"Ранобудните" отложиха протеста си

"Ранобудните студенти" отложиха демонстрацията си, която бе планирана за 12 часа днес пред сградата на Народното събрание. Представители на медиите се събраха точно в уречения час в градинката между НС и СУ, но протест нямаше. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Оказа се, че Столична община е дала разрешен

Деси Бакърджиева: Моя съседка спечели работа, защото се облече като Нели

Беше ми малко трудно в началото, когато ми предложиха второстепенната роля на Нели в Беше ми малко трудно в началото, когато ми предложиха второстепенната роля на Нели в "Стъклен дом" - признава актрисата Деси Бакърджиева, която в момента играе снахата-миска на Арнаудов в тв сериала "Фамилията". - Когато споделих с колеги от театъра, всички възроптаха: "Ти добре ли си, досега си играла главни роли, сега ще играеш треторазрядна геро

Къде се крие Пеевски: Семейните имоти на успелия мъж на 33 и майка му

ФИРМИ, СВЪРЗАНИ С ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ И МАЙКА МУ, ПРИТЕЖАВАТ БЛИЗО 100 ЛУКСОЗНИ ЖИЛИЩНИ ИМОТA ЗА НАЙ-МАЛКО 12.5 МЛН. ЛЕВА В СОФИЯ И СТРАНАТА

Николай Стайков и екип на noresharski.com

Къде живее изчезналия депутат Делян Пеевски и какво притежава всъщност той и семейството му? Това няма да научите от имотната му декларация – според нея той има два апартамента (на ул.Гладстон и в кв. Бъкстон) и една къща в с. Иваняне до София, но не живее в тях. Не става и да го питаме – депутатът е на практика неоткриваем, но за всеки случай пробваме с изпратени въпроси към пресцентъра на ДПС, въпреки че знаем че той не дава интервюта. Разследване на NOresharski.com в службите по вписвания и свързани фирми показва, че Пеевски и семейството му живеят в строго охранявани сгради в южните квартали на София – Бояна и Симеоново – които не са регистрирани на тяхно име и за които се полагат извънредни мерки за сигурност. Отделно от основните имоти в които живее и работи, семейството притежава още десетки луксозни парцели и апартаменти и спокойно може да мине за един от най-големите собственици на луксозни жилищни имоти в България.

Всички имоти са на името на фирми, но трудно могат да минат за офиси поради очевидно жилищното си предназначение. В имотния протфейл на тандема майка и син влизат над 100 отделни имота – къщи, парцели, апартаменти и дори една хижа (бивша почивна станция) и ресторант в полите на Витоша. Имотите са концентрирани основно в две свързани фирми – „Балканска медийна компания“ ООД (собственост на Ирена Кръстева), „Алфа медия груп“ и „Диема холдинг груп“ (и двете собственост на британска компания с краен собственик офшорна фирма на Бахамите). Според оценка на агенти за недвижими имоти, показаният списък беше оценен на най-малко 12.5 млн лева, при това по доста песимистични оценка. Основната част от имотите са в луксозните части на столицата – Център, Докторска градина, Изток и южните квартали – и избрани части на страната като Стария град на Пловдив, Несебър, Велинград и Ковачевица.

Пътят на семейството от скромни собственици на апартамент на седмия етаж на бл.51 в столичния кв. Изток до сегашните си имения започва с

имотен фалстарт, който за малко не ги откарва до прокуратурата.

През 2000 година те се договарят за продажбата на фамилния си апартамент, но след прибирането на пълната сума от 70 хиляди марки в уречения ден и час не се явяват на прехвърлянето на собствеността на купувача. Измамената Анна Василевска се опитва да се свърже с продавачите, но те спират да отговарят на телефоните си. Подушвайки имотната измама, адвокатът на Василевска проверява установява, че в уречения ден на прехвърляне (16 октомври 2000г) имотът е бил дарен от Ирена Кръстева на сина й Делян.

Част от исковата молба на измамената Анна Василевска срещу Ирена Кръстева и Делян Пеевски с изкане за запор на апартамента и изпълнение на задължението за прехвърляне

Част от исковата молба на измамената Анна Василевска срещу Ирена Кръстева и Делян Пеевски с искане за запор на апартамента и изпълнение на задължението за прехвърляне

Младият Делян, въпреки крехката си възраст от 20 години, участва активно в схемата – преди това лично с пълномощно от майка си е прибрал капарото за апартамента. (Исковата молба за неизпълнения договор за покупко-продажба беше публикуван преди месец от bivol.bg. Наложената възбрана все още може да се види в Службите по вписванията срещу имената на майка и син). Единствената причина за липсата на разследване на прокуратурата е, че излъгания купувач е предпочел да не я уведоми с цел да се търси бързо извънсъдебно изпълнение на договора. Благодарение на бързата си реакция и наложената възбрана, измамената Василевска успява да получи платения си апартамент, тъй като Делян Пеевски е във фактическа невъзможност да го прехвърли на трето лице и логично предпочита историята да се потули. Прокуратурата не е уведомена, а кариерата на Делян – чиста за върховете на държавната администрация.

(Да се свържеш с г-жа Ирена Кръстева не е лесно, но все пак се пробваме и настояваме, въпреки че само три дни по-рано наш сътрудник се пробва по друг повод да се свърже с тотален неуспех. На посочения в сайта на Нова българска медийна група телефон за контакт 02/9602231 вдва последователни работни дни не отговаря никой. На сайта има форма за контакт, която от три опита изкарва съобщение. Failed to send your message. Please try later or contact the administrator by another method. Явно не ни е писано да се свържем с нея).

След това слабо начало – все пак Делян е само на 20 години – семейството се позамогва. Тринадесет години по-късно, те са собственици на имотен портфейл, който спокойно може да запълни сайта на една имотна агенция.

Къде все пак живее Пеевски?

След взрива от 2009 г., който остава неразкрит, Пеевски и семейството вземат сериозни мерски за сигурност. Улицата на една от къщите, в които живеят в момента – луксозна вила с басейн на ул. Иван Богданов в столичния квартал „Симеоново“ – е с жива охрана и от двата края, а на ъгъла със Симеоновско шосе има постоянно може да се види джип на охраната му. Тъй като всеки автомобил, който минава през улицата, се следи с камери с цел проверка, охранителите са си спестили труд като са сложили знак „улица без изход“. Охранителите са от същата фирма „Командо“, която ползва джипът Порше Кайен на „Нова българска медийна група“, взривен през 2009 година край дома на Пеевски в Бъкстон. Нашата проверка преди две седмиц установи огромен брой камери, петима охранители и един джип да охраняват улица „Иван Богданов“. Луксозната вила с двор от 1249 кв.м. е собственост на „Балканска медийна компания“ със собственик майката на Пеевски, Ирена Кръстева и е придобита през 2012 година на стойност 586 749 лева.

Охранител на фирма "Командо", сниман от камерите на Google Maps през 2012г. Нашият екип завари същото положение и сега.

Охранител на фирма „Командо“ пази улицата на един от имотите на Пеевски и майка му. Снимката е на Google Maps през 2012г. Нашият екип завари същото положение и през ноември 2013г.

От лятото на 2013 година обаче Пеевски използва усилено и друго място – спа хотел „Берлин“ в кв. Бояна, построен от фирма „Уолтън Асошийтс Еко“. Отново през фирма на майка си той купува няколко обособени части от хотела – апартаменти и подземни гаражи. Нашата проверка на място показа две нива на външна охрана, наличен подземен паркинг на три нива. Вътрешни източници споделят за отделен асансьор директно от паркинга към последния етаж на хотела, къде са площите, използвани от Пеевски. До входа на подземния гараж има огромен дизалов агрегат за електричество с възможност за захранване 48 часа при авария. Сигурността тук е на особено високо ниво – живата охрана и камерите започват от ъгъла на улица Иваница Данчев, минават през паркинга и опасват целия хотел.

Първото впечатление след влизането в сградата е символичния брой гости и постоянното присъствие на мускулести охранители в лоби бара. Любопитно впечатление прави идеално подредения кът за вестници, в който почетно място заема флагманът на Пеевските медии вестник „Уикенд“ и всички останали негови медии. На въпроса откога има такъв богат избор на вестници рецепционистът плахо отговаря с усмивка – „Отскоро“.

Официално фирмата на майката на Пеевски е собственик на няколко апартамента в хотела и съответните им паркоместа и идеални части от парцела. От лятото на 2013г. в собствеността на хотела обаче има промяна – официално собственик на огромната част от хотела става нова фирма (без видима връзка със семейството на Пеевски). Тази промяна съвпада обаче с много промени – нанасянето на Пеевски, ограничаване на достъпа на гостите до подземния паркинг и затваряне на басейна и фитнеса за ползване от външни хора.

Освен двете най-охранявани сгради, в списъка с имоти на Пеевски и майка му има още много – луксозна резиденция с над 6000 кв.м. двор в кв. Симеоново, вила и няколко апартамента на ул. Панорамен път в Бояна, еднофамилна къща в кв. Бъкстон, почти всички апартаменти от апартхотел „Изток“ в едноименния квартал, къща в района на Докторската градина, апартамент на ул. Цар Освободител (Списъкът е доста дълъг, но най-любопитните имоти и повече подробности за тях сме показали в галерията тук)

А къде си почива Пеевски?

Перлата в короната на извънстоличните имоти на семейството е парцел в Стария град на Пловдив, на ул. Княз Церетелев 10. Парцелът е близо един декар и се намира на ул. Княз Цертелев 10, в съседство с църквата „Свети Димитър“. Закупен е на търг от съдия изпълнител, а по информация на в-к „Марица“ (собственост на Ирена Кръстева) разпродажбата е заради дългове на Димитър Христолов, бивш собственик и на футболен клуб „Ботев“. Измежду по-малките имоти са три ваканционни апартамента в Несебър, парцели и имоти във Велинград. Истински интересното тук обаче се оказва този път не във фирмите на Ирена Кръстева, а в такива без видма връзка със семейството.

Проверката на получен сигнал за имение на Пеевски в село Ковачевица се потвърждава още като стъпиш в селото и заговориш с местните хора. Наш репортер се разходи и поговори с някои от тях, които посочиха веднага „делянпеевските сараи“. Това са „Капсъзовите къщи“, един от най-известните места за почивка в селото и региона. Те обаче се оказват собственост на друга фирма – „Алфа медиа груп“ – първоначално регистрирана от сегашната шефка на правителствената пресслужба Ани Димитрова, а по-късно придобита от британска компания с краен собственик в Бахамите и Британските вирджински острови (За пълно разследване на връзките тук)

Капсъзовите къщи в Ковачевица, сега известни в селото като Делянпеевските сараи

Капсъзовите къщи в Ковачевица, сега известни в селото като Делянпеевските сараи

В тази фирма също има интересни имоти. Един от тях съвпада с предишен сигнал до noresharski.com – за бившата почивна станция на Полиграфическия комбинат на теротиорията на парк Витоша. Според наши източници този леко отдалечен имот е особено предпочитан от Пеевски заради пълното уединение и лесната охрана. Имотът е закупен от 2007 година от бившата държавна печатница „Димитър Благоев”, собственост на ВАЦ и става собственост на фирма „Алфа медиа груп“. Предмет на сделката е само сградата, без земята (най-вероятно поради статута на парк „Витоша“). 

В трета свързана фирма, отново със същия неизвестен краен собственик, откриваме амбициозен туристически проект в Троянския балкан. Фирма Е.К.П.И ЕАД планира да изгради ваканционно селище със спортни обекти и развлекателна част в местнотта „Мешелика“ край село Борима, известно с ловното си стопанство. Парцелът от 164 декара е купен от общината срещу ангажимент за  инвестиции в тригодишен срок, но научаваме че на няколко пъти срокът е бил удължаван. Любопитно е, че най-важния документ – оценката за въздействието на околната среда – е бил издаден на 13 февруари 2013 година, буквално в последните дни на правителството на Бойко Борисов.

Това са най-любопитните от имотите, които нашето разследване откри в свързаните със семейството на Делян Пеевски фирми. Те покриват само имотите в страната, тъй като проверката в чужбина е скъпа е времеемка. Въпросът който възниква обаче, е можеш ли да притежаваш имоти, без да си официално собственик? Проверката показва – категорично да. Фасулски лесно е, и никакви закони за офшорки няма да попречат нито сега, нито в бъдеще.

Важно уточнение: Ние сме медия с кауза, но за нас принципите на обективната журналистика са също толкова важни. Ето нашите опити да се свържем със засегнатите лица

- Изпратихме въпроси на Делян Пеевски през пресцентъра на ДПС. Имаме тяхното уверение че са му предадени.
- Изпратихме въпроси за коментар на шефа на Правителствената информационна служба Ани Димитрова. Без отговор до момента, както нямаме отговор и напратеното преди три месеца питане за състава на правителствената делегация до Китай.
- Позвънихме на всички телефони в официалната регистрация на споменатите фирми в два последователни работни дни. Човек от екипа ни беше помолен да се обади по-късно и това беше единствен и последен разговор.
- Изпратихме съобщение на мобилния телефон на премиера Пламен Орешарски и на неговия личен мейл poresharski@abv.bg с питане дали информацията за имотното състояние на Делян Пеевски и казуса с имотното ужилване от 2000г. е била достояние на ДАНС при предлагането му за председател на ДАНС. Без отговор засега.

The post Къде се крие Пеевски: Семейните имоти на успелия мъж на 33 и майка му appeared first on Noresharski.com.

СЗО оттегли доклада за гърци, заразяващи се с ХИВ за помощи

От Световната здравна организация обясниха, че нямат данни, с които да подкрепят твърдението в доклада, че наркомани в Гърция се заразяват умишлено със СПИН

Дженифър Лaв Хюит стана майка


Американската актриса Дженифър Лaв Хюит и колегата ѝ от Тhe Client List Брайън Халисей станаха родители на момиченце, предаде "Асошиейтед прес", позовавайки се на информация от Us Weekly.

Говорителят на Хюит Сара Фулър обяви в изявление, че двойката е "развълнувана" от раждането във вторник, 26 ноември на малката Отъм Джоунс Халисеи.

Новите родители наскоро са сключили и брак, но говорителката не споменава повече детайли около тази информация.

Сериалът The...

Дженифър Лaв Хюит стана майка за първи път


Американската актриса Дженифър Лaв Хюит и колегата ѝ от Тhe Client List Брайън Халисей станаха родители на момиченце, предаде "Асошиейтед прес", позовавайки се на информация от Us Weekly.

Говорителят на Хюит Сара Фулър обяви в изявление, че двойката е "развълнувана" от раждането във вторник, 26 ноември на малката Отъм Джоунс Халисеи.

Новите родители наскоро са сключили и брак, но говорителката не споменава повече детайли около тази информация.

Сериалът The...

Всичко или нищо за Ювентус тази вечер

Тимът на Антонио Конте се нуждае от задължителна победа срещу датския Копенхаген, ако иска да продължат участието си в Шампионската лига.

Венгер: Немислимо е отбор с 12 точки да отпадне, но това е реалността


След изиграването на пет от шестте кръга в първата фаза на Шампионската лига, групата на "Арсенал", "Борусия", "Наполи" и "Марсилия" напълно оправда предварителните очаквания и заслужи определението "групата на смъртта".

Във вторник "Арсенал" победи "Марсилия" с 2:0 и запази първата позиция с 12 точки. "Борусия" спечели с 3:1 срещу "Наполи" и двата отбора се изравниха на второто място с 9 точки. Това прави реален шанса трите тима да завършат с равен брой точки и за първи път в...

От Ковачевица до Бахамските острови: Офшорните връзки на Делян Пеевски

Николай Стайков и екип на noresharski.com

Съвсем спокойно бихме приели информацията за делянпеевските къщи в село Ковачевица за селски слух, ако проследяването на свързаните лица на фирмата-собственик на имота не предизика прекалено много случайности и съвпадения. Самата фирма се оказва с тотално скрита собственост по всички правила на тази юридическа дисциплина и нищо не може директно да бъде доказано, но поне три връзки водят до Делян Пеевски и майка му.

web-shema

Истинският собственик на Алфа медиа груп е скрит през три фирми и е познат само на властите в Британските вирджиснки острови и Бахамите. (Кликни върху схемата за по-голяма резолюция)

За да проследим кой е крайния собственик ни се налага да направим доста проверки. Собственик на „Алфа медиа груп“ е друга българска фирма – „Диема холдинг груп“, със същия управител. Самата „Диема холдинг груп“ е собственoст на британска фирма – „Nata holdings limited“, чийто пълномощник е отново Радулов. Проверката в британския фирмен регистър показва, че тя се управлява от две класически офшорни фирми – на Бахамските и на Британските вирджински острови. Директор на компанията е Вивиан Карис, която фигурира в поне още 50 фирми и със сигурност става дума за фиктивен или „номинален“ директор на фирмата. Така стигаме до двете офшорни дестинации, в които публичен регистър няма.

Въпреки очевидно скритата собственост, три неслучайни съвпадения на имена водят към семейството на Делян Пеевски и майка му.

„Алфа медиа груп“ ООД е регистрирана през 2005г. от неслучаен човек – Ани Димитрова, бивш служител в Български спортен тотализатор по времето на Ирена Кръстева и нейно доверено лице. В този период Димитрова управлява проект за седмичен вестник наречен „Контрасти“, който няма особен успех и почти никой не си го спомня. Единственото, което журналисти си спомнят, е че тя е отказала да назове източника на финансиране на изданието. По-късно Ани Димитрова излиза от управлението и собствеността на фирмата. Настоящ собственик е „Диема груп холдинг“, чийто управител Асен Радулов става управител и на тази фирма. От май тази година Димитрова е на друга неслучайна позиция – шеф на пресцентъра на Пламен Орешарски (Потърсихме г-жа Димитрова на телефоните на правителствения пресцентър и изпратихме въпрос за връзката с бившата й фирма и дали знае нещо за сегашния й собственики. Все още чакаме отговор.)

Връзките не спират дотук. Управителят на двете фирми и пълномощник на „Nata holdings“ Асен Радулов се оказва също от доверените лица на семейството. Според публикация във в-к Монитор той поднася поздравите на екипа на ТВ7 по случай новата 2008г. от името на Ирена Кръстева. Освен размера на бутилката уиски (тип бебе, или познат още като „радостта на митничаря“) статията е любопитна и с друго – Асен Радулов е шеф на одиторския екип на новите собственици на ТВ7. А чия собственост е ТВ7 е отделна тема за разследване, но знаем че със сигурност отново води до екзотични юрисдикции.

Част от имотите на семейството са собственост на Алфа медия груп, чиято собственост от 2009 година е тотално скрита. Крайният собственик посочен тук е на Бахамските острови.

Част от имотите на семейството са собственост на Алфа медия груп, чиято собственост от 2009 година е тотално скрита. Крайният собственик е на Британските вирджински острови (снимката по-горе), а директор на компанията е Bessim Enterprises от Бахамските острови (на снимката).

По-внимателен поглед показва още една индиректна, но красноречива връзка с депутата Пеевски. Същата британска фирма с офшорни собственици притежава и друга българска фирма – Дилот ООД. Фирмата стана известна през 2008 година, когато червената депутатка Корнелия Нинова (тогава заместник-министър на икономиката) изнесе информация за лобиране от страна на бившия шеф на следствието, Ангел Александров, в нейна полза. Според информация във в.Сега, който се позовава на бюлетина на Държавната комисия по хазарта, причината за лобирането в полза на „Дилот“ е отказа да се даде лиценз за лото игри – „Златен шанс 5 от 55″ и „Шанс за милиони 5 от 50″ за срок от 5 години.

Името на Ангел Александров изплува винаги, когато се говори за възхода на Делян Пеевски – той е познат като човекът, назначил го в националната следствена служба през 2005 година. През 2007 година обаче той беше принуден да подаде оставка, защото заедно с Пеевски, тогава вече заместник-министър на бедствията и авариите, забъркаха сериозен скандал с рекет на изпълнителния директор на „Булгартабак“ Христо Лаков. Разследването за изнудване приключи без да бъде доказано и Пеевски беше възстановен като заместник-министър в правителството на Станишев.

Въпреки липсата на директна юридическа връзка, има достатъчно основания да предположим силна свързаност на фирмята с неясен собственик със семейството на Делян Пеевски. Едно обаче е ясно – авторът на закона за офшорките със сигурност има опит по въпроса. И достатъчно знания и адвокати как да го заобиколи.

The post От Ковачевица до Бахамските острови: Офшорните връзки на Делян Пеевски appeared first on Noresharski.com.

Пътували сме повече през октомври

Пътуванията на българи в чужбина през октомври са 306,5 хил., или с 8,9 на сто над регистрираните през октомври 2012 г., съобщи Националният статистически институт.През октомври посещенията на чужденци в България са 546,7 хил., което е с 4,3 на сто над нивото от октомври 2012 година. Регистрирано е увеличение на посещенията с цел почивка и екскурзия - с 10,3 на сто, и с други цели - с 2,7 на сто, докато посещенията със служебна цел намаляват с 4,9 на сто. Увеличение на пътуванията на българите в сравнение със същия месец на предходната година е...

Брюксел иска от САЩ защита срещу злоупотреба с лични данни


Европейската комисия призова за нова защита за европейците по законите на САЩ срещу злоупотреба с личните им данни, предаде "Ройтерс".

Еврокомисарят по правосъдието Вивиан Рединг поиска Вашингтон да спази обещанието да даде на всички граждани на ЕС правото да внасят жалби в американски съдилища, ако с техните данни се злоупотребява. "Дадох да се разбере, че Европа очаква необходимите законодателни промени в САЩ скоро и във всеки случай преди лятото на 2014 г.", настоя тя.
...

"Атака" си искат обратно Западните покрайнини

Населените с хора с българско самосъзнание територии в Сърбия и в Македония, да бъдат предадени обратно във владение на България, поискаха от „Атака”.

Дядо Кирил ми каза, че се заканват да го убият

Три седмици преди смъртта на Дядо Кирил лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев е бил на среща с него, на която той му се оплакал, че е получавал смъртни заплахи от Пловдивския митрополит Николай.

Пловдивският Ястребовски е издирваният за двойното убийство във Варна

Пенчо Георгиев, познат като пловдивският Ястребовски, е името на издирвания за двойното убийство на Елка Стефанова и Николай Курдов, открити застреляни във Варна преди два дни, пише „Марица". Според осведомени източници основният заподозрян от варненските криминалисти е измамник, извършил сериозни удари във Варна и Плевен през последния месец.

1% от хората над 55 развиват Паркинсон

У нас се предполага, че техният брой е над

Камион за опесъчаване се заби в къща

Камион за опесъчаване на почистващата фирма в Смолян се е ударил в къща на ул. „Капитан Петко войвода” в града, съобщи Фокус. Най-вероятно товарният автомобил не е успял да спре, спускайки се по стръмната пресечката, водеща към улицата и се е ударил в ръба на къщата. Движението по улицата се осъществява нормално, като само едното платно е заето от Камион за опесъчаване на почистващата фирма в Смолян се е ударил в къща на ул. „Капитан Петко войвода” в града, съобщи Фокус. Най-вероятно товарният автомобил не е успял да спре, спускайки се по стръмната пресечката, водеща към улицата и се е ударил в ръба на къщата. Движението по улицата се осъществява нормално, като само едното платно е заето от

Mitsubishi става нишов производител

Японската компания ще прави всъдеходи и миниванове, компактните автомобили оставя на партньорите си

    


Бургас харчи 200 хиляди за самолетни билети

Община Бургас смята да даде 200 хиляди лева без ДДС за самолетни билети през следващите две години, пише „Флагман“. 

Съобщението е публикувано на сайта на Агенцията за обшествени поръчки като не се посочва кои точно ще са дестинациите на общинарите. Те обаче ще бъдат само служебни. От агенцията добавят, че сумата ще бъде използвана до край единс Община Бургас смята да даде 200 хиляди лева без ДДС за самолетни билети през следващите две години, пише „Флагман“. Съобщението е публикувано на сайта на Агенцията за обшествени поръчки като не се посочва кои точно ще са дестинациите на общинарите. Те обаче ще бъдат само служебни. От агенцията добавят, че сумата ще бъде използвана до край единс

Литературно-правен, че и здравен спор в НС

Депутатите одобриха бюджета на НЗОК за догодина

    


Двама от румънците, откраднали шедьоври от холандски музей, получиха по 6 години затвор


Двама румънци бяха осъдени във вторник на по 6 години и 8 месеца затвор за един от най-големите обири на произведения на изкуството през последните години, съобщиха информационните агенции. През октомври 2012 г. банда открадна 7 световноизвестни картини от музея Кунстхал в Ротердам. Сред тях са шедьоври на Клод Моне, Пабло Пикасо, Анри Матис и Пол Гоген, застраховани на обща стойност 18 милиона евро.

Лидерът на бандата Раду Догару и един от съучастниците му Ойген Дарие, които бяха...

От 2 декември отново ще се раздават храни по програмата "Благотворителност"


От 2 декември до 15 януари идната година хората в неравностойно положение от цялата страна ще могат да получат втората част от полагащите им се безплатните хранителни продукти по програма "Благотворителност", съобщиха от Държавен фонд "Земеделие".

Пакетите за всеки човек ще включват по 2 кг ориз, 5 кг захар, 5 л олио, 1 кг фасул, 2 кг леща, 1 кг конфитюр, 2.5 кг мед, 900 гр. обикновени вафли и 1 кг картофено пюре.

Храните ще бъдат раздавани в пунктовете на Българския...

Четири жени са блъснати от автомобили в Пазарджик при падането на първия сняг

Четири жени са настанени в болницата в Пазарджик след като са били блъснати от автомобили на улици в града по време на първия снеговалеж тази сутрин. Няма опасност за живота на пострадалите, които са се отървали със счупвания и леки наранявания, съобщи за Четири жени са настанени в болницата в Пазарджик след като са били блъснати от автомобили на улици в града по време на първия снеговалеж тази сутрин. Няма опасност за живота на пострадалите, които са се отървали със счупвания и леки наранявания, съобщи за "24часа" говорителят на полицията Мирослав Стоянов.

Хванаха двама солидно почерпени шофьори

Двама шофьори с над 2 промила алкохол са били засечени на пътя, съобщават от Областната дирекция на полицията. Единият пиян водач, който е  на 59 г. от с. Тополи, е бил спипан в отсечката между Девня и Варна. При полицейската проверка дрегерът е отчел 2,42 промила алкохол. С 2,13 промила е бил хванат 24-годишен мъж от пазарджишкото село Нова махала. Той е шофирал по аксаковските улици. И двамата шофьори са били хванати пияни в малките часове на денонощието. Задържани са за 24 часа....

Камион за опесъчаване се заби в къща

Камион за опесъчаване на почистващата фирма в Смолян се е ударил в къща на ул. „Капитан Петко войвода” в града, съобщи Фокус. Най-вероятно товарният автомобил не е успял да спре, спускайки се по стръмната пресечката, водеща към улицата и се е ударил в ръба на къщата. Движението по улицата се осъществява нормално, като само едното платно е заето от Камион за опесъчаване на почистващата фирма в Смолян се е ударил в къща на ул. „Капитан Петко войвода” в града, съобщи Фокус. Най-вероятно товарният автомобил не е успял да спре, спускайки се по стръмната пресечката, водеща към улицата и се е ударил в ръба на къщата. Движението по улицата се осъществява нормално, като само едното платно е заето от

Банкери прогнозират спад на лихвите по кредитите догодина

Понижаването на цената на кредитния ресурс и тенденцията това да продължи и догодина ще позволят на българските банки да намалят още лихвените нива по заемите, коментираха в сряда шефовете на "УниКредит Булбанк"Левон Хампарцумян и на СИБанк Петър Андронов по време на форум "Банките и бизнеса", организиран от вестник "Капитал". И двамата обаче посочиха, че тегленето на кредити зависи не само от нивата на лихвите, но и от икономическата стабилност.   Перспективите пред банковия сектор у нас през следващата година зависят от комбинацията от фактори - и положителни, и негативни, посочи Петър Андронов. Той оцени като положителен фактор за банките продължаващото увеличение на депозитите, което позволява им позволява да вземат все по-ниско финансиране от централите си и от други източници на финансовите пазари. Това намалява цената на ресурса и води до понижаване на лихвените нива - както по депозитите, така и по кредитите, обясни банкерът.   Повишаването на дела на лошите и преструктурирани кредити и средствата, които банките трябва да отделят за провизии за обезпечението на тези кредити, обаче понижава ефективността на финансовите институции. Макар че повечето банки намалиха мрежато след началото на кризата и някои са затворили 20-30 процента от клоновете си, това не доведе до повишаване на ефективността им, защото бяха наети нови хора за справяне с проблема с необслужваните кредити, отбеляза Андронов. Според него проблемът може да се реши с консолидация на банковия сектор, но за това пък липсва инвеститорски интерес заради намалената ефективност на банките.   Следим с тревога това, което се случва в българския политически живот, коментира Андронов дискутираните в публичното пространство идеи за промени в банковите регулации. Според него, ако се търси политически дивидент от промени в банковата сфера, това може да доведе до сериозни негативни последици за дейността на банките, а оттам и за икономическия растеж на страната. Андронов отбеляза също, че икономическата стабилност е особено важна. Дори и лихвите по кредитите "да паднат" още, клиентите ни няма да искат да теглят заеми, ако се чувстват несигурни, смята банкерът, цитиран от БТА.   Досега няма институционално формализирано предложение за промени в регулацията на банките, но се коментират идеи, които, ако бъдат възприети, ще доведат до сериозни дисбаланси и затруднения в работата на банките, коментира от своя страна Левон Хампарцумян, който е и председател на Асоциацията на банките в България. Той изрази надежда все пак колективният разум да надделее.

Четири софийски квартала два дни зъзнат без парно и топла вода

Отстраняването на аварията на главен топлопровод в София продължава. Вчера без парно и топла вода осъмнаха столичните квартали "Гео Милев", "Яворов", "Подуене-Център" и "Редута".

Повредата ще бъде отстранена най-рано късно следобяд, съобщават от ’’Топлофикация’’. Заради ремонтните дейности по тръбната мрежа ЧЕЗ ще прекъсне тока в жк "Овча купел Отстраняването на аварията на главен топлопровод в София продължава. Вчера без парно и топла вода осъмнаха столичните квартали "Гео Милев", "Яворов", "Подуене-Център" и "Редута". Повредата ще бъде отстранена най-рано късно следобяд, съобщават от ’’Топлофикация’’. Заради ремонтните дейности по тръбната мрежа ЧЕЗ ще прекъсне тока в жк "Овча купел

Тренчев: Митрополит Николай е заплашвал дядо Кирил със смърт

Пловдивският митрополит Николай е заплашвал вече покойния дядо Кирил със смърт, разкри във Варна председателят на КТ „Подкрепа" Константин Тренчев. 

Той и варненският духовник се срещнали на вечеря около три седмици преди кончината му, на която свещеникът споделил опасенията си. 

„Митрополит Николай му е крещял, че ще го убие, ще го удуши, Пловдивският митрополит Николай е заплашвал вече покойния дядо Кирил със смърт, разкри във Варна председателят на КТ „Подкрепа" Константин Тренчев. Той и варненският духовник се срещнали на вечеря около три седмици преди кончината му, на която свещеникът споделил опасенията си. „Митрополит Николай му е крещял, че ще го убие, ще го удуши,

ВМРО: „Долу Ньой!"

/КРОСС/ Шествие „Долу Ньой!" организира тази вечер от 20.00 ч.младежката организация на ВМРО. Младежите ще тръгнат от Паметника „1300 години България" пред НДК и ще преминат покрай знакови места в столицата. По традиция, от години, събитието се отбелязва от ВМРО с факелно шествие на 27 ноември, датата на която е подписан Ньойският договор през 1919 г. Датата е избрана не случайно, посочват организаторите - за да унижи българската страна - допреди Първата световна война този ден е отбелязван като Ден на българските победи. Ньойският договор е черна страница в българската история, според ВМРО. Съгласно неговите клаузи - България е разпокъсана. Милиони българи остават извън границите на българската държава.Младежите от ВМРО канят столичани и гостите на София да се присъединят към инициативата. Договорът е подписан на 27 ноември 1919 година от министър-председателя Александър Стамболийски от българска страна. След подписването, според някои медии, той счупва писалката заради тежките клаузи. Според други домакините му предложили да я вземе за спомен, но той отказал. От страна на Антантата страни по договора са Съединените американски щати, Британската империя, Франция, Италия и Япония, посочени като основни сили, както и Белгия, Китай, Куба, Гърция, Хиджаз, Полша, Португалия, Румъния, Сръбско-хърватско-словенската държава, Сиам и Чехословакия. Ньойският договор влиза в сила на 9 август 1920 година

ВМРО: „Долу Ньой!"

/КРОСС/ Шествие „Долу Ньой!" организира тази вечер от 0.00 ч.младежката организация на ВМРО. Младежите ще тръгнат Паметника „1300 години България" и ще се отправят към НДК. По традиция, от години, събитието се отбелязва от ВМРО с факелно шествие на 27 ноември, датата на която е подписан Ньойският договор през 1919 г. Датата е избрана не случайно, посочват организаторите - за да унижи българската страна - допреди Първата световна война този ден е отбелязван като Ден на българските победи. Ньойският договор е черна страница в българската история, според ВМРО. Съгласно неговите клаузи - България е разпокъсана. Милиони българи остават извън границите на българската държава.Младежите от ВМРО канят столичани и гостите на София да се присъединят към инициативата. Договорът е подписан на 27 ноември 1919 година от министър-председателя Александър Стамболийски от българска страна. След подписването, според някои медии, той счупва писалката заради тежките клаузи. Според други домакините му предложили да я вземе за спомен, но той отказал. От страна на Антантата страни по договора са Съединените американски щати, Британската империя, Франция, Италия и Япония, посочени като основни сили, както и Белгия, Китай, Куба, Гърция, Хиджаз, Полша, Португалия, Румъния, Сръбско-хърватско-словенската държава, Сиам и Чехословакия. Ньойският договор влиза в сила на 9 август 1920 година

Затвориха пътя Русе-Разград

Пътят Русе-Разград е затворен за движение в двете посоки. Движението е спряно в района на 30-тия километър, за да бъде почиствен, съобщи за Дарик-Русе началникът на Областно пътно управление-Русе Пламен Петков. Преспите в района са над 1 метър. В момента два грейдера разчистват, като се чака още техника от Разград...

Камерън ще депортира бездомници от България и Румъния

Мерки за засилване на законите, които ще спрат „масовата миграция" на българите и румънците, ще обяви Дейвид Камерън.

Промо билетите за Aerosmith свършиха

Пропуските бяха разграбени за два часа

    


Хватката на Путин над Източна Европа - заплахи, търговия, газ…

Преди по-малко от две десетилетия Москва управляваше Литва с железен юмрук. Сега балтийската страна е председател на Европейския съюз. Това показва каква невероятна промяна е настъпила в европейския политически пейзаж, в който страни, смятани едно време за вечни съветски сателити, станаха свободни и жизнени страни от ЕС. Тази седмица Литва е домакин на среща на високо равнище и се надява да подпише споразумение за икономическо сътрудничество, което още повече ще отслаби руската хватка над Източна Европа. Но Москва няма да се откаже без борба от влиянието си в бившия си заден двор. И различните драми, които се разиграват в Украйна, Молдова и Грузия - трите страни, преговарящи за споразумения за асоцииране с ЕС - показват колко грубо играе Кремъл в битката за власт. Москва заплашва с икономически санкции, за да задържи трите страни в сферата си на влияние. Резултатите са смесени: Молдова и Грузия продължават напред със споразумението, докато Украйна смая много от собствените си граждани, като се оттегли миналата седмица. Залозите са високи, "на кантар" е икономическото и политическото бъдеще на 55 милиона души, от които 46 милиона живеят само в Украйна. За страните, които са достигнали преломната точка, плановете да се сближат със Запада чрез споразумение, което може да им открие пътя към членство в ЕС, предизвикват политически кипеж, рядко виждан, откакто те получиха независимост от СССР през 1991 година

Сирия ще изпрати делегати в Женева с мандат от Асад

Сирия ще изпрати делегация на мирната конференция на 22 януари в Женева с мандат, предоставен й от президента Башар Асад, заяви източник на външното министерство, предаде БГНЕС. "Сирия обявява участието на официална делегация по нареждане на Асад и исканията на сирийския народ с основен приоритет елиминирането на тероризма", заяви източник, цитиран от агенция САНА. Женевската мирна конференция цели прекратяване на близо тригодишната гражданска война, при която загинаха над 12 000 души, а милиони бяха принудени да напуснат домовете си. Източник на министерството също заяви, че делегацията не отива в Женева, за да предаде властта и че условието на сирийската опозиция и на Запада Асад да няма роля в бъдещето на страната не стои като въпрос. "Официалната сирийска делегация няма д...

Парламентът реши да налее още 27 млн. лева в НЗОК за тази година

С 27 млн. лева беше увеличен бюджетът на НЗОК за тази година, като за целта бяха внесени поправки в Закона за бюджета на Касата за догодина. В гласуването на текста участваха 129 народни представители, от които 86 бяха „за”, 31 – „против”, а 12 се въздържаха, предаде Агенция "Фокус". „Откъде ще се вземат парите? Ще повлияят ли тези 27 млн. лв. дефицит върху консолидираната фискална програма?”, попита Менда Стоянова от ГЕРБ. Колегата й Десислава Атанасова заяви, че никой от вносителите няма да отговори на тези въпроси. „Тези 27 млн. лв. ще финансират разходите на касата до декември. Тогава може да се окаже, че обещаните от НАП приходи може да са се случили. Ако тези приходи се случат, единствено с решение на Надзорния съвет на касата ...

Латвийският премиер подаде оставка заради срутилия се мол

Премиерът на Латвия Валдис Домбровскис подаде оставка заради трагедията, случила се в супермаркет в Рига през нощта в четвъртък срещу петък миналата седмица, предаде БГНЕС. Мол се срути и уби 54 души. Покривът на супермаркета се срутил на площ от около 500 кв. м. върху два етажа. Вторият етаж е рухнал впоследствие върху спасителните екипи, които първи пристигнали на мястото на драмата. Полицията работи по три хипотези за причината за инцидента.

Тренчев: Митрополит Николай е заплашвал покойния дядо Кирил със смърт

Пловдивският митрополит Николай е заплашвал вече покойния дядо Кирил със смърт, разкри във Варна председателят на КТ „Подкрепа Пловдивският митрополит Николай е заплашвал вече покойния дядо Кирил със смърт, разкри във Варна председателят на КТ „Подкрепа" Константин Тренчев. Той и варненският духовник се срещнали на вечеря около три седмици преди кончината му, на която свещеникът споделил опасенията си. „Митрополит Николай му е крещял, че ще го убие, ще го удуши,

И германски градове се обявиха срещу българи и румънци

Германски градове молят канцлера Ангела Меркел да не допуска български и румънски имигранти, отбелязва британският „Дейли Експрес". 16 германски града са помолили Меркел за извънредна помощ, за да могат да се справят с очаквания емигрантски поток от България и Румъния.

Комета на 4,5 млрд. години разбуни астрономите

Американските астрономи са разделени по въпроса за съдбата на кометата ISON, която ще премине по своя път най-близо до Слънцето в четвъртък. По-голямата част от учените мислят, че огромният космически леден блок ще се разпадне или ще изчезне. "Много от нас очакват, че кометата ще се разбие на части, а някои мислят, че тя ще се изпари напълно", каза Кери Лиси (Carey Lisse), експерт по кометите в лабораторията по приложна физика "Джон Хопкинс" (Johns Hopkins), цитиран от АФП. Той обаче отбелязва, че "други учени смятат, че може да оцелее" и да пр...

Оценяват спортовете по десет критерия

Една от най-тежките задачи на всяка нова власт в спорта е категоризацията на федерациите. И пряко произтичащият от това размер на държавно финансиране за спортовете. Затова и досега категоризацията не се е случила и все си стои като въпрос за разрешаване пред държавния орган за управление на спорта.
Повече от десетилетие, независимо дали е агенция Една от най-тежките задачи на всяка нова власт в спорта е категоризацията на федерациите. И пряко произтичащият от това размер на държавно финансиране за спортовете. Затова и досега категоризацията не се е случила и все си стои като въпрос за разрешаване пред държавния орган за управление на спорта. Повече от десетилетие, независимо дали е агенция

Четири столични квартала мръзнат два дни заради авария

Отстраняването на аварията на главен топлопровод в София продължава. Вчера без парно и топла вода осъмнаха столичните квартали Отстраняването на аварията на главен топлопровод в София продължава. Вчера без парно и топла вода осъмнаха столичните квартали "Гео Милев", "Яворов", "Подуене-Център" и "Редута". Повредата ще бъде отстранена най-рано късно следобяд, съобщават от ’’Топлофикация’’. Заради ремонтните дейности по тръбната мрежа ЧЕЗ ще прекъсне тока в жк "Овча купел

Пловдивският Ястребовски е издирваният за двойното убийство във Варна

Името на издирвания за двойното убийство на Елка Стефанова и Николай Курдов, открити застреляни във Варна преди два дни е Пенчо Георгиев, познат като пловдивският Ястребовски, пише „Марица". 

Според осведомени източници основният заподозрян от варненските криминалисти е измамник, извършил сериозни удари във Варна и Плевен през последния месец... Името на издирвания за двойното убийство на Елка Стефанова и Николай Курдов, открити застреляни във Варна преди два дни е Пенчо Георгиев, познат като пловдивският Ястребовски, пише „Марица". Според осведомени източници основният заподозрян от варненските криминалисти е измамник, извършил сериозни удари във Варна и Плевен през последния месец...

Общината съветва: Сменете летните гуми със зимни

 Община Перник се обърна към читателите на zaPernik.com – перничани да сменят летните гуми на автомобилите си със зимни. Според наблюденията на Общината има не малко водачи на МПС, които не са подготвили автомобила си за зимни условия.

ГЕРБ-В. Търново подкрепи благотворителна кауза на Сдружение Азбукари

Членовете на ГЕРБ - Велико Търново дадоха своя принос в благородна инициатива на "Сдружение Азбукари" за изграждане на обществена площадка, адаптирана за деца с увреждания. Структурата на ГЕРБ в старата столица закупи 300 билета за благотворителния концерт, в който участие ще вземат популярни български изпълнители и малки великотърновски таланти. Всички средства от продажбата на билети ще подкрепят националната кампания на сдружението, наречена „Вярвам в теб”, която има за цел изграждането на специалната детска площадка. Грандиозният концерт ще...

Филмови дни ЛУКС в Дома на киното

/КРОСС/ Трите филма финалисти за наградата ЛУКС на Европейския парламент ще бъдат показани безплатно от 3 до 5 декември в Дома на киното в партньорство с Международния София Филм Фест. Прожекциите ще се излъчат във всички 28 европейски страни със субтитри на 24-те официални езика на Европейския съюз преди обявяването на победителя на 11 декември. Целта на филмовите дни е да се сподели многообразието и богатството на европейското кино с европейските граждани и да се обсъдят темите, които филмите от ЛУКС 2013 представят. Официалното откриване ще бъде преди началото на първата прожекция, а след последната прожекция ще бъде организирана дискусия. Безплатни билети, които гарантират място в залата, могат да се запазят на място в Дома на киното, включително и преди прожекцията, до изчерпване на количествата. Ето кога ще бъдат прожекциите на трите номинирани филма: 3.12.2012 г., 19,00 часа (Официално откриване преди прожекцията) „МЕД" (оригинално заглавие: MIELE) на Валерия Голино е историята на една жена, която помага на смъртно болни хора да приключат земния си път, и на нейния нов „клиент", който е напълно здрав мъж. TRAILER 4.12.2012 г., 18,00 часа „СЕБЕЛЮБИВИЯТ ВЕЛИКАН" (оригинално заглавие The Selfish Giant) на Клио Бърнард проследява историята на двама приятели, единият от които постепенно се превръща в алчен използвач. TRAILER 5.12.2012 г

Австралия и България – възможности за сътрудничество


Публикуваме статията Н.Пр. г-жа Джени Блумфийлд, посланик на Австралия за България, предоставена специално на "Дневник". Акцентите са на редакцията. 

В географско отношение Австралия и България са много отдалечени, но през последните години споделените ценности все повече ни сближават. Предизвикателството пред двете ни държави е да съумеем да надградим над стабилните основи на тези ценности. Трябва да се стремим да засилим обмена помежду си във всички аспекти на международното...

Форд изтегля 161 000 автомобила

Вторият по големина производител на автомобили в САЩ "Ford Motor Co." изтегля от пазара 161 000 автомобила заради проблем с двигателя.

Варшава няма да плати $11 хил. на Москва

Заради нанесени щети на руското посолтво

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване