Гришо с фантастичен обрат на старта в Париж

Българинът победи французинa Микаел Льодра в трисетов мач

    

Ще ограничават покупката на земя от чужденци по датски модел

Агроминистърът Димитър Греков предлага различни варианти, които да заменят мораториума

    


Apple очете 37.47 млрд. долара постъпления за последните три месеца

Приходите на технологичния гигант Apple продължават да растат, но печалбата се свива за трето поредно тримесечие, показват финансовите резултати на дружеството, които бяха обявени късно снощи.

Постъпленията на компанията през последните три месеца на фискалната година са 37.47 млрд. долара, в сравнение с 35.97 млрд. през същия период предходната Приходите на технологичния гигант Apple продължават да растат, но печалбата се свива за трето поредно тримесечие, показват финансовите резултати на дружеството, които бяха обявени късно снощи. Постъпленията на компанията през последните три месеца на фискалната година са 37.47 млрд. долара, в сравнение с 35.97 млрд. през същия период предходната

Мария е ромка и отново ще стане невидима

Под заглавие "Мария е ромка и отново ще стане невидима" британският вестник "Гардиън" коментира новината, че намереното в гръцки ромски катун русо момиченце е биологично дете на ромска двойка от България. "Когато медийните прожектори угаснат, Мария ще се върне към един живот на изключване, без основни документи и без права", предупреждава левоцентристкото издание. То посочва, че каквото и да се случи с гръцката двойка, която е подведена под отговорност за нейното отвличане, малката Мария, както и други ромски деца ще трябва да изживеят живота с...

Рафа ван дер Ваарт не си губи времето, чака дете от Сабиа Буларуз

Рафаел ван дер Ваарт изобщо не си губи времето в излишни приказки. След като се раздели с прелестната Силви, и се събра с една от най-добрите й приятелки и съпруга на бивш негов съотборник - Сабиа Буларуз, Ван дер Ваарт вече чака нов наследник. 30-годишният футболист на Хамбургер и пет години по-възрастната Сабиа обявиха, че ще стават родители през пролетта на 2014-та. "Истина е. Сабиа е бременна," призна Рафаел ван дер Ваарт, цитиран от "Билд". "Когато в личния си живот си щастлив, това винаги се отразява и на терена, за по-добро представяне."...

Наркоманка от Варна диша лепило в линейка на Бърза помощ

35-годишна наркоманка във видимо лошо здравословно състояние е свалена от автобус на Градския транспорт по линия на номер 14, след като е забелязана, че диша лепило от найлонова торба. Моментално е била извикана линейка на Бърза помощ.

На Македония ѝ е необходима дата за преговори с ЕС, заяви евродепутат


На Македония ѝ е необходимо да получи през декември дата за начало на преговори с Европейския съюз. Статуквото не е добро за страната, заяви докладчикът за Македония в Европейския парламент Ричард Хоуит на заседанието на Националния съвет за евроинтеграция, посветено на доклада на Европейската комисия за напредъка на страната през 2013 г., пише днес скопският вестник "Дневник", цитиран от БТА.

Според Хоуит страната е изпълнила критериите от Копенхаген, но част от държавите членки на...

Васил Велев: Бюджет 2014 - напрегнат, но осъществим

/КРОСС/ „Напрегнат, но осъществим е планираният в Бюджет 2014 ръст на данъчните приходи", коментира преди заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) председателят на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев. „Не смятаме, че има съществен риск от прекрояване на бюджета за 2014 година, той е напрегнат, но реалистичен", каза още Велев. По думите му в бюджета има заложен по-голям буфер и напомни, че са увеличени средствата за неотложни и непредвидени разходи до над 700 милиона лева. „При недостигане на приходи следва да се върви към намаляване на административните разходи, а не да се задържа възстановяването на ДДС и забавяне на плащането по изпълнени обществени поръчки", подчерта той. От АИКБ смятат, че увеличението на минималната работна заплата е грешка. „Това ще доведе до задържане на тенденцията за ръст в заетостта", смята Велев. Той коментира още, че от увеличението на минималната работна заплата ще бъдат засегнати над 100 000 заети в икономически сектори, в които средното заплащане на труда става много близко до минималната заплата.  

Французойка се обърна с БМВ, прати двама по болници

За пътен инцидент с пострадали съобщават от регионалния пресцентър на МВР. Катастрофата е станала вчера в 07 часа на автомагистрала „Марица", на 10 км преди Харманли. 23-годишна водачка с френски паспорт е шофирала лек автомобил БМВ с несъобразена скорост и на десен завой е загубила управлението, излязла е вдясно по посока на движението и се е блъснала в мантинела, след което колата се е преобърнала. От удара са пострадали возещите се в колата 62-годишен турски гражданин, който е с травма на тазобедрената става и разкъсна рана на главата. Наста...

Плевнелиев: Сезирането на КС по казуса “Пеевски” е принципна позиция

Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС, архив

Въпросът за сезирането на Конституционния съд (КС) е принципен; става въпрос не за Народното събрание и не за конкретното име; става въпрос за всички държавни институции – как назначават и как отзовават. Това каза президентът Росен Плевнелиев пред български журналисти в Ханой, където е на посещение. 

“Направих това, което обещах. Тук въпросът не е конкретно в определения казус и определеното име. Въпросът е принципен. И не само за една институция, каквато е Народното събрание – държавните институции, включително и президентът, могат ли, когато пожелаят, да отзовават при, бих казал доста неясни условия, когото са назначили. Мога ли аз да отзова назначените от мен конституционни съдии, когато пожелая. Може ли Народното събрание по същия начин да отзовава, когато намери за добре. Това е смисълът на въпроса, нека всеки да се запознае с моите мотиви и аз съм убеден, че Конституционният съд ще реши по съвест”, каза държавният глава. 

На въпрос – защо точно сега са оповестени мотивите на президента за сезирането на КС за избор на председател на ДАНС, докато президентът е на държавно посещение във Виетнам, Росен Плевнелиев каза, че това е въпрос на процедура. „Държавният глава не отсъжда сам. Има Правен съвет, секретари, които отговарят с подписите си, за да може накрая държавният глава да сложи своя подпис. Процедурата отнема малко време; това е съвсем нормално. В президентската институция се отзовахме още по-отговорно, като поканихме външни консултанти, професори по конституционно право, преподаватели в различни университети. Самият аз съм присъствал на не една подобна среща, така че се отнесохме абсолютно отговорно”, каза Росен Плевнелиев.

В днешната програма от държавното посещение във Виетнам на държавния глава предстои среща с вицепрезидента Нгуен Тхи Зоан, която е български възпитаник, както и с виетнамски граждани, учили в България и с представители на българската общност тук.

Статията "Плевнелиев: Сезирането на КС по казуса “Пеевски” е принципна позиция" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Любо Нейков и Стефания Ковачева делят легло в "Столичаните"

Рангел Чеканов и Мая Проданова делят едно легло в новия епизод на „Столичани в повече Рангел Чеканов и Мая Проданова делят едно легло в новия епизод на „Столичани в повече", информира bTV. Мая ще се опита да удави мъката си в алкохол в компанията на Рангел след бурни мигове с Таня Михайлова. Вино, ликьор, масаж и закачки... Нощта завършва с розовото бельо на Мая върху главата на Чеканов. На сутринта тя не помни нищо от случилот

Окупацията на УНСС тръгна от лекция на Румен Гечев (обновена)


С окупация на зала, в която трябваше да държи депутатът от БСП и зам.-председател на комисията по икономическа политика Румен Гечев, студентите от Университета за национално и световно стопанство се присъединиха към колегите си, искащи оставката на правителството.

Гечев обаче не се появи, като на вратата на аудиторията имаше бележка, че отлагането е заради негови ангажименти в парламента, където има извънредно заседание. Бившият министър на икономиката и вицепремиер в кабинета на Жан...

Окупацията на УНСС тръгва от лекция на Румен Гечев


Студенти от Университета за национално и световно стопанство ще окупират зала 4026 днес в 13 часа, когато започва лекция на депутата от БСП и зам.-председател на комисията по икономическа политика Румен Гечев. Час по-рано около стотина души дойдоха пред централния вход на университета с плакати "Това правителството не бе избора на младите и интелигентните хора в България", "Толкова ли нямате един експерт по оставки", "Окупация" и други.

Студентът Богомил Атанасов прочете декларация,...

Русия заплашва Украйна с предварително заплащане на газа

Москва предупреди Киев да си плати дълга от 882 милиона долара за газа

Кола, натъпкана с хероин за милион, спипана от митничари

Находката открита при проверка на "Голф" на Капитан Андреево

    


Кола, натъпкана с хероин за милион, спипана от митничари

Находката открита при проверка на "Голф" на Капитан Андреево

    

Мъж преби фелдшер в Шумен

Това съобщиха лекари от болницата в областния град,

Пуберската криза е най-силна в семействата с един родител

В Евросъюза 24% от семействата са съставени от един родител, който живее с единственото си дете. Макар че процентът в България е по-нисък, нараства броят на т.нар. монопарентални семейства, в които грижата за тийнейджъра обикновено е поверена на майката. Тези фамилии се сблъскват със специфични проблеми.
Теглото на отговорностите. Майката е... В Евросъюза 24% от семействата са съставени от един родител, който живее с единственото си дете. Макар че процентът в България е по-нисък, нараства броят на т.нар. монопарентални семейства, в които грижата за тийнейджъра обикновено е поверена на майката. Тези фамилии се сблъскват със специфични проблеми. Теглото на отговорностите. Майката е...

Фалшиви десетолевки се появиха в Перник

Ментетата се разпознават трудно на пръв поглед

    


Подземен жп тунел в Истанбул свързва Европа и Азия

Тунелът под Босфора е дълъг 13,6 км, като дълбочината му достига 55 метра

    


Производителят на игри EA Sports се раздели с Тайгър Уудс


Компанията за видео игри Elelectronic Arts обяви, че Тайгър Уудс повече няма да бъде лице и да дава името си на играта за голф. 

Производителят на "Тайгър Уудс PGA тур" се раздели с американския голфър след 15-годишно партньорство, обяви генералният мениджър на EA Sports Дарил Холт. 

"Винаги сме били големи фенове на Тайгър и му пожелаваме да постига успехи във всички бъдещи начинания", написа Холт. Компанията ще продължи да използва в заглавието името PGA.
 
EA...

Викове "Оставка!" довели до скандал с депутат от "Атака" в Гърция

След скандалните изпълнения на група членове на "Атака” в Брюксел, депутат от националистическата партия отново се оказа замесен в скандал – този път в Гърция. На 26 октомври, петък, поклонническа група от 36 народни избраници от БСП, ДПС, "Атака" и ГЕРБ тръгват за Света гора с два автобуса. По план българските депутати трябва да се отдадат на пост и молитви в сърцето на Атон. Вместо това делегацията на няколко пъти била освирквана от българи, отишли на екскурзия до светата обител, предаде бТВ.   "Още със самото пристигане на Атон миряни, които посещават Зографския манастир – българи, започнаха да викат "Оставка!”, разказа депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов. Атакистът Павел Шопов се засегнал от скандиранията на българските туристи. "Имаше куриозна ситуация, с герой г-н Шопов. Един от монасите, който е в манастира, му зададе въпроса "Кой в момента е премиер на държавата?" И той отговори: "Бойко Борисов!", допълни народният представител от ГЕРБ. След поредния случай на подвиквания "Оставка!” нервите на Шопов не издържали. Действието се развива на ферибота в посока Уранополис. Депутатът побеснял, след като и Светлозар Стоянов изразил гражданската си позиция. Теологът заснема целия разговор с камерата си. "Не само аз, а и народът ще им търси отговорност, независимо къде са отишли. Когато не са поискали прошка от народа, да ходят по тези свети места. Един вид - с присъствието си да ги оскверняват и да се правим после на велики и на националисти”, коментира авторът на клипа Светлозар Стоянов пред бТВ. "Тогава, крещейки "Оставка, оставка!", което е ежедневие в България, аз не виждах нищо странно в поведението на това момче. И мислех, че това е нещо напълно нормално - един български гражданин да си изрази мнението. И аз не чух да има обиди. Аз по никакъв начин не чух г-н Шопов да е обиден”, подчерта депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов.   Депутатите от БСП Христо Монов и Иван Иванов също вземат участие в конфликта. "Колеги от Българска социалистическа партия дръпнаха момчето настрани и казаха да даде материала. Той каза, че няма да го даде. Чух г-н Шопов да казва: "Сега ще те чака полиция да не избягаш?!" Това му бяха думите”, спомня си депутатът от ГЕРБ.   В скандалът между теолога и Павел Шопов се намесва и българският консул в Гърция. "Дойде един и каза "Аз съм консул”. И вика: "Сега ще дойде полицията, взе да звъни по телефоните”, разказва теологът Стоянов.   С пристигането си на сушата в Уранополис, Светлозар е посрещнат от гръцки полицаи. "Като стигнахме на брега, полицията направиха такъв кордон, че да слязат всички и хванаха мене”, обясни Светлозар, според когото на брега са го чакали около осем униформени.   "Аз в началото очаквах, че това, което каза г-н Шопов, е плод на някаква емоция, не очаквах, че са извикани полицаи, за да арестуват български гражданин, който вика "Оставка!” на територията на друга държава”, призна депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов.   В полицейското управление в Уранополис Светлозар е заплашен с 5 години затвор, ако не изтрие направения запис на кораба. По думите му, заплахата е дошла от Павел Шопов. "А отделно се е разбрал с тамошните - или да изтъркам материала, който съм записал с тях, или 5 години ще лежа по затворите. Викам, не, нека ги излежа, той си е мой материал”, продължи теологът. Според Светлозар българският консул бил пристрастен към депутата от "Атака”. "Докато те бяха като обвинители, той беше там, аз когато останах с полицаите него вече го нямаше, докато е бил с г-н Павел Шопов и компания. Мисля, че не трябваше да заема страна и да остане до край с разговора ми с полицията, което не стана, добре, че беше моят приятел да ми превежда с полицаите”, смята Светлозар Стоянов.   "Всеки ден се иска оставка, трябва ли да се арестуват хора, защото се иска оставка. Ако това се случи трябва да приберем половината държава”, посочи депутатът от ГЕРБ.   Засега нито Павел Шопов, нито Министерството на външните работи са излезли с позиция по случая.

70 000 домакинства са без електричество в Швеция

Близо 70 000 домакинства остават без електричество в Швеция в резултат на бурята, която премина в понеделник през югозападната част на страната.

Печалбите на Apple се свиват, приходите обаче растат

Приходите на технологичния гигант Apple продължават да растат, но печалбата се свива за трето поредно тримесечие, показват финансовите резултати на дружеството, които бяха обявени късно снощи.

Постъпленията на компанията през последните три месеца на фискалната година са 37.47 млрд. долара, в сравнение с 35.97 млрд. през същия период предходната Приходите на технологичния гигант Apple продължават да растат, но печалбата се свива за трето поредно тримесечие, показват финансовите резултати на дружеството, които бяха обявени късно снощи. Постъпленията на компанията през последните три месеца на фискалната година са 37.47 млрд. долара, в сравнение с 35.97 млрд. през същия период предходната

Григор Димитров записа сладка победа в първия си мач в Париж

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров стартира с успех на последния турнир при мъжете за годината, без да броим финалния Мастърс – Мастърса в Париж. Григор успя да направи пълен обрат срещу представителя на домакините Микаел Льодра и да запише трета победа в три мача срещу него – 6:7(5), 6:3, 6:3. Първият сет премина крайно драматично и се реши в тайбрек. Григор Димитров имаше шанс за пробив в четвъртия гейм на сета, но след много красиво разиграване, в което нашето момче контрира Льодра с лоб, а французинът му отвърна с „хот дог”, в крайна сметка точката отиде за представителя на домакините. В крайна сметка Григор се пропука пръв – след като през първите си пет сервис гейма даде само една точка на противника си, последва катастрофален шести и пробив з...

Morcheeba се завръщат в България с нов албум

GIMME YOUR LOVE (Дай ми любовта си) – така се казва пилотният сингъл от все още парещия албум на легендарната trip-hop банда MORCHEEBA. Именно това ще очаква вокалистката Skye и групата от българската публика на 13 декември в Зала 3 на НДК. София е задължителна спирка от турнето на MORCHEEBA по повод представянето на албума HEAD UP HIGH, излязъл само преди броени дни на 14 октомври. Той е еклектичен и убийствено позитивен. И е осми поред. В създаването му участват и тримата – братята Paul и Ross Godfrey и Skye Edwards. Албумът отразява поредицата промени в професионалното развитие на бандата и техните музикални влечения и експерименти. Накратко – представлява един зрял музикантски проект, който някак обхваща осемнадесетте им години заедно. Пилотният GIMME YOUR LOVE е ка...

Балотели в Челси?

Появиха се слухове, че Балотели се връща в Англия и по-точно в редиците на „Челси”.  Агентът му обаче категорично отрича всякакви такива спекулации, в които се споменава, че Моуриньо и Балотели ще работят заедно. Иначе двамата работеха заедно в „Интер” преди години, когато португалецът окачестви Балотели като „неконтролируем”.  Принципно представителят на Марио Балотели, Мино Райола, вярва че двамата могат да работят заедно на „Стамфорд Бридж”, но към момента тази перспектива е само предполагаема.  „Двамата контактуват, респектът е много голям и от двете страни, възможно е Балотели да отиде в „Челси”, но към момента Галиани определено не желае това”, казва още Райола. В момента състезателят на „И...

Заплатите на работещите в Спешната помощ се вдигат с 10% от януари 2014 г.

Линейка. Снимка: БГНЕС

Заплатите на работещите в Спешната помощ ще се увеличат с 10% от януари 2014 г., като е възможно да се увеличат и още в рамките на годината. Това заяви здравният министър Таня Андреева. 

Спешната помощ е един от приоритетите за следващата година. Затова са отделени с 14 млн. лева повече за Спешната помощ, като тази сума е извън капиталовите разходи и при необходимост сумата може да се увеличи, посочи Андреева.

С тези средства ще бъдат закупени и линейки, апаратура. Планирана е и допълнителна квалификация за спешните медици, коментира Андреева.

При предишното управление бяха заявени промени, но почти нищо не се случи. Беше заявено увеличаване на заплатите с 18%, но реално те бяха увеличени само с 13%, допълни тя.

 

Статията "Заплатите на работещите в Спешната помощ се вдигат с 10% от януари 2014 г." бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Министър дава водния проект на Омуртаг на прокуратурата

Министър Михайлова даде обяснения по време на парламентарния контрол

"Лукойл Академик" очаква тежко изпитания срещу "Кършияка" в Еврокъп


Българският шампион "Лукойл Академик" отпътува с очаквания за много тежко изпитания при гостуването на лидера "Пинар Кършияка" в третия си мач от груповата фаза на Еврокъп.

"Студентите" заминаха с група от единадесет състезатели, тъй като в последния момент заради вирусно заболяване от сметките отпадна центърът Николай Колев. Варненецът остана в Правец, като не беше заменен от друг играч заради липсата на време.

"Пинар Кършияка" е изключително опасен отбор в нападение....

Обама е разпоредил проверка на задграничната дейност на Агенцията за национална сигурност


Президентът на САЩ Барак Обама е разпоредил да започне проверка на задграничната дейност на Агенцията за национална сигурност (NSA). Според Обама тази проверка е необходима, за да се покаже, че техническият потенциал за електронно разузнаване на тази служба е под необходимия контрол.

"Операциите в сферата на националната сигурност по правило служат на една цел - да се гарантира, че нищо не заплашва американците, а също и че аз вземам правилни решения", каза Обама в интервю за за...

Бизнесът и синдикатите не се разбраха за Бюджет 2014

Няколко часа социалните партньори обсъждат основните параметри на бюджета за догодина

    


Бюджет 2014 е добър и реалистичен, смятат от АИКБ

Бюджет 2014 е много по-добър от Бюджет 2013. Това каза председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев преди...

Чобанов: Бюджет за 2014 - устойчив растеж и социална закрила

/КРОСС/ Предлаганият бюджет за 2014 година ще осигури устойчив растеж и социална закрила, категоричен бе министърът на финансите Петър Чобанов. Основен приоритет е образованието и ученето през целия живот, като ще се изпълняват интегрирани мерки и действия за гарантиране на равен достъп до качествено образование и професионална подготовка, уточни Чобанов. По отношение на социалната политика бюджетът предвижда подкрепа на социалната защита на най-уязвимите групи от населеното. Реформата в здравния сектор е друг приоритет на правителството. Там целта е да постигнем един нов тип управление на ресурса, освен това усъвършенстване на системата на функциониране на Спешната медицинска помощ, подобряване на заплащането в държавните психиатрични болници, подобряване на достъпа до болничната помощ в отдалечени и рискови райони, обясни министърът и добави още един приоритет - оптимизация на администрацията, признавайки, че тази стъпка предизвиква и сериозно напрежение. Идеята тук е не механично да бъдат съкращавани структури и да бъде уволняван персоналът, а да бъде направен един преглед за дублиращи се функции, обясни министър Чобанов.  

ВИДЕО: Кейти Пери и Робърт Патинсън пеят в караоке бар

Наскоро в YouTube беше качено видео на холивудските най-добри приятели Кейти Пери и Робърт Патинсън, които празнуват в караоке клуб. Във видеото, заснето още през 2008 година, двамата изпълняват песента на Boyz II Men - I'll Make Love To You. В контекста на песента Кейти решава, че столът, на който е седи, е „прекалено висок за правене на любов" и се настанява в скута на Робърт. ...

Скандално видео: Саудитец преби с колан азиатец, говорил с жена му

Видео, показващо мъж от Саудитска Арабия да пребива азиатец, предизвика обществен гняв, съобщава Ал Арабия. 

Неизвестният саудитец обвинява мъжът от азиатски произход, че е заговорил съпругата му, а след това започва да го налага с колана си. Вижда се, че азиатецът е с подути очи и многократно е бил удрян в лицето.
Видео, показващо мъж от Саудитска Арабия да пребива азиатец, предизвика обществен гняв, съобщава Ал Арабия. Неизвестният саудитец обвинява мъжът от азиатски произход, че е заговорил съпругата му, а след това започва да го налага с колана си. Вижда се, че азиатецът е с подути очи и многократно е бил удрян в лицето.

Милен Цветков изригна: Като милеем за българския флаг, къде е той?

 Обикновено мълчаливият Милен Цветков, който запълва дупки при коментаторите на Ники Кънчев на лайфовете във ВИП Брадър, внезапно избухна. В студиото продължаваше да се точи спорът за песента на Мишо Шамара, която е подигравка с българското знаме.

Абсолютно съм съгласен с него, скочи Милен. Докато една държава не се научи да уважава сама символите си, не бива да иска от обикновените хора да ги уважават. Загледайте се в сградите на Народното събрание, Министерския съвет и Президенствто. На всяка от тях виси по един, хайде да е го нарека парцал, но виси някакъв малък, избелял от слънцето и провиснал от дъждовете флаг. Понякога не се сещат да го сменят с години. Слагат го просто така – не с национална гордост, а да отбият номера и защото там трябва да има знаме.

Мишо пчеличкаЗнаете ли къде е най-голямото и най-красиво българско знаме в София? Вероятно не знаете. То се намира на Околовръстното шосе и поставено от турци пред сградата на турска фирма.  Тези хора имат представителство тук и са показали своето виждане за страната, в която работят и своето уважение. Затова флагът им е шит по поръчка, поставен с респект към държавата и символите й най-важното – след всеки голям дъжд или някакво петънце, появило се по знамето, то веднага се сменя с чисто ново.

Тази фирма, чието име не съм запомнил, пък и да съм го запомнил, няма да го кажа, удря всички институции в земята. Едни чужденци, които нямат нищо общо със страната ни, а само безнес, я уважават повече, отколкото си я уважаваме самите ние.

Затова не винете Мишо Шамара. Неуважението на флага е държавна политика от години и фактът, че той е изпял тази песен, означва не бунт срещу държавните ценности, а възпявяне на самата държавна политика към тях.





http://skandalno.net

 

Принц Хари чупи палец

Въпреки че е болезнено, докторите казват, че няма какво да се направи в случая и кралската особа просто трябва да почива и да се пази. Ситуацията, в която това се е случило не е напълно ясна. Сигурно е, обаче, че принцът ще участва в Антарктическа експедиция с благотворителна цел през ноември и декември. Въпреки че е болезнено, докторите казват, че няма какво да се направи в случая и кралската особа просто трябва да почива и да се пази. Ситуацията, в която това се е случило не е напълно ясна. Сигурно е, обаче, че принцът ще участва в Антарктическа експедиция с благотворителна цел през ноември и декември.

МВР създава сектор за борба с трафика на хора

Ново звено за противодействие на трафика на хора ще има в МВР, това каза пред БНТ главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров. Независимо че в ДАНС има подобна структура, в МВР се създава сектор за борба с незаконния трафик на хора.

Време за плаж. Във Варна е 23°С

Топлото изкара десетки хора на разходка за слънчеви бани

    


Само короядът пречел на Витоша

Бръмбарчето корояд, което безпощадно яде вековните смерчове на Витоша, е сред основните проблеми на софийската планина. Това стана ясно от думите на екоминистъра Искра Михайлова по време на извънредния парламентарен контрол.

13 са кандидатите за поста на покойния дядо Кирил

13 епископи са кандидати за поста на покойния митрополит Кирил, съобщиха от Светия синод. Това  са епископите Крупнишки Инокентий, Месемврийски Иаков, Тивериополски Тихон, Стобийски Наум, Знеполски Йоан, Велички Сионий, Драговитийски Даниил. Епископите  Траянополски Киприян, Агатоникийски Борис, Проватски Игнатий, Браницки Григорий, Главиницки Йоан, Мелнишки Серафим също са сред претендентите за високия пост. Епархийският избор е насрочен за 17 ноември 2013 г. Той ще бъде организиран и проведен под председателството на Доростолския митрополит А...

Фермерите ще получат само 50% от средствата

Толкова са възможностите, жалва се земеделският министър

    


Как така обичаме Бога, а ближния – не

След тоновете изписани съчинения за уникалния етнически модел, дойде времето за изпитание на нашата християнска съвест, като приложим на практика толерантността си към хора от друг етнос, повечето - от друга религия. Припомням, че ние, българите, също сме били гонени и сме имали бежанци от няколко войни, а Православната църква и нашите предци са спасили еврейските си събратя и са дали подслон на арменските „изгнаници клети". Като християнка ще напомня, че „добрият самарянин" също е бил инородец и иноверец. Това са факти, които изключват всякакви спорове. Но достатъчни ли са те, за да обединят държавната политика и общественото мнение? Напротив - не си спомням толкова разнопосочни и противоречиви коментари и мнения, толкова недалновидни кухи изказвания от екрана и толкова популистки егоцентрични изявления. Като прибавим сериозните анализи на професионалистите, понятната социална загриженост за бедните и логичната тревога от религиозен тероризъм на утвърдените познавачи по темата, се очертава напълно неясна картина, сякаш лишена от всякаква надежда за общи действия и гражданско съгласие. Къде се корени причината за това? Мнозина биха я открили в недалновидната политика на правителството, което се „радва" на невиждан досега процент недоверие. Страната ни е поляризирана и политическите пристрастия провокират липсата на лична позиция

Заплатите в Спешната помощ скачат с 10% от 1 януари

При наличие на ресурс ще се увеличат с още 5% от юни

    


Мюфтията на Смолян е съдействал жени да бъдат снимани за лична карта със забрадки

Един от подсъдимите по делото за разпространение на радикален ислям, районният мюфтия на Смолян Неджи Дъбов е съдействал чрез МВР на две жени от град Рудозем да бъдат снимании със забрадки на главите си за личните си карти. Това стана ясно след Като пред Окръжния съд в Пазарджик бяха разпитани и двете свидетелки. Те обясниха, че в резултат на действията на Дъбов, са снимании със забрадки, но на снимките са видими ушите и косата. Свидетелките допълниха, че това е нарушение на човешките им права. Различни политически партии са правили дарения за ...

Качват в сайт информация за строителните дейности по ИСПА 2

В информационен сайт / www. shumen-watercycle.com /ще бъде качвана цялата информация за дейностите, които ще се извършват по така наречения проект ИСПА 2. Там ще бъдат публикувани графиците за работа, карти и това кои улици, кога ще бъдат разкопавани. Това стана ясно по време на пресконференция в община Шумен. Проектът включва довършване на пречиствателната станция и изграждане на механично, биологическо и химическо стъпало; изграждане на канализационен колектор с напорна помпена станция в кв. "Дивдядово" и подмяна на ВиК мрежата в крайните рай...

Кола блъсна бус в насрещното, баба загина

77-годишна пътничка в лек автомобил почина при катастрофа, съобщиха от областната дирекция на полицията.

Жената от село Бов, Своге, седяла на предната дясна седалка на 77-годишна пътничка в лек автомобил почина при катастрофа, съобщиха от областната дирекция на полицията. Жената от село Бов, Своге, седяла на предната дясна седалка на "Пежо 106". Шофьорът - 52-годишен мъж, е навлязъл от гара Бов в насрещното движение, блъскайки се с товарно "Пежо Боксер". Сигнал за възникналото ПТП е постъпил в МВР вчера око

Син с болна майка счупи носа на фелдшер

Мъж от село Mадара е пребил фелдшер от шуменския Център за спешна медицинска помощ. Инцидентът е станал снощи малко след 22 ч. на паркинга за линейки пред Спешната помощ в града, докато лечителят Денчо Денев е бил на работа. Пострадалият е със счупен нос и му предстои операция.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване