"Сдружение Азбукари" с благотворителен концерт във Велико Търново

„Сдружение Азбукари" подготвя грандиозен благотворителен концерт на 28 ноември в Двореца на културата и спорта във Велико Търново, съобщават сайта на сдружението. 
Събитието е част от Националната кампания „Вярвам в теб!", а каузата е събиране на средства за изграждане на детска площадка, адаптирана и за деца с увреждания в град Велико Търново.
„Сдружение Азбукари" подготвя грандиозен благотворителен концерт на 28 ноември в Двореца на културата и спорта във Велико Търново, съобщават сайта на сдружението. Събитието е част от Националната кампания „Вярвам в теб!", а каузата е събиране на средства за изграждане на детска площадка, адаптирана и за деца с увреждания в град Велико Търново.

Неподготвен лекар отишъл да спасява починалото дете в "Хилтън"

Явил се в хотела без необходимото оборудване за извършване на животоспасяваща операция

Държавата финансира 20 спорта

Само 20 спорта в България ще бъдат финансирани от държавата, обяви спортният министър Мариана Георгиева. Засега не е ясно откога влиза в сила това решение, но за първи път Георгиева излиза с коментар по предложените от олимпийския комитет 21 приоритетни.

Ало, Лондон, къде са ви патрулите?

Българите в Лондон сигурно се чувстват като сирийски бежанци в Пъстрогор. Как да е иначе, след като премиерът Камерън обяви, че ще отреже правото на мигранти от Евросъюза да получават помощи за безработни заради отварянето на трудовия пазар за нашенци и румънци.
В Холандия редица политици ни ругаха по график. Във Франция се случва съ Българите в Лондон сигурно се чувстват като сирийски бежанци в Пъстрогор. Как да е иначе, след като премиерът Камерън обяви, че ще отреже правото на мигранти от Евросъюза да получават помощи за безработни заради отварянето на трудовия пазар за нашенци и румънци. В Холандия редица политици ни ругаха по график. Във Франция се случва съ

Съдът стави в ареста Емил Милев - Крокодила

Софийският районен съд наложи най-тежката мярка "задържане под стража" на Емил Милев-Крокодила.

"Подари Коледа" на дете с увреждания!

"Евромайки" стартират благотворителната кампания на Андреевден - тази събота.

България одобри проекта за асоцииране на Украйна с ЕС

Българското правителство одобри в сряда проект за споразумение за асоцииране между ЕС и Украйна, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.
То ще бъде подписано при условията на последваща ратификация. Парламентът в Киев обаче реши да не подписва засега споразумението.













Българското правителство одобри в сряда проект за споразумение за асоцииране между ЕС и Украйна, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. То ще бъде подписано при условията на последваща ратификация. Парламентът в Киев обаче реши да не подписва засега споразумението.

Депутатите запазиха размера на партийните субсидии, отказаха още пари за инвитро

Да се запази размерът на партийните субсидии и през следващата година отново политическите формации ще получават по 12 лв. за всеки даден за тях глас в последните избори, реши парламентарната бюджетна комисия на заседание в сряда, на което бе приет проектът за бюджет през 2014 г. преди окончателно гласуване в пленарна зала. Депутатите одобриха намаляването на бюджета на Народното събрание и на редица ведомства, не се съгласиха с искането на ГЕРБ за отпускане на още 7 млн. лв. за инвитро процедури, както и повечето останали предложения на бившите управляващи. Председателят на комисията Йордан Ценов се възпротиви на предложенията, внесени от депутата от БСП Георги Кадиев, който иска намаляване на субсидиите на партиите, и на "Атака", която пък иска отпадането им въобще. Според Цонев, ако парите за партиите не идват от бюджета, ще идват от другаде, а след това се отразяват на бюджета. той също така смята, че решението за партийните субсидии е "честно и почтено да стане преди едни нови парламентарни избори, за да е ясно тези, които участват вътре, каква субсидия ще вземат и кога". Кадиев коментира, всяка партия има различни нужди според апарата, с който функционира и структурата си, но допълни, че няма държава, в която да има такава субсидия. Единствено Словакия е близо до България, където субсидията е около 5 евро на глас. Менда Стоянова добави, че субсидиите осигуряват на партиите нормално функциониране и провеждане на предизборни кампании и те не бива да остават без субсидия, но все пак е необходим разчет колко е точно необходимата сума за това. По предложение на председателя на Народното събрание Михаил Миков бе решено да се намали бюджетът на парламента с 627 хил. лв. Михаил Миков. Министърът на финансите Петър Чобанов заяви, че това ще има неутрално значение за дефицита на държавния бюджет, тъй като се намаляват както приходите, така и разходите на НС. С 5 млн. лв. по-малко ще бъде бюджетът на МФ за следващата година, а парите за подслушване намаляват със 7 млн. лв. Фискалният резерв трябва да стане 4.5 млрд. до края на 2014 г., гласуваха народните представители днес. Догодина детските надбавки за първо дете ще бъдат 35 лв., за второ – 50 лв. и по 35 лв. за всяко следващо. Очаквано депутатите приеха текстовете, според които от 2015 г. ще се възстановява данъкът върху доходите на физическите лица на хората с доход до минималната работна заплата. Увеличението на парите за фонд "Инвитро" със 7 млн. лева бе отхвърлено от бюджетната комисия в парламента. В същото време депутатите увеличиха парите на здравното министерство с 29 млн. лева, с които ще се финансират ваксини за следващата година. Депутатите не се съгласиха и с предложението на ГЕРБ за създаване на национална педиатрична клиника, което щеше да струва на хазната 10 млн. лева. Мотивът бе да не се наливат пари в нереформирани все още системи.

Франция изгони 800 цигани

Един от най-големите цигански лагери във Франция, обитаван от близо 800 души, беше разрушен. Евакуирането на лагера в парижкото предградие Сент Уен започна сутринта. Хората си тръгнаха в камионите и караваните си.

Франция и бейби бумът

Трябва да запазим френската социална държава, твърди съветник на Оланд

    


Коку: Ако получим оферта за Манолев, ще е по-добре за него да си тръгне

Треньорът на ПСВ Айндховен Филип Коку заяви, че за Станислав Манолев ще е по-добре да напусне клуба, ако през зимата пристигне оферта за българския национал. Холандският специалист заяви, че бившият играч на Литекс е истински пример за по-младите си колеги и е попаднал в групата за мача с Лудогорец заради доброто си представяне в тренировките. „За мен Манолев върши чудесна работа, макар и да се намира в трудно положение. Преди играеше за първия отбор, сега през повечето време е или на пейката, или извън групата и играе за Йонг ПСВ. Има много пр...

"Гардиън": Лозунгът "Оставка" не мобилизира, трябва нов

Антиправителствените протести в България отслабват, пише изданието

    

Гардиън: Антиправителствените протести в България отслабват

Лозунгът "Оставка" не мобилизира хората, според изданието

    


Крокодила: Направиха ми поръчково дело

София /КРОСС/ Софийският районен съд наложи най-тежката мярка "задържане под стража" на Емил Милев-Крокодила. Той бе задържан преди три дни при специализирана полицейска акция на магистрала "Хемус".Според съда обвиняемият е обществено опасен, има предишни присъди, може да се укрие и да извърши ново престъпление. Според прокуратурата Милев е извършил въоръжен грабеж на бензиностанция в Бухово през 2012 г.Пред съда той заяви, че при задържането му е упражнено полицейско насилие и ще съди свидетелка за набеждаване в престъпление. „С лъжесвидетелски показания ми взеха мярка. Свидетелката Йолова излъга и ето го ефектът. Направиха ми поръчково дело", коментира Милев. Снимка: Булфото, всички права запазени

Двама души са загинали при срутване на стадиона за откриването на световното


Двама души са загинали при инцидент на стадиона в Сао Пауло, на който трябва да се проведе церемонията по откриването на световното първенство в Бразилия на 12 юни. Местните власти обясниха, че кран е паднал върху част от трибуната на съоръжението, част от която се е срутила.

Според информациите голяма част от работниците са били извън обекта, тъй като срутването е станало по време на обедната почивка. Бразилските медии съобщиха за трима загинали, но по-късно бяха обявени имената на...

Двама души са загинали при срутване на стадиона, на който ще е откриването на световното (обновена)


Двама души са загинали при инцидент на стадиона в Сао Пауло, на който трябва да се проведе церемонията по откриването на световното първенство в Бразилия на 12 юни. Местните власти обясниха, че кран е паднал върху част от трибуната на съоръжението.

Според информациите голяма част от работниците са били извън обекта, тъй като срутването е станало по време на обедната почивка. Бразилските медии съобщиха за трима загинали, но по-късно бяха обявени имената на двама души, които са станали...

Трима души загинаха при срутване на стадиона, на който ще е откриването на световното


Трима души са загинали при инцидент на стадиона в Сао Пауло, на който трябва да се проведе церемонията по откриването на световното първенство в Бразилия на 12 юни. Местните власти обясниха, че кран е паднал върху част от трибуната на съоръжението.

Според информациите голяма част от работниците са били извън обекта, тъй като срутването е станало по време на обедната почивка.

Стадионът, който е наричан "Итакерао", ще се ползва от "Коринтианс" и трябваше да бъде завършен до...

Забраната на бързите кредити щяла да засили лихварството

Банкери прогнозират, че ще има спад на лихвите по кредитите през следващата година.

Самолетът на Орешарски се обледени

Излитането на самолета на правителствения Авиоотряд 28 с премиера Пламен Орешарски на борда от летището в Букурещ бе спряно във вторник вечерта. Това се наложи заради снежната буря в румънската столица и “Еърбъс”-ът трябваше да премине през “процедура срещу обледеняване”. След обливането на крилата на самолета с течност срещу замръзване машината се Излитането на самолета на правителствения Авиоотряд 28 с премиера Пламен Орешарски на борда от летището в Букурещ бе спряно във вторник вечерта. Това се наложи заради снежната буря в румънската столица и “Еърбъс”-ът трябваше да премине през “процедура срещу обледеняване”. След обливането на крилата на самолета с течност срещу замръзване машината се

Горяха количките на входа на Морската градина във Варна

На входа на Морската градина са изгорели акумулаторните батерии за детските колички. Батериите били включени да се зареждат и се самозапалили, съобщават от пожарната. За щастие по това време не е имало хора в барака, където били прибрани количките.

Неадекватен лекар убил детето пред "Хилтън"

"Сериозен дефицит на професионализъм" и "неадекватно поведение" от страна на лекаря от спешна помощ са причинили смъртта на детето пред хотел "Хилтън" в неделя. Това е становището на здравното министерство, съставено вследствие на проверката.

ОИСР не изключва нови помощи за Гърция

Организацията предвижда, че икономиката на страната ще се свие само с 0,4 на сто през 2014 г.

    


Обилен сняг затвори пътя Русе - Бяла

Всички автомобили на територията на Разградска област трябва да се движат задължително с вериги

167-а вечер на протести с искане за оставка на кабинета „Орешарски"

За 167-а вечер, въпреки студа, недоволни от управлението на страната излязоха на протест в центъра на София. Около 40-50 човека блокираха движението по бул. "Цар Освободител" в района на Народното събрание. Ситуацията в района на протеста бе спокойна. Протестиращите размахваха байраци и кротко си говореха помежду си. Част от тях се оплакваха от студеното време, въпреки това изразиха готовността си да продължат с протестните действия срещу кабинета на Пламен Орешарски, докато не се стигне до оставка. Засилено бе полицейското присъствие. Органите...

Спешна помощ: Линейката е стигнала за 24 минути до умиращия човек в София


В понеделник вечерта, когато мъж почина в столицата без да дочака медицинска помощ, по улиците на София е имало 12 екипа на Спешна помощ. В момента на подаването на сигнала около 20:31 ч., нито един от тях не е бил свободен.

Това обясни зам.-директорът на Център за спешна медицинска помощ, град София, Светла Богданова пред БиТиВи.

По думите ѝ линейка се е освободила на 12-ата минута след получения сигнал. Екипът е потеглил от махалата "Факултета" незабавно към пресечката...

20% такса върху приходите на слънчеви и вятърни централи

От 1 януари 2014 г. да се наложи такса от 20 процента върху приходите от електроенергията, произведена от слънчеви и от вятърни централи, реши в сряда привечер парламентарната комисия по бюджет и финанси на свое заседание, посветено на проектобюджета за следващата година. Това стана изненадващо по предложение на партия "Атака", без съгласуване с бизнеса, без никакви разчети за ефекта върху енергийния пазар и за очакваните приходи, както и без знанието на финансовото и икономическото министерство. Решението стана част от преходните и заключителните разпоредби на проекта на Закона за държавния бюджет за 2014 г., който също така неочаквано бе приет от комисията изцяло въпреки намерението гласуването да продължи и в четвъртък. Таксата шокира Българската фотоволтаична асоциация, чийто представител Марияна Янева я определи като изземване на финансов ресурс от частния бизнес за неясно какви ползи. Според нея е недопустимо по такъв начин да се вземат решения, които засягат толкова голям бизнес като производителите на ток от слънце и вятър. Очаква се това намерение да предизвика голям дебат в пленарната зала при окончателното гласуване на бюджета. Решението идва след предложение на "Българския енергиен холдинг" да се обложат с 30 процента приходите, но само на слънчевите централи, като парите се събират от Националната агенция по приходите и след това се превеждат на "Националната електрическа компания", за да си компенсира тя разходите за купуване на екоток и за да може да се свали цената на електроенергията за битовите потребители. Междувременно се оказа, че Министерството на икономиката и енергетиката работи върху проект на закон за компромисен вариант за облагането с 15 на сто и то върху приходите на слънчеви, вятърни и хидроелектрически централи. Ведомството обаче бе изпреварено със законовите предложения в тази насока от лидера на "Атака" Волен Сидеров. Оказа се, че водните централи "спасяват кожата“, а вместо данък ще се събира такса. Приетият текст предвижда тя да се определя по формула, според която продаденото от слънчеви и вятърни електроцентрали количество енергия ще се умножава по преференциалната цена, която получават те, и от получената сума ще се прибират 20 процента. "Таксата ще се удържа от "Националната електрическа компания" (НЕК) в полза на бюджета", уточни след засадението на комисията нейния председател Йордан Цонев от ДПС пред Mediapool. Как ще се изразходват тези средства тепърва ще решава парламентът, но целта била да се сложи край на скъпия обяд, който обществото плаща на ВЕИ-производителите, по думите на Цонев. Той коментира още, че такава такса имало в редица европейски държави и то дори в по-голям размер. Цонев не видя проблем в това, че решението се прокарва в преходните и заключителни разпоредби на бюджетния закон и определи предложението на "Атака" като изпреварващо, но добре дошло, независимо че нямало никакви разчети за неговия ефект. Финансовият министър Петър Чобанов също се оказа изненадан от предложената такса и журналистите го свариха неподготвен с въпросите си за приходите, които ще се съберат от нея, и начина на изразходването им. Той предложи самите вносители да обяснят мотивите си, каквито обаче се оказа, че "Атака" не са длъжни да представят при поправки между първо и второ четене. Чобанов само коментира, че ако това предложение бъде прието в пленарна зала, то ще осигури някакъв буфер за цената на тока. Георги Кадиев от БСП посочи пред Mediapool, че е изненадан от приемането на това предложение и че когато се въвежда определена такса за бизнеса, трябва да е много ясно разписано какви услуги се предоставят срещу нея, давайки пример с общинските такси. И ако това решение стане окончателно, на следващ етап трябва много ясно да се разпише нормативно приходите от тази такса за какво точно са предназначени, допълни Кадиев. Въвеждането на новата такса явно е необходимо, за да се справи НЕК със заложения от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) дефицит от близо 500 млн. лв. при определянето на по-ниските с 5 на сто цени на тока от 1 август. Очакванията на правителството и ДКЕВР бяха, че недостигът на тези пари ще се компенсира от държавни приходи от продажба на парникови емисии, които обаче се оказаха силно надценени. Водните централи пък вероятно са изключени от обхвата на новата такса, защото най-голям дял в хидроенергетиката има пак държавната НЕК и тя също бе трябвало да плаща тези отчисления. Това е и вторият опит за вземане на приходи от производителите на ток от вятър и слънце, които се оказаха най-силно потърпевши и от въведените миналия септември такси за достъп до електропреносната и електроразпределителната мрежа от всички възобновяеми енергийни източници според мощността си и годината на въвеждане в експлоатация. Компонентите на тези тарифи обаче поетапно се отменят от Върховния административен съд и сега около 150 млн. лв., събрани от ВЕИ-ата, стоят блокирани. От фотоволтаичната асоциация обявиха, че техните членове ще търсят защита на инвестициите си пред международни арбитражни съдилища, ако наистина парламентът одобри окончателно 20-процентната такса върху приходите им.

Технологията на реактора на Уестингхаус - най-сигурна

Стойнев: БЕХ ще води конкретните преговори за финансирането

    


ДПС и БСП отхвърлиха намаляването на партийните субсидии, ГЕРБ пасува


Държавата вероятно ще продължи да дава по 12 лева за всеки спечелен глас на партиите получили над 1% подкрепа на последните избори, след като днес бюджетната комисия отхвърли днес две предложения за намаляване на субсидиите, съобщи capital.bg. Решението беше взето от депутатите на ДПС и БСП в комисията, а от ГЕРБ не участваха в гласуването.

"Атака" иска през 2014 г. да бъде премахната държавната субсидия за партиите, но това предложение получи само един глас.

Георги Кадиев...

Съд отново оправда гръцки журналист, публикувал "Списъка Лагард"


Костас Ваксеванис, гръцкият разследващ журналист, който публикува списък с имената на повече от 2000 заможни гърци с банкови сметки в Швейцария, бе опрадван. Съдът в Атина реши, че той не е нарушил закона за личните данни.

Журналистът бе оправдан миналата година на по-ниска инстанция, но прокуратурата поиска разглеждане на случая от по-високопоставен съд, включително с мотиви, че първоначалното обвинение било недобре формулирано и имало нови доказателства.

Случаят стана...

Бюджетната комисия отхвърли предложението за намаляване на субсидиите на партиите


Държавата вероятно ще продължи да дава по 12 лева за всеки спечелен глас на партиите получили над 1% подкрепа на последните избори, след като днес бюджетната комисия отхвърли две предложения за промяна на начина на формиране на субсидиите, съобщи capital.bg. Решението беше взето от представителите в комисията на ДПС и БСП, като тези на ГЕРБ не участваха в дискусията.

"Атака" иска да бъде премахнато изцяло финансирането от държавата, но това предложение получи само един глас. Георги...

Поредният циклон приближава Индия, 27 000 човека са евакуирани

/КРОСС/ Близо 27 000 души са евакуирани в югоизточната част на Индия заради приближаващия циклон „Лехар ", съобщи Channel News Asia. Не се изключва в най-скоро време да бъдат евакуирани още 102 000 човека. За евакуираните са разкрити над 100 лагера.Циклонът със скорост до 120 км. в час се приближава към щата Андра Прадеш. Заради бедствието част от публичните институции бяха затворени от властите, а рибарите бяха призовани да се върнат на брега.

Плевнелиев даде трибуна на ранобудни и протестъри

Ранобудните и политолози от "Протестна мрежа" получиха на тепсия микрофоните по време на медийната дискусия на президента, за да си направят пиар. На тях времето не беше отброявано, докато думата бе отнемана на други оратори, задаващи неудобни въпроси.

ДАНСwithme Лондон: Г-н Станишев, визията Ви за ЕС е евразийска

ДАНСwithme Лондон

След като стана ясно, че лекцията на лидера на БСП в Лондонското училище по икономика и политически науки (LSE), е отменена, активисти на ДАНСwithme Лондон изпратиха писмо до Станишев.

Вашата визия за бъдещето на ЕС е по-скоро евразийска, отколкото европейска, пишат до лидера на социалистите сънародниците ни в Лондон.

OFFNews.bg публикува пълния текст на отвореното писмо до Сергей Станишев:

Господин Станишев,

 С дълбоко разочарование разбрахме, че сте отказали да участвате в дългосрочно планираната лекция в LSE, Лондонския университет за икономичеки и политически науки на 26.11.2013 г.

За нас, представителите на ДАНСwithme Лондон, бе изключително важно да научим Вашата гледна точка за бъдещето на ЕС, както и какви важни уроци можете да споделите с държавите кандидатки и потенциални кандидати за членство. Очаквахме Ви с огромно нетърпение и бяхме подготвили специално посрещане в Лондон, с което да Ви накараме да се чувствате като у дома си.

Бихме искали да изкажем изключителното си разочарование, че не успяхме очи в очи да дискутираме бъдещето на ЕС. Позволете ни по този повод да припомним следното: чл. 2 от Договора за ЕС гласи следното: “Съюзът се основава на ценностите на зачитане на човешкото достойнство, на свободата, демокрацията, равенството, правовата държава, както и на зачитането на правата на човека, включително правата на лицата, които принадлежат към малцинства. Тези ценности са общи за държавите-членки в общество, чиито характеристики са плурализмът, недискриминацията, толерантността, справедливостта, солидарността и равенството между жените и мъжете.”, а демокрацията и върховенството на закона са и основни критерии за членство. В обсъждане на бъдещия механизъм за върховенство на закона в ЕС с комисар Рединг, цитирано от euinside.eu, се казва: “Няма демокрация без върховенство на закона и върховенство на закона без независима съдебна система”. Зад тези принципи застава и Партията на европейските социалисти (ПЕС), на която Вие сте председател.

Предвид случващото се през последните над 160 дни в България, не можем да не отбележим крещящото разминаване между изложените по-горе цели и принципи и Вашето поведение. Позволете ни чрез това писмо да Ви попитаме каквo e виждането Ви за бъдещето на ЕС, за бъдешето на България в ЕС и как разбирате спазването на гореизложените цели и принципи? Какъв опит ще предадете, когато в собствената си държава сте се окупирали в парламента и сте издигнали стена срещу протестиращите? Какви принципи на демокрацията укрепвате, когато от парламентарната трибуна обвинявате и обиждате протестиращите и същевременно отричате всякаква възможност за провеждане на нови парламентарни избори? Какви “опорни точки” бихте спуснали на потенциалните нови държави членки и с какви заплахи бихте си послужили?

Обезпокоени сме от това, че Вашата визия за бъдещето на ЕС е по-скоро евразийска, отколкото европейска. Притеснява ни, че Вие не съумявате да поемете политическа отговорност и в последните пет месеца упорито отказвате да признаете поражението си. Притеснява ни, че полицейският натиск е единствената силна функция на държавата в момента, че хиляди полицаи са мобилизирани срещу мирни протестиращи, а т. нар. граждански патрули на националистически формации заплашват чужди граждани, само защото са различни. Притеснява ни, че харчите парите на българските данъкоплатци за дирижирани митинги и за полицейски кордон, който да Ви пази в окупираното от вас Народно събрание. Притеснява ни, че Вие не виждате нищо нередно да работите рамо до рамо с АТАКА. Виждаме също така особен парадокс в това мнозинството от парламентарната група на БСП да гласува закон, който е в директно нарушение на Договора за присъединяване към ЕС и Конституцията.

Притеснява ни, че Вие сте все още на власт въпреки нежеланието на голяма част от гражданите на България и през това време успяхте да увеличите пропастта между тях и управляващите до чудовищни размери. Отворихте яма, която като язва разяжда и малкото останали правила и устои на демокрацията в страната. Притеснява ни, че тази зараза обхваща и ЕС и това, че все още сте председател на ПЕС е знак за дълбокото неразбиране от страна на тази партия за случващото се в България.

Притесняват ни разделението и бездните, които създавате всеки ден.

Приемаме, че отлагането на лекцията Ви, г-н Станишев, е израз на Вашето нежелание да поемете своята политическа отговорност пред чуждестранните си партньори и пред гражданите на България в Лондон за действията си в подкрепа на компрометираното правителство на Пламен Орешарски, негласния съюз с АТАКА и непредизвиканите нападки и произвол спрямо протестиращите студенти и граждани в страната.

Бихме искали да изкажем безусловната си подкрепа към протестиращите, които са по улиците на България повече от 160 дни, към Ранобудните студенти и към всички граждани, които искат да живеят в една европейска страна, в която демокрацията не е само фасада. Призоваваме Ви да направите единствения полезен за България ход като насърчите оставката на това правителство и разпускането на 42-рото Народно събрание, което се ползва с най-ниските нива на доверие от пет мандата насам.

 ДАНСwithme Лондон

 Освен лично подписалите, други представители изразиха подкрепата си електронно:

 Елена Божинова

Николай Николов

Елена Хамбарджиева

Ивайло Минов

Надя Младенова

Петър Бачев

Йоана Димитрова

Живко Димитров

Владимир Бранков

Никола Пенев

Георги Лесов

Статията "ДАНСwithme Лондон: Г-н Станишев, визията Ви за ЕС е евразийска" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

"Участниците в риалити трябва да бъдат разстрелвани"

Известността може да е фатална, убеден е сър Елтън Джон

    


Археолози откриха неолитно селище във Видинско

При разкопките е получена огромно количество информация в частите на две вкопани структури

Трима загинаха при инцидент на стадион в Сао Пауло

/КРОСС/ Трима души загинаха, а двама бяха ранени при срутване на покрива на стадиона „Арена Коринтианс" в Сао Пауло, Бразилия. Съоръжението бе избрано за церемонията по откриването на Световното първенство по футбол през следващата година. Инцидентът е станал по време на инсталация на детайлите на покрива. Информации на местните медии твърдят, че кран е паднал върху метална конструкция на стадиона. Част от трибуната, за която се твърди, че е от южния сектор, е била повредена.Спасителни екипи проверяват за още жертви.Съоръжението трябва да бъде завършено през декември. Преди две седмици строителната компания обяви, че работата е завършена на 94%.

Отстраниха Берлускони от поста сенатор

В Рим привържениците му издигнаха надпис "Държавен преврат"

    


Мъж починал след забавяне на линейка в София?

Мъж почина в столицата, след като екип на Спешна помощ е отишъл на адреса след 20- минутно чакане на линейката, твърди жена, подала сигнал за човека. От Спешна помощ отрекоха да е имало забавяне.

През октомври повече българи са пътували в чужбина, според НСИ

Пътуванията на български граждани в чужбина през октомври 2013 г. са 306.5 хил., или с 8.9% над регистрираните през октомври 2012 година. Увеличение на пътуванията на български граждани в сравнение със същия месец на предходната година е отчетено към Чешката република - със 77.

Авиоотряд 28 не можа да излети от Букурещ, Орешарски блокиран

Правителственият самолет Авиоотряд 28 с премиера Пламен Орешарски на борда, бе спрян от излитане от летището в Букурещ. Това се наложи заради снежната буря в румънската столица и "Еърбъс"-ът трябваше да премине през "процедура срещу обледеняване". След обливането на крилата на самолета с течност срещу замръзване машината се върна на полосата за излитане с около половин час закъснение. Преди да отлети, Орешарски и делегация вечеряха с представители българската общност в ресторанта на историческия хотел Капша в Букурещ. Там преди 165 г. в присъствието на Иван Вазов е създадено българското дружество. Орешарски бе в Румъния за среща на върха между страните от Централна и Източна Европа и Китай, пише "Труд".  

Кери обсъжда ситуацията в Близкия Изток с Палестина и Израел

Държавният секретар на САЩ Джон Кери ще посети Израел и Палестина в рамките на дипломатическо пътуване през декември, съобщи „Ройтерс", позовавайки се на говорителя на държавния департамент Джен Псаки. В Израел Кери ще обсъди с израелския премиер Бенямин Нетаняху ситуацията в Близкия Изток. Особено внимание ще бъде отделено на израелско-палестинския въпрос и ядрената програма на Иран. Кери ще се срещне и с палестинския президент Махмуд Абас. Предполага се, че срещите ще се проведат в началото на декември.

Крокодила обвини прокурори, полицаи и свидетелка в лъжа

Задържаният за грабеж на 1300 лв. от бензиностанция Емил Милев-Кроки демонстрира юридически познания вчера в Софийския районен съд, където се решаваше дали да остане в ареста. Близо 2 ч с правни термини той обвиняваше в лъжа прокурори, свидетели и полицаи. 
Кроки бе задържан в неделя по обвинение в грабежа на 21 август м.г. ... Задържаният за грабеж на 1300 лв. от бензиностанция Емил Милев-Кроки демонстрира юридически познания вчера в Софийския районен съд, където се решаваше дали да остане в ареста. Близо 2 ч с правни термини той обвиняваше в лъжа прокурори, свидетели и полицаи. Кроки бе задържан в неделя по обвинение в грабежа на 21 август м.г. ...

Съдът окончателно спря проектът за ядрено хранилище около Козлодуй


Върховният административен съд (ВАС) окончателно е отхвърлил оценката за въздействие върху околната среда (ОВОС) на Националното хранилище за ниско- и средноактивни радиоактивни отпадъци и така връща проекта  за преразглеждане.

Това става ясно от решението на петлченен състав на  съда от вторник, цитирано от "Капитал daily".  Така се отменя решението на Министерството на околната среда и водите от 2011 г., с което е съгласуван проектът. През май тази година тричленен състав на съда...

Цацаров ще решава за защитени свидетели

Главният прокурор Сотир Цацаров ще решава кой да бъде включван в програмата за защита на свидетели. 
Това реши правителството вчера, като прие проект за промяна на Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство. Досега решението кой да стане защитен свидетел беше вземано от Съвета по защита на застрашени лица, който тря Главният прокурор Сотир Цацаров ще решава кой да бъде включван в програмата за защита на свидетели. Това реши правителството вчера, като прие проект за промяна на Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство. Досега решението кой да стане защитен свидетел беше вземано от Съвета по защита на застрашени лица, който тря

Камерън реже помощи за имигранти от ЕС

В статия за “Файненшъл таймс” Камерън призна, че с мерките отговаря на “дълбокото безпокойство” сред мнозина британци от очаквания приток на българи и румънци след падането на трудовите ограничения от 1 януари. Но пред Би Би Си посочи, че те не се отнасят само за тях, а за всички от Европейския съюз. В статия за “Файненшъл таймс” Камерън призна, че с мерките отговаря на “дълбокото безпокойство” сред мнозина британци от очаквания приток на българи и румънци след падането на трудовите ограничения от 1 януари. Но пред Би Би Си посочи, че те не се отнасят само за тях, а за всички от Европейския съюз.

С 8% скачат случаите на заразени с ХИВ в Европа

Повечето от тях са в Източна Европа, сочи доклад на СЗО

    


Карим Рекик: И ПСВ, и Лудогорец са по-силни сега

Защитникът на ПСВ Айндховен Карим Рекик смята, че при повторната среща между неговия тим и Лудогорец в Лига Европа и двата отбора показват далеч по-силен футбол. В първия мач на „Филипс Стейдиъм“ разградчани постигнаха историческа победа с 2:0, но 18-годишният холандец, който играе като преотстъпен от Манчестър Сити, смята, че ПСВ може да вземе реванш утре. „Първият мач беше много труден. Смятам, че Лудогорец е много добър тим, който играе хубав футбол. Имам предчувствие, че ще спечелим мача“, каза Рекик. „Според мен в момента сме по-силни, отк...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване