Фандъкова: Имам забележки, но градският транспорт се движи без затруднения

Извършва се втора обработка срещу заледяване на пътищата в столицата. Това каза кметът Йорданка Фандъкова в Центъра за градска мобилност. 

„През нощта е извършена вече една обработка. Работи се във всички райони на столицата от фирмите оператори. Движението в София е натоварено. Градският транспорт се движи навсякъде, но има закъснения от 10 мин Извършва се втора обработка срещу заледяване на пътищата в столицата. Това каза кметът Йорданка Фандъкова в Центъра за градска мобилност. „През нощта е извършена вече една обработка. Работи се във всички райони на столицата от фирмите оператори. Движението в София е натоварено. Градският транспорт се движи навсякъде, но има закъснения от 10 мин

Камерън ограничава правата за имигранти от България


Британският премиер Дейвид Камерън ще обяви днес мерки срещу т.нар. социален туризъм, съгласно които имигранти от страни в ЕС, включително България, няма да могат да ползват полагащите им се сега права за подпомагане във Великобритания.

Социалните помощи ще могат да се ползват само за ограничен период от време. При това се затягат критериите за това кога един чужденец може да се възползва от помощ за безработица и жилище.

Хората са "силно разтревожени" от нивата на...

Р.Овчаров не вярва в надежността на US- реактора

Ние ще станем единствената държава, която не произвежда ядрено оборудване, но която успешно препродава след няколко години на безценица. Това каза пред Нова телевизия Румен Овчаров, бивш енергиен министър.

Сняг и протести гонят от центъра на София бездомните

Какво правят бездомниците с идването на първия голям студ, провери “24 часа”. Репортери обиколиха някои от най-популярните места в София, на които нощуват групи клошари - градинката на църквата “Св. Седмочисленици”, Женския пазар, автогара “Юг”. Препълнено е и около Централна гара.

Доскоро любими на бездомниците централни места тези дни са почти Какво правят бездомниците с идването на първия голям студ, провери “24 часа”. Репортери обиколиха някои от най-популярните места в София, на които нощуват групи клошари - градинката на църквата “Св. Седмочисленици”, Женския пазар, автогара “Юг”. Препълнено е и около Централна гара. Доскоро любими на бездомниците централни места тези дни са почти

Сняг скова България, движението на места – с вериги

Пътищата в страната са проходими при зимни условия

    


Русия няма да присъства на срещата на Източното партньорство


Срещата на Източното партньорство във Вилнюс е между Европейския съюз и неговите шестима източни партньори и на нея няма да присъства Русия, каза Мая Кочиянчич, говорител на върховния представител на Европейския съюз по външната политика Катрин Аштън, цитирана от KyevPost.

По думите й ЕС поддържа редовни контакти със своя стратегически партньор и важен съсед Русия и двете страни са обсъждали инициативата Източно партньорство като част от редовните им контакти.

Тя заяви...

Няма епидемични взривове, но има болни от хепатит и ламблиоза

Пет случая на ламблиоза и 8 на ентероколити, отчитат от РЗИ- Кюстендил за последната седмица / 18-14 ноември /. Отново в областта има болни от хепатит N, остър- двама души. Регистриран е един заболял от туберкулоза и по трима от скарлатина и ротавирусен гастроентерит. РЗИ дават информация и за един болен от хименолепидоза. Не са регистрирани епидемични взривове от заразни болести през изминалата седмица в Кюстендилска област. Седмичната заболяемост от грип и остри респираторни заболявания е 34,40 на десет хиляди души, спрямо 27,50 за предходна...

Фандъкова: Имам забележки, но градският транспорт се движи

Извършва се втора обработка срещу заледяване на пътищата в столицата. Това каза кметът Йорданка Фандъкова в Центъра за градска мобилност. 

„През нощта е извършена вече една обработка. Работи се във всички райони на столицата от фирмите оператори. Движението в София е натоварено. Градският транспорт се движи навсякъде, но има закъснения от 10 мин Извършва се втора обработка срещу заледяване на пътищата в столицата. Това каза кметът Йорданка Фандъкова в Центъра за градска мобилност. „През нощта е извършена вече една обработка. Работи се във всички райони на столицата от фирмите оператори. Движението в София е натоварено. Градският транспорт се движи навсякъде, но има закъснения от 10 мин

Плевнелиев организира гражданска дискусия за бъдещето на медиите

/КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев ще открие третата дискусия от инициативата "Диалог с гражданите" - на тема "Какво бъдеще за българските медии?". Срещата ще се проведе в Централния военен клуб в столицата, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Държавният глава ще открие дискусията, на която ще бъдат обсъдени въпроси, свързани със състоянието на медийната среда, правната уредба, собствеността и финансирането на медиите у нас и други.В третия „Диалог с гражданите" се очаква да вземат участие повече от 250 представители на медиите, на регулаторни институции, на неправителствени организации, дипломати, граждани.

Обединеният демократичен блок работи да има омбудсман в Дупница

Готов е правилника за дейността на обществения посредник в Дупница. Той ще бъде подложен на гласуване на сесия в петък. От Обединен демократичен блок, които са вносителите на предложението, обясниха, че и граждани също ще могат да правят предложения за обществен посредник, с подписка от минимум 10 % от имащите право на глас. Ако има повече предложения ще бъдат избраните 3-те най-добри кандидатури и те ще бъдат внесени за разглеждане в ОбС, обясни председателят на групата в местния парламент Вергил Кацов. Възнаграждението заложено в правилника е...

Борба за живот – брутална, но истинска

Бащата на Сашко: Човек трябва да стигне до крайности!

    


Меркел и социалдемократите постигнаха споразумение

/КРОСС/ Германският канцлер Ангела Меркел и лидерът на Социалдемократическата партия Зигмар Габриел постигнаха споразумение за съставянето на общ кабинет. След разговори в продължение на няколко часа двамата са изгладили различията си по много въпроси - пенсионната реформа, минималната надница и други. Очаква се коалицията между двете партии да встъпи в длъжност преди нова година. Споразумението между двата най-големи политически съперника в Германия се счита за изключителен напредък от страна на анализаторите. Така според проучванията на общественото мнение ще се изпълнят и очакванията на повечето германци за широка коалиция.  

Фандъкова разпореди всички машини да чистят улиците

Извършва се втора обработка срещу заледяване на пътя в столицата, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя е разпоредила цялата налична техника да бъде извадена на улиците.

Гимнастички от Кюстендил украсиха турнир в Благоевград

Гимнастички от "Олимпик"- Кюстендил откриха и закриха 10- то издание на международния турнир по спортна гимнастика "Любчо Солачки" в Благоевград. Ансамбълът от деца, родени 2006 година откри надпреварата със съчетание без уред. Момичетата от Кюстендил се подготвят за участие в състезание за ансамбли в Бургас, за празника на града- на Никулден. Церемонията по закриване на турнира започна с изпълнение на гимнастички от "Олимпик", които представиха танца си от международния фестивал в Кефалония, Гърция. Момичетата и техните треньорки Людмила Кадий...

94 години от подписването на печалния за България Ньойски мирен договор

На 27 ноември се отбелязва Деня на националната памет. Датата е включена като значима в календара през 1996 по предложение на националното сдружение "Мати Болгария". На този ден през 1919 година България подписва Ньойския мирен договор, по силата на който губи около 10 процента от територията си и й са й наложени непосилни за онези времена репарации и ограничения.

Р. Овчаров: Геополитически слугинаж е американският реактор в Козлодуй

Най-добрият вариант е да пуснем отново 3 и 4-ти блок на АЕЦ Козлодуй, това би било най-евтиният вариант. Друг е да градим 7 и 8-ми блок там. Тези варианти са плод на здравия разум.

Микробус се заби в дърво, 9 души в болница

Девет души пострадаха, след като микробус се заби в дърво заради непочистена от сняг улица. Пътният инцидент станал около 04.20 в Благоевград, а пострадалите са работници на месопреработвателна фирма.

Микробус катастрофира в Благоевград, 9 са ранени

9 души пострадаха при катастрофа с микробус в Благоевград. Инцидентът е станал около 04:20 часа тази сутрин. Водачът на микробуса е пътувал от кв. "Струмско" за Кочериново, когато в района на хипермаркет на мокра пътна настилка изгубил управление и се блъснал в дърво.

Всички ранени са транспортирани до спешното отделение на благоевградската болн 9 души пострадаха при катастрофа с микробус в Благоевград. Инцидентът е станал около 04:20 часа тази сутрин. Водачът на микробуса е пътувал от кв. "Струмско" за Кочериново, когато в района на хипермаркет на мокра пътна настилка изгубил управление и се блъснал в дърво. Всички ранени са транспортирани до спешното отделение на благоевградската болн

"Ювентус" ще преследва последен шанс за оцеляване в Шампионската лига


След четири поредни мача без победа, едва три точки в актива си и последно място в класирането италианският шампион "Ювентус" е изправен пред сериозна опасност да напусне Шампионската лига още след груповата фаза. 

Тази вечер от 21.45 часа отборът от Торино посреща смятания за абсолютен аутсайдер преди началото на турнира "Копенхаген", който обаче за разлика от своя съперник вече спечели една победа и заема третата позиция с четири точки. 

Футболистите на Антонио Конте...

Hewlett-Packard приключва една минусова година

В следборсовата търговия акциите се изстреляха със 7% заради по-високи от очакванията приходи през последното тримесечие

    


Спад на работещите в областта отчитат от НСИ

Наетите лица по трудово и служебно правоотношение в област Кюстендил, към края на септември 2013 г. намаляват с 6.6%, спрямо края на юни 2013 г., като достигат до 30.7 хиляди. По предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ), най-голямо намаление се наблюдава в икономическите дейности „Образование" - с 16.8% и „Хотелиерство и ресторантьорство" - 14.6%.Спрямо края на второто тримесечие на 2013 г. наетите лица в обществения сектор намаляват с 7.3% (до 7.9 хил.), а в частния сектор - с 6.4% (до 22.7 хиляди).    ...

9 са в болница след катастрофа в Благоевград

9 души пострадаха при катастрофа с микробус в Благоевград. Инцидентът е станал около 04:20 часа тази сутрин. Водачът на микробуса е пътувал от кв. 9 души пострадаха при катастрофа с микробус в Благоевград. Инцидентът е станал около 04:20 часа тази сутрин. Водачът на микробуса е пътувал от кв. "Струмско" за Кочериново, когато в района на хипермаркет на мокра пътна настилка изгубил управление и се блъснал в дърво. Всички ранени са транспортирани до спешното отделение на благоевградската болн

Китай следял полета на двата US бомбардировача над зоната

Военното министерство на Китай подчерта, че „има способността за ефективно управление

Гръцка стартъп компания за бартерна търговия в Силиконовата долина

Електронната платформа за бартерна търговия tradeNOW бе избрана сред 200-та най-добри стартъп компании в света и предстои да бъде представена в „Меката” на технологичните компании.

прочети повече

Ситнилски аут от Темида

Уволняват го дисциплинарно преди Коледа. Притискал магистрати да гласуват за него, уреждал приближени с постове. Камен Ситнилски ще бъде отстранен завинаги от съдебната система у нас.

Наръганата Вики мълчи пред медиите

20-годишната Виктория Христова, която беше наръгана на 2 ноември в магазина, в който работи на улица "Пиротска", вече е разпитана. Какво точно обаче си спомня и какво е разказала пред разследващите остава загадка заради продължаващото разследване.

Меркел и социалдемократите ще управляват Германия

Ангела Меркел, германски канцлер. Снимка: БГНЕС

Консервативният блок на Ангела Меркел и лявоцентристката Социалдемократическа партия (SDP) ще управляват Германия, предадоха международните агенции.

Дългите преговори приключиха успешно късно вечерта на 26 ноември. Финалните разговори продължиха цели 17 часа.

Меркел ще може да положи клетва за трети мандат като канцлер след необходимото формално одобрение на споразумението от социалдемократите. След това ще бъде направено и разпределението на ключовите постове в правителството.

По силата на подобна договорка тези политически формации управляваха и в периода 2005-2009-та година. 

Коалиционните партньори вече договориха минимално възнаграждение от 8.50 евро на час, намаляване на пенсионната възраст и запазване на настоящите нива на данъците.

Партията на Меркел беше принудена да влезе в голяма коалиция, въпреки че спечели безапелационна победа на изборите през септември, когато остана на крачка от пълно мнозинство в Бундестага. Проблемът за християндемократите дойде след слабото представяне на предишния им коалиционен партньор Свободните демократи, които останаха под прага от 5% и не влязоха в парламента.

Статията "Меркел и социалдемократите ще управляват Германия" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

МВР печели по 43 лева от всеки нов автомобил

Всеки българин си е задавал въпроса защо трябва да плаща по 75 лв. за две регистрационни табели на колата, когато отиде в КАТ да я регистрира, пише "Труд". По каква икономическа логика две алуминиеви листчета могат да струват толкова много пари? Разследване на "Труд" намери отговора на този въпрос. Оказва се, че Министерството на вътрешните работи (МВР) досега е прибирало чрез собствената си фирма "БМВ" ЕООД по 43 лева от всяка новорегистрирана кола у нас. Проверка на вестника показва, че по договор между МВР и дъщерната фирма "БМВ" цената на д...

Сърбия и зависимостта от Русия

Сърбия започна да строи своята част от "Южен поток" под руска егида. Така балканската страна ще стане още по-силно зависима от Москва, смятат анализаторите. Кремъл явно е твърдо решен да откъсне Белград от ЕС. До село Шайкаш край Нови Сад вече се полагат първите тръби за газопровода "Южен поток". От 2016 нататък е предвидено по тях да потече руски газ към Европа, като разбира се и транзитната страна Сърбия ще получава нужните ѝ количества. Икономистката Радойка Николич обаче смята, че съвместният руско-сръбски проект ще направи сърбите твърде зависими от Русия. "В геополитически план Москва вече сложи ръка на нашата територия. Що се отнася до енергозахранването - никога не сме били по-зависими, отколкото сега. Петролното дружество НИС, което е основен производител и доставчик на...

Поскъпването на имотите в Дубай изпревари това в Китай и Хонконг

Цените на илищните имоти скачат с по 20%, което е спекула, смятат експерти

    


Защо сме моногамни?

Въпрос на биохимия - виновен е хормонът окситоцин, сочат резултатите от германско изследване

В Русия: Пеев май прави най-добрия си сезон

Георги Пеев очаквано намери място в отбора на 17-ия кръг в руското първенство, изготвян от championat.com.

Българският халф бе в основата на победата на Георги Пеев очаквано намери място в отбора на 17-ия кръг в руското първенство, изготвян от championat.com. Българският халф бе в основата на победата на "Амкар" с 3:1 в Перм. Той участва и в трите гола, като вкара последния от дузпа. Той бе негов осми за сезона. "Навярно треньорът на "Амкар" Станислав Черчесов се радва, че успя да

Изчезва коргито на кралицата

Любимата порода кучета на Елизабет II - уелско корги пембрук, е застрашена от изчезване, съобщи Кенъл клуб, най-важната институция в областта на защитата на кучетата във Великобритания. От клуба съобщават, че т.г. на Острова са регистрирани само 241 уелски коргита и породата е включена в списъка със застрашени видове.
През 2007 г. лейбъристите Любимата порода кучета на Елизабет II - уелско корги пембрук, е застрашена от изчезване, съобщи Кенъл клуб, най-важната институция в областта на защитата на кучетата във Великобритания. От клуба съобщават, че т.г. на Острова са регистрирани само 241 уелски коргита и породата е включена в списъка със застрашени видове. През 2007 г. лейбъристите

Хедж фондовете не печелят от акциите на Apple

Акцията обаче е втората най-популярна сред мениджърите заедно с AIG, Google, General Motors и Citigroup

    


Американците харчат по-смело за скъпи ремонти

През тази година разходите за ремонти в САЩ ще достигнат рекордните 146,1 млрд. долара

    


Без ток във Варна и областта днес ще са...

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 27 ноември - сряда, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 12:00 ч. - гр.Долен Чифлик в карето от ул."Рила", ул.

Антонина Желязкова, социален антрополог: Доброволческите отряди лесно излизат извън контрол и трудно се разпускат


Създадена е нова националистическа партия, готви се и партия "Помак". Появиха се граждански патрули, "Атака" става все по-активна. Антонина Желязкова, историк, социален антрополог и директор на Международния център за изследване на малцинствата и междукултурните взаимодействия, коментира има ли вълна от ксенофобия, срещат ли основания страховете на хората, адекватна ли е реакцията на държавата и медиите.

След изследване на "Галъп" политологът Първан Симеонов коментира, че не може да...

"Манчестър Юнайтед" преживя кратък ужас в самолета

Самолетът с британския футболен отбор "Манчестър Юнайтед" успя да кацне в Германия едва от втория опит, съобщи Би Би Си.

Сняг и преспи усложняват пътната обстановка в страната

/КРОСС/ Синоптиците предупреждават за силен снеговалеж в северозападните части на страната, както и в област Смолян. За тези райони в сила е код оранжево за нов обилен сняг и условия за виелици и навявания. Особено тежка зимна обстановка се очаква по проходите. Заради снега и преспите проблеми могат да се очакват в Североизточна България. В София обстановката остава зимна и всички снегопочистващи машини са мобилизирани. Това заяви в ефира на bTV кметът Йорданка Фандъкова.  "Техниката е на терен и работи, но по време на обилен снеговалеж няма как да очакваме черен път. Шофьорите трябва да имат предвид това. Движението на градския транспорт е нормално", каза още тя.  

Плевнелиев обсъжда с граждани бъдещето на медиите

Бъдещето за българските медии - това е темата на третия дебат от инициативата на президента Росен Плевнелиев „Диалог с гражданите", който ще се проведе днес. От няколко дни гражданите можеха да изпращат въпроси и да гласуват в анкетата на инициативата. Сред най-сериозният проблем на българските медии е натискът над журналистите, показват резултатите в дискусията, която се провежда в страницата на инициативата в социалната мрежа. Днешната дискусия е продължение на провелата се в София среща със заместник-председателя на Европейската комисията Ви...

На Острова: И Германия е притеснена от имигрантите

Вестниците на Острова не спират да разиграват картата с очаквания наплив на български и румънски имигранти след Нова година

Връщат 46 незаконно пребиваващи иракчани в страната им

Операция за връщане на 46 незаконно пребиваващи иракски граждани в страната им започна тази сутрин. Тя е инициирана и организирана от дирекциите „Миграция" и „Международни проекти", със съдействието на Главна дирекция „Гранична полиция", съобщиха от пресцентъра на МВР.

Полетът до Ирак се осъществява съвместно с Гърция, където ще се присъединят о Операция за връщане на 46 незаконно пребиваващи иракски граждани в страната им започна тази сутрин. Тя е инициирана и организирана от дирекциите „Миграция" и „Международни проекти", със съдействието на Главна дирекция „Гранична полиция", съобщиха от пресцентъра на МВР. Полетът до Ирак се осъществява съвместно с Гърция, където ще се присъединят о

Вижте кого наказа Пайнера

Този четвъртък ще бъде големият спектакъл на телевизия "Планета", само че няколко дни преди него стана ясно, че четирима от изпълнителите ще отпаднат от програмата заради нарушения.

Телевизионно утро - 27 ноември

БНТ, „Денят започва": Тема: Историята на момчето, което искаше да продаде органите си в интернет.Гост: Александър, 14 г. Тема: Скандалите, разтърсили църквата.Гост: Д-р Николай Михайлов и журналистът Горан Благоев. Тема: Носталгията на Веселин Маринов.Гост: Веселин Маринов. Тема: Артисти в подкрепа на протестиращите студенти.Гост: Теди Москов, Кристина Янева и Ивайло Захариев. Тема: Екипът на „Четвърта власт" на среща със студенти по покана на НБУ. Нова ТВ, „Здравей, България": Тема: Далавера с бежанци. Канал за нелегални имигранти минава през „Столипиново". Трафикантите печелят хиляди. Тема: На тъмно ли е уговорката за седмия реактор?Гост: Румен Овчаров. Тема: Скок от 4 лева и 50 стотинки за минималната пенсия. По-добре ли е от нищо? Тема: Вижте 46 лева на стотинки. Защо мъж от Бургаско ще плати сметката си за ток с тях? Тема: „Mеле" в училище. Къде се случва това? Тема: Има ли Украйна български проблем?Гост: Михаил Константинов. Тема: Хирург след 23-часова успешна трансплантация на сърце. Не пропускайте тази и още вълнуващи истории! Тема: Огненото момиче на X Factor Жана Бергендорф на крачка от финала. Тема: Звездата на X Factor Сани Алекса представя новия си сингъл "Зная как"

ОЦК влиза в BG40 на мястото на Каолин

В индекса са още Холдинг Пътища, Енергони и Фонд имоти АДСИЦ, чиито цени са под 0,1 лв./акция

    


27 ноември в историята

През 176 г. - Марк Аврелий назначава сина си Комод за съимператор, с което прекъсва системата на осиновените императори в Римската империя. През 1095 г. - папа Урбан II благославя по време на събора в Клермон провеждането на Първия кръстоносен поход. През 1705 г. - Петър I създава морска пехота в Русия. През 1895 г. - Алфред Нобел прави завещание, с което дарява цялото си състояние във фонд за Нобелова награда. През 1916 г. - по време на Първата световна война Първа софийска дивизия овладява румънския град Гюргево. През 1918 г. - създадена е Украинска академия на науките под ръководството на Владимир Вернадски. През 1919 г. - министър-председателят на България Александър Стамболийски подписва Ньойския договор. През 1971 г. - космическият апарат Марс 2 на СССР достига повърхността на Марс, но не успява да кацне на планетата, а пада на повърхността й. През 2005 г. - във Франция е извършена първата трансплантация на части от лицето.

Връщат 46 незаконно пребиваващи иракчани в страната им

Операция за връщане на 46 незаконно пребиваващи иракски граждани в страната им започна тази сутрин. Тя е инициирана и организирана от дирекциите „Миграция Операция за връщане на 46 незаконно пребиваващи иракски граждани в страната им започна тази сутрин. Тя е инициирана и организирана от дирекциите „Миграция" и „Международни проекти", със съдействието на Главна дирекция „Гранична полиция", съобщиха от пресцентъра на МВР. Полетът до Ирак се осъществява съвместно с Гърция, където ще се присъединят о

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване