиарда лева

При банките трябва да се пипа с бели ръкавици. Има нужда от промяна, тя трябва да стане много внимателно, защото в момента имаме лоши кредити в размер на около 9 милиарда лева или 22% от всички отпуснати. Това каза пред Нова телевизия икономистът Кольо Парамов. 

При банките трябва да се пипа с бели ръкавици. Има нужда от промяна, тя трябва да стане много внимателно, защото в момента имаме лоши кредити в размер на около 9 милиарда лева или 22% от всички отпуснати. Това каза пред Нова телевизия икономистът Кольо Парамов. "Законодателните промени трябва да са изработени от банкови експерти, иначе може да

Костич: Очаквам утре да изиграем най-добрия си мач до момента

Старши треньорът на Лукойл Академик Оливер Костич заяви, че очаква гостуването на Пинар Кършияка да е най-добрият мач, който тимът му е изиграл до момента. „Студентите“ започнаха с две поражения в Еврокъп, и сега им предстои много тежка визита в Турция. Мачът е от 20 часа българско време в сряда. „Играем с отбора, който до момента показва най-добра форма. Отбор, който се намира в добра серия, въпреки че загубиха последния си мач от Ефес, но това е нещо различно. Играят много атакуващ баскетбол, бележат по 90 точки средно на мач, имат страхотни ...

Пребиха фелдшер от Спешна помощ

Мъж от село Mадара пребил фелдшер от шуменския Център за спешна медицинска помощ. Инцидентът е станал снощи около 22.00 часа в сградата на МБАЛ, предаде кореспондентът на БГНЕС от Шумен.

Model T и други легенди от марката Ford в изложба в НИМ

/КРОСС/ На 30 ноември от 13.00 ч. във фоайето на Националния исторически музей /НИМ/ ще бъде открита временната изложба „Хенри Форд - живот и наследство", по случай 150 години от рождението му. В изложбата ще бъдат представени най-голямото лично постижение на Хенри Форд - автомобилът на ХХ век - Model T, други легендарни модели с марката Ford, както и мъдри мисли от книгата му „Моят живот и моите успехи". Изложбата ще бъде в НИМ до средата на януари 2014 г.  

90 протестиращи са арестувани при сблъсъци в Сао Пауло

Полицията в най-големия бразилски град - Сао Пауло - съобщи, че е арестувала близо 90 души при демонстрации, придружени от изблици на насилие, след като полицията уби 17-годишен младеж, предаде Асошиейтед прес. Това е поредна нощ на протести в Бразилия и докато мащабът на демонстрациите намалява, то насилието нараства. Най-малко пет автобуса на градския транспорт и три влекача бяха запалени от протестиращите в Сао Пауло късно в понеделник. Полицията съобщи, че няколко групи - предимно от младежи - са плячкосвали магазини. Основна магистрала сев...

БСП извика на помощ червени студенти в парламента

Вероника Делибалтова и Ивайло Лилов, Снимка: БГНЕС, Архив

Студенти от младежкото обединение към БСП пристигнаха в парламента, за да подкрепят любимата партия и да заклеймят окупацията в Ректората.

За да изрази мнението на младите социалисти, пред медиите застана зам.-председателят на организацията Вероника Делибалтова. Тя изнесе кратка реч за истинските проблеми на образованието. По думите й случващото се в момента в Ректората е “истерия”, която не изкарва на дневен ред истинските проблеми на образованието. Според Делибалтова по-основателен повод за протест е имало през 2010 г., когато семестриалните такси на студентите бяха увеличени, а в Студентски град нямаше вода.

Младата социалистка изтъкна, че истинските проблеми в образователната сфера са въпросите, свързани с конкурентоспособността на образованието и неговата модернизация.

Делибалтова се оплака, че й предстои държавен изпит, а окупаторите, които “грубо са сложили вериги” на Ректората, й пречат да се подготви.

OFFNews публикува дословно цялото обръщение на Вероника Делибалтова.

Исkам да започна с това, че аз също съм студент. Завърших семестриално и се подготвям за държавни изпити. Сегашната ситуация пречи на подготовката ми за държавния изпит.

Последните действия на групата студенти, нарекли себе си “окупатори”, всъщност издигна политически искания на територията на академичната общност в Ректората на СУ, което погазва принципите на автономност, академична свобода и академично самоуправление. Политиката в университетите е забранена.

Използването на Ректората за изразяване на политически искания не само спира занятията на сегашните ми колеги, но поставя под въпрос и цялата академична година. Нека си зададем въпроса: Това за кого е добро -за студентите или за образованието? Ако днес затваряме университети и утре почнем да затваряме болници, и лекарите спрат да работят, това хуманно ли ще бъде?

Вярно е, че през изминалия мандат проблемите в образованието се задълбочиха. В периода 2009-2013 г. парите за образование бяха орязани с 30%. 2010 г. хиляди колеги излязохме пред Народното събрание, където ни посрещна г-жа Цачева. Кой от проблемите бе решен?

Колко от вас са ходили в Студентски град? Знаете ли как живеят студентите? Трима души в 20 квадрата. Аз самата съм живяла 4 години на общежитие. Остават нерешени проблемите.

Проблемите за младежкото обединение, които трябва да бъдат поставени, са всъщност: Конкурентоспособно ли е образованието, отговаря ли на икономическата реалност, модернизирано ли е достатъчно, осигурява ли преход от учене към първа работа. На година излизат хиляди юристи. Какво правим с техническото образование? А качеството? А цената? А заплатите, които получават докторантите? Един докторант получава 500 лв., за какво могат да му стигат те?

Хората, които окупираха университета, не са представители на всички студенти. В България има 250 000 студенти, могат ли 300 човека да изразят волята им и толкова грубо да сложат вериги, и да ни спрат да влизаме в университета?

Ние търсим реален диалог. От тази трибуна искаме да ви споделим, че в най-кратки срокове ще потърсим министъра на образованието, за да организира дебат по въпросите, които  поставихме и са истинските проблеми на студентите.

2010 г., когато протестирахме пред Народното събрание, исканията на по-голямата част на студентите в СУ бяха свързани с изработване на нова стратегия на висшето образование, връщане на нивата на субсидиране от 2009 г. насам и създаване на нова стратегия за науката. Надявам се тогавашните искания, които наистина бяха автентични. 2010 г. наистина пострадахме – увеличиха ни се таксите, беше спряна топлата вода в Студентски град два месеца. Радвам се, че след цялата тази истерия, която се случва в Ректората, образованието наистина ще се превърне в основна тема на вас, медиите. Образованието трябва да бъде обединител за всички българи, то не може да има политически цвят, защото е национален приоритет, а националният приоритет не може да има четиригодишен мандат.

Статията "БСП извика на помощ червени студенти в парламента" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Фаворитът Франк Рибери има 22-ма конкуренти за "Златната топка"


ФИФА обяви списък с 23-ма футболисти, които ще се борят за "Златната топка", а наградата ще бъде връчена на традиционната гала на 13 януари в Цюрих.

Определяният като основен фаворит нападател на "Байерн" Франк Рибери ще се конкурира с традиционните претенденти за най-престижния индивидуален приз във футбола Лионел Меси и Кристиано Роналдо. В списъка попада и най-скъпият футболист в света Гарет Бейл.

Нападателят на "Барселона" Меси спечели наградата в последните четири...

CNN: Николаево - порутено циганско село от България

В репортаж от българския град Николаево американският телевизионен канал Си Ен Ен показва условията, при които живее семейството на "русия ангел" Мария и прави извод за причините довели до нещастната й съдба.

Американец се хвърли в пожар, за да спаси бирата си

Американец, страдащ от алкохолна зависимост, се хвърли в пожар, за да спаси... няколко кутийки бира. Домът на Уолтър Серпит от Джорджия пламнал като факла вследствие на взривен бойлер. Мъжът първо се уверил, че всичките обитатели на къщата - шестима възрастни и две деца - са в безопасност. След това влязъл храбро в пламъците, за да изнесе складираната бира, пише БГНЕС. Като по чудо, Серпит не е пострадал. Дошлите на място пожарникари били втрещени от постъпката на Серпит. Но не и съседите му. "Нормално. Той е алкохолик...

Morcheeba се завръщат у нас с концерт

Гостуването на триото е част от европейското им турне

    


Бунтът в Алма Матер


"Дневник" препечатва мненията на политолога Първан Симеонов, юриста Александър Кашъмов от програма "Достъп до информация", културолога проф. Ивайло Дичев за студентските протести от "Дойче веле"

"Протестът на студентите е израз на дързостта на едно ново поколение, че желаната промяна в страната може да се случи само с действия, в това число и със студентски окупации. Всъщност цялата 2013-та е един вид "учебна" за израстването на гражданското самосъзнание на българите", е мнението на...

Георги Стаменов и Даниела Дженева са новите зам.-председатели на ОбС

Общинските съветници от ГЕРБ Георги Стаменов и Даниела Дженева бяха избрани за зам.-председатели на Общинския съвет. Те влизат на мястото на Димитър Цветков, който напусна ГЕРБ и Руси Панчев от Атака, който се оттегли още през месец май. По този начин ГЕРБ има с един повече зам.-председатели, от преди от общо петима. Предложението бе прието с 27 гласа "за", и по двама "против" и "въздържал се"....

Бум в продажбата на велосипеди у нас

През 2012 година продадените велосипеди в България бележат бум, като достигат 62 хиляди, при това само от официалните регистрирани търговци, сочат данни на Асоциацията на европейските производители на велосипеди Colibi. Този брой е около три пъти по-висок от продадените в страната автомобили.

Медицинският университет организира референдум за или против окупацията

За или против окупациите на университети сте като форма на протест?.

Китайската централна банка влива нови пари в икономиката

Финансовата инжекция облекчи паричния пазар, но основен лихвен процент бе повишен

    


Софиянци погребват близките си по родните места, било по-евтино

Софиянци все по-често погребват близките си по родните места. Това е една от причините с 10% да намалеят траурните ритуали в столицата от началото на годината, научи Софиянци все по-често погребват близките си по родните места. Това е една от причините с 10% да намалеят траурните ритуали в столицата от началото на годината, научи "24 часа". "Става въпрос за около 1500 погребения по-малко. Тенденцията отчитат траурни агенции. Освен по-ниската смъртност вероятно сред причините е, че наследниците решават да

Първо място за танц на поморийки в стил Белиденс

Жанина Гуджукова и Ивелина Маркова от гр. Поморие спечелиха І-во място с танца “Амира” в стил Белиденс * дует – Сеньори на Националната танцова спартакиада за купа “Търновска царица”. Тя се състоя на 26 и 27 октомври 2013 в гр. Велико Търново и е  организирана от Българска Федерация по Спортни Танцови Дисциплини. Над 350 танца се състезаваха в над 15 стила, оценявани от специалисти, доказали се в танцовото и сценично изкуство в България и чужбина, съобщиха от Читалище” Просвета 1888″.

Подслушвателните антени на NSA и в Атина

Според предоставен от Едуард Сноудън документ, в гръцката столица е инсталирано оборудване, което може да се управлява дистантно, без да е необходимо присъствие на персонал.

прочети повече

Украйна дължи над 880 млн. долара за руски газ

Руската газова компания „Газпром" обвини Украйна, че не й е изплатила 882 милиона долара за доставения руски газ, предаде АФП. „Крайно притеснени сме от настоящото положение, в което се намират плащанията за руския газ от Украйна", заяви президентът на руския гигант Алексей Милер. Той обясни, че Русия е дала на Украйна отсрочка за плащането на газовите доставки за август, но подчерта, че срокът е изтекъл на 1 октомври, пише Фокус. „Ситуацията е много сериозна, тъй като договорът предвижда в случай на нарушение на условията по плащанията пре...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване