90 минути за Миланов, рекорд за „Байерн”

Георги Миланов записа 90 минути на терена за ЦСКА (Москва) при загубата с 1:3 от „Байерн” у дома в група D на Шампионскаата лига. Само за добавеното време 
българският национал бе заменен от бразилеца Витиньо.
Вкараха Ариен Робен (17), Марио Гьотце (56) и Томас Мюлер (65) за „Байерн”, Кейсуке Хонда (62-дузпа) – за армейците.
Баварският отбор пос Георги Миланов записа 90 минути на терена за ЦСКА (Москва) при загубата с 1:3 от „Байерн” у дома в група D на Шампионскаата лига. Само за добавеното време българският национал бе заменен от бразилеца Витиньо. Вкараха Ариен Робен (17), Марио Гьотце (56) и Томас Мюлер (65) за „Байерн”, Кейсуке Хонда (62-дузпа) – за армейците. Баварският отбор пос

Кораб изтегля тръбите за “Южен поток” от тунели под плажа

Четирите тръби на Четирите тръби на "Южен поток" ще бъдат положени в 4 тунела на 20 м под българския плаж при Варна. От тунелите тръбите ще бъдат изтегляни на кораб, от който ще се полагат на дъното на морето. Това стана ясно вчера на пресконференция на "Южен поток транспорт" за доклада за ОВОС, компанията, която ще е собственик на тръбите в морския участък.

Тежка болест погуби внучката на лидера на „Хамас”

/КРОСС/ Внучката на лидера на радикалното палестинско движение „Хамас", което управлява Газа, Исмаил Хания почина от тежко заболяване, съобщават палестинските власти. Инфекцията, тръгнала от червата, е увредила мозъка на момичето. То е починало в клиника в Газа.На 16 ноември Амал е транспортирана в Израел от Ивицата Газа. Лекарите обаче са констатирали, че шансовете й за живот са изключително малки. След съответните изследвания тя е върната в Газа. По думите на лекарите Амал е била в кома.

Самолет, пътуващ от Унгария за Турция, аварира край Казанлък

Малък самолет "Пайпър", пътуващ от Унгария за Турция, аварира в нива край Казанлък.

70 ТИР-а - закъсали край Осенец и Дервента

60-70 ТИР-а са извлечени от преспи в Разградско само тази вечер – съобщи дежурният от пътноподдържащата фирма в региона. Той обясни, че най-много са инцидентите на пътя Русе-Разград край село Осенец и местността „Дервента“. Заради спирането на движението днес през деня са се образували колони от тежкотоварни автомобили, които вкупом са навлезли на територията на област Разград и още на първата височина голяма част от тях за аварирали. Аварийни екипи с 4 влекача отместват ТИР-ове, които препречват движението, а и пречат на снегопочистването.

Орешарски блокиран на летището в Букурещ

/КРОСС/ Излитането на самолета на правителствения Авиоотряд 28 с премиера Пламен Орешарски на борда от летището в Букурещ бе спряно във вторник вечерта. Това се наложи заради снежната буря в румънската столица и "Еърбъс"-ът трябваше да премине през "процедура срещу обледеняване".След обливането на крилата на самолета с течност срещу замръзване машината се върна на полосата за излитане с около половин час закъснение. Преди да отлети, Орешарски и делегация вечеряха с представители българската общност в ресторанта на историческия хотел Капша в Букурещ. Там преди 165 г. в присъствието на Иван Вазов е създадено българското дружество.Орешарски бе в Румъния за среща на върха между страните от Централна и Източна Европа и Китай, пише "Труд".

Снеговалежът в Шуменско намалява, забраниха движението на тежки камиони към Разград

Снеговалежът в Шуменско намалява, съобщават от пресценъра на местната администарция. Има две леки пътни поризшествия на ул. „Тетово" и на ул. „Генерал Столетов" в Шумен. На ул. „Стефан Изворски" клон е паднал върху автомобил, като е счупил едно от стъклата му. Очаква се екип на Скетор „Пътна полиция" за съставяне на протокол. По главен път от републиканската пътна мрежа между селата Вехтово и Друмево има заледени участъци. Щабът по бедствия и аварии е информирал Областно пътно управление за обработване на проблемния участък. В ранните сутреш...

Протестиращите срещу Орешарски се обединиха с украинските студенти у нас

Снимка: Константин Павлов

Украински студенти, украинисти от Софийския университет “Св. Климент Охридски” и представители на сдружението “Мати Украйна” изразиха солидарност към демонстрантите в Киев, които искат страната им да не се отклонява от сближаването с Европейския съюз. 

Именно този жест бе акцентът в поредния протест срещу правителството на Пламен Орешарски, който се проведе тази вечер в центъра на столицата. Българските и украинските демонстранти се бяха събрали пред парламента, развявайки знамената на двете страни и на Европейския съюз. Почти всички плакати бяха свързани с горещите теми в София и Киев. 

Снимка: Константин Павлов

Снимка: Константин Павлов

Протестът завърши без инциденти около 21,00 часа. 

Статията "Протестиращите срещу Орешарски се обединиха с украинските студенти у нас" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Крокодила бил в бандата на Бореца и „Новите Килъри"

Шефът на страховитата банда за магистрални грабежи „Крокодилите" Емил Милев – Крокодила е бил част от групата за мокри поръчки „Новите Килъри" с лидер Валентин Янев – Бореца. Това разкри прокуратурата по време на разглеждане на мярката за неотклонение на Кроки в Софийския районен съд.

Чиновници на хонорар с по 3168 лева в транспортното министерство

98 хонорара със средна стойност 3168 лв. е изплатило за първите 9 месеца на годината Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. 
Това показват справки за гражданските договори, сключвани от ведомствата в последните 8 години.
2,7 млн. лв. са дали като хонорари през тази година министрите от три правителства - на Бойко 98 хонорара със средна стойност 3168 лв. е изплатило за първите 9 месеца на годината Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Това показват справки за гражданските договори, сключвани от ведомствата в последните 8 години. 2,7 млн. лв. са дали като хонорари през тази година министрите от три правителства - на Бойко

Има и трети човек, забъркан в банковия обир в Кърджали

/КРОСС/ Около 30 000 лева и 1 000 евро е сумата, която са задигнали двамата крадци при въоръжения обир на банковия клон, съобщи окръжният прокурор на Кърджали Светлозар Лазаров. Според него вероятно освен двамата преки извършители е имало и трети, който е бил отцепка или шофьор. Окръжният прокурор нито потвърди, нито отрече слуха, че има хванат около случая с банката."Няма задържани лица по смисъла на НПК", каза Лазаров. Той обаче допълни, че имат известни насоки към извършителите и конкретни хора, които се проверяват. "Умерен оптимист съм за разкриване на престъплението", каза още прокурорът. Според него се работи по всички възможни версии, включително и за съпричастност към обира на човек, свързан с банката."Банковите служители, включително и охраната са в шок от случилото се", каза още Лазаров. Той допълни, че охранителят не е бил въоръжен, пише "24 часа".

Всяка елха с бандерол

Върху всеки от пръстените ще има специфичен номер, чрез който ще може да се проверява в кое горско стопанство е отгледано и добито дървото.
Досега отсечените коледни елхи се маркираха с бял спрей, който бе лесен за имитиране. Самата “халка” ще струва 20-22 ст. и се заплаща от търговеца, получил разрешение да отсече и достави елхи от лесничействата Върху всеки от пръстените ще има специфичен номер, чрез който ще може да се проверява в кое горско стопанство е отгледано и добито дървото. Досега отсечените коледни елхи се маркираха с бял спрей, който бе лесен за имитиране. Самата “халка” ще струва 20-22 ст. и се заплаща от търговеца, получил разрешение да отсече и достави елхи от лесничействата

Ползите от шоколада за здравето на тийнейджърите

Шоколадът не прави децата дебели, а обездвижването

    


Байерн удари „десетката“ с 3:1 над ЦСКА и Георги Миланов

Европейският клубен шампион Байерн Мюнхен записа рекордна 10-а поредна победа в Шампионската лига, след като в предпоследния си мач от груповата фаза на турнира победи ЦСКА Москва с 3:1. До този мач мюнхенци деляха първото място с отбора на Барселона, който постигна 9 успеха поред през сезон 2002/2003. Българският национал Георги Миланов бе титуляр за своя тим и остана на терена почти до края, като бе един от малкото футболисти, към които треньорът Леонид Слуцки едва ли ще има претенции. Като цяло руснаците допуснаха твърде много грешки, както ...

Хампарцумян: Забраната на бързите кредити ще засили лихварството

/КРОСС/ Бързите кредити не трябва да се забраняват, смятат от Асоциацията на банките в България. Според Левон Хампарцумян такава забрана само би отворила път на лихварството.По думите на Хампарцумян по-ефективният вариант е да се създадат ясни правила за конкуренция, които да разграничат лоялните фирми в бранша от компаниите, които заблуждават клиентите със свръхвисоки лихви и непосилни наказания.Освен това е важно потребителите да повишат финансовата си култура и да не позволяват заради парични проблеми да изплащат с пъти сумите, които са изтеглили, твърди още банкерът, съобщи Нова телевизия.

Камерън реже социални помощи за новите имигранти

Британският премиер Дейвид Камерън обяви вчера поредица от мерки, ограничаващи достъпа на имигранти от други държави от ЕС до системата за социални помощи, предадоха световните агенции.
Промените ще засегнат гражданите от България и Румъния, за които от 1 януари 2014 г. отпадат ограниченията за трудовия пазар на Острова.

В статия във в. Британският премиер Дейвид Камерън обяви вчера поредица от мерки, ограничаващи достъпа на имигранти от други държави от ЕС до системата за социални помощи, предадоха световните агенции. Промените ще засегнат гражданите от България и Румъния, за които от 1 януари 2014 г. отпадат ограниченията за трудовия пазар на Острова. В статия във в.

Ефективен "Байерн" спечели рекордна десета поредна победа в Шампионската лига


"Байерн" постигна престижен рекорд, като спечели десетата си поредна победа в Шампионската лига. Настоящият победител в турнира се наложи с 3:1 срещу ЦСКА (Москва) като гост.

За състава на Хосеп Гуардиола се разписаха Ариен Робен, Марио Гьотце и Томас Мюлер от дузпа. Попадението за домакините отбеляза Кейсуке Хонда също от наказателен удар. Цял мач за московчани изигра българският национал Георги Миланов.

ЦСКА създаде много положения пред вратата на Мануел Нойер, но не се...

Работниците от "Ремотекс" излизат на протест

/КРОСС/ Работниците от радневската фирма "Ремотекс" излизат на протест. Причината е, че и днес те не получиха заплатите си.Около 600 работници в „Ремотекс" - Раднево не са получавали заплати от шест месеца. Мотивът за забавените възнаграждения беше междуфирмена задлъжнялост. "Мини Марица-изток" преведоха дължимите на частното дружество 2 600 000 лева, а изпълнителният директор на "Ремотекс" Стефан Чорпопов пое ангажимент пред областния управител Живка Аладжова, че от 22 ноември ще бъдат изплатени част от забавените заплати.

Михалевски: Общини няма да фалират

Над 1 млрд. лева ще виснат сега на врата българския гражданин заради загубените средство по „Околна среда". Това заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ и бивш регионален министър Лиляна Павлова. Според нея министрите имат непремерени приказки по проблема.

Силата на грима – плашеща и много провокативна

Мъжкото лице също може да бъде едно добро платно, върху което да рисуваш

    


Маскирани и въоръжени обраха банка в Кърджали

Двама въоръжени и маскирани бандити обраха банков клон в центъра на Кърджали на най-оживения бул. „България”. Сигналът за престъплението е подаден вчера сутрин в 9,05 часа в полицейското управление.

Снегът остави без ток и вода пет области в Северна България

Първият сняг остави без ток над 12 000 души в 40 населени места в Североизточна България. Вчера в северната част на страната беше обявен оранжев код за обилни снеговалежи. Преспи, достигащи до 1,5 метра, затрупаха пътища в област Русе и блокираха за часове 16 селища, в Габрово и Велико Търново по 9.

Изгоря таван с 50 афганистанци

Таванско помещение, в което живеели 50 афганистанци, изгоря до основи в центъра на София. Инцидентът станал вчера към 7,50 ч. сутринта. На тел.112 бил подаден сигнал, че от върха на сградата на пресечката между улиците „Стефан Стамболов” и „Княз Борис” се извива огромен пламък.

Въведоха задължително движение с вериги в цялата област

Ограничения за движението са въведени от тази вечер в Разградска област – съобщава сайтът на Агенция „Пътна инфраструктура“. От Областно пътно управление такава информация не е оповестявана.   Според АПИ на територията на област Разград се забранява движението на тежкотоварни автомобили над 20 тона, а всички останали автомобили трябва да са задължително с вериги....

Емил Милев-Крокодила остава в ареста

Софийският районен съд е оставил в ареста Емил Милев-Крокодила, съобщиха от пресцентъра на съда, цитирани от БТА. Милев беше задържан за това, че на 21 август 2012 г. в Бухово е извършил грабеж на бензиностанция и е откраднал 1470 лева. След грабежа, той бе в неизвестност, а МВР го обяви за национално издирване. Според съдебния състав разследващите разполагат с достатъчно доказателства, че Милев е извършил престъплението. Обвинението се подкрепя от показанията на двама свидетели. Според съда има и опасност задържаният да извърши друго престъпление, ако бъде освободен. Той е реабилитиран, но е осъждан многократно в периода от 1984 г. до 1990 г., като последното му осъждане е от 2006 г. Съдът е приел още, че Милев е личност с висока обществена опасност. Срещу него се водят още четири досъдебни производства. Решението не е окончателно и може да се обжалва пред Софийския градски съд.

БСП мисли изход за чужденците

БСП ще търси нов начин за улесняване на получаването на българско гражданство от чужди инвеститори у нас, научи "Труд".
Причината - парламентът вчера не успя да отхвърли ветото на президента Росен Плевнелиев по законови поправки в тази сфера. 


Промените позволяваха на граждани от трети страни да получават статут на постоянно пребиваващ, ак БСП ще търси нов начин за улесняване на получаването на българско гражданство от чужди инвеститори у нас, научи "Труд". Причината - парламентът вчера не успя да отхвърли ветото на президента Росен Плевнелиев по законови поправки в тази сфера. Промените позволяваха на граждани от трети страни да получават статут на постоянно пребиваващ, ак

Стадион за световното рухна, трима убити

Трима души са загинали по време на строежа на новия стадион на Трима души са загинали по време на строежа на новия стадион на "Коринтианс" в Сао Паулу. Бразилските власти съобщиха, че се е срутил един от крановете край "Коринтианс Арена". По неофициална информация до момента загиналите са трима, като все още се извършва проверка на съоръжението и броят на ранените расте. По време на инцидента повечето от

79 населени места са без ток в Североизточна България

Заради аварии, предизвикани от влошените метеорологични условия, 79 населени места в Североизточна България са без ток, съобщиха от централата на "Енерго-ПРО" във Варна. Засегнатите абонати са над девет хиляди. Най-тежка е ситуацията в област Габрово, където без електрозахранване са 62 села. От дружеството отчитат, че ситуацията в Русенския район е овладяна и без ток е само едно село, докато сутринта броят им бе 16. В област Велико Търново са отстранени аварии в захранването на девет села, но междувременно други 16 са останали без ток. От фирма...

Косовски посланик на съд за военни престъпления

Посланикът на Косово в Албания и бивш полеви командир в Армията за освобождение на Косово Сюлейман Селими беше изправен днес пред съд в родината си по обвинение, че е извършил военни престъпления по време на войната през 1998-1999 г.

По 400 лв. на калпак за здраве догодина

По 400 лв. за здраве се полага за всеки българин догодина. Това стана ясно вчера след като депутатите гласуваха на второ четене бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Народните представители окончателно решиха 2,82 млрд. лв. да отидат за здраве през 2014 година.

Стрелба и двама ранени в Казичане

Скандал, избухнал тази вечер, е завършил с двама окървавени и ранени мъже в столичния квартал Казичене. Причината за свадата е лична драма между опонентите.

Кери ще обсъди с Абас и Нетаняху ситуацията в Близкия Изток

/КРОСС/ През месец декември държавният секретар на САЩ Джон Кери ще посети Израел и Палестина в рамките на дипломатическо пътуване, съобщи „Ройтерс", позовавайки се на говорителя на държавния департамент Джен Псаки. В Израел Кери ще обсъди с израелския премиер Бенямин Нетаняху ситуацията в Близкия Изток. Особено внимание ще бъде отделено на израелско-палестинския въпрос и ядрената програма на Иран. Кери ще се срещне и с палестинския президент Махмуд Абас.Предполага се, че срещите ще се проведат в началото на декември.

Йовчев: Полицаите не са били, а са предпазвали протестиращите

По време на сблъсъците между протестиращи студенти и полицаи на 12 ноември служителите на МВР не са превишавали правата си, биейки хора, а са ги предпазвали. Такава теза изрази в сряда вътрешният министър Цветлин Йовчев, който бе поканен на изслушване по темата в парламентарната вътрешна комисия. "Не може да оправдаваме действия, които са противозаконни. Върховенството на закона е фундаментът на демокрацията. Всичко, което полицаите извършиха тогава, е, за да спазят закона. В действията си те са се опитвали единствено да предотвратят протестиращите да бъдат наранени", обясни силовият вицепремиер. По думите на Йовчев по време на незаконни мероприятия, каквито в случая са били проявите на протестиращите, органите на МВР са имали право да употребят сила, но според него това не се е случило. "Вижте какво се случва в други държави - във Франция над 70 души бяха задържани за освиркване на парламента и беше употребена сила. В Италия полицаите използваха палки и помощни средства. Да изразим благодарност към полицейските служители, което направиха", коментира още Йовчев, добавяйки, че в друга държава "щеше да има по-големи наказания, а полицията щеше да употреби по-голяма сила". Той заяви също, че липсата на значки у полицаите, охраняващи протестите, е била заради заповед на ръководството те да не бъдат носени, за да не се губят или пък да не наранят някого в тълпата. "Организацията на охраната на протестите не се различава от организацията на протестите през февруари. Няма как когато има група, доста голяма маса от хора,която се опитва да проникне се опитва да упражни насилие срещу полицейските служители, да очакваме, че те ще извадят картите си да се легитимират. Не е задължение по закон и го няма по света. Има маски на служители, които са слагани поради носенето на шлемове от полицаите. Няма никаква разлика с протестите от февруари", поясни вътрешният министър. "Има данни, че провокациите съвпадат с информационните емисии на телевизиите", обяви изненадващо Йовчев пред комисията в отговор на въпрос на депутата от БСП Красимир Янков дали МВР има подобни наблюдения. След изслушването си министърът още веднъж благодари на подчинените си за това, че "във всичките им действия личеше желанието за това да запазят и да предотвратят всякакво нараняване на хората, които участват в протестите". "Разбира се, че може да има отделни случаи, затова всички сигнали, които са постъпили, ще бъдат проверени", добави все пак Йовчев. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров също коментира, че не вижда нищо нередно в действията на полицаите. "Смутен и притеснен съм, че не се постави въпроса за кофите, камъните, бутилките и паветата, които летяха към българските полицаи. За мен изисква доста усилия, за да балансираме поведението на колегите заради тази агресия, на която са подложени полицаи", каза още Лазаров. По повод критиките срещу законопроектът за МВР Цветлин Йовчев обяви, че предложените от правителството текстове не се различават от законодателството в другите държави от ЕС. Той коментира и освобождаването на шефа на националната полиция Ангел Антонов, отбелязвайки лаконично, че причините за него са комплексни и от ръководството на МВР са искали да наложат по-различен подход на работа на полицията.

Международна конференция събра във Варна клъстерни организации и агенции за икономическо сътрудничество

Двудневната международна конференция „Интелигентни енергийни решения и устойчиви партньорства в Черноморския регион” се проведе на 25 – 26 ноември 2013г. в Хотел-галерия Графит – град Варна. Целта на международното събитие бе да провокира обществен интерес към клъстерните организации като обедини всички заинтересовани държави от Черноморския регион и да засили сътрудничеството между тях за постигане на устойчиво развитие и икономически растеж в региона.

Кобрата излиза срещу 41-годишен бахамец

Кубрат Пулев ще срещне един от най-известните бахамски боксьори на 14 декември. Шърман Уилямс е потвърдил, че ще се пробва срещу Кобрата за интерконтиненталната му титла. 41-годишният ветеран има внушителните 52 мача на професионалния ринг.

Известният като Танка боксьор е спечелил 36 двубоя, като 19 от победите са с нокаут. Уилямс има 13 загуби Кубрат Пулев ще срещне един от най-известните бахамски боксьори на 14 декември. Шърман Уилямс е потвърдил, че ще се пробва срещу Кобрата за интерконтиненталната му титла. 41-годишният ветеран има внушителните 52 мача на професионалния ринг. Известният като Танка боксьор е спечелил 36 двубоя, като 19 от победите са с нокаут. Уилямс има 13 загуби

Геният на Ред Бул се оплака: Правилата все повече свиват възможностите на иновации

Главният инженер на Ред Бул Ейдриън Нюи смята, че пространството за иновации във Формула 1 се свива с всяка изминала минута. Според човека, който се счита за главен „архитект“ на успехите на австрийския тим през последните 4 години, вече става далеч по-трудно за дизайнерите да извлекат преимущество пред останалите отбори. „Възможностите за иновации стават все по-малко и по-малко“, каза Нюи. „Преди системата за отделяне на газовете беше добър начин да се заобиколят правилата. Имаше малки елементи и части, в които намерихме дупки сред регулациит...

И царисти бягат при Бареков

Царистите масово започнаха да преминават към оглавяваното от Николай Бареков движение „България без цензура”, следвайки примера на присъединилите се вече към редиците му знакови фигури на ГЕРБ, „Движение България на гражданите” и СДС.

Готови сме да подпишем за асоцииране на Украйна към ЕС

Решението на МС - подкрепа за европейската перспектива на Киев

    


Берлускони – вън от Сената

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони беше отстранен от Сетана, заради наложената му осъдителна присъда за данъчни измами в особено големи размери.

Поредна вечер на протест срещу управлението на кабинета „Орешарски"

За 167-а поредна вечер недоволни от управлението на кабинета "Орешарски" излязоха на протест в центъра на София въпреки студа.

Около 40-50 човека блокираха движението по бул. "Цар Освободител" в района на Народното събрание, съобщи Дарик.

Ситуацията в района на протеста е спокойна. Протестиращите размахваха байраци и кротко си говореха помежд За 167-а поредна вечер недоволни от управлението на кабинета "Орешарски" излязоха на протест в центъра на София въпреки студа. Около 40-50 човека блокираха движението по бул. "Цар Освободител" в района на Народното събрание, съобщи Дарик. Ситуацията в района на протеста е спокойна. Протестиращите размахваха байраци и кротко си говореха помежд

167-а вечер на протести срещу кабинета „Орешарски"

За 167-а поредна вечер недоволни от управлението на кабинета За 167-а поредна вечер недоволни от управлението на кабинета "Орешарски" излязоха на протест в центъра на София въпреки студа. Около 40-50 човека блокираха движението по бул. "Цар Освободител" в района на Народното събрание, съобщи Дарик. Ситуацията в района на протеста е спокойна. Протестиращите размахваха байраци и кротко си говореха помежд

Над 58 000 българи сменили пенсионния си фонд за три месеца

София /КРОСС/ През третото тримесечие на 2013 година в пенсионноосигурителните дружества са подадени общо 65 495 заявления за промяна на участие и прехвърляне на средства от един пенсионен фонд в друг. Общо 58 657 осигурени лица от подалите заявления през третото тримесечие на 2013 г., са променили участието си във фондовете за допълнително пенсионно осигуряване. Общата сума на прехвърлените средства в друг пенсионен фонд от съответния вид е 140 712 хил. лв., съобщиха от Управление "Осигурителен надзор" на Комисията за финансов надзор. Осигурените лица, възползвали се от правото си за промяна на участие и прехвърляне на средства от индивидуалните партиди през деветмесечието на 2013 г. са общо 140 738. Общият размер на прехвърлените средства от началото на годината е 291 754 хил. лв.

Ръководството на Пирин ГД се оттегли, но ще издържа клуба до 6 януари

Въпреки че подаде оставка, ръководството на “Пирин” Гоце Делчев, начело с председателя на Управителния съвет Антонио Сакаджийски, пое ангажимента да издържа отбора до 6 януари 2014 година. Това се случи на днешното общо събрание на отбора, на което Антонио Сакаджийски обеща, че до следващото общо събрание, което ще се проведе на 6 януари догодина, да бъдат изплатени заплатите и премиите на футболистите, да бъдат обезпечени футболните мачове и да се изплатят задълженията към БФС. Както E79news писа футболната централа глоби вчера неврокопчани 50...

През 2015 г. ще връщат данък върху заплата от 340 лв.

10%, които хората, получаващи минимална заплата, плащат като данък през 2014 г., ще се върнат като данъчен кредит през 2015 г. Това записаха депутатите от бюджетната комисия, които за рекордно кратко време, с гласувания на цели глави 10%, които хората, получаващи минимална заплата, плащат като данък през 2014 г., ще се върнат като данъчен кредит през 2015 г. Това записаха депутатите от бюджетната комисия, които за рекордно кратко време, с гласувания на цели глави "анблок" приеха бюджет 2014 г. на второ четене. НСО получи 2 млн. лв. допълнително към бюджета си, а НРС -

Гори изоставена къща в "Княжево"

Гори изоставена къща в квартал "Княжево", предаде репортер на БГНЕС.

Най-старата банка в света съкращава над 3 000 човека

/КРОСС/ Европейската комисия одобри програмата за преструктуриране на най-старата банка в света Monte Dei Paschi, което трябва да се проведе за периода 2013-2017 година, съобщава Bloomberg. Капиталът на финансовата институция ще бъде увеличен с 3 млрд. евро, а активите й намалени от 207 на 180 млрд. Освен това се планира да се съкратят 3 360 работни места и да се затворят 400 клонове. През първото тримесечие на следващата година банката трябва да стабилизира финансовото си положение чрез допълнителна емисия акции. Още в края на 2014 г. кредитната институция трябва да се върне към рентабилност . Това е необходимо условие, за да се избегне национализацията. В момента държавата се явява един от главните банкови облигационери.В продължение на няколко години банката претърпя големи загуби поради лошото кредитиране и инвестиране. Monte Dei Paschi, която е основана през 1472 и се смята за най-старата банка в света, през януари тази година се оказа в центъра на голям скандал. Правоприлагащите органи в Италия заподозряха банката, която се намира в затруднено финансово положение, и членовете на нейното управление, в измами и корупция.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване