Остават високите субсидии за партиите от 12 лв. на глас

Пари.

Депутатите от бюджетната парламентарна комисия не се съгласиха с предложението на Георги Кадиев субсидиите на партиите да бъдат намалени от следващата година при приемането на бюджета за догодина на второ четене.

Бюджет 2014 г. предвижда субсидиите за всички партии, който са получили над 1% на последните парламентарни избори, да получават по 12 лв. на глас.

Предложението на Кадиев беше субсидията да бъде намалена на 6 лв. на глас плюс 45 хил. лв. за всеки мандат на парламентарно представените партии.

Той получи подкрепата само на част от колегите си от БСП в комисията, което означава, че и в пленарна зала няма да бъде прието предложението му.

Менда Стоянова от ГЕРБ обяви, че по принцип е съгласна с Кадиев, но липсвали разчети.

Йордан Цонев от ДПС напомни за времето, когато партиите нямаха субсидии и факта, че въвеждането на субсидиите е направено от неправителствения сектор, за да е ясно откъде идват парите на политическите формации и да спрат връзките със сенчестия бизнес.

Цонев също по принцип също харесва предложението на Кадиев, но предложи то да се обсъжда преди следващите избори, защото сега ще отнемат пари на партии, които са взели над 1% на изборите при определени вече правила.

Пи изчисления на Георги Кадиев, ако бъде приета неговата формула за определяне на субсидиите, най-много пари ще загубят ГЕРБ – 2.2 млн. лв. и БСП – 1.8 млн. лв. “Атака” ще получи 800 хил. лв. по-малко, а ДПС – 400 хил. лв.

От извънпарламентарните сили партията на Валери Симеоново ще загуби 900 хил. лв., а Движение България на гражданите 700 хил. лв.

Очаквано не беше прието и предложението на “Атака” въобще да няма субсидии за партиите.

Със 7 млн. лв. се намалява бюджетът на Държавна агенция “Технически операции” – парите за подслушване, и тези пари ще отидат за купуване на ваксини от Министерството на здравеопазването, решиха още депутатите от парламентарната бюджетна комисия при приемането на второ четене на Бюджет 2014 г.

Първоначално беше предвидено парите за подслушване да бъдат 49 млн. лв.

Още 22 млн. лв. от приходите от лихви ще отидат за купуването на ваксини, с което се отпускат общо 29 млн. лв. допълнително на Министерството на здравеопазването за този разход.

С бюджета на здравната каса за следващата година, който беше приет днес на второ четене в пленарна зала, разходите за имунизационния календар бяха прехвърлени от касата в министерството.

Бюджетната комисия гласува и бюджетите на министерствата. Парите на МВР и на Министерството на отбраната са намалени спрямо тазгодишните им бюджети.

МВР ще получи 137 млн. лв. по-малко, а МО – 60 млн. лв. по-малко.

От министерствата с най-голям бюджет ще е социалното министерство – малко над 1 млрд. лв.

Статията "Остават високите субсидии за партиите от 12 лв. на глас" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Яйце, хвърлено по конвоя на Ердоган, струва работата на учител

Учител бе отстранен от длъжност незабавно, понеже замерил с яйце конвоя на премиера Реджеп Тайип Ердоган, съобщи информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА). 

В началото на двудневното посещение на Ердоган в град Трабзон на 23 ноември, по време на преминаване на неговия конвой във вечерните часове през централен булевард е  хвърлено яйце Учител бе отстранен от длъжност незабавно, понеже замерил с яйце конвоя на премиера Реджеп Тайип Ердоган, съобщи информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА). В началото на двудневното посещение на Ердоган в град Трабзон на 23 ноември, по време на преминаване на неговия конвой във вечерните часове през централен булевард е хвърлено яйце

Екипи на ЧЕЗ работят по възстановяване на електрозахранването в засегнатите райони

София /КРОСС/ На територията на град София са възстановени всички аварии, вследствие на обилния снеговалеж.На територията на Плевенска и Ловешка области няма населени места без електрозахранване.Продължават дейностите по възстановяване на електрозахранването на селата Воднянци, Септемврийци, Ярловица, Бориловец, Кула, Шишенци и Реброво във Видинска област; село Градешница, Врачанска област и селата Винище, Горна Вереница, Долна Вереница, Комощица на територията на Област Монтана.Без електрозахранване в района на Перник е единствено товарната гара в града, където съоръженията не са собственост на ЧЕЗ.Аварийно-възстановителните дейности ще продължат до пълно отстраняване на авариите и осигуряване електрозахранването на всички, засегнати клиенти на компанията.ЧЕЗ разполага с 270 екипа, оборудвани с техника и материали за отстраняване на авариите. В случай на извънредни обстоятелства и природни бедствия компанията може да мобилизира общо 1100 човека.ЧЕЗ припомня, че клиентите могат да подават сигнали за аварии на денонощната информационна линия 0700 10 010 на цената на един градски разговор. В случай на промяна в актуалната обстановка компанията ще подава своевременно информация за състоянието на електроразпределителната мрежа на обслужваната от нея територия в Западна България.    

77 фото мига от Килиманджаро подредиха в изложба, алпинистите се сягат за Мера Пик

Един от най- красивите върхове в Непал- Мера Пик е следващата цел на великотърновските алпинисти, съобщи Йордан Грозданов. Високият 6 476  метра връх се намира на юг от Еверест и открива прекрасна гледка към първенеца на света и близкия до него Лхотце, като дава възможност и да бъдат снимани. “Въпрос на средства и организация е, но мисля, че следващата година ще бъдем в Хималайте”, коментира Йордан Грозданов. По думите му всеки трябва да преценява силите и средствата, с които разполага и за това на този етап осемхилядниците не са цел за него, Б...

Латвийският кабинет подаде оставка след трагедията в мола (галерия)

Премиерът на Латвия Валдис Домбровскис подаде оставката на кабинета си след катастрофалното срутване на покрива на супермаркета в Рига, при което загинаха 54 души, а десетки други бяха ранени, съобщи АФП. Решението на Домбровскис беше взето след среща с президента на Латвия Андрис Берзинш. Премиерът на Латвия Валдис Домбровскис подаде оставката на кабинета си след катастрофалното срутване на покрива на супермаркета в Рига, при което загинаха 54 души, а десетки други бяха ранени, съобщи АФП. Решението на Домбровскис беше взето след среща с президента на Латвия Андрис Берзинш. "Обявявам, че се оттеглям от поста на премиер ...

Премиерът на Латвия подаде оставката на кабинета след трагедията в мола

Премиерът на Латвия Валдис Домбровскис подаде оставката на кабинета си след катастрофалното срутване на покрива на супермаркета в Рига, при което загинаха 54 души, а десетки други бяха ранени, съобщи АФП. Решението на Домбровскис беше взето след среща с президента на Латвия Андрис Берзинш. "Обявявам, че се оттеглям от поста на премиер ... Премиерът на Латвия Валдис Домбровскис подаде оставката на кабинета си след катастрофалното срутване на покрива на супермаркета в Рига, при което загинаха 54 души, а десетки други бяха ранени, съобщи АФП. Решението на Домбровскис беше взето след среща с президента на Латвия Андрис Берзинш. "Обявявам, че се оттеглям от поста на премиер ...

8% от британките правили секс с жена

Броят на британките, които са правили секс с жена, се увеличил четворно за 20 години. В момента 8% от жителките на Острова признават, че се любили с партньорки от същия пол, докато през 1990 г. това е било факт едва за 1,8%. Броят на хомосексуалните мъже остава стабилен - около 4,8%. Тов апоказва проучване за сексуалните навици на британците. Броят на британките, които са правили секс с жена, се увеличил четворно за 20 години. В момента 8% от жителките на Острова признават, че се любили с партньорки от същия пол, докато през 1990 г. това е било факт едва за 1,8%. Броят на хомосексуалните мъже остава стабилен - около 4,8%. Тов апоказва проучване за сексуалните навици на британците.

Йовчев: Всички прояви на протестиращите от 12 ноември са противозаконни

София /КРОСС/ Всички прояви на протестиращите от 12 ноември са противозаконни. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.Той обясни, че още на 11 ноември в СДВР е постъпила информация, че се подготвя организация за блокиране на парламента. Полицията е изготвила план на действие. Около 20:00 часа са разкъсани парапетите на Народното събрание, по служителите на полицията са хвърляни павета и различни твърди предмети. Един час по-късно отново е имало атака върху полицията с камъни и други предмети. Два пъти е пристъпено към изтласкване на протестиращите, каза още Йовчев. По време на тези действия протестиращите са били предупреждавани през цялото време, че с проявите си са нарушавали закона. На следващия ден са задържани 23 лица, срещу които има образувани 4 досъдебни производства - 3 от тях са за хулиганство, едно е за увреждане на собственост. Наложени са три парични глоби - в един от случаите за носене на забранен предмет, обясни вицепремиерът.Той бе категоричен, че става дума за незаконно мероприятие. Всички тези прояви на протестиращите са незаконни - от първия до последния момент. Налице е грубо нарушаване на обществения ред, увреждане на собственост, неизпълнение на полицейски нареждания, сблъсъци с полицейски служители. Съгласно законодателството органите на МВР при всички тези случаи имат право да употребят сила и помощни средства

Френският футболист, държан насила в Катар, най-после получи изходна виза


Френският футболист Захир Белуни, който близо две години беше държан насила в Катар, най-после получи изходна виза и ще може да се завърне в родината си. Неговият брат Махди потвърди, че очаква играча, съпругата му и двете им деца да кацнат на летището в Париж в петък.

Заради местната система за чуждестранни работници "кафала", според която служителите не могат да сменят своята работа и не могат да напускат страната без разрешението на работодателите си, Захир Белуни на практика беше...

Промо билетите за "Аеросмит" свършиха за 2 часа и 18 минути

Организаторите отчитат това като огромен интерес към музикалното събитие, който не се влияе от икономическата криза

Правителството даде нови облекчения на хазартните оператори

След като управляващите се готвят да намалят четирикратно данъка на хазартните оператори, правителството им даде нови облекчения. Това стана възможно с промени в Наредбата за документите, необходими за издаване на лицензи по Закона за хазарта, които бяха одобрени от кабинета.   Отпада задължението за регистрация на марка на производител на игрално оборудване. Намалява се и броят документи, които се разглеждат от Държавната комисия по хазарта при промяна на собственик, съдружник или акционер в компания от сектора. Дава се и право на хазартните оператори да кандидатстват онлайн за лиценз, съобщи правителствената информационна служба.   Миналата седмица на първо четене през парламентарната бюджетна комисия минаха промените в Закона за хазарта, с които се намалява четирикратно данъка на хазартните оператори. Вносител на промените е група депутати от БСП и ДПС начело с Йордан Цонев.   По думите на Цонев целта на облекченията е да се извади на светло сивия бранш.   От ГЕРБ обаче атакуваха, че това ще доведе до намаляване на постъпленията в бюджета и увеличаване на броя на пристрастените заради предвидената агресивна реклама в близост до училищата.   Ако промените в Закона за хазарта бъдат одобрени от парламента организаторите на всички тези "игри на щастието" ще трябва да плащат двукомпонентна такса, която се състои от еднократна такса в размер 100 хил. лв. и променлива част в размер на 20% върху разликата между получените залози и изплатените печалби.   Заложените приходи от хазарт в бюджет 2014 са общо 135 млн. лв.

Каролев за отиващите при Бареков: Не виждат реализация в НДСВ

/КРОСС/ Стефан Кенов и тези хора, които го поддържат не са харесали, че той не само не спечели лидерския пост, но даже не му беше предложено да остане в политическия съвет. Явно е решил да си търси някъде другаде реализация, защото не вижда такава в НДСВ. Това заяви бившият член на движението Владимир Каролев през ИА КРОСС в коментар на оттеглянето на Кенов от НДСВ и присъединяването му към гражданско движение "България без цензура".По-рано днес стана ясно, че подобна стъпка възнамеряват да направят и редица други областни представители на младежките организации на царистите. Каролев припомни, че Стефан Кенов е имал почти 300 гласа на конгреса, само с 50 - 60 по-малко от Антония Първанова. С него напускат и много качествени хора, доколкото знам двайсетина души, каза още Каролев. Не мисля, че това е проблемът на НДСВ. Не е хубаво, но не мисля, че това е проблемът на НДСВ, заяви Каролев, коментирайки отлива на лица от движението. Мисля, че проблемът на НДСВ е, че иска на всяка цена да се коалира с някой, за да влезе в следващия парламент, което не трябва да бъде целта, посочи той. Аз, докато бях в НДСВ, непрекъснато твърдях, че трябва да се върнем към основните ни либертариански послания и към призива почтеност във всичко, който според мен си е валиден. Трябва да установим някакво влияние в обществото, а не да ходим да се молим от ляво и от дясно, по-скоро в център-дясно, досега не сме се молили в ляво, да се обединяваме. Няма да стане така

Екоземеделие и устойчив туризъм за ученици по проект на "Странджа"

15 обучителни посещения на места с успешен пример за устойчиво развитие са реализирани по международния проект Be Natur на Природен парк „Странджа". Ученици от Бургас, Царево, Айтос и Ахтопол са се запознали с мрежата от хлебни къщи в Габрово, със спасителния център за сухоземни костенурки в с. Баня, с биодинамичната ферма в с. Бачково, с пермакултурна градина на Димитър Русков в с. Синеморец, с работилница за обработка и естествено багрене на вълна в с. Звездец, със сдружението в с. Бръшлян, което развива успешно селски туризъм или така наре...

Турция обяви тревога за терористична заплаха

Анкара обяви вдигна на крак силите за сигурност в Турция. Според данни на разузнаването подготвяни били мащабни терористични атаки на територията на страната.

Как да показвате привързаността си на публично място

Какъв е етикетът на поведение, който трябва да спазвате

    


Уволниха учител, хвърлил яйце по конвоя на Ердоган

Учител бе отстранен от длъжност незабавно, понеже замерил с яйце конвоя на премиера Реджеп Тайип Ердоган, съобщи информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА). 

В началото на двудневното посещение на Ердоган в град Трабзон на 23 ноември, по време на преминаване на неговия конвой във вечерните часове през централен булевард е  хвърлено яйце Учител бе отстранен от длъжност незабавно, понеже замерил с яйце конвоя на премиера Реджеп Тайип Ердоган, съобщи информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА). В началото на двудневното посещение на Ердоган в град Трабзон на 23 ноември, по време на преминаване на неговия конвой във вечерните часове през централен булевард е хвърлено яйце

Плевнелиев: Журналистиката е фундамент на демокрацията

Обективната, обществено ангажираната и отговорна журналистика е фундамент на демокрацията, каза президентът Росен Плевнелиев, който даде начало в София на третата публична дискусия "Диалог с гражданите" на тема "Какво бъдеще за българските медии?". Журналистиката има мисионерско значение за всяка демократична държава. Тя обаче може да бъде Обективната, обществено ангажираната и отговорна журналистика е фундамент на демокрацията, каза президентът Росен Плевнелиев, който даде начало в София на третата публична дискусия "Диалог с гражданите" на тема "Какво бъдеще за българските медии?". Журналистиката има мисионерско значение за всяка демократична държава. Тя обаче може да бъде

Жените началници са по-успешни от мъжете

Жените, за разлика от мъжете, не страдат от болни амбици да създават бизнес империи и поради тази причина носят повече дивиденти на притежатели на акции в техните компании. Това установило канадско проучване, цитирано от в. "Дейли телеграф". Когато в директорските бордове на корпорациите има повече дами, разходите за луксозни имиджови придобивки значително намаляват, което увеличава приходите на акционерите. Подобни компании по-рядко се впускат в рискови сливания и закупуването на сродни бизнес формирования. Според проучването проведено сред 1500 големи американски корпорации в продължение на 12-годишен период, дамите на управленски постове по-далновидно предвиждат печалбата от закупуването на друга фирма и точната цена, която трябва да бъде платена за нея. Професорът по финанси Кай Ли ...

"Черноморец" не пуска Херо за треньор на "Левски"

Вероятността Димитър Димитров – Херо да стане треньор на „Левски” бе сведена до минимум след интервюто на изпълнителния директор на "Черноморец" Пламен Киряков пред Topsport.bg, пише football24.bg. „Не може да става и дума Херо да поеме Левски. Знаете, че от дълго време се говори за това, но няма и капка истина във всякакви писания по темата. Черноморец съществува благодарение на Херо и той много добре го осъзнава. Неговото сърце и душа е в отбора и знам, че той няма да предпочете Левски. Смехотворно е да се говори, че Димитров ще стане треньор на „сините", коментира Киряков. Той добави, че в бургаският клуб ще бъдат привлечени нови попълнения през зимния трансферен прозорец, които да покачат нивото на отбора.

Дженифър Лав Хюит роди момиченце

Дженифър Лав Хюит тя стана майка и съпруга за първи път, съобщават американски медии. Актрисата, която има връзка с Брайън Холсей родила момиченце вчера, а неин представител съобщи, че тя вече е омъжена. "Дженифър Лав Хюит и съпругът й Брайън Холсей са щастливи да обявят раждането на дъщеря им Отъм Джеймс Холсей, която се появи на бял свят на 26 ноември", съобщи представителят. Запознат източник разкри пред списание "Ю Ес Уикли", че Дженифър и Брайън са разменили брачните си клетви на частна церемония. Двамата започнаха връзката си през 2012 г., когато се събраха на снимачната площадка на тв сериала "Специални клиенти". През юни актрисата обяви, че е бременна, а ден след това разкри и годежа си с Холсей.

В Турция е обявена тревога за подготвяни мащабни терористични атаки

Разузнавателни данни за подготвяни мащабни терористични нападения в Турция с коли-бомби от незаконната организация Революционна народно-освободителна партия-Фронт (DHKP/C) вдигна по тревога силите за сигурност в страната, съобщи телевизионният канал CNN Turk. Изпратени са указания за „незабавни” действия до дирекциите по сигурността и другите органи за сигурност във всички градове. Като най-застрашени се считат именно дирекциите по сигурността в големите градове и в пограничните със Сирия райони. Информацията е, че са подготвени седем автомобили, натоварени с експлозиви и бомби, осигурени от Сирия или от Гърция. Два от тези автомобила, които могат да участват в евентуални терористични атаки, са с бял цвят, а единият е лилав и е тип „Ван”. Няма сведения за марката...

Организират търг за яйцеклетки

Жените с красив външен вид могат да спечелят от своите яйцеклетки, ако ги продадат на търг, организиран от женско списание.

Обявиха обходен маршрут към Русе за тежкотоварните автомобили

Остава в сила забраната за движение в посока Русе за тежкотоварни автомобили с вместимост над 20 тона – съобщиха от Областно пътно управление-Разград. Оттам обявиха и обходен маршрут за тежките машини: гр. Разград – път II-49 „Разград – Кубрат” – път II-23 „Кубрат – Русе”. Леките автомобили и лекотоварните до 20 тона могат да пътуват към дунавския град по първокласния път. Общо 17 пътнопочистващи машини работят по шосетата на Лудогорието, снеговалежът е слаб, но има силни навявания в отделни участъци....

Паша дере няма да пострада от "Южен поток", увери изпълнител

Един летен сезон туристите на плажа Паша дере ще могат да наблюдават строителните дейности на българския участък от газопровода „Южен поток". Това съобщи Милена Христова, която участва от българска страна в компанията „Южен поток транспорт".

Франки Мюниц получи инсулт за втори път

Всички сме се заливали от смях на невероятните приключения на Малкълм и роднините му в едноименния сериал.

Франки Мюниц - актьорът, който дълго време даваше живот на този иконичен персонаж, е получил инсулт.

За съжаление това е вторият път, в който 27-годишният брюнет страда от това заболяване. 

Той използва пространството на Twitter, за Всички сме се заливали от смях на невероятните приключения на Малкълм и роднините му в едноименния сериал. Франки Мюниц - актьорът, който дълго време даваше живот на този иконичен персонаж, е получил инсулт. За съжаление това е вторият път, в който 27-годишният брюнет страда от това заболяване. Той използва пространството на Twitter, за

Виолина Маринова и Илия Терзиев са Мисис и Мистър Икономика

За принос в развитието на финансовия сектор беше отличен изпълнителният директор на ЗАД "Армеец" Цветанка Крумова

    


Изграждането на "Южен поток" няма да ограничи достъпа до плаж Паша Дере

/КРОСС/ Днес беше представен докладът за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) по време на изграждането на българския участък от газопровода „Южен поток". На събитието присъстваха техническият директор по ОВОС Андрей Фик, мениджърът и ръководител на ОВОСС Матео Веронеси и съветникът на ОВОС за България Милена Христова. Документът от близо 5000 страници съдържа проучвания за въздействието върху околната среда и културното наследство при изграждане на цялостното трасе и в частност българският му участък. Изследванията са изготвени от 80 български и международни експерти в областта, като по време на проучванията е използвана роботизирана подводна техника, снабдена с камери. При обсъжданията стана ясно, че плажът Паша Дере, където тръбопроводът излиза на сушата ще бъде достъпен за туристи през следващия летен сезон, като все пак е възможно временно ограничаване на посещенията в тази част, където се очаква да започнат дейностите по изграждането. Милена Христова увери, че при изграждането на съоръжението са предприети всички нужни мерки за безопасността на населението, включително изграждането на шумови бариери и заглушители при осъществяването на строителните дейности. Тя изтъкна, че в близост до трасето се намират част от обекти от Натура 2000 - „Галата" и „Емона", както и национални защитени зони, чието опазване също е гарантирано. Трасето ще премине и през шест културни обекта, за които е осигурена буферна зона

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето съдържанието на емисията в 14 часа:

- Парламентът не успя да отхвърли ветото на президента Росен Плевнелиев върху Закона за чужденците.

- 46 иракски граждани бяха екстрадирани тази нощ от страната с полет на правителствения самолет за Багдад.

- Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън огласи пакет мерки, които имат за цел да...

Повечето потомци на Софроний Врачански са медици и учители

“Най-яркият ми детски спомен е от един портрет на млада жена в дома на родителите ми. Когато питах коя е, винаги ми казваха, че е Цона - внучката на дядо поп. А дядо поп за нашето семейство е един - Софроний Врачански.” Това разказа пред “24 часа” дългогодишната учителка по литература от Котел Женя Желева, потомка на рода Софрониев. “Най-яркият ми детски спомен е от един портрет на млада жена в дома на родителите ми. Когато питах коя е, винаги ми казваха, че е Цона - внучката на дядо поп. А дядо поп за нашето семейство е един - Софроний Врачански.” Това разказа пред “24 часа” дългогодишната учителка по литература от Котел Женя Желева, потомка на рода Софрониев.

Инвестиции от 7 милиона лева очаква през 2014 г. Община Сухиндол, завод за биогаз ще вдигат австрийци

Бюджетът на Община Сухиндол за следващата 2014 година ще запази параметрите на тазгодишния от 2,5 млилиона лева, съобщи кметът инж. Пламен Чернев. Данък сгради няма да се повишава, но е възможно известно завишение на такса смет, която в момента е 5,9 промила. От 2009 г. общината извозва отпадъка си до регионалното депо в Севлиево, а освен пътните разходи за депонирането там се плаща по 30 лв. с ДДС на тон. По- рано днес инж. Чернев отчете свършеното от кметския екип през втората година от мандата. През 12 месеца са се реализирали поекти на стой...

Разпродават гръцки острови на турски магнати

Прочутият остров Миконос, който всяко лято събира туристи с дебели портфейли от световния елит, се очаква да бъде “спасен” от много известен турски магнат. 
Според турския вестник “Аксам” богаташът Ферит Сахенк от прочутата фамилия, собственици на крупния финансов консорциум с наименованието Dogus Grubu Прочутият остров Миконос, който всяко лято събира туристи с дебели портфейли от световния елит, се очаква да бъде “спасен” от много известен турски магнат. Според турския вестник “Аксам” богаташът Ферит Сахенк от прочутата фамилия, собственици на крупния финансов консорциум с наименованието Dogus Grubu

Промени в наредбата за даровити деца на Димитровград искат родители на танцьори в "Звездица"

Промени в общинската наредба за финансово стимулиране на даровити деца искат в писмо до кмета на Димитровград Иво Димов, председателя на местния парламент Стефан Димитров и съветниците 91 родители на танцьори от ансамбъл "Звездица". Те настояват в регламентите за отпускане на стипендии да бъдат включени не само индивидуални изяви, но и групови, като споделят разочарованието си, че при определяне на финансовите стимули за 2013 г. в списъка на одобрените не е попаднало нито едно дете от ансамбъла. Дейността на ансамблите и групите за народни танц...

Плевнелиев: Журналистиката има мисионерско значение за всяка демократична държава

Обективната, обществено ангажираната и отговорна журналистика е фундамент на демокрацията, каза президентът Росен Плевнелиев, който даде начало в София на третата публична дискусия Обективната, обществено ангажираната и отговорна журналистика е фундамент на демокрацията, каза президентът Росен Плевнелиев, който даде начало в София на третата публична дискусия "Диалог с гражданите" на тема "Какво бъдеще за българските медии?". Журналистиката има мисионерско значение за всяка демократична държава. Тя обаче може да бъде

Обсъжда се всяка медия да декларира източниците си на информация

Идеята е да се защитят авторските права на информационните текстове

    


NSA събирала информация за сексуалната активност на ислямистите

/КРОСС/ Американската агенция за национална сигурност NSA е събирала информация за сексуалната активност на радикалните мюсюлмани и предпочитаните от тях сайтове с порнографско съдържание. Това пише The Huffington Post, позовавайки се на разсекретените от Едуард Сноудън документи. Разузнавателните агенции са проследили думите, които са въвеждали при търсенето шестима представители на радикалния ислям. Агенцията отбелязва, че последните не са били заподозрени в тероризъм и други престъпления.Основната цел на събирането на тази информация е дискредитиране на ислямистите.

Белгия може да разреши евтаназия на непълнолетни с нелечими болести

Ако законът бъде приет, ще се прилага при определени строги условия

    


Коледни лампички само за "Гинес"

Австралийско семейство украси къщата си с 502 165 мигащи крушки за Коледа

    

Частни съдия-изпълнители искат електронен запор на сметки

Частните съдия-изпълнители настояват да се използват на практика въведените преди две години в закона електронни запори. Така таксите, които длъжниците плащат за блокиране на банковите им сметки, ще намалеят 30 пъти. Сега таксата за запор на сметки във всички трезори е около 540 лв., а с електронен запор ще е 18 лв.

Частните съдия-изпълнители настояват да се използват на практика въведените преди две години в закона електронни запори. Така таксите, които длъжниците плащат за блокиране на банковите им сметки, ще намалеят 30 пъти. Сега таксата за запор на сметки във всички трезори е около 540 лв., а с електронен запор ще е 18 лв.

Капитанът на Байерн не смята да участва в лова на „къртицата“

Капитанът на Байерн Мюнхен Филип Лам не се тревожи особено от изтичането на вътрешна информация и не смята да търси предателя в редиците на отбора. В събота наставникът на европейския клубен шампион Хосеп Гуардиола се изказа доста гневно по повод неизвестния човек в клуба, който е „изпял“ тактиката на испанеца за мача срещу Борусия Дортмунд пред вестник „Билд“. Лам обаче не смята, че ще има сериозно разследване по случая. „Определено ситуацията е неприятна, длъжни сме да го признаем“, коментира германският национал. „Това беше ненужно и няма ни...

Откриват обновената спортна зала на ВТУ, чакат двама министри

Обновената спортна зала на Великотърновския университет ще бъде тържествено открита в навечерието на студентския празник. Церемонията е насрочена за 4 декември от 17,30 часа, като покани са изпратени до министрите на образованието и на спорта. 2 млн. лв. са вложени в цялостната реконструкция на спортния комплекс, съобщи ректорът проф. Пламен Легкоступ. Спортната залата е строена в продължение на пет години от 1982-ра до 1987 г. Открита е официално в чест на 800 години от въстанието на Асен и Петър. От тогава никога не е ремонтирана основно до т...

Дженифър Лав Хюит роди момиченце

Преди това актрисата е сключила таен брак с бащата на бебето

    


Раздадоха анкетите за “Спортист 2013-та”

Днес бяха раздадени анкетите, чрез които ще се гласува и ще бъде избран най- добър треньор на 2013-та, най- добър отбор и най- добър спортист на Община Хасково. Церемонията по награждаването ще бъде на 18 или 19 декември в зала “Хасково”.

Анкетите трябва да бъдат попълнени и предадени до 6 декември в Дирекция” Образование, култура, младежки дейности, спорт, здравеопазване и социални дейности” към Общинската администрация.Те бяха раздадени на журналисти от спортния ресор в 7-те медии в града.

 

Освен те, ще гласуват и секретарят на Община Хасково Атанас Димитров, Любомир Георгиев – експерт „Младежки дейности и спорт” към общинската администрация, Силвия Тенчева- експерт към Министерство на младежта и спорта и директорът на спортното училище Генчо Генев. 9 са номинираните треньори. 14 спортни клуба са излъчили свои състезатели при юноши/ девойки, а 9 са тези при мъже и жени. Предложенията за най- добър отбор на 2013-та са 6. Все още не е уточнена датата за церемонията по награждаването.

Тя ще се проведе на 18 или 19, уточниха от общинската администрация.

 

 

 

 

 

 

 

Репортаж гледайте в новините

Анжелина Янева

Отмениха лекция на Станишев в Лондон, замени го „ранобуден“ преподавател

Сергей Станишев, Снимка: БГНЕС (архив)

Лекция на лидера на БСП Сергей Станишев в Лондонското училище по икономика и политически науки (LSE), която е трябвало да се състои вчера (26 ноември), е била отменена. Това съобщиха българи, участващи в групата ДАНСwithme Лондон.

Станишев е бил поканен от London School of Economics в качеството му на председател на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и възпитаник на лондонската академия, за да говори по темата „Бъдещето на разширяването на Европейския съюз“.

Седмица преди обявената дата обаче участието му е било отменено, без да се посочват конкретни причини. Малко по-рано българите от антиправителствената група в Лондон изпратили писмо до LSE, в което обяснили защо намират поканата към Станишев за неподходяща.

Впоследствие вместо Станишев за лекция по темата е бил поканен преподавателят Димитър Бечев – поддръжник на антиправителствените протести и един от представителите на академичните среди, подкрепящи действията на Ранобудните студенти.

OFFNews потърси за коментар по случая Станишев, но лидерът на левицата не отговаряше на телефона си. Опитът да получим обяснение за отменената лекция от пресцентъра на БСП също удари на камък. След първоначалното обяснение „доколкото зная, не е имало насрочена лекция за ноември“ от служител на пресслужбата, директорът на пресслужбата Валентин Иванов заяви, че службата не може да даде информация от такова естество и ни посъветва да се обърнем с писмено запитване по въпроса към канцеларията на Станишев в централата на БСП на „Позитано“20.

Статията "Отмениха лекция на Станишев в Лондон, замени го „ранобуден“ преподавател" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Цветлин Йовчев за протестиращите: Всичките им прояви на 12 ноември са противозаконни

Всички прояви на протестиращите на 12 ноември са противозаконни. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, предаде „Фокус”. 
„Още от предишния ден в СДВР е постъпила информация, че се подготвя организация за блокиране на Народното събрание, изготвен е план ... Всички прояви на протестиращите на 12 ноември са противозаконни. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, предаде „Фокус”. „Още от предишния ден в СДВР е постъпила информация, че се подготвя организация за блокиране на Народното събрание, изготвен е план ...

ГЕРБ не се отказват от борбата по бюджета на Здравната каса

Ексуправляващите се обявиха твърдо против така разчетените

Географското положение е свързано и проблемите със зрението

Местоживеенето оказва влияние и върху здравето на очите

    


Над 30 бургаски идеи към фондацията на екскмета на Ню Йорк

Кметът Димитър Николов благодари на всички бургазлии, които отговориха на призива му и изпратиха своите идеи за конкурса на Фондация "Блумбърг". Сред тях има изключително оригинални предложения , които биха впечатлили журито. Идеи ще се приемат до 15 декември на адрес media@burgas.bg Всеки, който има иновативно предложение, може да го изпрати в оставащите дни. Така Бургас ще има по-голям избор и възможност да избере идея, с която да кандидатства за финансиране в конкурса. Преди това всички предложения ще бъдат представени на обществено обсъжда...

Червена общинарка пита Тотев: Защо още няма конкурс за шеф на Белодробна?

Пловдив /КРОСС/ Защо повече от година не е проведен конкурс за избор на управител на СБПФЗАЛ - „Д. П. Кудоглу" ЕООД - Пловдив? Този въпрос ще зададе на пловдивския кмет общинската съветничка от БСП Минка Сърнешка на сесията утре. Тя се позовава на решение на местния парламент от 14 юни 2012 г, с което за временно изпълняващ длъжността управител на болничното заведение е назначен д-р Веселин Давчев. Същото решение определя и срок за изпълнение на длъжността „до финализирането на конкурсната процедура, но не по-късно от 90 дни". С провеждането на конкурса е натоварен кметът, цитира друга точка от решението Сърнешка. Затова тя пита каква е причината повече от година Белодробна болница да се ръководи от временно изпълняващ длъжността управител.    

Задържаха трима, обрали църквата в пловдивското село Йоаким Груево

Три мъже са били задържани в пазарджишкото село Главиница след като станало ясно, че са обрали църквата в пловдивското село Йоаким Груево, съобщиха от полицията. Бандата е задържана при рутинна проверка на автомобили. Триото Димитър М. /36г./ от Главиница, Васил З./20г./ от същото село и Иван К./22г./ от пловдивското село Кадиево пътували в кола. Три мъже са били задържани в пазарджишкото село Главиница след като станало ясно, че са обрали църквата в пловдивското село Йоаким Груево, съобщиха от полицията. Бандата е задържана при рутинна проверка на автомобили. Триото Димитър М. /36г./ от Главиница, Васил З./20г./ от същото село и Иван К./22г./ от пловдивското село Кадиево пътували в кола.

Вазовци с поредните отличия от математически турнир

С поредния успех се похвалиха на пресконференция днес математиците от димитровградската ПМГ "Ив.Вазов". От математическия турнир в Кърджали те се завърнаха с куп отличия, като преподавателят Йорданка Коджабашева отчете, че най-силно е било представянето на най-малките- петокласниците. Златни медалисти са спечелили Дани и Георги, а със сребърен е Дани Емилов. Шестокласничката Валя е трета в турнира, а Мария от седми клас е също със сребърен медал. Бронзово е отличието на Марио Каменов, със сребърни медали са Кристина Кирова и Милен Георгиев. С о...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване