Камерън обяви нови ограничения за имигранти от ЕС

Британският премиер Дейвид Камерън предприема мерки, ограничаващи достъпа на имигранти от страни в ЕС до британската система за социални помощи. Te ще се ползват само за ограничен период от време, затягат се и критериите за тях.

9 души в болница след катастрофа с микробус

/КРОСС/ 9 души пострадаха при катастрофа с микробус в Благоевград. Инцидентът е станал около 04:20 часа тази сутрин. Водачът на микробуса е пътувал от кв. "Струмско" за Кочериново, когато в района на хипермаркет на мокра пътна настилка изгубил управление и се блъснал в дърво. Всички ранени са транспортирани до спешното отделение на благоевградската болница. В най-тежко състояние е 53-годишна жена, която е с комбинирани травми и се очаква да бъде настанена в реанимация. В момента на пострадалите се правят изследвания в отделение по образна диагностика, пише struma.bg.По първоначална информация пострадалите са пътували за работа в Кочериново в месарски цех.

Румен Овчаров: Стойнев преговаря незаконно за нови мощности

Ние ще станем единствената държава, която не произвежда ядрено оборудване, но успешно го препродава след няколко години на безценица. Направихме вече един такъв „успешен" експеримент, сега ни предстои да направим втори, препродавайки значително по-евтино оборудването на атомната електроцентрала в Белене. Това заяви пред Нова тв бившият енергиен мин Ние ще станем единствената държава, която не произвежда ядрено оборудване, но успешно го препродава след няколко години на безценица. Направихме вече един такъв „успешен" експеримент, сега ни предстои да направим втори, препродавайки значително по-евтино оборудването на атомната електроцентрала в Белене. Това заяви пред Нова тв бившият енергиен мин

Експулсираме 46 нелегални имигранти в Ирак

Тази сутрин започна операция за връщане на 46 незаконно пребиваващи иракски граждани в страната им, съобщи пресцентърът на МВР. Операцията е инициирана и организирана от дирекциите "Миграция" и "Международни проекти" със съдействието на Главна дирекция "Гранична полиция". Полетът до Ирак се осъществява съвместно с Гърция, където ще се присъединят още 8 незаконно пребиваващи иракчани, допълва БТА. Финансовото обезпечаване на операцията се осигурява от Европейския фонд за връщане. 12 от незаконните имигранти имат паспорти, на останалите са осигур...

Ралица Негенцова: Промени в закона ни ще бранят и адвокатите, и гражданите

- Г-жо Негенцова, ден след като всички власти в държавата почетоха адвокатурата за 125-годишнината от първия закон за професията, се случи нещо безпрецедентно - колегите ви в Кюстендил заплашиха със стачка. Обявиха, че няма да участват в дела, ако законът не бъде променен така, че да изброява дейностите, които могат да извършват само адвокати - Г-жо Негенцова, ден след като всички власти в държавата почетоха адвокатурата за 125-годишнината от първия закон за професията, се случи нещо безпрецедентно - колегите ви в Кюстендил заплашиха със стачка. Обявиха, че няма да участват в дела, ако законът не бъде променен така, че да изброява дейностите, които могат да извършват само адвокати

Температурите в региона са положителни, няма затворени пътища

Между 0 и 2 градуса е температурата във Великотърновски регион в сутрешните часове.  38 снегопочистващи машини са работили по пътищата в областта през нощта. В момента пътните настилки са мокри, няма заснежени. Вали слаб, мокър сняг. В ранните часове на деня ТИР е аварирал в района на село Моравица, но е извън пътя и не пречи за нормалното осъществяване на движението. Всички пътища са проходими....

Подписка срещу президента на Украйна на сайта на Белия дом

Виктор Янукович. Снимка: БГНЕС

Подписка с искане за санкции на президента на Украйна Виктор Янукович и украинското правителство се появи на сайта на Белия дом.

Петицията е започната във вторник и до момента е подкрепена от 5324 души, като броят им се увеличава непрекъснато.

Авторите на подписката се обявяват против решението на Украйна да замрази подготовката за членство в Европейския съюз.

„Не можем да приемем това, че президентът на Украйна Виктор Янукович и неговото правителство отказва на украинския народ правото да се сближи със западната цивилизация“, посочват те.

„Настояваме на господин Янукович и на правителството на Украйна да бъдат наложени санкции, ако Янукович не подпише споразумението за присъединяване към ЕС по време на срещата във Вилнюс на 29 ноември“, допълват авторите.

Сред предложените от тях санкции са забрана за влизане на територията на САЩ и на ЕС за Виктор Янукович, украинското правителство и членовете на семействата им, както и замразяване на банковите сметки на компаниите, свързани с тях.

Ако подписката бъде подкрепена от 100 000 души за 30 дни, тя ще влезе за разглеждане в Белия дом и трябва да получи официален отговор. От Белия дом обаче не са задължени да отговорят на подписката.

Статията "Подписка срещу президента на Украйна на сайта на Белия дом" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Forex Forum Investor.BG в снимки

Единствената по рода си конференция за валутна търговия и инвестиции събра над 200 гости

    


Деян Енев: Писмо до Орешарски

Деян Енев

Текстът в публикуван в Портал “Култура”

Браво, Орешарски!

 Ти победи.

 Не трепна. Не се разколеба.

 Срещу 50 лева коледна добавка на пенсионерите купи бъдещето на внуците им.

 Пенсионерите още не знаят това, но ти го знаеш.

 Дори като бонус им направи една разходка в София.

 Показа на всички колко много полиция имаме – ей така, за всеки случай.

 Лесно е да протестираш, когато е лято и когато шествието на протестиращите прилича на разходка, на карнавал в центъра на града.

 Твоите съветници сигурно са ти казали – издръж до зимата, до снега. Протестът сам ще заглъхне.

 Така и стана. Твоите съветници са умни хора.

 Студентите, последната надежда на протеста, сигурно те смутиха малко в началото. Но твоите съветници те увериха, че те са неопитни и бързо ще им намерят цаката.

 Така и стана. Твоите съветници и в това се оказаха прави. Те бързо им намериха цаката. Твоите съветници са умни хора. Сигурно ще получат много пъти по 50 лева за Коледа. Но това е справедливо. Те си свършиха работата.

 Ти, Орешарски, постигна немислимото. Ти обезсмисли и нашите текстове тук. Поне за мен тези текстове, които пиша тук всяка сряда вече 70 седмици, са последното ми убежище. Тези текстове тук, моите и на моите колеги, къде по-слаби, къде по-силни, бяха една кардиограма на ставащото в България.

 Една кардиограма, хвърлена в коша.

 Една кардиограма, която никой не взе под внимание.

 Калин Янакиев дори се сдоби с медал – на първа страница на вестник „Политика” бе изобразен като едно от лицата на омразата.

 Ало, скъпи мои бивши колеги от вестник „Политика”, не кривнахте ли малко в хендека? Освен заплатата има и други неща. Нали утре ще се срещнем някъде на улицата. Как ще се гледаме в очите?

 С една дума, ти победи, Орешарски!

 Браво!

 България сега е бледа и замръзнала.

 Кардиограмата й е хвърлена в коша.

 Ти победи, Орешарски!

 Само веднъж съм те виждал на живо. Тъкмо беше напуснал поста си на финансов министър в кабинета на Тройната коалиция. Разхождахте се със жена ти по „Граф Игнатиев”. Спомням си, че тогава си помислих следното – гледай ти как спокойно се разхожда между хората. Значи добре си е вършил работата.

 Кардиограмата на България вече е права линия.

 Попитай жена ти какво означава правата линия при кардиограмата.

 Тя нали е кардиолог.

 Мисля си, че сигурно й липсват разходките с теб по „Графа”.

 Но всяка победа си има цена.

Статията "Деян Енев: Писмо до Орешарски" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Овчаров: Стойнев преговаря незаконно за нови мощности

Ние ще станем единствената държава, която не произвежда ядрено оборудване, но успешно го препродава след няколко години на безценица. Направихме вече един такъв „успешен Ние ще станем единствената държава, която не произвежда ядрено оборудване, но успешно го препродава след няколко години на безценица. Направихме вече един такъв „успешен" експеримент, сега ни предстои да направим втори, препродавайки значително по-евтино оборудването на атомната електроцентрала в Белене. Това заяви пред Нова тв бившият енергиен мин

Борис Карадимчев пише музика за Междусъюзническата война

Музика към документален филм за Междусъюзническата война е новото предизвикателство към Борис Карадимчев. Музика към документален филм за Междусъюзническата война е новото предизвикателство към Борис Карадимчев. "Това е първата ми поръчка, след като навърших 80 години. И хонорарът е много добър", поясни маестрото. След юбилейния концерт в зала "България" му се очертава отново доста работа, тъй като любимите му певци поискали нови песни от композитора.

Жилищна сграда гори в центъра на София

Покрив на сграда гори в центъра на София на ул. „Стефан Стамболов Покрив на сграда гори в центъра на София на ул. „Стефан Стамболов" и бул. „Цар Борис". Това съобщиха за Фокъс от пресцентъра на МВР. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Сигналът е получен в 07:50 часа на телефон 112. На мястото има 4 пожарни екипа, които потушават пожара. Няма опасност за околните сгради

Вижте разликата между почистването в Перник и София

Не знам как го мислят великите ни общинари, но сами можете да видите разликата от почистването на Перник и София....предполагам може да се сетите коя снимка къде е направена.

Коментар мисля, че не е необходим! БРАВО!

Е сега вече – „Честит първи красив сняг!“ Проблемите по пътищата обаче започнаха

Около 15 см вече е снежната покривка във Враца. Сняг вали в цяла Северозападна България. Във Враца температурите през целия ден ще са около -1 градус, в Монтана около -2, а във Видин около 0-та, но ще се усещат като -4. И за трите области е обявен оранжев код за снеговалежи и виелици.   За две леки катастрофи, които пречат на движението съобщиха от ОД на МВР Враца. Едната е край с.Люти дол, а другата – край с.Бели Извор. В района на Ботевград машините още не могат да разчистят, затова тежкотоварните автомобили се спират и на този етап движениет...

Купувачите на жилища в София се ориентират към тристайните апартаменти

Профилът на средния купувач е мъж на 35 години, с доход около 2 000 лева, средно ниво на мениджмънт в частния сектор, семеен с малко дете

    


Шоколадова торта с тиквен крем

Вашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Кой готви: 

Роза Костова Вашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. Кой готви: Роза Костова

Петков: Балоните на ГЕРБ се пукат

/КРОСС/Три балона бяха надути по време на предишния мандат. Единият от тях вече се спука, смята проф. Кръстьо Петков в коментар на финансовата и икономическа политика.  "Балонът с усвояването на еврофондовете е надут доста по-рано и е добре, че се спука навреме, защото сега е ясно кой е предизвикал тази беля и кой би трябвало да носи отговорността, каза Петков като уточни, че ттзи балон, макар и малък, е по-специален, тъй като по него не може да се спори. Имаме потвърждение от Европейската комисия, т.е. делото е подписано и подпечатано. Няма мърдане и трябва да се дадат обяснения от предишните управляващи от ГЕРБ, но най-вече от министър-председателя Бойко Борисов и министър Томислав Дончев, който беше назначен специално да отговаря за тези въпроси, казва проф. Петков. По думчите му, става дума за загуби от над 1,5 милиарда евро. Но това не е всичко, допълва икономистът. Разговорите, които водя със специалисти от консултантския бранш в България и чужбина, показват, че нашата родина е загубила по европейските програми възможността да усвои и да инвестира малко над 3 милиарда евро, посочва проф. Петков. Предишното правителство е успяло да натрупа за три години и половина управление над 3 милиарда загуби само в енергийния сектор. Това според икономиста е вторият балон. Него той определи като резултат от некомпетентно, а в някои случаи безотговорно управление на предприятия и дружества с над 50% държавно участие или изцяло държавни

Увеличават заплатите на общинските съветници

Всички парламентарни сили подкрепят проекта

    


Международна научна конференция на катедра "Икономика и управление на строителството" ще се проведе във Варна

Катедра „Икономика и управление на строителството” организира тържествено събрание по случай 60 години от създаването на катедрата. Официалното откриване на церемонията е на 29 ноември 2013 година /петък/ от 10:00 часа в зала 122 на Икономически университет – Варна.

Шаранът по-евтин за Никулден

По-евтин шаран ще ядем тази година за Никулден, прогнозират родните производители. Заради свръхпроизводството на тази риба се очаква пазарът да се наводни за 6 декември и цената да падне. Много малки производители предлагат стоката си само за празника и са склонни да я продадат по-евтино, каза Йордан Господинов от БГ Фиш, цитиран от в-к "Стандарт". Според него собствениците на водоеми предлагат стоката си на прекупвачи и продават за около 3 лв. на килограм. От търговците обаче зависи каква ще бъде крайната цена на рибата в ма...

Горя таван с бежанци в центъра на София

4 пожарни коли се борят са погасят горящ покрив на сграда в центъра на София. Сигналът е подаден в 7.50 часа тази сутрин и веднага да изпратени екипи. В сградата е имало хора, но няма пострадали.

Млади таланти от Добрич и Балчик ще пеят в Младежкия център

Концерт, наречен ”Слънцето е в нас”, организира Общински младежки център ”Захари Стоянов” – Добрич. Това е приятелска среща на талантливи млади певци от Добрич и Балчик с участието на Студио за  поп-рок певци ”Сарандев” и Детска вокална група ”Сладурковци” при Младежки център с вокален педагог Елена Карабельова. В шоуто ще вземат участие още Вокална група при ХГ”Св.Св.Кирил и Методий”- Добрич с       ръководител Сашо Карабельов и вокалните формации ”Boby  voices” и „Леопарди” при НЧ”П.Хилендарски  - 1870” - Балчик с ръководител Валентина Георги...

Виктория: Роналдо - най-добър за сезона в Испания

Нападателят на Реал Мадрид Кристиано Роналдо бе определен за Играч на сезон 2012/2013 в Ла Лига в анкетата на авторитетния ежедневник "Марка". Новината е изненадваща с оглед факта, че Лионел Меси стана голмайстор в първенството и вдигна титлата с Барселона. Аржентинеца получи 26 точки - с 6 по-малко от Роналдо, предаде Спортал.

На трето място Нападателят на Реал Мадрид Кристиано Роналдо бе определен за Играч на сезон 2012/2013 в Ла Лига в анкетата на авторитетния ежедневник "Марка". Новината е изненадваща с оглед факта, че Лионел Меси стана голмайстор в първенството и вдигна титлата с Барселона. Аржентинеца получи 26 точки - с 6 по-малко от Роналдо, предаде Спортал. На трето място

Наследници осъдиха митрополия за нива

Наследници осъдили митрополията във Велико Търново за нива от 600 кв.м. в село Арбанаси, която църквата първо продала на частни лица и след това си присвоила неправомерно. По новия кадастрален план имотът попаднал в землището на манастира "Св.Никола". Майка и дъщеря предявили претенции към парцела и спечелили дело в Районния съд. Жените са Наследници осъдили митрополията във Велико Търново за нива от 600 кв.м. в село Арбанаси, която църквата първо продала на частни лица и след това си присвоила неправомерно. По новия кадастрален план имотът попаднал в землището на манастира "Св.Никола". Майка и дъщеря предявили претенции към парцела и спечелили дело в Районния съд. Жените са

ВМРО Варна ще изгори символично Ньойския договор

За поредна година активисти на ВМРО във Варна ще изгорят символично копие на Ньойския договор. Събитието е насрочено за 18:00 часа пред Паметника на Осми Приморски полк, който се намира до кръстовището на бул. "8-ми Приморски полк" и бул. "Чаталджа". Мирният договор е подписан на 27 ноември 1919 г. в кметството на парижкото предградие Ньой. Подписа си под документа полага министър-председателят Александър Стамболийски. От България са отнети Южна Добруджа, Беломорска Тракия, Западните покрайнини и Струмишко. Наложени са й непосилни репарации на ...

Оля Стоянова представя стихосбирката си "Улица Щастие" днес


Писателката, поетеса, пътешественик и дългогодишен автор на "Дневник" Оля Стоянова ще представи днес (27 ноември) новата си стихосбирка на име "Улица Щастие", която изклиза в каталога на издателство "Жанет 45". Премиерата на книгата е тази вечер от 19 ч. в "+ това" (ул. "Марин Дринов" 30).

Стиховете, които авторката събира в продължение на 10 години, ще чете Пламен Дойнов , подкрепян от музикалната формация Par Avion Acoustic.

За "Улица Щастие" Кристин Димитрова пише:...

Снегът блокира пътя Перник - София

 Задръстване се е образувало по пътя Перник-София. Това съобщиха за zaPernik.com, гневни читатели, попаднали в снежния капан. Информацията потвърдиха от СДВР.

Задръстването се е образувало заради непочистения път между Перник и София.

Екипите на СДВР и „Пътна полицията” работят по справянето със ситуацията.

Актуална пътна информация и снимки може да подавате от тук.

Й. Цонев: Разбира се, че ще подкрепя комисия "Бисеров"

Бисеров се оттегли от политиката, можете ли да кажете същото за Цветанов, който има три обвинения и стои на първата банка, попита Й. Цонев по повод евентуална комисия "Бисеров".

Как да намалим риска от онлайн измами по празниците


Наближават коледно-новогодишните празници, а с това и периодът на голямото пазаруване. В интернет започват да се появяват най-различни оферти, коя от коя по-привлекателна.

Не малка част от тях обаче се оказват измами. Само миналата година по време на т.нар. Cyber Monday, първият понеделник след деня на благодарността в САЩ, американските потребители са похарчили 1.5 млрд. долара, съобщава онлайн изданието Mashable.

То публикува и съвети на Уил Пелгрин, който е изпълнителен...

Специалисти съветват как да се намали рискът от онлайн измами по празниците


Наближават коледно-новогодишните празници, а с това и периодът на голямото пазаруване. В интернет започват да се появяват най-различни оферти, коя от коя по-привлекателна.

Не малка част от тях обаче се оказват измами. Само миналата година по време на т.нар. Cyber Monday, първият понеделник след деня на благодарността в САЩ, американските потребители са похарчили 1.5 млрд. долара, съобщава онлайн изданието Mashable.

То публикува и съвети на Уил Пелгрин, който е изпълнителен...

Пътуването с влак поскъпва

  Билетите за пътуване с държавните железници поскъпват с 5 процента. Информацията бе потвърдена от изпълнителният директор на дружеството...

Летище София работи при зимни условия

Летище София преустанови полетите от 6.00 ч. тази сутрин за почистване на пистата, съобщиха от Летище София.Поради обилния снеговалеж летателното поле за кратко време се покри с 10 см сняг. До момента снегорините са преминали 8 пъти по пистата за излитане и кацане и са почистили 1 800 000 м2 заснежена площ. С химикали са обработени 500 000 квадратни метра. Спирачният път е в норма. От 9.00 ч. самолетите излитат след извършване на антиобледенителни процедури. Кацането е нормално.

ПСВ е в криза и се нуждае от задължителна победа

Капитанът на "ПСВ Айндховен", Стейн Шаарс, заяви, че отборът му е в много дълбока криза. В момента холандците са на 8-мо място в родното им първенство, а в Лига Европа заемат 2-ра позиция със 7т. актив след лидера "Лудогорец", който има 10т. Именно в двубоя в четвъртък, на стадион "Васил Левски", холандците се надяват да вземат победа и да поставят началото на възход. Вчера стана ясно, че Станислав Манолев ще играе в първия състав на "ПСВ" за този много важен двубой. Предвид метеорологичните условия със сигурност играта ще върви много трудно и за двата отбора. При равен резултат или дори победа за "разградчани", нашият представител в европейските турнири ще си подсигури първата позиция, което е много важно за жребия към фазата на елиминациите. Според Шаарс победата за отбора му е наложит...

НС се съобрази с ветото на Плевнелиев върху Закона за чужденците

Парламентът се съобрази с ветото на президента върху Закона за чужденците в Република България. Това стана с повторно гласуване на закона, след като той беше върнат от държавния глава Росен Плевнелиев, предаде „Фокус”. В гласуването на закона участваха 205 народни представители, от които 114 бяха „за”, а 91 – „против”. За преодоляване на ветото бяха необходими 121 гласа. В мотивите на президента за връщане на закона за ново обсъждане се посочва, че той подкрепя създаването на възможности за привличане на чуждестранни инвестиции, но при законодателно предвидени гаранции срещу заобикаляне на закона. „Приетите текстове не предвиждат работещ механизъм срещу злоупотреби с правото на постоянно пребиваване на чужденци и възможността за придобиван...

Моногамията зависи от "любовния хормон" окситоцин

Моногамията при хората зависи от "любовния хормон" окситоцин, който помага за създаването на връзката между майката и детето, съобщи ЮПИ, позовавайки се на резултатите от германско изследване.  Специалисти от университета на Бон са изследвали ефекта на хормона върху двойки, търсейки отговор на въпроса кои незнайни сили карат любящите партньори да остават верни едни на други. Авторите на проучването са установили, че секретираният в мозъка хормон окситоцин играе важна роля в изграждането нa връзката между партньорите и поддържането на моногамни отношения. За целите на изследването специалистите са показали на 40 хетеросексуални мъже с постоянни партньорки снимки на техните възлюбени, както и фотографии на други жени за сравнение. Изследователите са анализирали възприятията на учас...

Петзвезден хотел "приюти" кръгла маса за проблемите на бежанците

Проблемите и условията на живот на бежанците в България ще се обсъждат на кръгла маса през следващите два дни. Интересен факт обаче е, че кръглата маса ще се проведе в петзвезден хотел във Велинград, информира bTV. Според информацията двойна стая в хотела струва 180 лева на вечер, а заведението е прочуто със спа центъра си. Именно в тези условия БЧК заедно с Държавната агенция по бежанците и представителството на Върховния комисариат на бежанците към ООН в България решават да дискутират интеграцията на близо 11 000 бежанци, настанени в страната ни. На въпрос не е ли по-подходящо тази среща да се проведе в град, в който има настанени бежанци, Мариана Стоянова от БЧК отговори: „Като цяло да, но още в самото начало беше планирано да се проведе кръглата маса във Велинград. Програмите с...

Google Street View навлиза в летищата и гарите

Екипът на Street View вече предлага турове в международни летища и гари, съобщава CNet. Вездесъщата картографска услуга разширява покритието си, като включва 16 международни летища, повече от 50 гари и метрополитени, както и платформата на лифта в Хонг Конг. Вече можем да направим панорамна обиколка на спирката Уотърло в Лондон, на терминалите на международното летище в Токио, можем да се спрем пред гишетата за чекиране на летището Барахас в столицата на Испания – Мадрид и дори да влезем в самолет на международното летище в Дубай. От изявление в блога на Street View става ясно, че това е само началото и предстои още транзитни точки да бъдат включени в картите му. Новите възможности могат да са полезни както ако искаме да намерим определено място, така и ако искаме просто да добием...

Какво е общото между шоколада и влюбването

Шоколадът е едно от най-сладките изкушения, които кара хората да се чувстват щастливи. Това е така, защото при похапването на шоколад в тялото се отделят ендорфини или тъй наречените „хормони на щастието”. Те предизвикват добро настроение и безметежна радост. Ако перифразираме известната фраза на героя на А.А. Милн - Мечо Пух, то колкото повече шоколад, толкова повече щастие. От друга страна, шоколадът съдържа и фенилетиламин – химично вещество, което се отделя в нашия мозък в моменти на щастие и при силни емоции. Това се наблюдава при малките деца, когато рисуват и играят, при спортистите, когато печелят, при играчите на хазарт. Фенилетиламинът стимулира метаболизма на тялото и повишава настроението. Това е и веществото, което се произвежда в мозъка, когато се запо...

Две НЛО се сблъскаха в Украйна

Сутринта на 21 ноември, местният жител на Крим- Владислав Стрелцов, става свидетел на потресаващо събитие. Той наблюдава как ярка сфера „изскочила" от украинското водохранилищет на Симферопол и се насочило към 10-етажен блок.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

В същото време над сградата увиснал друг обект Сутринта на 21 ноември, местният жител на Крим- Владислав Стрелцов, става свидетел на потресаващо събитие. Той наблюдава как ярка сфера „изскочила" от украинското водохранилищет на Симферопол и се насочило към 10-етажен блок. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева В същото време над сградата увиснал друг обект

В Англия нарочиха кученце за двойник на Хитлер

Кученце, което прилича на Хитлер, е новата приумица на англичаните, които са обсебени от мисълта постоянно да припомнят за диктатора, пише Кученце, което прилича на Хитлер, е новата приумица на англичаните, които са обсебени от мисълта постоянно да припомнят за диктатора, пише "Билд". Линда Уайтхед от Йорк пуснала снимка на сладкото кутре във фейсбук и нейната най-голяма дъщеря видяла веднага прилика заради черничкото петно над устата и половината от темето му. Внуците на Линда

Парламентът продължава с второто четене на Закона за бюджета на НЗОК за 2014 г.

Парламентът продължава с второто четене на Закона за бюджета на НЗОК за 2014 г. В извънредното си пленарно заседание във вторник депутатите приеха част от текстовете на закона. Бюджетът на касата за следващата година е в общ размер на 2 823 110 000 лв.

Куюмджиев: Без нови мощности след 20 години оставаме без ток

Според Иван Хиновски обаче изграждането на нови блокове ще наложи спирането на всички ТЕЦ-ове и ВЕИ-централи

    


Петков: Не знам с какво мога да бъда полезен по случая с Мишо Бирата

Нямам обяснение на какво се базира интересът към мен и с какво мога да бъда полезен по случая с Михаил Михов-Мишо Бирата. Това заяви бившият вътрешен министър Румен Петков по повод изявленията на депутатите от парламентарната анкетна комисия за необходимостта по случая да бъдат разпитани той и президентът Георги Първанов. Петков обясни, че е познавал покойният бизнесмен от постовете, които той е заемал като президент на баскетболния клуб във Варна и след това на федерацията. Според него въпросите, свързани с новия тласък на ядрените амбиции на България трябва да бъдат разделени на две: такива, адресирани към Народното събрание и на първо място - към ПГ на Коалиция за България, и второ - към правителството, специално министър Драгомир Стойнев. „В приетата през 2011 г. от НС Енергийна стратегия е записано, че „ще отстояваме позицията за изграждане на 2000 мегавата нови мощности". Това правителство трябва да спазва нормативната уредба, включително да изпълнява парламентарните решения, заяви пред bTV Петков. Един от възможните прочити на действията на министър Стойнев е търсене на изпълнение на тази стратегия. В другия възможен прочит се съдържат поредица въпроси към НС

Няма затворени шосета, но има участъци със силни навявания

Няма затворени пътни участъци, нито забрани и ограничения за движението, но има отсечки със силни навявания – това съобщи дежурният от пътноподдържащата фирма в Разградско. Трудните за преминаване места са: край селата Каменар и Езерче, в района на жп прелеза до Ясеновец, както и пътя от Разград за Търговище. През нощта аварийните екипи са помогнали на 2-3 закъсали автомобила – съобщи още дежурният. 11 машини работят по почистване на пътищата в Лудогорието, през миналото денонощие са били 33. Снежнат...

Общинските съветници ще получават по една минимална заплата

Заседание на СОС. Снимка: БГНЕС

Общинските съветници ще получават вече по една минимална работна заплата за труда си всеки месец. Това решиха депутатите с промени в Закона за местното самоуправление, внесени от Георги Кадиев и още няколко депутати от БСП (повечето бивши общински съветници).

В момента минималната заплата е 310 лв., но от януари ще стане 340 лв. С промяната на практика възнагражденията на съветниците ще бъдат увеличени в пъти, тъй като в момента те са 30% от средното възнаграждение в съответната община.

Средно общинските съветници в страната получават на месец по 150 лв., а в най-богатата Столична община – 194 лв. Заплатите бяха намалени в средата на 2012 г. по предложение на ГЕРБ.

С промените в закона се дава право на съветниците да получават и допълнителни пари за участия в комисии, които сами ще си определят, но общото им месечно възнаграждение не трябва да надвишава 70% от заплатата на председателя на общинския съвет.

След промените заплатата на съветниците в София може да скочи до пет пъти – максимум до 1171 лв. (заплатата на кметицата Фандъкова е 1860 лв., а на шефа на общинския съвет – 1432,20 лв.). 

От ГЕРБ възразиха срещу предложените промени с мотива, че има общини, в които общинският съвет заседава веднъж на няколко месеца и изплащането на минимална работна заплата на съветниците ще е непосилно за бюджетите им.

В крайна сметка обаче мнозинството реши, че всички общински съветници ще взимат минимална заплата всеки месец.

Статията "Общинските съветници ще получават по една минимална заплата" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Стойнев незаконно водил преговори за 7-ми блок

Овчаров: Приказваме си, хвърляме прах в очите на хората

    

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване