Обещаха на болниците 80% от парите им за октомври и ноември

Гарантирани са 80% от средствата за болниците за октомври и ноември. Това обяви зам.-министърът на финансите Людмила Петкова след вчерашното...

Министър Михайлова избегна въпрос за поправката “Витоша ски”

Министърът на околната среда Искра Михайлова. Снимка: БГНЕС

Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова, която днес е на извънредно заседание в парламента, за да отговори на 13 питания, избегна въпрос, касаещ скандалната поправка “Витоша ски”, която е свързана с модернизацията на лифтовете в природен парк “Витоша”.

Депутатът на “Коалиция за България” (КБ) Борис Цветков настоя министърът да обясни какви са плановете на МОСВ за бъдещото развитие на природния парк.

Михайлова започна отговора си с исторически преглед от 1934 г., когато паркът е обособен. Тя посочи, че в момента короядът “типограф” представлява сериозна опасност за биоразнообразието в парка.

Цветков обаче не бе удовлетворен от отговора й и допълни въпросите си.

“Планът за Витоша е противоречив и затруднява модернизацията на лифтовете. Това са натрупани проблеми от години”, каза Цветков и настоя Михайлова да вземе отношение по темата.

Тя обаче сякаш не чу въпроса му и разказа за три проекта по ОП “Околна среда” на обща стойност  над 8 млн. лева.

Михайлова алармира, че резерватите Бистришко бранище и Торфено бранище към момента са неохраняеми.

Питащият Борис Цветков настоя министър Михайлова да предприеме реални мерки за модернизация на законодателството, свързано с управлението на парка.

“Предлагам ви още тази година да организирате кръгла маса, в която да участват представители от МОСВ, МЗХ, Столична община, научните кръгове, неправителствените организации, на която да се обсъдят и набележат необходимите законодателни мерки за цялостно усъвършенстване на системата на природните паркове и защитените територии”, призова Цветков.

През юни, след инцидент с лифтовете, при който пострада 13-годишно дете, министър Михайлова обяви, че ще подкрепи модернизацията на съоръженията, “стига да не се нарушава околната среда”. Това обаче изправя МОСВ пред т. нар. поправка “Витоша ски” – фирмата, която стопанисва лифтовете на Витоша. За нея еколозите алармират, че ще позволи строеж на нови съоръжения.

Статията "Министър Михайлова избегна въпрос за поправката “Витоша ски”" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Откраднаха 55 милиона долара от банка в Либия

55 милиона долара са откраднати от въоражени нападатели от микробус на централната банка на Либия, съобщи Ройтерс.

Десетима мъже въоражени с автоматично оръжие са препречили пътя на микробуса в крайбрежния град Сирт. В него е имало 53 милиона либийски динара (или 43.5 млн. щатски долара) и чуждестранна валута за още 12 милиона долара. Колата идв 55 милиона долара са откраднати от въоражени нападатели от микробус на централната банка на Либия, съобщи Ройтерс. Десетима мъже въоражени с автоматично оръжие са препречили пътя на микробуса в крайбрежния град Сирт. В него е имало 53 милиона либийски динара (или 43.5 млн. щатски долара) и чуждестранна валута за още 12 милиона долара. Колата идв

Депутатът Илиян Тодоров със справка кой, как е гласувал за затварянето на границата за "пришълци"

Депутатът от "Атака" Илиян Тодоров изпрати писмо до редакцията на Дарик, в което описва как са гласували народните представители от Кюстендилска и Благоевградска области, по предложението на "Атака" за недопускане на бежанци на територията на страната."Реших регулярно да осведомявам жителите, да давам отчет за това как гласуват депутатите от област Благоевград и област Кюстендил, по важните за хората и страната ни проблеми. За съжаление до сега много факти остават скрити от Вас, и много от Вас несъзнателно стават жертва на медийната манипулация...

Мъж загина при катастрофа

Колата се блъснала в ограда в Пловдивско

    


37 свидетели разпитват в поредно заседание по делото за радикален ислям

Нови 37 свидетели ще бъдат разпитани по делото за разпространение за радикален ислям в Пазарджик, което продължава днес в Окръжен съд. В началото на месец юли, когато бе проведено последното заседание стана ясно, че петима от свидетелите са разпитани вече в досъдебната фаза, а изслушването на всички новопризовани е поискано от защитниците на 13-подсъдими. Пазарджишкият окръжен съд поиска да бъде направена справка от Главното мюфтийство за постъ...

Сирийски хакери удариха Обама

Акаунтите на президента на САЩ Барак Обама в социалните мрежи "Фейсбук" и "Туитър" станаха обект на атака от сирийски хакери, предадоха световните агенции.

Тръгна делото за разпространение на радикален ислям

Пазарджик/КРОСС/ Под засилена полицейска охрана Пазарджишкият окръжен съд даде ход на делото за разпространение на радикален ислям. Очаква се на днешното съдебно заседание да бъдат разпитани първите 18 свидетели, призовани от защитата, част от които вече са говорили в досъдебното производство. Очаква се още Главното мюфтийство да предснави справка за постъпили официални дарения от Саудитска Арабия от фондацията „Ал Уакф ал Ислями" за периода 2005 - 2010 година, а също финансови отчети за въпросния период, осчетоводявани разходи за наети апартаменти и проведени обучения в Благоевград, Пловдив и София, поискани от прокуратурата.

Скандал с депутатите и на връщане от Атон

Павел Шопов, Снимка: БГНЕС

 

Скандал между депутати и богослов е възникнал на корабчето при завръщането на българската парламентарна делегация от Атон.

Както OFFNews пръв съобщи, делегация от 36 народни представители от всички политически сили бяха посрещнати с плакати и скандирания “Оставка” на пристанището в Уранополи прз уикенда.

На връщане от полуострова, на корабчето към Уранополи, депутатите отново били посрещнати със скандирания “Оставка” – този път от поклонника богослов Светлозар Стоянов, разказа самият той пред bTV. Стоянов заснел случката с камерата си, заради което по-късно бил заплашен, че може да бъде даден под съд и да лежи до 5 години в затвор.

„Не само аз, а и народът ще им търси отговорност, независимо къде са отишли. Когато не са поискали прошка от народа, да ходят по тези свети места. Един вид – с присъствието си да ги оскверняват и да се правим после на велики и на националисти”, коментира пред bTV авторът на клипа.

 Депутатите от БСП Христо Монов и Иван Иванов също взели участие в конфликта. „Колеги от българска социалистическа партия дръпнаха момчето настрани и казаха да даде материала. Той каза, че няма да го даде. Чух г-н Шопов да казва: „Сега ще те чака полиция да не избягаш?!” Това му бяха думите”, спомня си депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов, който също бил в делегацията.

 В скандала се намесил и българският консул в Гърция. „Дойде един и каза „Аз съм консул”. И вика: „Сега ще дойде полицията, взе да звъни по телефоните”, разказва теологът Стоянов.

С пристигането си на сушата в Уранополи, Светлозар бил посрещнат от гръцки полицаи. „Като стигнахме на брега полицията направиха такъв кордон, че да слязат всички и хванаха мене.” По думите му той бил заплашен, че ако не изтрие записа, може да получи до 5 г. затвор. Решил обаче да не го трие.

 „Аз в началото очаквах, че това, което каза г-н Шопов, е плод на някаква емоция, не очаквах, че са извикани полицаи, за да арестуват български гражданин, който вика „Оставка!” на територията на друга държава”, призна депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов пред bTV.

Според депутата Павел Шопов теологът се държал изключително провокативно и търсел конфликт. “Аз също имам запис и ще го покажа, за да видите какво в действителност се случи”, коментира той пред OFFNews. Отказа обаче да ни предостави записа, докато не бъде приключена преписката на гръцката полиция срещу Светлозар Стоянов.

“Поискайте преписката от гръцката полиция и всичко ще ви се изясни. Човекът нарушаваше реда, държеше се провокативно, което е недопустомо”, каза още той.   

Статията "Скандал с депутатите и на връщане от Атон" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

МВР с ново спецзвено за разследване на продажбите на деца след случая с Мария

Ново спецзвено ще има в Главна дирекция Ново спецзвено ще има в Главна дирекция "Национална полиция", което ще се занимава с продажбата на деца в чужбина и трафик на хора. Това заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред БНТ. Повод за сформирането на новото звено стана русата Мария, която беше продадена от български роми в Гърция. На въпрос дали има нови детайли по ...

Безсрочна окупация на 5-а аудитория в Пловдивския университет

Безсрочна окупация на 5-а аудитория обявяват студентите от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Това съобщи в ефира на Дарик един от организаторите на протеста в Пловдив Благовест Ганев, който учи маркетинг във висшето училище. Той уточни, че няма да затварят университета, защото си дават сметка, че институцията не е пряк адресат на техните искания, но ще окажат пълна подкрепа на софийските си колеги и искат оставката на правителството и спешни нови избори. Нямаме търпимост към далавери, характерни за българския преход. Искаме да си от...

Вулф Броке: Състоянието на българските медии е тревожно

ЕС инвестира милиарди в транспортната система и на други места, което е добре, но когато не се инвестира в свободни журналисти, в свободни медии, можем да очакваме голям проблем, каза Вулф Броке

Златото поскъпва

Златото с незабавна доставка поскъпна с 0,6% до 1 360.76 долара за тройунция в 11:40 ч. на борсата в Сингапур, предаде "Блумбърг". Жълтият метал...

Как Камерън заплашва британската преса

Вестниците трябва да престанат да публикуват документи от Едуард Сноудън, иначе ще има последици, заплашва премиерът

    


Оланд е най-непопулярният френски президент от 1980 г. насам


Година и половина откакто е на власт, президентът на Франция Франсоа Оланд записа антирекорд - социалистът е най-непопулярният държавен глава поне от 32 години насам.

Данни от социологическо проучване, публикувани в понеделник, показаха растящото недоволство от вдигането на данъци, хроничната безработица и споровете относно имиграционната политика на правителството.

Допитването на BVA показа, че само 26% от отговорилите го одобряват - за пръв път агенцията регистрира...

Н. Тицин: Влязат ли студенти в такава битка, няма връщане назад

Много от тези, които изразяват гражданското неподчинение сега, са деца на онези от 1990 г., но едва ли има връзка между днешните протестиращи студенти и тези от 1997 г. или 1990 г.

Кадиев: Исканията на студентите са откровено политически- очевидно мястото им не е в университета

Студентите имат право да протестират, но тъй като исканията им са откровено политически - очевидно мястото им не е в университета, освен това не би трябвало да пречат на занятията. Според мен би трябвало да намерят друга форма. Това заяви пред БНР депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев. Според него присъствието на негов колега на протеста е било грешка."Убеден съм, че той не е предполагал, че ще се случи това. Той беше с детето си там. Така или иначе даде повод да се ескалира напрежението, което беше абсолютно излишно. Мисля, че не трябва да се прави повече. Аз също се колебаех дали да отида, но прецених, че ще дам повод за конфронтация, което е напълно излишно в тази ситуация и просто не би трябвало да го правим. Мисля, че от тук нататък всяка стъпка трябва да бъде в избягване на...

Студентската окупация се превръща във вълна

Студентската окупация и този вид битка са нещо, от което няма връщане назад. Около това мнение се обединиха журналистът и продуцент Найо Тицин и актьорът Христо Мутафчиев, които са едни от най-известните лица, подкрепяли ДАНСwithme. „Искрата в момента са стотината души, които окупираха аулата. После започнаха като домино да се включват и студенти от други университети. Това е вълна, която няма спиране”, обясни Тицин „Младият човек иска да преживее своята революция”, продължи Тицин, но уточни: „Много от тези, които изразяват гражданското неподчинение сега, са деца на онези от 1990 г.” „Винаги е имало шушумиги - и през 1990 г. имаше шушумиги, които после много бързо надигнаха глава и се присъединиха към успелия протест”, коментира председате...

Ромен Грожан направи подвиг с класирането си в неделя

Френският 27-годишен състезател от тима на „Лотус” предизвика сензация с „лъвския” си скок в класирането след състезанието на Формула 1 в Индия, което бе в неделния ден. Естествено, че камерите и обективите бяха насочени в Себастиян Фетел, който за пореден път бе шампион, но Грожан също заслужи да му се отдаде нужното внимание, тъй като от 17-та позиция, той завърши на трето място. Грожан успя да постигне този впечатляващ резултат само с едно спиране в бокса, където в 13-та обиколка трябваше да смени износените си гуми. Подобен ход опита и съотборникът му Кими Райконен в 7-ма обикола, но не успя. Най-големият проблем за тима на „Лотус” в неделя бе момента, в който Грожан и Райконен не можаха да се разберат по радиото кой кого изпреварва. Грожан сподели...

"Пътна полиция" днес ще работи до обяд

Сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР Русе във вторник /29.10./ ще работи до обяд. От 14.00 ч. ще се извършва профилактика на технически и програмни средства на АИС КАТ. Във връзка с това услугите, свързани с регистрацията на ППС ще се извършват до 12.00 ч....

Украйна дължала 882 млн долара на Газпром

Руският газов гигант Газпром обвини Украйна, че не е платила 882 милиона долара, създавайки опасения от нов газов конфликт в момент, когато Киев се готви за сближаване с ЕС.

Бобева обеща радикални промени за събираемостта на приходите в бюджета

Имиджът на българския бизнес плаши външнотърговските ни представители, посочи вицепремиерът

    


Джордж Клуни излиза с адвокатка

Тя е специалист по международно право, човешки права и екстрадиране и е част от екипа адвокати, представляващи основателя на "Уикилийкс" Джулиан Асандж

Журналист: Неясните тези на студентите показват, че не знаят защо са се събрали

Това, което правят в университетите, е чисто гражданско неподчинение. Ние не знаем кой стои отзад, зад тези, които протестират. Неясните им тези показват, че не знаят защо са се събрали, има неясни сили зад тях. Това заяви пред Нова тв журналистката Нора Стоичкова.

Това, което правят в университетите, е чисто гражданско неподчинение. Ние не знаем кой стои отзад, зад тези, които протестират. Неясните им тези показват, че не знаят защо са се събрали, има неясни сили зад тях. Това заяви пред Нова тв журналистката Нора Стоичкова. "Гнус ме е от това, което се случва, защото младите хора не трябва да бъдат изпол

Перничанка - жена на боса на фирма "АСФ" Анжело стана Мисис България 2013г.

Александра Феодорова от Перник е новата Мисис България 2013. Перничанката се занимава с бизнес и има една дъщеря. „Основната ми цел е да популяризирам благотворителната кауза на конкурса“, каза пред „Преса“ най-красивата омъжена жена. Повече от 650 бяха кандидатките за короните на предварителния кастинг, а комисия определи 15-те финалистки. Те излязоха със своите съпрузи и деца и дефилираха с официалните тоалети на „Брайдъл фешън“. Сред кандидатките имаше...

Продължава

Инвестициите в търговски имоти в Европа продължават да растат

Обемът на инвестициите е нараснал с 11,5% спрямо второто тримесечие и с близо 9% на годишна база, като се засилва интересът към Италия и Испания

    


Apple се бори за всяка трохичка

Рекордни продажби за iPhone, но спадаща печалба за концерна

    


Студентският протест вече е неудържим

Антиправителствените студентски протести продължават да се разрастват. Във вторник, седмия ден от началото на окупацията в Софийския университет, учебната дейност там е възстановена, но Ректоратът остава напълно блокиран, въпреки позицията на Академичния съвет, че е против тази форма на протест.   Рано сутринта във вторник ректорът на СУ "Св. Климен Охридски" проф. Иван Илчев заяви, цитиран от БНР, че университетът търпи финансови загуби от окупацията.   Все повече студенти от различни университети в цялата страна се присъединяват в подкрепа на своите колеги от СУ - Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ), Нов български университет (НБУ), Великотърновски университет, Пловдивски университет, Технически университет.   Във вторник по обед за пръв официално в протеста се включиха и студенти от УНСС. Те окупираха зала 4026 в 13 часа, когато започва лекция на депутата от БСП и зам.-председател на комисията по икономическа политика Румен Гечев. Студентите организираха акция и пред централния вход на УНСС.   Към протеста се присъединиха Русенският университет "Ангел Кънчев“ и Богословският факултет на СУ.   Студентите от Русе заявяват своята "безусловна и категорична” подкрепа за действията на колегите им от Алма Матер и "казват своето твърдо „НЕ!” по отношение управлението на Пламен Орешарски”.   "За нито един от нас не е безразлично в каква държава живеем и дали ще позволим съсипването ѝ да продължи с безумни решения и вземане на огромни кредити, както се случва през последните близо 5 месеца. Нека заедно прекратим системното нарушаване на конституционния ред в страната, както и да противодействаме активно на картелно-партократския хаос! За нас България е над всичко!”, се казва в декларацията на студентите от Русе.   Според тях промяната е "силно желана от цялата нация” и трябва да се случи "тук и сега” чрез разпускане на Народното събрание и насрочване на нови предсрочни избори.   Около обяд студенти от Нов български университет, които бяха първите, подкрепили акцията в СУ, блокираха за кратко Околовръстното шосе в София в знак на съпричастност с исканията на колегите им от Алма Матер.   Солидарност със студентския протест заявиха и преподаватели, студенти и докторанти от Богословския факултет, според които младежите са намерили "морални сили да противодействат на безпрецедентното ни държавно управление – арогантно, некомпетентно и безотговорно”.   Оттам обаче допълват, че "окупацията сама по себе си е ход само с временно въздействие и нейното продължение под тази си форма в бъдеще няма шанс за това, което всички искаме – почтено и компетентно управление на родината ни” и призовават за протест "очи в очи” (по улиците и площадите) срещу това, което олицетворява в днешно време злото – Министерския съвет, Народното събрание, Конституционния съд и всички държавни институции, отговорни за хаоса и сриването на държавността”. "Като членове на Св. Православна Църква, ние призоваваме всички християни да проявят своята християнска активност и да защитят на дело своите морални принципи и ценности, защото те не са призвани само да свидетелстват за вярата си, а са отговорни за съдбата на света и за своята дейност в него; отговорни са за управлението и реда в нашата страна; отговорни са и за тези, които след тях ще носят Кръста на Христос за спасението на света, като нова реалност и начало на Божието царство на земята”, пише още в декларацията от Богословския факултет. Студентският съвет към Медицински университет в София пък реши да проведе "студентски референдум”, в който студентите "да изразят свободно и ясно своето мнение, отговаряйки на въпроса „За или против окупациите на университети сте като форма на протест?”.   Допитването ще се проведе в сряда от 14:00 до 16:30 часа и в четвъртък от 09:00 до 16:00 часа. Всеки студент, който желае да гласува, трябва да представи студентски книжка или друг документ, удостоверяващ, че е студент в МУ.   След публично броене, на което са поканени медиите, резултатите ще бъдат обявени в 10:30 часа в петък - Денят на народните будители, часа пред сградата на Предклиничния учебен център на столичната ул. "Здраве".   *Очаквайте подробности

Окупацията на Софийския университет продължава и днес

Цялостната окупацията на ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски“ продължава вече четвърти ден, а протестните действия в Алма Матер завършват първата си седмица. Очаква се във вторник да се включи и Биологическия факултет. Във Фейсбук е организирано и събитие - окупация за УНСС, което трябва да се случи в 12 часа днес. Според свтудентите от СУ въпреки препоръката да намерят друга форма на протест, те възнамеряват да продължат с цялостната окупация на Ректората. Вчера акцията на студентите, започнала миналата сряда, се разрастна и обхвана Великотърновския университет, Нов Български университет и НАТФИЗ. За да подкрепят колегите си в Ректората дойдоха и студенти от Медицинския университет. В понеделник също така Академичният съвет на Софийския университет прие декларация, с която обяви, че подкрепя студентите, но им препоръчва да намерят друга форма на протест. Според приетия текст окупацията е неприемлива и незаконна проява. Малко след като беше прочетена позицията на академичния съвет, студентите обявиха решението си да продължат безсрочно окупацията и се обединиха около позицията да не откликват на призива на преподавателите да намерят друг форма на протест. Пред медиите в двора това съобщи Ивайло Динев, който е сред първите, окупирали зала 272 още миналата седмица. Думите му бяха посрещнати с буйни овации от присъстващите отвън студенти. През целия ден, за да изразят подкрепата си за студентите в района на университета имаше протестиращи. Някои от тях носеха храна на студентите.

Видео: Матю Макконъхи и Уди Харелсън като детективи в нов сериал на HBO


Матю Макконъхи и Уди Харелсън са поредните кинозвезди, които ще преминат от малкия към големия екран за амбициозна телевизионна продукция, а поводът в случая е криминалният сериал True Detective. Премиерата на поредица, чиято история се развива в период от 17 години, се предвижда на 12 януари по HBO. Междувременно каналът пусна нов трейлър към сериала.

Макконъхи и Харелсън играят двама детективи, които са по следите на сериен убиец в Луизиана. Очаква се първият сезон на True...

Сталев и Петров в групата на Черно море срещу Славия

Слави Сталев и Атанас Петров, които не попаднаха в групата за миналия мач срещу Черноморец, сега намериха място в нея за предстоящото гостуване срещу Славия на „Овча Купел”. Двамата отпътуваха заедно с отбора днес в 8:05 сутринта. От групата отпадна Дани Младенов, който има лек здравословен проблем. Логично в групата място не намери и капитанът Георги Илиев, който ще бъде напълно готов за домакинството срещу ЦСКА на „Тича”.Така за София отпътуваха  19 футболисти, като в последния момент един от тях ще отпадне. Варненци ще направят една трениров...

Още 90 милиона за болниците

Още 85-90 млн. лв. ще получат болниците до края на годината. Това ще стане чрез актуализирането на бюджета на касата за 2013 г. Решението взеха късно снощи членовете на Надзорния й съвет. По този начин клиниките ще получат 80% от парите си за последните три месеца.

Известен музикант представя новата си книга

Русенският виолончелист Венцеслав Николов ще гостува тази вечер в BH кафе-библиотеката на ул. „Добруджа” 4. Той ще представи последната си книга "Заточен в рая". Музикантът се завръща в Русе само няколко седмици след своя съвместен концерт с Евгени Желязков в Доходното здание. Новата му творба е посветена на истинския свят. С разказите в сборника той ракрива красотата на малките неща, които срещаме в ежедневието си и как те могат да ни направят по-щастливи и по-добри хора. Венцеслав Николов е роден в семейство на музиканти и още от малък проявя...

Спокойни за децата и на Хелоуин

Членове на семействата могат да следят местоположението на децата в реално време

    


Моника Белучи: Любовта не си отива, тя се променя

/КРОСС/ Невероятната Моника Белучи демонстрира сексапила на една необвързана жена от корицата на Vanity Fair. Чаровната брюнетка е любимка не само на дизайнерското дуо Доминико Долче и Стефано Габана, а и на медията, чиято корица тя краси изключително често. 49-годишната актриса позира по дантелен корсет с нова прическа в нашумелия стил боб,подчертала страстния си поглед с дебела очна линия. Белучи сменя няколко чифта бельо за фотосесията и слага две прилепнали по тялото рокли. Повечко плът пък показва на кадър, полегнала на бели чаршафи, с червени високи токчета и книга в ръка. Макар че наближава 50-те, Моника си остава разгорещяваща мъжете жена. Още повече, че тя вече е необвързана жена, след като преди около два месеца обяви, че се развежда със съпруга си Венсан Касел. Във Vanity Fair споделя: "Любовта не си отива, тя се променя", разказвайки за Венсан Касел: "Той ме накара да порасна. Постави ме пред огледалото и ме накара да открия повече неща за себе си."    

Спипаха трима, откраднали 1 тон орехи в Свищов

Мъжете продали стоката в плевенско село

    


Пиронкова ще търси достоен финал на сезона в Турнира на шампионките


Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова ще открие Турнира на шампионките в мач срещу бившата номер 1 в света Ана Иванович.

Двете състезателки, които участват с "уайлд кард", ще излязат на корта в зала "Арена Армеец" от 17.00 часа.

Пловдивчанката призна разочарованието от слабия си сезон и сега си е поставила за цел да се наслаждава на предстоящата надпревара сред тежката конкуренция на част от най-успешните тенисистки през годината.

"Не мога да кажа,...

България е на 58 място в света в класация за бизнесклимат

България запазва 58-мото си място от миналата година според класацията "Да се прави бизнес", изготвена от Световната банка. Подреждането отчита напредъка в реформите в полза на свободното предприемачество в 189 страни по света. Сингапур е начело в класацията, която оглавява неизменно от 2007-а насам, а Чад е в дъното. Експертите на Световната банка анализират рамката от регламенти за малките и средните предприятия. Те оценяват най-вече условията, в които може да се започне бизнес, достъпа до кредит и възможността за плащане на данъци.

Кадиев: Мястото на окупаторите не е в университета

Студентите имат право да протестират, но тъй като

„Аржентинско танго“ ще играят в Монтана

В последните дни на октомври Драматичен театър – Монтана ще представи за първи път пред публика новото си премиерно заглавие „Аржентинско танго”. Спектакълът е реализиран по пиесата на Лев Корсунски, режисьор е Юри Статков, а художник – Тодор Деков. Зрителите ще могат да видят в представлението двете млади попълнение в трупата на театъра – Ирина Керемидчиева, в ролята на Таня, и Асен Таков, който заедно с Данчо Колев си поделя ролята на Виктор.

Представят книгата "Рицарите на празната чаша" в Кюстендил

Книгата на Костадин Костадинов "Рицарите на празната чаша" ще бъде представена в Кюстендил. Това ще стане днес от 18.00 часа във Възрожденското училище. Организатор на проявата е Регионална библиотека „Емануил Попдимитров". В представянето ще участват Дея Вълчева и Мирослава Бенковска от ИК "Труд"....

България е 58-а в класацията на Световната банка за правене на бизнес

Проблем за бизнеса са разрешителните за строеж, достъпът до ток, плащането на данъци

    


НХА удостоява акад. Светлин Русев с "Доктор хонорис кауза"

/КРОСС/ Националната художествена академия ще удостои акад. Светлин Русев с почетното звание "Доктор хонорис кауза". От висшето учебно заведение подчертават в мотивите си, че художникът Светлин Русев има изявена гражданска и творческа позиция, създал е емблематични за българската култура произведения и е формирал поколения студенти, превърнали се в едни от най-изявените имена в съвременното българско изкуство.

Социалните отнемат братчетата и сестричетата на Мария?

Социалните служители ще решат днес дали ще отнемат седемте братчета и сестричета на русия ангел Мария.

Бараката, където живееха малчуганите, вече беше инспектирана. Силно казано е копторът да бъде наричан дом, така че вероятно децата ще бъдат отнети от социалните и дадени в дом за отглеждане.

Това вече коментираха експерти от Агенцията за социално подпомагане, които казаха, че седемте деца на Саша и Атанас Русеви най-вероятно ще бъдат изведени от дома им заради лошите условия на живот.

Още една институция - Държавната агенция за закрила на детето, ще трябва да реши кога Мария ще бъде изпратена в България.

Ако циганското семейство не може да отглежда децата си, те ще бъдат настанени в приемни семейства и домове за деца.

 

 

BNews.bg

Цената на петрола тръгна надолу

Лекият суров петрол WTI падна от най-високата си цена от седмица преди доклад, който ще посочи, че американските запаси са достигнали най-високото си...

Брендо катастрофира в центъра на София!

Колата на "Съдебна охрана", която е возила днес Евелин Банев-Брендо от съда към Софийския затвор, е била блъсната случайно от автомобил на цивилен гражданин.

Това потвърдиха за BNews от СДВР.

Инцидентът е станал около 14,15 часа на кръстовището на булевардите "Христо Ботев" и "Тодор Александров".

При сблъсъка леко са били ударени служители на Съдебна охрана, които са били прегледани и после освободени, уточниха от полицията.

Освободен и шофьорът на лекия автомобил, който се е блъснал в конвоя на Брендо.

Той беше доведен днес в съда, защото за пореден път бе гледано искането от румънските власти "кокаиновият крал" да бъде екстрадиран там, с поредно обвинение за наркотрафик.

Софийски градски съд обаче отложи за 9 декември решението си за неговото екстрадиране в северната ни съседка заради неизяснени обстоятелства.

Прокуратурата е изпратила писмо до румънците със запитване за какво точно го викат там и кога ще го върнат.

Те отговорили, че искат да му връчат някакви документи по воденото разследване, но отново не уточнили за колко време им трябва Брендо.

Съдът очаква до следващото заседание прокуратурата в Румъния да отговори конкретно на поставените въпроси.

И едва тогава ще вземат решение дали да го изпратят в Румъния.

 

BNews.bg

Мартин Петров си идвал за по 20 бона на месец в ЦСКА

Звездното ново попълнение на ЦСКА Мартин Петров ще прибира по около 20 000 лева на месец в Борисовата градина, научи zonasport.bg. Сумата обаче е твърдо обвързана с резултатите, които "армейците" постигнат, както и позицията, на която се намират във временното класиране.

Печалбата на Deutsche Bank се срина

На финансовия резултат натежават намалялата търговия с облигации и заделените средства за съдебни разходи

    


Концерт и литературна вечер за Деня на будителите в Сандански

За Деня на народните будители община Сандански организира вечер – портрет, посветена на почетния гражданин на град Сандански отец Ангел Столинчев, който е бил църковен деятел с изключително големи заслуги към църквата в град Сандански и духовния живот в цялата община. Почива през 2003 г. и тази година се навършват 10 години от кончината му. Литературната вечер ще се състои в Културния дом на 31 октомври.На 2 ноември юбилеен празничен концерт ще изнесе Надка Вълчанова и фолклорен ансамбъл „Пирин”. Концертът „Запеяли две планини – Малешево и Пири...

Още два района без вода във Варна

От ВиК-дружеството във Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария, без вода ще са абонатите в следните райони: - района на Делфинариума в местност Салтанат до 17 часа; - в района на ул."Моряшка" в кв. "Аспарухово" от 10 часа до 15 часа; Припомняме, че без вода са и абонатите в следните райони: - района над Спортна зала и пазар "Чаталджа"до 17 часа - част от кв.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване